Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pschio
őstag
re
valaki meg tudja mondani hogy mitol van az hogy egy vadonauj gepen (c2d 2160 asus p5b 1 giga rammal es egykis tuninggal) miert van az hogy kozel negyed ora alatt kapcsol ki?
csak a power gomg hosszan nyomvatartasaval lehet kikapcsolni a gepet lenyegeben.
plz help! -
Jarod1
veterán
válasz
Winner_hun #2995 üzenetére
Nem tudom milyen hangkarit használsz de nézz utána nincs-e frissítése, régen én is senyvedtem hasonló probi-val.
-
Jarod1
veterán
válasz
Winner_hun #2993 üzenetére
Nem extended edition XP van fent véletlenül?
-
Winner_hun
félisten
Ennyire nem vagyok kezdő
De be van kapcsolva, az adott ikon mindig látható módra van beállítva. Feladatkezelőben lelőttem a programot, majd elindítottam újra és úgy ott van az ikon. Ha egyszer fordulna elő, nem érdekelne, de össze vissza jön elő, mindig más ikonokkal, legtöbbször azzal, amelyiket használom is
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #2993 üzenetére
Ugye nincs bekapcsolva a nem használt ikonok rejtése?
-
Winner_hun
félisten
A vekker mellett eltűnő hangikon probléma nem a hanggal van, ez biztos. Az most ott van, de más program nincs ott. Valami mindig hiányzik, de hova tűnik? Valakinek van valami ötlete? Mert a program csak onnan elérhető (najó, c:program files.... de a francnak van kedve keresgélni) így meg hát grrrrpff
-
csapos2
addikt
kraftxld, PazsitZ: Köszönöm a segítséget, megyek a vírusos topikba.
-
lúzer
veterán
válasz
belfgregor #2959 üzenetére
Tipp: az XP nem szereti az üres jelszavakat.
Én azzal szívtam ugyanígy.
UI: gondolom más a felhasználónév a gépeken.
Ha igen, vedd fel azt a nevet is a felhasználók közé, azzal a jelszóval amit használsz.
[Szerkesztve] -
Steelmanus
addikt
Az Startmenu/Futtatas/Msconfig/Automatikus inditas
ott kellene lenni egy ctfmon bejegyzesnek, es pipa be.
Ha nincs mert valami kitorolte akkor a
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe-t el kell inditani,
belepve a fentebb leirtakra pipa be. Igaz ezutan ha a talcan
kikapcsolod gyorsinditobol, akkot is befog toltodni indulaskor,
igy mindig manualisan kell letiltanod. Ha pedig idegesit,
az Msconfig-ban kiveszed a pipat elole. Amugy belehet allitani
bill.kombinaciora is nekem ugy van, es ezert nem kell az ikonja. -
joki19
tag
válasz
belfgregor #2975 üzenetére
Nem állitom el semmit ,csak csökkentett mód és nod32.
-
qdak
addikt
válasz
Winner_hun #2968 üzenetére
nem tom miért van 1X nincs rá ép magyarázat h mér tunt el nekem is a nyelv álitás örökre
kiváncsi leszek h lesz e vmi +oldás -
belfgregor
csendes tag
Ja bocs nem frissítettem az oldalt.....
De a rendszervisszaállítás miatt szokik visszakéredzkedni a vírus. -
joki19
tag
válasz
Winner_hun #2971 üzenetére
Bekapcsoltam a kiterjesztett heurisztika használatát, és igy jó lett, a virus eltünt köszönöm szépen.
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
Volna egy-két gondom.
Állandóan tele vagyok ilyen hibaüzenetekkel: [link]
A parancs (At24.job) nem indult a következő hiba miatt:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.
Minden egész órában kapok egy ilyen hibaüzenetet, 00:00:00-kor az 1-es számút, és 23:00:00-ra felmegy 24-ig.
Mi lehet ez, és összefüggésben van e azzal, hogy mostanában elég sűrűn leszakadok a szolgáltatómtól?
Előre is köszönöm. -
joki19
tag
válasz
Vakegérke #2964 üzenetére
A csapda tényleg bevált, egy videómegosztó oldalon telepitettem a programot.Ez után jött a probléma: nem tudtam letörölni mert használatban van, bezárni meg nem lehet.
Fent van az AVG Free Edition, az se talált semmit.Próbáltam Nod32-vel csökkentett módban, talált egy virust.Az ment a szemétbe.De a következő inditásnál újra bejött és nagyon idegesít.Felrobbanok ilyen miatt kell újra fel rakni a xp-t.
Talán egy másik virusirtó programal sikerülne.Valaki tudna ajánlani egy jót?
[Szerkesztve] -
qdak
addikt
válasz
Winner_hun #2961 üzenetére
én ugyan igy vok a nyelv álitásal de nekem elö sem jön tedd ki asztal parancs ikonnak!!!!
-
Vakegérke
félisten
Csatlakozom Winner_hun javaslatához. Csökkentett módban vírus és spyware kergetés, irtás.
Csak ezért nem szólaltam volna meg.
Annak büdinek kellett volna lennie, hogy nagyon kínálgatja magát a megoldás. Nem szabad az ilyesminek bedőlni. Pont az ilyen kis férgecskékkel vesznek rá, hogy letöltsd, és futtasd azt az állományt, amellyel tényleg kárt okozhatnak. Ha szerencséd van, akkor pusztán saját progiját akarja rád erőltetni valamely cég, amely megágyazott magának, hogy kénytelen légy megvenni az ''egyedüli'' gyógyszert a betegségre.
Okulj a dologból, és ne dőlj be többé a letölthető-telepíthető megoldásnak. Csapda. Jó esetben csak pénzt akarnak, más esetben feltelepítesz olyan progit, amely átveszi az uralmat a géped felett. Fogalmad se lesz róla, és a nevedben, IP-címedről garázdálkodnak. Ez pedig bűntény. Nem követtél el semmit, mégis megjelenik a rendőrség, és kínos kérdésekre kell felelned ártatlanul. Spam küldések számolatlan, mások gépére való betörés, esetleg jogosulatlan szerver buhera.
Soha ne tölts le, és telepíts olyan progit, amelyről nem tudod, hogy mire jó, mi célt szolgál. Még akkor se, ha egy friss ordibáló hiba után jön a könnyed megoldás. Eleve gyanus.
Én már megszívtam ilyesmivel. A megoldás reinstall volt. Azóta kínálgathat nekem akármelyik ismeretlen cég akármit, nem harapok rá. -
Winner_hun
félisten
A hangerőszabályzó be van állítva, hogy legyen ott a tálcán, ennek ellenére nincs ott. Ha a hang beállításoknál kiveszem a pipát, majd visszateszem és nyomok egy okét, akkor ott lesz a vekker mellett az ikonja, de csak a következő indításig. Hova a francba tűnik az a nyavajás ikon?
-
joki19
tag
Helló!
Van egy problémám, a start menu van egy aktiv ikon amit nem tudok eltüntetni, minden percben kiirja hogy a gépemen virus van és hogy töltsem le innen [link]a virus irto progit.Felrakva a programot meg is mondja hogy bizony van 12 virus a gépeden, de hogy letudd törölni meg kell venned 50 $ a programot.Na szia, uninstall után se tunik el ez az ikon, és ugyanazt irja ki.
Ha valaki tudja akkor segitsen mert eléggé idegesitő, köszi
[link]
[Szerkesztve] -
belfgregor
csendes tag
Na most már az eddig működő egyirányú kapcs. is megszűnt:[link]
Hogy a francba kell beállítani a két gép közti fájlmegosztást??????
- a vendégfiók be van kapcs. mindkét gépen
- a fájl és nyomtatómegosztás eng.
- a munkacsoport azonos
- a netbios szolgáltatás eng.
- a ping műxik oda-vissza
- az xp HOME sp2-es rendszeren a biztonsági központ és win tűzfal(ez a PRO-n is) kikapcs.
Mit és hol kell még állítani hogy jó legyen????
Légyszi aki tudja a megoldást ne tartsa vissza!!!!!!HELP!!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
zoltanz
nagyúr
Azért köszi. Tehát a Windows ATI párta mondhatjuk.
-
zoltanz
nagyúr
Annyit azért elvárhatnánk ettől a piacvezető Windows -tól szerintem, ha már egyszer megveszi valaki mert használni is szeretné, megkeresett pénzéből, hogy olyan alap dolgokat tudjon jó nem lehet benne DVD-dekóder ok, mert jogdíjas valami, de hogy nem lehet kihasználni semilyen mpeg-2 videó lejátszás kiegészítést (minden mai videókártyában van) az már szomorú.
-
ChromeX
addikt
helo van egy kis problémám, amikor elindítom a gépet és bootol a windows kiírja, hogy: ''érvénytelen boot.ini fálj rendszerbetöltés az alábbi egység használatával: c:\WINDOWS''
aztán elindul a gép, de nekem már volt egyszer ilyen és akkor is kiírogatta ezt aztán egy telepítés után újra bekapcsoltam a gépet és valamilyen másik hiba üzivel nem indult el a windows. mit lehet ezzel csinálni?nem akarok megint újra telepíteni
-
Tomics
addikt
válasz
Winner_hun #2949 üzenetére
hát vagy én vagyok a hülye vagy tényleg nem lehet beállítani :S
a szövegbeviteli részleteknél a tulajdonságok és a nyelvi eszköztár ki van lőve (nem lehet rámenni), gondolom az a gond hogy bezártam a tálcán a nyelvi eszköztár menüjét talán... -
Quadkan
csendes tag
xp prof sp2
-
Quadkan
csendes tag
ez mitől van?? Nektek is csinálja ezt?.. vagy nálam van a hiba?
http://kepfeltoltes.hu/view/070805/windowsupdate_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[Szerkesztve] -
Tomics
addikt
egy lama kérdés
hol tudom beállítani az y;z betűk felcserélését?
notin máshogy van és át kellene állítani.
köszi. -
Henryk
aktív tag
Senkinek semmi otlete erre?
annyival bővíteném észrevételeimet, hogy a felhasználóknál is tök üres minden, nemtudok újat csinálnise, +adatmentés szinte lehetetlen, mert se áthúzással, se vágólap,copy,paste,kivágás, semmi nemműködik.
azóta feltoltam már 3x a windowst(egyéb közben akadó problémák miatt), a mostanit végre szuperül összehoztam, megy minden erre egy resi utan megint szetvan b...va az egesz annyi az eddigi munkamnak...
valahogy az utobbi egy hetben elment akedvem a telepítéstől... mostse igazán értem mia f...tol csinalja ezt, mer 14oras uptime alatt kitudja mitortent vele ami nemteccett neki...
egyéb ezzel egyidejű felmerülő probléma, amiért annyira megszerettem a telepítést, mikor a gép elindul első ablaknál még muxik a billentyű (usb-s meg az egér is), aztan mikor a nyomjon meg egy gombot a cd-rol inditashoz es mar lassan a fejemmel verem szet akkorse venne eszre hogy nyomom azta k..... gombot, érdekes eddig jóvolt, és érdekes hogy a ps2es-el meg megy.. pedig az tuti hogy semmi biosba nem nyulkaltam, kozelebense jartam..
ezekutan valakinek valami ötlete? vagy ujabb winfos reinstall es dobhatom kukaba megint az egeszet? -
éN79
addikt
Egy elég fucsa és talán megfoghatatlan kérdéssel fordulok felétek, hátha van ötletetek. Adott az adataimnál látható konfigom. Egy XP SP2 és egy Vista Home Premium képezi az opterácios rendszereket. Míg vista alatt a net mondhatni olyan gyors, amilyennek elvárom (ott csak a NOD 32 és a vista saját tűzfala az aktív védelmi rendszer), addig XP alatt hihetetlen lassú szutyok az egész net (itt NOD32+Kerio Personal Firewall képezi az aktív védelmet, de ha a tűzfalat kikapcsolom, akkor se gyorsabb...)
Speedtest.net szerint közel azonosak az eredmények, XP alatt mégis siralmas a böngészés. Mindkét esetben ugyanaz a verziószámú FF a böngésző.
Mi lehet az eltérő sebesség okozója vajon? -
netboy
senior tag
jelenség:
tatalcommanderrel tudok csatlakozni az ftp-hez internet explorerel pedig nem.
ha a serveren kikapcsolom a tűzfalat akkor pedig csatlakozik az ie is...
21-es port kinyitva, mi lehet a baja? -
ANT
őstag
Amióta bepattintottam a gépembe egy Audigy2-t, néha bootolás után, az asztal betöltésekor (kb. amikor a hangkártya driver betöltődne) kifagy a gép, és csak restart segít. Ez mitől lehet? Másik kérdés: ezek[link]az eseménynapló-bejegyzések erre a kifagyásra utalnak vagy vmi másra? Előre is kösz a választ.
-
Surda
tag
Helló!
Azt hogy tudom beállítani, hogy a pendrive-ot bármikor ki tudjam húzni, ne kelljen a biztonságos eltávolítás meg ilyesmik? -
Loretto
veterán
Helo mindenkinek.
Tegnap este nem nagyon jutott eszembe megoldás, így megkérdezem a közönséget.
A konfig:
- Chaintech VNF7
- Abit X600
- 1 gigás pqi ddr400 ram
- A64 3000+ 939
- Q-Tec 550W
- Samsung 160 hdd.
A tünet: fagyás kb. 5 perc után, teljesen mindegy, hogy idle vagy load. Viszont csökkentett módban nem jöttek (vagy legalábbis annyi idő alatt mint normál módban, mert arra a kis időre semmilyen rendellenesség nem volt) a gondok. Amit hardveresen meg tudtam nézni egy memoria csere (minden foglalatban), az nem segített. Ma tudok vga-t ill. tápot cserélni, de gondoltam hátha van ötlete valakinek, és talán nem is hardveres a gond.
Lényegében csökkentett módban mi nem fut. Ami fent volt XP SP2. alaplapi driverek, vga driver és egy nod. Semmi más, tehát teleszemetelve sem volt a gép.
Köszönöm. -
Quadkan
csendes tag
Köszönjük érdeklődését a webhelyünkről elérhető frissítések iránt.
Ez a webhely csak Microsoft Windows operációs rendszerekkel használható.
Ha a Macintosh operációs rendszerekre készült Microsoft-termékek frissítéseit keresi, látogasson el a következő címre: http://www.microsoft.com/mac/.
EZ NORMÁLIS???....ezt írja ki a windowsupdate. Nálatok is ilyen? -
sh4d0w
félisten
Nohát: a SYSTEM a user neve, ami futtatja a processt, tehát sokat ezzel nem mondtál... viszont azzal igen, hogy bekaptál pár trójait. Ezeket pusztítsd ki, mert egyrészt lefoglalják a gépedet, másrészt bajba kerülhetsz, ha mondjuk a gépeden keresztül támadást indítanak vhová...
-
pbalu
aktív tag
Üdv, kérnék egy kis segítséget!
Valami nem stimmel a rendszeremmel:
- feladatkezelőben 'system' programkód névvel valami folyamatosan használja a procim (intel 805-ös) 50%-át.
- ha rákattintok egy linkre eltelik 4-5 mp mire bármi is történne
- ha egy ablakot be akarok zárni, szintén több másodperc mire bezárul
- Need For Speed véletlenszerűen kifagy
- monitoroztam a hőfokokat, nem amiatt van
Nemrég húztam újra a gépet. Pár trójait bekaptam azóta, másra nem tudok gondolni.
Van valakinek ötlete?
Köszönettel:
Balu -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Van egy problémám, vagy kettő.
1. Borzasztó zavaró, hogy filmnézés közben bekapcsol a monitorvédő.
Hol lehet ezt beállítani?
2. Rákattintok egy hivatkozásra, akkor az nem akar megnyílni, csak úgy ha
jobbgomb,és megnyitás új lapon. Ez nem zavaró, csak kíváncsi vagyok.
Minden javaslatot szívesen veszek. -
maru
aktív tag
válasz
belfgregor #2929 üzenetére
Bocs ha félre értem.
Amúgy a felhasználói fiókok kezesén belül, a fiók módosításánál de pontosan nem emlékszem. (most Vista előtt ülök) -
maru
aktív tag
válasz
belfgregor #2926 üzenetére
Arra gondolok, hogy HOME felhasználó könyvtárai zárolva /elkülönítve vannak. A megosztás látszik a hálózaton, de csak a megfelelő felhasználó fér hozzá.
-
belfgregor
csendes tag
Igen, a munkacsoport egyezik.A prof-al én is elérem a home-ot de visszafelé már nem működik, mert ha a home rendszerről akarok a prof.-ra menni akkor felhasználónevet és jelszót kér.Ezt akkor mikor az mshome munkacsoporton belül a másik gépet jelző ikonon duplán kattintok - vagyis mikor szeretnék belépni a másik gép megosztott mappáiba.
-
maru
aktív tag
válasz
belfgregor #2919 üzenetére
A MUNKACSOPORT megegyezik?
Mert én gond nélkül elérek PRO-ról HOME-t, VISTA-ról HOME-t... és így tovább, pedig nem állítottam semmit, csak megosztottam a könyvtárakat. -
Jhonny06
veterán
válasz
belfgregor #2919 üzenetére
Engem is érdekelne belfgregor problémája.
-
válasz
Winner_hun #2917 üzenetére
Van bármi húzva? Ha igen, meg kéne nézni, hogy tuning nélkül is csinálja-e.
-
belfgregor
csendes tag
Mit kell xp home rendszernél beállítani ahhoz, hogy ne kérjen felhasználó nevet és jelszót amikor routeren keresztül akarok belemenni egy másik gép megosztott mappáiba?A másik gépen xp prof. van sp1-el és nincs megadva semmilyen jelszó.Erről a gépről különben el lehet érni a másikat(xp home sp2).Az egyszerű fájlmegosztás az xp prof-os gépen ki van kapcsolva, de az xp home-os gépen nem találom ezt az opciót, hova dugták?
Akinek van vmi ötlete, légyszi segítsen.Köszi!!! -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Most az XP 64 bites változata van feltéve, de egy csomó minden lefagy rajta, néhány játék hibásan fut, ezért fel fogom tenni a 32-est. A kérdés pedig, hogy a kettő miben különbözik egymástól, a 64-es után a 32-es von valami teljesítménycsökkenést maga után?
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Ez mitől lehet?
random jön elő, de csak akkor ha vagy ie-t zártam be vagy az összes ablakot, ami windowshoz kapcsolódik.
Ha rámegyek az ok-ra eltűnik, aztán megint beugrik még 4-5 alkalommal, aztán azt cisnálok amit akarok mert eltűnik egy időre -
Quadkan
csendes tag
Köszönjük érdeklődését a webhelyünkről elérhető frissítések iránt.
Ez a webhely csak Microsoft Windows operációs rendszerekkel használható.
Ha a Macintosh operációs rendszerekre készült Microsoft-termékek frissítéseit keresi, látogasson el a következő címre: http://www.microsoft.com/mac/.
EZ NORMÁLIS???....ezt írja ki a windowsupdate. Nálatok is ilyen? -
Mozso26
senior tag
válasz
DeusHun #2891 üzenetére
Na végre bekerült a hiba az eseménynaploba mert az után kékhalálozott h felált az xp.
Nos az eseménynaploba a forrás sptd ez az egyetlen adat amugy azt irja hogy:Az illesztö program belsö hibát talált az adatstrukturájában a következöhöz. ennyi azt h mihez nem tom.PLs HELP -
Barnes
aktív tag
köszi a segítséget!
olyan problémám lenne még, hogy megfagy az egerem mutatója, a gombok működnek csak a fény megy el teljesen és nem mozdul a mutató
mi lehet? -
Ghoost
tag
Helló, sziasztok!
Újabb problémám van, a windows a ''Fonts'' könyvtárat nem kezeli betűtípus könyvtárként, nincs ott hogy ''új betűtípus telepítése'' és már a megjelenése se a régi. Valaki találkozott már ilyen hiábal, ha igen mi a megoldás rá?!
Köszi,
Ghoost ! -
number666
tag
van elég
Amúgy elindítottam a feladatkezelőt, h megtudham mi a hiba, de nem lettem sokkal okosabb. Mikor jelentkezett a hiba, a window 4TERA lapozófájlméretet jelzett. -
number666
tag
Hi all!
a problémám: az XP full random megfagy a következő üzenettel: elfogyott a virtuális memória
Az a baj h 5letem nincs h ez mitől lehet. Legutóbb netezés(mozilla) közben fagyott meg. Amúgy 3G-ig növelheti a lapozófájlok méretét a windows és van 2*512 ramom is.
Mi lehet a gond? -
Steelmanus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest