- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Aktív témák
-
TokLac
senior tag
Ilyet csinált már valaki rajtam kívül?
[link]
Nincs személyreszabás menü. Egyedi háttér sem rakható kil Full fapad. -
Sárpac
nagyúr
Vírusmentes 7137-et honnan lehet lebányászni?
-
mycso
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Noh, 7137 fent van, telepítése elég hosszú volt a korábbi 7068-hoz képest.
Most a digis net beállítása szopat, pl. elindul a (bekapcsolás utánról van szó) Firefox, a fele ablakot betölti, a másik felénél meg feljön a kapcsolódásos ablak, ahol kéri a digihez a felhaszn. nevet, meg jelvszavat, ekkor le is kapcsolódik a meglévő netről, kézzel kell a tálcán a net ikonján megnyomni a connectet, és újra beírni a felhasználó nevet és a jelszót.
Hogyan tudom automatikus kapcsolódásra tenni induláskor?A másik meg, hogy levettem a tálca és az ikonok méretét small-ra, de még így is túl nagy minden, alig fér ki 7 ikon egymás alá. 1366*768, lcdTV-n. Lehet még kiesebbre venni a dolgokat?
Cola111: mycso kolléga kérdése a MINDEN -re irányúlt, nem egy fájltípusra.
-
mycso
veterán
Azt valaki leírná nekem, hogy hol tudom beállítani, hogy ne a wmplayer akarjon mindent megnyitni??
JetAudiot használok, de abban hiába állítom be, mely fájlokat kezelje, mert elmenteni már nemtom. (valamit pofázik, hogy rendszergazda jogosultság kell, de hát az vagyok és a jetaudio is úgy fut...)
-
válasz
pete_21 #22881 üzenetére
Vista driver van fent, mert ezt ismeri csak fel a rivatuner, a win7-est nem. De mindig minden build alatt vista drivert használtam,eddig nem volt gond vele sosem..
Cola111: nem, csak ezt a kettőt. De érdekes, hogy telepítés után először az rFactort tettem fel, és mikor azzal toltam, akkor nem jött elő, kb egy órája raktam fel a Grid-et, ezzel meg megint kezdi..
HyP3b0y: ugyan úgy, mint vista alatt
win+tab
-
HyP3b0y
senior tag
Helló!
Most raktam fel a RC-t és a vistából jól ismert 3D flippet hogyan varázsolom elő(imádom, ahogy pörögnek a lapok
)
Másik, hogy torrenten kívül a 7100ashoz hol lheet letölteni a - tudtommal - full magyarítást?
Előre köszönöm válaszotokat
ps.:azért nem nézek előbbre, mert most állítgatok mindent a helyérea szűz rendszeren
-
Na most kezd elegem lenni.. Pár napja írtam, hogy rFactor játék alatt, hol a játék áll le hibával, hol valamelyik éppen futó alkalmazás. Ez x64 RC alatt..
Most x86 Rc, friss install, Grid.. fél órán belül 5x leállt, mellette 1x már közben az opera is
nvd3dum.dll... jól gondolom, hogy nvidia driver? Ha nem akkor mi lehet?
-
D@ni88
addikt
akor most a 7077 is csak juni 1 ig használható?
-
pzstm
titán
válasz
Majstor #22869 üzenetére
pontosítanék picit:
Special Beta Edition -- CorrectionBecause you signed up to test the Windows 7 Beta, we recently sent you mail about the expiration dates for the Beta and Release Candidate. Unfortunately, we made a mistake.
We said the Beta would start shutting down every two hours on June 1, 2009. The correct date is July 1, 2009.
The rest of the dates in the mail were correct. Here’s a quick summary:
Version: Starts shutting down every two hours: Expires:
Beta July 1, 2009 August 1, 2009
Release Candidate March 1, 2010 June 1, 2010We apologize for the error and any confusion it may have caused.
Thanks again for helping us test Windows 7.
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Meddig használható ez a próba Win 7? Mert MS honlapján June 1-et láttam. Vagy lehet vhol kulcsot szerezni?
Köszönöm előre is a válasz(oka)t!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Barthezz2 #22864 üzenetére
Techneten bemutattak egy MédeiCentert ami érintőképernyős volt és teljesen jó volt, Win7oprendszer futott alatta nagyon jól nézett ki a MédiaBox- is nem tudom láttátok-e vagy halottatok-e róla, de nagyon jó, és tű éles képet mutatott a felvett anyagról is. Pedig hát egy nagy mozivászonra küldték ki a képet
-
válasz
Csabee. #22862 üzenetére
Én is szivesen ellennék egy érintőképernyővel. Sőt, szeintem böngészéskor is jól jön. Sima egyszerű görgetés meg minden. Persze azért szövegeléshez még maradnák a billenytűnél, nomeg a játékok is érdekesek lennének képernyőt tapicskolva
De pl multimédiára(media center pl) tökéletes lenne.egyébként ma mi bajod, hogy így mindenre egyből "ugrasz"?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
hackeeeee #22861 üzenetére
a Win7nek jó mert bejönnek ezek a kijelzős és ez az oprendszer már készen áll rá, míg az Xp-sek majd csak leshetnek...a Win7-re muszáj lesz átállni mindenkinek aki érinteni szeretné a képernyőt
habár.. most is érintheti csak nem fog rá reagálni maximum...
Mellesleg szerintem jó dolog az érintő felület bizonyos alkalmazásoknál, de hosszú távon böngészésnél asztali pc-nél tuti hogy nem célszerű.
Tablet pc-knél érzem igazán jó dolognak az érintőképernyőt, mert ha öszecsukjuk és kívül van a képernyő akkor egy virtuális billentyűzetet lehet előhozni és az is elég kényelmes. Kíváncsi leszek mennyire lesz érzékeny és jó. De amit a techneten eddig bemutattak az bizalomgerjesztő, és elég látványos, főleg a képeknél
-
honyike
aktív tag
Igazatok volt, az egér ébresztette fel. De most amikor felkeltem alvó állapotból, nem reagál az egérre...
Tehát még így se teljesen jó. Pedig egy vezetékes, Gigabyte optikai egérről van szó.
A kompatibilitási mód alatt mit értesz? Kézileg hozzáadtam a Vista drivert, fel is telepítette, de ugyanúgy nem tudom megnyitni a beállításait... Akárhányszor kattintok rá, nem csinál semmit...
-
Csabee.
nagyúr
OFF-nak vége.. utolsó 6hsz-ás offolás volt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #22850 üzenetére
Azért az szép. Ettől a kijelentéstől csak azért mászok falra, mert nem egyszer hallom azt, hogy "NE HASZNÁLJ IE-t MERT AZON BEJÖN A VÍRUS"... Mondom mivan?! Minden böngészőn bejön a vírus, ha megnyitja a júzer, ami persze az esetleg közel 100%-ában előfordul, mert csak kattintgat összevissza. (természetesen tisztelet a kivételnek.) És fogadni merek, hogy a nagy többség csak ezért fikázza az IE-t, mert ezt hallja, olvassa, szinte mindenhol, éshát ez persze, hogy a Microsoft hibája, valakire rá kell kenni..
Akinek fontos a sok add-on, az használjon FireFox-t, de akinek csak a böngészés a fontos, az bátran használhat IE-t.
nya, off vége
#22852: Ez igaz, de erre is volt kimutatás, hogy melyik böngészőben mennyi biztonsági részt tömtek be, és hát a róka sem panaszkodhat. Sztem a Chrome is jó lenne, csak még hiányos...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm? Hova jön be?
hackeee: egyet értünk, szinte mindig user error, bár van, mikor a tapasztaltabb usert is átveri egy alapos, elrejtett nyavaja.
FFox mem fogyasztás tényleg lehetne kisebb, olyan 15 addont használok, és legalább 10 lap van mindig nyitva, de inkább 20, ez olyan 250-300Mb ram.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #22847 üzenetére
Sztem a 8 már elég jó...Addonok, Csak az időjárás plugint használtam (foxcast?) és semmi mást. Mert minek, így is 1 lappal közel 60mb volt a memóriafogyasztás...
Ha ezt csökkentik a 3.5-ben, akkor nagyon jó lesz.Amúgymeg, a legtöbb trójai a felhasználó hibájából fertőzi meg a gépet, nem a böngésző miatt. Őszintén szólva Chrome-oznék, csak van 1 2 dolog, ami számomra hiányzik belőle. Meghát a 2esben van pár hiba..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehehe, ez komoly volt.
A boot partícióhoz nem nyúltam, de a filrendszerrel problémák lettek, nem volt boot képes a gép. Ubuntu CD berak, az Ubi partíciószerkesztője kérdés nélkül átméretezte a Win7 partícióját, saját magának meg bőven elég a maradék 10G. Ezek után újra kaptam Grub-ot, Win7 indítható, csak végig kellett küldeni egy repairt, mert bootolás közben kiakadt, de megcsinálta simán, így most 32Giga a W7 partíció.
Most már csak közölni fogja a 7137, hogy ne akarjam frissíteni, tudom hogy ez lesz!
Hackeee: Ne add fel, az igazi férfi IE-vel netezik! A 8-as ie már nem olyan problémás, meg pl a több szálon is fut ha több magos a proci, de ugye a trójai meg egyébb nyavajákat még mindig leginkább IE hiányosságaira írják. Amúgy meg szerintem a FireFoxos addon özönt nem kárpótolja semmi, én maradok annál.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Kukti
tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, korábbi win verziókban elég buta disk management volt, nem is feltételeztem, hogy képes ilyesmire. Most elkezdte, egyenlőre a logikai partícióm átméretezésével tököl, már 15 perce csinálja, és csak pörög a karika, nem tudom, mikor lesz belőle valami, igazán kiírhatná...
-
xabolcs
őstag
válasz
juliabrilke #22819 üzenetére
-
Kukti
tag
válasz
honyike #22826 üzenetére
a sleep-pel kapcsolatban valamelyik eszközöd feléleszti.
jellemzően a hálókártya. (energiagazdálkodási lehetőségeinél kapcsold ki az engedélyezést)
szóval vedd ki a pipát az "Allow to this device to wake up the computer"
mod: a telepítőt kompatibilitási módban futtatni? esetleg kézileg hozzáadni utólag a drivereket?
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? 2 gondom van:
Első: Nem találok működő drivert az alaplapi hangkártyámhoz. Egy Asus M2N-E SLI lapom van, rajta egy C-Media CM6501-es chip. Leszedtem egy Vista drivert, de azt kompatibilitási hiba miatt nem hagyta feltenni, de úgy igen, hogy "telepítse újra az ajánlott beállításokkal" Úgy feltette, de most nem tudom megnyitni se a vezérlőpultból, se a tálcán lévő ikonból...
A másik: Nem tudom "alvás" állapotba küldeni a gépemet! Amikor megnyomom, hogy Alvás, akkor elkezd leállni, és talán egy század másodpercre minden meg is áll, de akkor újraéled, és olyan 5-8 mp-en bellül a bejelentkezési képernyőnél találom magam, de ott nem működik az egér...
Valami ötletek a hibákkal kapcsolatban?
RC-t használok!
-
pzstm
titán
válasz
juliabrilke #22824 üzenetére
hmmmm 64bites Win7-en nézted?
-
pzstm
titán
válasz
juliabrilke #22819 üzenetére
érdekes...mivel TechNet szemináriumon mutattak egy task managert 256 processzorral (bár lehet az Server2008 R2 volt....hirtelen már nem emlékszem) Persze csak egy képet róla...nem ott élőben
-
promisz
aktív tag
A 7137-es build-al kapcsolatban mik a tapasztalaitok?
-
pincehely
addikt
Én még semmilyen kriks-krakszokat nem tudtam felfedezni.
Pedig tesztelem a rendszert erősen!!! -
Morden24
nagyúr
válasz
D@ni88 #22807 üzenetére
Nekem tutira nem léptél a lelkivilágomba, csak attól, hogy valaki torrentről szed le valamit, még nem tuti, hogy illegálisan használ szoftvereket is. Mint tudjuk, nem a torrent illegális, hanem a jogosulatlan használat.
De amúgy megértem, amit mondasz, nyilván a legtöbb ember simán és ellenérzés nélkül warezol, de azért ha valaki azt mondja, hogy neki full jogtiszta a gépe, nem kell egyből a persze-perszével jönni. Nekem sincsen semmilyen warezcucc a gépemen, pedig használok torrentklienst
-
ux1
addikt
válasz
juliabrilke #22815 üzenetére
256 logikai
de a gúgli megmondja.... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most gondoltam felküldöm 7137-et, gépen még 7064 vagy mi van, vajon fogja engedni frissíteni, vagy csak a telepítés a megoldás, mint az RC esetében?
A másik gondom meg, hogy mikor a vinyót particionáltam, nem gondoltam rá, hogy 20G nem lesz elég a windowsnak. 64 bites W7-et szeretném használni, 32 már talán elég a célra? (frissítés miatt kell ennyi, mert az képtelen másik partíciót használni frissítéshez, futni szépen fut 20G-n is)
Ebből megint fakad egy probléma, utólag át lehet méretezni az elsődleges partíciót, egy logikairól leválasztott területtel? W7 van az elsődleges partíción... Easus parti manager nem tudja, meg Paragon sem. -
juliabrilke
veterán
válasz
juliabrilke #22804 üzenetére
Senki nem tud erre válaszolni?
-
h_rowley
tag
válasz
promisz #22782 üzenetére
Bocsi, de szerintem rosszul tudod, ugyanis a hivatásos tesztelőkkel elfogadtatnak egy license szerződést (DNA) , hogy semmit sem adnak tovább a köztudatnak amit ők tudnak. Például én már lassan 1 éve tesztelem a Battlefield Heroes-t és arra is vonatkoznak a DNA szabályai. Csak a public buildek a legálisak, szerintem.
-
D@ni88
addikt
Halkan megjegyzem, hogy én sztem is gyorsabb volt, de hát az RC-t istenítők tábora egyből lehurrogott
Azt nem feltételezem hogy mindenki lop. De nem én szoktam mindig jönni mindig azzal hogy fent van a legújabb build az egyen virágboltos oldalakon. Szval ha már nézegeti, akkor valószínűleg használja is.És ott nem éppen linux verziók szoktak lenni. Én erre csak azt mondom. Lehet hogy most a lelki világodba léptem. De ez van.
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
Arról van valami információtok, hogy a windows 7 hány logikat/fizikai processzort támogat összesen?
-
ux1
addikt
Wow! Micsoda vihar a bili körül?!?
Csak annyit, a 7137x64 -et kipróbálva a véleményem megváltozott, hogy ragaszkodjak a 7100-hoz. A honosítás is sokat fejlődött, a felületeken még nem találtam ángélus feliratot. Gyorsabb a hibernáció, kikapcsolás is. Valahogy gördülékenyebbnek is tűnik. A kísérletező kedvűek szvsz. próbálkozhatnak vele
-
Morden24
nagyúr
válasz
D@ni88 #22796 üzenetére
Hát igazából 1. nem raktam fel minden interim build-et 2. olyat sem, amit akármilyen csapat nevezetten buherált.
Szóval azért nem teljesen.Béta oprendszert használni mindig legális. mivel arra még nincs liszensze a cégnek.
Ez nem teljesen igaz, mert létezik olyan, hogy zárt tesztelés, tehát a "mindig" kitétel az marhaság. Az használhatja (legálisan), akinek a kiadó cég engedélyt ad erre. Ettől függetlenül tuti nincsen semmi jogi következménye, ha valaki felrak egy interim build-et, ezért nem értem, hogy miért kellett kimoderálni, de persze mindegy...
Másik, én azért szétnéznék a vinyódon, hátha akadna nem legális anyag
Ez meg azért kicsit bunkó hozzáállás, hogy szerinted mindenki lop.
Aktív témák
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest