Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _NCT

    őstag

    válasz CsodaPOK #1537 üzenetére

    Hmm,köszi a választ. Eddig MS Access-t használtam gyakorlásképp, szóval az a része tisztában is volt, viszont ugye vannak pl számlázóprogramok (InCash), weblapkészítő programok (pl joomla) ahol szintén adatbázisszerűen vannak tárolva egy adott honlapon a képek, leírás stb stb (pl egy számtechbolt honlapján, ahol több ezer termék van). Ez érdekelt, hogyan valósul meg, de most már értem, hogy ehhez C#-ben kell programozni tudni, vagy legalábbis az SQL programozáshoz érteni.

    Manapság egy SQL adminisztrátornak kell értenie az SQL programozáshoz? Lehet hogy ez is idióta és triviális kérdés, de az MS honlapján található MCTS vizsga alapján nem igazán kell, és a hozzá tartozó tanfolyamban sem találok erre utalást.Biztonság,adatbázisok menedzselése,tömörítés,adatbázis létrehozása, jogosultságkezelés,HA stb... ha ezekkel tisztában vagyok, van értelme benyújtanom az önéletrajzom, vagy ez még édes kevés ahhoz, hogy azt mondjam értek az SQL Server-hez? Sok álláshirdetésnél csak annyit tüntetnek fel, hogy SQL Server 2k8-hoz kell érteni, viszont nem írják oda, milyen mélyrehatóan.

    Őszintén megmondom azért kérdeztem, mert ugye manapság egy rendszergazdának nem árt tisztában lennie az SQL server-el is. Jelenleg végzős vagyok, nyakamon az ÁV, viszont erősen szakirányt tévesztettem, így most tanulhatok itthon :((( A tanulás nem nyűg, hiszen örömömet lelem megtanulni a Server minden csínyját. Szeretnék valahol rendszergazdaként elhelyezkedni, ÁV után meg is lesz a gyakorlati helyem. Jelenleg azt mondhatom a Server 2k8-at elég jól megismertem (Exchange-el együtt) még ehhez szeretném hozzácsapni az SQL Server-t és lehetőség szerint egy virtualizációs megoldást (VmWare ESXI). Azt tudni kell, hogy programozni gyűlölök és egyáltalán nincs is tehetségem hozzá, egyszerűen nem érdekel és nem is fog, ez van. :B

    Későbbiekben mindenképp tervezem minősítések megszerzését, remélhetőleg a cég fogja támogatni, vagy ha nem, akkor saját költségből megvalósítani. Véleményem szerint sokkal nagyobb értéke van mint a Diploma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák