- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
King Unique #124860 üzenetére
Azt normál esetben tudni szokta a vásárló, hogy mit vett, rajta a számlán, stb. Vagy nem?
Normál esetben igen. De egy 6 éve vett géphez, amit nem is én használok, talán megbocsátható, ha ezt nem tudom csuklóból megmondani.Nem említettem, hogy újra akarom húzni a gépet. 1:1 át lesz rakva a rendszer SSD. Pontosabban át lesz klónozva az újra. A license transfer-es linkeket köszi!
(#124859) Doky586: Direkt írtam időzőjelben, mert tudok, hogy suttyó megfogalmazás...
Egyébként több helyen "envelope"-ként hivatkoznak rá, szóval akkora blődséget talán nem mondtam.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Fater céges gépéhez anno vettünk nagykertől "borítékos" W10-et. Most viszont főkomponens csere lesz (lap, cpu, ram) és nem vagyok biztos benne, hogy transfer capable-e a kulcsunk. Honnan tudhatom meg, hogy OEM vagy Retail verziót vettünk-e? Tekintve, hogy honnan és hogyan vettük, elvileg retail kéne, hogy legyen, nem? A borítékon rajta van ez az infó, nem?
+1: Mi van akkor, ha új gépen beaktiválom a kulcsomat, de pár napon/héten belül megadja magát a deszka és gariban cserélik? (megtörtént eset) Hallottam olyat, hogy ilyenkor a garanciás cserekor új kulcsot is adniuk kell. Ez valid infó?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy ThinkPad L470, Intel HD 620-as integrált gpu-val és az istenért se jelenik meg az intel-es hangvezérlő a playback devices alatt. Device manager-ben ott virít, de az előbb említett helyen nincs. Ezáltal nem tudok hangot kiküldeni a mini DP portján a gépnek. Már próbáltam többféle drivert, törölni/telepíteni, tíltani/engedélyezni az eszközt, stb.,stb. de semmi.
Be van kapcsolva a playback devices-nál, hogy mutassa a tíltott vagy nem elérhető eszközöket is, de így sincs a listában.Van esetleg tippetek? Nekem már nincs ötletem egyelőre.
-
TheProb
veterán
válasz
Lackooo84 #60403 üzenetére
elindítod az eseménynaplót, megvárod amíg betölti a logokat és elkezded nézegetni az esetleges hibákat. Haladj a legsúlyosabbaktól és időbélyeg alapján nagyjából ki tudod szűrni, hogy melyik lehet releváns a számodra.
Valamint a már említett BlueScreenView még hasznos lehet a BSOD-ok értelmezésére utólag.
-
TheProb
veterán
Hali!
Szerintem első körben az a leggyorsabb megoldás, ha nyomsz 1 clean installt. Csak előtte image-eld le a jelenlegi rendszer pl mactrium reflect-tel, hogy ha az se lenne megoldás, akkor visszatérhess a mostani, belakott állapothoz és ezen kezdj debuggolni.
+Ami még megérhet 1 próbált: BIOS update, netán reset.
(#60321) Popes:Köszi, ezt kipróbálom én is.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal, hogy ha egy szimpla usert csinált, alap jogokkal, akkor nem lehet bejelentkezni a fiókba? Beírom a jelszót (ha van), ütök egy entert, kicsit pörög, majd kiírja, hogy "kijelentkezés" és bárminemű hibaüzenet nélkül visszadob ugyan oda, ahol voltam.
Kiróbáltam, hogy ha adok neki admin jogot, akkor meg belép. Ez mi? (1703-as verzió)
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy egyik napról a másikra teljesen megbolondult a gép és ha HDMI-n külső kijelző van rákötve akkor random elmegy a hang (a HDMI-n keresztül kitolt eszközön), nem indulnak el a videók, szal még crashel is valamit, mert se YT, FB videók nem indulnak el, spotify is megadja magát, stb. Valamint szaggatott videót játszik le, ha épp elindul 1-1 videó, ugyan ez játékok alatt.
Próbáltam már friss telepítést, ott is ugyan ezt csinálja. Próbáltam már visszaállítani egy régebbi intel vga driver verziót is, semmi változás.Lehetséges, hogy ez HW-es hiba? Nemtom mivel lenne még érdemes próbálkozni.
Ja, és így néz ki a "képernyő-beállítások" alatt a sematikus ábra:
Fingom nincs mi az a 3-6ig lévő kijelző, de akkor is mutatja őket, ha nincs külső kijelző kötve a laptopra. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
IoT-s verzió csak bizonyos architektúrákon/gépeken fut? Van egy HP vékonykliens-em amire szeretnék W10-et próbaként felrakni, kíváncsi vagyok, hogy mennyire menne rajta gördülékenyen a rendszer, de nemtom melyik release lenne jó hozzá.
Vanakinek van gyakorlati tapasztalata az IoT-s verziót illetően?
-
TheProb
veterán
Ha virtualizált W10-en beaktiválom a rendszert akkor később a host-ot képes leszek aktiválni, próbált már valaki ilyet esetleg? Van egy PRO kulcsom, de jelenleg EDU van fent és csak ezért nem kívánnám újrahúzni a rendszert.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Hyper-V-n csináltam egy XP-t amit egy internal switch-en keresztül kötöttem össze a host-tal, de guest irányból nem lehet az istenért sem pingelni a host-ot.
-ARP táblában viszont mutatja
-host-ról guest-re be tudok RDP-zni (ez volt a cél és működik is, csak fura, hogy nem lehet pingelni)
-ha lelövöm a host-on lévő túzfalat akkor is ez a helyzet.Van tippetek, hogy mi lehet az ok?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Továbbra is crashel a rendszerem ha alvó állapotba megy, van esetleg valakinek tippje h mit keressek, mit okozhatja a hibát?Egyik angol forumon valaki az intel management engine-t emelte ki, mint lehetséges hibaforrást, de nálam nem hozott megoldást. Próbaképp letöröltem az Intel RST-t is, de ez se hozott megoldást.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Utóbbi időben megfigyeltem, hogy ha lehajtom a laptop fedelét v x idő után triggerelődik az alvó állapot (legalábbis abba kellene mennie) akkor nem alszik be a gép, hanem vmi egészen mást csinál. Olyan mint ha kirántanám belőle a tápot és úgy állna le a gép. Ezt az eseménynaplóm is alátámasztja. Tele van kritikus eseményekkel a következő szöveggel:
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása." - kernep power kategória.Találkozott már valaki ilyennel? Egyébként mióta w10-et használok azóta szopok az energiagazdálkodással, alvással. Eddig pl beállítástól függetlenül bealudt a gép kb fél-1 perc inaktivitás után, holott a beállított érték 15 és 60perc.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Műveletközpontba hogy tudok gmail-es értesítéseket beállítani? Hozzáadom google accomat a win-hez és annyi elég?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
A következő gonddal küzdök: GeForce Experience-en keresztül telepíteni akartam a legújabb nvidia update-et, de sikertelen volt többszöri próbálkozás után is a telepítés és mint utólag kiderült a vga drivert le is kapta...
Ezután le akartam volna szedni DDU-val teljesen mindent, majd clean installal felhúzni az egészet. Gond az, hogy DDU nem indul el csökkentett módban, dupla klikk az .exe-n, majd megjelenik az óra mellett az ikonja 0,5mp-re és el is tűnik. Ami szintén fura, hogy ahogy bejelentkezek csökk. módban, egyből felugrik egy ablkak, hogy vmi nem tudott elindulni, de hogy mi lenne az azt már nem részletezi... Alapból is admin jogom van, de csináltam egy lokál admin fiókot, ott is ezt írja, ott se indul el a DDU.
Így hát normál indítást követően futtattam egy DDU-t, majd próbáltam clean driver install-t, de továbbra is ez a kép fogad:
-
TheProb
veterán
válasz
Malibutomi #33304 üzenetére
Szerintem használd inkább a rég, jól megszokott "verzióját". Start-jobb egér és ott lesz.
(#33302) rii: Lemezkezelőben sem látszik?
-
TheProb
veterán
válasz
junior11 #33118 üzenetére
Ha 7/8.1-es licenced van csak akkor csak az előbb említett verziókról tudsz upgradelni, tiszta w10 install nem fogja elfogadni ezek kódjait. Tedd fel tisztán a 8.1-et, majd egyből upgradelj 10-re.
(Esetleg próbálhatsz teljes migrálást is hdd->sdd viszonylatban, persze ennek akkor van értelme, ha nincs "szétlakva" az adott rendszer, nem lassu, stb.)
-
TheProb
veterán
válasz
D@niel #33114 üzenetére
Nekem is szokott szarakodni 1-2 driver, leginkább a hangkártya driverem. Annyira nem érzem még stabilnak ezt a win update minden frissít dolgot, pedig jó ötlet...
Az az ati az egyetlen kártya benne? DDU-val gyaluld le a jelenlegi drivert és gyártó oldaláról vagy tedd fel a legújabbat
-
TheProb
veterán
válasz
this is life #33092 üzenetére
1 volt az értéke eddig is :/
-
-
-
TheProb
veterán
válasz
kukulec #33015 üzenetére
hogy érted, hogy "lementeni a progikat"? Vagy minden újra raksz vagy pl macrium reflect típusú appal csinálsz win backup-ot, de ugye ezzel meg nem kapsz clean installt.
(#33016) Bacusuz: Így is-úgy is 1x fog csak csökkentve indulni.
(#33017) Sztlaci: [link] (segítek, első találat)
-
TheProb
veterán
válasz
TheProb #33005 üzenetére
+1: DreamSpark-ról Education verziót "vettem", de mivel (mint utólag kiderül) azzal muszáj telepítés után vmilyen AD-hoz csatlakozni, így inkább egy pro-t raktam fel, ellenben ha az edu-s kulcsot akarom aktiválni akkor mindenképpen upgradelni akar..., lehet ezzel valamit kezdeni?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Laptoson hiába van nagyobb érték beállítva az elalvásra, mégis 5perc után bealszik ez a retkes gép. Ráadásul tápról megy, amire meg 1órát állítottam be. Szerintetek mi a gond?
-
TheProb
veterán
válasz
King Unique #32548 üzenetére
Közben sikerült a dolog, átmókeroltam a partició típust és jó lett. Ismerem a rufust én is, eddig is ezt használtam. Ezzel a 3.0-ás incompatibility dologgal már én is találkoztam.
(#32546) SP4C3: Akkor még 1x, van nálam egy lapos ami nem volt hajlandó pendrive-ról bootoltatni a win installert. Az volt a kérdés, hogy ha a HDD-t (amire a win-t akarom telepíteni) rákötöm USB-n keresztül a saját gépemre akkor rá tudom-e tolni a Win-t. De ezt már megválaszolták, hogy nem fog menni ha visszarakom a notiba és sata-n keresztül kell csatlakoznia közvetlen.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Milyen programmal tudok telepíteni HDD-re OS-t úgy, hogy azt usb-n csatolom a géphez? Utána menne bele egy laptopba "éles" HDD-nek, csak a lapos az istenért sem akar pendrive-ról bootolni.
Vagy másik járható út, amit még hallottam egyik kollégámtól, hogy rádobni az img-t valahogy a hdd-re, majd az installer valahogy bebootol és felrakja magát arra a hdd-re amiről bebootolt a telepítő.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom csak azokat a frissítéseket letöltetni/telepíteni amiket én akarok? Nem látok ilyen pipálgatós részt sehol, mint volt az előző verziók esetében.
-
TheProb
veterán
Helló!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy pl asztalon ha csinálok 1 mappát, vagy letöltök oda 1 fájlt, stb. akkor csak frissítés (f5) után jelenik meg az újonnan oda került cucc?
Hogy tudnám ezt megoldani?
-
TheProb
veterán
Valakinek esetleg tipp, hogy miért alszik be pár perc után a laptop, telepről, annak ellenére, hogy 1 órára van állítva mind az alvás, mind a képernyő kikapcs?
-
TheProb
veterán
Előző verziókban megszokott apponkénti hangerőszabályzást kitakarították a w10-ből vagy csak annyira el van rejtve hogy nem találom meg? Ha előbbi akkor milyen 3rd party app-ot ajánlotok, pl?
-
TheProb
veterán
válasz
hackeeeee #15123 üzenetére
attól hogy késleltetve indul el a szolgáltatás még szét fogja indexelni az ssd agyát, teljesen fölöslegesen.
A kérdésen másik felére tud valaki magyarázatot? Ha kipineltem a képmetszőt akkor ennek ellenére mért nem látszik a startmenüben? Ezzel a keresős dolgot nagyjából irrelevánssá is tenném.
(#15139) [CS]Blade2: hát ennyi miatt én nem fogok reinstallt csinálni
7végén csináltam 1 clean installt, hátha jobb fps-t produkál majd a gép. Igazából nem nagyon vettem észre semmit...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Start menü/kereséssel kapcsolatban kérdeznék:
1. startmenüben elkezdem írni a keresett program nevét (ahogy az eddigi verzióknál simán ment), de még pl a paint-ot se adja ki, ez eléggé megnehezíti a gyors munkát...
2. A fentiből kifolyólag ki akartam rakni a képmetsző-t a startmenübe (felvétel startmenübe), ennek ellenére se híre se hamva. -
TheProb
veterán
Van bármi olyan Store-os app amit PC-s használatra ajánlotok?
Mert ahogy nézem fb, skype és társai tabletes platformra vannak inkább tervezve.
-
TheProb
veterán
Mouse fix esetleg megvan vkinek letötltve? A linkelt drive-os tárhelyről nem engedi leszedni, mert "túl sokan szedték le az elmúlt napban"
-
-
-
TheProb
veterán
353.62-es Nvidia driver telepítéssel másnak nincs gondja? Azt írja, hogy nem talált megfelelő HW-t, holott ezt dobta ki az auto detect és az experience is..
-
TheProb
veterán
Mennyire lesz szerintetek életképes a rendszer ha nem friss installt próbálunk hanem pl w7-re frissítünk? Gyanítom, hogy lényegesen jobb ha frissen telepített rendszert próbálunk, de azért mégis egyszerűbb lenne ha nem kéne "mindent elölről kezdeni"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest