Hirdetés

Aktív témák

• Steelmanus

addikt

válasz qwertly #22949 üzenetére

Szia.
    Eppen jokor irtad a lenyeg hogy a Grub-ot tavolitsd el es tedd be a W7 telepitojet es allitsd vissza a W7 MBR betolto rekordjat. Nagyjabol egy oraval ezelott kiprobaltam az Easeus Todo Backup programot azert hogy lassam mikent mukodik a visszaallitas.
    Menteskor nem kertem a W7 MBR mentest, sem a helyrealltaskor.
    A lenyeg hogy a progival csinaltam egy helyreallitolemezt amin Linux alapu bootrekord van (tehat a CD/DVD-n) lemez a DVD olvasoban, reboot, elindul rendesen megadom neki az imagefajl helyet, es inditom a helyreallitast. Szepen elindul, dolgozik en meg bamulom a kepernyot. Egyszercsak atvalt fekete, Blank kepernyore, de a vincsi dolgozik rendesen.
    Ami feltunt hogy a monitor LED-je folyamatosan vilagit mikozben blank kepernyo van. Ez azt jelenti hogy valami az egyik szinkronjelet elveszi igy a monitor nem tud kepet rajzolni. Ilyen pl. a Kepernyovedo Blank opcioja is. Meglokom az egeret visszajon a kep, gondoltam hogy a visszaallitolemez ficsorje. A visszaallita ideje - normal tomoritessel menteskor - kb 15-20 perc. Egy ido utan megint blank kepernyo, rendben, lokom az egeret OK. Vege a visszaallitasnak, kilepek a grafikus kepernyobol, lemez ki, reboot, hat mi fogad, az a fekete keprnyo amin az all hogy a Windows normal modu inditasa, ezen all a kijeloles es felette van meg ket opcio. Ez akkor szokott elofordulni ha tiltva van a Hibrid alvas az op.rendszeren belul es ugy kuldi az ember Alvo modba, es veletlenul elfelejti, es lekapcsolja a gepet a villamoshalozatrol magyarul kikapcsolom a 220V-os elosztot. Na ez erdekes. reprodukaljuk.
    Beteszem a lemezt elinditom a gepet bejon a grafikus visszaallito felulelt de nem csinalok semmit csak varok. Egy ido utan blank kepernyo de a monitor LED folyamatosan vilagit, eger macera, grafika visszaall, varas, blank, bill. space, grafika visszaall, es ezt eljatszottam parszor. Tehat semmilyen muveletet nem vegeztem meg az olvaso is leallt, meguntam, lemez ki, reboot, a helyzet ugyanaz Windows normal modu inditasa. Magyarul a W7 MBR mellett nincs konkurencia, hess van, hasznald a W7-et vagy fenekbe leszel rugva :D

Szerkesztve: Persze hogy nem ir semmit hiszen az OS be sem tud toltodni ergo nem is ir semmit a naploba es a dumpfajlba sem. Allitsd helyre az MBR-t.

Mas. Ezen ma nagyot rohogtem, mindegy hogy a cikkiro volt hule vagy valoban igy hangzott el de akkor is jo poen volt.
    Yusuf Mehdi, a Microsoft egyik alelnöke a Bing közösségi blogjában azt írta, ezen a téren sikeres is volt az akció, csak éppen a felhasználók nem viselkedtek úgy, ahogy azt várták volna tőlük

Aktív témák