Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz Buckey #78540 üzenetére
A parancssori megoldás csak azt mutatja, hogy az oprendszer küld-e TRIM-et, de ahhoz, hogy az el is jusson a meghajtóhoz, kell a megfelelő driver is. A HDS mindkettőt vizsgálja (de ezek szerint a 1803-ban még nem mindig jól).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
King Unique
titán
válasz Buckey #78649 üzenetére
A csatlakoztatáskor rendszerint akkor akarja formázni a Windows a külső HDD-t, ha gond van a rajta lévő kötettel és pl. az NTFS-ből RAW lett. Akkor van a fájlkezelőben az alábbi hibaüzenet. De csak úgy magától nem szokott ilyen lenni és (átmenetileg) fizikai csatlakozási probléma, a szoftveres leválasztás hiánya, illetve a 2,5"-os típusoknál az elégtelen tápellátás is okozhat ilyen / egyéb gondot.
Ha a külső meghajtón NTFS fájlrendszer van, akkor ott felhasználói jogosultságok lesznek érvényben. Ha több Windowszal, illetve más felhasználói fiókok alatt is használod az eszközt, akkor pedig szükség lehet a jogosultságok beállítására pl. grafikus felületen, vagy parancssorban. A Linuxnál, illetve egy spéci WinPE rendszernél az NTFS-nél beállított hozzáférési jogok nem érvényesek, azért lehet ott ilyenkor is hozzáférni a tartalomhoz. A meghajtón tárolt fájlok viszont nem szoktak csak úgy maguktól eltűnni. Ha igen, akkor ott valami egyéb gond lehet, viszont a részletek nem ismeretek.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Buckey #78656 üzenetére
Ebből még nem igazán derül ki, hogy rendeltetésszerűen volt-e használva a külső merevlemez, annak pontos típusa sem ismert stb. Ha netán állandóan a géphez van csatlakoztatva az eszköz, akkor ugyan azzal, illetve a Windowszal együtt is ki lehet kapcsolni, de amúgy nem véletlenül van ott a rendszerben a szoftveres leválasztási opció. Normál esetben egy külső háttértár NTFS köteténél beállított felhasználói jogosultságok pedig nem szoktak csak úgy elállítódni a rendszer leállítása, majd újbóli indítása után. Ahogyan a fájlok sem tűnnek el csak úgy maguktól. Ha esetleg gond volt a fájlrendszerrel és lefutott automatikusan a CHKDSK, az szokott bizonyos esetekben belegányolni. De az sem fut le egy ilyen külső meghajtón csak úgy magától és ok nélkül. Ha a mappákban a rejtett elemek mutatásával sem jelennek meg a korábbi fájlok, akkor van amikor a CHKDSK is megoldás lehet, de inkább a GDB és társai adatmentő szoftverekkel érdemesebb ránézni. Viszont, ha van róluk máshol másolat, akkor nyilván felesleges ezzel szórakozni és egyszerűbb visszamásolni a fájlokat.
Használok egyébként egynéhány külső HDD-t több Windowszal és NTFS fájlrendszerrel, de eddig ilyen gondom még nem nagyon volt. Windows 10-zel és az aktuális 1803-as verzióval sem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Buckey #78659 üzenetére
Igen, az is opció, ha a Windowszal együtt vannak leállítva és elvileg olyankor közben leválasztja őket a rendszer. De biztos, ami biztos alapon én lehetőség szerint mindig leválasztom őket előtte és így pláne nem szokott gond lenni. Igaz én Windows és Linux alatt is többnyire csak gyorsbillentyűvel szoktam, úgy egyszerű és kényelmes.
A Windowsban alapértelmezetten gyors eltávolításra vannak optimalizálva az ilyen USB-tárolóeszközök és elvileg nem okoz gondot a szoftveres leválasztás hiánya. De a gyakorlatban már nem feltétlen van mindig így és számos eset volt már ezen a fórumon is eltűnő / sérült fájlokról, NTFS-ből RAW kötet lett stb. Persze vannak olyan userek, akik még rátesznek egy lapáttal és aktív lemezművelet közben rántják ki az eszközt, vagy pl. használat közben alvó állapotba rakják a gépet és úgy cserélgetik őket...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Buckey #78662 üzenetére
Ez egy USB-s Wi-Fi adapter, nem hagyományos külső merevlemez és nem is olyan beépített háttértárral rendelkező típus, mint pl. a WD megoldása.
A leválasztást gyorsbillentyűvel mondjuk külső programmal oldottam meg. A fizetős USB Safely Remove és a Zentimo tud ilyet, de az ingyenes USB Disk Ejector szintén. A Windows saját eszközeivel a leválasztáshoz lehet parancsikont készíteni az asztalra és a tálcára, de a gyorsbillentyűt nem próbáltam.
-
King Unique
titán
válasz Buckey #78670 üzenetére
A program ablakában egyesével is leválaszthatók az eszközök, valamint a gyorsbillentyűs megoldásnál sem csak az összeset lehet. Másrészt beállíthatók rejtett eszközök is, ha az a cél, hogy azokat ne piszkálja a program. A leválasztás után pedig nem szokta csak úgy "visszarakni" őket, de amúgy van benne fizikális újracsatlakoztatás nélküli visszacsatolási opció is. A Windows helyi parancsikonos megoldását inkább hagyjad, azt kár volt linkelnem! Az még az XP-nél működött és annál volt rá szükség, mert random eltűnt a tálcáról a leválasztási ikon... Az újabb Windows-verzióknál viszont már nem létszükséglet azzal szórakozni és azoknál ott a leválasztás sem nagyon működik.
Tehát a screenshot alapján egy dokkolód is van és abban van a 4 TB-os HDD. Így már világosabb az egész. Egyes dokkolóknál pedig előfordulhatnak akár csatlakozási problémák is, mivel a SATA fizikai interfész eleve nem olyan gyakori és intenzív csatlakoztatásra lett tervezve, mint az USB.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Buckey #78673 üzenetére
Ilyet nem tudom melyik verziónál tapasztaltál, de én már használom egy ideje és ilyet nem csinált soha. A leválasztási ablakban eleve egyesével, egymástól függetlenül lehet eltávolítani az eszközüket. A gyorsbillentyűs megoldásnál valóban van "összes" opció is, de az a rejtett eszközöket nem piszkálja és a leválasztás után pl. az USB-s egér továbbra is működik.
-
Buckey
őstag
válasz Buckey #78707 üzenetére
Újraindítottam a gépet, sikerült leválasztani. Megpróbáltam előidézni, hogy ne engedje leválasztani, de nem sikerült, most működik rendesen.
Közben meg ezt találtam:Kérdezem én, hogy most normális ez a rendszer? XP, meg 8.1? Nem is volt a közelében olyan korból származó hardver meg szoftver, főleg nem switch!
Vagy még mindig az őskorban tartunk? Mert akkor buheráltam ennyit a gépet, mikor XP, Vista meg Win7 volt, hogy azért ne omoljon össze hirtelen nagy terhelés hatására. Vagy ha mégis, akkor előtte legalább tudjak róla.. -
Cs1csó
félisten
Ezt én is utálom, nem is értem miért nincs erre egy olyan továbbilehetőség - amikor feljön ez az ablak - pl.: a folyamat erőszakos leállítása az eszköz leválaszthatósága miatt " ????? Rákattintok és utána le lehet választani ezt nem értem, vagy legalább írja már ki : MI AZ AMI HASZNÁLJA ami miatt nem lehet leválasztani.
Amúgy ajánlom figyelmedbe a hasonló szituációk megoldására: USB Disk Ejector ahogy nézegettem ingyenes vonalon ez a legajánlottabb, vagy nincs más és egy gép újraindítás.
-
King Unique
titán
Ez egyáltalán nem újdonság, ez a jelenség már az XP-nél is megvolt, ahogyan pl. a Windows 7-nél is. Szóval nem 1803-as fícsör, emiatt semmi értelme újratelepíteni.
Egyébként ilyenkor zárolhatja átmenetileg egy külső program (pl. HDS), vagy akár a Windows folyamata is a külső meghajtót, ezzel akadályozva a leválasztást. Nem hiába használom a korábbi válaszban említett külső programokat és az alábbi screenshot is jól szemlélteti ezt.
Amúgy meg a Linux sem kivétel, néha annál is előfordulhat ilyen. Ráadásul ott némelyik opció nem is teljes leválasztást, hanem csak a partíció lecsatolását csinálja. Az előbbinél pedig olyan bugok is előfordulhatnak, hogy leválasztás után fogja és újracsatlakoztatja az eszközt, tapasztaltam már...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Buckey #78721 üzenetére
Hát én egy ilyen miatt nem nagyon váltanék, pláne hogy a másik rendszernél is vannak érdekességek, mint említve volt az előző válaszban. Van olyan külső HDD-m, aminél csak a sima unmount opció működik Linux alatt, a teljes eltávolítás nem, mert mindig újracsatolja. Ellenben Windowsnál OK az utóbbi is. Aztán nem olyan régen egy Macen használt HFS+ fájlrendszerű külső HDD-n kellett oda-vissza másolni az adatokat. A Mint volt az első opció, mivel az kezeli a HFS+ fájlrendszert is natívan. Viszont csak USB 2.0 sebességgel volt hajlandó másolni, holott maga az eszköz, kábel, port USB 3.0-s volt. Plusz maga a rendszer is natívan támogatja a szabványt, sőt már a Gen 2-t is. Ellenben a Windows 10-nél már működött rendesen az eszköz USB 3.0 sebességgel. Igaz ott telepíteni kellett a HFS+ fájlrendszer teljes körű kezeléséhez pl. a Paragon szoftverét.
Szóval pró / kontra ilyen téren mindkét platform rendszereinél akad. Amúgy meg dual-boot és akkor nem kell kompromisszumokat kötni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Buckey #78740 üzenetére
"Vagy szedjem le fél évente az új rendszert és telepítsem tisztán?"
Ahogy olvasom itt ezt a sok kisebb-nagyobb problémát szerintem - a jövőre való tekintettel - érdemes elhalasztani az azonnali frissítést vagy a tiszta telepítést - erre kiváló megoldás O&O ShutUp10 amivel lehet úgy tiltani a upgrade-et hogy közben a sima biztonsági frissítések tudnak települni - és várni az első vagy akár a második patch keddig és akkor is inkább a tiszta telepítést választani (ha az időd és az energiád engedi)
-
Geth
veterán
Az az "xp-win8.1 usb baromság" az egyik (realtek) driver miatt került fel, ezt egy 3 mp-es keresés dobta. Namost képzelem milyen driverek lehetnek fent, ha ez nem volt világos
Én ritkán használok külső meghajtót, az utolsó USB3-as HDD-t hugomnak lepasszoltam, nem panaszkodott, amikor néha találkozom a vinyóval, nálam is jól működik.
Lehet Neked ezt a Windows dolgot nem kellene erőltetni...[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Buckey #78742 üzenetére
Nem tudom én sem mi lenne a megoldás - lehet nincs is - miért is?: adott egy oprendszer ami régebben 3 évente most fél évente megújul. Ez törvényszerű hiszen egy dolog állandó a változás szokták mondani. Elképesztően változatos mind a hardveres mind a szoftveres környezet ezt kiszolgálni szinte lehetetlen. Nekem egy 2007 nyári modell notebookon szépen fut a windows 10 legfrissebb buildje. Egy ismerősöm még régebbi aszali gépén - talán 2002-es gép lehet vagy kicsit újabb vagy régebbi de ott körül - is szépen fut ez szinte már bravúr.
Egy álomvilágban ahogy kijön a friss windows build egyből minden hardverednek kijönne a frissen kompatibilis változata - akár még bios frissítés is hogy minden 100%-ban tökéletes legyen de a valóság az hogy egy hardver-t - érthető módon - 3-5 évig támogatnak aktívan aztán vagy fog működni az adott rendszeren vagy nem. Persze ez sem dráma mert számos általános driver bőven elég lesz még akár 5 év múlva is de ezt sosem lehet tudni.Sajnos még ha a frissítési szándék meg is van akkor is jöhetnek hibák, vegyük pl. az Avast free-t elvileg már pár build-el korábban 1803 kompatibilissé tették de mégis a GUI egy rendszer újraindítás után totál elszállt és csak erre még egy két újraindítás tudta újra működésre bírni.
Van még egy megoldás amivel kiegészíteném a korábbi hozzászólásomat: tehát megvárod mondjuk a 2. patch keddet hagyod hogy a windows-od upgrade-eljen majd ha lefutott akkor csinálsz egy rendszer alaphelyzetbe állítást (GÉPHÁZ - FRISSÍTÉS ÉS BIZTONSÁG - HELYREÁLLÍTÁS - GÉP ALAPHELYZETBE ÁLLÍTÁSA) ezzel pikk-pakk lesz egy kvázi frissen telepített windows-od.
"Ha minden félévben újra kell raknom a rendszert, akkor kár volt SSD-t vennem." ezt mire érted? Azért vetted az SSD-t hogy gyorsabb legyen a géped de mégsem lett? Vagy, hogy a sok újratelepítés - sok írás - tönkreteszi? Először is az SSD sokat dob bármilyen gépen tehát ezért nem volt kár kiadni a pénzt érte az írás miatt pedig ne fájjon a fejed, ha egy 10 ezer forintos SSD-t 5 évente cserélni kell az sem vészes de simán ki fog bírni akár 7-10 évet is.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz Buckey #78742 üzenetére
Ki mondta, hogy mókolni kell és félévente újra kell rakni a rendszert?
Nem muszáj mindig a legfrissebb build-et használni, senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy a legújabbat használd. Én egyébként még a 1607-est használom, ami 2016 nyarán jött ki. Miután felinstalláltam az év őszén, beállítottam tüzetesen és normálisan, azóta semmi problémám nincs vele. Nem frissítettem semmit az OS-en. Csak abban az esetben szoktam új build-et feltenni, ha valami nagyobb volumenű változás van a gépemben hardver(ek) tekintetében. Ez a legegyszerűbb módja az egésznek és az ember megspórolhat magának jó pár fejtörést.Szerk.: Egyébként részemről nem ajánlott, ha csak simán ráfrissítesz a meglévő, beállított Win10 verziódra, mert a legtöbb esetben jó pár beállítást - amit előzőleg eszközöltél - visszaállíthat alapértelmezett állapotba.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Lehet nálad állítólag nálad jobban melegedik a gép, de én mondjuk nem vettem észre, eddig itt topikban mások sem említették. A dokkolónál az az NTFS jogosultsági probléma pedig elég érdekes. Én is használok többféle USB-tárolóeszközt NTFS fájlrendszerrel, immáron a 1803-as verzióval is, de ilyenbe eddig még nem futottam bele. A szoftveres leválasztásnál az a probléma pedig végképp nem 1803 és nem is Windows 10 sajátosság, mert már a korábbi Windows-verzióknál is megvolt.
Egyébként nem muszáj félévente váltani az újonnan megjelenő verzióra. Ha legalább Pro kiadást használsz, akkor a gépházban ott van a halasztási opció. Vagyis a funkciófrissítéseket el lehet 365 nappal, azaz 1 évvel halasztani. De közben a rendszer továbbra is kapja a minőségi frissítéseket, azaz többek között a biztonsági javításokat is. Ez azért ésszerűbb megoldás, mint végérvényesen letiltani minden frissítést... Amúgy az Education és az Enterprise kiadásoknál + 6 hónap támogatást biztosít a Microsoft, tehát azoknál egy-egy verzió használatát akár még tovább el lehet tolni. Említette itt valaki még az LTSB/LTSC kiadást is, amelynél valóban jóval hosszabb egy verzió támogatási ideje. Csak annál meg ugye az gond, hogy normál esetben egy home usernek olyan nem nagyon lehet. De persze tudjuk, hogy néha előfordulhatnak kivételek...
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Buckey #78851 üzenetére
Én ma raktam újra a Win10 Pro 64 bites rendszeremet.
Kicsit mérgelődtem , hogy a Microsoft fiókba bejelentkezés után még PIN kódot is be kell állítani.
Sebaj gondoltam és 4 számjegyet megadtam.
Restart után beütve a pint azonnal lép be....még entert sem kell nyomni.
Egész jó és gyorsabb mint az előző jelszavas módszer.Szokásos beállítások , programok felmentek.....eddig gond nélkül megy.
A nasokon található megosztott mappákat felcsatoltam mint hálózati meghajtók.
Persze a tallózás nem megy de szerencsére tudom fejből az elérési utakat.
Chrome , MPC-HC , Eset NOD32 , irfanview , Kodi , steam , origin valamint az áruházból a RádióM alkalmazás ment fel......kb ennyi.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Geth
veterán
válasz Buckey #78969 üzenetére
Te viszont kitartasz (mint a müncheniek), vagy csak Te vagy a vadász a viccben
Ez a molyolós megjegyzés mi akart lenni? Gondolom ha érdekelt volna, megnézed mi az...
Valószínű .NET-et forgat a háttérben, én mondjuk ngen-nel kicsit meg szoktam siettetni
De évek óta ez van, és még mindig van aki meglepődik... vagy első telepítés? -
pc360
addikt
válasz Buckey #79016 üzenetére
Meg keresésre vannak sokkal jobb és gyorsabb programok, pl. az Everything. Az indexelés letiltásával, ha jól rémlik, a start menüben se fogsz tudni keresni, pedig a beállításokat könnyebb úgy előhúzni.
Amúgy SSD-n nincs semmiféle gond ezekkel, észrevehetetlen, hogy bármit csinálna a háttérben. Ha görcsöl a HDD-d, akkor cserélj egyet SSD-re! Elég alap amúgy is ma már.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
movax
őstag
válasz Buckey #79058 üzenetére
Azt észrevetted, hogy maga a win10 jelzi az 1803-as telepítése után, hogy a hálózati megosztásnál változások vannak, a HomeGroup megszűnt?
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz Buckey #79235 üzenetére
Azt vettem észre, ha használom a megosztott mappát, akkor tartja és nem dobja el. Miután bezárom és inaktív lesz, már hajlamos megszakítani és B gépen elég csak a hálózat ikonra rányomni, A gépen újra aktív a megosztás. Röhej az egész, de most bekapcsoltam én is mindkét gépen a két funkció szolgáltatást, meglátjuk mi a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Buckey #79259 üzenetére
Egy XP-nál talán rendben is volt de ma már ez nem ajánlott, akár eszközillesztőnek is tehet fel egy frissebbet a netről stb. Sőt már az sincs mint pl. a windows 7-nél hogy ha mondjuk pár órán belül nem dobsz fel a friss telepítés után egy külső kergetőt akkor sír hogy kapcsold be a MS Security Essential-t vagy valami ilyen néven futotta védelmet. A windows 10 már "világrajötte" utáni első másodpercekben is védve van, sőt a tálcáról elérhető pajzs ikonról elérhető a biztonsági központban kikapcsolhatóak ezek a dolgok is mint a smart screen sajnos még hasznát SOHA sem láttam.
Komplikato
Aktiválva van az OS-ed akkor mi a gond? Gondolom az is PRO verzió? Örülj és használd a kulcsot ami így megmaradt meg tedd el hátha fog még kelleni.
Amúgy lehet ilyen amit leírtál pont pár hozzászólással korábban volt egy olyan hogy a srác kivette a gépből a vidikarit és másikat tett bele de ettől elszállt az aktivációja később visszatette a régi kártyát de már így sem volt jó. Az a tanács az ilyen problémák elkerülésére hogy MS fiókkal legyen használva a gép és akkor a fiókhoz rendeli hozzá a kulcsot (persze OEM-nél a géphez is gondolom de ha van MS fiók akkor több hardver variálást elfogad mint e nélkül.)[ Szerkesztve ]
-
-
Geth
veterán
válasz Buckey #79280 üzenetére
Bár lehet nem segít semmit, de sok TV-nél az a megoldás, hogy a forrás típusát/nevét/címkéjét át kell állítani olyanra, amiben szerepel a PC szó. Látszólag teljesen jelentéktelen opció, általában jól el is van dugva.
Beállítása után hirtelen megjavul a képméret, jók lesznek a színek, stb
Nekem Samu van, de ismerősnél megtaláltuk LG TV-n is az átnevezést, ott is hasonló pozitív kimenetellel.A HDMI scaling (*scan) a GPU driver beállításai között szokott lenni.
Nekem a fenti névátállítás után már nem is kellett hozzányúlni, 0%-on van.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Buckey #79313 üzenetére
Én voltam az, aki a Linuxra megy vissza, csak kell egy jó USB wifivevő, amit a Linux is támogat.
Sokan szurkolunk!Az első pár órában öregedtem pár évet, de utána a 4 évben meg semmit!
Csak nehogy valaki ebből azt a következtetést vonja le, hogy neki se lesz problémájaMelyik Windows csinálja ezt meg hiba nélkül?
Bármelyik amelyiket telepítettem...A másik kollégám meg évente 2-3-szor nyaggat, hogy nézzem meg a Windowsát mert valami nem jó.
Küldd tovább -
vlevi
nagyúr
válasz Buckey #79321 üzenetére
"nem jó az Ubuntu, ott van még a Mint"
Ami Ubuntura épül
Ráadásul kettővel korábbi Ubuntu verzióra
Az pedig, hogy lehúztam volna a TV-t, csak félmegoldás, mert attól még nem lenne telepítve rendes Nvidia Driver. A windows legalább feltelepíti a Microsoftnál meglévő legutolsó drivert (ami persze nem a legfrissebb, de legalább rendes, Nvidia által kiadott driver).
De megígérem, hogy előveszem a másik gépet (másik HDD-t), és arra felrakok egy Mint-et, vagy fedora-t (ubuntut és gnome-t láttam már eleget), és megnézem ilyen az.
1-2 hetet talán kibírok ETS2 nélkül
Szerintem fejezzük be, mert kivágnak innen minket -
Buckey
őstag
válasz Buckey #79280 üzenetére
Gyerekek, ez a Windows kikészít. Tisztára olyan, mint egy hisztics picsa, akinek semmi sem jó.
Hiába kapcsolgattam én a TV-t, PC-t mindenféle sorrendben a legújabb driverrel, nem elég annyi, hanem bemenetet is kell ám váltani, majd vissza! És láss csodát, belefér a PC képe a TV képernyőjébe.
Akkor most melyik a bibis? A PC vagy a TV? Mert 3 driver frissítéssel ezelőtt jó volt, nem volt bemenetváltási macera. -
King Unique
titán
válasz Buckey #79500 üzenetére
Ilyen probléma tipikusan akkor (is) szokott előfordulni, ha nincsen szoftveresen megfelelően leválasztva az USB-tárolóeszköz, lásd egy ugyanilyen márkájú dokkoló példáját. Ami nyilván user error... Aztán szintén ezzel a dokkolóval szemléltetve akár maga az eszköz hibája is okozhat gondot (példa). Illetve a SATA fizikai interfész nem feltétlen olyan gyakori és intenzív csatlakoztatásra lett tervezve, mint az USB. Ebből adódóan egyes dokkolóknál pedig előfordulhatnak csatlakozási problémák, ami miatt az NTFS-ből RAW lehet. A Linux meg csak azért kezeli, mert az ilyenkor, vagy legalábbis bizonyos esetekben képes felcsatolni a RAW kötetet és hozzáférni a tartalmához. De attól az még sérült és Windowsnál ugyanúgy gond lesz vele. Ilyenkor esetleg rá lehet nézni másik Windows-verzióval is, de ha egyszer tartósan RAW lett, akkor a többi Windowsnál is az lesz. Sőt, a dokkolóból kivéve SATA-n csatlakoztatva is (példa).
A linkelt példák pedig láthatóan nem a Windows 10 1803-as verziójára vonatkoznak... Pláne, hogy ilyen RAW problémáról még a korábbi 1607-es verziónál cikkeztek és annál futottak bele többen is. Az meg a másik, hogy pl. én számos ilyen USB-tárolóeszközt használok immáron 1803-as verzióval is, de eddig egyik sem lett RAW. Igaz én rendeltetésszerűen és normálisan, valamint megfelelő állapotú eszközöket, nem úgy, mint egyesek...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Buckey #79505 üzenetére
A linkelt példákban a fórumtársnak pont ugyanolyan dokkolója van, mint neked. Szerinted nála a 1803-as funkciófrissítés, illetve Windows 10-verzió okozta 2017 novemberében a problémát...? Nem éppen, ahogyan az akkor általa használt 1703/1709 (?) verzió sem igazán valószínű. Ilyen hiba hivatalosan a 1607-es verziónál volt, mint azt az előző válaszban lévő cikk is mutatja. A dokkolónál pedig előfordulhat az egyik slotnál random csatlakozási probléma, ami miatt az NTFS-ről RAW lesz. De akár az USB-kábel hibája, a csatlakozó és aljzat nem megfelelő illeszkedése miatt is lehet gond. Az pedig, hogy jelen esetben a Linux kezeli, csak egy dolog, amiről az előző válaszban szintén volt szó.
(#79508) gb4400:
Igen, nyilván régebbi Windows-verzióknál is előfordulhat ilyen, mint azt a 7-esnél a példa is mutatja.[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Buckey #79510 üzenetére
Ennek is köze lehet hozzá, be kell állítani az usb-portok energiagazdálkodását. Egyébként én soha nem találkoztam ilyen hibával, pedig rendszeresen dolgozom külső hdd-vel.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Buckey #79510 üzenetére
Ha tényleg végig abban a slotban volt a HDD és nem volt cserélgetve, akkor ott a csatlakozási gond nem valószínű, legalábbis amiatt nem. Ha a kábel sem volt, akkor jó esetben annál sem. De az utóbbinál mondjuk nem kell ehhez kihúzni, mert akár az is elég, ha csak kicsit elmozdul a kábel és annak csatlakozója az aljzatban. Azt, hogy nálad a dokkoló hibája-e, az nem biztos, de a linkelt példák alapján az sem lenne meglepő. Olyan, hogy közvetlenül a build upgrade után lett RAW az NTFS kötet, olyan korábban a 1607-es verziónál fordult elő többeknél. De a leírtak alapján esetedben utána még nem volt ilyen gond, hanem csak most, aminek az oka nem tisztázott. A RAW megjelölés pedig elvileg Windows alatt érvényes, a Linux NTFS-nek mutatja, illetve ehhez hasonló hibaüzenetet dob, ha nem tudja felcsatolni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest