-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
fura kérdésem lenne xp frissítéssel:
Image file-ból visszaállítottam ma egy nyári állapotú xp-t. Elindítottam xp update-t, 47 frissítést talált, amiből valamiért 31-et nem tudott telepíteni. Aztán úgy alakult hogy 10 perccel később újra kellett kezdenem a nyári rendszer visszaállítását, újra update, és már csak 33 frissítést kínált fel (persze valamiért ezekből már egyet sem telepített).
Valami központi microsoft szerveren tárolódik, hogy az én gépemre, licenszemhez milyen frissítések települtek korábban, és azt már soha többet nem kínálja fel akkor sem, ha nincs is feltelepítve? Vagy miért nem kínálta fel azt a pár perccel korábban felrakott 16 frissítést?
Illetve ezt a 31, majd 33 letöltött frissítést miért nem tudta telepíteni?
-
BigManus
addikt
válasz
etele34 #29397 üzenetére
Ezek maradjanak.
hosts, lmhosts.sam, networks, protocol, services
A hosts fájlt szerkeszd úgy, hogy a 127.0.0.1 elé tegyél egy # et.
Így nézzen ki:# 127.0.0.1
Ezen rész alatt lévő dolgokat töröld a fájlból!
Milyen vírusirtód van fent?
Mindegy, ha a fájt módosítottad akkor indítsd a gépet újra, majd csökkentett módban csinálj egy vírusirtást. -
etele34
tag
válasz
BigManus #29396 üzenetére
Szia!
Kicsit el kellett mennem ezért a késés, de megtaláltam ezt a hosts fájlt. Annyi bejegyzés van benne, hogy csak na. (a lentebbi első linken betett képen az első az)
Ahogy elnézem több száz ilyen lehet. Beteszem a képet róla, de ez csak az eleje. Kép.
Még Spybot is közte van amit már lassan két éve nem is használok.ETC-n belül ennyit találta. [link] és [link].
Ezekkel mit lehet csinálni? Töröljem mindet? -
etele34
tag
eset.hu megy norton.hu is megy.
Ezt a host fájlt hol nézzem? Nem vagyok valami nagy hozzáértő. -
-
-
Zolike
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy xp-n hogy lehet azt megoldani, hogy egy felhasználói fióknál be lehessen állítani, hogy mondjuk csak este 8 után lehessen bejelentkezni. Ez Vistán és win7-en teljesen egyszerű és logikus, egy táblázatban szépen be lehet állítani, de xp-n nem találok ilyen lehetőséget. Próbálkoztam a "családbiztonság" telepítésével is, ott is minden francot be lehet állítani, csak ezt nem. Szóval létezik valamilyen megoldás? A válaszokat előre is köszönöm.
-
etele34
tag
válasz
Neil Watts #29386 üzenetére
Szia!
Most már kezdek én is erre a megállapításra jutni.
Mivel IE alól nyílna meg több online scanner is, hát azokat sem tudom elérni. -
almostsaint
tag
válasz
Neil Watts #29388 üzenetére
nem, viszont az a helyzet, hoyg mot hagytam a gépet bekapcsolva, úgy hogy csak az ide van bedugva,amin a vindóz van, kb egy óra múlva újraindult magától
na én már teljesen nem értem az egészet -
válasz
almostsaint #29387 üzenetére
Nem kattog/zörög?
-
almostsaint
tag
válasz
Neil Watts #29385 üzenetére
azt, hogy semmi baja,tökéletes
-
-
válasz
almostsaint #29382 üzenetére
Szia!
A HDSentinel mit mond a satás winyóra?
Gyanús, hogy döglődik -
etele34
tag
Hali!
Telepítettem (volna) de nem akart települni.
Elindult a telepítés aztán egyszerre csak ezt az ablakot dobta fel a Windows.
Csak egyet nem értek. Automatikusra van állítva az OP. rendszer frissítése.
Így van beállítva már egy ideje, és ezzel a beállítással eddig mindig le kellett volna töltenie és telepítenie is minden megjelent frissítést. Akkor mi lehet most a gondja, a csütörtöki frissítéseket követően? Csütörtököt mondott ? És hova tűnt például ez a NET Framework?
Ezóta a legutolsó frissítés óta, ha az IE8-al szeretném megnyitni valamelyik levelezőt, freemail; citromail; gmail; semmi nem történik, nem lesz aktív ablak ahova a felhsználó nevet és a jelszót kell beírni a fiók megnyitásához. Lehet, hogy egy Windows újra húzásának képe látszik a közelben?
Annyit romlott a helyzet, hogy most már a microsoft update oldal helyén csak egy nagy fehérség van. -
R
senior tag
az update-et, hogy lehet teljesen kikapcsolni, az automatikus letöltésel hiába van kikapcsolva, mégis mindig, ha van egy szabad perc, duruzsol a winchester...nem tudom h a víruskergető kapcsolja-e be, vagy a win beépített új (van ilyen?) updatere. Milyen szolgáltatásokat kell kikapcsolni services.msc, gpeditben, stb.-ben?
-
almostsaint
tag
Na ez fura!
Most egyszersikerült behoznom a satás vinyót is. Mindent látott rajta. Újraindítottam kiváncsiságból, megint ugyanúgy újraindul, mikor bejön az asztal.
Fura!!!!!! -
almostsaint
tag
válasz
kételkedem #29374 üzenetére
akkor mi okozhatja?
-
almostsaint
tag
válasz
almostsaint #29379 üzenetére
Ahogy lehúzom a sata vinyót, minden jól elindul, és megy a win.
-
almostsaint
tag
válasz
almostsaint #29378 üzenetére
Feltetem!
Bedugtam a sata vinyót, mielőtt bejönne a vindóz, újraindul. Az asztel bejön, és azonnal újraind.
Na akkor ez most mi? -
almostsaint
tag
Na ez lejött!
Kibontottam, de itt miazistent indítsak el?
Kösziilletve lehet hogy megvan
-
joe2005
senior tag
válasz
almostsaint #29373 üzenetére
Inf drivert töltsd le!
30s volt a késés -
válasz
Szia!
Itt szedd le az INF drivert!
Ez Windows 7-hez van!!!
joe2005: muhaha -
kételkedem
addikt
válasz
Ja és ha a laphoz kapott cd-t beteszem, win7-hez semmi driver nincs rajta!
Ez biztosan azért van, mert nem látnokok dolgoznak az Asrocknál. A W7 csak most került kereskedelmi forgalombaAz operációs rendszer viszont tökéletesen kezeli a sata meghajtókat, tehát a problémádat nem ez okozza.
-
almostsaint
tag
Na, a Win7 felment nagynehezen. Viszont, ha rádugom a sata vinyót, megint szarakodik. Gondolom, most kellene egy intel sata driver neki, hogy azt is rendesen kezelje. Viszont nem találok win7-hez való intel sata drivert.
Az alaplapom: Asrock G31M-S
Chipset: Intel G31, Intel ICH7Csak olyat találtam, ami ICH8-as alaplaphoz jó.
Esetleg ha valaki tud segíteni.Köszi
(már látszik az alagút vége)Ja és ha a laphoz kapott cd-t beteszem, win7-hez semmi driver nincs rajta!
-
etele34
tag
Szia és köszönöm az eddigi segítségedet.
Még egy kérdés mielőtt elindítom ezt a telepítést. Megnéztem két külső alkalmazással is, hogy mik vannak egyáltalán települve ebből .NET Frameworkból. Itt a két kép, szerintem mindkettő ugyan az, egymástól függetlenül. Első az Advanced SystemCare a második pedig a RevoUninstaller jelentése.
Kép 1 és Kép 2.
Akkor szerinted és úgy gondolod, telepíthetem? -
etele34
tag
válasz
etele34 #29367 üzenetére
Közben valami eszembe jutott. Az a négy frissítés, amit telepíteni akar a Windows napok óta, az a Microsoft .NET Framework 3.5-höz tartozna. Megnéztem gyorsan most a Programok telepítése és törlésénél, hogy hogy is van ez és ezt a képet kapom: Kép. Lehet talán ez a hiba okozója?
-
etele34
tag
Próbáltam úgy is. Kiírja, hogy van négy telepítendő és szépen fel is telepítgeti (vagy csak szeretné).Jelzi rendre, hogy 1/4 2/4 3/4 és 4/4 frissítések telepítése megtörtént és ki is kapcsol utána a gépem. A következő ilyen kikapcsoláskor megint eljátsza ezt a négy telepítést, de láthatólag semmi eredménye mert egy újabb kikapcsoláskor megint csak telepítné meg újra meg újra meg újra. Ez így megy már pár napja.
-
-
etele34
tag
Sziasztok!
Érdekes dolgokat csinál a Windows XP-m múltheti, csütörtöki szokásos havi frissítése után.
Azóta nem tudok belépni a microsoft update oldalra mert ilyen az oldal. Szűrke néhány szöveg is .
Második jelenség ez. Eddig, ha beléptem a Start menü/Keresésbe nem ilyen volt az ablak.
Harmadik fúrcsaág, hogy a számítógép(laptop) kikapcsolásakor ez a kép fogad. Eddig az, ami a kék mezőben olvasható szöveg sosem volt, csak a három lehetőség.
A negyedik pedig, ami a legjobban idegesít, hogy a Rendszer-visszaállításkor ez a fehér ablak fogad.
Tudtok valami ötletet arra, hogy mi a bánat történt a frissítések után? Beállítva automatikus letöltésre és telepítésre van a beállítása. Még vissza sem tudok állítani egy korábbi időpontot mert nem látszik semmi.
Köszi előre is aki tud segíteni. -
joe2005
senior tag
válasz
almostsaint #29361 üzenetére
Teljesen mind1, csak feltelepül-e, én a 64-est választanám, ha már van alatta vas. Ha felmegy és működik is akkor a vassal nem lehet nagy gond.
-
joe2005
senior tag
válasz
almostsaint #29357 üzenetére
Telepíts fel egy Ubuntu-t, ha felmegy és működik akkor a winnél kell keresni a hibát.
-
jani-wan
tag
Nem az alaplapi kártyát használom, WIFI van. Fix IP cím.
A WIFI adapter jó. Telepítettem másik gépre és azonnnal működött. Viszont amikor visszaraktam az enyémre, akkor láttam hogy már #5 adapterként jelöli, annak ellenére hogy mindig is ez volt a gépen.
Újra írtam a beállításokat, ugyanazt az IP címet adtam ami eddig volt és ezt az üzenetet kaptam:
"A hálózati kártyához megadott IP cím már hozzá van rendelve egy másik (neve) kártyához. A (neve) adapter rejtve van a Hálózatok mappában, nincs fizikailag a számítógépben, vagy nem működő örökölt eszköz. Ha mindkét kártyához ugyan az a cím van rendelve, és mindkettő működésbe lép akkor csak az egyik fogja használni a címet. Ennek érvénytelen rendszer konfiguráció lehet az eredménye."
Itt lesz valahol a gond. Talán az megoldaná a problémát ha tudnám eltávolítani a nem létező adaptereket, amiknek van IP címe de nincsenek a gépben. Csak fogalmam sincs hogyan.
Tud valaki erre megoldást? -
AirBooms
addikt
válasz
almostsaint #29357 üzenetére
-
almostsaint
tag
Esetleg az nem lehet gond, hogy a processzorom 64 bites, és 32 bites Xp-t próbáltam feltelepíteni?
-
attiati
veterán
válasz
sfdrakex #29346 üzenetére
nézelődtem, de pontosan hol? (sp3 professional)
közben találtam egy egész jó microsoft programot, de azért érdekelne a te megoldásod is
-
-
törölt tag
http://prohardver.hu/tema/windows_xp_kerdesek_es_valaszok/hsz_29300-29300.html
erre valaki valamit? már kérdeztem többször is
-
almostsaint
tag
válasz
joe2005 #29351 üzenetére
Gondoljátok, hogy ez lehet a baj?
Ezek vannak a főoldalon, ebből gondoltam, hogy az jó bele. Nem hiszem hogy az lenne a gondja.
LGA 775 for Intel® Core™ 2 Extreme / Core™ 2 Quad / Core™ 2 Duo / Pentium® Dual Core / Celeron® Dual Core / Celeron®, supporting Penryn Quad Core Yorkfield and Dual Core Wolfdale processors -
joe2005
senior tag
válasz
almostsaint #29348 üzenetére
-
akaido
addikt
válasz
almostsaint #29348 üzenetére
Az Asrock lapok egy időben kényesek voltak arra, hogy az IDE merevlemeznek a master-nek kellett lennie, az optikai meghajtónak a slave pozíció volt fentartva. Ez Nálad hogyan áll?
A SATA alapú rendszert ez nem érinti. -
almostsaint
tag
Elnézést azoktól, akik már segítettek, de sajnos, még nem tudtam megoldani az XP telepítési problémámat, és már nagyon kezd idegesíteni, hogy mi lehet. Mielőtt az alaplapot visszaküldöm, azért leírom még egyszer összefoglalva a jelenséget, hátha valaki aki most olvassa, mond még ötleteket.
- Vadi új alaplap: Asrock G31M-S, vadi új proci: Pentium Dual Core E6500 2,93GHz, vadi új ram: 2GB Kingston 800 MHz.
- Integrált VGA, hang, ezeken kívül nincs másik egyelőre.
- Mindent összeraktam rendesen (már vagy 5ször leellenőriztem), aztán bedugtam, elindítottam a gépet.
- Behozom a biost, mindent lát szépen, ahogy kell neki.
- Elkezdem az XP telepítést. Biosban beállítom a boot sorrendet, hogy előbb CD, aztán vinyó. Beteszem az XP telepítő CD-t, el is indul.
- Telepítő CD-vel megformázom a lemezt, kijelölöm hová tegye, elkezdi másolni a fájlokat.
- Ezután ugye újraindul. Na itt, miután újraindult a gép, bejön az XP logo, elkezdődne a telepítés, de nem. A gép itt újraindul, és utána nem folytatódik a telepítés, hanem ha nyomok gombot, hogy cd-ről induljon akkor ewlőről kezdi a telepítést, ha nem, akkor ugyaneddig eljön, és megint újra..
- Legalább 10-szer megpróbáltam, 3 fajta XP CD-vel, 2 fajta vinyóval (egyik SATA-s, másik IDE-s), de mindig a telepítésnek ugyanabban a pillanatában újraindul a gép.
- Csináltam egy memóriatesztet is, hátha azzal van valami gond, de semmi hiba nincs rajta.
- Úgy is próbáltam, hogy egyszerre csak az a vinyó van bedugva, amire épp telepíteni akarom, úgy is, hogy egy másik gépben megformáztam előtte, de mindig ugyanaz.Olyat már olvastam, hogy a SATA-s vinyóval lehet, hogy küzdeni kell kicsit, de az a furcsa, hogy az IDE-snél is ugyanazt csinálja, mindig ugyanott újraindul.
Mi az isten lehet, mert ennyit még nem kínlódtam XP telepítéssel!
Köszönöm szépen a segítséget...
-
attiati
veterán
a vendégfiókban hol lehet utólag letiltani programokhoz hozzáférést, ha telepítéskor úgy telepítettem, hogy mindenki (vendég) is hozzáférhet?
-
Biaggio
őstag
Az utóbbi időben valami nem stimmel a gépemen... XP-t használok, viszonylag friss telepítés.
Eleinte csak a bootolás vett rengeteg időt igénybe. Próbáltam keresgélni, mi okozhatja problémát, az összes felesleget lekapcsoltam. Van például egy felugró nyomtatási ablakom minden egyes alkalommal, de ha rányomok, hogy Nyomtatás, nem történik semmi. A Dr.Watson próbált párszor futni a háttérben, de csak fullra terhelte a rendszert, így kilőttem, mert nem írt ki semmit.
Pár napja viszont már a rendszer döglődik: a Tálca fagy, mintha az egész megállna, a programok mégis mennek a háttérben. A bejelentkező képernyőn csak bejelentkezni nem lehet, mert nem tudom begépelni a jelszavam
Avast vírusirtó, Comodo tűzfal, Threatfire és IOBit 360 van a gépen, igyekszem mindig takarítani és rendet rakni.
HELP!
-
Steelmanus
addikt
válasz
almostsaint #29342 üzenetére
Jo, nezegettem a legkozelebbi meg elfogadhato alaplapot nem vagyok elfogult de most ugy erzem a GigByte jobb ar/teljesitmeny szempontjabol, es ha nem akarsz jatszani csak filmek es internet akkor pl egy ilyet csak az ar szempontjabol. Mivel bar ez mar oregecske de viszont stabil ATI chip es ATI 3000 integralt.
En mindenfelekeppen lebeszelnelek ma mar az AsRock-rol, de majd meglatjuk hogy a rendszergazdi hatha tud rajtad segiteni. -
almostsaint
tag
válasz
Steelmanus #29341 üzenetére
Na ez se jött be.
Asszem tényleg az lesz amit mondtál, várok holnapig, és megkérdezem őt!Köszi a segítségeket, majd írok mi lett a vége.
-
Steelmanus
addikt
válasz
almostsaint #29338 üzenetére
Nezgettem az Asrock lapok altalanban topikot az utolso elotti oldalon talatam egy hsz-t ami szerint ez meg nyaron 8 K korul volt hat oszinten egy VGA-val integralt lapot en nem vennek ennyiert mert biztos hogy valami gubanc lesz belole. Viszont eleg regi a hsz a topic is kihalt, hat nem tudom vard meg a hetfot aki hozta esetleg tud segiteni, de en mar nem bizok az ilyen olcso lapogban.
-
almostsaint
tag
válasz
Steelmanus #29337 üzenetére
na megformáztam másik gépben az ide vinyót, hátha így felmegy rá
-
almostsaint
tag
válasz
Steelmanus #29337 üzenetére
Enchanted-re van állítva, mert compatible-ben nem látja az ide vezérlőket, így a dvd romot sem.
-
Steelmanus
addikt
válasz
almostsaint #29336 üzenetére
Akkor mar nem ha mar elotte atallitottad IDE modra, az IDE-s vinyot rendesen kezeli az SATA-t pedig IDE modban. Legjobb lesz akkor ha kikered a tanacsat vagy megkered hogy par kupa sor fejeben tegye fel Neked az op.rendszert Te pedig figyeled hogy mit csinal megiscsak helyben van es segit Neked. Esetleg kicsereli nagykerben masikra az Alive sorozatban vannak jok ha csak az integralt VGA-t hasznalsz. Persze hogy nem akart rosszat hozni lehet ez sem rossz, csak mi nem jovunk ra hogy mi a hiba. Pl ha nalam lenne a lap en minden IDE csatira radugnam mielott kettefureszelnem hogy ne mondjam azt hogy nem tettem meg mindent a tuleleseert
-
almostsaint
tag
válasz
Steelmanus #29335 üzenetére
10000 körül
De nem én vettem, hanem úgy hozattam Pestről. A munkahelyemen aki a rendszergazda, ő szokott hozni nekem cuccokat (vadi újakat). Eddig még semmivel nem volt gond soha, tuti hogy nem hozott direkt rosszat.Ha IDE vinyóra telepítem, akkor is át kell állítani valamit a biosban?
-
Steelmanus
addikt
válasz
Steelmanus #29334 üzenetére
Elnezest lemaradtam a modrol mert kozben nezegettem integralt lapokat szoval mennyibe kerult ez az ASRock lap ott ahol vetted?
-
Steelmanus
addikt
válasz
almostsaint #29325 üzenetére
En mar feladnam olyan ertelemben amit javasoltak is hogy visszavinnem a boltba es probaljanak tenni ra ők op.rendszert, persze egy rafinalt szervizes lehet hogy feltudja tenni pl XP SP2-t majd kulon frissit SP3-ra vagy sima XP es ugy SP3 szoval a lenyeg az hogy jo es el van adva. Viszont beallitjak a BIOS-t am en mar ennyi faradozas utan mas hasonlo kategoriaju de mas gyarto lapjat kenek helyette mert mint irtam volt nekem is ASRock lapom kb 2 hetig arra siman felment az XP SP3 igaz ugy hogy elotte leszedtem a kiszemelt ASRock lap minden driveret meg lapcsere elott es a regi konfigon beleintegraltam a lap SATA vezerlojet annak ellenere hogy IDE modban szandekoztam hasznalni. Am meg igy is mivel a lapon NVidia integralt VGA volt nekem pedig egy ATI 3650 PCIe16 videokarim volt melle bedugva sokszor ketszer kellett bootolni mert osszevesztek annak ellenere hogy az alaplapi le volt tiltva. Mas mar nem jut az eszembe mert szinte mindent kilottunk / kihuztunk itt kozosen a topikon keresztul es igy sem sikerul. Ha mas nem lesz es azt mondjak a boltban hogy jo es nem cserelnek akkor legalabb azt kerdezd meg hogy melyik csatira tettek a vincsit.
-
jani-wan
tag
válasz
Csabee. #29242 üzenetére
Nem az alaplapi kártyát használom, WIFI van. Fix IP cím.
A WIFI adapter jó. Telepítettem másik gépre és azonnnal működött. Viszont amikor visszaraktam az enyémre, akkor láttam hogy már #5 adapterként jelöli, annak ellenére hogy mindig is ez volt a gépen.
Újra írtam a beállításokat, ugyanazt az IP címet adtam ami eddig volt és ezt az üzenetet kaptam:
"A hálózati kártyához megadott IP cím már hozzá van rendelve egy másik (neve) kártyához. A (neve) adapter rejtve van a Hálózatok mappában, nincs fizikailag a számítógépben, vagy nem működő örökölt eszköz. Ha mindkét kártyához ugyan az a cím van rendelve, és mindkettő működésbe lép akkor csak az egyik fogja használni a címet. Ennek érvénytelen rendszer konfiguráció lehet az eredménye."
Itt lesz valahol a gond. Talán az megoldaná a problémát ha tudnám eltávolítani a nem létező adaptereket, amiknek van IP címe de nincsenek a gépben. Csak fogalmam sincs hogyan.
Tud valaki erre megoldást? -
VIBO
őstag
válasz
Neil Watts #29331 üzenetére
repü
-
-
VIBO
őstag
válasz
Neil Watts #29327 üzenetére
701es
miért? -
almostsaint
tag
Na most végigfuttatok egy memóriatesztet, hátha az a hibás. Eddig 30%, de nincs hiba. Remélem, nem is lesz. Illetve nem tudom, mi lenne a jobb, ha lenne rajta hiba, akkor valószínűleg amiatt lenne nem?
-
-
almostsaint
tag
válasz
almostsaint #29324 üzenetére
Fura, hogy most megint egy picivel tovább ment a telepító. Már azt hittem, hogy most sikerül, aztán megint újraindult.
-
almostsaint
tag
válasz
Steelmanus #29313 üzenetére
Na megpróbáltam most így! Ismét 10 mp-el tovább megy a telepítő, majd megint újraindul. USB-t kihúztam, IDE vinyót kihúztam, mindent kivettem, újra betettem.
Ez szerintetek akkor alaplap hiba lehet? -
almostsaint
tag
válasz
Steelmanus #29281 üzenetére
Ha itt Compatible-re teszem, a cd-romot nem látja a biosban
-
VIBO
őstag
tsao
asszonynak van egy eeepcje
azon van egy xp matrica seriallal meg mindeende nincs hozzá telepiitőlemez
és má ujra kellene tenni rajta a dolgokat meee azééé
hogyan tudok szereznihozzá install cdt vagy letölteni vagy vmi
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
almostsaint #29318 üzenetére
Egy próbát megér.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
almostsaint #29316 üzenetére
Szedd szét rakd össze újra, nekem volt hogy ez segített memoriák ki és vissza, esetleg másik slotba, proci is ki és vissza, bios defaultra, boot sorrend legyen optikai meghajtó majd a vinyó, usbre ne legyen dugva semi. Egered nem usb-s? Valakinek okozott gondot az hogy valami memoriával felszerelt egér miatt nem bootolt a rendszere , mert az usbről próbálta mindig.
-
almostsaint
tag
válasz
sfdrakex #29289 üzenetére
Szia!
Milyen hardveres probléma lehet még? Végülis csak a memória és a cpu vannak benne, mert VGA integrált, hang integrált egyelőre?
Mi az istent tudok még elcseszni benne?
Bocs, de már eléggé kezd idegesíteni, hogy egy szaros xp-t nem lehet feltenni.
Már a 3. xp-vel próbálkoztam, teljesen ugyanott indul újra a gép, és nem folytatja a telepítést.
Esetleg a biosban kéne valamit beállítani? Bár szerinte ott minden jó, meg amiket írtatok kipróbáltam már.
Szívesen veszek minden ötletet, csak tudjam már megoldani!köszönöm szépen
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Steelmanus #29313 üzenetére
XP sp3 at akar feltenni, nem valami egzotikusat, már kérdeztem tőle. Itt tuti valami hardver gond lesz, vadiúj az alaplap de attól lehet hibás, sztem vigye vissza teszteltesse vagy cseréltesse ki. Ha a boltba megy jól akkor viszont valamit rosszúl rakott bele.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Neil Watts #29312 üzenetére
Ha az nem működik bár kéne neki akkor nézzd meg az asus oldalán.
-
Steelmanus
addikt
válasz
almostsaint #29303 üzenetére
Itt van a Manual-od a gepemen atneztem mar mindent es amit javasoltunk tobben is es azokat megcsinaltad akkor mar nem tudok en se tobbett mondani. Ha egy sima IDE vincsire minden hibauzenet nelkul nem megy fel az XP akkor mar csak a telepitolemezre gyanakszom nem tudom hogy milyen XP-t szeretnel feltenni ha valamilyen egzotikus nevut akkor mar csak arra gondolok hogy vagy nem jo az osszeallitas, vagy hibas a CD/DVD.
Esetleg meg azt megtehetned hogy az IDE vincsit tavolitod el es a SATA-ra probalod feltenni a BIOS-ban mar amigy is IDE modra van allit minden ezert ugy is fogja kezelni. -
válasz
Neil Watts #29311 üzenetére
Az ATI oldalán találtam valamit
-
Sziasztok!
Tudnátok adni ASUS M2R-FVM laphoz egy XP-s SATA drivert?
SB600 van a lapon, ha ez fontos.
Köszönöm!Üdv. core2
-
-
-
fairi
őstag
válasz
Steelmanus #29293 üzenetére
winchester 3 particóra(egy 320gigás samsung satás wincsi) van osztva egyiket használja a win, másikon van a linux,harmadik meg adattároló
win egyik este tökéletes,reggel nem indult..
linux gond nélkül bebootol,sőt volt egy disztibuciófrissítés is!!!!hardverhiba sztem kizárható,mitől dilizett be a win rejtély......
persze ha linuxon lefutattam egy winchester ellenőrzést,hibátlannak mondta a merevlemezt!
-
almostsaint
tag
válasz
Steelmanus #29297 üzenetére
esetleg a biosban nem kellene még valamit beállítanom?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Soha nem használtam még XP-n korlátozott fiókot, de most sajnos muszáj. A probléma a következő.
Vagyok én mint jelszavas rendszergazda. Van egy csökkentett jelszó nélküli vendég fiók. Van egy program amit szeretném, ha tudna futtatni a csökkentett user is, de csak akkor tud futtatni, ha minden futtatás előtt én beírom a rendszergazda jelszót. Nem lehetne azt valahogy megcsinálni, hogy csak ahhoz az 1 programhoz adjak jogot neki?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest