- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
A HDS hibás Trim jelzése béta verzióban már javítva van. A honlapról letölthető. Nálam tökéletesen müködik. [kép]
Lehet, hogy a SMART fül hibás.
-
Syl
nagyúr
válasz
Norberto008 #78793 üzenetére
Szóval a kábel cseréje az nem megy, de a komplett SSD cseréje kábellel igen.
Egyébként nálam is pár évig ment hibátlanul amikor elkezdte a fagyást (plusz a SMART-ba bekerült pár bejegyzés)... De ahogy gondolod.
-
válasz
Norberto008 #78791 üzenetére
5.20.1, ha nem változik.
-
válasz
Patrick76496 #78786 üzenetére
A .png veszteségmentes, ellentétben a .jpg-vel..
A .png kisebb méretű ha csak programablakot screenshotozol vele, háttérkép, reklámok és hasonló truecolor vackok nélkül.. -
Syl
nagyúr
válasz
Norberto008 #78788 üzenetére
Elsőre próbálj meg egy SATA-kábel cserét. Sajnos volt ilyenhez szerencsém.
-
Elvileg javítva a HDS-ben a trim kijelzés (most teszteltem
), public verzió gondolom hamarosan kint lesz
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
Lehetséges megoldani valahogy, hogy [Windows]+[Print Screen] gombok lenyomására jpg formátumban csináljon screenshotokat az OS? Anélkül, hogy külön be kelljen őket illeszteni valami külön programba. A PNG fájlok túl sok helyet foglalnak és gondoltam megkérdem, hátha van ilyen rendszerbeállítás.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Végre sikerült az azonos hálózaton lévő gépek közötti mappamegosztás a 1803 alatt, úh. happy...
-
King Unique
titán
válasz
sittes79 #78737 üzenetére
Igazán értelmes egy hozzászólás és az információtartalma is kb. 0... Többek között még a Windows verziója sem ismert, illetve hogy milyen frissítés történt. Csak találgatni lehet, hogy talán funkciófrissítés és 1803 az aktuális verzió, vagy ki tudja. Aztán az ilyen "nem látja", "nem ismeri fel" és társai kijelentések is sok esetben felületesek és nem teljesen fedik a valóságot. Legutóbb akinek problémája volt USB-elosztóval (hub), annál (nyilván) megjelent az eszközkezelőben. Illetve az eszközkezelős hibakódokhoz megoldási javaslatok is vannak a Microsoft weboldalán. Aztán az sem derült ki, hogy azóta az USB-hubhoz csatlakoztatva lett-e valamilyen eszköz, ki volt-e próbálva pl. egy pendrive-val. A linkelt esetnél utána rögtön működött. De aztán a végén kiderült, hogy valami mégsem stimmel az eszközzel, mert hol működik, hol nem különféle asztali operációs rendszereknél...
-
YASKATIR
senior tag
válasz
Rasiel #78781 üzenetére
A quality update-ek konkretan a biztonsagi reseket foltozzak es nem adnak hozza uj funkciot a rendszerhez.
" de elsősorban nem ezen fog múlni, hogy az adott felhasználó gépén megjelennek-e nemkívánatos programok, kártevők"
Elsosorban a felhasznalon, masodsorban pedig ezen. Nem veletlenul "erolteti" a frissitest az Ms. Nem veletlen koltenek dollar milliokat arra, hogy foltozzak a biztonsagi reseket
-
Rasiel
senior tag
válasz
YASKATIR #78779 üzenetére
Nem írtam egy szóval sem, hogy büszke vagyok rá.
Természetesen megfelelően körültekintő használattal is lehetnek problémák, de nagyon minimális annak az esélye, hogy beszed valamit az ember, ha így használja a számítógépét. Nem feltétlenül van létjogosultsága annak, hogy mindig az újabb és újabb build-re frissítsen a felhasználó. Tény, új verzióval plusz funkciókat kaphatunk, ismert biztonsági réseket foltozhatnak be, hibákat javíthatnak, de elsősorban nem ezen fog múlni, hogy az adott felhasználó gépén megjelennek-e nemkívánatos programok, kártevők, stb. -
King Unique
titán
válasz
Buckey #78740 üzenetére
Lehet nálad állítólag nálad jobban melegedik a gép, de én mondjuk nem vettem észre, eddig itt topikban mások sem említették. A dokkolónál az az NTFS jogosultsági probléma pedig elég érdekes. Én is használok többféle USB-tárolóeszközt NTFS fájlrendszerrel, immáron a 1803-as verzióval is, de ilyenbe eddig még nem futottam bele. A szoftveres leválasztásnál az a probléma pedig végképp nem 1803 és nem is Windows 10 sajátosság, mert már a korábbi Windows-verzióknál is megvolt.
Egyébként nem muszáj félévente váltani az újonnan megjelenő verzióra. Ha legalább Pro kiadást használsz, akkor a gépházban ott van a halasztási opció. Vagyis a funkciófrissítéseket el lehet 365 nappal, azaz 1 évvel halasztani. De közben a rendszer továbbra is kapja a minőségi frissítéseket, azaz többek között a biztonsági javításokat is. Ez azért ésszerűbb megoldás, mint végérvényesen letiltani minden frissítést... Amúgy az Education és az Enterprise kiadásoknál + 6 hónap támogatást biztosít a Microsoft, tehát azoknál egy-egy verzió használatát akár még tovább el lehet tolni. Említette itt valaki még az LTSB/LTSC kiadást is, amelynél valóban jóval hosszabb egy verzió támogatási ideje. Csak annál meg ugye az gond, hogy normál esetben egy home usernek olyan nem nagyon lehet. De persze tudjuk, hogy néha előfordulhatnak kivételek...
-
Rasiel
senior tag
válasz
Buckey #78742 üzenetére
Ki mondta, hogy mókolni kell és félévente újra kell rakni a rendszert?
Nem muszáj mindig a legfrissebb build-et használni, senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy a legújabbat használd. Én egyébként még a 1607-est használom, ami 2016 nyarán jött ki. Miután felinstalláltam az év őszén, beállítottam tüzetesen és normálisan, azóta semmi problémám nincs vele. Nem frissítettem semmit az OS-en. Csak abban az esetben szoktam új build-et feltenni, ha valami nagyobb volumenű változás van a gépemben hardver(ek) tekintetében. Ez a legegyszerűbb módja az egésznek és az ember megspórolhat magának jó pár fejtörést.Szerk.: Egyébként részemről nem ajánlott, ha csak simán ráfrissítesz a meglévő, beállított Win10 verziódra, mert a legtöbb esetben jó pár beállítást - amit előzőleg eszközöltél - visszaállíthat alapértelmezett állapotba.
-
M@no
tag
válasz
tordaitibi #78746 üzenetére
Nem lehet, hogy erre gondolt!?
https://www.messenger.com/
Mert ide elvileg maga a FB nélkül is tudsz regisztrálni és használni. -
Cs1csó
titán
válasz
Elvileg erről az oldalról le is tudod még szedni: [link] megjegyzem én sem értem, írja is hogy ezt a verziót csak xp-n lehet használni.
Mik vannak! Lehet a volt osztálytársad a múltban él -
tomchy
tag
Helló!
Van valakinek aktuális infója, hogy Windows 7 kulccsal lehet-e még Win 10-et aktiválni tiszta telepítés esetén?
köszi
-
Zoz
őstag
válasz
tévelygő #78766 üzenetére
Csere előtt tiltsd le a gyorsindítást, és az eszközkezelőben állítsd a lemezvezérlőt szabványosra. Valamint a BIOS-ban a SATA vezérlő üzemmódja (IDE/AHCI) legyen ugyanaz az új gépben mint a régin volt, valamint a bootolás módja (UEFI vagy hagyományos) is legyen megfelelőre állítva.
Ha ezekre odafigyelsz akkor 99.999%, hogy elfog indulni. (Ha elég hasonló a két gép hardvere, akkor odafigyelés nélkül is)
-
Na megkaptam a nagy tavaszi frissítést, jó érzés ha az embernek friss a windows-a.
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #78765 üzenetére
A feladatütemezőben Feladat létrehozása
Általános fül: adsz neki egy nevet, alul "futtatás a legmagasabb szintű...."
Műveletek fül: Új és beadod neki az indító exe-t
OK (semmi más nem kell)
Asztalon jobb klikk, Új, parancsikon, az "Adja meg az elem helyét:" mezőbe beírod:
schtasks.exe /run /tn "feladatneve"
Tovább, adsz nevet az ikonnak, kész. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tévelygő #78751 üzenetére
Szia.
Én a tegnapi nap folyamán kicsit variáltam a gépeken.
Adott 4 PC :
- Kisfiam gépe ( Zbox EN860 )
- Párom gépe ( Asztali PC Core2Duo )
- Saját gépem (Asztali Cooler Master HAF BX )
+ Vettem egy új Zbox Magnus-t is.A párom gépe a leggyengébb ezt szerettem volna "leselejtezni".
Az új Magnus-ba átraktam a rendszer SSD-t az EN860-ból.
Tehát a fiam kapott egy erősebb ZBox gépet de a rendszere maradt, játékok stb.Az így megüresedő EN860-s gépbe áttettem a párom gépének a rendszerlemezét.
Most a párom fogja használni a ZBox EN860-t a saját beállításaival.A leselejtezett asztali PC helyére kerül a saját HAF XB-s házam, rendszerem.
Az SSD cserélgetésen kívül semmit nem csináltam.
Minden gép megy és az összes Win 10 ( Pro 64 bit ) aktív maradt.
Eredetileg is a Microsoft fiókjához tartozó Digitális licenccel voltak aktiválva. -
Kékes525
félisten
Ehhez hasonló cikk van itt is a PH-án is, de a Windows 10 feladatkezelőjében nem találok megfelelő indítási feltételt. [kép] A cikk nem tér ki erre (ez a triggers) lenne. Bármelyiket is választom a feltétel teljesítésekkor automatikusan indulni fog.
Ja, hogy a parancssorra kell csinálnom, nem az adott programra? És majd az teljes jogú parancssor fogja indítani a kért programot, amit az ikonjában adok meg? -
-
pzstm
titán
válasz
a Messengert manapság Facebook Messenger-re használják
-
-
Kékes525
félisten
Szeretném néhány programnál az UAC megkerülését. Az automatikusan induló programok esetében a feladatkezelővel már sikerült megoldanom. Azonban maradt még néhány, viszonylag gyakrabban használt program, (pl. Sysinternals Autostart rendszergazda módban indítva) amelyre az UAC ugrik. Az ilyen esetekben milyen lehetőség van az UAC kikerülésére? Alapesetben nem szeretném kikapcsolni az UAC-t, csak nagyon kevés, biztonságos program esetében.
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi!
Van 2 asztali PC amiken WIN10 operációs rendszer fut ami központilag vanak regisztrálva. (WIN 8-ról frissítve win10-re)
Felmerült az igény arra,hogy a két gépben egymás közt át kellene cserélni a merevlemezeket amiken oprendszerek vannak.
Vajon az aktiváció megmarad ebben a formában is? -
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy logitech quickcam E2500 webkamerám a hangbeállításoknál látom hogy hogy a mikrofon be van kapcsolva pedig semmilyen program nem használja! Hogyan kellene úgy beállítani, hogy képet és hangot is csak akkor adjon, ha valamilyen programot használok (facebook, skype...).
-
poli27
veterán
válasz
maga a szolgáltatás nem megy már, xp se fog menni...
-
csemiubi
tag
Sziasztok!
Androidos telefont próbálok csatlakoztatni MTP módban, de folyamatosan eltűnik-megjelenik a kapcsolat.(Windows 10 Home) Mi a megoldás? Win8 alatt nincs ilyen probléma.
-
válasz
Cs1csó #78736 üzenetére
Összefutottam egy régi ismerőssel, konkrétan általános iskollai osztálytársam és állítása szerint ezt használja. Kifaggattam rendesen de nem FB. Messenger mert azt mondta,
Vegyél fel partnernek Messengeren, akármi@freemail.hu a nevem. Ezekszerint működik még. Bár furcsállom, mert megszűnt. Nincs se Skype, se vibere. Mindegy, ez tegnap történt, otthon van még XP-s gép, megnézem azon. -
törölt tag
LTSB-t nem kell félévente telepíteni 10év a támogatása előnyére nics bent edge és store app.
A legletisztultabb verzió, mentes a sok felesleges kütyütől. Gyorsan és tisztán fut. -
Cs1csó
titán
válasz
Buckey #78742 üzenetére
Nem tudom én sem mi lenne a megoldás - lehet nincs is - miért is?: adott egy oprendszer ami régebben 3 évente most fél évente megújul. Ez törvényszerű hiszen egy dolog állandó a változás szokták mondani. Elképesztően változatos mind a hardveres mind a szoftveres környezet ezt kiszolgálni szinte lehetetlen. Nekem egy 2007 nyári modell notebookon szépen fut a windows 10 legfrissebb buildje. Egy ismerősöm még régebbi aszali gépén - talán 2002-es gép lehet vagy kicsit újabb vagy régebbi de ott körül - is szépen fut ez szinte már bravúr.
Egy álomvilágban ahogy kijön a friss windows build egyből minden hardverednek kijönne a frissen kompatibilis változata - akár még bios frissítés is hogy minden 100%-ban tökéletes legyen de a valóság az hogy egy hardver-t - érthető módon - 3-5 évig támogatnak aktívan aztán vagy fog működni az adott rendszeren vagy nem. Persze ez sem dráma mert számos általános driver bőven elég lesz még akár 5 év múlva is de ezt sosem lehet tudni.Sajnos még ha a frissítési szándék meg is van akkor is jöhetnek hibák, vegyük pl. az Avast free-t elvileg már pár build-el korábban 1803 kompatibilissé tették de mégis a GUI egy rendszer újraindítás után totál elszállt és csak erre még egy két újraindítás tudta újra működésre bírni.
Van még egy megoldás amivel kiegészíteném a korábbi hozzászólásomat: tehát megvárod mondjuk a 2. patch keddet hagyod hogy a windows-od upgrade-eljen majd ha lefutott akkor csinálsz egy rendszer alaphelyzetbe állítást (GÉPHÁZ - FRISSÍTÉS ÉS BIZTONSÁG - HELYREÁLLÍTÁS - GÉP ALAPHELYZETBE ÁLLÍTÁSA) ezzel pikk-pakk lesz egy kvázi frissen telepített windows-od.
"Ha minden félévben újra kell raknom a rendszert, akkor kár volt SSD-t vennem." ezt mire érted? Azért vetted az SSD-t hogy gyorsabb legyen a géped de mégsem lett? Vagy, hogy a sok újratelepítés - sok írás - tönkreteszi? Először is az SSD sokat dob bármilyen gépen tehát ezért nem volt kár kiadni a pénzt érte az írás miatt pedig ne fájjon a fejed, ha egy 10 ezer forintos SSD-t 5 évente cserélni kell az sem vészes de simán ki fog bírni akár 7-10 évet is.
-
Geth
veterán
válasz
Buckey #78740 üzenetére
Az az "xp-win8.1 usb baromság" az egyik (realtek) driver miatt került fel, ezt egy 3 mp-es keresés dobta. Namost képzelem milyen driverek lehetnek fent, ha ez nem volt világos
Én ritkán használok külső meghajtót, az utolsó USB3-as HDD-t hugomnak lepasszoltam, nem panaszkodott, amikor néha találkozom a vinyóval, nálam is jól működik.
Lehet Neked ezt a Windows dolgot nem kellene erőltetni... -
Cs1csó
titán
válasz
Buckey #78740 üzenetére
"Vagy szedjem le fél évente az új rendszert és telepítsem tisztán?"
Ahogy olvasom itt ezt a sok kisebb-nagyobb problémát szerintem - a jövőre való tekintettel - érdemes elhalasztani az azonnali frissítést vagy a tiszta telepítést - erre kiváló megoldás O&O ShutUp10 amivel lehet úgy tiltani a upgrade-et hogy közben a sima biztonsági frissítések tudnak települni - és várni az első vagy akár a második patch keddig és akkor is inkább a tiszta telepítést választani (ha az időd és az energiád engedi)
-
Buckey
őstag
Akkor ketten vagyunk, mert nekem is ez lett a véleményem a 1803 óta!
A gép jobban melegszik (5-10°C), elfelejtette az usb dokkolóban lévő HDD jogosultságait, ma meg kb. 1 órán keresztül nem engedte leválasztani, néha meg-meg akad a rendszer, valami xp-win8.1 usb baromság a feladatkezelőben és még ki tudja még mi jön elő csak nálam.
Vagy szedjem le fél évente az új rendszert és telepítsem tisztán? Lassan rosszabb lesz a helyzet, mint az XP korszakban volt, pedig az sem volt kutya!
Még szerencse, hogy nem kellett fizetnem érte, mert most egy kalap sz.rt sem ér.
Úgyhogy nagyon gondolkozom, hogy visszamegyek Linuxra. Az sem tökéletes, de ilyen hibák nem voltak 4 év alatt, pedig volt frissítés ott is. Ha egyszer belőttem, akkor az a rendszer atomstabil volt!
. -
sittes79
addikt
Tényleg egy összehordott rakás f*s ez a winf*s 10, konkrétan frissítés óta nem ismeri fel az usb hub-omat előtte jó volt! Köszi MS te rakás f*s hja és f*s
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #78734 üzenetére
EZ még létezik? Miért és hogyan akarnád használni: "most kéne." ?
-
törölt tag
válasz
King Unique #78733 üzenetére
Be van kapcsolva, de nincs benne a Windows Media Player.
-
-
King Unique
titán
válasz
#56816198 #78731 üzenetére
A vezérlőpultban a Windows-szolgáltatásoknál nincsen esetleg kikapcsolva? A legegyszerűbb ott engedélyezni, telepíteni.
-
törölt tag
válasz
King Unique #78730 üzenetére
Végig nézegettem, semmi N vagy más, csak Windows 10 Professional van mindenhol.
Más egyéb, nem fájdalmas lehetőség nincs a WMP feltelepítésére?
-
King Unique
titán
válasz
#56816198 #78729 üzenetére
Van egynéhány módszer a telepített Windows pontos verziójának megállapításához. Az N-es kiadásokkal eredeti állapotukban többnyire csak a szívás szokott lenni és nem érdemes erőltetni a használatukat, ha nem muszáj. Emlékszem anno pl. a 7-esnél próbálgattam ilyen N-es kiadást, de annak is az lett a vége, hogy telepíteni kellett utólag ezt a kiegészítő csomagot, mert anélkül bizonyos programokat nem lehetett felrakni. Szóval nem sok értelme van ezeknek, pláne normál használatnál.
-
törölt tag
válasz
King Unique #78727 üzenetére
Köszönöm, az ajánlott telepítőről írtam, ami sajnos nem települ. Hogy belegányoltam-e a rendszerbe ilyen módon, őszintén szólva, nem emlékszem. Három éve használom a gépet, így több dolog is történhetett. Erről az N verzióról eddig nem tudtam semmit. Kideríthető, hogy mi van a gépemen?
(A W10Pro anno W7Próról lett legálisan frissítve. Ez utóbbi hivatalosan lett vásárolva a laptoppal.) -
King Unique
titán
válasz
#56816198 #78725 üzenetére
Ha nem te gányoltál bele a rendszerbe és távolítottál el bizonyos összetevőket, akkor vélhetően N-es kiadást használsz, azoknál szokott ilyen probléma lenni. A Microsoft weboldaláról letölthető a Media Feature Pack, illetve innen 1803-hoz a KB4057437. Azt kellene letölteni és telepíteni, aminek normál esetben működni kellene.
-
törölt tag
Üdv, olyan problémába ütköztem, hogy egy programot szerettem volna telepíteni, de nem sikerült, mert a WMP-t hiányolta a gépemről, ami valóban hiányzik, csak eddig nem tudtam róla, úgy emlékszem, régebben megvolt. A rendszer pár napja frissült 1803-ra.
Találtam ezt a telepítőt: Windows_MediaFeaturePack_x64_1803.msu, de "A frissítés nem érvényes erre a számítógépre." szöveggel kidob.
Szeretnék kérni segítséget vagy ötletet, hogy miként varázsolható fel a WMP.
Köszönöm
-
válasz
MikeWazowski #78718 üzenetére
Nem.
-
Buckey
őstag
válasz
King Unique #78722 üzenetére
Igen, a Linuxnál is van egy-két sz.rság, ezt is elismerem, de abból van választási lehetőség, mert minden disztró másban jó. Nekem is beletelt pár napba, mire megtaláltam a (régi)gépnek megfelelőt (vagyis 3-ból választottam, amiből 2 jó). Nekem nem voltak ilyen problémáim, hogy nem válassza le, meg nem kompatibilis valami, mert ami itthon volt, az működött, utána meg figyeltem, hogy kompatibilis legyen.
Dual-boot-ot meg nem szeretnék, azért az annyit nem ér nekem. Vagy az egyik, vagy a másik. -
King Unique
titán
válasz
Buckey #78721 üzenetére
Hát én egy ilyen miatt nem nagyon váltanék, pláne hogy a másik rendszernél is vannak érdekességek, mint említve volt az előző válaszban. Van olyan külső HDD-m, aminél csak a sima unmount opció működik Linux alatt, a teljes eltávolítás nem, mert mindig újracsatolja. Ellenben Windowsnál OK az utóbbi is. Aztán nem olyan régen egy Macen használt HFS+ fájlrendszerű külső HDD-n kellett oda-vissza másolni az adatokat. A Mint volt az első opció, mivel az kezeli a HFS+ fájlrendszert is natívan. Viszont csak USB 2.0 sebességgel volt hajlandó másolni, holott maga az eszköz, kábel, port USB 3.0-s volt. Plusz maga a rendszer is natívan támogatja a szabványt, sőt már a Gen 2-t is. Ellenben a Windows 10-nél már működött rendesen az eszköz USB 3.0 sebességgel. Igaz ott telepíteni kellett a HFS+ fájlrendszer teljes körű kezeléséhez pl. a Paragon szoftverét.
Szóval pró / kontra ilyen téren mindkét platform rendszereinél akad. Amúgy meg dual-boot és akkor nem kell kompromisszumokat kötni.
-
Buckey
őstag
válasz
King Unique #78719 üzenetére
Lehet, hogy ez is hozzásegített anno, hogy váltsak windows-ról (konkrétan a 7-es). De tavaly ismét elcsábultam. Kár volt!
Mindegy, meglátom, maradok-e és használom ezeket a komoly(talan) kis programokat egy egyszerű alap dologhoz.
Nagyon elgondolkoztam, hogy váltok, mert ez (is) azért nem olyan bonyolult, hogy több év alatt ne lehessen megoldani.
És még csodálkoznak Microsoft-ék, ha kiröhögik őket. -
Cs1csó
titán
válasz
MikeWazowski #78714 üzenetére
Kicsit bővebb válasz:
Alapvetően nem valószínű, de már a korábbi verziókban is központi szerep volt a JÁTÉK mint tevékenység ezt segítené elő a GAME MODE is és még pár dolog. Volt arról szó valaki már kérdezte én nem is tudtam róla hogy terben van/volt (úgy tudom nem tették még bele ebbe a buildbe végül) egy új energiagazdálkodási mód aminek a neve "Ultimate Performance" melynek elvileg a szerepe a játékokban fellépő mikro lag kiküszöbölése de mint ez a cikk is leírja ez tévedés mivel ez inkább munkaállomásokra lett kitalálva itt van pár cikk róla.
[link]
[link]
Itt is a mikro lag-ról beszélnek de nem a játékok kapcsán. -
King Unique
titán
válasz
Buckey #78707 üzenetére
Ez egyáltalán nem újdonság, ez a jelenség már az XP-nél is megvolt, ahogyan pl. a Windows 7-nél is. Szóval nem 1803-as fícsör, emiatt semmi értelme újratelepíteni.
Egyébként ilyenkor zárolhatja átmenetileg egy külső program (pl. HDS), vagy akár a Windows folyamata is a külső meghajtót, ezzel akadályozva a leválasztást. Nem hiába használom a korábbi válaszban említett külső programokat és az alábbi screenshot is jól szemlélteti ezt.
Amúgy meg a Linux sem kivétel, néha annál is előfordulhat ilyen. Ráadásul ott némelyik opció nem is teljes leválasztást, hanem csak a partíció lecsatolását csinálja. Az előbbinél pedig olyan bugok is előfordulhatnak, hogy leválasztás után fogja és újracsatlakoztatja az eszközt, tapasztaltam már...
-
Buckey
őstag
válasz
Cs1csó #78716 üzenetére
Igen, ezt már múltkor kitárgyaltuk, de azért egy ilyen egyszerű feladatot egy külsős programmal kell megoldani, ez azért már a vicc kategória.
A másik op. rendszerben bármelyik meghajtót le tudom választani, itt még az uSB-st sem. Ennyire kémkednek, mert az nem árulja el, hogy ugyan miért nem engedi a leválasztást, és milyen program fut. Valami naplózás, ezt meg tudtam nézni, nem most jöttem a falvédőről, de hogy miért és ki engedte neki, az rejtély, mert az indexelés, keresés, tömörítés stb. dolgok mind le vannak tiltva! -
Cs1csó
titán
válasz
Buckey #78707 üzenetére
Ezt én is utálom, nem is értem miért nincs erre egy olyan továbbilehetőség - amikor feljön ez az ablak - pl.: a folyamat erőszakos leállítása az eszköz leválaszthatósága miatt " ????? Rákattintok és utána le lehet választani ezt nem értem, vagy legalább írja már ki : MI AZ AMI HASZNÁLJA ami miatt nem lehet leválasztani.
Amúgy ajánlom figyelmedbe a hasonló szituációk megoldására: USB Disk Ejector ahogy nézegettem ingyenes vonalon ez a legajánlottabb, vagy nincs más és egy gép újraindítás.
-
válasz
MikeWazowski #78714 üzenetére
Igen, ha mellé veszel egy 1080Ti-t.
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Az új április update-tel elképzelhető, hogy több fps-em lesz a játékokban?
-
totyino77
tag
Hell korábban volt beszélve az inditási problémárol,
D:\windows\system32\logfiles\srt\srttrial.txt1803 verzion, na most tiszta telepitésel visszaraktam a 1709 ugyan ez a probléma, ami egyszercsak nem fog betölteni a win, nektek ia ott van ez a hiba?
-
ferke72
aktív tag
válasz
King Unique #78710 üzenetére
köszi. túl sűrűn nem nyúlok hozzá..
-
Buckey
őstag
válasz
Buckey #78707 üzenetére
Újraindítottam a gépet, sikerült leválasztani. Megpróbáltam előidézni, hogy ne engedje leválasztani, de nem sikerült, most működik rendesen.
Közben meg ezt találtam:Kérdezem én, hogy most normális ez a rendszer? XP, meg 8.1? Nem is volt a közelében olyan korból származó hardver meg szoftver, főleg nem switch!
Vagy még mindig az őskorban tartunk? Mert akkor buheráltam ennyit a gépet, mikor XP, Vista meg Win7 volt, hogy azért ne omoljon össze hirtelen nagy terhelés hatására. Vagy ha mégis, akkor előtte legalább tudjak róla.. -
King Unique
titán
válasz
ferke72 #78708 üzenetére
Ezen nem kell meglepődni, ez eddig is így volt minden Windows 10 build upgrade során. Sőt, egy 8
—►
8.1, illetve egy 7/8.1—►
10 upgrade esetében is. Ilyenkor egyrészt letöltődik a telepítőt az upgrade-hez, majd a frissítés után a korábbi rendszer kompletten a Windows.old mappába kerül. Ez pedig ideiglenesen az upgrade után is megmarad a C meghajtón, de pont azért, hogy szükség esetén vissza lehessen állni a Windows előző verziójára.Az ideiglenesen elvileg 10 napot jelent, utána automatikusan törlődik a korábbi rendszer. Ha ezt nem akarod megvárni és biztosan nem akarsz visszaállni a korábbi verzióra, akkor a lemezkarbantartóval manuálisan is törölhető.
-
ferke72
aktív tag
Sziasztok!
lejött a 1803 frissítés, lezabált közel 20Gb ...ezt hogy lehet visszakerekíteni?
köszi -
Buckey
őstag
Egyre jobb ez a 1803 frissítés. Kb. 1 órája nem tudom leválasztani az USB-s HDD-t, mert állítólag valamilyen program használja. De én nem látok olyan programot, ami használná.
Tartalomindexelés, töredezettségmentesítés is ki van kapcsolva, hátha, de nem azok a problémák.Azt hiszem, megy vissza az előző, de lehet, hogy egy Linux. Mindenki azt mondta problémásnak, hát, az első 1 óra tényleg az, amíg meg nem szokja az ember a gondolkodásmódját, utána már azt csinálja, amit akarsz. Ott 4 év alatt ilyen sosem volt!
-
whatnot
őstag
Köszönöm a válaszokat
-
whatnot
őstag
W10-nél is működik még az, hogy ha a gép configjában főelemet (pl. VGA-t) cserélek, akkor azt másik gépnek tekinti és újra kell aktiválni?
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Toshiba laptopon frissítettem volna 1803-ra de a végén hibát írt ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest