Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
hello!
az volna a kerdesem, hogy a "net send" parancsot hogy kellene parametereznem, mivel sehogy se sikerul. se ip-vel, se mashogy.
(esetleg, ha kell : munkacsoport nev: otthon, szamitogepnev: masik-pc)
a segitsegetek elore is koszonom. -
akaido
addikt
válasz
cstommy #31797 üzenetére
Most találtama techline oldalán:[Bővítse a Windows helyi menüjét hasznos funkciókkal] Ebből a File Menu Tools-t javaslom.
-
pukkancska
tag
válasz
lamasz #31796 üzenetére
Próbáld meg ezt letölteni: xpcodecpack. Ugyan nincs benne minden, de a filmek 99%-át le tudja játszani.
-
cstommy
csendes tag
Sajátgép jobb klikk menüjéhez új elemek hozzá adása... de hogyan?
Vázolom a problémát: ugyebár vannak ezek a spéci, buherált winXP-k, feltettem egyet és azt vettem észre, hogy a Sajátgépre jobb egérklikkel klikkelve sokkal több opciót kaptam, mint egy normál XP-nél (PL: Lemeztöredezetségmentesitő, Regedit, Programok Telepítése és Törlése...)
Na én ugyan ezt szeretném elérni egy sima (nem buherált) SP3-as XPnél... Feltételezem valami regadatbázisos kulcsot, kell létrehozn \ átállitani, de nem tudok rájönni, hogy mit [már átnyálaztam az egész googlet, már csak TI segíthettek]Köszi
-
lamasz
tag
Heló,
több mint valószínű valami kodekhibám van ebben kérném a segítségeteket. Több kodek hiányzik a gépemről amiket nem tudok telepíteni. K-Lite-ot nem engedi feltenni, a telepítő hibával kilép. Bár elvileg fent van már a k-lite . Media Player Classic hibaüzenetet dob indításnál és leáll. Egy két filmet le tudok játszani de hang nélkül, Illetve most vettem egy webkamerát, az is hibaüzenetet dob.
Tudom hogy xp újrarakás kéne, de mivel szüleim gépe, ezért az nekem 3 óra míg mindent szépen összeszedünk ami nekik kell----> szóval azt nem akarom.
Ja igen természetesen xp 32 bit.Ötlet? Mit hol nézzek ellenőrizzek le?
Köszi -
Hasaggymeg
veterán
válasz
sfdrakex #31742 üzenetére
És még annyi,hogy segíthet-e a pillanatnyi táphiányon ha prájmörimászterbúútdivájsz-nak a CD-rom helyett a HDD-t állítom a Bios-ban,így betőltve mielőtt pörgetné a(z amúgy benne sem levő) DVD-rom-ot ezerrel?Vagy az amúgy is pörgeti minden bekapcskor?Esetleg (általam nem ismert) egyéb energiatakarékossági beállítások?
-
pukkancska
tag
válasz
DeFranco #31793 üzenetére
Szia
Próbáld meg csökkentett módban elindítani, és ha úgy működik akkor a gép bekapcsolása után nyomogasd az F(-at) és válaszd a legutóbbi működőképes beállítások menüpontot.
Vagy ha csökkentett módban működik a gép, akkor a rendszervisszaállítást csökkentett módban is el tudod végezni. -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
XP alatt egyik napról a másikra a következő hiba lépett fel (semmit nem állítottunk, változtattunk vagy telepítettünk):
A laptop indítása után a ventillátor rendben működik, majd az XP betöltésekor leáll, és nem is indul el újra, hanem mikor a processzor eléri a kritikus hőfokot, lefagy a gép.
Úgy gondolom, mivel az XP indulásakor áll le, azzal kapcsolatos a probléma.Hol találok (ha találok) erre vonatkozó beállítást az XP-ben? Mi lehet a gond?
-
MrCsiT
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #31778 üzenetére
Sajnos, Outpost-tal "tanuló módban" sem áll le az XP.
Ha a "védelem felfüggesztése" pontot választom, vagy a kilépés-t a programból(Outpost Security Suite Pro), akkor villám'ba kikapcsol a gép.
Ha fut az Outpost, akkor "A Windows leáll" üzenetig jut el ..és hallom a vinyón, hogy az leállítja az XP, de a gépet nem kapcsolja ki
Próbálkoztam regedit-nél(mindenféle timeout-okat vettem le pici értékre) , de mindent vissza is írtam, mert nem segített semmit -
válasz
animatrix11 #31790 üzenetére
Hali!
Nem akartalak az "elég bátor" kifejezéssel elriasztani tőle, az teljesen biztonságos/bevett módszer. Azért fontos(és sorry, hogy pont ezt hagytam ki) mert az AHCI üzemmódban olyan, a HDD-vel kapcsolatos, új energiatakarékos szolgáltatások is vannak, amelyek nem elhanyagolhatóak(IDE módban nincs), hisz hordozható számítógépeknél elég fontos szempont, az aksi élettartama ill. hogy mennél többet tudjon üzemelni aksiról a kütyü.
Pont ezért(is) szoktam integrálni az AHCI driver-t minden laptopra telepített XP-nél is.Fire.
-
animatrix11
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #31789 üzenetére
Teljesen jó volt igy is, úgyhogy nem leszek bátor
Thx
-
válasz
animatrix11 #31788 üzenetére
Hali!
Ajaj..
Ha IDE módban jól megy, akkor ne bántsd, ugyanis ha átlövöd a BIOS-ban AHCI-ra, akkor BSOD lesz induláskor.
Ha mégis át akarod állitani AHCI-re(és elég bátor vagy), akkor ezt kell tenned: [link]
Nem kell semmilyen driver-t telepíteni, mert a W7 fel fogja pakolni a saját AHCI driver-ét, ami tapasztalataim szerint 99%-ban ment eddig minden HDD-vel tökéletesen.
(Amelyikkel nem, ahhoz a HDD-hez meg mellékelnek direkt CD-t, amin az AHCI driver-van, laptopoknál ez szinte kizárt, eddig még nem találkoztam ilyennel. Természetesen a cucchoz kapott driver lemezeken (Vista/W7) lehet, hogy megtalálható, a speciális AHCI driver, de mint írtam, a W7-é jó, nem kell még azt is külön telepíteni)Fire.
-
animatrix11
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #31787 üzenetére
Rendben akkor egy kérdés ezzel kapcsolatban, ide (vagy compatible) modban lett telepitve, ha átállítom achi-re akkor az adatok megmaradnak? vagy le kell mentemenem azt a 150 gigát?
-
válasz
animatrix11 #31786 üzenetére
Hali!
AHCI legyen. Egyes HDD-k belassulhatnak IDE módban, már más topic-ban is sokszor előfordult, hogy írták, hogy cefet lassú az egész OS(W7) és az volt az oka, hogy IDE módban telepítették a W7-et. Az AHCI vs. IDE közt sebességben nincs drasztikus különbség(már úgy értem, ha IDE módban is rendesen teker a HDD), ezt inkább az egyéb szolgáltatások miatt szokták bekapcsolni, pl Hotswap ill. NCQ(ha támogatja a HDD). A Hotswap-ot elég gyakran használják, mert (alapvetően) ez a funkció teszi lehetővé, hogy a HDD-t úgy lehessen kivenni a gépből, hogy nem kell azt kikapcsolni, kvázi mint egy pendrive-ot. Nyilván laptopnál ez is lényegtelen..
Kizárólag azt elkerülendő, hogy esetleg belassuljon a HDD, ezért szoktam javasolni, hogy AHCI-re legyen állítva, ha Vista/W7 kerül rá.
(XP-t nem lehet AHCI módban telepíteni, csak ha külön be van adagolva telepítés folyamán floppy-ról az AHCI driver, vagy beleintegrálják az XP telepítőbe. Ha meg igen, akkor az nem eredeti XP. Az MS által készített utolsó XP build(SP3-as) sem tartalmaz AHCI drivert)Fire.
-
animatrix11
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #31785 üzenetére
Linux volt rajta alaból a cdjén megvan minden driver vistához és xphez is (érdekes hogy tök mindegy melyiket rakom win7 alá
)
Achi vs compatible (vagy ide mod valahol vagy hasonlók) mi a küldönbség? win7 alá kell az achi?
-
válasz
animatrix11 #31783 üzenetére
Hali!
Ezt a lapost Vista-val szállítja az Asus általában, úgy hogy a W7 az remek választás, hisz W7 x86/x64 driverek is letölthetőek hozzá. az Asus oldaláról.
Bár vannak XP-s driverek is hozzá, de ebben az esetben tényleg azt javasolnám, hogy térj át W7-re, arról nem is beszélve, hogy ezt teljesen legálisan megteheted.
Fire.
UI: Ha W7-et telepítesz, előtte a BIOS-ban a SATA uzemmódot ne felejtsd el át tenni AHCI-re.
-
Lustig
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31782 üzenetére
köszönöm a gyors és jó választ !
-
animatrix11
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #31780 üzenetére
Nos iskolában dolgozom win7pro off 2007 és server 2008 r2 és az alatt minden megvan és ingyenesen akár otthon is használhatom
A laptop eddig is misztikus hibákat produkált, de elvileg nem hibás, ujratelepítésnél megszünt az 1ik hiba jött a másik
win7 volt de most visszaraktam az xpt, valszeg visszafog kerülni megint a win7, minden fent van, kivéve az asusnak a sok hülyeségét nem raktam fel, mert felesleges, de minden hw telepítve, eddig csak ezen a gépen fordult elő ez a hiba és nagyon régen még tán nem xp alatt találkoztam egyszer ilyenel...
Win7 alatt elvileg minden jó volt, tehát lehet hogy azt igényli kivéve hogy nem értettek egyet a serverrel, de ez egy másik topik másik története
-
válasz
Lustig #31781 üzenetére
Hali!
Igen, megoldható pl a WinToFlash programmal, ilyen egyszerűen: [link]
Ha elkészült a telepítős pendrive, akkor csak arra kell ügyelned XP telepítésnél, hogy először a TEXT MODE INSTALLERT kell elindítani, majd ha az XP lemásolja magást(ez az ismert kék karakteres felület) és újraindul, akkor is pendrive-ról kell boot-olni, csak már a GUI telepítő opciót válasz a bottmenüben.
(A pendrive-nak a telepítés legvégéig a gépre dugva kell maradnia!Fire.
-
Lustig
tag
sziasztok
lenne egy olyan kérdésem hogy újra kéne tennem a a gépet
de nincsen CD-m
megoldható a dolog pendriveon ?
ha igen akkor hogy csináljam ?
köszönöm
-
válasz
animatrix11 #31779 üzenetére
Hali!
Eredeti XP?(bocs, hogy ilyet kérdezgetünk, de nagyon sokszor csak az okozza a gondokat, hogy az adott user, mindenféle edition-öket használ, amiben mindenféle "finomhangolás" meg egyéb szemét van)
Minden eszköznek feltelepült/feltelepítetted a driverét? (vagy másképp, az Eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz?
Windows Updtae-ről minden frissítés fent van?
(Sajnos mai gépek/alaplapok esetében, már azt kell hogy mondjam, hogy az XP felett eljárt az idő, hisz olyan új technológiák, hardvereszközök lehetnek a gépben, amik kezelésére nem mindig alkalmas az XP, ez főleg olyan eszközökre igaz, amikhez már Vista/W7 drivereket gyártanak alapban is.Fire.
-
animatrix11
őstag
Üdv
Asus K50IN gép valamiért előjött egy hiba xp alatt: ha ki akarom kapcsolni, vagy akár újraindítani, akkor kilép a gép elsötétül a kép, viszont továbbra is megy és csak akkor tudom kikapcsolni ha nyomva tartom a bekapcsoló gombot miféle hiba lehet ez?
-
-
quick_tg
csendes tag
Sziasztok!
XP-ben egy felhasználói fiókom van "Rendszergazda". Leállításnál hibaüzenetet kapok, miszerint: a felhasználói fiók mérete meghaladja a megengedett méretet, töröljek, vagy helyezzek át file-okat. Fellistáz egy csomó file-t (rendszerfile-oknak tűnnek) és nem enged kikapcsolni.
Ha kijelenkezek a fiókból, akkor felhívja a figyelemt, hogy Rendszergazda felhasználó be van jelentkezve és esetleg adatvesztést szenvedhet. Ha tovább lépek, akkor kijelenkezik. Ezután start menü, kikapcsolás már kikapcsolja a gépet.
Vírust kerestem (nod32), spyware-t kerestem, semmi.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez és hogy tudom helyrehozni?
Köszi! -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
MSI "alap"lap,int.vga, intel 430-as cerka, 1GB ram, Csifi táp.
Új Xp, sp3.
Feltettem az Outpost Security Suite Pro nevű terméket a tulaj kérésére, erre eddig teljesen jól leállt az XP, most nem áll le a Windows, hanem eljut addig, "A windows leáll", majd hallom, ahogy leállítja a vinyót, de a gépet nem. (Illetve kb. 10-ből 2x áll le teljesen.)
Ha leállítás előtt tálcán jobb egérgomb "Kilépés és szolgáltatás leállítása" ponttal leállítom, és azután nyomok a kikapcsolásra, akkor 10ből 10szer leáll.
Vajh, mit telepítsek, ami kinyírja az Outpost szoftverét, hogy leálljon az XP?
(b, mit állítsak át Outpost-ban, hogy hagyja élni az Xp-t ? ) -
Van fent egy XP, és azt akarom javitani, mert sérült egy file. Boot cd-ről, és mielőtt bejön a particionálás rész, azelőtt "meglévő xp javitása".
Elkezdtem javitani, de megállt ahogy irtam. És ha ujrainditom, akkor persze már a telepito indul ujra cd nélkül, mivel már a telepitő file-ok fel lettek másolva.
-
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az XP-nél javitó telepitésnél "34 percnél" (eszközök telepitése) megáll a telepitő, és nem megy tovább. Nem fagy ki, mert a szövegek változnak.
Egy laptopról van szó, és mivel elég gyenge a bios-a, igy nem tudtam letiltani az integrált cuccokat. Próbáltam másik xp cd-t, úgyis ugyan ez.
Ha más megoldás nincs, akkor meglehet csinálni, hogy bootoljon rendesen a gép újra, és ne telepiteni akarjon (mivel sajna félbemarad a telepités) ?
Előre is köszi a segitséget!
Üdv.,
Gábor -
adalbert1
veterán
MSDNAA-ban tud valaki segíteni?
Elméletileg úgy van, hogy miután már nem vagyok rá jogosult, a rendszert azután is használhatom, csak supportot nem nyújtanak.
Tehát ha alaplapot cserélek, és tegyük fel újra kellene aktiválni az XP-t akkor újból beaktiválhatom? -
Poo
senior tag
akkor passz így szerintem elég nagy a skála de itt egy progi ami többek közt a system32-ből pucolja ki a kártékony dolgokat meg akkor futtass még pár dolgot le ami jó féregre meg vírusra meg minden szarra
én ezeket zoktam ha pucolok és vagy rendbe jön vagy nem:combo fix,nod32,atf cleaner,ccleaner,spybot,malwarebyte.
Viszont ha csak leállításnál van ilyen problémád akkor az elég nagy valószínűség h valamit nem tud leállítani a windows mikor leáll azt kéne megtalálni valahogy h mit, próbálj meg minden futó alkalmazást lelőni és csak a szükségeseket meghagyni és úgy kikapcs úgy szerintem csak idő kérdése és megtalálod meik progi okozhatja.msconfigból is kivenni minden nem fontos automatikus inditást. -
ludla
őstag
Ne találok erre utaló bejegyzést.
De talált két fertőzést
Fertőzött rednszerleíró elemek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully. -
ludla
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy az XP leállításánál kapok egy hiba üzenetet ami McSvHost.exe hiba "0x6280436a" hiba üzenet. Lehet hogy vírus? -
belsodavid
aktív tag
válasz
pukkancska #31759 üzenetére
Oké! Még nem t9röltem semmit, annyira nem zavar, elrejtem őket és kész. Az a 300mb nem oszt nem szoroz úgy sem!
-
pukkancska
tag
válasz
konfar.dani #31758 üzenetére
Frissíteni fogja az Office-t is, csak ha megnyitod a programot, kiírja, hogy kalózkodsz és megkér, hogy keresd fel azt az oldalt, ahol érvényesítened kell az Office-t, hogy megtudják jogos használója vagy-e. Ha nem ezt teszed akkor sok funkció korlátozva lesz az Office-ban és csak az alapvető feladatokat tudod vele elvégezni, mint pl a Wordpad-ban.
Ha ezt nem akarod, akkor felmész a termékfrissítő oldalra és az office frissítésekre kiteszed a pipát, hogy rejtett frissítések legyenek, így ezeket nem tölti le a windows update. -
pukkancska
tag
válasz
belsodavid #31755 üzenetére
Az MSOCache-ben az Office által létrehozott fájlok találhatóak.
Ezeket szerintem ne töröld, mert későbbi frissítések esetén szükségeid lehetnek rá, és ha nem találja ezeket a fájlokat, akkor bekéri a telepítő lemezt. -
konfar.dani
aktív tag
Köszi a válaszokat.
A Windows-om jogtiszta, azt frissíteni akarom Windows Update-tel.
Viszont ha az Office-om nem az, és tölti hozzá a frissítéseket, akkor nem zavarja a Microsoft-ot, hogy nem jogtiszta az Office-om?
Vagy lehet, hogy úgy értették hogy ingyenes, hogy megszüntek hozzá a frissítések, nem frissíti, így használhatom, és nem bukok le?Szóval ha a Windows-om frissítem, és ott az Office 2003, ami nem jogtiszta, akkor azt is frissíti, a jogtiszta Windows mellett?
-
konfar.dani
aktív tag
Köszi a válaszokat.
A Windows-om jogtiszta, azt frissíteni akarom Windows Update-tel.
Viszont ha az Office-om nem az, és tölti hozzá a frissítéseket, akkor nem zavarja a Microsoft-ot, hogy nem jogtiszta az Office-om?
Vagy lehet, hogy úgy értették hogy ingyenes, hogy megszüntek hozzá a frissítések, nem frissíti, így használhatom, és nem bukok le?Szóval ha a Windows-om frissítem, és ott az Office 2003, ami nem jogtiszta, akkor azt is frissíti, a jogtiszta Windows mellett?
-
Poo
senior tag
válasz
belsodavid #31755 üzenetére
a frissítés hozza létre ezeket a mappákat ha simán nem tudod törölni próbáld meg csökkentett módban ha úgy sem megy akkor meg valamilyen törlő progival.szüntesd meg az írásvédettséget rajtuk ha van.
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Nemrég újraraktam az xp-t és frissítettem az update-ről. A D meghajtón egy újraindítás után ez fogadott. Ezeket a mappákat a 284MB-os kivételével én tettem rejtetté. A bájtos mappákat nem tudom megnyitni, nem engedi, de törölni sem. Valahogy lehetséges? Vagy ezek közül hagyjak itt mindent békén? Előre is köszi a választ.
Itt egy kép, hogy is néz ki: D meghajtóm
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
konfar.dani #31748 üzenetére
Szerintem már többen írtuk hogy hülyeség, miért kérdezed meg pár naponta? Filmeket minek szakítod meg 10%nál ? Az hogy mit töltesz registrybe nem kerül be. A torrent kliensed ha telepítős nem portable akkor az írja be magát csak, mint minden program. Senki nem látja hogy mit töltesz le a net szolgáltatód maximum annyit hogy valószínűleg torrentezel, de tesszük ezt egy páran és még sose kopogtak az ajtónkon.
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz
konfar.dani #31748 üzenetére
Hülyeség
-
rvn_10
senior tag
Hello! Letöröltem a Lef4Dead c játékot és azóta a windosban megváltozott az összes betütipus mintha félkövér lenne ez szerintetek mitől van és hogy lehetene megcsinálni h jó legyen
-
konfar.dani
aktív tag
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy a Microsoft látja-e ha torrentezek, és zavarja-e.
Speciál a 2003-as Office kéne nekem, mert úgy hallottam, ha meg tudod szerezni valahonnan, akkor nem büntetendő a használata, mivel már nem forgalmazzák, és 1-2 hónapja tették szabadkódúvá, ezért le szeretném tölteni, mivel nem warez.Eddig is töltöttem le filmet, de kb. 10%-nál megszakítottam, és letöröltem a torrentet is. Ezt hogy tudnám a registryböl is kitörölni? Wise Registry Cleaner-t használok, nem tudom az törli-e, vagy csak javít.
Eredeti a Windows XP Home Edition rendszerem, frissítem is Windows Update-tal.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
A blue screen of death, a lefagyás mitől lehet?
Ha a c&c:tiberium wars-t akarom lanban játszani, akkor a patch ellenére is lefagy a gép. Pont mielőtt a játék elindulna.
Mi lehet a gond?
Lehet-e hardver?
Kösz:piadex2
ps: az xp frissen rakva, hdd töredezettségmentesítve
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #31740 üzenetére
Akár az is lehet. Probálkozni kell.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
leyo76 #31726 üzenetére
Revo Cleaner okozott már nekem vagy 3 ghostolást.Nagyon beágyzódott/szétterült programoknál (Java,Quicktime Player meg mindenféle zoom browser meg library-ket tartalmazó pl.Canon kamera progija) olyan sok regisztrációs bejegyzést meg mindenfélét kiad a végén,kérdezve törölöd-e,hogy óhatalanul odalessz valami ami egyéb progi működéséhez elengedhetetlen.Lehet béna vagyok,de én így jártam,végül kidobva a progit a francba.Déndzsörösz!
(Igaz,hogy az a Revo Uninstaller volt
)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #31737 üzenetére
Igen azért gondoltam hogy akkor meglátod hogy működik e rendesen.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #31735 üzenetére
Gép oldalát leveszed kihúzod áramkábelt az optikai meghajtóból.
-
Hasaggymeg
veterán
Azt hogyan kell?Azt hogyan kell?Azt hogyan kell?Azt hogyan kell?Azt hogyan kell?Azt hogyan kell?Azt hogyan kell?.......
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #31732 üzenetére
Húzd le az optikai meghajtót, próbáld úgy.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
sfdrakex #31731 üzenetére
Gyárilag összepakolt Fujitsu Siemens Scaleo P-m van,350W-os Delta táppal,eddig semmi baj nem volt vele.
Hogyan lehet egyebet indít és a HDD-t nem?Amúgy nem egy olyan ki-bepakolós figura vagyok,bővítettem a max. 2GBRam,8600GT stb.amit még elbír a táp/alaplap de annyi.Történhet ebből adatvesztés,vagy egyszer csak besz@rik a táp és csere kell?
Ja meg ha rá is venném magam egy másik táp megvásárlására/beszerelésére akkor is hetek/hónapok után sem volna biztos,hogy előjönne a hiba.(Kb.2-3 havonta 1x csinálja) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #31730 üzenetére
Szerintem áram gond lesz. Próbáld ki egy másik táppal a géped.
-
Hasaggymeg
veterán
Szevasztok és rögtön kérdeznék is,éspedig mi lehet az oka,hogy néha indításnál a gépem hibára megy mivel nem érzékeli az,amúgy egyetlen,2 particíóra osztott 160Gb-os, merevlemezt.Elsődleges a DVD-rom és másodlagos a HDD de ha olyankor belépek a BIOS-ba,ott is a "not detected" szerepel a másodlagos boot device-nál.Néha 2-3 újraindítás/BIOS-ban körülnézés után érzékeli csak.HD Sentinel és chkdsk vizsgálat szerint minden rendben a Winchester-rel.Félek,hogy egyszer csak "végleg" elveszíti az összes adatommal együtt.
-
GD
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #31724 üzenetére
szia,
köszi
van egy olyan célja is a dolognak, hogy egy szoftver leltározó program ne lásson nem valós dolgokat a gépeken (régen leszedett de ma még telepítettnek látszó program) -
Hali!
Nekem a CCleaner a kedvencem, XP/Vista és jelenleg W7 alatt is ezt használom, eddig nekem semmi kárt nem tett.
Ha meg olyan progira van/lesz szükséged, amivel pl bent ragadt registry bejegyzés(eke)t kell megtalálni és eltávolítani(mert pl valamilyen progi bent hagyta és addig nem megy fel az újabb változata, stb stb) akkor Registry Workshop.
Ez utóbbi nem ingyenes és adott esetben hozzáértést is kíván, de hátha valakinek ilyen gondja van/lesz.
Fire.
-
GD
őstag
sziasztok,
tapasztalat szerint melyik a legjobb registry pucoló program, ami eddig nektek sosem csinált kárt (ergo nem szedett le olyan bejegyzést, amivel telepített programok váltak használhatatlanná)
köszi -
cascada
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy az O&O Defrag 10.0-ban az egyik particiómon miért van lefoglalva elég sok terület a Master Fat Table-nek? [kép]
Ez a D: particiómon van. Ide a lefoglalt területre nem is lehet adatokat tenni? Vagy mi jelent ez pontosan?
Köszi! -
válasz
Badman 4ever #31719 üzenetére
Hali!
Oksa, akkor kipróbálom W7 x64 alatt...
Fire.
UI: Igen, az IOBit Security 360 PRO-hoz van a liszensz nekem is, megnéztem, tavaly októberben igényeltem...(Aktiválva még nem volt emlékeim szerint)
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #31718 üzenetére
Én is a Win7-es promóciójuk keretében szereztem hozzá 1 éves liszenszet, úgyhogy már PRO változatot használok, de azért köszönöm a felajánlást.
Win7 alatt is használok Advanced WindowsCare-t és abban nem tett kárt, bár az 32 bites és RC változat, de tudtommal teljesen kompatibilis a Win7-tel a progi.
Ezeket a programokat nagyon régóta használom és még semmilyen kárt nem okoztak, viszont a gép eléggé felgyorsult. Egyedül a COMODO System Cleaner volt az, ami nem jöt be, annyira, hogy már attól, hogy feltelepítettem, súlyos rendszerhibák keletkeztek, amit csak a Windows újratelepítése tudott megoldani. (Ráadásul két gépen is ez történt, szóval a program a ludas.) -
válasz
Badman 4ever #31717 üzenetére
Hali!
Bevallom, én elég óvatosan állok olyan -főleg- registry takarítókhoz, amik több ezer hibát találnak, mert már nagyon régen megtanultam, hogy annak sosem lesz jó vége, ha egy ilyen alkalmazást rászabadít az ember a rendszerre. Az általad használt/javasolt Advanced System Care-ről viszont eddig csak jót hallottam. Nem teljesen ide tartozik, de W7 x64 alatt is használható, értem ez alatt, hogy nem csesz szét dolgokat?
Eddig nagy ritkán a Perfect Disk-et szoktam használni, amiről tudom, hogy használ, de nem árt.
Fire.
Látom IObit Security-t használsz. Nos nekem van liszenszem hozzá, még tavaly igényeltem, nem tudom/emléxem pontosan milyen időre szól(azt hiszem 1 éves) és azt sem, hogy mikortól ketyeg a vekker, azaz az igényléstől számítva vagy az aktiválástól. Az a lényeg, ha érdekel, akkor privben jelezd, átadom ingyen és bérmentve.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
sfdrakex #31715 üzenetére
Nem folyamatosan futnak, Isten ments, hogy a rendszerrel induljanak, napi egyszer lefuttatom a pucolást és kész, a SmartRam-ot is akkor használom, ha sok program intenzíven használja a memóriát és elfogyna.
Egyébként ez csak a nagy része a dolgoknak, ami hirtelen eszembe jutott. Például nem fut a Rendszer-visszaállítás, ami tekerné a winyót és fölöslegesen nagy helyet lefoglalna magának (nemritkán több gigát!), nem megy az indexelés se szintén a winyó sebességét növelendő. A rendszerrel csak a tűzfal, vírusvédelem (NOD32, COMODO Tűzfal és IObit Security 360) és az ASUS SmartDoctor indul (tuning miatt).
Recon: Az AlwaysUnloadDLL kitölti a memóriából a nem használt DLL fájlokat és így memóriát szabadít fel. -
tibz03
őstag
válasz
Badman 4ever #31711 üzenetére
Köszi!
Az általad felsorolt programok közül csak a CCleaner-t használom, szerintem az is elég.
Az AlwaysUnloadDLL tulajdonképpen mit is csinál? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Badman 4ever #31711 üzenetére
Mennyit gyorsítanak ezek a gépen? Mert ha ezek mind futnak folyamatosan, akkor szerintem amennyit nyersz vele azt el is veszíted.
-
oregcsóka
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #31626 üzenetére
Köszönöm szépen, holnap megpróbálom ezzel a driverrel is.
joe2005: Neked is köszönöm a tippet!
-
Tosee
őstag
Üdv!
Véletlen nem valami kókányolt win-t használ az ismerősöd?
Esetleg használ valami olyan szoftvert amivel a rendszert lehet buherálni?
Vagy javasolnám még vírus és egyéb falánkságok keresését (ezt alaposan)!
Nem hinném, hogy egy "frissen" telepített os megzavarondna (ráadásul ennyire) pár nap alatt! A fagyásokat okozhatja vírus, vagy hardverhiba is, esetleg egyéb probléma! Eseménynaplóban nem ír semmit?
Egyébként le lehet tiltani a ctrl+alt+del billentyűkombinációt, vagyis a feladatkezelő megnyitását, de ahhoz registry-t kell babrálni! -
Badman 4ever
őstag
válasz
tibz03 #31694 üzenetére
Én a következő turbózásokat használom az XP gyorsítására:
1. Optimalizáló programok (mindegyiket használom)
CCleaner
Advanced SystemCare Free, hozzá tartozik az IObit GameBooster is, ami elég sok rendszerfolyamatot lelő, de inkább csak játékok mellé ajánlott, illetve az IObit SmartRam, ami kipucolja automatikusan a memóriát.
Wise Registry Cleaner Free
Defraggler
2. Registry beállítások (Start Menü->Futtatás->regedit)
AlwaysUnloadDLL:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer] alatt létre kell hozni az AlwaysUnloadDLL duplaszót 1-es decimális értékkel.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] alatt találod az automatikusan induló fájlokat, ugyanaz a funkciója, mint az msconfig-nak.
3. Szolgáltatások lelövése (Vezérlőpult->Felügyeleti Eszközök->Szolgáltatások)
Letilthatóak:
Java Quick Starter
Biztonsági központ
Súgó és támogatás (ha nincs használatban)
Rendszer-helyreállítás (ha nincs használatban) -
Prego
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm küzd egy olyan problémával hogy ha nyom egy Ctrl+Alt+Del-t, akkor kiírja hogy a Rendszergazda letiltotta a műveletet. további gondok is vannak, pl kép megnyitásnál lefagy a gép (pár napja húzta újra a rendszert). Megnézettem vele a felhasználói fiókokat, van benne ő, mint rendszergazda és egy inaktív Vendég felhasználó.
Valakinek egyéb ötlete? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
tibz03 #31705 üzenetére
Nem hiszem hogy jelentős különbség lenne köztük. Esetleg ha a proci gyári 800 as, azt 1200 körülire lehet húzni, az is segíthet meg a plusz memória is segít. msconfigban nézd át mik indulnak szedd ki ami nem kell. Csak azokat a programokat tegyétek fel hazsnáljátok ami tényleg kell is.
-
tibz03
őstag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Még egy kérdés: ha sikerül beszereznem XP Home-ot, azzal nem járnék jobban? Azt hallottam ugyanis, hogy a Professional - lévén több funkciója van, mint a Home-nak - több erőforrást használ.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest