Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Ugyanez a gondom van, végtelen ideig marad a "Leállítás" képernyőn két gépem is. Mindkettő valamelyik idei Win10 frissítés óta csinálja, de az egyiknél sokára szóltak szülők, másikat meg pár hónapig nem használtam és a kumulatív telepítése óta az se jó.
3-ik és 6-ik generációs Intel gépek UEFI módban telepítve. BIOS frissítéshez már rég nincs támogatás.Hogyan találhatnám meg az okát annak, hogy nem hajlandó leállni?
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Mert az előkészületek részt pl. én kihagytam, és arra reagáltam.
Igen erre emlékeztem, most már lementettem. Tekintve, hogy idén történt 1909-el a konverzió, használhattam volna ezt az eszközt ha egyáltalán felmerül bennem, hogy létezik ilyen.
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Igen nyilván én itt most nem beszéltem egy tucat dologról, egyik az hogy multiboot rendszernél nyilván gyorsindítás off alapból. Tehát bennem ez fel se merült hogy külön kiemeljem, pedig hibernált rendszert áttéve másik gépből nem egészen a kívánt eredmény lesz. Másik, hogy mindig legyen az embernél két pendrive, Macrium és Minitool Partition Wizard (esetleg még W10 telepítő).
Ugyanis pl. Legacy telepített W10-et videokártya kékhalál miatt (Intel Atom ITX lap) át kellett tenni UEFI-be, ehhez pedig kellett növeszteni ugye a megfelelő UEFI partíciókat is.
Ott a procedúra a partíciónkénti mentés, SSD formázása, másik gépről UEFI partíciók bemásolása, Win10 és Server partíció vissza, majd fixboot (Macrium-ban boot repair).
Más ezt is újratelepítette volna.Meg az se árt, ha van az embernek másik gépe google keresőzni, mert ha kézzel kell bemásolni egy még le sem töltött storAHCI drivert a bootoláshoz az új gépben, akkor egy szál telefon nem biztos hogy elég lesz a boldogsághoz.
Mondjuk erre a legacy to UEFI váltásra mintha nemrég lett volna linkelve ennél egyszerűbb megoldás a hiányzó partíciókra, de nem néztem meg sajna.
-
quailstorm
félisten
válasz
kutga
üzenetére
Adatlapomon van egy pc2, az most lett nemrég több HDD-ről 1db 1TB SSD-re, IDE-ről AHCI-ra, alaplapot chipsetet SATA controllert, procit cserélve átmozgatva, XP-Vista-7-8.1-10, és mind sikerült gond nélkül.
Procicseréhez nem kell menteni sem, BIOS/UEFI ismerje, más baj nem lehet. Alaplapcserénél már érdemes lemezképet gyártani, de W8.1 W10 simán megoldja, max elsőnek csökkentett módban kell indítani pl. IDE AHCI váltás esetén. A többinél kell kicsit szenvedni mire a storage controllert beadod neki, de nem vészes, a többit meg felismeri/chipset drivert kér.
Úgyhogy nem kell aggódni, elég flexibilis a rendszer.
Amúgy i5-3470-ről a Ryzenbe én is csak átraktam az SSD-t és kész, felismerte első bootnál és ment tovább.
-
quailstorm
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
A foxit nem felfelé lóg át, hanem oldalra. De most a legutóbbi frissítéssel ebben a percben nem tudtam belőle kihozni.
Most átrendeztem a monitorokat és nekem is ugyanúgy átlóg a Firefox felfelé.
Discord és foxit oldalra szokott.Vivaldi böngésző úgy tűnik nem lóg át felfelé.
-
quailstorm
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
Átlóg az egyéni ablakfelület. Foxit reader is csinálja, meg még pár app. Akár Discord is tud átlógni 1-2 oszlopot.
Engem is zavar de nem foglalkoztam még vele.Eddig kizárólag azoknál az appoknál van gond, amelyek nem az alap Windowsos ablakkeretet használják, hanem próbálnak csicsázni.
Pl. Internet Explorer 11 nem kéne átlógjon. A többi az szerintem mind saját. Mondjuk még a Firefoxtól várnám el, hogy ne lógjon át.
-
quailstorm
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
Gépházból állítva is így lesz?
Két dolgot tudni kell. Egyrészt van egy hardveres sorrend, nálam pl. az első DVI a GTX1070-en. Mindig az az első, amin az UEFI/BIOS látszik.
A másik, hogy HDMI, Displayport leválasztja magát a monitor kikapcsolásakor.Ennek ellenére a Windows kb. a 7-től felfelé van olyan okos, hogy megjegyzi mi hogyan van, és boot után berakja olyan sorrendbe őket, ahogy te állítottad. (tehát én már a Displayportos monitoron gépelem be a jelszavam, pedig a forog a pötyike még a DVI-on volt)
A képeden ha jól látom nVidia vezérlőpult van.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
Nekem is a 2004-en még a régi Edgek maradtak alapból, a múlt hétvégi javító újratelepítésnél cserélte le a Chromium verzióra.
-
quailstorm
félisten
válasz
Impair1980
üzenetére
Jó neked, nekem csak még több gondot okozott és néhány csomagot rendszerszinten el kellett távolítanom és újratenni.
Azt már nem javasolják modernebb W10 buildekkel.
-
quailstorm
félisten
válasz
Impair1980
üzenetére
Start menü, keresés, gépház, ezek se mennek? Ilyen volt nekem is múlt hét végén...
[link] Ezt csináld meg, aztán WSreset. Appx teljes újraregisztrálást egyelőre ne, mert attól meg fog halni még jobban.
-
quailstorm
félisten
Volt egy elég csúnya Win10 összeomlásom a múlt hétvégén. Először a WinStore felkiáltójelezett és nem akart indulni, majd nem volt start menüm se miután egy netes scriptet a kelleténél korábban állítottam le.
Lényeg, hogy SFC, DISM hibát nem talált, repair install nem oldotta meg, viszont a WindowsApps folder permissionst defaultra visszaraktam, azóta mennek a dolgok.De, több user van a gépen, és az egyik userben az asztalon ha duplaklikkelek egy ikonra, akkor kifagy az asztal (explorer.exe). Szóval valami még valahol van. A fő felhasználónál viszont ez a hiba nem áll fenn.
Van bármi ötlet merre keressek?
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Visszaállítás sem segített, drivertelepítés után ugyanúgy meghal.
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
ASIO driver, JRiver. Nem jó a Linux... Alaplap csak Win10 64-bitet támogat.
Rendes passzív half-size VGA-t paneltápról hajtani, mikor eddig az összfogyasztás volt 10W, háááát...
Kéne a grafikus driver, mert annak kéne lejátszani a h264-et fullHD-ig...
A gépnek két funkciója van, egyik az MP3 és FLAC lejátszás USB DAC-on, másik a filmnézés, YouTube. Még a zenéhez épp el lehet létezni driver nélkül. -
quailstorm
félisten
Intel HD gondban kérnék segítséget.
Adott egy AsRock J3455M, zenehallgatós gép. Nem volt Intel HD driver felrakva, csak amit a Windows.
22-én jött egy frissítés, azóta indításnál kékhalál, callstacken meg dxgkrnl és az igfx, tehát egyértelműen az Intel driver száll el.Namost én hiába takarítom el DDU-val, akármit* rakok fel, kékhalál van azóta. Valamint ha kap netet, akkor ő erőszakos, és felrak valamit, ami szintén kékhalál.
A vicces az, hogyha felkerül driver, de nincs újraindítás, akkor egy Unigine Heaven hiba nélkül elfut. Tehát artifact, meg egyéb hiba nincs.
Nem igazán tudom most mit kéne csinálni.
*AsRock oldala, plusz Intel oldaláról kétféle, és Windows Update.
-
quailstorm
félisten
válasz
szilvásbukta
üzenetére
Elég bonyolultnak hangzik.
MiniTool free elég lesz. D méretét csökkented a szabad hely rovására, majd eltolod a lemez végére, a szabad helyre meg kiterjeszted a C-t. Ennyinek kéne lennie. -
quailstorm
félisten
válasz
pataslogeza
üzenetére
Csinálj egy teljes lemezképet a mostani C-ről, aztán szedj le egy 1903-as ISO-t, indítsd el róla a setup.exét, (esetleg húzd ki a netet, hogy ne tekerjen bele frissítéseket feleslegesen), majd próbálj frissíteni.
-
quailstorm
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
Mi volt a problémád a Comodo-val?
Nekem eddig kb. ennyi:
Secure shoppingot tilos felrakni mert elrontja a képmetszőt.
Nem frissít azonnal Windows felhasználó bejelentkezés után.
A tűzfala blokkolja a PROFINET protokollt.Viszont ezerszer jobb használni az izolálást, a karantént meg a tűzfalat benne, mint a gyári Windowsost.
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Valami ilyesmi.
Volt anno av-comparatives teszt, én meg most szubjektív 1903-as Win10-en, G4400 procival teszteltem, és mind a Comodo IS, mind az ESET kevésbé fogja a gépet. -
quailstorm
félisten
Tálcán a nagyító gombra kattintva a keresésnél van néhány "legutóbbi fájlok"-ra emlékeztető file.
Azt valahogy lehet törölni? Tök random, már letörölt fájlok vannak ott és egyáltalán nem változik a lista, in-place upgrade után sem.Ááááá, sikerült. Így kell.
Tevékenységelőzmény. -
quailstorm
félisten
válasz
üzenetére
Nálam 3/3 gépen rossz. Keresésben nem akarok webes eredményeket látni, nem hiszem, hogy ez nagy bűn.
Fő gépemen most rakom fel in place upgrade segítségével újra, mert elkezdett mindenféle hülyeségeket csinálni ha uwp hív natív appot, nincs engedély meg nem találja.
Miért nem lehet azt csinálni, hogy nem ezzel telnek az órák, nem értem.Most egy darabig tiltom a frissítést ezek után, aztán majd visszanézek.
Igen használom az o&o toolt, de az csak ui, nem csinál semmi illegális dolgot. Elmúlt években nem okozott gondot hogy webes keresést tiltottam. Binget tiltottam.
-
quailstorm
félisten
Megint megjött a KB4512941 a gépemre (kötelezőként, automata). Binges registry "hack" ki volt már nyomva.
Keresés úgy kompletten nem működik azóta, hiába kattintok, Win+S-et nyomok, semmi. Első bugosnál legalább üresen bejött.Mit szívnak ezek az MS-nél?
-
quailstorm
félisten
válasz
Kékes525
üzenetére
Most frissítettem 1903-ra a frissítési segéd nevű alkalmazással, és itt kérdés nélkül felrakta, így szembetaláltam magam a nem működő kereséssel.
Vezérlőpultban látszik, nézzük az eltávolítást.Egy részletes angol cikk a problémáról.
Reddites adalék.
Kajak ott száll el, hogy nem küldheti a kémkedést a Bingnek?Update uninstall után újra van start menü. Igen használok O&O Shutup10-et és a webes keresés le van tiltva.
Egyébként a frissítés telepítése után mindegy mit kapcsolsz vissza O&O-ban, jobb nem lesz tőle. -
quailstorm
félisten
Adott egy Windows 7-es gép, amin egy admin fiók felhasználónév és jelszóval beállítva várja, hogy bejelentkezéses fájlmegosztásra használják.
Adott két Win10-es gép, egyiket tegnap telepítettem 1809, másik még 1803.
1803-ról kiválóan elérem Total Commanderrel és intézővel is a hálózati gépet, valamint látom is a hálózati gépek közt.
1809-es laptopról nem látom a gépet. Ha beírom \\gépnél\sharedfolder, akkor megy, de csak intézőben!!! Total Commander akkor is megtagadja a belépést. Credential meg van jegyezve a hitelesítőadatok közt.Ilyenkor mi van? Nem hiszem, hogy SMBv1 kellene, de az épp nincs benyomva, az tény.
-
quailstorm
félisten
válasz
Kékes525
üzenetére
Még nem próbáltam, ezen kívül felraktam manuálisan a frissítést, de a következő adandó alkalommal ránézek ezekre is.
(#83037) laszlohu : én nem foglalkozom ilyen aktív időszakkal meg egyéb marhaságokkal értsd defaulton van és hatása nincs. Bármikor jelezhet és jelez, én meg nyomok egy okét, ha ráérek.
Az 1803 telepítése óta nem jó azon a két gépen, addig minden rendben volt.A manuális telepítés az kicsit macera nekem, bár XP-hez képest álom. Ott mire kikeresem azt a sok vackot, ami megjelent és akár 20 óra tekeréssel se találja meg...
Itt csak 1 van és kész. -
quailstorm
félisten
válasz
Poplacsek
üzenetére
Adatlapos gépemen is kb ~5 perc alatt végez (végzett mert már nem kap) a frissítéssel, szóval nem normális. Amúgy csak tiszta telepítés javasolt, különben az összes korábbi driver ott lesz a driverstore-ban. Nekem Win7-en 20GB-ig sikerült elmenni anno...
Más:
Találkoztatok olyannal, hogy nem találja a kumulatív havi frissítéseket a WU? Van 3 gépem, elvileg tök azonos beállításokkal (1803 x64), és ebből csak 1-en jön automatán, a többin csak Office meg Adobe flash jött.
Nincs késleltetés beállítva. Olyan van group policyből, hogy engedélyem nélkül nem kezdhet neki a telepítésnek. De az 1607 óta.
-
quailstorm
félisten
válasz
lacisz50
üzenetére
Ez a Win10 topic nem a Win8.1...
Ezt kell használnod. -
quailstorm
félisten
Ezzel a cuccal mérjél már körbe.
Ha nem találja meg a gépeket, akkor elhiszem, hogy tiltottad a NetBIOS-t.
Zéró időm van most szórakozni ilyesmivel, ezt XP-től Win10 (eddig) 3 kattintás volt beállítani és minden gépen ment ami itthon volt.
De tervben van az FTP szerver, csak érjek oda.Ez a fájlmegosztás most a napi életben akadályozott, mert időhiányból, 7 éves építkezés miatti érzelmi okokból megmaradt a régi gépem a sok tárhellyel, aztán kell az új gépről elérni.
Ja és a hostsról annyit, hogy IP alapján se tudtam csatlakozni.
Amúgy most megint nem megy ez a fos. De ha lefuttatom a troubleshootert akkor egy darabig megy. Nem értem az egészet bakker.
-
quailstorm
félisten
Annak van, de én nem beszéltem hoststól, és nincs köze a problémámhoz.
Mivel retro gépezek is, ezért ezt a piszok régi megoldást használom, ez működik W2K-W10-ig biztosan. Annál régebbit nem raktam még mappamegosztásba mostanság.Én ma a keresés során a generik oldalaktól jutottam el a NetBIOS-ig, onnan a konzolos netbios toolig, onnan emg, hogy valószínűleg valami blokkolja a forgalmat és mi más lesz, mint a tűzfal.
Nálam biztos van élő NetBIOS hálózat a gépek közt.
Munkacsoportos megosztás van felhasználóneves bejelentkezéssel, azaz üdvözlünk 2000-ben módban tolom. -
quailstorm
félisten
NetBIOS-nak vajmi kevés köze van a DNS-hez...
És nem névfeloldási hiba volt amúgy sem, ha valaki végigolvasta. Az működött. Ott volt explorerben, totalcommanderben, csak rákattintva error.Szóval a WORKGROUP file sharing az NetBIOS over TCP/IP, DNS feloldáshoz SEMMI köze nincs tudtommal. Inkább a NetBIOS névből lesz az IP hostnév.
NetBIOS a munkacsoport, NetBIOS Master Browser van a hálózatban és NetBIOS kliensek...
A legröhejesebb meg az volt, hogy a makacskodó gépnek a NetBIOS tábláját bezzeg le tudtam kérdezni távolról...
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Na megcsináltam. Végigszoptam magamat a NetBIOS-on nbtstat, volt itt minden már...
Aztán a végén kiderült, hogy tűzfal
Ráadásul azt se tudom hogy.Hogy mit csináltam? Hát ezt a kettőt:
Azóta engedi a gépet.
Gyanús is volt, hogy nbtstat is látja, network scanner is látja, de ha rámegyek, akkor 0.0000001sec alatt error. Míg ismeretlen névre azért volt timeout.Tags: 0x80070035 The network path was not found error. A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a(z) \\gépnév összetevővel.
Mondjuk direkt szívat, mert már megint nem megy...
Ismételten lefuttatva a hibaelhárítót meg megy. Lehet ahhoz van köze, hogy visszaállítottam a gépnevet..
-
quailstorm
félisten
Hálózatot tekintve a felderítés megoldódott, a funkciófelderítés szolgáltatásokat (2 van) kell automatára tenni.
De az elérési hiba pont arról a gépről arra, amelyikre szükség is volna, na azt nem sikerült.
Korábbi Win10-nél a laptop szórakozott másik géppel, de az nem érdekelt, ez jobban zavar. -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Az egyik gépen elmászott nyilvánosra az Ethernet, mint bacsisnál, de nem oldott meg semmit.
1-es gép: automata felderítés működik, megjelenik a hálózat listában a 3 gép, laptophoz csatlakozik, régi gépemhez nem (ez lenne a legfontosabb, 4TB szemét van rajta...)
2-es gép: felderítés nem működik, kézzel beírva csatlakozik
3-as gép: GOTO 2-es gépLényegében csak az az egy nem megy, amit használok is gyakran. Régebben a laptopról nem tudtam elérni a nagygépet ugyanígy, de azt letojtam.
Van erre valami easy automata hotfix izé? Vagy csak 2 napos szopással lehet arra jutni, hogy MS-nél nem tudnak programozni?
-
quailstorm
félisten
Most tettem fel a maradék két gépre is az 1803-at és elszállt a hálózati mappamegosztás.
NEM otthoni csoport, jelszavas fiókos régi módszer.Valamikor átgörgettem a megoldást, de már nem emlékszem mi volt, mintha vezérlőpultban és gépházban is kellene valamit állítani.
Jelenleg a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a \\gépnév összetevővel műsor megy...Emlékszik valaki erre?
-
quailstorm
félisten
Nem, nincs.

3 gépem van W10-zel, egy Legacy AMIBIOS, ott van ablak. Másik kettőnél a Dell meg a Samsung van, alatta meg teker, mint a linkelt képen.Persze van gép, ahol ki lehet kapcsolni az OEM logo-t UEFI-ből.
-
quailstorm
félisten
CCleaner az nem végez komoly ellenőrzéseket törés előtt. Egyáltalán tud frissítéseltávolítókat törölni?
Mert a lemezkarbantartóban csak az tart sokáig, mire biztonságosan eltünteti a biztonsági másolatokat és frissítéseltávolítókat, aztán újraépíti az egészet. Azért néz ki úgy egy reboot utána, mintha frissítéseket telepítettél volna. Nem egy kaliber a kettő. -
quailstorm
félisten
Teac ha jól tudom maga is OEM DAC gyártó, a másik kettő meg AKM alapokból építkezik.
Amit én írtam az a klasszikus OEM chip millió termék több tucat gyártó sémára igaz, amibe a Realtek, VIA, C-media kiválóan beleillik. C-media DAC-os USB gaming headsetnél sem nyúlt bele minden gyártó, abból végignéztem elég sok variát. MSI és a Kobra Kahn belenyúlt a kisebb gyártók max a nevét írták át meg a VID-PID-et. Mint az Aula. És ott is dettó ugyanez a driver hack volt, mint a VIA-nál, ami most előjött mint eset. Viszont az Aulával nem ment egyik "hackelt" Win10 driver se. Pedig az Aulához gyárilag átnevezetlen generic C-media USBAudio és ASIO drivert adtak. Annál natúrabb nem is lehetett volna.
Természetesen az off-ból is sok már, meg az én tudásom is hiányos bőven, úgyhogy szerintem itt a vége.
-
quailstorm
félisten
Írni nem írnak a termékgyártók, de testreszabnak és belenyúlnak a hardverkonfigurációnak megfelelően. Mint ahogy van a Realtek HD alaplapi. Abból is működhet és működik rengeteg eszközön a Realtektől jövő érintetlen, de a termék az nem az övék. Pl. az én Samsungomon valamit belenyúltak és nem megy, asztali gépen meg igen. Másik laptopom C-mediájánál dettó, C-mediás driverrel halk és recseg. USBAudio-nál maradva a C-media alapú USB-s 7.1 headsetek sem kompatibilisek egymással. Pedig azok is szemmel láthatóan a gyári template-ből indultak ki.
Úgyhogy sajna ez nem alapvetés, hogy garantáltan működik egy másik gyártó azonos chippel szerelt termékének driverével. De azért meg kell próbálni mert van rá esély.
-
quailstorm
félisten
"Bár ha jól szól, akkor mindegy. Vagy pedig azt telepítette a Win is, és épp ugyanolyan jól szól."
Ez a valótlan, ugyanis a generic driver sose szól úgy, mint a gyári ASIO kiterjesztéses. Sarkított példa: virtuális 7.1 headset generic driverrel csak stereo mindenféle effekt nélkül.
Nem kell relativizálni az MS hibáit szerintem, meg miafaszozni. Ha idegesítenek a kérdezők akkor inkább menj el pihenni...
A megosztással nincs baj, de azzal nyílt az egész téma, te számodra is olvasható volt, hogy próbálta. Valamint te is le tudod tölteni, és bele tudsz olvasni az inf-be, bár az mélyebb ismereteket igényel.
Ez az USBAudio dolog meg pont olyan amit tervezetten elrontottak és egyáltalán nem filléres probléma, sőt kifejezetten a minél drágább cuccokat érinti hátrányosan.
Igazából nem is értem miért kell eltörni 2014-2015-ös drivereket, mikor VGA fronton még ilyen GeForce FX Vista RC WDDM1.0 drivere felmegy.@Kékes
Ennek a driverét tehetted fel amúgy.
És bizony az Audiotrak-os driver kifejezetten a Win10-re van "hackelve", a saját drivere a cuccodnak meg olyan Vista-8.1 driver ami ment a korai 10 verziókon is.
Mázlid van hogy ez így megy, a C-mediás cuccoknál nekem nem sikerült megoldani a fórumozó problémáját, hiábaa volt azzal a chippel hasonlóan új driver másik gyártónál. -
quailstorm
félisten
Az az illesztőprogram még a generic USBAudio2 előtti ASIO driver, hajadra kenheted az új Win10-nél.
Amúgy pendre párszor már kitárgyalta a témát, én C-Media ügyben folytattam mélyreható vizsgálatot, az is USB DAC csak budget kategória.
Inkább olvass vissza felesleges és valótlan tartalmú kommentek írogatása helyett.
-
quailstorm
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Telemetria, kéretlen appok automata telepítése mindenképp. A frissítések netes megosztására is nézz rá.
-
quailstorm
félisten
Én még csak olyannal találkoztam, hogy frissítés után közölte, hogy X appnak annyi (NOX 3.7.1.0).
Talán úgy tudod megoldani, ha kiveszed a blacklistből.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
Oké, de válasszuk ketté a dolgokat.
Amit mondtam/mondtunk a driverekről, az univerzálisan alkalmazandó. Hogy most neked nem jött össze, hát van ilyen. Maradsz 1709-en, amíg nem javítják.
(#79280) Buckey: nem tudom, intel HD4000-en végig rossz volt az elmúlt években default.
Először a TV-n próbáld meg kiiktatni, utána meg a grafikus gyorsítódnak megfelelő helyen nézz utána, ha nem jött össze. -
-
quailstorm
félisten
Alaplapi lemezt el kéne felejteni már vagy 10-15 éve. Értelemszerűen viszonylag nehezen frissül a tartalma.
A sorrend az chipsetgyártó/OEM legfrissebb, ha nincs vagy nem megy, akkor pedig az alaplapgyártó oldalán a legfrissebb.
CD-t meg hagyd meg a net nélküli gép beüzemelésére a világ végén.
BT/WiFi-ből amúgy még lehet jó is lett volna a gyári MS driver. Húgyos Centrino 6235 gondomat végül ez oldotta meg.
-
quailstorm
félisten
Ez a Start menüs téma túl van izgulva részetekről szerintem. Ez már nem ANSI Win98 régesrégen, ahol a nyelvtől kezdve minden repült, főleg ha a magyar Windowsra tetted az angol vagy német modokat.
Utoljára én Win8-on használtam ilyeneket, de ott se hardcore rendszermod volt... Egyszerűen rátelepedett arra az eseményre, ami a start menüt kéne indítsa, odatett egy gombot, W10-en meg elfedi a start menü gombját. Nem töröl ki semmit, nem ír felül semmit, ugyanúgy megmarad mellette a beépített csak el van takarva.
Jogosultságot tekintve és prioritásban is felhasználói szintű, emiatt még lassabb is, mint a gyári.Ettől függetlenül azért meg lehet nézni, hogy mi van custom start menü nélkül. Alapvetően engem a 8.1 már meggyőzött, és én a 10 részleges hátraarcát nem kedvelem ebből a szempontból. Magyarul nekem most is teljes képernyős a start menü.
Igazából az se tetszik, hogyha valaki nem ért egyet a topicban hangadó lakókkal, akkor azt addig basztatjátok, amíg valaki meg nem unja, bár ebbe nagyjából csak beletörődni lehet ahogy elnézem.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
üzenetére
Ez csak ironizált kérdés volt a részéről. Amúgy az O&O semmit nem csinál, csak registry meg group policy beállításokat állít meg figyel.
Amúgy meg a build upgrade-re nem elég ennyi. Utána el kell rejteni a buildfrissítést, és még ezután is jöhet erőszakos frissítő másik frissítésbe csomagolva.
Mondjuk értelme csak akkor van, ha bizonyítottan gondot okoz.Build frissítés előtt célszerű lemezképet csinálni, aztán ha 3 nap alatt nincs gond, kb. utána se lesz.
(#77328) Czmorek: retro szoftverre Win7. Én azért is tartottam meg az adatlapos gépem a sok oprendszerrel.
-
quailstorm
félisten
válasz
spiritex
üzenetére
Én se szeretném a téves infók terjesztését, pont ezért kérlek, hogy fejezd be.
Még mindig erőlködsz a 2x-es méretű mintáiddal, semmi értelme. Nyilván ha szándékosan eltünteted az alpixeles élsimítás hatásait a felskálázással, akkor el lesz tüntetve.
(#77311) Zotya84: hát ja, azok alapján amit tapasztaltam, elég nehéz sima Win10-en adott builden maradni, MS mindig kitalál valamit... Frissítési segéd meg az eltávolíthatatlansága.
Ha valami olyan cucc van, ami nem megy új builden, akkor 1607 LTSB inkább. Bár már annak is ketyeg. -
quailstorm
félisten
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Hitelesítőadat-kezelő
ezt a sort másold be, mint egy URL-t, ha magyar a windowsod
(én nem szeretem a csoportosítottat)
angolul Credentials manager(#77296) spiritex : ez még mindig nagyított. Nincs szükség erőlködni, vlevi tökéletes 3 screenshotot hozott, azon minden látszik.
Én max annyit tennék hozzá, hogy az XGA-ra optimalizált PH!-n kirívóan csúnyább a DirectWrite, mint egy Wikipedián, vagy más oldalon. -
quailstorm
félisten
Valóban, nem néztem utána, bocs.
Igen a korai EDGE-ek azok semmilyen alpixeles élsimítást nem használtak, mint ahogy az Office 2013-ra is emlékszem, milyen szörnyűséges volt. Gyakorlatilag bele kellet nagyítanom az olvasáshoz...
Azóta javult mindkettő.Ahogy elnézem nem mostanában kapta meg az EDGE, ebből is látszik, hogy mennyit használom

Itt az alján van pár ok amúgy.
A nagy felbontás és DPI miatt biztosan el fog tűnni a ClearType, az a 90-es és 2000-es évek XGA monitoraira volt kitalálva. -
quailstorm
félisten
Eddig nem gondoltam, hogy a Win tudja olvasni a BIOS bootsorrendet.
Viszont Award BIOS-os gépem anno megkaptam a boltból WD500-as SATA HDD-vel (2010, XP volt rajta, adatlapos gép első verziója). Bele tettem a régi gépből a 250-es IDE-t, amin OS sose volt.
Oda rakta a bootmgr-t...
Nem az volt a bootdevice és nem volt rajta system reserved partition.Az mondjuk igaz, hogy a BIOS alap HDD bootsorrendje egyezik a SATA portok számával, és az IDE, ha van, a SATA elé kerül ott is.
Laikusnak amúgy az a legegyszerűbb, ha lehúzza, mert azt nem tudja elrontani.
-
quailstorm
félisten
BIOS frissítést javaslom, ezvan.
HPET nálam 64-bites. nem ezen múlik, csak ha majd lesz rajta 64-bites OS, használhassa már
Jelenlegi beállítások mellett a CD-ről való automata bootolás nem megy. Ahhoz a boot priorityben kéne előrébb tenni a CDROM-ot first boot device-nek.
HDD boot priorityben meg az legyen elöl, amire a Windows BOOTMGR kerül. Ha nem muszáj, akkor lehet elég volna 1 vinyó.F12-es bootmenu, amit fotóztál, az bőven jó USB bootra, nálam nem is lehet betenni a sima listába azokat.
Amúgy de, a + jel ha nem is lenyitható, hanem almenübe visz, ahol a konkrét HDD-t lehet kiválasztani.Amúgy a te lapod tud AHCI-t, ha már lúd, letilthatnád az IDE részét és a SATA-t se muszáj IDE emuláció módban tolni.
Hozzáteszem, nem ez a probléma, és így is menne, ahogy az én G41-es lapomon megy is. Abban nincs AHCI.A CPU meg több, mint elég W10-re, úgyhogy én mindenképpen a BIOS frissítést erőltetném elsőnek. Az az utasítás például az Athlon 64 3000+ CPU-ban nincs, úgy, hogy a CMPXCHG8b viszont ott van, arra 32-bites 8.1 került anno, mikor vészhelyzet volt 2 hétre. De Core2Quadnál pazarlás lenne a 32-bites.
Intel oldalon utoljára a P4-ben nincs ilyen, Pentium Dual core, Core2Duo, Core2Quad mind tudja. -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
Ferenc.
üzenetére
Le lehet azt tiltani ha valaki ügyes és okos. Lehet még állandóan sikertelen upgrade próbálkozás beleszarós tulajjal.
vagy pedig egywindows nemwindows support megvonvaamúgy nincsenek sokan az ilyen tulajok a mérések szerint
-
quailstorm
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Azért, mert a kinyírta az barokkos túlzás. A gyártói egyedi ASIO bővítményeket nyírta ki. A szabvány USBAUDIO2 az meg megvan. Így viszont az értelmessége csökkent le, a belső hangkártyák piaca is azért szűnt meg, mert a minőséget egyre jobban hozták az alaplapik, a gyártói bővítményeknek meg kakukkoltak.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Nem az a hardvert vezérli, gondolom most azok a beállítások aktívak, amik a szabvány interfészen keresztül is elérhetőek.
Én azt mondtam, hogyha keresnél egy effektező programot ami működik, az valószínűleg full szoftveres lenne.
(#76305) Frawly: Windows buildek nagyobb ugrások, Win8-8.1 oké, de inkább Vista-Win7 szint időnként.
XP SP-k miatt új driver sose kellett, sőt a rendszert se kellett újrahúzni in-place upgrade-del meg tisztán se.
Pont az SP-s modell volt a hosszútávú állandóság megőrzése inkább. -
quailstorm
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Itt leírtam.
Röviden: felejtsd el amíg nem lesz új driver az Asustól. Vagy visszamégy régi Windowsra.Amúgy elég vicces, hogy a Vistával az MS kinyírta a belső hangkártyák piacát és az EAX-ot, most meg úgy néz ki hogy egy egyébként pozitívnak induló húzással az USB-s DAC-okat is elintézték.
-
quailstorm
félisten
válasz
Joe fiú
üzenetére
Lehetséges, de ez esetben közös lesz a bootmanagerük.
Teendők:
Windows10 alatt gyorsindítás kikapcs, bootmenupolicy legacy. [link]Igazából NT6-os rendszereknél annyira nem érdekes, milyen sorrendben teszed fel, de lehet jobban jársz a javasolt külön telepítéssel, majd pedig az aktuálisan elsődlegesen bootoló oprendszer bootmenujébe EasyBCD-vel beteszed a másikat és kész. (adatlapomra rámész, akkor láthatod, hogy nekem van olyan gépem, amin XP-től 10-ig minden fenn van egyszerre, és össze-vissza voltak telepítgetve)
-
quailstorm
félisten
Volt már, de nem fogom kikeresni. Én összesen 1db-ra emlékszem, ahol valami elbarmolás miatt jött a fórumozó, hogy nem indul az OS, kéri a csökkentett módot, de F8-at meg hiába nyomja. Az viszont 8.1 volt még.
Ha valami driver miatt nem tud betölteni pl. a Windows (kékhalál), de csökkentett be tudna, akkor van szívás.
Nekem eddig (3) sikertelenség után a menü nem jött be, hanem elkezdett valami Javítást tekerni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ráadásul azt se tudom hogy.