Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Állítólag ugyanazon a vason jobb teljesítményt nyújt, mint a VSAN.
Két hét POC-olás után most kezdtem el átállítani a környezetet VSAN-ra, szóval (remélem) ki fog derülni. Az biztos, hogy a ScaleIO elég meggyőző volt, mindenféle optimalizáció és tweak nélkül ki tudtam vele koppantani a 2x10G-s interfaceket olvasás esetén (64K random read, IOmeter-el generálva, cachek nélkül). Statikus 2.6GByte/sec-et mértem 60k iops mellett. Ez több mint 20Gbit, de úgy jön ki a dolog, hogy az iometert futtató host olvasott a local ssd-iről is. Magán a fizikai switchen 9.6Gbit-et mértem a két porton egyenként a többi host switchportjainak a kihasználtsága (3x2db NIC) pedig 30-33%-on mozgott eközben. A mért értékeket alátámasztották a hostok performancia chartjai is (network és storage adapter) illetve a ScaleIO beépített saját egyszerű toolja is.
Írásban sajnos gyenge a vas, így arról nem tudok érdemben nyilatkozni. Read-intensive SSD-ket kaptam hozzá, a google által fellelhető user benchmarkokat ki tudtam belőlük préselni ScaleIO-val is (500 Mbyte/s, 10-15k iops), de itt nem a SCIO volt a szűk keresztmetszet nyilván, illetve annyiból igen, hogy írás esetén nem tud annyira párhuzamosítani a device-ok között mint olvasásnál.
Sok esetben érezni rajta viszont, hogy még van vele dolga az EMC-nek bőven. A toolok pl. katasztrofálisak. 3-4 eltérő management felületen lehet támadni (vsphere plugin, javás kliens oldali gui, cli, stb..), és van amit csak itt lehet beállítani, van amit ott. Teljes agyhalál az egész néha. Cserébe egyéb területeken meg faék egyszerű, és józan paraszti ész alapján fejlesztett dolgok köszönnek vissza. Szóval kissé furcsa itt-ott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest