Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Akciókamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
Nightquest
csendes tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom azt se, hogy kb. mi okozza, de amióta pár napja feltettem XP helyére a 7-est, nagyon bántja a szemem a kép. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy mintha minden szín túl erősen világítana, ami a legtöbbnél még okés, de egy fehér hátterű oldal vagy hasonló az kb. azonnal is rossz, de jó néhány perc után már nagyon rossz a szememnek. Szerintem ez szoftveres probléma kell legyen, de hogy azon belül...
Windows 7 Ultimate x64 van fenn, Geforce 9800 GTX+ a videókártya, és próbáltam az utóbbi pár driverrel, nem számított. Igaz, az XP-n kicsit régebbi driver volt, de már nem emlékszem, melyik és nem tudom, azt próbáltam-e, de nem akarom kipróbálni az elmúlt egy év összesét csak úgy.
Természetesen a monitoron és az NVidia vezérlőpulton próbáltam állítani a fényerőt, kontrasztot, gammát, színhőmérsékletet, meg ami még van, de még ha szürke is lesz a fehér, az is kellemetlen. Kicsit olyan érzés, mintha CRT-t néznék alacsony frekvencián.
Nem tudom, ennyiből van-e sejtése valakinek, de ha esetleg más találkozott ezzel a gonddal, akkor örülnék a tapasztalatainak!
Ja és bármit nézek, ilyen a kép, bár egy játéknál nem nagyon van sok fehér, szóval nehéz megmondani biztosra, de érzésre még ott is igaz ez.
Még valami: előtte nem natív felbontáson volt a monitor, most igen, de felnagyítottam a dpi-t, és mindig volt olyan érzésem, hogy a nagy felbontások hathatnak rosszul, de talán nem ez van itt, csak azért inkább megemlítettem.
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Parfüm topik
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Akciókamerák
- Memóriahiány és drágulás fékezheti a mobilokat, csökkentek a Q1-es kiszállítások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Crimson Desert
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest