- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bluetooth hangszórók
- Hisense LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Paarthurnax #43057 üzenetére
Az egyik hogy miért nem lehet bekapcsolni a linuxos scrollozást, azaz hogy azt az ablakot görgeti, ahol éppen a kurzor van. Munkát sokban megkönnyíti.
Ha mar ugyis a scrollozando ablak fole huztad a kurzort, akkor csak tudsz nyomni egy balgombot, hogy az legyen az aktiv ablak?
-
nyunyu
félisten
válasz
Morden24 #43050 üzenetére
XP alatt by default ugy mukodott a play/pause gomb: ha nem ment semmi media lejatszo, akkor elindult ra a Winamp, aztan folytatta az utoljara hallgatott szamot.
Ha netezes kozben megcsorrent a telefon, akkor megint megnyomtam, hatterben zene allj.Na, ezt szeretnenk, ha itt is igy mukodne.
Ehhez kepest Win7 alatt csak az aktiv medialejatszo ablakot vezerli, hatterben futot egyaltalan nem.
-
nyunyu
félisten
Bill. tulajdonságok/Hot keys - play-pause - Custom
Ez szep es jo, de meg a Microsoft billzetek amugy franko drivereben SE lehet beallitani.
Winampot csak akkor birom szuneteltetni, ha a Winamp ablak az aktiv, kulonben nem csinal semmit a play/pause gomb.
(Hmm, most tunt csak fel, hogy be lehet allitani, hogy a kedvenc gombok a Win7 talcajan levo elso 5 programot inditsak.
IntelliType 6.x-ekben mintha meg nem lett volna ilyen a funkcio.) -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Par gyors kerdesem lenne, amit anno angol RC alatt be birtam allitani, de nemreg ujratelepitettem a gepet, felraktam a magyaritast, aztan most baromira nem talalom, hol kell:
-leloni, hogy a kereso NE listazza az outlookomat???
-jatekok alatt 75Hz helyett valami epeszu frissites?Legfrissebb Rivatunert felraktam, de most nem akarodzik osszejonni, hiaba allitottam be, hogy a 75Hz-t biralja felul 100-ra.
-
nyunyu
félisten
válasz
PhoenixK #37786 üzenetére
Egy próbát megér, márcsak tesztnek is
Anyam panaszkodik, hogy lassu az XPje, valoszinuleg ujra kene huzni...
(Meg egy ujraparticionalas is raferne, mivel most 5GB a C: meghajto, anyam meg imad oda szemetelni, hiaba magyarazom neki, hogy a D:-n van 30GB szabad hely)
Win7 Upgrade Advisorban nem nagyon volt nem felkialtojeles kovetelmeny
Egyedul az 1.13GHz-re irta, hogy passed -
nyunyu
félisten
Adott egy celeron 850@1133, 384MB ram, Radeon 7200, fel lehet ra rakni a W7 7100 x86-ot, vagy maradjak inkabb az XP-nel?
-
nyunyu
félisten
Otleteket kernek arra, hogy nV 185.85 driverrel ne 60Hz-cel egessek a retinamat a jatekok.
Jatekokban meg veletlenul sem lehet frekit allitani, at meg nem veszi figyelembe, hogy a desktop ugyanazon felbontason 100Hz-re van allitva
-
nyunyu
félisten
válasz
Pubszon #24307 üzenetére
A K meghajtót állítsam át Primary-ra vagy maradjon Logikai?
En primary-ra csinalnam, de azt egy lepesben nem tudod megtenni, mivel most egy extended particio resze a D-vel egyutt.
Igy eloszor K torol, extended particiot atmeretezed, hogy csak a D-t tartalmazza, utana uj primary particio letrehoz, adj neki valami nevet, hogy utana a W7 telepitoben nev alapjan megismerd, ne a masik particiora telepuljonMajd a Win7-ben a meghajtó betüjelek maradnak vagy eltérhetnek az XP-n belülitől?
Valoszinuleg el fog terni, de telepites utan disk management-ben at tudod oket allitani. (kiveve a a mindenkori C:-t, ahol vannak a boot cuccok es a Windows konyvtar particiojat, ketto nem esik egybe, ha nem primary particiora telepitesz!)
Nalam ezert vannak elnevezve C, C2, C3, D, E-nek nevezve a particiok, hogy mindenkori Win reinstallkor tudjam, melyiknek milyen betujelet kell adnom, hogy a megszokott meghajtostrukturat kapjam eredmenyul.
Illetve a végén a boot.ini szerkesztésében kellene segítség
Vista ota nincs boot.ini, helyette valami BCD van.
Elvileg a W7 telepito megcsinalja dual boot-ra, ha megsem, akkor EasyBCD nevu progival tudsz varazsolni. (ha mar a Vista/W7 beepitett bcdedit parancsa foldi halandok szamara atlathatatlan)Ha megsem menne, akkor disk management-ben atallitod az XP particiojat aktivra, aztan utana az XP bootol, nem a W7.
XP alatt ugyanigy tudod allitani, hogy legkozelebb W7 induljon.
(Magyar XP-ben legegyszerubben sajatgep/jobb klikk/kezeles alatt talalod a lemezkezelot, W7 alatt a Start menuben talalhato Computer ikonra tolsz jobb klikk/Manage-t, ha nem raktad ki az ikonjat az asztalra.) -
nyunyu
félisten
válasz
szasza_xp #24169 üzenetére
Nah ismét itt, szóval a particiók még mindig nem látsznak, pár kép, hogy mi is a helyzet..
Na ezt meg hogy sikerult osszehozni?
Disk0-ra volt allitva BIOSban a bootsorrend amikor felraktad a W7-et, es a telepitoben valasztottad ki a masik vinyot, hogy oda rakja???
Igy a Disk0-ra rakta a boot cuccait, es annak a vinyonak az aktiv particioja lett kinevezve C:-nek.En direkt felcsereltem a bootsorrendet, nehogy az XP-s vinyomat eroszakolja meg a W7
Elveszett particiora meg probald meg kiirni valami bootolhato mediara a testdisk nevu programot, nekem anno megtalalta, es visszairta a particios tablaba az NTFS particiot, amikor az XP elbarmolta a RAID kotetet.
-
nyunyu
félisten
Ja és ráadásul ahogy nézem két aktív particiód van. Javítsatok ki ha tévedek, de abból nem csak egy lehet egy rendszerben véletlenül? Legalábbis eddig én így tudtam, de lehet hogy kicsit változtak a dolgok mióta én ezeket a dolgokat megtanultam.
Erre mit mondjak? Nalam van 6 primary particio, raadasul ebbol 2 aktiv
(Vinyonkent lehet 4 primary, de ebbol csak 1 aktiv. Disk0-an levo aktiv particion van a mostanaban mar nem hasznalt XP-m, ha azt akarom hasznalni, akkor boot elott F12, masik vinyo kivalaszt, aztan onnan indul a rendszer.)
-
nyunyu
félisten
Perfect Disk 10 Professional telepítésével volna gondom.
Fura, mert nekem siman feltelepult 7100 x64 ala, es rendesen defragolta a vinyot.
-
nyunyu
félisten
válasz
Csabee. #23954 üzenetére
Elvileg az atlatszosagat varialja, 7100 alatt odaig eljutott, hogy 90%-ban atlatszova tette a talcat, csak amikor odahuztam az egeret, akkor cseszett kiemelni, aztan alig talaltam meg az ikonjaimat, annyira beleolvadtak a hatterbe.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
Elisha_ #23920 üzenetére
Próbálta már valaki az Acronis True Image Home 2009-et, lementi a 100 megás particiót is? (Win7_x64)
TI 12 nekem frankon lementette a 7100 x64-et, meg utana vissza is rakta, viszont nekem nem volt 100megas particiom, mivel korabban particionalt vinyora telepitettem a W7-et.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
Morden24 #23676 üzenetére
Egyébként a lényeg hibernációnál, hogy a memória tartalmát kiírja hdd-re, aztán lezár. Minden megy szunyálni, kivéve a ramjaidat, meg természetesen az alaplapot.
Amit irsz az a hybrid sleep.
Hibernalaskor a memoria tartalom mentese utan teljesen lekapcsolja a gepet, igy ujrainditaskor mindig vissza kell toltenie az adatokat.
Hybrid sleep-nel csak akkor, ha aramszunet miatt a ram elfelejtette. -
nyunyu
félisten
válasz
SOAD19 #23667 üzenetére
A vistában lehetett olyat, h a tálca eszköztár beállításainál berakni a Media Playert. Én így használtam, mert így netezés közben tudtam koncertvideókat is nézni.
Legtobb medialejatszoban be lehet allitani, hogy mindig felul legyen, igy elinditod ablakban a lejatszast, aztan kozben tudsz netezni, nem dogja eltakarni a bongeszo.
-
nyunyu
félisten
válasz
gabipaci #23586 üzenetére
Hanem mert a lustaságomat csak a türelmetlenségem múlja felül. És nagyon zsír lenne ha nem kéne várni a startra.
Ennyire nehez kivarni azt a 10 masodpercet, mire power gombot megnyomva felebred?
Jo, hibernalasbol picit hosszabb ideig tart, azt nem mertem le stopperrel...Jut eszembe hybrid sleep ugy viselkedik, mintha siman alvasbol ebredne, hibernalasi fajlhoz csak aramszunet eseten nyul.
-
nyunyu
félisten
Hogyan lehetne a win7-es témát megtartva az ablakok keretét hagyományos szögletes formára változtatni?
Leveszed a border padding-et 0-ra az ablak megjelenes beallitasainal?
Jo, ugy sem lesz teljesen szogletes, de joval kisebb lesz az ablakok kerete, meg a sarkok ive. (Kepen felul a gyari allapot, alul a 0-ra levett.)
-
nyunyu
félisten
válasz
hunlaci #23403 üzenetére
Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller - ez a vezerlo, valoszinuleg ezt nem tudja kezelni Win7?
Vista x64 driver
Kicsomagolod pendrive-ra, aztan megeteted a W7 telepitovel? -
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #23328 üzenetére
Nyisd meg XP alatt ugyanezt az ablakot (desktopon/asztalon jobb klikk, Settings/Beallitasok korul van.), aztan az ottani ertekeket masold be a W7 beallitasaihoz.
Hmm, alig ter el a W7 gyari beallitasa az XP-tol.
Egyedul a border padding 4-es erteke dobja meg az ablakmereteket, ilyen ugye meg nem volt XP alatt.
('szomat a RIOS motorba, hogy nem lehet szoveges tablazatot beszurni.)
-
-
nyunyu
félisten
Multkor problemazott valaki azon, hogy nem talalja a korabbi Windowsok default ikonjait az asztalon. (my computer, my documents)
Egyreszt start menubol egerrel shortcutkent kihuzhatoak, masreszt meg a computer/user/control panel context menujeben (ami jobb klikkre jon elo) van olyan, hogy "show on desktop", az kapasbol kirakja, nem shortcutnak.
-
nyunyu
félisten
válasz
CPT.Pirk #23322 üzenetére
1366*768. XP-n szépen normális minden méret ezen a felbontáson, kicsi a tálca és az ikonok. W7 meg normál módban hatalmas méretekkel rendelkezik.
Ez nem feltetlenul a W7 sara, mar a Cista is ekkora volt, ha jol emlekszem.
Meg a kezdet kezdeten hasznaltam 1 honapig, annyi boven sok volt belole.W7 felulete szerintem joval kevesbe ut el a Cistatol, mint a Cistae az XP-tol.
-
nyunyu
félisten
válasz
CPT.Pirk #23322 üzenetére
Nem. 1366*768. XP-n szépen normális minden méret ezen a felbontáson, kicsi a tálca és az ikonok. W7 meg normál módban hatalmas méretekkel rendelkezik.
Nyisd meg XP alatt ugyanezt az ablakot (desktopon/asztalon jobb klikk, Settings/Beallitasok korul van.), aztan az ottani ertekeket masold be a W7 beallitasaihoz.
-
nyunyu
félisten
válasz
CPT.Pirk #23317 üzenetére
No, a small méretnél kisebb ikonokat hogy tudnék beállítani?
Ugyanugy, ahogy 95 ota barmikor, csak most eldugtak azt a beallito ablakot
Erdemes az icon spacing-gekkel is jatszani, ugy kozelebb tudod rakni egymashoz oket, tobb kifer egy sorban/oszlopban.Ablakok címsávja is nagyon nagy. Majd holnap teszek fel összehasonlító képeket, ott látszani fog, mi a fő problémám.
Ezt is ugyanott allitod.
Nekem sem tetszett, hogy a DScaler TV kepe korul bazivastag keret volt, igy levettem a border padding-et 0-ra.
-
nyunyu
félisten
válasz
Croft-21 #23285 üzenetére
Elobb probaltam ugy is, hogy elore atallitottam a DT telepitojet Vista SP2 modra, de ugy is beszolt erte.
Sebaj, most 7100 alatt megint van DT-m, csak ket torrent fajl tunt el a downgrade kozben, pedig masik particiora tolt az utorrent, es a torrent fajlok is ott voltak, nem a rendszervinyon.
-
nyunyu
félisten
Na, ezert szeretem az Acronis TrueImage-et.
10 perc alatt visszarantotta a ~19GB-nyi 7100-es rendszerparticiomat. -
nyunyu
félisten
Sikerult valakinek felraknia a Daemon Tools-ot 7137 x64 ala?
DTLite 4.30.akarmi verzio ugyanazt csinalja, mint a regebbi DT-k 7100 alatt, gep ujrainditas utan beszol, hogy inkompatibilis program, biztos inditani akarom-e, aztan nullarol elindul a telepito, kereminditsaujraagapet, aztan megint hibauzenet, es kezdodne elolrol.
Ugyanez a verzio multkor siman felment 7100 x64 ala...
Hmm, kozben megint elojott a DScaler kontra D3D output bug.
Egyszerubb lesz visszarakni a tegnap lementett 7100-es imaget, azon legalabb van mukodo DT -
nyunyu
félisten
Grr, most vagy bugzik az IE8 7137 alatt, vagy kezd duplat kattintani a masfeleves meregdraga egeremben levo kinai mikorkapcsolo.
(Vagy csak a PH motor kergult meg, mint 1-2 honapja.) -
nyunyu
félisten
Egy fizikai meghajtón, csak egy elsődleges particó lehet, az abból levágott részeknek logikai meghajtónak kell lenni. Attól hogy egy partició logikai meghajtó, még hibátlanul lehet rá operációs rendszert telepíteni. Nekem egy 200-as winyón van egy 15 gigás elsődleges partixió, azon van egy XP amit nem használok, csak biztonságból van felépítve
Ne beszelj mar zoldsegeket.
Pont az XP telepito az, ami elqrja a betujeleket, ha olyan ures helyre rakod, ami elott mar van egy primary particio, mert ilyenkor automatikusan extended particiot hoz letre, es azon belul logikai meghajtot, amire NEM LEHET boot szektort rakni+aktivva tenni, es ezert a mar meglevo primary particio boot szektorat irja felul a sajatjaval.
Utana meg csodalkozol, hogy a Windows mappa miert a D: meghajton van, es miert nem engedi atnevezni C:-re.
(C:-nek mindig az adott primary particio lesz nevezve, ahol az oprendszer boot cucca van.)Ezen mar csak ugy lehet segiteni, ha particiostol legyalulod a felrakott XP-t, masik oprendszer alol letrehozol a helyen egy primary particiot, aztan uszitod csak ra az XP telepitot.
-
nyunyu
félisten
válasz
Zeratul #23160 üzenetére
Akkor már hívhatnánk fürtnek is.
Igaz.
Bar a furt kifejezest inkabb csak az osszekapcsolt sok gepre hasznaljak, mig az adathordozo tobb szektorat osszefogo nagyobb logikai egysegre nem.
Egyebkent meg neha herotom tud lenni a magyar szaknyelvtol.
Egyetemen ultunk internetes mediakommunikacio oran, amit egy eleg nyelvujito hajlamu ficko tartott, aki minden szakkifejezest kizarolag az izes anyanyelvunkre forditva volt hajlando hasznalni.
Odaig meg birtuk esszel kovetni, hogy utvonalvalaszto=router, de 5 perc utan mar nem ertettuk, mirol beszel
Pl. hatar atjaro tobbesadas protokoll -
nyunyu
félisten
Dehogy lett volna gyorsabb egy friss install.
Office, driverek, TV nezo progik, WindowsUpdate-rol leszedett frissitesek, IE8 beallitasok, par jatek, Winamp+pluginjei, torrent, egyedi desktop tema mind megmaradtak, nem kellett nullarol konfiguralnom oket.
Talcan par ikoncseret, hangeroallitast, aprobb finomhangolast meg ki lehet birni.
Amit ujra kell raknom:
-Nero6
-Daemon Tools
-cFosSpeed (latszolag fent van, de inaktiv, eltunt a halozati driverek kozul)
-VMWare (bar ez felesleges, csak a Windows Home Server-t probaltam ki alola)Szoval minimum 2-3 orat megsporoltam, de altalaban fel nap, mire rendesen belakom az oprendszert.
-
nyunyu
félisten
Ugy tunik, javult a videokezeles a 7137-ben a 7100-hoz kepest:
-DScaler ha Direct3D kimenetre volt allitva, es nyomtam egy teljes kepernyot, utana vissza ablakba, akkor jo esellyel csak a TV kep bal felso negyedet frissitette, aztan kb. a tizedik oda-vissza valtasra javult meg. 7137 alatt akarhanyszor valtottam ide-oda, mindig teljes kepet kaptam.
(Overlay modban nem volt ilyen bug, csak hat az nem Aero kompatibilis.)
-MPC-HC-ben rendesen mukodik a WMR9 renderless output, nem cseszi el a video keparanyat. OSD persze meg mindig nincs -
nyunyu
félisten
Hurra, mukodik a 7100 x64 -> 7137 x64 upgrade.
Bar eloszor jol eltoketlenkedtem 20 percet, mert beszolt, hogy nincs eleg hely a C: particion (11250MB kell neki, nekem volt ~9GB)
Talaltam egy hasznalhatatlan Virtual XP-t (olcso Intel procin nem fut ugye...), 1.1GB hely felszabadul.
Meg mindig rinyal, hogy nincs eleg hely.
C:\NVIDIA torol, 185.85 telepito felejtett ott 110MB-t.
Na, mar csak 20MB hianyzik, nemi szemet torlese utan telepito harmadszor is nekifut.Juhe, erre belekotott, hogy a Nero6 nem kompatibilis a Win7-tel, szedjem le, meg pampog, hogy valoszinuleg a Daemon Tools, meg a VMWare Player nem fog mukodni upgrade utan. (erdekes, egyik telepitesekor sem szolt be a 7100, hogy menj anyadba, bezzeg a Nero6-ra legalabb 3x beszolt.)
Jo, Nero6 uninstall, Win7 telepito negyedik kiserlet.
Na, DT, VMWare meg mindig nem tetszik neki, szedjem le azokat is.
Uninstall, otodik nekifutas.
Ezutan eltokolt 20 percet, valami 341MB mentest csinalt, kozben tudtam netezni, aztan ujraindult a gep, vinyorol indul a telepito, eltokolt meg 35 percet, mire kicsomagolta a mar felmasolt telepitot+felrakta a mentett cuccot, etc.
Szoval netto 55 perc alatt megvolt a komplett upgrade, mar csak a Nero6-ot, Daemon Tools-ot, meg a VMWare-t kell csak visszarakni.
Amit elbaltazott:
-visszakapcsolta a billzet+eger power managementben, hogy ebreszthetik a gepet, igy nana hogy azonnal ujraindul, mikor kiprobaltam az alvast.
-hangkartyamat 4.0 helyett 5.1-re rakta+alapertelmezett hangerore allitotta (erdekes, hogy a mikrofon nemitva maradt)
-TV tuneremhez mindenaron fel akarta rakni a WindowsUpdate-es drivert, de az failed, mivel mar fenn volt egy sajat.
-kirakta a Windows Explorer, meg a Media Player ikonokat a talcara, pedig azokat egyszer mar leszedtem.
-IE8 beszolt, hogy elso hasznalat, tutorial indul, ehhez kepest az osszes kezdolap, konyvjelzom mukodik, sot meg a sutik is megmaradtak.De legalabb most mar 5 sec alatt megy aludni, nem fel perc.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Vajon meg lehet valahogy oldani komplett Win7 reinstall nelkul, hogy 7137-re frissitsek?
Nincs kedvem szetbarmolni a jol berakott rendszert
-
nyunyu
félisten
válasz
hackeeeee #22915 üzenetére
Ebben teljes mértékben igazat adok, csak úgymond az átlagos itthoni júzereknek nem nagyon ér semmit
Ezert irom, hogy nem mindegy, hogy terveztek a GUI-t, mar ott eldol minden.
Legismertebb magyar konkurenciank pl. a szokasos GUI tervezesi patterneket kovetve szabvany Windows alkalmazasnak irta a programjat, nem gondolva arra, hogy nincs jobbgomb (van, de korulmenyes minden egyes jobbklikk elott hosszan bokni a tapidriver ikonjara, hogy gombot valtson)
Igy a programjuk fut ugyan erintokepernyos gepen, de egyaltalan nem tudjak kiaknazni a tapikepernyo munkagyorsito potencialjat.Eleg vicces latni, hogy a pincer neha kenytelen a billzet+egerhez nyulni, mert tapin nem eri el a kivant programfunkciot
(Mi nem is adunk billzet+egeret a gephez, meg elbarmolnak a konfigot)
Szoval a programozok gondolkodasmodjan is van meg mit csiszolni.
-
nyunyu
félisten
válasz
Dobozossör #22912 üzenetére
Mióta vannak nyelvcsomagok Windows Updaten?
05.26-ot ir publikacio datumanak.
-
nyunyu
félisten
válasz
hackeeeee #22861 üzenetére
Én még az érintőkijelzős telefonoktól is falnak megyek, milyen lesz ha már az előttünk lévő monitort kell tapicskolni
Volt szerencsem ettermi fogyatekosokat oktatni, hogy a tapikepernyot ujjbeggyel kell kezelni, nem tollheggyel, mukorommel, etc.
(Bar fonokom szerint az nekunk jo, ha hegyes targgyal bokodik, legalabb hamarabb kell jopenzert szervizelni)
Amikor meg a szoftver uj verziojat teszteltem parhuzamosan egy hagyomanyos irodai gepen, meg egy tapis celgepen, akkor neha a sima gepen is a monitorhoz nyultam eger helyett.
Szoval jo a tapi, nagyban meggyorsitja a munkat, felteve persze ha arra van a GUI tervezve.
Csak ehhez el kene tudni szakadni a tizen(huszon?)sokeve belenk rogzult mozdulattol/gondolkodasmodtol, hogy egy szappanosdobozt tologassunk az asztalon. -
nyunyu
félisten
válasz
honyike #22464 üzenetére
Mitől van ez? Hogyan lehetne orvosolni?
SVideo nem monitor meghajtasara van, hanem TV kimenet.
Videokartya fuggoen 800x600 vagy 1024x768 a maximalis felbontasa.
De hogy minek ekkora, az jo kerdes, elvileg 768x576-nal nagyobb felbontast nem tudtak az oldschool TVk, mar a 800x600 is nehezen olvashato...Vegyel inkabb egy _jo minosegu_ hosszu VGA kabelt.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
RootRulez #21922 üzenetére
Control Panel/Windows Update-en belul van egy olyan gomb, hogy View update history, ott megnezheted, mikor mit rakott fel.
-
nyunyu
félisten
válasz
kisza25 #21916 üzenetére
DT Lite 4.30.4 muxik x64 alatt...
-
nyunyu
félisten
válasz
RootRulez #21894 üzenetére
Miért van az, hogy már Május 13-a óta nem frissít semmit a Win7-em?
Ma kijott valami uj PCI-E-s Realtek halokartya driver a WindowsUpdate-re.
[szerk:]Hopp, te lapodon Marvel chip van, akkor nem szoltam.
[szerk2:]Windows Defender sem frissult? 15-en, 18-an, 22-en is volt hozza uj definicio...
-
nyunyu
félisten
Hatha valaki szenne akarja optimalizalni a Win7-et.
-
nyunyu
félisten
Nocsak, Win7 megosztatlan vinyojat is meg lehet cimezni IPC$-n keresztul?
Masik gep parancssoraba beirod, hogy "net use z: //gepnev/C$" aztan siman felcsatolja a Win7 C: meghajtojat.
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #21825 üzenetére
ugyhogy inkabb easybcd-vel probalkozz
Ert ehhez valaki?
Mivel a Win7 telepiteskor cseszett hozzaadni a masik vinyomon levo XP-t a boot menuhoz, probalkoznek kezzel hozzaadni, de csak logikai meghajtonevet enged allitani
Igy nana, hogy az XP nem bootol.Nem lehet valahogy ravenni, hogy abszolut particiocimzest hasznaljon, mint az NTLDR boot.ini-je?
(multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS kene) -
nyunyu
félisten
válasz
Sickboy25 #21827 üzenetére
van egy otthoni hálózatom és látja is a gépeket viszont gondom az lenne,hogy mikor rá akarok kapcsolódni a másik gépre jelszót meg felhazsnálói nevet kér,de én sehol nem adtam meg ilyeneket!
Elso korben a Win megprobal a pillanatnyilag belepett user nevevel+jelszavaval belepni a masik gep megosztott mappajaba, de ha ott nem letezik ilyen user, akkor ker egy nevet+jelszot, ami a masik gepen ervenyes, es minimum power user jogkorrel rendelkezik, vagy egyedileg lett neki jog adva az adott megosztashoz.
Lustabbak probalkozhatnak az Adminisztrátor+nincs jelszo parossal, ha a masik gep telepitesekor nem csinaltak egyedi fiokot.
-
nyunyu
félisten
Na jo, elegem lett az UAC-bol, kapcsolom is ki a 'csaba.
Beirom, hogy cmd, oda bcdedit, erre beszol, hogy nincs joga irni a vinyot.
Bezzeg ha cmd-t enter helyett ctrl+shift+enter-rel inditom, akkor mukodik.
Csak tudnam, ki az az idiota aki Admin jogok nelkul akar parancssort hasznalni? -
nyunyu
félisten
Multkori sleep utan monitor felbontas+frissites elmaszasomra meg az lett a legegyszerubb megoldas, hogy elobb kapcsolom be a monitort, aztan a gepet, igy kapasbol felismeri, es az altalam beallitott beallitasokat hasznalja, nem az ismeretlen monitorhoz rendelt 1280x1024@75Hz-t.
Csak tudnam mi a rakert kell ujra detektalni a monitort alvasbol ebredeskor???
Rendes bootnal meg megertenem, nehogy ugy jarjunk, mint amikor Atomot teszteltem itthon 1280x960@100Hz-n, aztan masnap visszavive nem lattuk az XP-t, mivel az irodaban talalhato osszes TFT kiakadt out of sync-kel.
-
nyunyu
félisten
válasz
Kolondrum #21736 üzenetére
Az a baja h a P2P kapcsolat fullra kihasználja a sávod és neki nem marad! Kicsit vedd le a feltöltést.
Ezen segit a cfosspeed, felteve ha nem allsz neki mindenfele warezolt verzioval szerencsetlenkedni, mert azok nem mukodnek.
(Ehh, most tunt fel 4 ev hasznalat utan, hogy oda rakom az ablakjat, ahova akarom, nem kotelezo a jobb also sarokban kerulgetni.
)
-
nyunyu
félisten
válasz
hackeeeee #21340 üzenetére
DTS hang is kimegy így?
Nem tudom kiprobalni, mivel
1. Nem mukodik az SPDIF passthrough Win7 alatt a Creative driverben (Lehet, hogy csak a DolbyDigitalLive pack kever be, mert az fixen hasznalja az SPDIF kimenetet.)
2. erositom csak DD-t tud, dts-t nem.
3. Van egyaltalan dts plugin WinAmphoz? (Nagy ritkan foobart hasznaltam dts hallgatasra, de sokkal jobban kedvelem az oldschool WinAmp feluletet.)Jee van, AC3/dts plugin is.
-
nyunyu
félisten
Hulye kerdes: alap media billentyuk miert nem mukodnek WinAmp-pal?
Meg akkor sem allitja meg a lejatszast, ha WinAmp az aktiv ablakBillzet driver, WinAmp teljesen ugyanugy van beallitva, mint XP alatt, ahol frankon mukodott.
-
nyunyu
félisten
de azt hozzá kell tenni, hogy ettől függetlenül egy 85fps-el játszó és egy 250fps-el játszó játékos között fényévnyi távolság van. 10x annyi lövést bead
Csak a balfaszul megirt fizikaju jatekokban, mint pl. Quake.
Gyarilag a rocketjumpot nem terveztek bele a jatekba, hanem a frameratefuggo fizika bugjat hasznaljak ki a jatekosok.
(100+ fps-sel joval messzebbre repulsz, mint 20fps-sel.) -
nyunyu
félisten
Tudja valaki, hogy sleep-bol ebresztes utan miert all at ismeretlen monitorra+75Hz@1280x1024-re a felbontas?
Kezdem unni, hogy desktopon jobb klikk, screen resolution, ott detect, erre megtalalja a monitoromat, aztan visszaall az altalam megadott 100Hz@1280x960-ra.Ha rendesen lekapcsolom a gepet, akkor nem toketlenkedik a felbontas+frissitessel.
Hol lehet lekapcsolni, hogy ne foglalkozzon a monitor DDC-jevel?
(Eizo mernokei voltak olyan rendesek, hogy minden felbontashoz max 85Hz-t valaszol a monitor)
-
nyunyu
félisten
válasz
eziskamu #20276 üzenetére
Van egy kezelőprogija (Eqalezer, visszhang effektek, csatlakoztatott eszközök felismerése, mikrofon effektek), aminek a kezelőfelülete eltérő Gigabyte és nem Gigabyte alaplapokon. Gondolom a legfőbb partner a Gigabyte.
Elozo A8N-E lapomon meg Asus logot mutatott az akkori Realtek driver.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
#31757056 #20223 üzenetére
Én most kívánom telepíteni a WIN7 64bites verzióját a gépemre. X-Fi Xtreme Audio hangkártyám... 64bit-es W7 driver nincs hozzá
Au4 jol elvan a Vista x64-es driverrel, felteve ha WinZippel kibontod az onkicsomagolo telepitot, es kezzel inditod Vista SP2 modban a setup.exe-t.
-
nyunyu
félisten
Most akkor virtualis oprendszernek akarod, vagy kulon particiorol futonak, vagy hogy gondolod?
32bites host oprendszer ala 64bites guest oprendszerhez a procidnak tudnia kene a VT-t, anelkul nem lehet telepiteni.
Hmm, E6750 tudja.
Talan VMWare-rel probalkozz, az tud 32bit ala 64bitet varazsolni.Kozben nezem, neked is hasonlo lapod van, mint nekem, nem kell atallitani a bootsorrendet, ha Win-t akarsz onallo particiora tenni, eleg bootolas elott megnyomni az F12-ot, es a megjeleno menubol kivalasztani az ODD-t.
Ha bootolhato a lemez, akkor egybol arrol bootol.
Ha nem, akkor frizbit irtal. -
nyunyu
félisten
CD/DVD kepkent kene kiirni az iso-t, nem fajlkent...
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Nocsak, aramszunet van a kornyeken, erre a Win7 minden segedprogi nelkul kiirja, meddig birja meg a szunetmentesem.
(Szomszedok persze boszen anyaznak, en meg vagyok olyan hulye, hogy a DSL modem+router is a szunetmentesen log, igy tovabbra is van net.
)
[szerk:]Ranezesre pontos, mert kb 5 perce lottem a screenshotot, most 19 percet mutat.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest