Aktív témák
-
yakuza.tora
addikt
Elnézést kérek, nem szoktam hirdetést futtatni a fórumoldalakon, de arra gondoltam, hogy kis jogtalan piaci előnyt biztosítok a vizes kollegáknak.
Eladó 1 db Silentmaxx HDD-silencer Rev. 1. és 1 db Zalman ZM-2HC2
[link]Holnap délután teszem csak be az apróba, úgyhogy addig is, akit érdekel, jelezzen priviben.
Mégegyszer Sorry!
-
shteer
titán
válasz
::Trunks:: #3894 üzenetére
milyen arányban? whiskey-vel vagy pezsgővel igyad a szokásos keverésben
yakuza.tora: vajon milyen haztással lenne a koffein a vízhűtésre?
-
yakuza.tora
addikt
válasz
::Trunks:: #3894 üzenetére
Én nem tenném! Egyrészt teljesen nem tudod kirázni a szénsavat, másrészt tele van cukorral, koffeinnel, stb... szóval nem hiszem, hogy jót tenne a rendszernek.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
dvdbackuper #3866 üzenetére
Sajnos tutira kell teflon hozzá, bár eddig csak 2 D5-öst szereltünk, de mind2 hőz kellett az átalakítóhoz teflon. Amúgy szinte csöpögne sajnos. Én úgy sejtem, hogy fém a fémmel tömítés nélkül nem fog zárni sehogy. De javítsatok ki ha tévedek.
-
::Trunks::
senior tag
Na lesz egy hülye kérdésem bár kitudja
nos. miko hazaértem a suliból kinnt várt az asztalon egy energiaital.szépen kiöntöttem pohárba és leraktam a gép mellé mire azt vettem észre h reagál a UV re.Belelehetne tölteni a tartályba??persze a sénsavat gondosan kirázom belőle.és milyen arányban rakjam??
-
4tom4nti
tag
Fagyállóban sincsen foszfát!!!
Nagyon kezdetleges körülmények között alkalmazták viszonylag sok helyen, de a kémia is fejlődik... ha jól tudom be is tiltották már a használatát...
Szvsz azbeszt is erősen ártalmas, azt is betiltották és nem hiszem, hogy amit helyette használnak most, azt egy szinten lehetne emlegetni az azbeszttel ártalom szempontjából...
Fagyálló etilén-glikolt tartalmaz nagy mennyiségben... honnan tudom? megnéztem
téma lezárva... foszfát hülyeség...
üdv.
Jah mégegy eszembe billent: fagyálló-> rendszerek működtetésére van fejlesztve, nem agresszív oldószernek használják!!! -
plömplöm
őstag
válasz
Nyugdíjas #3881 üzenetére
annyi értelme lehet hogy "mobilizálható" a masina egy kvékpartira a havernál úgy is hogy amúgy vízzelhűtés üzemmódban a gép oldja meg a padlófűtést otthon.
miért ne lenne megoldható? el kell képzelni egy vízblokkot amiből hőcsövek is jönnek ki egy ventis lamellarengetegre. ha kering a víz akkor hideg marad a blokk tehát a hőcsövek alszanak mint kisbalázs, venti is off a lamellákon akár automatice, ha nem kering a víz akkor meg hőcsövek majd elviszik a meleget, nemde? igaz hogy egy ilyen öszvér megoldás rosszabb mint a 2féle megoldás külön-külön, dehát vannak akik a 4évszakos gumira esküsznek...
de persze az is lehet hogy kurvára félreértettem valamit
-
oalex
senior tag
Ez az egyik leg idétlenebb VGA-re:
Mindent el lehet adni
-
4tom4nti
tag
Hi!
Spec én se erőltetném ezt a foszfátos dolgot...
Erőteljesen környezetszennyező anyag, amelyet én biztos, hogy nem tennék a vizembe még, ha esetleg jó hatással lenne is...
Oldószernek használják, például az autófelniket régebben foszfátos oldattal kezelték, hogy az agresszív anyagokat is lehozza...
Ma már foszfátmentes oldószereket használnak ===> környezetkímélő...
Szvsz foszfátok veszélyes anyagok, nem kísérleteznék velük poénból sem...
üdv -
V.Stryker
nagyúr
Pálinkás jó napot!
Nekem soha nem volt vízem és nem is igazán néztem még ezeket a rendszereket közelről,de arra nagyon kiváncsi lennék,hogy pl. a vga-n lévő memóriákat,hogy hűtítek le...mert gondolom van blokk van a vga-ra is,de mi lesz a ramokkal?(mert a blokktól nem fér oda venti,stb...ha meg ezért kell venti a házba,akár egy is, akkor az elég szar ügy...vagy nem?
-
törölt tag
válasz
Nyugdíjas #3879 üzenetére
szeirntem úgy értette, hogy ha tuningolni akarsz akkor mehet rá a víz, de úgy vettem ki a szavaiból hogy mintha víz nélkül is lehetne (szerinte) üzemeltetni a karit. ez így sajna nem megy, a fetek és memók ventivel vannak egy hibrid karin, ergo ha nem akarod hogy felfőjjenek azért kell, a víz csak a gpu-t hűti.
venti nélkül a fetek, víz nélkül a gpu pusztul be. a hibrid ezért ilyen félmegoldás, kell a víz is, de maradt a venti.
mobilitás meg ha a külső radit leszedi és elviszi valahova, ergo nem kell a radit hurcolászni
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #3878 üzenetére
Akkor már csak a kérdés többi részét nem értem
Tényleg, biztos én vagyok a láma
Mit értettél mobilizálhatóság alatt?Meg ezt se:Hibrid = víz + léghűtés (akár ventivel, akár anélkül) Levegő mindig kell. Tényelg hajjakmeg ha értem mit szeretné,pedig úgy segitenék
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #3874 üzenetére
No, ezt csak én nem értettem? Aktiv vizre gondolsz a ventillátoros résszel?
-
WiZARD
addikt
na téliesítettem a rendszerem, jöhetnek a mínuszok. lecseréltem a zöld csodalötyit fagyállóra...
prevent autoglykol extra P12. alu motorokhoz is ajánlják. VW szabványoknak megfelelően rózsaszín. elég élénk színe van, még talán világít is UV alatt...
MÁS: pancsolás közben eszembejutott valami. ugyebár a fagyálló többek között azért nem a legjobb nekünk, mert nagyobb a viszkozitása mint a víznek, ezért nehezebb keringetni.
tehát talán lehetne nyerni egy keveset, ha a víznél kisebb viszkozitású, jobban folyós hűtőközeget használnánk.
ha a kémiai ismereteim (amik nagyon szegényesek) nem csalnak, akkor a foszfát(tok) növelik a víz viszkozitását.....
tehát akár a vizünket is lehetne talán javítani. bár nem tudom hogy milyen foszfáttal, hogyan, honnan lehet beszerezni, okozna-e javulást, illetve milyen mellékhatásai lennének.(még valami olyasmi is rémlik hogy a mosóporok is tele vannak foszfátokkal, hogy jobban folyjon (ezt így kell írni?) a víz... persze nem azt mondom hogy szórjuk tele mosóporral a vízhűtést)
szóljatok nyugodtan ha nagy hülyeséget írtam
-
Stalker-2572
veterán
Kedves H2O expertek!
Ma jöttem rá, hogy mire lehet használni egy hibrid hűtésű VGA kártyát. Vízzel lehet húzni és ventit kikötni, ventivel meg mobilizálható a gép. Ez egy újabb kérdést vet fel: CPU-ra is van hibrid hűtés? -
rii
nagyúr
válasz
#56573440 #3864 üzenetére
" .... javaslom nézz át a tuning kezdőknek szájbarágósan, a gyúrósok ide .... "
inkább az "ilyen a desktopom"
bocsánat, kb mér 97 óta vagyok géptualj, de a desktopomat még sose láttam
jelenleg ez, már vagy 4 éve: printscreen - -
OC
őstag
válasz
dvdbackuper #3866 üzenetére
Igazán nincs mit. Jó ismerősöm a tulaj. A teflon azért kellhet, mert nem biztos, hogy a gumigyűrűnek megfelelően van kialakítva a menetes furat széle. Ha van belső letörés, akkor jó, ha nincs, akkor teflon. Sajnos nem vágom, hogyan van megodva D5-nél. A gyorscsati alatt a hollanderes biztosítású pneumatikus csatita érted, vagy a nagynyomású (és szintén pneumatikus) beledugós cuccot, amihez keményfalú cső kell? Előbbiből van, utóbbiból szvsz nincs, max. 12/10-es és 10/8-as, de utána kell nézni.
Nippon: Nem tudom, hogy BP-n hol találsz ilyet. Pneumatikai boltokban érdemes keresgélni, sajna többet nem tudok segíteni.
-
helkis
veterán
javaslom, hogy fejezzétek be a személyeskedést, hasznos infókat szeretnék olvasni nem szemetet..
tehát most tőlem először és utoljáta: oktatás alapvető emberi hozzáállásról netszerte:
1. aki bemegy egy helyre az köszön előre, alkalmazkodik a közösséghez!
2. ha valamit nem értesz, kérdezz! vagy mégjobb ha visszaolvasol!
3. ha valamivel nem értesz egyet, mond el a véleményed és indokold is meg!
4. próbálj meg európai módon viselkedni, ill helyesen írni...
5. a segítséget köszönd meg!
6. ha a fentieknek nem tudsz megfeleni ne reggelj, ne írj, mindenkinek jobb napja lesz.. -
törölt tag
javaslom nézz át a tuning kezdőknek szájbarágósan, a gyúrósok ide, meg a gtx tulajok topikjába és érdeklődj hogy miért virulna a feje ha 4 GHz-en járna a procija amikor neked a cerka is elég, érdeklődj miért kell annyi táplálékkiegészítőt enni hogy 30-40k-t költenek rá havonta, csak azért hogy kétajtós szekrények legyenek? meg minek is a GTX-sli-t húzni, és mivel lehet azt kihasználni. Aztán ha még van sok ilyen jó kérdésed itt is szívesen látnak szerintem.
te mondod meg milyen gondok lehetnek azoknak, akiknek ez van, akik ezt építették, tervezgetik, szeretik ne viccelj már! egy pumpa a házban jobb esetben teljesen néma, rosszabb esetben este néma kussban kihallatszik picit... ha hiszed ha nem már komoly cégek fejlesztenek erre a "hobbyra" profi cuccokat, a házilag "tákolt" rendszerek minősége is sokkal jobb mostanában. ha valami csöpög az 90%-ban user error, a többi garis probléma...
Én amikor egy ilyen vízhűtésest láttam, annak a gépház tetejére volt rászerelve egy Skoda fűtőtest matt-feketére fújva. Háát az se volt semmi kinézetű.
én meg láttam olyat hogy leesett az állam, és egy venti sem volt az egész gépben? Gyáriból és háziból is lehet szépet csinálni. van ilyen is meg olyan is.
Ha nem értesz hozzá, nem tudod mire kell, nem érted kik építik és mi a céljuk, neked soha nem kéne, akkor minek irogatsz? minket akarsz meggyőzni hogy butaságot csinálunk gyónjuk meg bűneinket, és hagyjuk abba?
én egyébként tényleg befejeztem mostmár, az ilyen embereket soha nem értettem... Kamikáze vagy
-
oalex
senior tag
draff irta:
Már meg ne sértődj, ember!
Én nem hülyéztem itt le senkit, csak az érdeklődésemnek adtam hangot.
Nem ugyanaz a kettő!Vedd már észre magad ember! Csak pár idézet a legelsó hozzászolásbol #3725. Felétek így hivják az érdeklődést?
Ááááá és nem is hülyéztél le senkit, csak mindnekit aki higitja a fagyálót desztil vizzel vagy egyáltalán használ olyat.
Ha már baromságokat beszélsz, akkor legalább emlékez rá mik voltakEz úgye csak tegnap volt, ílyen szelektiv memoriával nem tudom, hogy hogyan sikerült le diplomáznod.
ez érdeklődés lenne?:
"...Álmélkodva nézem a kicsépelt szóhalmazt, amit ezzel a vízhűtéssel kapcsolatban összehordtok...."vagy ez?
"...Elsőre elárulom, jó cuccot vizes ügyben lehet kapni a Nagyvárad térnél, a Haller utcában, a Profinál. Rézcső és egyéb szerelvények minden méretben, mennyiségben.
A menet-emelkedés meg az "ilyen dolgok" átalában 1/2 collosak, tehát az szabvány!..."ja bisztos ez volt?
"...Húsipari hűtőkamra lenne a szobátok -25 C-os hőmérséklettel?..."
és a hülye szó is kétszer (amire úgye már nem emlékszel)
"...A fagyállót desztvízzel higítgatni, az meg a másik hülyeség..."
"...Az autókba járó fagyállóval szórakozni egyenesen hülyeség..."A te barátaid (ha van ilyen), a hasonló impozás beszolások útán, azzal szoktak útolag illetni, hogy te milyen nyitott és érdeklödő vagy?
-
Goldye
aktív tag
A CoD4 igen egy játék, sőt elég jó játék... A vízhűtéshez szívattyút pakolnak, amik sajnos egy idő után elromlanak, de a tapasztaltabbak mondhatják van olyan ami 3 év 24/7 használat után romlik el. Szvsz am poén egy dunaferr méretű radiátor már csakazéris. Jah és 600k 2 gépre nem egyre
Szerk.: Ha zárt térbe van egy szivattyú (gépház ált zárt) nem hallható, vagy minimálisan. De ez attól is függ mennyi vizet forgat óránként.
-
draff
aktív tag
válasz
Játékos #3803 üzenetére
Áve!
Nem is akarok én a Celeronra bármit tenni, van rajta egy nagy alaménium bordázat, 80x80-as ventivel a hátán. Ha nagyon nagyon meghajtom, talán hallom hogy kissé jobban pörög.
De én nem hajtom ilyen fullos CoD4-gyel, mert azt sem tudom hogy az micsoda?
Valami játék lenne? Amúgy tényleg érdekes hobby lehet ez a vízhűtés, de az egyik válaszra reflektálva - azért csinálják mert így csendesebb a gép. De közben lassacskán 600 ezernél tart egy konfig.
Áááá, én ezt nem értem!
A viz pedig mitől kering? Termodinamikailag áramlik magától vagy valami szivattyús? Mert akkor kezdhetném a szivattyús problémákat: csepeg a tömszelence, netán a szivattyú zajos, stb. És ahogy olvasom itt az egyik kollega hivatkozását a Dunaferr radiátorokra.
Na ne má! Ekkora ellenoldali hűtőkkel (radiátorokkal) megéri azt a csendet? Azzal majdnem lakást lehet fűteni.
Én amikor egy ilyen vízhűtésest láttam, annak a gépház tetejére volt rászerelve egy Skoda fűtőtest matt-feketére fújva. Háát az se volt semmi kinézetű.
Visszatérve az eloxra,
ha jól emlékszem, lehet még eloxhoz hasonló felületet elérni az aluminium natriumhidroxidos konyhasós tömény oldatában való "maratással" is. Nem lesz ugyanolyan mint a nagyipari kénsavas módszer, de házilag inkább kivitelezhető. Ha jól tudom, valamelyik csatornaeldugulás elleni csodaszer pont ezzel az összeállítással szerepel. (Cillit*bang vagy valami hasonló nevű)
A Celeronnal nekem is néha tele a hócipőm, de amire én a gépet használom, arra full elég. Ha meg lassú ... "a türelem, rózsát terem". -
4tom4nti
tag
Szevasztok!
Bocs az offért előre is:
Ez a vegyész kölöknek szól leginkább, de érdemes úgy általában elolvasni...
1. Sok ilyen balf*sz kószál Magyarországon, azoknak lehet a mai világban eladni minden boltban a max 60 ezer forintos konfigot 100 ezerért és hasonlók...
Szvsz nem árt, ha az ember egy kicsit utána jár a dolgoknak az életben és, akkor viszonylag jól tájékozódottnak lehet lenni ===> egyre kevesebb hülye kérdés ===> egyre több értelmes, valamire való kérdés és hsz...
2. Amióta PC-t lehet kapni Mo.-n az elsők között voltunk, akiknek venni kellett, mert a vállalkozás megkövetelte... de soha nem ragadt le az agyunk a 486-nál... szvsz nem árt, ha az ember halad a korral is néha...
3. Az én édesapám, aki megint csak nem 20 éves, sajnos... panaszkodik a tele ventis gépére és a 3 SATA vinyóra, hogy nem tud mellette aludni, mert TV tuneren keresztül nézné a TV-t... így elég zavaró a ventillátorok által keltett zaj, nem beszélve a rezgésről, ami (faházról lévén szó) az alattunk lévő szinten a nappaliban is gyönyörűen hallható...
4. Nagyjából 3-4 évente cseréljük a saját gépeket, amiket itthoni felhasználásra tartunk és bizony eljött az idő, hogy -úgy néz ki- 600 ezer forint megint elmegy 2 konfigra és a vízhűtés még nincs benne... Ezeket a konfigokat már nem lehet értelmes zajszint alatt tartani levegővel, ha az ember használni is szeretné őket... és nem utolsó sorban szeretném az élettartamukat is kihúzni, ameddig csak lehet...
Úgy gondolom sikerült elég jól összefoglalni a vízhűtés gyakorlati és elméleti hasznát...
Sok mindenkivel egyet értek, aki indulatból szólt előttem, de örülök, hogy ők megtették, mert így inteligens ember módjára nekem csak csatlakoznom kell hozzájuk... -
oalex
senior tag
válasz
Nyugdíjas #3852 üzenetére
Fúrás helyett add oda tomikának,és csináljon rá egy tetőt ami belülről ugyaniylen,és máshol vannak a furatok. Szvsz jobb/szebb elegánsabb megoldás.
Kiváló ötlett
egyébként oldalanként 1,5mm kéne (összesen 3) és azért gondoltam, hogy azt talán egy kicsit nagyobb furoval csak ki tágítom a lyukat és már mehetne is bele (talány egy kicsit dölten) a csavar. Max kicsit nagyobb papucsot kapp, hogy ne csuszon át rajta.
Szerinted ez nem fog menni?
Szoval először ezt probálnám ki, csak aztán kezdek nekik gyártatni. Mert ki tudja az mikor lez meg.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Bocsánat, hogy beleugatok,tudom nem telefon.
Ha már nekiállsz gyártatni,akkor a fúrás szerintem nem fog segiteni,volt már iylen blokk a kezemben,nem is egy. Két bibi van:
1. műanyagból van
2.nem nagyon hagynak anyagvastagságot. És ha jól emlékszem neked 3mm kellene,az rengeteg!Fúrás helyett add oda tomikának,és csináljon rá egy tetőt ami belülről ugyaniylen,és máshol vannak a furatok. Szvsz jobb/szebb elegánsabb megoldás.
-
szacsee
nagyúr
Ilyen engem is érdekel lehet, bár nekem Deluxe van (P5k).
A hátoldalon levő fet-ek miatt, de ha belegondolok egy hűtőborda+flex+fúró tró megoldja a problémámat.Egyébként elég jól megy a magyar, nem kell elnézést kérned, ha angol anyanyelvű vagy.
Sok hazánkfia példát vehetne rólad.
Mint pl Ne fürgggyé le! stb... -
oalex
senior tag
válasz
Samanbacsii #3848 üzenetére
Elképesztő nyelvtani hibákat ejtek... Mindenkitől elnézést.
Jaj, ne már. Te kérsz elnézést? Akkor én mit csináljak, a sok helyesírási hibámmal?
Mondjuk nekem ott a kifogás, hogy angol anyanyelvű vagyok, de ennyi idő alatt illet volna már teljesen megtanulnom.
-
oalex
senior tag
válasz
tomika873 #3847 üzenetére
Nem gond ha elszúrod, nem kell fizetni, majd csak ki tekerem a nyakad, ozt csá.
De most komolyan, ha elromlik, hát elromlik. Mást úgysem nagyon tudnék vele csinálni. Vissza nem veszik.
Az ilyeneket nem kapkodják az apron. Meg néhány ezer ft al igazán nem vagyok előrébb.
Én bizom benne, de ha tönkre akarod b...szni, ám legyen.A terv tök jó. Egyébként így néz ki csupaszon.
Már csak azért kell szorítani, hogy jók legyenek a méretek amiket adtam. Vagy van más forrásod ezt megerösíteni. Nézek útánna? Itt végülis a vastagság nem igazán érdekes, csak a lyukak egymáshoz képesti távolsága.
-
Samanbacsii
őstag
Elképesztő nyelvtani hibákat ejtek... Mindenkitől elnézést.
-
tomika873
csendes tag
igasság szerint nemigazán szeretnéák gyári cuccoakt megfurni mert ha vletlen nem sikerül fizehtetek egy csomót.majd meggondolom.gyorsan dobtam össze egy kedes rajzot a fet alá való izéröl.ilyen elgondolásom lenne.[link]
nemtom teccike.ja és énmost jóéccakát kivánok nektek mert menek melózni.
-
szacsee
nagyúr
válasz
banderasz77 #3842 üzenetére
Tudom mid van, de mekkora is a mérete?
1 ill 2 soros?
Milyen belső átmérővel rendelkeznek a csövek?
Lamellatáv mekkora nálad?
Kösz az infót előre, ha kész a radim dobok fel képeket róla! -
oalex
senior tag
válasz
Samanbacsii #3826 üzenetére
Ez nálad hízott vagy a szomszédét nézegetjük?
Szomszéd. Konkréta a gyártó
Nekem is hasonló lesz, csak EK-bol.
-
dchard
veterán
válasz
yakuza.tora #3811 üzenetére
Nézd meg ezt:
http://www.dunaferr.hu/radiatorok.pdf
Itt azt írja, 1/2"-os belső menetű lukak vannak rajta. (az enyém a 22-DK családba való)
Kérlek nézd meg ennek fényében, hogy az ez előtti hsz-emben linkelt lapon van-e olyan átalakító, ami nekem kell. Még egyszer: erre a radiátorra akaork 12- és 8mm-es belső átmérőjű csövet dugni bilinccsel, vagy bárhogy.
Köszi!
Dchard
-
nyunyu
félisten
Asetek Waterchill Extreme pumpat ismeri valaki?
Mekkora teljesitmenye van egy EheimStation 12V-hez kepest?
Meg mennyire halk?Kezdem unni az EheimStation hangjat, meg reped a plexi tartalya, aztan lenne itthon egy Asetek, ami a tartaly es a szivattyu kozott levo csovenel csopog.
Megeri vele veszodni?1/2 colos anyat hol lehet kapni? Csavarboltbol elhajtottak, mert nem metrikus, vizvezetekboltos meg korberohogott, hogy miert nem vagok kette egy 1/2-es karmantyut...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii #3835 üzenetére
pedig én már válaszoltam neked...
-
Samanbacsii
őstag
A jelenlegi lapot most akarom cserélni.
Az x38ds5 mellett az ára és a "kivi vagyok az új chipsetre" szól, meg ha elég lenne egy blokk felűre és nem kellene oda jobbra a kicsire - akkor az.
A p35dq6 - elvileg mindenben ok, ár, jól elhelyezhető blokkok - csak hát most is ilyen chipset van.
Szóval, nem tudom eldönteni. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
szacsee #3831 üzenetére
sztem oda kell radi keményen ha meg akarod fogni normális hőfokon a procit. Helkisnek pl tripla Nexxos exrtem van, csak a procin van borda és azért csak felmeleszik, pedig brutál rendszer. szvsz brutális radi kéne hogy passzivban menjen. Bár attól is függ mire használod.
De szóljanak a nagyokÉn nagyon most kezdtem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hát figy, nézd meg, hogy melegszenek-e... Ha nem akkor ugyi minek
Nekem a X-38-DQ6-on nem melegedtek. -
szacsee
nagyúr
Ez engem is érdekelne, pl az arány, meg az, hogy ha antikorrót használnék, akkor az is jótékony mint a glikol a szivattyúra (Játékos írta fentebb), vagy nem, esetéeg kártékony?
Remélem a radim elég lessz neki passzívban, mert nem akarok rá ventit tenni.
Szerintetek mekkora radi kellene ennek a konfignak a hűtéséhez, hogy passzívban elvigye.
P5K Deluxe: Mosfet+SB-NB
Q6600@ 1,3V
8800GT?
Tippeket várom szeretettel! -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
yakuza.tora #3769 üzenetére
jó cucc
-
WiZARD
addikt
válasz
nem véletlen van rajta a borda, de imho próbáld ki, hátha elmegy víz nélkül...
asus p5k-e eléggé melegedett nekem, a fetek is, mindenre vizet raktam. p35-dq6 tök elviselhető, és tök jól elvan a gyári bordáival, semmire se tettem vizet...
-
Dirtyz
őstag
A desztvíz-fagyállót milyen arányban keveritek be? Van olyan fegyálló amit előszeretettel alkalmaztok, ajánlotok?
-
Samanbacsii
őstag
Ok... csak közben meghülyültem és a linket nem raktam be amiről kérdeznék
Ez lenne...
Egyébként alant nagyon szép a kövér lúd...! Ez nálad hízott vagy a szomszédét nézegetjük?
-
oalex
senior tag
például ez egy nagyon kövér lúd
-
oalex
senior tag
válasz
Samanbacsii #3822 üzenetére
Nem mondanám, hogy illik. a legtöbb ember inkább "ha lúd, legyen kövér" alapon csinálja.
-
Samanbacsii
őstag
Jó estét mindentestnek!
Ti hogyan látjátok: A procitól jobbra a kis réz borda alatt is mosfet bújik meg? Mert ha azt is illene hűteni (vízzel) akkor igen körülményes lesz rátenni blokkot. Nem? -
Nyugdíjas
nagyúr
Utolsó hsz a témával kapcsolatban részemről:
Képzeld! Engem nem érdekel a horgászat,nem is értem,miért csinálják emberek. De (és itt jön a csattanó), nem is megyek oda hozzájuk,és hülyézem le őket,csak mert nem értek velük egyet. Legalábbis nekem azt tanitották, hogy attól, hogy valaki máshogy gondolja,még nem biztos, hogy hülye.
-
oalex
senior tag
válasz
tomika873 #3814 üzenetére
Tényleg ha már itt vagy tomi:
Az történ, hogy nagy kapkodésban rendeltem egy ílyet (EK Water Blocks EK-ASUS NB/SB 1 Acetal):
Mert úgye rá nézésre passzolt a SB-re az ASUS MAXIMUS FORMULA-n
De mint utolag ki derült, nem azonos a csavar lyuk távolsád (keresztbe):
a lapon 55.64mm
a block-on pedig 53mmTudnál vele mit kezdeni át alakitás szinten az a 2.x mm nem lehet olyan durva, hogy kisseb furással ne lehessen korigálni/tágitani. Nem? Mert már sajnos meg rendeltem és úton van.
Egéybként az EK szerinti gyári megoldás és helyes block a EK NB/SB ASUS 3 lenne. De tiszta gáz a, már csak a felhelyezés is, arrol nem is beszélve, hogy nekem a VGA-m rá logna az egyik csatira, így nem tudnám a csövet sem rá kötni. Lásd:
Továbbá az alábbi alapján tudnál nekem a Mosfet-alá is késziteni backplate-et (értelem szerüen 2db-ot):
/remélem jók a méretek/
-
törölt tag
akkor miért keverjük a vízhűtést a peltier elemekkel? kb annyi köze van hozzá hogy lehet vízzel is használni? de itt a vizesek 1-2 %-a ha tolja ilyen elvetemült módon, a többiek nem, bőven beérik a tizen huszon fokos csökkenéssel.
egy jól összerakott rendszerben max a pumpa halhat meg, az illesztések nem fognak szétcsúszni. ha a pumpa behal akkor a proci felmelegszik gép lekapcs és csók. nem hal meg semmi. ha a pumpa ereszt akkor sem lesz sok gond, az van a legalsó ponton, nem csöpög össze semmit a víz. nagyon ritka hogy a vízzel nyírja ki valaki a gépét, bár nem lehetetlen. -
draff
aktív tag
válasz
#56573440 #3801 üzenetére
Bocsánat, de a deresedésről éppen a févezetős hűtőmegoldásoknál olvastam sokat.
Ezért nem lehet pl. azt a Peltier-elemet közvetlenül a procira rátenni, és ezért kell egy ilyen indirekt közvetítőrendszer, mint a sokat emlegetett hűtővizes becsövezés.
Nekem van ilyen Peltier diódahűtőm, 10 perc után rendesen deresedik az még nyáron is, illetve ha jó párás a levegő.
De talán autóval nem hasonlítanám össze a számítógépet.
Az egyik inkább csak szobai játék, a másik meg közlekedési eszköz.Abban igazad van, aki balfék, az belehal az útba.
A vizes rendszer meg, ha gázba megy át, ott csak a számítógép fekszik ki, de a tulaja nem.
Az inkább a keletkező költségekbe hal. -
tomika873
csendes tag
válasz
yakuza.tora #3812 üzenetére
okéoké.azok is lesznek.majd megláttyátok milyen szépek.
-
tomika873
csendes tag
válasz
yakuza.tora #3809 üzenetére
ja oké.de akkorse adom olcsóbban.
-
tomika873
csendes tag
válasz
yakuza.tora #3807 üzenetére
mert?
-
tomika873
csendes tag
válasz
yakuza.tora #3804 üzenetére
ugyse lesz kész elöbb mert mindet eccerre viszem horgonyoztatni.
-
Játékos
addikt
-
oalex
senior tag
Sok-sok kemény magyar forintott adok Intel 775 -el kopmatibilis Backplate ért (és még el is megyek érte). Sürgös lenne!
Ha valakinek van egy dugiba az szoljon.
M4-es lyuk lenne a jó, de nem baj ha kisseb majd meg fúrom.shteer féle csak jövő hétre lesz, én meg nem birok már várni, csütörtökön itt az összes vizes cucc, csak ez fog hiányozni.
shteer/tomika873 ne agodjatok ettöl a rendelésem még ál. Majd jó lesz tartaléknak
-
törölt tag
A vízhűtés hátulütőiről elég sokat olvastam, deresedés, csepegés, állandó életveszélyek az elektronikának. Megéri a tök csendes gép azt a rizikót?
az autót sem ajánlom senkinek, mert ha balf@sz vagy akkor meghalhatsz, meg ne is sétálj mert kitöröd a lábad. minden attól függ hogy mit és hogy csinálsz. aki ért hozzá annak nem fog szivárogni a rendszere, aki amatőr anyagokkal amatőr módon áll neki az meg meg is érdemli.
aki kémiát tanult az fizikához nem ért? mikor van deresedés? max ha kiteszi az ablakba télen, de ha a gépben, mellette van, akkor effektíve magasabb a hőmérséklete a víznek mint a szobának, nem csapódik ki rá semmi.
ha értesz hozzá akkor nem lehet belőle gond, ehhez meg főleg nem kell atomtudósnak lenni, szinte bárki nekiállhat. olyan mint a kémia. ha hülye vagy felrobbantod magad, ha nem akkor alkotsz.
Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest