Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poo
senior tag
válasz
FireKeeper #30297 üzenetére
a flash dolgokat meg lehet a böngészőkben blokkolni legalább is mozillába igen az is jól jöhet a gyorsabb netezés ügyben.
-
batmab
senior tag
válasz
FireKeeper #30297 üzenetére
a másik:
xp alatt a teljesitményt állitsd be..
sajátgép/tuajdonságok/speciális/teljesitmény fülön kattints a legjobb teljesitményre..
ha kell az xps kinézet akkor a megjelenési stilusok használat ablakokon és gombokon-t kapcsold vissza.ha hátteret használsz,akkor vetett árnyék... -
brd
nagyúr
válasz
FireKeeper #30290 üzenetére
Több RAM kellene (bár ha pl. Operát fogsz használni, lásd alább, abban lehet korlátozni a memóriahasználatot; 60 MB-ra korlátozva viszonylag jól elleszel), a flash-el lassú lesz a böngészgetés is, nagyobb video-kat (még a nagyobb felbontású/bitrate-ű xvid-divx is problémás lesz) is felejtsd el.
A klasszik' felület beállítása, meg az áttűnéses varázslatok kikapcsolása sokat fog segíteni. Ha a RAM-ot nem tudod/akarod bővíteni, akkor a sosem használt szolgáltatásokat is kikapcsolhatod (pl. spooler, SMB-s cuccok, UPNP, esetleg dhcp kliens, ilyesmik), de csak ha tudod, melyik mire való!
Böngészőnek Operát, vagy Chrome-ot javaslok (esetleg Safari), ezek a leggyorsabbak (bár sok javascript-es oldal nézegetésekor lehet, hogy nem ezek a legjobbak).
Van egy 448 MB RAM-os, 525 MHz-re tuningolt PII-es Celeron(Mendocino)-os gépem, ez egész szépen darálja a dolgot (Operát használok rajta). -
MaciG
addikt
Sziasztok
Az mitől lehet, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor nem kapcsol ki egyből ,hanem vár 1/másfél percet és csak aztán kapcsol ki. Eddig ilyet nem csinált csak most kezdte el.
(sp3-as XP van fent) -
-
WD40
aktív tag
Szép jó reggelt (
) mindenkinek!
Volt ez a gép:
Asus P5E-VM SE lap
Integrált VGA van használatban (Intel G35)
E5200 proci
2Gb Geil Value memória
40Gb IDE winyó
Acer monitor 1440*900 natívban, (D-sub van csak rajta)és annyi változott, hogy a 40-es winyó ki lett cserélve egy szintén IDE-s 160-as Seagate-re, ajándék gyanánt.
Minden szép és jó volt, felment rá az XP prof (32 bites), ugyanaz a lemez (eredeti), minden ugyanúgy, csak a winyó nagyobb.
Ott kezdődött a gond, hogy a francnak sem lehetett 1440*900-as felbontást beállítani. Driver természetesen fent, monitor inf fájlja is fent. Szélesvásznú felbontás nem létezik. 1280*1024 után rögtön 1600*1200 jön. Üzemmódoknál sincs 1440-nel kezdődő felbontás.
Eddig ugyanez a monitor ugyanezzel az XP-vel, driverrel és géppel ment normálisan. Újabb/régebbi driver nem oldotta meg a problémát, SP3 sem.A második, nagyobb probléma, hogy hang sincs. Az a Realtek driver, amivel másfél órája gond nélkül működött, most nem telepíthető, semmitmondó hibaüzenetekkel, 0-ás hibakóddal.
Szintén próba másik driverrel, de semmi. Eszközkezelőben sárga felkiáltójeles ikon, ha rákattintok az Illesztőprogram frissítésére, nem történik semmi!
Néhány próbálgatás, restart, stb.. semmi változás. Se felbontás, se hang, boldog karácsonyt...
Winfos újrahúz, hátha talál valami drivert így magában a hangkártyához, és hát mondanom sem kell, ugyanaz történt, mint amit leírtam fent.Röpke 5 óra múlva én feladtam, most kérnék segítséget, hogy mi lehet a probléma, ha csak egy retkes winyó lett cserélve a gépben?
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
WinXP prof-ot szeretnék felrakni a következő gépre: p2 400MHz, 196MB ram, 20gb hdd, ati rage pro, és érdekelne bárminemű tipp, amivel használható sebességűvé tudnám varázsolni a gépet. csak internetezésre szeretném használni a gépet, illetve olyan általános dolgokra mint pár kép és videó megnézése.
-
brd
nagyúr
Ott ne javítást nyomj, hanem simán telepítést, utána majd lesz egy olyan rész, hogy Windows előző verzióinak keresése, ott meg kell találja a javítandó Win-t, és később azt egy listában megmutatja, ott kell kiválasztani, ha javítótelepítést akarsz.
Ja már linkelték, akkor nem szóltam.
-
Poo
senior tag
Ahova te beléptél az a konzolos része a dolognak a kolléga belinkelte lentebb hogy a javításos dolgok az hogy is működik,javításnál a driverek azok elszoktak szálni szal azokat újra kell majd tenni és olyan dolgokat is amik beírják magukat a windowsba valahova pl nyomtató driver.....
-
kételkedem
addikt
-
DamienIII
csendes tag
Sziasztok!!
Az a problémám hogy hibernálom a gépet szépen leáll kb 2 mpvel később felébred és szépen visszatölt mindent.
Már kikapcsoltam a biosban az energiaellátásnál S1, S3 ban minden Wake Up -ot, továbbá az eszközkezelőben is hálókártya, egér, bill stb hogy ne éleszthessék fel és mégis csinálja.Mi élesztheti még fel???
Valaki segítsen!!!!!
-
Ombi5
őstag
udv.
A win Xp elszallt boot utan, de ha telepitesnel javitast nyomok es ott bejon egy DOS-os felulet ott mit lehet elerni vele, mert en meg ott semmire se jutottam sohasem. Kiirja,h valassza ki a particiot es kesz aztan meg exit parancs. Er ez vmit vagy hogyan tudnam frissiteni az xp fajljait , de ugy hogy megmaradnak a benne levo dolgok t,telepitesek stb...?
-
Poo
senior tag
válasz
Thunderzolee #30276 üzenetére
Szia, köszi de van nekem is valamilyen satás xpém az illetőnek írtam hogy ha akar csináljon magának egyet.
Inteles driver csomag viszont érdekelne -
Van ilyen driver csomag, én már szedtem le, csak sajnos nem tudom a linket. Viszont itt a PH-n az egyik fórumban linkelte be valaki valamelyik "SATA vs. XP" problémával foglalkozó topicban volt, asszem egy már lezárt topicban.
De ez évekkel ezelőtt volt, amikor elkezdtem megkeresni (úgy fél éve) egyszer, rengeteg topicon átrágtam magam, de nem találtam meg.Esetleg megvan otthon a lemez, amit n-lite-al csináltam belőle.
Ha megmondod a telepítőlemez hová pakolja be a beillesztett SATA drivereket, akkor onnét ki tudom másolni elvileg mind a többszáz drivert.
Átküldhetem e-mailben is, mindössze néhány 10MB volt összesen. (Ha jól emlékszem). De én most a Balatonnál vagyok, max januárban megyek vissza Pestre. -
COLORBAR
tag
válasz
sfdrakex #30262 üzenetére
Driverekből nem tettem fel újat,sztem ilyen régi cuccokhoz nemis igen találnék.
Java fentvan,flashplayer is, active x is elvileg az XP frissitésével.
Pl olyat csinál,hogy mikor bezárom a böngésző ablakát,akkor nem becsukódik,hanem fentről lefelé elkezd eltűnni és így csukódik be... -
Poo
senior tag
válasz
Paul14 #30270 üzenetére
érdemes csinálni egy sp3as telepítőt satás driverekkel mondjuk az Nlite nevezetű progival
Amúgy nem esetleg nem tud valaki egy olyan oldalt ahol az összes inteles alaplapnak megvannak egy helyen a driverei p3-tól felfele.mert őszintén nem sok kedvem van leszedegetni darabonként de elég fontos lenne a számomra.
-
Paul14
tag
Hogy tudom IDE módba tenni? nem találtam ilyesmit ahol áttudnám állítani..
Amúgy a HDD-hez rendesen írja hogy milyen van benne tehát felismeri.. -
Paul14
tag
itt a kép:
http://kephost.com/view.php?filename=9820091228112.jpg -
Paul14
tag
Hali!
Ma vettem egy Toshiba notebook-ot oprendszer nélkül. Bekapcsoltam betettem az xp telepítőjét kiválasztottam biosba a first boot device-nek a meghajtót el is indul keresi az összetevőit a gépnek stb és mikor kikéne hozni hogy javítás vagy telepítés na azt már nem hozza be hanem kék képernyő jön. Hogy ha előszőr látja ezt a képernyőt......stb stbMi lehet a gond?
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
COLORBAR #30258 üzenetére
Totál telepakolt alatt az ilyen extreme edition, meg black meg stb dolgokat értem amiket valakik csinálnak otthon beletéve azt ami nekik kell kiszedve azt ami nekik nem majd megosztják torrenten meg itt ott mások meg szívnak vele.
XP telepítés előtt formáztad a rendszer vinyót ?
-
COLORBAR
tag
válasz
sfdrakex #30255 üzenetére
Igen tudom,hogy karácsonykor lassúak az oldalak,de más gépről nem ilyen lassúak.
A gépem 100éves, AMD Athlon XP 1500+ procival és 640mb memóriával,ati 9100-as vidikártyával,de eddig gyorsabb volt.
(mármint mielőtt újratettem az XP-t)
Digit Tv a szolgáltató és a sebesség teszt szerint hasít a net. (20mb/sec) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
COLORBAR #30252 üzenetére
Az oldalak lassan betöltődése lehet azért mert karácsony van és elég sokan neteznek terheltek a hálózatok, lehet a weboldalnál pl iwiw a gond vagy lehet a te szolgáltatódnál is baj. A gépedben lehet hardver hiba sok dolog okozhat lassulást, írd le a géped adatait, esetleg azt hogy ki a net szolgáltatód, meg azt is kb merre laksz.
-
-
COLORBAR
tag
Tudnátok abban segíteni,hogy mit tegyek ha lassú az XP-m?
Nemrég tettem újra, friss vírusírtó lefuttatva, flashplayerből legújabb és mégis lassú.
Pl iwiw olyan nehezen nyílik meg...
Tudom,hogy lehet az oldal hibája is,de máshol,más gépen jól működik.
Illetve egyes video portálokon a videók is fél óra gondolkodás után indulnak el...
Elvileg a gép elindulásakor futó programokat is visszavettem.
Valami programom hiányozhat vagy mi lehet?
Köszi aki ír! -
Poo
senior tag
válasz
Winner_hun #30249 üzenetére
Lant azt pontosan ez Itt
az usb meg lejjebb és így tovább. -
cocska
tag
Hali!
Adott egy régi gép, amit csak böngészésre használnak/használnának.
Xp prof. frissen telepítve. 512 Mb ram és valami Geforce mx 440 -es vga.
Az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy azok a web oldalak, ahol sok a flash reklám ne fogja meg annyira a gépet, mert az ilyen oldalak 100%-on pörgetik a cpu-t.
Semmi extra progit nem tettem fel a gépre.Valami okosság?
-
Poo
senior tag
válasz
Winner_hun #30243 üzenetére
nem biztos hogy segít de én kiszoktam venni eszközkezelőben az usb, lan kártya és társainál azt a pipát az energiagazdálkodásnál hogy a a gép kikapcsolhatja ezt az eszközt hogy energiát takarítson meg.
ilyen nekem is volt hogy winfos betölt ugye katt saját gépre és semmi...katt total c.-re és semmi katt ide katt oda és semmi és egyszer csak hirtelen mindent megcsinált egyszerre, de igazából nem tudom már hogy mitől volt lehet meg sem oldódott csak reinstallal. -
Winner_hun
félisten
1. Mitől van az hogy hibernálás után néha-néha nincs hang, csak ha újraindítom a gépet?
2. Netezek, egyszer csak elszáll a net. Ha jól emlékszek akkor a DHCP-vel van baja. Az elején azt hittem a modemmel vagy routerrel van gond, de azok újraindítása után se tudok netezni. Új IP címet viszont kapok.
3. Hibernálás után nagyon belassul a hálózat, ez mitől van?
4. Gép indítása után 1,5-2 percig nem tudok semmit se csinálni, bármire kattintok nem történik semmi se. A feladatkezelőt el tudom indítani, ott látom ha a programot már elindítottam (pl firefox), de csak 1,5-2 perc múlva kezdi el elindítani a programot.A gép vírus és spyware mentes.
-
luciferc
őstag
Egy laptop tartománytagsággal van beállítva cégen belüli használathoz. Lehetséges-e ezzel párhuzamosan elérni az otthoni munkacsoport számítógépeit, megosztott mappáit (természetesen otthon, nem a cégtől)? Az asztali gépen létrehoztam egy megosztott mappát, egy másik laptopon tallózva ezt el lehet érni, be lehet lépni, viszont a tartomány tagságra állított gép nem is hozza fel tallózáskor.
-
dorka16
aktív tag
Érdekes mód IDE módban van az összes vezérlő.
Eleinte nem is igen akarta látni az új winyót. Még meggondolom ezt a dolgot. Köszi mindenkinek.
-
dorka16
aktív tag
Helló! Nemrégiben lett felújítva a gépem de két részletben. Ennek következtében az XP egy IDE csatolós winyóra került. Ma vettem egy SATAII-es winchestert. A kérdésem a következő. Hogyan tudom a IDE winyó teljes tartalmát átmásolni az új winchesterre? Nem akarok újrainstallálni mindent. Az alaplap egy Gigabyte MA785GT-UD3H. Előre is köszi.
-
vwpolopg
őstag
-
csoszrobert
csendes tag
válasz
csoszrobert #30235 üzenetére
Active Desktop-os ötlet is tetszik...Jó...
-
csoszrobert
csendes tag
válasz
vwpolopg #30230 üzenetére
Nekem is ezt csinálta egy párszor... De amit mondtak, hogy pipa kivesz, majd vissza, és alkalmaz segíteni szokott... Ja, miután reboot... Utálatos egy dolog... De egyébként az ilyen olyan Tweak Xp és hasonló társai nagy előszeretettel csinálják ezt a problémát... Ja és még valami... Nézz körül a videókarid szoftos beállításai körül is...
-
csoszrobert
csendes tag
Üdv Mindenkinek, főként a mélyen tisztelt Guruknak!
Tegnap délután szembesültem a következő hibaüzenettel:
"The installShield Engine (iKernel.exe) could not be launched.
Az osztály nincs regisztrálva"
Aztán rengeteg fórumbejegyzést elolvasva azt a többségi megoldást tapasztaltam találtam, hogy Windows XP reinstall... Meg is ijedtem
, hogy hát akkor azzal a rengeteg filmmel, zenével és adattal mi lesz? Meg egyébként is... Egy csomó progi a Windows Update-re épülve települt a gépemen. Viszont valahogy
meg kellett oldanom a dolgot, hiszen szinte semmi nem települt már a gépen e miatt az idegesítő
üzenet és a mögötte lévő probléma miatt... Aztán eszembe jutott egy régi, jól bevált módszer, ami már annyira egyszerű megoldás, hogy már agyi fájdalmakat okoz.
Na gondoltam kipróbálom...
Egyszerűen futtattam egy rendszervisszaállítást, ami az összes registry problémámat megoldotta. Ezután ráengedtem a gépre egy víruskeresőt (ami talált is egy pár szemétláda trójait is).
Eredmény: 100 %-os megoldás a problémákra XP retelepítés nélkül. Megjegyezném, hogy a hibaüzenet először, a Medal of Honor telepítése után jelent meg először. Erre az egyik fórumon azt írták, hogy "biztos a játék filéivel van a gond". Igen, de ezzel az a probléma, hogy a system restore után tökéletesen települt...De azért én megkérdezném a kedves Guruktól, hogy vajon lett volna-e egyszerűbb és frappánsabb megoldása a dolognak?
Köszönöm szépen! -
JetiRulez
őstag
Pont ugyanaz, csak más színben: XP Luna Theme.
-
-
feri14
csendes tag
helló lenne egy kérdésem lehet hogy nem ide valló de más helyet nem találtam
na volna nekem egy HP Pavilion DV5-1120EH notebookom de be van törve a kijelző és egy lcd monitor-al használom de újra szeretném telepíteni de félek hogyha elkezdem a telepítést akkor az lcd monitort ki fogja kapcsolni és nem látok semmit az egész telepítésből vagy mégsem kapcsolja le nem tudom ebe kérnék segítséget -
adyh
tag
Hali!
Tudtok mondani olyan asztali témát még mint pl a Zune Style, csak más színben?
-
vwpolopg
őstag
XP telepítés után a programok telepítése közben valahogy kék hátteret kaptak a parancsikonok az asztalon, hol tudom ezt kikapcsolni? Már mindenhol kerestem de sehol nem találom... így néz ki most:
-
leyo76
senior tag
válasz
zkaresz67 #30219 üzenetére
A router beállításokat mindkét os alol ellehet bizgerálni, de két os telepítés független egymástól, nem igazán tudok olyanról hogy a win7 át írná az xp hálózati beállításait. Nekem is mindkettő fenn van, szintén routerrel kapcsolódik a nethez, de semmilyen gond nem merült fel. Az internet elérésem jelszavat igénylő, ezt már routerben lekezeltem, így nem kell külön csatlakoznom, csak gép bekapcs és megy a net.
Serény véleményem szerint itt valami más gubanc lehet, még akkor is hogy ha éppen ez lenne a kézenfekvő magyarázat.
-
zkaresz67
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. XP mellé raktam fel Windows7 -et. A telepítés befejezése után,ha a Windows7-et választom minden jól működik, hálózat is van. Ha induláskor az XP-t választom ki, az is működik viszont nincs hálózat. Már mindent kipróbáltam,újratelepítettem a hálózati drivert, majd az egész XP-t is, de továbbra sincs hálózat, csak Windows7 alatt. Valami a win7 telepítésekor állítódik el, csak nem tudom hogy mi. A gépen van még egy hdd, azon is van egy XP, és ott sincs hálózat innentől(pedig előtte volt). Még annyit, ha ez számít, hogy routeren keresztül kapcsolódik a gép a hálózatra.
A segítségeteket előre is köszönöm -
iNfAntRy
senior tag
Igazából most már csak a géphez szükséges program file-ok vannak ott, a windows mappa +a documents and settings mappa(azon belül a bluetooth program)
Most kitöröltem a temp mappát igy már 650 mb szabad helyem lett. Valószinű veszek nagyobb winchestert, mert összesen 15gigás a gépem, és 3 részre van osztva.Szerk: közben kipróbáltam az atf programot, elég jó! ki tudtam vele törölni olyan dolgokat amiket pl kézzel nem.
köszi a segitséget -
sfdrakex
nagyúr
válasz
iNfAntRy #30212 üzenetére
Mik vannak a C re telepítve? Játékokat érdemes másik particióra vagy ha van több vinyód akkor másik vinyóra telepíteni. C re én csak a windows-t officet meg pár felhasználói progit szoktam video, zene lejátszok convertálok ilyesmik. Más program nem is igen van fent játékokat másik particióra.
-
iNfAntRy
senior tag
Sziasztok
Egy érdekes problémával fordulok hozzátok. Az lenne, hogy mostanában feltűnöen sokszor tölt le a windows frissitéseket. Volt olyan, hogy 2 hét alatt kb 6-7x is. És folyton betelik a lemez..Nem tudok már mit törölni. Mindig úgy van, hogy bekapcsolódik a gép, kiirja, hogy frissitések letöltése(ekkor belassul a gép) de kb 5 perc után is 0%nál tart a frissitések letöltése,de ahhoz képest 70mb-t már levisz a hátralévő memóriából. Még megy tovább és már kiirja hogy nincs több hely a C meghajtón, inditsa a lemezkarbantartót. AKkor azt elinditom, elkezd helyet felszabaditani,és általában eközben leáll a frissités.. bejefezi a helyfelszabaditást és akkor lesz megint kb 330mb szabad helyem. És ez igy megy egy jó ideje. Mit tudok tenni? Mit törölhetek le? Pl a windows mappában van ez a $hf_mig$ mappa vagy mi. Az kell? Csomó helyet foglal.
köszi a segitséget előre is. -
bme
tag
Sziasztok!
Windows XP reinstallra került sor, a gond az xp telepítése után adódott, méghozzá a silan rtl8139d fast ethernet adaptert nem sikerült telepíteni. A hálókártyához kapott drivert felraktam, és a helyzet annyit változott, hogy az egyéb eszközökből, ahol sárga kérdőjellel szerepelt, átkerült a hálózati kártyákhoz sárga felkiáltójellel, és sem a kapott, sem a honlapról letöltött driverrel nem működik, telepítés után ezt írja ki: Az eszköz nem indítható el. (Kód:10)
bme
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest