- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziasztok!
tudna valaki segiteni abban, hogy a 7es exploreremmel miért nem tudom a java scripes tatlmakat használni???
java a legfrissebb van a gépemen.
cib internet bankját használnám.
operával müködik, csak xplorerrel nem. a beállitásokat már néztem.
én magamtól nem jöttem rá, hogy hol a hiba.
és egy kis illusztráció:
[link] -
akaido
addikt
válasz
LALA_kiraly #2284 üzenetére
''Az Open Value Licenc Programmal a licencelés egyszerűbbé és megfizethetőbbé válik
A Microsoft Open Value mennyiségi licencprogram azoknak az 5-250 számítógéppel rendelkező ügyfeleknek készült, akik egyszerűbbé szeretnék tenni a licencek követését, jobban kézben szeretnék tartani a szoftverek frissítési ciklusát, és hatékonyabban szeretnék kezelni a szoftverekkel járó költségeket.''
[link] -
van
csendes tag
xp alatt szeretnek konytarakat jelszoval vedeni. hogyan lehet beallitani?
-
sszever
őstag
válasz
LALA_kiraly #2286 üzenetére
Mondom még bérelheted is akkor.
Annyit érdemes tudni, hogy 3 év alatt azért kifizeted a teljes árat is szinte, ergo nem biztos, hogy érdemes.
Árban nem sokkal jársz jobban (semelyik megoldással sem), viszont kényelmesebb a licencelés, regisztrálás, stb. -
sszever
őstag
válasz
LALA_kiraly #2284 üzenetére
Még bérelhetsz is ekkora mennyiségnél, ha vállalkozás vagy
-
LALA_kiraly
őstag
Tudja vki lehet-e csoportosan vásárolni több gépre win-t? Tehát pl 10en összefognánk, és egy csomagot venni.
-
celafat
tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy az egyik gépemen ki lett cserélve az alaplap(egy teljesen ugyanolyanra, mint az előző volt). Erről a gépről van megosztva az internet 2 másik gép felé. időközben e 2 gép közül egyiknek tönkrement a monitora, így azt nem tudom használni. A probléma ott van, hogy az alaplapcsere óta csak úgy tudom megosztani az internetet, hogy minden újraindítás után le kell futtatnom a hálózati kapcsolatok beállítása varázslót, másképp a másik gépen nincs internet, de még csak a gépet sem látja. Próbáltam azt is, hogy letiltom azt a hálózati kártyát, ami arra a gépre megy, amihez nincs monitor, akkor viszont sehogy sem megy az internet a másik gépen. Csak akkor, ha mindkét gép felé engedélyezve van az internetmegosztás, és hálózti hidat hozok léte. Próbáltam már mindkét gépen új win telepítést is, de igy is csak akkor van net a másik gépen, ha lefuttatom a hálózati kapcsolatok beállítása varázslót. Az Ip cím beállítása ugyanaz, mint azelőtt volt, s akkor rendesen működött minden. Mitől lehet ez?
-
Tosee
őstag
Hello!
két vincsi van a gépemben: 1 XP, 2 linux
a 2-ről letöröltem a linuxot, majd fixmbr, fixboot, most rendesen működik a win, átformáztam ntfs-re a particiót...
A sajátgépben látszik is a meghajtó, de az egyéb-nél lett egy helyi lemez (Ifájlrendszere raw és az ikonjánál van egy piros kérdőjel, ha rákattintok akkor azt írja, hogy nem érhető el. A hely a számítógép merevlemezén vagy a hálózaton lehet.
El tudnám vhogy tüntetni ezt a meghajtót?
[Szerkesztve] -
van
csendes tag
könyvtárakat (folder) szeretnék jelszóval titkositani, mert dvd-t akarok iratni és nem akarom, hogy lássák mi van még a meghajtón.
próbáltam a share and security (jobb klikk), de nem találtam olyan opciót, hogy jelszót rakjak a könyvtárakra.
Hogyan lehet jelszóval védeni? -
Po-Fa
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Az xp-m a követekző hibaüzenettel nem indul: winlogon.exe - Alkalmazáshiba
A ''0x012e5f5d'' címen található utasítás a ''0x76bdfb08'' memória címre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet ''written''
Ha le okézom, ha mégsem, újra indul.
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Xp gondba kéne nekem segíteni BIOS-ba beállítom AHCI-t (NCQ) felrakom az XP-t és amikor indulna kékhalál a merevlemezre hivatkozva, ha biosba visszaállítom sima Standard Ide-re, akkor megy simán. Mi a gond? NCQ-t szeretném használni ha már tudja a vinyó.
Vistán semmi gond, megy simán. -
Tosee
őstag
Hello!
adott két vinyó: 1 XP, 2 Linux
a grub az xp-s vinyón van, és el szeretném távolítani a liunxot.
Hogyan tunám ezt megcsinálni, hogy az xp ne sérüljön?
Elég ha leformázom a vinyót amin a linux van és XP telepítővel fixboot, fixmbr el megoldható?
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
válasz
kraftxld #2269 üzenetére
Ha fut ez-az a VPC mellett, akkor már számít azért... ez a ''herélt'' 40-50MB memóriával megelégszik, és amire használom, azt mind tudja, kivéve ezt a billentyűzetes dolgot. (meg persze pár száz MB az egész, több példánynál már ez is számít). Szóval ha megoldható valahogy, csak ezért nem tenném fel rá a teljeset.
-
sanyixXx
senior tag
hali
1. google-ba ha beírok keresendő holmit, meg bejelentkezős oldalaknál a bejelentkezési név mezőben lévőket megjegyzi most nekem az IE6. eddig nem tette. nem tudom kilőni ezt valahogy?
2. win indításkor azt írja, hogy nincs tűzfal belőve. pedig én belőttem a win tűzfalat. és amikor a tűzfal beállításait akarom elérni akkor először még engedélyeznem kell vmit, hogy bekapcsolhassam a tűzfalat. ez mitől lehet? ez is tegnap este óta van
sajnos nem én ültem utoljára a gépnél és nem tudom, hogy mit csináltak vele -
qestion
aktív tag
ha csinálok egy helyi LAN kapcsolatot (UTP-vel) ''helyi háló2'',
a meglévő ''helyi háló1'' mellé, akkor azt nem loginolja a kliens (mhelyi gép) a server felé, ugye?
Mármint a helyi kapcsolatom ''helyi háló2'' közti adatforgalmat, h miket másolgatok oda-vissza....
[Szerkesztve] -
AlyArkhon
őstag
Up valaki ??
-
AlyArkhon
őstag
Sziasztok ..
Letöltöttem a Hexa Editort 2000-et , de nem találok
Kezdő cím 0x00009C27 0X0000B624 0X0000B6BB 0X0000B71E
Utolsó cím Azonos 0X0000B629 0X0000B6C2 0X0000B71F
ilyen formatumu ertéket .. Hogyan kell megnyitni a Windows/system32/uxtheme.dll filet , ugy hogy at is tudjam irni ???
Szeretném egy kicsit atirni , pl így :
Eredeti érték 02 0F 8C 80 00 00 00 81 EC 80 00 00 00 56 57 7C 38
Új érték 00 90 90 90 90 90 90 33 F6 8B C6 C9 C2 08 00 90 90
Fontos lenne , ha valaki ért hozzá please segitsen -
Male
nagyúr
-
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem!
Van fent egy Win98SE és egy XP egy régi gépen. Az XP-t törölném teljesen, de a bootloadere vezérli a 98-at is.
Mivel magát a bootloadert is törölni szeretném minden XP-s összetevővel együtt, ezért valahogy meg kellene oldani, hogy elinduljon a Windows 98 Second Edition, azaz visszaálljon a régi rend, amikor meg csak egyedül ez az OS volt a gépen.
Hogyan lehet eltávolítani az XP bootloaderét úgy, hoyg működésre bírjuk a 98-at és ne legyen ntldr hiány?!!!
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv!
LGLuke -
Male
nagyúr
Ezt próbáltam, de csak lista van... amin nincs magyar
(pontosabban nálam Control panel/Keyboard -> na itt csak Speed és Hardware fül van, semmi a nyelvre vonatkozóan, azt csak a ''Regional and language options''-ban találtam meg, itt Languages/Details, és itt van a bill nyelve, megnyomom hogy Add, és bejön a lista... amin nincs magyar)
Azt kéne megtalálni, hogy hol tárolja ezeket, és akkor a rendes XP-ből bemásolnám...
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Van némi billentyűzet-kiosztás problémám... Az MS VirtualPC-re, hogy gyors legyen egy alaposan megnyirbált XP-t tettem. Minden megy is szépen, aminek kell, az egyetlen gondom, hogy nem lehet benne magyarra állítnai a billentyűzet kiosztást... egyszerűen hiányzik a listáról (angol, német, sapnyol, francia, stb. van, de magyar nincs).
Hogy tudnám bevarázsolni a magyart oda? Neten keresgéltem már, de mindenütt csak a kínai, stb felrakásáról van szó, de azzal a módszerrel nem lehet a magyart felrakni. -
zsoi
senior tag
válasz
salvorhardin #2257 üzenetére
Köszi, szükségem van ilyenre, úgyhogy tesztelni is fogom! (raptor hdd)
-
salvorhardin
csendes tag
Üdv,
Ha esetleg valakit érdekel olyan GHOST-szerű image mentés/visszatöltés, amelyik FREE és műxik SATA felületen is, akkor javaslom a PING 2.0-t
[link]
itt pedig sok más egyéb free dolog is van...
[link]
Ilyesmit kerestem pár hozzászólással korábban. Nekem nagyon bevált. 51másodperc alatt töltötte vissza a 7GB-os XP-s partíciómat. Igaz csak 3.8GB tényleges adat van rajta...
Persze ennek a sebességnek jó része köszönhető a 7200rpm-es SATA2 HDD-nek is. Csak összevetés képpen a Ghost 5400rpm-es notebook hdd-n ezt kb 8-10percig csinálta. -
kraftxld
félisten
Hmm.. érdekes, ötletem nincs erre, valószínűleg elvesztek a file-ok, mert a töröltnek jelölt területre kerülhetett adat az újraindítás, GDB futás előtt, azért is lehettek korruptak az excel táblák, alternatívaként mondhatnád a (l)user-ekenek, hogy nem áthelyez, hanem másol, majd töröl
-
iwu
addikt
válasz
kraftxld #2249 üzenetére
a célgépre természetesen már a legfontosabb file töredéke érkezett meg...
a forrásgépről meg egyszerűen eltűnt a kivágott mappa...
az ügyfél, aki csinálta nagyon fogalmatlan...igazából el sem tudta mondani, hogy mit honnét hová akart.
a forrásgépen az active undelete visszahozta a könyvtárat a tartalommal együtt, de az összes excel file sérült benne, és az excel recovery behasalt rajtuk.
de ilyen probléma a 7n már másodszor jön, mert egy okos másik ember is megcsinálta hasonlóan...
jah, és igen, a forrásgépen ment a gdb.
ÜdW! -
kraftxld
félisten
válasz
Adrian Mole #2248 üzenetére
Telepítés után a HAL-t nem igazán ajánlott bütykölni, szerintem újra kellene rakni az egészet.
(Nálam egyébként működött egyszer egy ilyen: 1CPU=>2CPU=>1CPU=>2CPU, és nem borult tőle meg, de a ''nagykönyv'' szerint mikor uniprocesszoros kernelről multiprocesszorosra váltasz újra kell telepíteni) -
kraftxld
félisten
válasz
Adrian Mole #2242 üzenetére
Hardware Abstraction Layer
-
válasz
Hardware Abstraction Layer. This is the code that produces the interface between the hardware and any software using it; for example, a graphics adapter, and an API.
-
iwu
addikt
válasz
Hardware Abstraction Layer
-
PazsitZ
addikt
válasz
Adrian Mole #2238 üzenetére
Szerintem a winyóhasználatot okozhatja az is hogy talán az 1GB ramot is kevesli.
Memtestet csinálhatsz, szvsz. -
kraftxld
félisten
válasz
Adrian Mole #2238 üzenetére
Megborulhatott kicsit a HAL az uniprocessor=>multiprocesszor váltáson, ajánlott újratelepíteni.
-
Adrian Mole
senior tag
Valaki tudna ebben segíteni: [link]?
Köszi -
Athanáz9
aktív tag
Betűhibák javítva.
-
Athanáz9
aktív tag
Mindenkit üdvözlök. Barebone vásárlás előtt, Notebook használat közben.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami egyszerűen kezelhető ingyenes programot amivel fel tudok darabolni audio fájlokat (főleg mp3)?
Kaptam egy 80 MB-os összefüggő mixet, azt szeretném szétszedni, valami olyan kellene, amivel látom a számok határait esetleg vizuálisan. -
kraftxld
félisten
válasz
salvorhardin #2227 üzenetére
Acronis Trueimage szó nélkül kezeli
-
salvorhardin
csendes tag
Sziasztok,
NTFS-es partíciót (WinXP-t) szeretnék archiválni, SATA2 HDD-n.
IDE-s felületen a Norton Ghost 7-8-as simán megcsinálta, de a SATA2-t nem ismeri csak a 9-10-es Ghost.
Van valakinek 9-es Ghost-ja vagy ötlete? -
Vakegérke
félisten
Üdvözlet minden fórumozónak!
Tegnap a ZoneAlarm IS teljes gőzzel dolgozott, de úgy néz ki, mégis beszedtem valamit. CTRL+ALT+DEL kombinációra egy figyelmeztető ablakocska ugrik elém azzal a szöveggel, hogy ''A Feladatkezelőt letiltotta a rendszergazda''. Én volnék az, és nem tiltottam le semmit.
Hogy tudom feloldani a tilalmat?
A választ előre is köszönöm. -
Happyness
csendes tag
Üdv
MEgtudja mondani valaki,hogy lehet-e Amcsiból behozott ACER laptopon lévő hivatalos Win Xp -t honosítani? -
trassher
addikt
#2203-ra valaki?? már volt teljes spyware és vírus ellenőrzés, utána jó volt kb 3 óráig utána megint. asszem xp reinstall lesz
-
Korcsii
őstag
Ez borzasztó.... egy évvel ezelőtt még megtaláltam, de most az istenért se, és sry hogy ilyen egyszerűt kérdezek...
ugye van az a rész valahol(?) az XP-ben ahol a meghajtók betűjelét lehet módosítani....
párszor már jártam arra, de most az istenért se találom, pedig tudom ott van a szemem előtt, csak én nem látom
előre is kösz -
zoltanz
nagyúr
Felraktam egy Windows XP Prof -ot rá a magyar MUI -t (elvileg a telepítőjével le is lehet venni) és szépen a bejelenkezéskor lehet választani milyen nyelv angol vagy magyar nyelvel induljon. Egy DirectX 9c telepítettem a programok amiket próbáltam gond nélkűl mennek igaz az USB2 -es és a bluetooth támogatás így kicsit hiányos lehet, de mendegy.
-
zabla
aktív tag
az lenne a problémám, hogy sajátgépben egyszerűen nem tudok belépni a my bluetooth placesbe
rákatt és semmi...így meg nemigazán tudom használni a bluetootht
valaki? -
Taci
addikt
Igen, ez a windows steadystate nagyon jó kis progi! Köszi! Már csak azt kellene valahogy megoldanom, hogy az egész vinyón csak egyetlen mappát tudjanak használni, csak abba tudjanak írni és onnan törölni, de azt a mappát ne bánthassák. Ha ebben tudtok légyszi segítsetek! Köszi!
-
iwu
addikt
hali!
fileok áthelyezése...gép kikapcsol vashiba miatt, fileok eltűntek...van esély visszahozni? get data semmit nem talált...
ÜDw! -
PazsitZ
addikt
válasz
#46372352 #2204 üzenetére
Nagyjából a következő:
Kedves hölgyem/uram,
Köszönjük, hogy felvette a kapcsolatot a ''fogyasztói támogató csapatunkkal''.
...Már informáltak a problémáról és jelenleg is dolgozunk a megoldásán.
Őszintén reméljük, hogy hamarosan be fog tudni lépni a websiteunkra.
Minden estre, kérem próbálja meg a probléma megoldást a böngészője beállításaival:
például, ha IE 6-ot használ, csak menjen az eszközök/internet beállítások/haladó menübe és ellenőrizze mindkét box-ot a 'HTTP 1.1. beállítások' alatt.
Kérem a cache-t szintén ürítse ki a számítógépén- Válassza az eszközök/internet beállítások menüpontot. Azután a válassza a [Clear History] and [Delete Files]-t a cache kiürítéséhez.
Sajnáljuk ha valamilyen kellemetlenséget okoztunk és köszönjük az megelőlegezett türelmét és megértését.
tisztelettel,
service @ gamebookers
Esetleges hibák előfordulhatnak -
trassher
addikt
nah a lan party kedvéért felraktam én is az sp2-t de mikor hazajöttem és megcsináltam a netet azóta valami nem ok vele. azt írja a helyi kapcsolatra: Nincs kapcsolat vagy korlátozott. Akármit csinálok vele ezt írja ki. A nagyobb gondom az hogy mivel adsl-es vagyok ezért be kell tárcsázni de kb 25 perc után jelez a win hogy a Generic Host Process hibát észlelt ezért leáll. Utána nem tudom bontani az adsl kapcsolatot és újat sem tudok indítani csak ha restartolok. Valaki aki tudja mi lehet a gond pls segítsen
-
chungee
addikt
HELP!!!
Hiretlen mostanában nagyon lassan kapcsol ki a az XP. Régen 10-20mp, most neg 2-3prec kell neki. Mi a próbléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Update 05.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest