- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen joysticket vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
Arra van esetleg ötletetek, hogy a Hotkey funkciók miért nem működnek? Nem tudom a touchpad-ot kikapcsolni, a képernyőn megjelenik, hogy ki van kapcsolva, de rohadtul nem kapcsolja ki. A legutóbbi Insider Preview verzióban még működött rendesen.
-
samgar
őstag
válasz
Milestone2 #8897 üzenetére
Elkezdte, mert kb 8 százalékon állt, mikor itt hagytam. Mire hazajöttem újraindult már, de 166-os a verzió.
-
samgar
őstag
Erre valaki esetleg? [link]
-
Jani18
aktív tag
válasz
#58000384 #8891 üzenetére
Én ezzel a módszerrel tudtam aktiválni 2016 január-ig.Parancssorba kell beírni.Friss telepítés volt nem upgrade.
slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
slmgr /skms kms.xspace.in
slmgr /atoWindows 10 Enterprise - NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43B8YKP-D69TJ
Windows 10 Home - TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
Windows 10 Professional - W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX -
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Amin fut a Win7, azon megy a 10 is? Valami nagyon régi (2004-es talán) Celeronom van és 1GB ramom, feltehetem a végleges 10-et, vagy felejtsem el?
-
Aarpok
őstag
válasz
800.henrik #8886 üzenetére
Nézd meg nincs e frissítés hozzájuk a storeban utána jó eséllyel magyarok lesznek.
(#8887) Nordekk
akkor szerzek egy 240 - es isot.
-
800.henrik
senior tag
Sikerült beállítani magyarra, de a Windows 10-es appok (időjárás, mail, store) nem magyarok
hogyan lehet átállítani?
-
kiskacz
senior tag
Üdv!
Olvasgattam, de nem találtam a problémámra megoldást, ezért kérek segítséget.
Insider verziót futtatok a laptopomon, nekem megfelel...
minden gond nélkül megy.
Most viszont, hogy megjelent a magyar nyelv, gondoltam feldobom az asztali gépre is. Nem fogadta el a termék kulcsot, most fent van ugyan, de nem tudom aktiválni. Két gépen nem lehetek fejlesztő?
Milyen megoldással tudnám az asztali gépet is aktiválni? (fejlesztő módot bekapcsoltam.)Köszönöm!!!
-
justaview
senior tag
Feltettem a 10240-et (64 bit).
Eddig a 10162-n az IE mindig újraindult, ha lekapcsoltam (2x kellett lekapcsolni, hogy egyszer sikerüljön
). Ez most megjavult, ezek szerint azért dolgoznak MS-nél.
Mellesleg a rendszer az összes hardver elemet felismerte, és a driverek a helyükön vannak (Core i5, AMD 5750 grafikus kártyával, ASUS Z87 pro alaplap). -
samgar
őstag
Sziasztok!
Ha egyszer letoltotte és feltelepitette a 240-et akkor miért a 166-ot látom vízjelen? -
vlevi
nagyúr
válasz
#58000384 #8861 üzenetére
Jól van, akkor másnál is ilyen. Nem homályos, hanem szálkás. És azért szálkás, mert a régebbi, Wista óta (pontosabban XP-be is bekerült utólag) Cleartye az színes pixelekkel működik, az újabb viszont csak szürkével. Mert a forgatható kijelzőkkel csak ez működik. Hát, engem nem érdekel a forgatható kijelző, pedig a monitoromat akár használhatnám állítva is.
Pl. Fájelkezelőben (mert mostmár magyar
) is vannak ilyen részletek, ablak fejléc, címsor, ...
-
Jani18
aktív tag
10240 aktiválásban tudna valaki segíteni?Sikerült megoldani.
-
zzola
titán
Engem az vert mellbe, hogy az Asus Xonar DG nem működik a 10-es alatt...a 8.1-es drivert pedig nem engedi telepíteni...
-
skyli
senior tag
Feltettem én is az 10240-es buildet, friss install és aktiválva van alapból
az insiderre csak windows telepítése után jelentkeztem, mert felajánlotta a beállításoknál, előtte nem néztem meg, hogy aktív volt -e, de szerintem igen. Nem tudom hogy sikerült, de Win 8.1 alól tettem fel és tényleg nem kellett semmit se csinálni, hogy aktivált legyen
Amúgy eddig tetszik
-
DarkByte
addikt
Feltettem az Insider-t, illetve a legfrissebb Catalyst-ot, de nem tudom elindítani a Catalyst Control Center-t. Pörög az egérkurzor egy ideig aztán feladja. Látott már valaki ilyet?
Azon gondolkodom hogy nekimegyek Display Driver Uninstaller-el és újrakezdem nulláról. Csak nem tudom mennyire biztonságos az Win10-en.
-
gyuri2008
veterán
Üdvözlet.
Hogyan tudok Windows 10-re frissíteni?
Windows 7 van a gépemen. -
Kékes525
félisten
Amióta Windows a Windows, a skálázhatósága nagyon rossz. Speciál az eszközkezelő még egészen jó ezen a téren. Az ESS viszont tényleg katasztrofális. Ez elég szomorú, mert egyre nagyobb felbontású monitorok vannak, lesznek, a betűk nagyságán a rendszer panelokon és programok egy részén a DPI növelése pedig semmit sem változtat, sőt sokszor ront, mert elcsúsznak és teljesen olvashatatlanok lesznek. Majd elektormikroszkóppal fogunk számítógépezni?
Egyszer megkérdeztem egy magyar programírót, miért ilyen olvashatatlanul kicsik a betűk a monitoromon, akkor ő aszt mondta, hogy a Microsoft nem biztosít a programok skálázhatóságához könyvtárakat. Nem tudom, ehhez nem értek, mennyire igaz. -
vlevi
nagyúr
válasz
snpetit #8851 üzenetére
Nálam 100%-ra van állítva a nagyítás, és így ronda.
Baloldalt Firefox, jobboldalt Edge (de ugyanilyen az Internetexplorer is, ráadásul az IE 10-től felfelé Win7 alatt is ilyen. És nem csak az IE. Az Office is ezt a betű megjelenítést használja, így a probléma nem igazán Win10, hanem Microsoft.Az már csak hab a tortán, hogy ráadásul kisebbek is IE alatt a betűk, kisebb a sorköz, vagy mittudomén, de látszik, hogy nem ugyanannyi sor szöveg fér ki a két böngészőben.
-
snpetit
aktív tag
1920x1200 Persze a külsőstől nem várom el, de a saját eszközkezelőjük is ilyen? Azt nem foghatják másra. Valami nem stimm.
makoj20: nálam csak az antivirus van fenn. Az megy elvileg.
A feladatütemező is dobálja a hibákat, mondjuk én kezdetek óta frissítek csak, lehet kellene egy friss telepítés, de nem visz rá a lélek.
-
savior
őstag
Nem tudjátok mitől lehet, hogy az intéző 30% processzort eszik? az előző buildok nem csinálták.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#58000384 #8845 üzenetére
"Nekem 1680x1050-en semmi baja a betűknek."
Dehogynincs, csak téged nem zavar. Engem viszont igen.
Ezt már milliószor kitárgyaltuk. Ez sajnos ilyen, erre a fajta betűmegjelenítésre állt át a Microsoft, ez nem fog megváltozni.
Tűzróka alatt még egyelőre maradt a régi szöveg megjelenítés, a hagyományos, színes Cleartype. Maradok annál.Másik kérdés, hogy nálatok is visszaváltozott a posta, és a naptár ikonja? Régebben nem volt színes alapja, most van. Ja, és nem megy. 2 napja nem frissül.
-
kgb79
tag
Üdv!
Másnál működik az Edge-nél a Gyakran látogatott webhelyek és az ajánlott tartalom funkció?
-
snpetit
aktív tag
válasz
King Unique #8838 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőt az is mosott, "saját magukat" se skálázzák jól. Reprodukálható dolog van esély a javításra szerintem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #8842 üzenetére
Jóvanna.
Becsuktam mindent.
Az üres kezdőlaphoz is kell ennyi?Időközben bezárogatta az Edge a processei nagy részét, csak kettő maradt. Így már elfogadható.
u.i.: A baj csak az, hogy förtelmesek a betűk. Tudom, használjak 4k monitort, 200%-ra skálázva (több helyen ezt javasolják), de ez meg baromság.
Hejjessírást hol lehet kikapcsolni?
-
Semplar
őstag
válasz
King Unique #8831 üzenetére
Újvindóz köllött a népnek mera nyócas xarastartmenünékű, most megkapták! B-D
-
King Unique
titán
válasz
snpetit #8836 üzenetére
Mármint a felbontást, neked is ilyen problémád van?
Szerintem felesleges, ha eddig nem foglalkoztak vele, akkor tényleges RTM-nél is marad ilyen...vsz bele kell törődni, hogy elsődlegesen hidpi-re van belőve a rendszer.(#8839) Semplar: meg-meg, szép, új és modern start menüvel.
-
snpetit
aktív tag
válasz
King Unique #8831 üzenetére
Írtam már rá feedback-et jelentsd le Te is vagy szavazz rá.
-
JamesHun
addikt
fent van a legfrisebb win10
office 2010-et használok és azt is frissítgette az update-elannyival visz sírba, hogy pl alt+tab al nem mindig akar pl a 2 megnyitott xls között ugrálgatni
ha nem kéne sok minden copy paste-zni nem zavarna annyira, de néha xls és pl ERP szoftver között sem akar rendesen váltogatni
de ha 2x alt+tab olok (azaz a tab 2x) akkor átugrik a kövi progira
most pl edge és thundi között tökéletesen váltde ha csak átklikkelek edge ből az xls re máris alt+tab ra "semmit" nem csinál
de pl ha csak 1 xls van megnyitva akkor rendesen teszi a dolgát
-
Szaszati
tag
-
anderledani
őstag
Tud nekem linkelni valaki egy normális 10240 ISO-t? Nem tudom melyikben bízzak meg.
-
Boonen007
őstag
Ha én updatelem a jogtisztán aktivált 8.1-et mostani buildre (iso-ot ráhúzom frissítésként a tabletre) akkor az megkapja a végleges RTM-et úgy, hogy azzal aktivált RTM maradjon folyamatos új buildre való frissítgetés nélkül?
-
King Unique
titán
Csak gondoltam hátha, a remény vész el utoljára...
A HD Sentinel olyan elmosodtan jelenik meg, mint a dög, el sem fér az ablak a képernyőn, ahogy teszteléshez a HD Tune is kilóg....7/ 8.1 alatt uazon notin és driverrel meg teljesen ok. Talán nem kevesen vannak hasonló paraméterekkel, de csak ezért vegyenek új notit, vegyek én is? Ha már az OS upgrade ingyenes, majd fizessek az új vasért?.
Na jól van, több build upgrade nem lesz aszem, majd kivárom a véglegeset, letesztelem, aztán ha nem javult, akkor ezen a gépen megy max másodlagos rendszernek. -
Warter
addikt
válasz
King Unique #8829 üzenetére
Mondtam, hogy felesleges felraknod/várnod.
-
King Unique
titán
Na, felszenvedtem én is ezt a 10240-et, bár sok értelme nem volt...
Notin az 1366x768-as 100-125% skálázás még mindig sz@r....nem olyan, mint 7/8.1 esetében ugyanazon a gépen. És már vsz nem is lesz, sok reményt nem fűzök hozzá...talán majd felpakolom egy másik, nagyobb felbontású kijelzős gépre, aztán ott.
Ablakok vékony kerete továbbra se teszik annyira, de az még megszokható, viszont a fejlécén, ezek a vastag, inaktívnak tűnő ("színtelen") vezérlőgombok, egyszerűen nagyon ótvarul néznek ki...
Magát a rendszer bootolását, teljesítményét se nevezném annyira pattogósabbnak a másik kettőnél, sőt.Amúgy emlékszem még a legelején szó volt, pl. a parancssori ablak normális default méretben való megjelenítéséről, de az továbbra is elég apró átméretezés nélkül. Aztán OneGet "csomagkezelő" és társai, azokkal mi van, majd ősszel, vagy jövőre?
Szal sajnos eddig ez a pre RTM se az igazi (számomra).
-
zzola
titán
Srácok a VK7JG kezdetű kulccsal meddig lehet használni az új build-et?
-
westlake
félisten
Ott az Update history. Azt nézzétek már meg.
-
-
savior
őstag
Rajtam kívül van akinek nem sikerült aktiválnia?
-
-
Nordekk
tag
Nekem még mindig azt írja a Windows update ,hogy nincs több frissítés 162-es builden
Pedig fast ring van beállítva. Ha Windows alól upgradelem az iso fájlal akkor rendesen felfrissül úgy ,hogy aktiválva marad? Vagy bootolva upgrade? -
Szaszati
tag
Sziasztok!
Úgy nézem másnak is akadt gondja a sleep/alvó móddal korábbi buildeken. Nálam a 10166-on és most a 10240-en sem működik. Lemegy sleepbe, majd ébresztéskor felpörög a venti, HDD picit teker, majd semmi, nincs kép. Lehet, hogy a háttérben fut minden, csak a videókártya nem ébred? HP Probook 430 G2 laptop amúgy, integrált HD4400-val.
Hasonló tapasztalata van valakinek?
-
SityiSXT
őstag
Ma reggel felraktam az új buildet, de ha ez az RTM, akkor még van mit reszelni... Igazából egy bajom van, ami tulajdonképp kettő: a Start menü még mindig nem listázza ki az összes telepített szoftveremet és a kereső sem bukkan rá arra, ami nincs listázva. Már jeleztem a Feedbackben, képernyőfotóval, jópár hete, és még mindig nincs javítva. Ezt leszámítva nekem nincs bajom a Windows 10-zel (kopp-kopp-kopp).
-
pzstm
titán
válasz
darthsmoke #8799 üzenetére
surprise, hamarosan majd megtudjuk, de én is kíváncsi vagyok
-
Milestone2
nagyúr
Kinek a Láb Sagát?
-
azopi74
addikt
válasz
Az Insider-ek megkapják a Windows 10-el a Candy Crush Saga mellett a Farm Heroes Saga-t is
-
JamesHun
addikt
válasz
kapunk pár Xbox One digitális játékot
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Reklámblokkolók topikja
- Nintendo Switch 2
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple MacBook Air 13 M1 2020 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest