- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
MATEO6600
őstag
Köszi, akkor ott marad, csak meglepődtem, mert az előző win7 nem kreált ilyen partíciót.
Lenne még 1 utsó kérdésem:
A windows egy 18 gigás partíción van, ami szép lassan betelt.
Hogy tudnám ezt megnövelni 30 gigásra? Ez a 18 giga is a 250 gigás vinyómról lett "levágva", de sehogy sem sikerül többet adni neki. -
pzstm
titán
válasz
szabogabor10 #23197 üzenetére
ha jól rémlik igen...bár a panaszkodást inkább lustaságnak nevezném, hogy a Disk Managerben nem tud valaki egy betűt beírni...adataid 100%-osan megmaradnak azon a partíción is
-
Sziasztok!
Letöltöttem a Win 7 RC-t. Egy viszonylag új számítógépre szeretném feltenni Vista mellé, ugyanarra a merevlemezre, másik partícióra. A kérdésem az lenne, hogy ebben a verzióban is megmaradt az a viselkedés, hogy eltünteti a másik rendszerpartíció betűjelét? Úgy tudom, bétában sokan erre panaszkodtak. -
Elisha_
tag
válasz
regvoltrossz #23190 üzenetére
Ismerősnél sikerült egy xp-és meghajtót feltenni a tallózós módszerrel, így megy az ati9200.
-
MATEO6600
őstag
Melyik buildet érdemes feltenni? (bocs ha már volt)
7100-127-137?
A mostani 7100-am létrehozott egy "System Reserved" nevű 100 megás partíciót, az előzőm edidig nem... Tudom, hogy a win csinálta magának, de nem lehet eltűnteni? -
Morden24
nagyúr
válasz
Először a már korábban letöltött 7077-es írtam ki és próbáltam telepíteni. De hiába, mert először is dvd-ről nem volt hajlandó bootolni. Sebaj, beléptem xp-be és onnan elindult. Csakhogy ekkor meg crc hibát jelzett.
Hogy, mire, mivel és milyen sebességgel írtad ki?
Pl. egyáltalán sikerült bootolható képfile-ként égetni, vagy csak úgy kopi a duvde-re?A 9200-as ati videókártyát viszont már nem ami azért elég érdekes.
Annyira nem. Kurva régi az a kártya. Szerintem már az ATi sem támogatja, nemhogy egy 2009-es oprendszer, aminek ráadásul dx9-es kari a rendszerkövetelménye
Ettől függetlenül gondolom mint generic display el fog szaladgálni.Most van egy 7077-es win7-em amit nem lehet magyarítani, amiben épp az a lényege, hogy 7100-nak álcázta magát amikor letöltöttem a hivatalos helyről ám! Nem is régen, hanem tegnap!
Közben az ufók esetleg nem raboltak el? Ez magyarázat lehet arra, hogy hogyan sikerült 7077-esként kiírni azt a képfájlt, amit itt a fórumban a letöltők 100%-a sikeresen 7100-asként telepített?
Mellesleg értem én, hogy magyart akarsz használni, mert szép a kicsi anyanyelvünk, de akkor használd már anyanyelvi szinten: magyarosítás a szoftveriparban nincsen. Magyarítás van. Igaz, te legalább 50%-ban jól használtad.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Én is onnan töltöttem le és a 7100-es volt, fura. 9200-es Atit nem is fogja felismerni, mert nem támogatja a DX9-et és ha elolvasod a Win 7 rendszerkövetelményeit, ott is az áll, hogy DX9-es kari kell hozzá.
Úgyhogy mielőtt elkezdünk szidni egy terméket, olvassunk már utána, hogy van-e olyan gépünk amire érdemes feltenni. -
pzstm
titán
válasz
Most van egy 7077-es win7-em amit nem lehet magyarítani, amiben épp az a lényege, hogy 7100-nak álcázta magát amikor letöltöttem a hivatalos helyről ám!
Nyilván a Microsoft kicserélte a hivatalos RC-t egy interim build-re..........logikus
Azért ezt te sem hiszed el ugye?
7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culfrer_en_dvd
Tuti ezt írtad ki????
Ezzel szemben bootolni ez sem akart. Ahogy látom nagyon sokaknak ugyanez a problémája
Jó tudni... szerintem egy kezemen megszámolom hány ember nem tudott bebootolni (ezekről későbbiek során mindről kiderült hogy lokális a probléma....)
-
regvoltrossz
aktív tag
Még régebben letöltöttem egyszer a 7077-es-t. Nem tettem fel, mert igazából nem is volt külön vinyóm, meg hát angol nyelvű ugye.
Most viszont, hogy felszabadult egy 40-es vinyó, és mivel már van magyarosítás is gondoltam kipróbálom.
Nos első találkozás(aim) nem épp szivderítőek. Először a már korábban letöltött 7077-es írtam ki és próbáltam telepíteni. De hiába, mert először is dvd-ről nem volt hajlandó bootolni. Sebaj, beléptem xp-be és onnan elindult. Csakhogy ekkor meg crc hibát jelzett.
Nem baj! Gondoltam, ha letöltöm a hivatalos helyről(1.hozzászólás) akkor majd minden a legnagyobb rendben lesz. Fog bootolni, meg minden egyéb, ráadásul balga fejjel azt hittem nyilván a legujabb verziót töltöm le nem egy régebbit. Nos tegnap reggel elkezdte a letöltést, délután olyan 13-14 körülre le is jött. Olyan néven, hogy 7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culfrer_en_dvd.
Ezzel szemben bootolni ez sem akart. Ahogy látom nagyon sokaknak ugyanez a problémája, pedig egy dvd-t iso-ból azért már csak meg tud írni az ember. Legalábbis én eddig azt hittem. Elindítottam ezt is xp alól végül, mivel már nem volt több üres dvd-m.
Hurrá elindult. Megadtam neki hova települjön, és fel is települt. Felismerte a régesrégi nyomtatómat, webkamerámat stb. A 9200-as ati videókártyát viszont már nem ami azért elég érdekes.
No gyerünk húzzuk rá egyből a magyarítást! Csakhogy hiába is próbálom nem megy Hol sárga, hol zöld felkiáltójeles háromszöggel jelezte, hogy ezt bizony nem hajlandó feltenni. Nem értettem mi a baj! Végül tekintetem a jobb alsó sarokba vetettem és látom ám, hogy az van odaírva Evaluation copy. Build 7077
Frankó! Most van egy 7077-es win7-em amit nem lehet magyarítani, amiben épp az a lényege, hogy 7100-nak álcázta magát amikor letöltöttem a hivatalos helyről ám! Nem is régen, hanem tegnap! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
cousin333 #23185 üzenetére
Most van egy DVD íróm, ugyan az easybootos menüt még behozza, de onnan már nem tud tovább jutni, egyébként csak CD-t olvas, azt viszont hibátlanul...
LG szerkezet, maradtak volna a porszívónál.
pzstm: Épp most másoltam rá a 7100-at, már csak lementem a firefoxot, és telepítek is. Jah izé, ez csak egy mellékes dvd író, nem a gépben van, ezt egy P3-hoz használom. Gépben van rendes.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah, az lesz srácok...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
7137 X64-el van most némi problémám.
Egy csomó 3D-s játék nem akar elindulni, pl egyik CoD sem. Vagy azt kapom, hogy program futtatási hiba, vagy azt, hogy 0xD00000135 -ös hibakód. Valakinek van valami tippje?
FC2 nem fut, Aces of the Galaxy nem fut, de pl. HL2, SimCity4000 fut simán.
-
Gabis
őstag
Hali
Nem tudja valaki esetleg, hogy lehet e állítani és ha igen akkor hol az ablakok le ill. felugrásának a sebességét? -
Hogyan tudom átírni a hosts file-t? Levettem minimumra az UAC-ot...
-
Kukti
tag
válasz
cousin333 #23171 üzenetére
ha abból indulunk ki hogy a vista óta megjegyzik a kapcsolatokat, akkor meg lehet elvileg oldani úgy, hogy előbb bekötöd a netet mondjuk az integráltba, és beállítod, megosztásra mindenre. miután elmentődött a kapcsolat, húzd ki netes kábelt, és a kártyába kösd be a másik gépet. itt is szépen beállítasz mindent. ha a háló stabil és látja egymást a két gép akkor az osztó gépbe dugd vissza a netet.
valahogy így próbálkoznék, remélem sikerül
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
westcoastog #23169 üzenetére
Hmm, megváltoztatta a PB a hozzáállását a béta oprendszerekhez? Melyik W7 verzió fut nálad, és hány bites?
-
cousin333
addikt
Üdv mindenkinek!
Volna egy problémám a HomeGroup-okkal. A bétában még jó volt, majd a 7057-es buildtől elromlott valami, 7068, 7100 (RC), 7137 egyformán rossz.
Két gép van itthon, az egyikre megy a UPC-s kábelnet, a másik meg az egyiktől kapja. Ehhez van egy alaplapi meg egy különálló hálókártya. Korábban be tudtam állítani az előbbit Public-ra, az utóbbit Home-ra, így a két gép között létre lehetett hozni egy HomeGroup-ot, és lehetett egymás fájljait bizergálni, olvasgatni. Na most ez nincs, mert a második kapcsolat jellegét (Public, Work, Home) nem engedi állítani:
Valaki találkozott már ilyesmivel?
-
C64
őstag
bazze, most meg a sidebar nem akar a netre csatlakozni az adatok frissítése végett.
egy csomó helyen a mui nyelvvel van gond és az egyik raid meghajtó írásvédett ismeretlen oknál fogva! bakker, mit javítottak ezek az rc-hez képest, mert most még több lett benne -
válasz
LordDarkness #23162 üzenetére
Avira premium security suite tűzfalát használom, de simán jó a beépített is.
-
nyunyu
félisten
válasz
Zeratul #23160 üzenetére
Akkor már hívhatnánk fürtnek is.
Igaz.
Bar a furt kifejezest inkabb csak az osszekapcsolt sok gepre hasznaljak, mig az adathordozo tobb szektorat osszefogo nagyobb logikai egysegre nem.
Egyebkent meg neha herotom tud lenni a magyar szaknyelvtol.
Egyetemen ultunk internetes mediakommunikacio oran, amit egy eleg nyelvujito hajlamu ficko tartott, aki minden szakkifejezest kizarolag az izes anyanyelvunkre forditva volt hajlando hasznalni.
Odaig meg birtuk esszel kovetni, hogy utvonalvalaszto=router, de 5 perc utan mar nem ertettuk, mirol beszel
Pl. hatar atjaro tobbesadas protokoll -
Kukti
tag
válasz
LordDarkness #23162 üzenetére
elég jó a sajátja is (szerintem)
-
LordDarkness
aktív tag
Ti milyen tűzfalat ajánlotok a 64bites rendszerhez?
-
C64
őstag
igen, admin vagyok, jelszó soha nem jár le, uac kikapcsolva, és egy rakás beállítást végigböngésztrem már, dehiába. mindig kéri az adatokat csatlakozásnál. előző verzióknál nem volt probléma az auto-connect.
-
Cola111
aktív tag
most olvasom forumon tobbieknek is ugyan ez a gondjuk a 7137-el. kelett neked feltenni erre nem tudok mit mondani, aki a 7100at lecsereli magara vessen
csinalj egy batch filet amivel meg tudod jegyeztetni, de gondolom te nagy tesztelo vagy ez nem fog neked gondot okozni.
rasdial "connection_name" Name password
exit -
Croft-21
őstag
Nekem is modemes netem van, de még egyszer se kérte a csatlakozást.
Automatikusan felcsatlakozik.Nekem meg az a "problémám", hogy a windows update-ban megjelent telepítéskor a monitorom drivere, fel is tettem, de látom hogy a driver verziója 2008.09.29. Ha rámegyek a frissítésre, akkor kiírja, hogy már telepítettem a legjobb drivert hozzá. Holott a legújabb driver a monitoromhoz 2009.03.05.
Fogtam, eltávolítottam azt a régi drivert, ujraintom a gépet és erre megint ott van a régi driver -
C64
őstag
Hali
erre van valakinek tippje: [link]
hiába nyomok rá a név és jelszó mentésre, legközelebb megint üres és kéri az adatokat. már volt reinstall win7 is, de a probléma akkor is fennál. lehet hogy ez egy bug?
üdv
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #23148 üzenetére
Hmm... És a HP oldalán csak 1 64bites driver van? Esetleg másik? Ha nincs másik, akkor sajna passz, nem kizárt, hogy nem fog menni... ;|
Nekem szerencsére a CLP-300 megeszi a vista 64bites drivert, meg van egy epson multifunkciós nyomtatóm, annak is jó volt a vistás driver...
-
promisz
aktív tag
válasz
westcoastog #23134 üzenetére
Fogtam egy win7 DVD-t és kimásoltam a gyökérből a setup.exe-t és az autorun.inf fájlt. Aztáén bemásoltam a C meghajtom gyokerebe. De lehet túl bonyolítottam
-
Kukti
tag
válasz
JamesHolden #23142 üzenetére
nem fogod tudni. tiszta új telepítés szükséges.
mod: ez igen majdnem egyszerre kaptál 2 választ is -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
JamesHolden #23142 üzenetére
Nem, minden RC előtti verzió esetében friss telepítés kell. 7100 (RC) verzióról már elvileg lehetne frissíteni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
promisz #23143 üzenetére
Az alapokat személyre szabásban meglehet csinálni... Annó vista alatt én is cserélgettem meghajtó ikonokat, csak én asszem úgy, hogy az ikont másoltam bele oda ahol van a többi. De már meg nem mondom hogy
@KaiotEch: partnerlistádban jobb sarokba húzod az egered, lesz 1 kis ecset, ott tudod váltani a stílust, színeket.
-
JamesHolden
aktív tag
Bulid 7022-es Win7-em van feltelepítve február óta
azóta látom a legújabb (talán a napokban kijött) 7137-es
kérdés: gond nélkül frissíthetem vele az előző 7022-est anélkül, hogy letöröljem? -
€uro
őstag
válasz
Croft-21 #23110 üzenetére
Éppen a szavazatod előtt értük el a 10-0-t.
Még ha ki is futottál az időből, örülök, hogy egy nem szavazat is született.
Azért kíváncsi lennék, hogy ugyanerre a kérdésre a Vista-s topikban milyen eredmény jönne ki.
Köszönöm a véleményeteket, hogy játszottatok, szavaztatok!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
westcoastog #23134 üzenetére
Ikonok, ikoncsere?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MATEO6600 #23132 üzenetére
A sima DD-ben nincs CCC. csak a drivert tartalmazza...tudomásom szerint.
Mert ha megnézed a csomagban (pl.: Catalyst Software Suite (64 bit) English Only) van:
Display Driver
ATI WDM Integrated Driver
Catalyst Control Center(English Language Only)De ha nincs szükséged a CCC-re, akkor elég ha a 9.5 Display driverét leszeded.
És tudomásom szerint a 9.5-ben is már WHQL a Win7 drivere is.
-
promisz
aktív tag
Nézzétek mit csináltam: katt
(gondolom tudjátok, hogy csináltam ezért nem írom le ide) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #23118 üzenetére
És ha utána kézzel frissíted? Win updateről nem szed le hozzá drivert?
-
Elisha_
tag
válasz
cellpeti #23117 üzenetére
32-64 bit
MM7DF-G8XWM-J2VRG-4M3C4-GR27X
KGMPT-GQ6XF-DM3VM-HW6PR-DX9G8
MVBCQ-B3VPW-CT369-VM9TB-YFGBP
KBHBX-GP9P3-KH4H4-HKJP4-9VYKQ
BCGX7-P3XWP-PPPCV-Q2H7C-FCGFR
RGQ3V-MCMTC-6HP8R-98CDK-VP3FM
Q3VMJ-TMJ3M-99RF9-CVPJ3-Q7VF3
6JQ32-Y9CGY-3Y986-HDQKT-BPFPG
P72QK-2Y3B8-YDHDV-29DQB-QKWWM
6F4BB-YCB3T-WK763-3P6YJ-BVH24
9JBBV-7Q7P7-CTDB7-KYBKG-X8HHC
C43GM-DWWV8-V6MGY-G834Y-Y8QH3
GPRG6-H3WBB-WJK6G-XX2C7-QGWQ9
MT39G-9HYXX-J3V3Q-RPXJB-RQ6D7
MVYTY-QP8R7-6G6WG-87MGT-CRH2P -
cellpeti
nagyúr
Meg tudna dobni valaki serialval?
-
Croft-21
őstag
Hát, Én azt mondom nem. (személyes vélemény)
Vista SP2vel sőt SP1el is tökéletesen ment minden. Ellenben Win 7 alatt a játékok amikkel játszottam Vistán, lassabbak, sőt pl Assassins Creedbe a jeleneteknél késik a hang.
A Win 7 így netezésre, zene/film lejátszásra, word excel stb programokba tökéletesen megfelel, dehát erre melyik op rendszer nem? -
MATEO6600
őstag
ATi kártyákhoz melyik drivert érdemes felrakni?
A sima catalystot, vagy az új WHQL-t? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #23103 üzenetére
És ha mind2-t manuálisan telepíted? Akkor sem jó?Szal lényegében max csak kicsomagold a drivert, de ne futtasd a telepítőt. Annak idején nekem a CLP-300-hoz nem volt 64bites driver, utána csak kiadtak egyet, és nagy nehezen sikerült feltelepítenem.
64bites rendszer? -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #22931 üzenetére
Köszönöm a segítségeket, de ezeket is próbáltam már, és semmi.
Esetleg vmi más?
-
Skizz
addikt
ez a virtual XP annyiból áll, hogy felrakom a két letöltött cuccost m$ oldaláról (VXP mod meg valami frissi), resi és már startból indítom is?
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűnyíró topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest