Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zelikocc

őstag

válasz thomas77 #7336 üzenetére

Az iPhone-ok is az iOS 17 óta egy általános VoWiFi profilt használnak, ami kb minden szolgáltatóval megy (a Földön bárhol) ha van elérhető VoWiFi szolgáltatása.
    A magyar vodafone és Yettel számára, valamint a román Digi-vel is így működik a VoWiFi iPhone-on, nincs külön szolgáltatói támogatottság, mint például a Telekomnál, egyszerűen egy általános profillal megy. Ezzel az általános profillal annyi tapasztalat van, hogy az ezt használó (saját iOS VoWiFi profil nélküli) szolgáltatókkal ha bekapcsolod a beállításokban a WiFi hívást, akkor pár nap után automatikusan kikapcsolja, ezért mindig újra be kell kapcsolgatni. Telekommal ilyenn nincs, mivel saját szolgáltatói VoWiFi profiljuk van iOS-re.

iOS 17 utáni rendszereken még nem láttam olyat, hogy ne működött volna azonnal a VoWiFi ha be lett kapcsolva és a szolgáltatónál is van szolgáltatásilag.

Tekintve azt, hogy iPhone és Samsung (ami a másik olyan márka ami a legtöbb szolgáltatóval kompatibilis ilyen szolgáltatások terén) készüléken is teljesen ugyanazt tapasztalod és mindig a roaming hálózatra csatlakozás okozza a problémát, ezért én szolgáltató oldali problémára gyanakszom.

Szerintem a korábban feszegetett Samsung CSC roaming problémát is ezzel elég nagy valószínűséggel ki lehet zárni, hiszen nem csak a Samsungot érinti, nem csak arra kell koncentrálni, az iPhone-nak telejsen mindegy melyik földrészen van, a világ összes szolgáltatójával mennek ezek rajta.

De persze a másik oldalon meg ott van az, hogy másnak más Samsung, Apple telefonnal meg megy a vodás VoWiFi külföldön, szóval valami mégsem kerek itt.

A wireshark tényleg jó ötlet, ez az egyetlen biztos teszt ami kimutatja melyik oldalon van hiba. Plusz annak eredménye a voda felé is bizonyíték, hogy nem nálad van a hiba, amennyiben így van.

Amit még érdemes lenne látni, hogy mi a helyzet mások tapasztalatával, más vodás kártyákkal és más iPhone, más Samsung modellekkel hogy megy a VoWiFi külföldön? Bár utóbbiról volt már itt tapasztalat hogy csak pár napig megy. Bár az sem feltétlen az "egészséges" működésről tanúskodik.

Új hozzászólás Aktív témák