- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Notebook hibák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
Sokat hánytam-vetettem magamban a dolgot, végül arra jutottam, hogy nincs értelme a drágább sandy-bridge vonalnak. Nem lenne kihasználva az ereje.
Így az LGA775 család marad. Intel alaplapban az intel-féle lan vezérlő miatt gondolkodtam, de ez egy külön intel lan kártyával kiváltható más alaplap esetén szerintem, megkockáztatom nagyobb hatásfokkal.
A saját asztali gépemben q6600 van, annak a teljesítménye elégnek tűnik. Egyébként is a hdd gyorsasága és a ram mennyisége ami számítani fog, a processzor teljesítménye nem játszik akkora szerepet.
Így egy jó Giga alaplap + gbit lan kártya szerintem fedezni fogja az igényeket.Erre gondoltam:
GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
Intel PRO/1000 PT Desktop Adapter
Q6600
2x4GB 1066-os DDR3 ram (későbbi bővíthetőségre gondolván 2x4-nek még lenne hely)
+ hdd-kMinderre pedig Win2k3 kerül. (A 2008 nem tud olyat nyújtani pluszban ami ki is lenne használva - ahogy láttam - , valamint a gépigénye is nagyobb, bár nem jelentősen)
Az alaplapon pont elég sata2 csatlakozó van, hogy az igényeket jó darabig lefedje. A processzor is nagyobbra cserélhető igény szerint (Q9xxx sorozat), a RAM is bővíthető (+8g későb), ráadásul DDR3, a hálózati forgalom sem terheli majd a procit a külön lan kártyának köszönhetően.Viszont amire nem találtam meggyőző adatot: az Intel gyártmányú eszközök (jelen esetben a lan kártya) problémamentesen működnek gyártóidegen más gyártó alaplapjában is? Ilyen téren még nincsenek tapasztalataim.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Játékok (Márc 26. UP!) Olvass...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600KF 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB RAMPAGE Shiva CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest