- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Mike 32 #80498 üzenetére
Most nem értelek. Lehet más sem. HA van egy géped amin volt egy magát aktiváltnak írt windows 10 pro akkor ezt a gépet ha újratelepíted -amit az előbb kaptál Timberwolf-tól eszközzelletöltöd átmásolod egy pendrive-ra majd erről bootolva csinálsz egy friss telepítést akkor mikor végez a telepítő és közben van netkapcsolatod akkor a folyamat végére lesz egy aktivált windows 10 pro-d ennyi.
Timberwolf is kérdezte mert neki sem volt tiszta tehát egy kicsit bővebben is kifejthetnéd hogy mikor kér milyen kódot ez a kép amit küldtél ez EGY RENDBEN LÉVŐ AKTIVÁLT windows 10 pro-ról van ezt még korábban csináltad még az újratelepítés előtt vagy ez már az újratelepítés után kép?
-
King Unique
titán
válasz
Mike 32 #80498 üzenetére
Ott van alul, hogy a Windows aktiválva van... De bizonyára a gépházban is ezt fogja írni, illetve hogy digitális licenccel, ha a 7-esről lett ingyen upgrade-elve. Pont az a lényeg, hogy ilyenkor egy újratelepítésnél nem kell még termékkulcsot sem megadni (van ilyen opció), mert utána automatikusan beaktiválja magát a rendszer azon a hardveren. Ha a kiadás (Pro) stimmel, akkor meg pláne nem lehet gond. Valamint a háttértár (SSD) kicserélése szintén nem oszt, nem szoroz.
-
Mike 32
aktív tag
válasz
#71043776 #80487 üzenetére
Haveromtól kértem el az ővét ,mivel anno olvastam hogy majd a win10Pro saját magát fogja aktiválni a neten a hardverek alapján vagy valami ilyesmi.
Ja és bocs nem jelszót kér hanem aktiválási kodót.
Azóta semmit nem cseréltem a gépben csak az SSD-t nagyobbra.
Ez van most a gépemen :De nem tudom az aktiválási kodót sem.
Üdv Mike -
King Unique
titán
válasz
Rruuer #80493 üzenetére
Ilyen indítómenü rendszerint akkor jön létre, ha több Windows van egymás mellé telepítve. Viszont az fura, hogy a screenshoton mindkettő forrásához a 3. kötetet írja, pláne ha csak 1 db rendszermeghajtó van. Viszont szükség esetén lehet a felesleges bejegyzést manuálisan törölni, ahogyan szerkeszteni és egyben akár újat hozzáadni is. Vagy másik opció az előbbihez pl. a másik válaszban említett megoldás.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #80492 üzenetére
-
CptAdamica
veterán
Mostanában néha azt játssza, hogy a tálca mindenek felett áll, ilyenkor gyakran csak egy reset segít, erre van valami javítás? Illetve szintén mostanában jött fel, hogy amikor elindul a windows, akkor indítja a chrome-ot is, az abbahagyott oldalakkal, pedig google van beállítva kezdőlapnak, illetve az indítás alatt sem szerepel a chrome, ezmiez?
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #80489 üzenetére
Megkérdezem tőle, de szerintem Windows 10-hez nem lehet barkácsolt drivert feltenni, csak azt amit a Microsoft aláírt. Ha belenyúl egy eredetibe, akkor az ellenőrző mechanizmus (digitális aláírás révén) ellenőrzés után nem engedi telepíteni. Amúgy ez az: [kép], [kép]
Igen, a Microsofté ahogy látom.
(#80491) quailstorm
Igen, ismerem, de ezt normál módon tettem fel. Ez eredeti Microsoftnak tűnik.
-
-
törölt tag
válasz
Mike 32 #80477 üzenetére
Ezt használd. Egyébként honnan szedtél telepítőt, és hol meg milyen jelszót kért?
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mitől (frissítés is volt, meg programot is telepítettem, bár nem grafikus, se nem játék, mégis elhúzhatta a dolgokat), de a Photoshop sárga volt (a fehér rajzlap csak, mert a gombok fehérek voltak), majd arra valami monitor (eszközkezelőben) disabled/enabled után visszajött a fehér alap rajzterület, de most meg zöld árnyalatú minden (egy újraindítás óta).Próbálkoztam a color management szín kalibrálásával, de nem értem mitől zöldült be a látvány.
A kérdésem az, hogy a boot logó (kék win10) mért szép színű, majd utána a desktop bejövele (meg a login ablak is) már elcsunyul.
Hogy lehet kideríteni milyen színsémát használ a boot előtt a gép?
Hogyan fognátok neki a zöldtelenítésnek? (nem egy skálát akarok lehúzni, hanem hozza az alapértelmezett NORMÁLIS színeket)Minden építő választ előre is köszönök!
-
válasz
Kékes525 #80482 üzenetére
Xarnak rá
, már pár éve csak az új, Amanero USB-s cuccaikat pátyolgatják driver ügyileg. Ugye, az NFB-15-öst, már kb. 2 éve nem is gyártják.
Ja, még annyit, ha mindenképp meg akarod tartani ezt a DAC-ot, akkor keress egy usb/spdif átalakítót, aminek van normális Win 10-es drivere. Irány a DAC topik.
-
válasz
Kékes525 #80479 üzenetére
"érdemes egy kört futni driver ügyileg is, nehogy kellemetlen meglepetés legyen a vége." Ez a hozzászólás ugye, kb. 2 éves, és egy olyan valakinek írtam, aki pont egy olyan DAC-ot akart venni, mint a Tied, ezért írtam, hogy járja körbe a témát. Az AVX-en is volt erről téma korábban, hogy mások de tudták ezeket a régebbi USB-s chippes Audio-GD-s cuccokat Win 10 alatt megszólaltatni, így sajna sanszos, hogy ez egy "Mission: Impossible" lesz.
Én időközben áttértem a TEAC vonalra, jelenleg lassan fél éve ezt használom, a legnagyobb megelégedéssel, nincs gondja a jelenlegi Win 10-el. [link]
Előtte, meg másfél évig ezt: [link] -
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #80475 üzenetére
Köszi. Felvettem a kapcsolatot a cég hazai képviselőjével (én is szegedi vagyok, régebben volt is nálam), javasolta a kompatibilitás beállítását, de nem használt. Ez nem csak a programokra vonatkozik?
"Esetleg még abban bízhatsz, hogy az MS 2017-től bevezette a saját, natív USB2-es audio támogatását, így csak egyszerűen csatlakoztasd a DAC-ot, semmit ne telepíts, hátha felrakja az MS, a saját driverét."
Ezzel indítottam. Majd próbáltam az internetről a frissítést, de nem talált semmit.
"érdemes egy kört futni driver ügyileg is, nehogy kellemetlen meglepetés legyen a vége."
Bocs, ezt nem értem, kifejtenéd?
Most milyen herkentyűd van? Mennyibe került?
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Vásároltam 4db win 10 pro retail kulcsot, a korábban már emlegetett külföldi honlapról, jó áron. Jelentem mind a négy gép beaktiválódott, működik. Egy valamit nem értek.
Hogy leellenőrizzem mégis mit ír a gép a kulcsra, ugye vannak parancsok pl slmgr -dli meg -dlv vagy -xpr véggel. A gép írja ,hogy tartósan aktiválva, s retail channelen. Ez mind oké. De ahol írja a termékkulcs utolsó 5 karakterét, megnéztem ,s én nem is azt adtam be.. Megnyitottam az Aida 64 extreme programot, s ott Termékkulcsot konkrétan kiírja azt a 25 karakteret, s nem egyezik amit én beírtam. Ez, hogy lehet?
S megnéztem a másik három gépen is amit beaktiváltam a kapott különböző kulcsokkal, de érdekes módon mindre ott is ugyan azt a termékkulcsot hozza ki az aida 64, pedig amiket beírtam az aktiváláskor mind különböztek, de most a windows és az aida is mind a négy gépre ugyan olyan termékkulcsot ír..
Ez baj, vagy miért van ez? Hol van a kutya elásva? Lehet ebből gond? Amúgy mind a négy gép aktivált, látszólag semmi baj, csak ez zavar amit leírtam, s utána akarok nézni.
-
Mike 32
aktív tag
Segitséget szeretnék kérni Win7re lett telepitve Win10 PRO amikor ingyen lehetet frissiteni valamikor 4-5 éve SSDre. Na most a gondom az lenne hogy újra szeretném telepiteni ,de nem tudom a jelszót sem és hogy melyik Win10Pro-t kellene leszedni és honnan ?? Probáltam egy fajtát de jelszót követel és nem aktiválja magát sem a neten.
Válaszokat elöre is THX
Üdv Mike -
válasz
Kékes525 #80466 üzenetére
Üdv!
Nem akarlak elkeseríteni, de ha sikerül a gyári driverrel szóra bírni, akkor azonnal telefonálj a Vatikánba, hogy jöjjenek lóhalálába, mert csoda történt.Nekem anno, egy hasonló DAC-om volt, egy NFB-15, csak annyi eltérés volt a Tiedhez képest, hogy az nem tudta kezeni a DSD-t. Nálam, a 2016-os évfordulós frissítés vágta teljesen gallyra a DAC-ot, de úgy, hogy többet nem tudtam megszólaltatni, kénytelen voltam eladni.
Mivel a szomszédvárban, Szegeden lakik a cég hazai képviselője, személyesen is próbálkozott valahogy életre lehelni, még fimware-t is frissített rajta, eredménytelenül. Itt írtogatam erről a DAC-os topikban, bízva a kollektív bölcsességben, de hiába: [link] [link]
[link]Esetleg még abban bízhatsz, hogy az MS 2017-től bevezette a saját, natív USB2-es audio támogatását, így csak egyszerűen csatlakoztasd a DAC-ot, semmit ne telepíts, hátha felrakja az MS, a saját driverét. Valami hasonlót kellene majd látnod, ha működik a dolog: [link]
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #80471 üzenetére
Ez biztos ?
Mert Pl. a régi ( 2010-2012 ) Synology NAS-oknál az adatlapon szerepel mondjuk 2-3 TB-s lemez amit kezel.
Csak az évek alatt fejlesztették a lemezeket, nőtt a kapacitás.
A NAS adatlapokat meg egyszerűen nem frissítik, ennyi, attól még kezeli a nagyobb lemezeket.Milyen NAS-od van amúgy ?
-
válasz
Multibit #80467 üzenetére
A laptopba nekem is ssd van. Az 1 terás vinyót meg kivettem belőle és ment usb2 külsőbe és azon vannak a filmek. De mviel nem nemzetközizem már nem nagyon kell a külső sem.
Az asztaliban egy M.2 128-as van, ez windowsnak only, meg ott a 480 játékra. Kicsit dobott a töltésen minden játékban.
(#80468) Borisz76: Nas-ban meg 2x2 tera van most. Ha kevés lesz, akkor kell egy nagyobb nas, mert kimaxoltam ezzel.
-
Kékes525
félisten
Nem tudtam telepíteni az audio-gd nfb-11 DAC-om driverét a setup.exe és az eszközkezelő illesztőprogram frissítése (keresés a számítógépen) segítségével, de egyik sem sikerült. A drivere windows 10-re való, de még az 1803-as előtt adták ki. Esetleg van valami trükk a telepítéséhez?
-
jeni
félisten
válasz
Ferenc. #80461 üzenetére
Microsoft fiók bejelentkezés megszüntetése
elsőre ezt csináld meg
második lehetőséga felhasználói fiók létrehozása
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Ma telepítettem elsőnek úgy a windows 10 -et egy szűz gépre, hogy már a telepítés alatt beléptünk az online azaz a microsoft fiókba, nincs is baj, egy észrevétel van. Eddig mindig utólag lett bejelentkezve a microsoft fiókba telepítés után, így a telepítés alatt be kellett írni ki használja a gépet. S így az lett a neve a Felhasználók alatti elérési útnak. Tehát C:/Felhasználók/ Név , eddig ez jól is nézett ki.
Na most, így hogy ma nem lett beírva ilyen, hogy ki használja a gépet hanem a microsoft fiókkal be lett jelentkezve a telepítés alatt, most így néz ki ez az elérési út, hogy a fiókhoz tartozó e-mail cím első öt betűje.. ami így nem néz ki olyan jól.. Hogy lehet ezt átírni a gépen? Mert nem találom sehol.
-
-
embe
nagyúr
Nem, nem használok.
Mindegy letöröltem.
Most amit telepítettem gépet, azon belefutottam egy olyan jelenségbe, hogy pl. az Index oldalán található Inda videókat nem tudja lejátszani. hang van, de a kép helye fehér. Ha a kis csúszkához hozzáérek a kurzorral, akkor az aktuális helyzetnek megfelelő képkocka kicsiben látható ott. YT fút szépen.
Az én laposomon lejátssza rendben.
Mi lehet a nyűg?
Ja és Home verzió.
IE alatt semmi gond. -
TRob1
veterán
Nekem nem került bele.
Véletlenül nem használsz VPN-t (What is: TAP Windows Adapter V9)? -
embe
nagyúr
Most a legujabb nagy frissítéssel került be a hálózati kártyák közzé az Anchorfree TAP-Windows Adapter V9.
Mi a bánat ez? Mint eszközt eltávolítottam. -
Crytek
nagyúr
A frissítés utáni Windows.old mappát csutkára lehet törölni nem lesz belőle semmi gond?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudom jó helyre írok e, win 10 van a gépemen. Fent van a "Posta és naptár" alkalmazás, és itt be van állítva egy email fiók. AZonban, hiába keresem nem találom/nem tudom megadni a kimenő leveleknél hogy milyen port számon dolgozzon. Régen be lehetett írni, most sehol nem találom. És persze nem is működik.
Tudnátok segíteni, hol miként oldhatom ezt meg? -
Buckey
őstag
válasz
Core2duo6600 #80447 üzenetére
Akkor nincs más ötletem.
Én is hiába állítottam be mindkét gépen, nem volt jó. A nagyobbik gépet 3-szor telepítettem újra, mire jó lett minden, a kicsinek (miniPC stick) elég volt egyszer is.
És a nagy gép is azokból az összetevőkből (RAM, processzor, SSD) áll, amit az Asrock javasolt. -
Exodius
őstag
válasz
Döglött Róka #80448 üzenetére
Nem-e?
(persze, hogy nem)
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Buckey #80328 üzenetére
Pont így van beállítva ...
(#80356) Keem1
Komplett telepítő, ha innen
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
szedted le a Media kreátort.
Simán bootol, és lehet tiszta telepítést csinálni.(#80422) Korcsii
Pont ugyanez van nálam is.
Nem tudom az okát, nálam nem megy, sehogy csak ip -vel !
NAS-t, linuxos servert simán elérem.(#80432) Aryon87
Ha nem akarsz SSD re váltani, akkor ne panaszkodj azért mert lassú vagy annak érzed a gépet !
Az 5 éves winyo, meg hát hogy is mondjam kiszolgálta már az árát ....(#80441) Döglött Róka
Nekem ennyi egy Samsung 850 Pro 256 -os
> Disk Random 16.0 Read 434.34 MB/s 8.2
> Disk Sequential 64.0 Read 521.46 MB/s 8.1
> Disk Sequential 64.0 Write 489.47 MB/s 8.1
> Átlagos olvasási idő szekvenciális írásoknál 0.185 ms 8.6
> Késés: 95. százalékos érték 0.974 ms 8.4
> Késés: maximum 6.370 ms 8.4
> Átlagos olvasási idő véletlenszerű írásokkal 0.216 ms 8.9
> Teljes futási idő 00:00:13.70 -
Exodius
őstag
válasz
Döglött Róka #80444 üzenetére
Mert az a telepített op. rendszer. De mindegy. Átviszem a VGA-sokhoz, hátha ott tudnak rá valami gyógyírt.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Aryon87 #80432 üzenetére
Nem oldod meg rammal a sebesseget. A kulcsszo itt a valaszido.
Peldakent:
cmd megnyit admin modban
Üsd be hogy winsat diskMasold be ide a kimenetet.
Példa kimenet fél terás EVO 850 SSD-vel:
C:\WINDOWS\system32>winsat disk
Windows System Assessment Tool
> Running: Feature Enumeration ''
> Run Time 00:00:00.00
> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 0'
> Run Time 00:00:00.66
> Running: Storage Assessment '-seq -read -n 0'
> Run Time 00:00:02.73
> Running: Storage Assessment '-seq -write -drive C:'
> Run Time 00:00:02.28
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -seq'
> Run Time 00:00:00.48
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -ran'
> Run Time 00:00:01.25
> Dshow Video Encode Time 0.00000 s
> Dshow Video Decode Time 0.00000 s
> Media Foundation Decode Time 0.00000 s
> Disk Random 16.0 Read 334.01 MB/s 8.1
> Disk Sequential 64.0 Read 500.76 MB/s 8.1
> Disk Sequential 64.0 Write 503.88 MB/s 8.1
> Average Read Time with Sequential Writes 0.119 ms 8.8
> Latency: 95th Percentile 0.496 ms 8.7
> Latency: Maximum 2.472 ms 8.8
> Average Read Time with Random Writes 0.268 ms 8.8
> Total Run Time 00:00:07.59Ez egy ipari storage teljesítménye 15 ms fölött mondjuk hogy lassúcska 25 fölött meg használhatatlan.
-
-
-
Crytek
nagyúr
Frissített egy nagyon a gép...azóta a ms böngészőbe alul ott figyel fekete csíkban a netoldal címe amit éppen böngészek. Ez rohadtul zavaró. Valahol kikapcsolható ez a fantasztikus opció?
-
pc360
addikt
válasz
Aryon87 #80432 üzenetére
Hülyeséget írsz még mindig. Olvasd el a hsz-emet!
A gyorsasághoz többnyire semmi köze a RAM-nak, ha megvan belőle a megfelelő mennyiség, amiben elférnek a futtatott programok. Semmivel sem lesz gyosabb a gép, ha többet kap belőle, és ott áll szabad memóriaként a rendszer alatt kihasználatlanul.
Ellenben az SSD pont, hogy a legkisebb láncszemet cseréli, ami nem kevés idegbajtól mentesít. Csak egyszer indíts el egy böngészőt SSD alatt, és egyből rájössz, hogy mindeddig miről maradtál le! És itt nem 2-3x-os különbségekről beszélünk, hanem 20-30.
Én már eleve azt az undort nem tudom elképzelni, hogy ha rákattintok valamire, akkor egyrészt várjak, másrészt a kerregést hallgassam, míg az betölt. Totál beteg lenne visszatérni... És egy kis megszokás után te se lennél képes rá, hisz az nem embernek volt való. Konkrétan az utóbbi évtized legnagyobb újítására legyintesz...
-
Cs1csó
titán
+1 már 9 ezerért is van ÚJ 120GB-os SSD.
Aryon87
DE az SSD-n IS múlik. Az egész rendszeren dob. Ár/érték arányban ez az eszköz gyorsít legtöbbet egy PC-n. Vitán felül ahogy a korábbi hozzászólásban is írták.
NE csak a betöltési sebességet nézd alapban a programok indítása gyorsabb: böngésző, képnézegető, filmlejátszó, fájkezelő
-
Aryon87
félisten
Ennyiert pedig 1TB-os SATAIII vinyot kapok, sot, talan mar 2TB-ost is Tarhely meret fontosabb nekem. Gyorsasagot rammal megoldom. Kepnezes es szerkesztes lightroommal, netezes, filmezes nem az ssd sebessegen mulik szerintem.
Visszakanyarodva az alapra, 5 eve ezek a vinyok szolgalnak hibatlanul, sose volt betoltesi sebesseggel gondom, erre jon egy 1709 es 1803 frissites, es megborit mindent. Szal itt nem a vinyokkal van a gond...
-
pc360
addikt
válasz
Aryon87 #80405 üzenetére
Megmondanád, hogy milyen HDD-t veszel 5-7 ezerből?
Merthogy egy 120-as SSD-t egy 10-esért már simán kapsz használtan, 15-ért pedig már újonnan (pl. ADATA SP 920), így az ár egyáltalan nem úgy alakul, mint gondoltad. Különben sem létezik a WD Black alatt normális winyó, így meg pláne értelmetlen volt az áron való fennakadás, ha tudod, hogy mennyibe kerül egy használható HDD.
Akár régi, akár új gépről van szó, az SSD-re bővítés az első lépés a szükséges memóriamennyiség beszerzése után közvetlenül. Mióta max 15-ből megoldható, ez nem is kérdés.
-
Jenne
őstag
Ha még nem vót...[link]
Ha vót má akkor bocsi.. -
tomp
félisten
A döglött tálca, start menüs őszi alkotói után a 1803 bugmentes nálam. Pedig nem mai vas a laptop. Újra friss kiadás van a gépen. A hang is jobb. Nem viszi túlzásba a mély hangot a Realtek.
-
-
M@no
tag
válasz
Aryon87 #80415 üzenetére
A 120 GB-os SSD 10-12 eFt-ért kapható, ez szerintem már nagyon nem a luxus kategória. Egy ilyenre teszel rendszert, meg pár programot, és jónapot, a HDD meg lehet a tárolód, ahogy eddig is.
Nem kell 240-512-es SSD-ben gondolkodni.
Hidd el, az árához képest igen nagy az előrelépés. -
Korcsii
őstag
Az mitől lehet, hogy 1803 óta \\GEPNEV\mappa megosztás egyik percben megy, másikban nem sikerül kapcsolódni. Évekig működött, most már agyamra megy.
Funkciófelderítő erőforrás közzététele szolgáltatást mindenhol engedélyeztem, a gép megjelenik a Hálózat mappában is, de rákattintva csak diagnosztizálni akar. Máskor meg simán megy.
IP címmel eddig mindig csatlakozott, de a gépnév van mindenhol megadva, így jobb lenne azt használni a továbbiakban is.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
Most gondolkodtam egy keveset így a múltba vesző korábbi próbálkozásokon is - windows 7-nél s volt ilyesmi - de ezek nagyon nem jók sajnos egyszerűen TUDATOSAN a xart a bloatware-t benne hagyják. Sajnos.
Egyedül az LTSB verziók amik tényleg jók de ugye azok vállalati felhasználóknak vannak fejlesztve tehát nem tudom legálisan hogy lehet hozzájutni.
-
törölt tag
Be lehet valahogy állítani, hogy több monitoros kiterjesztett asztalnál ne akadjon be az egér a jobb felső sarokban pont az ablak bezárása gombon? Baromi idegesítő, már 8x bezártam így a Chrome-ot.
-
válasz
Aryon87 #80408 üzenetére
Hidd el, egy SSD után lassúnak éreznéd azt a HDD-t.
Annyira nem vészes már az SSD-k ára sem.
A feleségem is örül, mióta SSD-t tettem a laptopjába a HDD helyett, pedig 7200-as fordulatú merevlemez volt benne, de az is jócskán elgondolkodott - ami hallatszott is -, amikor itthonról dolgozós napot tartott és több dolgot csinált egyszerre (több megjelenítőn), most meg pörög ezerrel a Windows 10 és rajta minden alkalmazás az SSD-n.
RAM-ot is bővítettem neki 4 GB-ról 2 * 4 GB-ra, de az nem dobott annyit közel sem a sebességen - HDD mellett -, mint az SSD, viszont az is hasznosnak bizonyult bizonyos műveleteknél az SSD mellett is.kovacsen222: Kapcsolódó hardver és illesztés eltávolítása esetleg, majd újrahúzás?
-
-
Aryon87
félisten
válasz
Cs1csó #80406 üzenetére
Asrock B85 Pro4/Pentium G3420/Kingston HyperxBlu 4Gb 1600Mhz/Cooler Master GX 550W/M-tech NOB09A-BK +18 RED
+ Hitachi HDT725025VLA380 - ez egy SATAII vinyó, ő a rendszernek van
+ WDC WD3200JD-00KLB0 - ez pedig SATAI, multimédiás tárolóSzal még annyira nem is lassúféle a rendszervinyó hogy amiatt legyen probléma a betöltési sebesség, mert mint írtam, korábban nem volt ilyen gondom.
-
King Unique
titán
válasz
JozsBiker #80371 üzenetére
Értelemszerűen a hozzáférési jogokat kellene korlátozni (megtagadás) az adott felhasználói csoport(ok)ra vonatkozóan. Ez megoldható grafikus felületen is, ha már a jelenlegi screenshot szintén azt szemlélteti. Ilyenkor a másik Windows 10-nél a user nem fogja tudni megnyitni a kötet tartalmát, legalábbis normál módon nem. Viszont, ha rendszergazdaként van bejelentkezve, akkor ki tudja trükközni azzal, hogy pl. hozzáadja a csoporthoz a saját felhasználóját teljes hozzáféréssel. Ennél biztosabb megoldás lenne pl. a BitLocker, ha az 1. Windows 10-nél legalább Pro kiadás van telepítve, ami a létrehozáshoz kell. A BitLocker-titkosítású kötet tartalmához a másik rendszeren csak a jelszó ellenében tudna hozzáférni a felhasználó.
Ha az a cél, hogy a másik Windows 10-nél ne jelenjen meg a fájlkezelőben a jelenlegi E meghajtó, akkor az eredeti rendszernél opció pl. a lemezkezelőben a meghajtóbetűjel elvétele (bővebben). Viszont az a másik rendszernél nem feltétlen lesz érvényes, pláne hogy alapértelmezetten be van kapcsolva az automount. Ennél biztosabb megoldás pl. parancssorban a kötetet rejtetté (hidden) tenni, ami a másik Windows 10-nél is rejtett marad. Egy rejtett kötet pedig eleve nem fog automatikusan meghajtóbetűjelet kapni, vagyis a fájlkezelőben sem fog megjelenni. Viszont, ha a másik Windows 10-nél rendszergazda a user, akkor a lemezkezelőben / parancssorban tud neki meghajtóbetűjelet adni, sőt akár a rejtett állapotot is megszüntetni.
-
Cs1csó
titán
-
Aryon87
félisten
válasz
Cs1csó #80402 üzenetére
Inkább fejlsztése szorul szerencsétlen, a 4GB ram is kezd kevés lenni szerintem.
És kb 1 hete volt újrahúzva a gép..
ha hozzájutok a 1803-as verzióhoz, akkor újrahúzom újra azzal és nem még frissítgetni.
Úgy tűnik ez is hasonló lesz, mint a mobiloknál főverzióváltáskor: Hard reset kell majd.. -
Aryon87
félisten
Működnek az újabb verziók, nem az a bajom. hanem az, hogy a gépem teljesítménye rottyra megy le. Míg a 1507-en baromi gyorsan reagál mindenre, és szinte azonnal betölti a dolgokat, addig a 1709-en már lassabban reagálja le, és a 1803-on meg már szenvedés kategória lesz.
A töltés jelző led is folyamatosan villog, míg a 1507-en csak néha felvillan. a legfrissebbnél meg már állandóan világít.
Ez nem normális szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest