- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
fatal1ty1984 #26799 üzenetére
Ez max annyit bizonyít, hogy nagyon jó a mintavétel és nagyon szerencsések.
Amíg én sem tettem tönkre 200k-nyi hardvert, mert okosabbnak hittem magam, mint apám a maga 35 évnyi villanyszerelői tudásával, döngettem a mellemet. A fizikát nem lehet megbecsteleníteni, az mindig nyer. De valóban mindenki maga dönti el.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #26796 üzenetére
ezt mindenki döntse el maga,havernak 4 gépéban is 3éve igy van bekötve és semmi baja
-
baboss
őstag
-
spanglee001
addikt
válasz
zolee5016 #26795 üzenetére
én még nem mértem ki nem is akarom, de kb max 2-3 fok eltérés lehet a körön belül, szerintem a sorrend teljesen mindegy, ahogy esztétikusabb és jobban kijön úgy csinálnám a helyedben.
mivel kering víz elég gyorsan, nem áll meg pihheni a víz a vga-n, hogy megmelegedjen tehát nincs rá ideje hogy melegebb vizet vigyen tovább szerintem. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatal1ty1984 #26793 üzenetére
A legtöbb tápnak addig nem lesz baja tőle, míg nem lesz zárlatos a venti vagy amit épp így hajtasz. Speciel DDC-t nem mernék rá így bekötni, tekintettel az elektronikájára...
A komolyabb tápok közül se mindnek van védelme, mert nincs szükség az 5 és 12V-os ágak közti zárlat ellen védekezni.
-
zolee5016
őstag
válasz
DigitXT #26779 üzenetére
THX!
valószínű a d5 mellett teszem le a voksom.....van időm még ,mert a ház elveszi most az időt,és a havi anyagi keretet( most épp az oldallapok plexizése,zsanérozása zajlik,és el kell dolgoznom még a 2 négyzetnyi méhsejtrács több mint felét) ami a gépre van,így az apróságok beszerzése mehet most,a drágábbja februári beszerzés lesz.....addig okosodok....
-összefoglalván amit eddig levettem a mondandótokból...
-A pumpa választás eldőlt,erre a cuccra később rátervezhetek..
-a pumpa a tartály szintje alatt , a leeresztőcsap a rendszer "legmélyebb " pontján legyen
...........................
Ami nekem még fontos lehet...a köröm kinézete....azaz sorrendje...
mint írtátok ,nem lesz a hdd hűtésnek komoly szerepe,így gondolom azt a vga -blokk elé kell tennem,hisz ott a víz nem is melegszik(ha vga után tenném akkor a melegebb vízzel gondolom valóban fűteném a vinyókat)
tehát..hdd-vga- radi- tartály-pumpa,lenne,vagy másképp kellene tervezni? -
baboss
őstag
válasz
spanglee001 #26792 üzenetére
-
spanglee001
addikt
azt mondja az asszony, -te miért nem csinálod meg ilyen merev csövesre a gépet sokkal szebb
- emlékszel milyen drága volt az a sok csatlakozó fitting? azt mind ki kell cserélni drágábbra
-de szép ez így gumicsővel is -
baboss
őstag
válasz
Kbhont #26785 üzenetére
Csak azt nem lehet tudni,hogy mekkora a terhelhetősége.Amikor én 7 v-on használtam akkor a fordulatszám visszajelzős DDC nem jelezte ki a fordulatszámot,mert ahogy írták a "Molex-ből kinyert 7V nem szabványos mert nincs test." Amint visszakötöttem 12v-ra jelezte is a fordulatszámot.
-
válasz
baboss #26782 üzenetére
Most lehet megcáfolom magam...
Engem is foglalkoztatott ez a kérdés és próbáltam utána olvasni!
Több kapcsolási rajzot is végig néztem amik X26782 felvetésed idézetét támasztják alá!
Aztán a varázslónál találtam valamit!
[link]
Egy adapter...Hogy a táp mit szól hozzá, az más kérdés!
De kapni lehet ilyet. -
baboss
őstag
válasz
DigitXT #26783 üzenetére
Ahogy írtad 12v-ról indít és mire feláll az OP szép lassan lemegy a feszültség és a fordulatszám a beállított értékre.
Az Al Suite 3 programban minden kategóriát saját ízlés szerint lehet beállítani,hogy hány fokon milyen RPM/V legyen a pumpa teljesítménye illetve a gépházhoz tartozó ventilátorokat is. -
baboss
őstag
Mostanában szó volt a Laing DDC 7v-on való üzemeléséről.
Kbhont kollégát idézve.
"Én a helyetekben nem erőltetném ezt a 7 voltos molex leosztást...
Nézzetek meg a neten egy atx táp kapcsolási rajzát... Ott fehéren feketén látszik, hogy a következő feszültségekre készülnek ezek a tápok!
+12v,+5v,-12v,-5v,+3.3v.
Ezek a szabvány feszültségek a GND hez képest vannak méretezve!
Az, hogy a molexen 7volt mérhető az csak a szekunder azonosság miatt van, de olyan áramköri elem, ami a 7 volt stabilitását volna hivatott én nem találtam a rendszerben!"
Mivel anyagilag most elég rosszul állok megpróbáltam a meglevő dolgokkal megoldani a Pumpa vezérlését.
Ezért a pumpát rákötöttem az alaplapon a CPU ventilátor vezérlőjére.Az alaplapom adatlapja szerint 1A 12W a maximális megengedett terhelés.A pumpa adatlapja szerint 10w-os kimértem az áramfelvételt és 12v -on 610mA az áramfelvétele terhelés alatt,ezért rá lehet kötni,amit meg is csináltam.A molex csatlakozót leszedtem és egy 4 pines ventilátor csatlakozóba bekötöttem.
1. GND - PUMPA FEKETE VEZETÉKE test negatív.
2. CPU FAN PWR PUMPA SÁRGA VEZETÉKE 12v +
3. CPU FAN IN PUMPA KÉK VEZETÉKE fordulatszám kijelzés.
4. CPU FAN PWM ez üresen marad
A pumpán a következő feszültség értékeket mértem ki fordulatszám függvényében,ez hasznos infó lehet.
A pumpát a biosban,
vagy az Al Suite 3 programban lehet beszabályozni,illetve az ASUS ROG Front Base előlapi panelen.
Én a programot választottam,és beállítottam mindegyik kategóriához a többi ventilátort is.
Full speed DDC 12v
Turbo DDC 7.5v
Standard DDC 6.6v
Silent DDC 5.7v
Remélem hasznos volt az infó. -
DigitXT
félisten
Passz. Nem olvastam, hogy milyen házba lesz.
A mintaként linkelt dizájnos
gépecske viszont elég kompakt méretben lett megvalósítva. Ott akár számíthat.
(De nem olyan rohadt nagy a D5 sem, csak jó tudni, hogy nem picurka...)
Ui: annak idején az Aquastream XT elhelyezése sem volt triviális. Noha nem is
a mérete volt baj, hanem teljesen más bekötési megoldása volt, mint a D5-nek.Szerk: létezik amúgy kifejezetten pici szivattyú, annak idején nagyon nyomták
a DC LT Pro-t, hogy milyen kis zümi, s mégis elég egy átlag vizes rendszerbe.
Mondjuk pont ez, hogy zümi, nálam gyanakvásra ad okot.Mégis inkább D5. -
DigitXT
félisten
válasz
zolee5016 #26777 üzenetére
Ilyen szinten nincs egetverő különbség, bármelyik szivattyú megteszi.
De ha hosszú távra tervezel, a D5 sokaknak az "utolsó állomás", mert jó,
csendes, megbízható, és többféle vízkörben is kiválóan teljesít. (Max. az
ára lehet visszatartó erő, de az sem annyira vészes, külföldről rendelve.)Ha csak elindulásra kell, olcsón, akkor egy használt DDC, DCP, akármi...
Csak ha nagyon háklis vagy a hangra, akkor kell jobban meggondolnod.
Vagy ha elsőre akarsz tutit, akkor meg befizetned rá. Nekem is többféle
szivattyú dolgozott már a gépemben, de végül ismét D5 lett "24/7-re".(Azt mondjuk nem írtam, de szempont lehet, hogy pici házba nehezebb
elhelyezni/nem olyan kompakt, mint egy DDC: érdemes végiggondolni.) -
zolee5016
őstag
válasz
DigitXT #26760 üzenetére
Köszi a részletes útmutatást....értem a lényeget,és megpróbálom mégjobban konkretizálni a sóhajomat.
Úgy gondolom,hogy attól még ,hogy elsővizes júzer leszek,nem kell,hogy a gépen belül burjánzanak a csövek..tehát egyrészt viszonylag olcsó pénzből nekiállok vizezni..(.igazából a pumpa,leeresztőcsap,és az áramlásmérő kell még)másrészt meg félig -meddig designhűtés( a te megfogalmazásod) is a cél...Ez itt válasz lehet spanglee-nak is..értem én ,hogy a hdd nem ésszerű,fontos eleme egy vízkörnek
de ami blokkom van ,és ahova kerül az eléggé sokat dob a gépen..Másrész van egy olyan cpu hűtőm ami a megjelenése óta birtoklási vággyal bír rám nézve,és azt most mégha átalakítva is de most felhasználom
..tehát a pontos cél....
egy olyan vízkör kiépítése,(amit később bővíthetek cpu-val,esetleg két külön vga blokkal)ami a stock 590 es kártyám hőjét 50-55 fok körül képes tartani 70-80 helyett,esetleg még jól is néz ki,nem akadály a 10-12 db 90-es csati .... -
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok.
Erről a termékről mi a véleményetek? Most nagyon jó áron van, elsősorban ez tetszett meg benne
Egy i5 4690K procira menne, ami nem lenne agyontuningolva. Jó vétel lenne erre a célra ?
-
Tikakukac
titán
1-2cm-es toldót lehet valahonnan emberi áron itthon szerezni? Néztem kintről kici kínaiak 500Ft-ból állatit küldenek, de nem rendelgetnék akkor. Radiba derékszög menne, de nem fér el a ventiktől, meg a pumpába menne az érzékelő, csak túl mély és fojtana.
-
Csokiii
aktív tag
válasz
spanglee001 #26772 üzenetére
Akkor ezt megbeszéltük
szerválok réz radit alu helyett inkább
-
Csokiii
aktív tag
Szerintetek ha egy alu radit használnék réz blokkokkal EK vízzel akkor lenne valami probléma?
-
ViZion
félisten
válasz
#90933760 #26768 üzenetére
hehe...
Nekem is ezek tetszettek. Flat-al volt vmi bajom, nem tudom már mi. Recon szép is, jó is... de a 10 W az tényleg csak ventiknek való. Mondjuk akkor még nem tudtam, h a szivattyút nem kell állítgatni. A félautomata miatt tetszett a tiéd, meg a venti lekapcsolás miatt. Csak be kellene szerelnem... -
törölt tag
válasz
ViZion #26766 üzenetére
Nem, direkt nem olyat akarok.
Nem akarok automata vezérlőset. Meg egyébként nem is tetszett, de mivel az volt az egyetlen automata így megvettem. De utána rájöttem, hogy mégse úgy működik ahogy én szeretném.
Sima manuálisat akarok, vagy pedig szoftverből aprólékosan állíthatót mint pl az Aquaero. Csak olyanom sose lesz, mert a legalapabb 5 LT is 20k fölött van mire kézhez kapod és használtan se lenne olcsó ha valaha is lesz.
Van itt aprón egy Bitfenix 7-ért ami szintén szoftveres ennek már baráti az ára, de az csak 10W-os az meg még sovány a DDChez meg mire pénzem volna rá úgy is elviszik.Akkor mikor a Kaze Servert vettem az volt az elsődleges hogy automata legyen. De mivel kiismertem a működését, rájöttem hogy ezek nem nekem valóak, egyik ilyen se. Félmegoldások. A manuális része rendbe van, csak olyan lett volna olcsóbban is meg olyan ami tetszett. Pl a Kaze Master Flat.
Most az az elsődleges, hogy úgy nézzen ki ami tetszik is, 10W fölött legyen, tudjon spin up 12V-ot és olcsó egyszerű manuális. De persze ha kifogok egy ilyet olcsón mint ez a Bitfenix csak erősebbet, akkor örülnék neki, mármint hogy szoftveresen basztatható.Ja meg a másik, hogy sok csak 5V-ig vette le a feszkót, ez meg 0-12 fokozatmentesen, régen még ez is szempont volt. De most már nem annyira, mert az alaplap hűtése miatt mindenképp kell pörgetni a ventiket.
Nagyjából ismerem az előlapi cuccosokat annak idején hetekig válogattam közöttük. A baj az árukkal van. -
ViZion
félisten
csakis feltöltés után
Leírom röviden:
1. slagot elvág
2. csap egyik végére az egyiket, másikra a másikat rátuszkol
3. feltölt víz
4. csap elzár, ismét tölt
5. bódottá...Ajánlott lentre rakni, víznek van olyan szokása, h lefelé folyik. De egy kép a belsőről sokat segítene. Tartály ha nem legfelül van, akkor alkalmas lehet a csapnak, a legtöbbön vannak extra kimenetek, egyikre csatlakozó, cső, csap kombót kell rakni és kész.
Baltoa: kéred vissza a régi szabályzót? Még nem építettem be, közben házcsere volt...
-
törölt tag
válasz
Cyberneko #26726 üzenetére
Nem akarok már vacakolni vele, most elmegy 1-2 hónapig 7V-ról aztán majd veszek egy rendes előlapi ventiszabályzót.
Gondolkozom átfolyásmérőről is, valami olcsóbb de olyan aminek az RPM jeléből lehet nagyjából lph értéket számítani. És akkor a dupla radin csak egy venti lenne mérve, úgy is egyforma ventik vannak rajta. A single radi a másik, a táp a harmadik és az áramlásmérő a negyedik, nincs több hely az alaplapon.
Persze ha lesz előlapi szabályzó akkor az is ki tudja írni. Még nem tudom mi lesz ezzel, nem döntöttem el, most per pill nem foglalkozom vele próbálom kipihenni fél havi fizetésem elbaszását. De hát a hobbi az ilyen. -
spanglee001
addikt
a lehető legalacsonyabban lévő ponton, raksz egy elosztócsatlakozót, és oda becsavarod. vagy pl a vga blokkon ha van hely oda is lehet tenni. nekem a radiátoron van plusz csonk oda kötöttem.
-
sg22
senior tag
sracok, leereszto csapot hogy kene a rendszerbe tenni?
-
mackosajt
addikt
Hővezető párnákat ti honnan vesztek, ha kell?
Illetve alphacool Nexxos ATXP 7970/50 FC blokk és hozzá Backplate is van, csak egy kis HW mizéria miatt le lett véve a Sapphire 7970 Dual-X-ről (11197-06), jelenleg a gyári hűtés van rajta.Szeretném visszarakni a vizet, mert most már 2 hete hibátlanul üzemel a kártya, amióta visszatért a doktortól, de a lapocskák egy része lepotyogott a vizes blokkról.
Na most az Alphacool weboldalán már el sem érhetó az ATXP, ráadásul a varázslóboltos oldalról belinkelt szerelési útmutató is 2 féle verzióban létezik mind a blokkhoz, mind a blackplate-hez.
A legszebb, hogy leíráson belül is vannak eltérések, mert 1,5-es lapokat ír az egyik, de a szerelési részen 1 mm-es lapocskát említ, 3 nyelven is.
-
DigitXT
félisten
válasz
zolee5016 #26757 üzenetére
Ez egy dizájnos rendszer. Nem a leghatékonyabb, valóban, de jól néz ki.
Ebben ugye van rengeteg derékszögű csati, tehát kevésbé optimális, mint egy
körbetekergetett csőkígyó, de mennyivel jobban néz ki.Valamit valamiért.
A szivattyúknak két fontos paramétere van a vízhűtésben. Vagyis inkább több,
de mindjárt levezetem... Vízhozam és emelőmagasság. A baj, hogy a gyártók
kereskedők, fórumozók, előszeretettel hivatkoznak a vízhozamra (mittudomén
a D5: 1500 lph), csak azt "elegánsan" elfelejtik, hogy milyen emelőmagasság
mellett? Nyilván a maximális vízhozam terheletlenül értendő.Azonban ilyen
vízhűtést nem lehet építeni, tehát valós rendszerben mindig van ellenállás, így
a maximális vízhozam közelében sem lesz a kör: sokkal érdekesebb tehát az
emelőmagasság. Na, nem azért, mert egy zárt körben "emelnie" kéne a vízen,
hanem mert a rendszer komponenseinek ellenállása a szivattyú számára pont
olyan, mintha(!) emelnie kellene a vizet. (Nyomásveszteség van, teccikérteni?)Szóval az emelőmagasság, aminek megint van egy maximuma, amikor már a
szivattyú egyáltalán nem mozgat meg a vizet! Nincs áramlás, maximális fojtás:
nyilván ennek sincs értelme, mert a gyakorlatban a vizet keringetni szeretnénk,
és nem felpumpálni jó magas vízoszlopba, aztán ott állni hagyni napokig, LOL.Az igazság a kettő között van, ezt a szivattyú karakterisztikájával írhatjuk le.
És akkor már csak a rendszerünk ellenállását kéne tudni az adott térfogatáram
mellett, hogy kiválasszuk, hogy mondjuk a DDC előnyösebb, vagy a D5. Előbbi
nagyobbat emel, de a maximális vízhozama kevesebb (so what!), utóbbi meg...
Utóbbi meg csendesebb. Simán lehet, hogy kevésbé "hatékony". De halk. Ami
meg jó, mert a DDC szeret hangoskodni. Szóval ilyesmi paraméterek vannak...
(Nyilván szempont még az ár is, ami egy használt DDC-nél kevés, D5-nél több,
újonnan meg a fene se akar venni, vagy ha igen, akkor már inkább csak D5-öt.) -
spanglee001
addikt
válasz
zolee5016 #26757 üzenetére
hát ha a procit kihagyod a "mókából" sok értelme nincs inkább a hdd-k helyett a procit vizezném.
ha nagyon melegszik a hdd van scythe ventilátor hddre építhető foglalattal 2000körül, az bőven elég neki és néma is. nekem dcp 4 pumpám van, leszabályozva néma és mindent elvitt eddig, (480 radi, proci, vga, 2 db univerzális blokk, áramlásmérő, vízszűrő), az előző pumpám gyári gigabyte volt beépített hűtéses házban, adatok szerint fele ekkora erősségő pumpa, azt megtoldottam autóradival locsolócsővel simán vitte azt is pedig ott volt keresztmetszetha első víz számolj arra hogy aki nem áztatja el a gépet egyszer, az nem is épített vízhűtést
én már 2x is megfürdettem a gépet, egy előlapi panel meghibásodáson kívűl nem történt más baleset.
viszont egy leeresztő csapot ajánlanék, nagyban megkönnyíti a későbbi dolgokat. -
zolee5016
őstag
válasz
DigitXT #26754 üzenetére
Köszi a reakciókat
Ugyebár nemrég írtam totálisan kezdő vagyok ilyen téren,és sok okosságot hallok más területről is..ezért kérdezek inkább itt is...ha van benne lámaság ne csodálkozzatok....köszi a megértést...
Nade a lényeg,,,,nem utolsósorban engem a gép kinézete is foglalkoztat ergo azért is nézem a csövek állását,a gépben....nem fogok valami nagyon profi cuccal nekikezdeni,leginkább tapasztalatszerzés,és tesztelés lenne az első vizem célja......
Szóval ezen a gépen ütköztem meg egy kicsit a rengeteg 90-es csati miatt
Ez egy nagyon profi cuccos....de viszonyítani,és lepróbálgatni belőle egyes részeket tökéletes
Itt ugye épp két 90-es csati van a vga blokkok előtt,és után,és maga a rendszer is eléggé tördelt....
ez levetítve a saját szemszögemre nekem egy dual gpu-s EK blokk ugyanígy lenne kötve,konkrétan ezért kérdeztem mivel számoljak...főleg pumpa terén......
releváns a drágább,nagyobb áramlást nyújtó pumpa,és ezen belül melyik is ami nekem jó lenne ez amire legfőképp ki szeretnék lyukadni.....számításaim szerint 1,5m lenne a csövezés,és 2db hdd blokk ,1 tripla radi lenne a kezd összeállítás(egyenlőre cpu nélkül) -
DigitXT
félisten
válasz
spanglee001 #26755 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy ebben a videóban egy D5 küldi gyakorlatilag terheletlenül (!!!) a vizet körbe karikába, át szerencsétlen áramlásmérőn.
Ez a kerepelés (bár nem mondja meg az ember, mennyi volt, nem tudom, miért) nagyjából (hasraütök) 500 lph-ra utal, amit normál rendszerben sem a D5, sem a DCP nem tud kipréselni magából, szóval nem kell parázni.
Szerk: amúgy persze bebugyolálhatod, nem árt neki.
-
spanglee001
addikt
válasz
DigitXT #26754 üzenetére
rendben
akkor leszabályozva a dcp4-vel, nem fog kerepelni, akkor a hf marad de szerintem nekem elég az egy csatis verzió nem ér 20 euro pluszt a több csatis nekem, úgyis az előlapi panelra csatlakoztatnám.
ha meg csörömpöl becsavarom egy törölközőbe/hangszigetelő szivacsba gondolom úgyse melegszik, nem árt neki. [link] -
DigitXT
félisten
válasz
spanglee001 #26753 üzenetére
Nem venném a legnagyobbat, nehogy meglepetés érjen. A középső lenne a jó,
vagy a HF, mert az 40 lph fölött a csillagos égig mér (a csillagok közt kerepel).Szerk: a másikhoz: érdekes, én úgy tudtam, hogy a 16/10 az elterjedtebb...
De lehet, hogy csak azért, mert nekem is olyan van, már évek óta, franc tudja.zolee5016: ki volt az a nagytudású, aki a 16/10 + a 13/10 csöveket sorrendbe
állította átfolyási keresztmetszet szempontjából? (Amúgy nem kell besz*rni, a
derékszögű csati nem az antikrisztus - 1-2 darabot a rendszer meg sem érez.)Nyilván, ha telerakod vele a rendszered, úgy 10-15 darabnál már jelentős fojtás
mérhető, ami viszont CPU dT-re levetítve még mindig lehet, hogy csak 1-2 fokot
jelent, amire megint mondhatjuk, hogy nem számottevő. De azért ne rakdt tele. -
spanglee001
addikt
válasz
DigitXT #26744 üzenetére
hát elég nehezem tudnám megsaccolni is, hogy kb mekkora átfolyás van nálam
dcp 4 800l/h papír adat de a rendszerben az ellenállások miatt szerint kb fele lehet hasraütés szerűen
mivel leszabályozva hajtom 1500-1600 rpm en így már a fogalmam sincs kategóriába esik bele
de szerintem 80 l/h tól csak több, és akkor a 400-as verziónak jó kell legyen szerintemzolee:attól hogy 16/10 a cső, a belső méret 10 es marad tehát ugyan annyi víz megy át rajta, a 13/10 hez több felé kapsz cuccokat elterjedtebb méredt, és ha közel megy 2 csati egymáshoz akkor elfér, 16/10nél már nem biztos. ha sok 90 fokos csati van attól nem lesz rosszabb a hűtés, csak a víz nehezebben áramlik, nekem már volt 7db 90-es csati a gépben és semmi gond nem volt vele, a vga-ba volt az egyik 90-es ami az alaplapi blokkra csatlakozott.
-
zolee5016
őstag
Hali..
kiszámoltam,hogy ami rendszert szeretnék összerakni az 12 db 90 fokos csatit igényelne...
Írtátok ez nem befolyásolja számottevően a hűtés hatékonyságát...de gondolom ilyenkor jobb ,erősebb pumpa ajánlott,és a 13/10-es helyett inkább 16/10-es keresztmetszet...
-Ami feltűnt,és engem leginkább érintene,nem igen szoktam látni,hogy a vga blokk egyből 90-es csatival folytatódik...általában egyenesen,vagy 45 -ös csatikat szoktak használni...ha befele is 90-es,majd kifele is 90-es csatin megy a víz utja a vga blokknál,akkor mégis van valami hűtési veszteség?? -
jones965
Modder
válasz
simlisgumis #26716 üzenetére
Most éppen környezetin. Pár hónapja nem volt bekapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB) - FEHÉR
- GYÖNÖYRŰ/GARIS/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEHÉR
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- Darkflash twister DX360 v2.6 Aio vízhűtés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest