- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen videókártyát?
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Criton
veterán
válasz
hackeeeee #25596 üzenetére
akkor ezért nem hoz létre gondolom külön Codemasters mappát.
valahol belehet azt állítani, hogy a Temp mappa mekkora lehet, vagy ha ott már nincs szüksége a dolgokra akkor az törölje, vagy az marad kézi törlésre ?
azt nem tudtam Vista hova rakta a dolgokat, nem nagyon játszottam Vista alatt, Videokártyához meg adták a GRID-et(meg 3dmark vantage-ot) és gondoltam megnézem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Csabee. #25597 üzenetére
Nem, mert ez nem igaz.
Mert Vista alatt sem mindig kerül oda, plusz valamelyik létrehozza startmenüben ugyanúgy a mappákat.
Persze, lehet ha nem jut el odáig a telepítő, akkor ezt nem csinálja meg, mármint a mappákat a startmenüben, de persze ettől függetlenül már feltelepült a játék.
-
Criton
veterán
-
Criton
veterán
valamint aki még használ PowerISO-t, nálam olyan előfordult, hogy felraktam utána kérte, hogy a rendszert indítsam újra, meg is történt, újraindítás után bejelentkezek és semmi reakció, gép újraindít majd PowerIso-ra Windows Vista kompatibilitás és a Jogosultsági szint rendszergazda kiválaszt, azóta teljesen jól megy.
-
momo2828
tag
válasz
Draken #25588 üzenetére
Nekem is Digi van, én úgy oldottam meg, hogy Hálózati központban bal oldalt van olyan, hogy adapter settings, vagy ilyesmi
(most nem vagyok win 7ben), és ha arra rákattintasz látni fogsz 2 kapcsolatot, a helyi hálózatot és a Digi-t. Na én azt csináltam, hogy a digi elküldtem az indítópultba, és kivettem a pipát a felh. és jelszó kérés elől. A win indításánál pedig csak a tálcán látszik, hogy csatlakozik.
-
válasz
Draken #25588 üzenetére
Nekem is, de azt az ablakot hogy szedem elő?? Mert egyszer magától bejött egy előző install alatt, akkor bepipáltam, hogy csatlakozzon automatikusan, akkor jó is volt, most friss winnel, meg gőzöm sincs, hogy kell előszedni azt az ablakot
Vodanetnél tárcsázáskor ez jön elő:Criton: nekem is fentvan, de ilyet nem csinált, cserébe viszont x percenként leáll, mint a többi játék is, de ezt már írtam elégszer
-
mycso
veterán
válasz
Draken #25588 üzenetére
pl.: IE-ben eszközök/internetbeállítások ezen belül "kapcsolatok" fül.
Criton: nekem is fent van a grid és van vele nekem is kis problémám....
Egy nv8800gt-m volt, amikor felraktam, fel is ment nálam nem csinált semmilyen hibát, ikont is létrehozott, működött tökéletesen...Majd a vga-m jelenleg egy ati x1950pro --> ha indítanám a játékot akkor nem indul el, hanem kiírja, hogy hiányzik az OpenAL32.dll ezért nem tudja indítani....(a 3dmark2006-nál is ugyan ezt az üzit dobja)
-
Criton
veterán
másnak is fent van a GRID nevű játék ? Ha igen, akkor másnál telepítés végén az OpenAI vagy mi nem állt meg error-al ? utána gép újraindít ?
a játékot felrakta, de a start menu-ben nem csinált codemasters mappát, de a c-n fent van meg a "programok és szolgáltatások" alatt is fent van.
és a játék is tökéletesen megy
-
Criton
veterán
azok a file-ok amik a "C:\Users\Criton\AppData\Local\Temp" mappában vannak, lehet törölni ? (persze amit csak enged). Nálam a az 400mb volt kb.
-
Draken
őstag
pppoe igen. Még nem próbáltam semmi progival, mivel eddig vhogy működött a clean installig
-
FRENK1988
veterán
Megjött már a honosítás a 7201-hez? Mert lassan kezd idegesíteni az angol MUI
-
Draken
őstag
Igen az, ezelőtt valahogy be tudtam állítani az automatikus kapcsolódást, de már nem emlékszem hol állítottam.
-
Draken
őstag
Valaki erre is pls
-
fatal`
titán
Nah kipróbáltam a Virtual XP, XP mode-ot. Elég kezdetleges, de jópofa.
Cégnél van pár 16bites alkalmazás, ami nem működik 64biten, jelenleg virtual pc-zünk Vista alatt, oda jól jön majd.
-
Morden24
nagyúr
Ezért mondtam, hogy gépfüggő.
Sok fórumozó volt itt, akinek pl. stabil XP tuningot Vista/W7 alatt visszább kellett valamennyivel vennie.
Megjegyzem, szerintem ezek klasszikusan a hibás működés pereméig húzott masinák, ott meg nem kell meglepődni, hogy egy, a hardvert intenzívebben használó OS megmered. -
-
Morden24
nagyúr
válasz
BullKoxa #25557 üzenetére
Hát nézd, fogalmam nincsen. Ez szerintem abszolút gépfüggő.
Nekem egy alapvető tuning van beállítva, Vista x64-en és W7 x64-en is pont ugyanúgy ment.
Igazából a határokig feszített tuningot mindig is ökörségnek tartottam, mert nem azon a 100 mhz-n fog múlni a dolog - kivéve persze, ha 3dmark pontvadász vagy, de akkor szenvedj csak -
SFU
tag
Lenry!
Nagyon szépen köszönöm, a megosztásnál be van pipálva az opció, a helyzet változatlan.
A routerrel kapcsolatban igazad van, csak az a baj, hogy volt elég szívásom vele, mert ha routerrel volt megosztva a netem, akkor az összes, online játszható játékom úgy szagatott, mint a rétestészta, így mostanság kicsit hanyagolom ezt a fajta megoldást. Igaz, ez ne ezzel a géppel volt, de - márcsak a költség vonzata miatt is - nem volt kedvem htszáz routert kipróbaálnom, hogy mindegyiknél előjön -e ez a hiba.
Komako
-
re_mod
tag
Feltelepítettem az RC 64bites kiadásra a Magyar nyelvi csomagot de az újraindítás után a ClearType és a betű simítás opciók nem müködtek megfelelően. Bármilyen állásban ki vagy bekapcsolva olyan volt a megjelenítés mintha mindkettő engedélyezve lenne. Ha visszaállítottam Angol nyelvre akkor sem lehetett kikapcsolni.
Rendszer visszaállítás után ismét kikapcsolható lett.
-
Draken
őstag
Egy kis segítséget kérnék. Vkinek a laptopján újra kellett raknom a 7100-et. Előzőleg meg tudtam oldani, hogy a digi automatikusan kapcsolódjon, most viszont nem tudok rájönni, hogy ezt hogy is csináltam
-
BullKoxa
őstag
Köszönöm szépen fiúk!!
-
Clemi
veterán
Úgy tűnik megtaláltam, hogy miért nem működik rendesen a távirányító a media centerben.
Addig amíg mindenféle codec nélküli a W7 addig korrekten működik minden gomb. Amint felkerül egy codec csomag, és abban is a directvobsub, a távirányító next, back, rew és ffwd gombjai megszünnek funkcionálni. Hogy ezt mi okozza, arra még nem jöttem rá. Igazából nincs nagy szükség a codec csomagokra, csak így a media centerben nincs felirat.
Viszont a GOMPlayer korrekten nyomja a képet a TV-re felirattal együtt, és ezt a progit kezeli a távirányító.
Még szórakozok egy kicsit a codec csomagokkal, talán rájövök ki lehet-e szűrni pontosan mi okozza ezt a hibát. Shark007 azt írta a válaszában, hogy tud a problémáról, de még nem tudja a megoldást, mert a microsoft kavart valamit a media playerrel, és ezért van az összeakadás.
Azt tudtátok, hogy az x64-es rendszeren az alap média player az x86-os rendszeré, viszont a media centerben az x64-es indul?Egyébként korrekten megy a 7201-es build, gyakorlatilag felnyomtam már rá mindent amit használni szoktam és semmi hiba eddig.
-
a server gépen a netkapcsolatra jobb klikk - tulajdonságokra előjövő ablakban nincs valahol egy "megosztom ennek a gépnek a netét, hogy a hálózat többi gépe is használni tudja" pipa?
épp XP-s gépnél vagyok, így nem tudom pontosan megnézni neked, de XP-n tuti van, és működik is így, mert használtam én is így. este jutok W7es géphez, ha addig nem lesz megoldás, akkor megnézem azon is.
viszont egyszerűbb, megbízhatóbb, és fényévekkel jobb, bár költségesebb megoldás volna, ha vennél egy routert
-
SFU
tag
Sziasztok!
Lehet hogy már volt szó róla, én ebben a topicban nem találtam, két gépem van, mindkettő Win7, a server 64 bit, a cliens 32 bites. A server Homegroupban van, a másik publicban. (hogy miért, azt ne kérdezzétek, fogalmam sincs) Nah, mármost, a második gépen sehogy sem tudok internet kapcsolatot létrehozni, előzőleg egy Xp, majd Vista volt, egyiknél se tudtam létrehozni semmit, így - végső ötletként - került rá ez az oprendszer, "hátha szeretik egymást" címszóval, de nem.
A megosztást úgy szeretném létrehozni, hogy a server gépben két hálókártya van, az egyik alaplapi, a másik PCI-s.Ha egetrengetően hülyeséget kérdezek, ne kövezzetek meg, de véleményem szerint - ha van erre megoldás - helye lenne a mit ne kérdezzünk meg 1200X első hozzászólásában.
Komako
-
Csabee.
nagyúr
Hogy szabjuk testre a tálcánkat ilyen módon?
Magyarul
Jobb klikk a tálcán - eszköztárak - új eszköztár - a megjelenő panel ball oldalán katt a számítógépre, itt bekerült a mappa mezőbe alul, majd mappa választás- most már lenn van az óra mellett, fogd meg és húzd szét, hogy látszanak a meghajtóid - majd kattints arra a mezőre mellyel szét húztad a bárt - lesz két pipa a megjelenő menüben "szöveg megjelenítése" és a "címsor megjelenítése" mind két pipát vedd ki, és készen is vagyunkAngolul:
Jobb klikk a tálcán: Toolbars->NewToolbar->Kiválasztod a Computert-> Tálcán jobb klik LockThe Taskbar-ról leveszed a pipát, alul az óra mellet széthúzod hogy látszódjanak az ikonok, ezt követően jobb klikk és az új taskbarban és a Show Text és a Show Title-ről leveszitek a pipát!Köszönjük Edween nek !
-
BullKoxa
őstag
Az tényleg igaz hogy a játékok és a tuning jobb a Win7-en?
-
promisz
aktív tag
Létezik olyan gadget amibe írhatok, feljegyezhetek akármit? A Sticky notes-nek semmi értelme mert ugyanolyan mint a jegyzettömb.
-
premete
veterán
válasz
Juli2003 #25499 üzenetére
A DVB.T esetén mindegy az ország, de analógnál azért kell pl. Germany, mert a picipuha szerint Hungary az secam norma. Az irányítószámnak nincs jelentősége, mert magyar műsor még nincs. Nálam a velencei hegységben 6 digitális tv-adás (2 kódolt ebből) és 3 digitális rádió jön be, valamint analógban az M1, TV2, RTLklub, főnix, szlovák 2 (gyengén)
-
Juli2003
csendes tag
szia.
dvb-t a kérdés. az analóg nem érdekel hiszen rosszabb a minőség és kevesebb a csatorna
xp alatt, mivel a másik hdd-n még mindig az van. teljesen tisztán jön a jel. ok. néha akadozik ha le megy a jel erősség 40% alá, de egyébként jó.a kérdést egyébként ott is feltettem, de senki nem válaszolt azért bátorkodtam itt is hátha valaki használ ilyent ms mmc szoftverrel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24 #25539 üzenetére
Jam, értem.
És ezzel most mi is a baj? Ha te manuálisan frissíted, utána is dolgozik, vagy miszösz?
Szerk:
Ahm, hát VGA driver cseréje után kell frissíteni, utána nekem sosem változott,idle-ben szokott darálni a vinyó nálam is, ált addig, amíg nem mozdítom meg az egeret, de ilyen volt Vista alatt is.
-
Morden24
nagyúr
válasz
hackeeeee #25537 üzenetére
Windows Experience Index. Az az izéke, ami 1.0-tól 7.9-ig megaszondja, hogy szerinte mennyire faja a géped.
(#25540) hackeeeee: Promisz azt mondja, hogy elvileg volt ilyen is. Én nem tapasztaltam, de ettől még lehet bugos valamelyik build-ben.
(#25536) promisz: Nekem az van ott, aminek kell lennie
Annyira nem régi, mert variáltam az ATi driverekkel, és utána én manual-ban letoltam egy frissítést neki. -
-
virkir
veterán
válasz
promisz #25512 üzenetére
Van megoldás az ikonokra igaz kicsit macerás de ha van időd nem nagy munka azt a pár ikont lecserélni.
Ezt letölt telepít: Microangelo Toolset
Majd ezzel beimportálva a png-ket el tudod már menteni rendes ikonnak.
Viszont amennyire láttam az egész pakk a 7 gyári ikonjait tartalmazza. -
promisz
aktív tag
A telepítés után egy napon belül? Milyen gyakran osztályozza? Emlékszem volt egy build amelyik állandóan osztályozta. Na az idegesítő volt.
Morden24: így belegondolva nem rossz ötlet. Csak ne csinálja állandóan. Elég lenne egyszer aztán ha valami alkatrész cserélődik utánna is egy és így tovább... -
-
Morden24
nagyúr
válasz
fatal` #25521 üzenetére
Hát nekem a WEI-t a Vista a büdös életben nem csinálta meg (igaz lehet, hogy nem hagytam neki időt rá), ellenben a 7100 egészen biztosan magától csinálta meg.
(#25525) promisz: Egyébként mi a gond az önálló WEI-el? Igazából ha úgyis idle-ben van a gép, akkor nem egy nagy gond, ha gyorsan lenyomja magának pár perc alatt, amikor te éppen szundítasz vagy a haverokkal sörözöl.
Szerintem pont azért van a funkció, mert sokan elfelejtik az egészet, és adott esetben azt sem tudják, honnan szedjék elő, aztán csak néznek, hogy nekik a GExplorer-ben nem jelennek meg a követelmények mellett a szép kis számaik -
fatal`
titán
A WEI-t nem csinálja meg magától, kézzel kell, eddig se csinálta meg csak a Vista. Viszont az aerot bekapcsolja ha tudja a kártya és van driver.
-
BullKoxa
őstag
-
Morden24
nagyúr
válasz
promisz #25512 üzenetére
Az idle szó azt foglalja magában, mint amikor magára hagyom a gépet bekapcsolt állapotban?
Kb ja. Nem muszáj magára hagyni, nézheted is
Vajon kivették az automatikus osztályzási funkciót ebből a build-ból?
Ez egy jó kérdés, nem tudom.
Megnéznéd azért a notebook-odon, hogy neked megcsinálta e automatikusan?
Na most az szerintem nem lesz valami reprezentatív, mert egyrészt, a noti nem szokott idle-ben maradni, merthogy megy sleep-be, vagy magától, vagy mert lecsukom a fedelet.
Másrészt, pedig én nem clean install-t nyomtam, hanem a 7037-est update-eltem 7201-re, és emlékeim szerint megmaradt a WEI. -
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #25470 üzenetére
Én is digis vagyok és megjegyzi a jelszót/felh.nevet. Egy problémám van, hogy bekapcsoláskor nem csatlakozik automatikusan, hiába pipálom ki mindig a connect automatically-t. Ha megnyitok egy firefox-ot akkor csatlakozik, de az induláskor feljövő csatlakozóablak annak ellenére ott marad
Engem nem várakoztat egyáltalán, 7100-ám van (64bit). Talán hálókártya driver okozhatja, vagy egy teljesen egyedi eset.
-
promisz
aktív tag
válasz
Morden24 #25509 üzenetére
Az idle szó azt foglalja magában, mint amikor magára hagyom a gépet bekapcsolt állapotban? Ha igen, akkor olyan már volt és már egy nap eltelt a telepítés óta. Az ezelőtti build-ekben állandóan frissítette magát ha filmet néztem akkor is, most meg egyáltalán nem hajlandó magától megcsinálni. Vajon kivették az automatikus osztályzási funkciót ebből a build-ból?
Megnéznéd azért a notebook-odon, hogy neked megcsinálta e automatikusan?
Köszi! -
Morden24
nagyúr
válasz
promisz #25508 üzenetére
Oks. Egyébként nem a gyári játékokra gondoltam természetesen, hanem azokra, amiket én telepítek, és vannak szívesek bekerülni a GE-be. Ezzel csak az a gond, hogy egy-kettő nem éppen tökéletes, pl. az X3 - Terran Conflict csak a saját nyamvadt ikonját képes megjeleníteni, ami mondhatni bántja a szépérzékemet
Egyébként idle-ben hagyod, akkor magától leosztályoz. Nem a 7201-essel kezdődött, hanem asszem a 7100-assal.
-
-
Clemi
veterán
válasz
Juli2003 #25499 üzenetére
Te most miért a Germany frekvencia kiosztást akarod használni? Simán megtalálja a TV tunerkártyán keresztül az ANALOG csatornákat.
Vagy neked nem dual, hanem szimpla digitális tunered van digitális antennával? Csak mert jelenleg DVB-T adást nem igazán tudsz befogni magyarországon, egyrészt mert még mindíg kisérleti adás van, másrészt valami brutál gyenge a jelerősség. De ha valóban DVB-T adást szeretnél nézni, nézz kürül az ezzel kapcsolatos topic-ban, -
vante
aktív tag
válasz
DonMedve #25497 üzenetére
Na ez az! A többség nem néz oda, mi van a link mögött. Csak kattint rá. Ennyi erővel a többséget simán át lehetne ejteni valami banki oldallal
Ezen az oldalon mindegyiknek megcsinálták a kiírását, de élő link csak annál van, ahol már létezik hozzá mui. 7201-hez magyar még NINCS!
-
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest