- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#73029888 #92091 üzenetére
Pro verzió? Ha igen, akkor Command Prompt adminként, gpedit:
Computer config->Administrative templates->System->Device installation->restrictions->Prevent installation of devices that match any of these device ID-s <<-engedélyez
Ide kell beadni az eszközkezelőből (compmgmt, device manager) a hardver tulajdonságai/részletek tabon kikeresni a megfelelő ID-t.Nvidia karira nekem legalábbis működik.
#92099: ahogy mondták neked, a 32GB-os flash valszleg nem bootolható (nekem is van ilyen egy régi melóhelyi laposban), így a boothoz szükséges minipartíciókat muszáj a winyóra tennie. Ezzel nincs semmi baj, viszont az már gond tényleg, hogy kevés lesz a 32giga win10-nek.
-
Cs1csó
titán
válasz
#73029888 #92091 üzenetére
Ha Sub-ZeRo megoldásával sem megy akkor passz, lehet valami a jogosultságokkal van nem rendszergazdai fiók vagy egyéb ok miatt írja felül a döntésedet.
Esetleg miután telepíted a driver-t és offline vagy még a driver kezelőfelületén nem lehet kikapcsolni az updte-et?
Lehet azért ilyen agresszív mert nálad valami hibát érzékelt, kipróbálhatnád hogy végig offline a géped és kipróbálsz valami játékot stb. azzal megnézni hogy ez a friss driver hogy muzsikál csinálhatnál egy offline gép restartot is lehet az után már nem akarja frissíteni, de ha hibás akkor lehet emiatt nem engedi.
-
Cs1csó
titán
válasz
#73029888 #92087 üzenetére
Egyvalamit még megpróbálhatsz: O&O ShutUp10
Konkrétan az legyen letiltva:
(a mellette lévő csúszka legyen ZÖLD állásban.) -
jokeph
nagyúr
válasz
#73029888 #80939 üzenetére
Nálam még egyszer sem dőlt be, nemhogy CPU cserétől, de komplett konfig cserétől sem... azaz magyarán a HDD-re, SSD-re telepitett, behangolt W10 x64 Pro/Enterprise N át lett dobva egy teljesen más hardverkörnyezetbe, és nem dőlt be, szépen felépitette az új eszközökhöz a drivereit, és ment, ill most is megy.
-
Cr00py
senior tag
válasz
#73029888 #80944 üzenetére
Vezérlőpult -> Rendszer -> Rendszervédelem -> Hardver fülecske fent -> Eszköztelepítés beállítása -> Ezt átrakod NEM -re, így nem fogja automatikusan frissítgetni a drivereket, manuálisan kell. Ez az első dolog amit friss rendszer telepítés után elvégzek, mert párszor már kibabrált velem, hogy valami sz*rt telepített, amitől nem működött megfelelően az adott hardver.
Olvastam, hogy próbáltad.. de más módja jelenleg nem nagyon van.
laptopokhoz szokott lenni utility szoftver, ami frissítgeti a drivereket, nézd meg azt.. lehet az frissítget.
-
trialboj
őstag
válasz
#73029888 #62219 üzenetére
Nagyon köszönöm. Nekem a sima volt meg de abban nem lehetett nyilakkal beletekerni ami fontos számomra.
Annyi gondom még van hogy valószínűleg direct x miatt vinnyog. [link]
Honnan lehet biztonságos telepítő fájlt letölteni hozzá? Az ilyen nem hivatalos fájlmegosztókról nekem régebben csak vírus jött le.
-
-
svgyula
addikt
válasz
#73029888 #62215 üzenetére
Szia! Ez azért van mert ALAPOS
Mivel rendszer file-k ezért először a hozzáférést kel egyenként feloldani a törlés előtt............Ha gyorsabbat akarsz akkor format c: /s /u és nincs több gond a maradékokra
Jöhet a tiszta telepítés az nem hagy szemetet úgy egy ~hétig.
-
voyi
aktív tag
válasz
#73029888 #51450 üzenetére
kipróbáltam,semmi változás nem történt,továbbra se akar elindulni a letöltés.
Közben a windows module installer folyamatosan 25-30%-on járatja a procim.
esetleg manuálisan nemlehet valahogy leszedni ezeket az update-eket?
Ha valakinek van valami ötlete a problémám orvoslására,ne tartsa magában,köszi. -
törölt tag
válasz
#73029888 #28641 üzenetére
Tiszta telepítésnél problémák lehetnek a BitLocker bekapcsolásával, viszont máshol olyat is lehetett olvasni (most nem találom, de itt is írták páran), hogy automatikusan bekapcsolta a titkosítást.
Frissítésről nem hallottam semmit, én is használom megjelenítése óta.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
#73029888 #27135 üzenetére
Igen!
Ha a gyerkőcöd elől nem dugod el a szövegkiemelő filctoll készleted.
Én a Commodore 64, Dos alatt kezdtem, és utána sokat szidtam a Win 3.1-et a lassúsága miatt, míg az 1 Mb-os memóriát fel nem bővítettem 8(!) Mb-ra.
A néhány Win fanot úgysem lehet meggyőzni, hogy bizony igen csak béta verzióban került a piacra ez a Win 10. Ha nem telepítettem volna fel normális böngészőt, sírva fakadnék, az Edge miatt.
Két max három naponta újraindítást kell végezni, akkor úgy ahogy eldöcög. A kikapcsolás funkció felejtős.
Nem véletlen, hogy a cégnél külön utasításban tiltották meg, hogy valaki is kérje a frissítést.
A k***va erőszakos frissítés is egy ki***ás. Néha kénytelen vagyok Androidos Wifi megfosztásra e-mail miatt csatlakozni, nem elkezd frissítést letölteni a korlátos mobil Internettől. Nem mindenki az újvilágban él filléres Internet kapcsolattal. Az ellenszenv sokkal kisebb lenne, ha nem ilyen erőszakos politikát folytatna az MS.
Persze lehet akkor még 2-3% lenne a Win10 aránya.
Lehet persze védeni, de sokan csak azért használják, mert valós alternatívája nincs. Most nem a Linux ellen beszélek, mert néha használom, főleg,ha takarítani kell a Win alatt beragadt állományokat, törölhetetlen üres mappákat stb. -
törölt tag
válasz
#73029888 #27135 üzenetére
Nem biztos, hogy a tévé szereti azt a felbontást, amit akkor kap, mikor nincs driver. Amúgy rakd fel, és semmi gond.
King Unique: De miért kéne bizonyítanom az ellenkezőjét annak, ami megalapozatlan?
(azon kívül, hogy az EULA mindent leír). Érdekes logika. Felkapott mindent a sajtó, szerencsére annak a sok félreértelmezett baromságnak a fele sem volt igaz. Amúgy eszemben sincs ebbe jobban belemenni, ez is tök felesleges itt.
-
Feri1977
senior tag
válasz
#73029888 #26999 üzenetére
Nem értem mit is akarsz mondani azzal a 2 leírással ami 1511-re hivatkozik és frissült ott valami, szerintem az egymilliószor fontosabb, amit csak úgy elejtettél az első mondatként, hogy frissült a TH2-re, azaz van már TH2? Mert akkor AZONNAL teszem is fel a win 10-et!
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
#73029888 #26646 üzenetére
bocs a többiektől, hosszú
szerintem itt súlyos veszekedések vannak a win alapjai, a videodriver és a monitor/tévé között.
alapvetően a win és egy monitor a régi iskola szerint akkor működik jól, ha alapbeállítások vannak, és ezek megegyeznek a kijelző által tudott beállításokkal. Ez régen azt jelentette, hogy az adott (akkor még CRT) monitor hivatalosan tudott 2-3 (a jobbak 10+) felbontást ill frekvenciaértéket, a képet akkor láttad jól, ha a rendszered is tudta ezeket és erre volt állítva. Ezen belül lehetett játszani az ikonok és/vagy a karakterméretek módosításaival. Ha szerencséje volt az embernek, akkor a monitort be tudta kényszeríteni néhány olyan üzemmódba is, amit az már a gyári paraméterek szerint nem, de valójában ismert. Így lehetett 800*600-as monitoron 1024*768-as képet látni, vagy 50 herzes monitort 60 herzes üzemmódba rakni. Az új világban, a 'laptévék', az LCD monitorok idejében ez jelentősen megváltozott, létezik az úgynevezett 'nativ' felbontás, a monitor alapvetően ezt tudja, és passz. Az összes többi felbontás csak szoftveres konvertálás, ha egyszer a monitoron 1920 képpont van, oda te soha nem fogsz tudni kirakni 2500-at. Tehát alapvetően az lenne a helyes, ha a programokat és a wint fullhd-ban használnád (a mellékelt video szerint ez a nativ felbontás).
erre a veszekedésre jön rá a win egycsuszkás nagyítóbutaságalehetősége, amivel alapvetően az a baj, hogy mindent nagyítana, tehát nem csak a betűméretet, hanem az alkalmazást is, és ezt valószínűleg nem tudja elválasztani egymástól megfelelően. Hiszen ha egy full screen (1920*1080) progiban megnagyítja a betűket is, meg a teljes alkalmazást is, már nem fér be a full screen-be, szerintem így fordulhat elő, hogy visszább veszi a felbontást (hogy függőlegesen beférjen), így marad a szélén a hely oldalt és/vagy torzul a kép.javaslat: keress olyan beállítási lehetőséget/tweak-et, ahol csak a betűméretet változtatod, az alkalmazást nem (ha létezik ilyen lehetőség), vagy keresd meg azt a felbontást, ami a legjobban illik a kívánt nagyításhoz (legkevesebb a maradó hely/torzulás) próbálkozhatsz pl. a Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Kezeléstechnikai központ\A számítógép megjelenítésének láthatóbbá tétele részen a szöveg és ikonméret módosításával
Lefele torzulás(kisebb felbontásban torz betűk): ezt az is okozhatja, hogy az alkalmazás az adott felbontásban fix betűket használ, így amikor ezt nagyítjuk (sokkal több képpontból rakjuk ki), kiszőrösödik, majd ezt megint csak konvertálva, homályosodik is. képzelj magad elé egy mondjuk 5*8-as mátrix-szerűséget, amin a gyerekek piros-kék pontjaiból rakod ki a betűket. ezt ha felnagyítod, majd konvertálod, a konvertálás a képpontok határain rengeteg 'szürkét' fog beletenni, amitől a betű körvonalai elhalványodnak, elmosódottak lesznek.
-
törölt tag
válasz
#73029888 #26646 üzenetére
Szerintem a TVd nem tudja azt a felbontást és elkezd kalibrálni vagy valami beállítás váltás.
Samsung tvknél amikor bejön a kép kiírja a felbontást ami nem feltétlenül egyezik a számítógéped felbontásával !
Nem csak a csúszkával lehet növelni betűméretet win 10 ben.
Ha MAX 125%-ön van a csúszkád akkor alul egyénibe be tudod állítani a menük és betűk méretét külön külön.
150%-on már eltűnik ! az egyéni beállítás lehetősége
Jó esetben ezt a játék észreveszi és azon is nagyobb lesz.
De a játék .ini fájlában is körülnázhetsz hátha van rá külön beállítás... -
pinnacle
nagyúr
válasz
#73029888 #26581 üzenetére
DDU jó ötlet volt, most már csak 60Hz jelenik meg, idáig 59Hz is volt. Ráadásul AMD-ről váltottam.
Egyébként az volt a gond, hogy csak a második képernyő TV-n jelent meg a kép. Volt már ilyen, csak elfelejtettem.Hapi18 Szerintem mielőtt visszatérsz a Win7-re, próbálj ki egy tiszta telepítést. Nekem egy régi Toshiba Tecra A10-11M-en, tökéletes a Win10. Ott tiszta telepítés is volt, PC-n még a 8.1-ről frissített van.
-
TRob1
veterán
válasz
#73029888 #25834 üzenetére
Nem a sebességre gondoltam egy hardvernél, hanem inkább a gyártóra és a drivereire.
Az igazság hogy a legtöbb baxik rá, és vagy jóval később, vagy soha nem ír az újabb oprendszerekhez megfelelő drivert. Volt már kismillió példa. Márpedig ha nem ír megfelelőt, akkor lutri az egész. Vagy megfelelően fognak működni az egyes hardverelemek, vagy csak többé-kevésbé, vagy egyáltalán nem... Egy Windows nem csak a "MicroSoft-ból áll". Oda kell az összes hardver összes gyártója és az összeshez a megfelelő driver/szoftver is.
Az általad említett kék halált amúgy melyik Win nem produkálta valakinek a gépén? Nálad jó volt az előző, másnál meg nem. Akkor? AZ a rendszer most jó vagy nem? Neked igen, akinél kék halált produkált, annak meg az azelőtti a jó... Amióta létezik win, mindig ugyanez megy...
Egyébként az asztali gépemen semmi probléma. Asszony régi!!! FuSi notiján semmi probléma, Öcsém Asus notiján semmi probléma (Egyedül Wifi-vel volt gond, nem ment, de a driver eltávolítás megoldotta- win felrakott vmit és azzal jó) Anyám Dell notiján semmi probléma... 4 különböző hardver, gyártó, cég...stb. és semmi probléma. Mondjuk AMD és Ati nincs egyikben sem, amikkel mióta léteznek akadtak gondok.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
#73029888 #25701 üzenetére
Starcraftnak meg WC3nak van új változata a battle.neten ami megy modern oprendszereken is, letölthető ha megadod a régi termékkulcsot. Warcraft 2höz van valami patch, az ilyen kompatibilitási gondokra általában a PC Gaming Wiki-n találsz megoldást.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
#73029888 #9946 üzenetére
Ezt próbáltad? Tényleg smószabb a game vele. Én win10 alatt használom. (Viszont a World of Tanks hibás vele. Állítólag ettöl is befagy a wot kliens. Meg mástól is. A fene tudja már ott mi mitöl fagy. World of Warship biztosan jó vele, azzal játszom mostanában. Pedig az is WG féle Bigworld engines játék.)
-
anulu
félisten
-
válasz
#73029888 #9366 üzenetére
Akkor passz, esetleg a vírusirtós topicban kérdezz rá. Lehetséges, hogy komolyat fejlesztettek rajta és alaposabban a dolgok mélyére néz.
-
-
premete
veterán
-
pzstm
titán
-
vlevi
nagyúr
válasz
#73029888 #7589 üzenetére
Pikpakk lejött-felment.
Ja, és nem a reggeliről beszéltemEste olvastam a 159-ről, akkor már nem foglalkoztam vele, reggel bekapcsoltam a gépet, és mire végeztem a zuhannyal, készen volt.
Azt nem tudom, hogy mi a búbánat lehet ez a kikapcsolásos téma nálam. Házon lévő power gomb megnyomását nagynéha észreveszi, de általában nem. Másnál nem jelentkezik? Konkréten arra gondolok, hogy nem lehet power gombbal kikapcsolni a gépet, kábé windows8 óta nyafogok emiatt. Nem egy végzetes dolog, mert oda tudok nyúlni, hogy kikapcsoljam, de néha az alvás közben is összeborul. Van, hogy úgy lekapcsolja magát, hogy a gépet 3-4x ki/be kell kapcsolni, hogy működőképessé varázsoljam.
Volt olyan is, hogy a billentyűzet alvás gombját lenyomtam, és kb 1 másodperc alatt kikapcsolt a gép. Nem aludni ment, hanem kikapcsolt.
Asus B-75M LX-Plus alaplapom van, rajta a legfrissebb (2014-ben kiadott BIOS, azóta nincs újabb). Enermax tápegység, Coolearmaster N200 házikó.
BIOS-ban nem látok semmi nagyon különleges energiatakaerékos beállítást. Persze lehet, hogy van valami, de én nem látok semmit. -
tomboy0013
veterán
válasz
#73029888 #7476 üzenetére
Nálam már vagy 4 hónapja ez van, nem lehet Slow-ról átállítani, de ettől függetlenül megtalálja az új build-eket ha átrakom Fast-ra és nem lépek vissza a menüben hanem várok. Kivétel most. Most nem talál frissítést
Mondjuk kismillió embernél van ez ahogy utána olvastam neten, de a MS tojik rá, semmi javítás nem jön erre....
-
törölt tag
válasz
#73029888 #7410 üzenetére
Nálad milyen? Ugye nekem nincs hátsó pár, meg a mély is csak 10dB erősítéssel szólal meg, de nem túl jól.
woland_y2k: Mivel több helyen is írták, hogy nem használható visszaállításra a recovery partíció, így gondolom ezért írja felül.
"You won't be able to use your recovery partition to downgrade from Windows 10 to Windows 8.1 or similar. If you have a recovery partition on your system, it will no longer be able to restore your computer to the version of Windows you had before." [link]
Persze ez a cikk régi, de azóta sem változott a helyzet, mert mindenképpen telepítőt kell szerezni hozzá. -
janos666
nagyúr
válasz
#73029888 #6455 üzenetére
A VGA driver-ből sokáig erőltette a WDDM 2.0-ás alpha verziókat (ha letörölted visszatette, ha kézileg telepítettél régebbit, akkor felülírta), aztán az amúgy is csak WDDM 1.x képes kártyákhoz elkezdett régi Win8-as driver-t telepíteni, később azokkal is újra visszaállt az akkor már beta-nak mondható WDDM 2.0-ás ágra. Az 10300-as pedig sokszor egyáltalán nem akar letölteni semmit, de ez kicsit véletlenszerű, inkább bugnak tűnik, mert van amikor tölt le, van amikor nem (viszonylag friss WDDM 2-est, de nem feltétlenül a létező legfrissebbet).
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
#73029888 #5880 üzenetére
A 9 beta felmegy, de nem aktiválódik be, nem éri el a szervert vagy mit makog.
A betanak ilyen bajai lehetnek amúgy:
• Upgrade from previous versions is not supported - clean installation is required
• Reset settings to default doesn’t work
• Anti-theft association message cannot be dismissed in some cases
• Anti-theft doesn’t send screenshots from webcam and desktop when a device is in missing state
• Windows 10: only build 10074 is supported
• Windows 10: firewall is blocking network connections / firewall driver fails after reinstall of the application / OS upgrade
• Installation of the beta product over different type of product is not supported (ESET NOD32 Antivirus over ESET Smart Security and vice versa)
• Firewall troubleshooting wizard counter always shows zero
• Help texts are outdated
• Banking & Payment protection frame is not always correctly displayed
• Importing certificates for SSL scanning to Firefox fails in some cases
• Only the latest versions of browsers are supported for SSL scanning
• SysInspector crashes on Windows XP -
Rasiel
senior tag
-
törölt tag
válasz
#73029888 #5734 üzenetére
Start ikonon jobb gomb-> Control panel-> Power options-> Choose what the power buttons do-> Fent a pajzs mellett Change settings that are currently unavaible-> legörgetsz és a Turn on fast startup (recommended) mellől kiveszed a pipát-> alul Save changes.
Ezt minden build frissítésnél meg kell csinálni.
Ha ez nincs kikapcsolva akkor más oprendszer alól (például dual boot-os linux esetén) nem látod ennek a meghajtónak a tartalmát. -
vlevi
nagyúr
válasz
#73029888 #5709 üzenetére
Neked legalább feljön a startmenü. Nekem abszolút agyhalott lett. De annyira, hogy visszaálltam utána az előző állapotra, attol se jwvult meg, aztán a 10074-en is csinalatam egy visszaállitást, igy lett egy szinte nullárol telepitett 10074-em, de ase akar normalisan mukodni. Start menu nem jon fel, login kepernyon nincs power gomb, a szamitogep kikapcs gombajra nem reagal, ki kellett houzni a gepet a konnektorbol, hogy megszabaduljak tőle. Biztos jót tett neki...
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
#73029888 #4906 üzenetére
A Win7 még sokáig jó lesz. Játékosok között wiszont a Directx12 (ha tényleg elterjed) sokat nyomhat a latban a win10 mellett, és ha a játékgyártók nekiugranak a dx12-nek, és az tényleg annyival jobb lesz, mint ígérik, akkor a játékosok meg fognak térni.
Ahogy a Windows Phone használóknak is tud újat nyújtani azzal, hogy közös appokat használhatnak telefonon, tabon, és asztali gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest