- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #158318 üzenetére
A billentyűzet probléma szerintem fizikai....ragacsos folyadék miatt....de lehet az is szoftveres esetleg ?
Itt van a fizikailag látható billentyűzet kiosztása :
0123456789öüó
qwertzuiopőú
asdfghjkléáű
íyxcvbnm,.-
Az "off "-ba tett karakterek NEM jelennek meg !
Enter működik.A numerikus billentyű részen nem mennek : 1569+-
Enter megy ott is , Num billentyű működik...ki-be kapcsolja.
De például a tapipad sem megy a Win betöltés után.
Meg kell nyomni a "F6" billentyűt , amivel a tapipadot kapcsolom ki majd megint be és akkor már megy !A fényerőt le és felveszi ha az " F11 és F12 "-t nyomkodom....
Viszont a hangot csak fel venni tudom ( F3 ) lefelé már nem ( F2 ).
Funkció billentyű ( FN ) működik mert ha nyomva tartom és úgy használom az " F " billentyűket akkor semmit nem csinál...nem változik a fényerő és hangot sem akar ráadni.Érdekes ez a gép...
Majd ha hazajött a gazdája, akkor megmutatom neki a problémákat ! Addig nem szedem szét ....mert ugye nem az enyém. -
BFeco
aktív tag
válasz
Borisz76 #158309 üzenetére
Szia!
>Viszont a Win 11 teljes telepítése után már nem látta a Wifi hálózatomat. Látott sok másik rádiót.....de a sajátomat nem.
Őtlet:
[link]
Azért van, mert volt egy hiba az Intel 7260/3160 illesztőprogramban/firmware-ben, ami miatt inkompatibilis a WiFi 6 routerekkel.
Ügy emlékszem, hogy egy komolyabb TP-Link-AP-d van. -
efemm
tag
válasz
Borisz76 #158311 üzenetére
A 8.gen az nem határeset arra, hogy normál módon felmenjen a w11? (Ha jól láttam, ilyen van a gépben.)
A w10home -ot is lehet "setupprep.exe /product server"-rel upgrade-elni?
Lehet, hogy inkább pro-t tennék fel, és vennék itt a HA-n 2000F-ért licence-et, mert egyszerűbb, mint a régit kergetni, ha ms account-tal aktiválták és a bios-ból ment.
Amúgy meg részvétem, hogy üdcsi a billenytűzetben, meg malware a gépen, de tényleg hosszú még a hétvége. -
efemm
tag
válasz
Borisz76 #158309 üzenetére
Őszintén szólva és malware-es gépet teljesen újra húztam volna w10-es iso-ról (amit egy másik, nem fertőzött gépre töltesz le), leformázva teljesen (egy új) diszket, aztán utána frissítettem volna w11-re. A fertőzött rendszert pedig leellenőriztem volna több vírusirtóval is egymás után, aztán csak azután másoltam volna át a megtartásra érdemes anyagokat a régi lemezről az újra.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #158293 üzenetére
• A Microsoft-fiók elfelejtett jelszavának visszaállítása vagy helyreállítása
• Új jelszó létrehozása Microsoft-fiókhoz tartozó elfelejtett jelszó helyett
• Windows 10-es helyi fiókhoz tartozó jelszó alaphelyzetbe állítása
• How to Reset Password of Local Account or Microsoft Account in Windows 10
• How to Reset Your Forgotten Password in Windows 10
• How to Enable or Disable Built-in Elevated Administrator Account in Windows 10Nem feltétlen kell csak emiatt újratelepíteni a 0-ról, van lehetőség a jelszó "resetelésére" is.
• Egyszerű Win10 telepítés MCT-vel
• Windows 10 telepítés UEFI gépre v1
• Windows 10 telepítés UEFI gépre v2
• How to Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10
• How to Boot from a USB Flash Drive in Windows 10
• How to Clean Install Windows 10Ha az újratelepítés mellett döntenél, de akkor előtte le kellene menteni a felhasználói adatokat a C meghajtóról, ha vannak.
Ha 1x már telepítve és aktiválva lett adott PC-n a Windows 10 digitális licenccel és nem történt utána jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, komplett PC cseréje), akkor egy esetleges újratelepítésnél eleve automatikusan aktiválódni fog a Windows 10 adott Home / Pro / egyéb kiadása digitális licenccel, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
-
teptep
senior tag
válasz
Törd fel a jelszót!
Töltsd le a Hirens BootCD ISO-t és Rufussal írd ki pendrive-ra.
https://www.hirensbootcd.org/download/
Bootolj be a pendrive-ról.
Az NT Password Edit v0.7 alkalmazással törlöd a jelszavakat.
Ha szükséges, küldhetek képernyőképet ha gépnél leszek.
(Most mobilozok...) -
válasz
W10-et még lehet offline telepíteni. Nem kell hozzá fiók.
Ha aktivált volt be fog aktiválódni.
Elég egyszerűen kivitelezhető a belépésnél a jelszó kihagyása, automatikus belépés.
Jelszóval telepíted és utána kikapcsolod a jelszókérést.
1 kérdés maradt hogy Home vagy Pro volt, ha a másikat telepíted nem lesz aktivált. Ezt nem tudom hogyan lehetne lecsekkolni.
Ha valahol elakedsz kérdezz itt és segítünk.
Végső esetben meg lehet oldani a mostani rendszert is de ez nem ide való. -
-
Zaji
őstag
válasz
Borisz76 #156399 üzenetére
Úgy van ahogy tordaitibi kolléga írja. Egy USB-s stick-en kap a PC netet. A kamerák egy switch-be vannak csatlakoztatva, amit szeretnék csatlakoztatni a PC-hez. Ám ahogy ez megtörténik nincs net a gépen.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet ezzel a konfigurációval megoldani, hogy a kamerákat ezzel a stick-es nettel távolról is elérjem és a gépen is legyen internet. -
válasz
Borisz76 #156399 üzenetére
Szerintem a sticken jön a net,
lanon meg egy switchen keresztül jönnek be a teljesen külön helyi hálózaton lógó kamerák.
Ilyen esetben véleményem szerin a lant a kamerák saját célszoftverével lehetne láthatóvá tenni fix IP-k alapján, minden más meg maradna a wifin.
Böngészőbe meg a kamerás IP-t beírni, akkor azon a hálózati csatolón fog kommunikálni. -
BalaNce87
addikt
válasz
Borisz76 #156275 üzenetére
Köszi, erre nincs lehetőségem hogy átrakjam másik gépbe, Hard Disk Sentinelt régóta használom már, 50-65%-on ingadozott a hdd kondiciója.
Doky586: Ez pontosan mit fog csinálni? mármint kiválasztom hogy sel disk 2 és utána list par, ezután hogy lesz F-ből C a rendszer?
-
válasz
Borisz76 #156195 üzenetére
Mindent lát, teljes tartalmát, atklonozva is
Mindegy most SSD táp memória csere lesz.
Ssd jó, látom a tartalmat, vezérlőt, HDS is látja. Kingston UV500
De lehet persze Nand hiba, csak akkor a telepítést se értem miért megy simán.Memória HyperX Fury elvileg jó de memtest lesz
Táp eddig alacsony minőségű votl, lehet ez a baj, nem én raktam össze anno, most egy Delta bronz kerul beA meghajtó teljes tartalma látható, próbáltam telepítőbol a javítást is, parancssorbol is amit lehet, de mindig ez a képernyő fogad indulásnal.
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Borisz76 #155674 üzenetére
Helló.
Ezen a gépen több egér van vezetéknélkül, évek óta hibátlanul.
De ránézek majd köszi.Teptep
Hát nem tudom, de itt nem változott semmi. Nem dolgozik többet háttérben a gép stb.
Rögtön friss indulás után is csinálja azóta is.Valami oka van ami kiváltotta, csak nem jövök rá hogy micsoda.
Én nagyon malware / virusra gondolnék, pont telepítettem egy régi játékot amit még crackelni kellet (bár ez a verzió már többször is volt telepítve sose volt benne vírus) csak furcsán egybeesik a kettő.De akkor azt mondjátok inkább valami olyasmi hiba lehet amivel nem fontos foglalkoznom ?
Köszönöm
Helló -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Borisz76 #155558 üzenetére
Tudom, hogy felesleges. De 2 rendszer kéne eleinte. Egy klónozott és egy új telepítés egy másik SSD-re (ugyanabban a számítógépben).
Viszont a meglévő (amiről klónozok) SSD szükséges más célra, emiatt erről át kéne klónoznom a cuccot más meghajtóra. Van egy üres HDD-m, erre gondoltam átrakni. Viszont pluszban nincs még egy SSD-m.Illetve most ugrott be ötlet, ha ezt a klónozandó SSD-t partícionálom, azaz a meglévő méretét lecsökkentem és az üres helyre létrehozok még egy partíciót. Csak azt olvastam, hogy SSD-t illik egyben hagyni, mert nem tesz neki jótz, ha több partíció van rajta. Ez a szemlélet még mindig igaz? Pár napig lenne így használva.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #155274 üzenetére
"A klónozás után viszont ne felejtsd el a partició méretét megnövelni"
A jobb klónozóprogramoknál mint amilyen pl. a Macrium Reflect, eleve be lehet ezt állítani már a klónozás megkezdése előtt automatikusan (videó) vagy manuálisan, akkor nem utólag kell ezzel vacakolni.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #154769 üzenetére
A Windows Update hibaelhárító futtatása már megtörtént?
Ha nem, akkor azt meg lehetne próbálni.A havi kumulatív frissítések egyébként manuálisan is letölthetők a Microsoft Update katalógusból (KB5037768), majd önálló telepítőként futtatva is telepíthetők.
-
-
-
-
-
-
válasz
Borisz76 #154423 üzenetére
E miatt pont nem kellett volna újratelepíteni. Ugyanis ahogy a #154398 ban én is teszteltem tiszta telepítés után is kicsi a partíció mérete, így nem megy fel a frissítés. Csak azóta automatikus frissítés kereséskor nem próbálkozik a 4441-el, csak akkor ha kézzel nyomod meg a frissítések keresése gombot.
-
VGYke
addikt
válasz
Borisz76 #153077 üzenetére
NetFxRepairTool.exe elvileg javítja, de ha tévedek, bocsánat.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #153074 üzenetére
A .NET keretrendszer telepítése nem megy mert :
.NET Framework 4.7.2 (magyar) vagy egy frissítése már telepítve van ezen a számítógépen.
Tehát ezt nem tudom telepíteni, hogy az esetleges .NET hibát javítsam....
Köszönöm King Unique !
Szerencsére BitLocker-t nem használok, így nem érint. -
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #153074 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor láthatód, hogy a KB5034441 számú frissítés telepítése többeknél hibára futott, ami központi hiba lehet és nem különösebben kell vele foglalkozni mert majd úgyis javítják, meg ha nem érint a BitLocker meghajtótitkosítás. Ha igen, akkor meg adott a lehetőség manuálisan átméretezni a WinRE partíciót a microsoftos leírás alapján.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #149962 üzenetére
Ha abban a hozzászólásban le lett írva, hogy a frissítés telepítését követő újraindítás után lett inaktív az internetkapcsolat, akkor logikusan a válasz is arra vonatkozott és nyilván nem arra, hogy előtte sem volt, mert akkor értelemszerűen a frissítés letöltése és telepítése sem ment volna...
A linkelt példával szemléltettem, hogy mire célzok, ahol a Malwarebytes (MBAM) 3rd party program esetedben is telepítve van a leírtak szerint.
Szimplán egy havi "B" kumulatív frissítés telepítése után normál esetben nem lesz csak úgy inaktív az internetkapcsolat. Ha igen, akkor ott pl. vagy egy 3rd party programmal akad össze a frissítés és a külső program generálja a hibát, vagy a kumulatív frissítés telepítése mellett LAN/WLAN illesztőprogram-frissítés is történt és az utóbbi miatt van, ha nem megfelelő az illesztőprogram.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #149959 üzenetére
"Szokásos , profi , remek , minőségi frissítés !"
Biztos, hogy a havi kumulatív frissítés telepítése miatt nem volt internetkapcsolat és még véletlenül sem az MBAM vagy egyéb 3rd party program kavart bele, mint nemrég a társtopikban másnál a Chrome indításába?
Na meg ha a többi családtag PC-jén is Windows 10 22H2 fut és ott nem történt ilyen a havi kumulatív frissítés telepítése után, + pl. nálam sem, akkor elég egyértelmű, hogy valószínűleg esetedben nem stimmelt valami a szoftverkörnyezetben... -
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #79184 üzenetére
700 millió gép fél százaléka problémás az is nagy szám és pech ha te vagy én éppen beleesünk, mégsem magyarázza meg ugyanazon a hardveren a 1709 nem produkál olyan hibákat mint a 1803. Bizonyára nem nulláról írják újra a kódot félévente, magyarul miért romlik el az ami eddig jó volt?
Kiadják a félkész buildet amúgyis késve, aztán várhatunk mire érik utol magukat. Chrome hiba, Intel SSD hiba, boot hiba ésa többi
Tök szívesen kipróbálom mindig az újat, várom az újdonságokat és sokakkal ellentétben használom is az appokat. Olyan már volt korábban első összegző frissítésig bosszankodtam sietve adták ki, olyan még nem vissza kellett állnom előző verzióra. -
TRob1
veterán
válasz
Borisz76 #78857 üzenetére
De gondolom ott a képeden balra ha a Hálózatra nyomsz, ott lesz a Nas és ott tudsz lépkedni? Ott jobb klikkre a mappán, ott is fel lehet csatolni.
Fenn a Számítógép menüpontban lévő csatlakozást mondod amúgy? És ír valami hibát ha tallózni akarsz? Vagy csak szimplán nem csinál semmit? -
csixy
addikt
válasz
Borisz76 #77495 üzenetére
Tegyél rá a régi rendszerre egy Microsoft fiókot. Aztán:
A Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után. -
Zotya84
őstag
válasz
Borisz76 #77495 üzenetére
Akkor lehet, hogy kelleni fog egy 8 telepítés, majd upg 10-re, hogy az új vason is aktiválja magát. Nálam a nyáron kellett hozzá. Mert a 10-hez ugye nincs kulcsod, csak digit licenced, amit nem tudsz hordozni. De amint frissítesz 8-ról létrejön arra a vasra is, és automatikusan aktiválja magát majd.
-
bon
őstag
válasz
Borisz76 #73814 üzenetére
Ez baromság, soha se csatlakoztatom le a meghajtókat, pedig az itthoni gépekben is van 3-4 db gépenként. De a munkahelyen se és még soha se volt belölle problémám. Sok gép megfordult nálam de még soha se okozott problémát. Ja meg raid-ezet kötetnél nehéz lenne csak egy meghajtót bedugva hagyni.
-
a8l
aktív tag
válasz
Borisz76 #73814 üzenetére
Ez még régen volt win7 telepítéskor, azóta nézi rendszernek, ezen is volt egy win7 tartalékban hogy ha nem indul a másik akkor ez használható legyen egyből. De pár évvel később leszedtem, meg le is formáztam és azóta csak nyugdíjas felhasználás van ezen a hdd-n, (2011 -es WD black 2TB), eléggé melegszik a toshiba-khoz képest.
Nem lehet valahogy elfelejtetni a w10-el ezt a hdd-t?(#73815) Syl :
Nem, mindig az ssd volt a rendszer amióta megvettem ezt a gépet meg hozzá a win7-et, csak mellé fel volt rakva pár évig erre a hdd-re is és ha behalt az ssd-ről a boot akkor innen boot-olt hogy lehessen használni egyből. Pár évvel később leszedtem, letöröltem mindent, le is formáztam, de így is rendszernek nézi.
Azóta pedig w10-re lett update, többször új verziófrissítés is, de csak nem felejt. -
-
válasz
Borisz76 #73779 üzenetére
Aki az interneten SMB-t használ az meg is érdemli hogy feltörjék..
Én viszont csak otthon a helyi hálón használom, nem félek hogy a feleségem vagy a gyerekem feltöri. Sőt vannak olyan felelőtlenek akik még jelszót sem használnak az otthoni PCjükön, micsoda felelőtlenség, hatalmas rizikó, nem?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #69664 üzenetére
Igen, ezt próbáltam már többször is, resetnél visszaáll automatikus IP-re és úgy működik is a dolog. Amint megváltoztatom fix IP-re, ismét baj van. Sőt ilyenkor kiírja a Win, hogy talált egy problémát, a probléma pedig az, hogy a DHCP nem elérhető. A router DHCP-vel osztja ki a MAC-hez rendelt IP címeket, eddig nem volt vele baj.
-
-
Occon adom
aktív tag
válasz
Borisz76 #68313 üzenetére
[link]felteszed ezt a progit,
regisztrálsz új emailt [link] 3 naponta új emailt és a
készített virtuális pc-l [link]
"szűz" ( azaz nem telepített fenti szoftverrel kérhetsz ) új 3 napos reget. Ha már volt a PC-n, akkor nem ad.
A fogalmakról a szoftver és a Windóz oldalain olvashatsz.
Virtual PC-be az Oracle kissé jobb. [link]
Üdv! -
törölt tag
válasz
Borisz76 #63570 üzenetére
Nem hiszem tudná az app változat ezt. Általában funkciószegényebbek az UWP appok.
(#63572) netpeti98
Éljen a következetesség: ha akarsz valamit állítani hol hamburger, hol fogaskerék, Edge-ben három pötty, új Paintben mappa ikon, Skype-ban és áruházban profilkép és mind variálva balra-jobbra, alul-felül. Teljes káosz. "A Microsoft problémája, hogy nincs ízlésük." - Steve Jobs valamikor a '90-es években. -
vagabor
aktív tag
válasz
Borisz76 #54932 üzenetére
Ez a probléma sok év után kezdett el megjelenni, előtte gond nélkül ment régebbi builddel a gép. Mivel én nem lakom gép közelben ezért aki használja mondta el, hogy az évfordulós frissítéssel kezdődött az egész, éjszaka sokáig ment a gép, állítás szerint magától kapcsolt be, és kezdett el frissíteni, többször újraindítva a gépet közben.
Namost egy adata sp600 ssd-ről van szó, aminek a hd sentinel szerint semmi problémája nincs. (smart adatok alapján sincs). ezen kívül egy wd500azrx vinyó van benne, ez csak adattárolásra van használva, szóval nem hinném hogy ez közbejátszhat. firmwaret még nem néztem, de lecsekkolom, később, bár kérdés hogy akkor miért csak most jött elő a probléma.(#54933) vigyori78
usb-s pendriveról telepítek, amit legutóbb raktam fel és amivel ugyanúgy jelentkezett a probléma az a 1607-es build. Előtte valami régebbit használtunk évekig, de ez nem adhat okot arra hogy az egész vinyó tartalma eltűnjön. az iso-t netről csináltam media creation tool-lal.
Ezt a posztot most a frissen telepített gépről írom, kiváncsi leszek meddig marad meg a win a gépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Spórolós topik
- EAFC 25
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged