Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
itten közösbe is elmondom, hogy pont az ilyen gondok miatt nem dugok össze semmit a gépen. csak a szivattyú jár, semmi sincs a gépben. csak az alaplap, és a blokkok... táp gép közelébe sincs, tehát teljesen áramtalanul történt a dolog. most néztem, hogy teljesen kiszáradt, mivel annyi viz nem kerülhetett a dologba, mert a proci blokkrol lecsöppent a vi, aztán megint le, szal olyan nagy gond nem lehet. Meghajszáritoztam, meg fujdogáltam, és egyenlőre semmi. majd jelentkezem, hogy mi történt
de itt is leírom, hogy nagoyn jól esik, hogy ennyit törődtök a hülyeségemmel
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pukkancs #3197 üzenetére
Általában úgy szoktuk,én legalábbis
Mondjuk én megelégszek egy fél órával,de azért tényleg jobb úgy kipróbálni.
De itt már megtörtént a gond,meg kell oldani.
sharKBITE: Nekem is csak azért jut ezsembe mert kúton dolgoztam,aztán volt,ha lusta voltam akkor csak elvittem melóba a gépet,aztán kifújattam ottGyorsabb,mint porszívóval takaritgatni
De azért azzal a kompresszorral ezt is meg lehetne tenni szerintem. -
Pukkancs
aktív tag
Nem volna egyszerübb úgy csinálni a vízhűttést, högy összeszereled, és nem rakod be a gépbe, hanem mondjuk egy élyszakát járatod? Így kizáródna, hogy összeszerelés után elázzon a gép hacsaknem berakásnál valami meglazul.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
sharKBITE #3194 üzenetére
Esetleg még annyi, hogy nem feltételezhető, hogy mindenkinek van otthon kompresszora,vagy tud szerezni. Talán meg lehet próbálni egy benzinkúton találhatóval,azt ugyi ingyen igénybe lehet venni. Lehet kissé hülyének nézik,ha odasétál egy alaplappal a kezében,de ez legalább van... Azzal is megy valamire talán...
-
sharKBITE
aktív tag
válasz
RockHaRD #3191 üzenetére
A hajszárító önmagában elég sovány fegyver áztatás ellen. Minimum kompresszor, tapasztalatból mondom, azzal is legalább egy óra fújkálás. Jobb félni ugyanis, mint megijedni.
Én eddíg két lapot áztattam el (egy Asus P5WD2 és egy DFI P965D voltak az áldozatok) és az egyiknék el is követtem azt a hibát, hogy olyat mertem feltételezni, hogy 5 óra hajszárítózás elég neki (P5). Elég is volt, mármint a szó szoros értelmében, ugyanis az egyik PCI-E slotban maradt víz a kitartó hajszárítózásom ellenére. A végeredmény az lett, hogy két napra rá szépen elégette a másik vga-mat (igen, előtte két napot üzemelt vizesen, minden gond nélkül), úgyhogy ugrott a lap meg az egyik vga is.
Másodjára sikerült eláztatni a DFI-t, de ekkor már okultam a hibámból. 3 napot állt a rendszer. Elhasználtam egy 100-as pzs-t a törölgetésre és felitatgatásra úgy, hogy késhegyre tettem a zsepit, és így nyúlkáltam be a nehezen elérhető helyekre. Ezután napi 2-2 órát hajszárítóztam (persze felosztva, picit melegítettem, majd amikor elkezdett sütni a nyák, akkor vártam míg lehül, aztán folytattam előről). Ekkor tévesen azt hittem hogy ennél okébb már nem is lehet. De szerencsére a szkepticizmusom kerekedett felül, megfújkáltam kompival, és csak lestem, hogy még mennyi vízcsepp jön elő rejtettebbnél rejtettebb helyről. Szóval fújogattam és törölgettem egy órán át, majd csak ezután szereltem össze. Na ezzel nem is lett gond, azóta is jól üzemel.
Szóval én azt tanácsolom, hallgass a jó szóra. Annak idején én sem akartam kompizni, aztán mégis meggyőztek róla a kollégák, hogy nem ártana. Nem is bántam meg, mert ha nem tettem volna azóta már az is kuka lenne. Ja és egyébként meg sok szerencsét, remélem nem jutsz a sorsomra. Ennyi, befejeztem. -
RockHaRD
addikt
Félre értés ne essék, az Enzotech blokkoknak semmi baja nincs, valószinüleg én voltam a ludas, amiért elázott a dolog
-
RockHaRD
addikt
Na látom foglalkoztatok az ügyemmel, amig én kondizni voltam (
) tök jól esik, h ennyien probálnak segíteni. Én is ugy gondoltam, hogy hajszárítózom...
Nyugdíjas:
Zenész vok, azon belül oboista, szal lehet, hogy a kist tüdőm nem is olyan pici
-
Reac^
őstag
válasz
4tom4nti #3182 üzenetére
Ugyan ez volt kem barátommal is... 1napig szárigatta, radiátorozta, hajszárítózta, huzatot csinált. Aztán mondtam neki hozza át, 8baros kompresszor egyből előhozott 1 halom cseppet a ram foglalatokból...
Szal csak óvatosan, és sztem a legjobb a kompresszor erre a feladatra -
Mexy91
csendes tag
Aha értem!azért közsy! Látom neked van egy eladó lap-od menyiért passzolnád el?! és jó kis lap?!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Utóbbi.
Első mondatod állitásaiból egy sem igaz.
Zalmannak nincsenek vizhűtő rendszerei(vannak darab fémek amiker ezt a nevet aggatják,de attól, hogy én a kolbászt deszkának nevezm, még nem csinálhatok belőle kerítést)
Jónak,meg megbizhatónak pedig semmiképp nem nevezhetőek. -
Mexy91
csendes tag
Sziasztok! A Zalman komplett vízhűtő rendszerei megbízhatók és jók?! Vagy inkább rakjak össze magamnak egy rendszert?!
-
RockHaRD
addikt
EMBÖRÖK!!!
Tegnap még állt a víz a gép aljába, vga-t kivettem, meg száritoztam, azon végülis szinte semmi nem volt, viszont az alaplaphoz nem nyultam, de most megnéztem, és már a gép aljában álló fél cm víz is felszáradt, akkor elvileg az alaplapon is megszáradhatott a víz?
-
helkis
veterán
válasz
Reset Elek #3106 üzenetére
rézből talán jobb lenne, ill ha a szélein a bordáknál maradna anyag, középen meg nem, vagyis össze lennének kötve, már csak egy plexi kellene rá, amin van 2db 1/4-es furat..
-
Játékos
addikt
Na még kérdezek is:
a 8800GT-re elég az a fél centis aludarab, hogy lehűtse a ramokat, meg a feteket???
Vagy nagyon huzatos házba szánja? Vagy sokkal kevésé melegszik, mint gondolom?
A GTS-re is elég lenne valami hasonló?
-
Achill3uS
nagyúr
fogtál már kézben 88GT-t és láttad a feteket? mert én használtam rajtuk ramsünit, és rohadtul nehéz feltapasztani őket, stabilan, azonkivül 1-1 ic-re nem is tudtam tenni, vannak ilyen nagyon picik amire a gyári még ráér, szóval sztem egy ilyen cucc nagyon is jó, és 1-2 ezer ft-ot nekem megér...
-
4tom4nti
tag
válasz
banderasz77 #3164 üzenetére
Sorry, hajlamos vagyok túlzásba vinni a rajongást...
Akkor inkább úgy mondom, hogy minden jó megoldás mellett képes vagyok kiállni...
Kezdő vagyok vízhűtésben, de segítek amiben tudok...
Amúgy csak azért gondoltam, mert Shteerék elkezdték másolni a cuccost, én meg egyszerűbbnek láttam, ha veszünk egyet és akkor előttünk van az egész, aztán áttervezik faszentosra... -
banderasz77
addikt
De ha nagyom akarjátok, én meg a szállítást tudom megoldani, csak el kell jutnia New York-ba a cuccosnak.
-
Joshi
titán
Most komolyan hozatni akartok ilyen hoki cuccokat?
Ennyi erővel bármilyen "csak VGA blokkot" is rátehetnétek a VGA-ra nem? -
4tom4nti
tag
Szerintem érdemes hozatni legalább egyet, kérdés, hogy mennyibe kerül és hogyan tudjuk megoldani...
A hibákat pedig kielemeznék az okosak és utána kialakítanánk a pro megoldást... én hajlandó vagyok egy bizonyos összegig rááldozni a fejlesztés oltárán
A skac azt írja, h LOAD esetén nem megy 40 fölé a hőm...
-
4tom4nti
tag
Nem tudja valaki, hogyan lehet PÜ-t küldeni ennek a srácnak?
Regeltem már magam... -
-
helkis
veterán
válasz
RockHaRD #3142 üzenetére
húgom gépét fejlesztettem kb 2 éve, és kikerült belőle egy asus a7v + durci +stb. mivel húgomnak van egy macskája, ill dohányzik igeszép kis undormány keletkezett a lapon ezek elegyéből, simán kimostam a lapot fürdőkádban, utána 1 hónapot száradt, aztán pöccre indult!
ne aggódj..
-
Pukkancs
aktív tag
Hy lehet olyan csatlakozókat használni vízhűttésnél, amit a levegővezetésénél használnak?
-
RockHaRD
addikt
Baze, mindenki nyugtat itten, de senki nem mondja,hogy mi a teendő....
LOL
vki?
-
4tom4nti
tag
Nah kézcsók!
Ilyen borda nekem is kell!!!:-DDDD
Szóljatok, ha tudok valamiben segédkezni!!!
Amúgy én sem látom értelmét ennek a több oldalon átívelő gyermeteg vitának.. Szerintem értelmesebb hozzászólásokkal is kilehetne tölteni a teret...
-
rii
nagyúr
régen milyen "jó" lehetett a védelem nélküli amd prcikban.
hűtés nélkül 80fokot emlkedett a hő mp-nként
havernak véletlen vettem észre, hogy szó szerint 45 fokban fityeg a venti le a vid.carról
mndjuk még azóta is úgy tolja a quake 4-et minden este
én a táp-ventiumet szintén véletlen vettemészre, hogy megállt, talán vagy 2-4 hétrig is lehetett így -
rii
nagyúr
ventilátorleállás para után itt van a vízkifolyás para?
utálom a ventillátorokat. olyan sunyi módon leállnak, hogy egy hónap is beletelhet mire észreveszem ....
-
rii
nagyúr
válasz
banderasz77 #3126 üzenetére
asziszem igen .. vagy nem tudom ...
vagy ...olvastam egy fórumon, de ott nem mondták a deszt.víz utána még transfomrest játszik, és megvezeti az ártamot ....
-
rii
nagyúr
a desztkllált víz nem is vezeti az áramot, nem?
-
szacsee
nagyúr
válasz
RockHaRD #3117 üzenetére
Azonnal vedd ki a lapot, és a VGA-t.
Ha régebben volt, akkor csak tolkd neki hajszárítóval minél előbb és ha eltünt minden csepp, utána vedd ki és ugyanúgy szárítgasd elejét és a hátulját.
Fejjel lefele hajszárítóval adj neki rendesen, de ne túl közlről, nehogy valami megsüljön.
A gép be volt dugva a konnektorba? -
RockHaRD
addikt
MI a teendő ha befolyik a víz a gépbe? Felraktam az uj Enzotech blokkom, és hiába volt meghuzva rendesen eresztett, és végig folyt a blokkon a víz, majd lecsöppent a vga-ra, bele a pcie portba,majd lefelé végig a lapon. Nem volt bekapcsolva a gép, szal az nem gond, de vki kérme segítsen, hogy most mit tegyek
-
kem
addikt
Szia!
Írtam a vga blokkos apródba
nekem az a blokk simán felmegy a Galaxy 8600GT-re(ha megegyezik reacéval)
Most mondjuk le kellett kapnom, de minél hamarabb jólenne fixen rátenni,
mert a ramjaim most fekete helyett szürkések. Nem akar lejönni alkohollal se a zalman paszta. Benzint meg nem akarok alkalmazni, mert leszedi a ramok feliratait is. -
rii
nagyúr
válasz
Reset Elek #3108 üzenetére
TEXT kiejöl - majd OFF gomb - majd bekezdés gomb eredménye:
[OFF]bla bla lala
la
la
lala
la[/OFF]
- TEXT kiejöl - majd bekezdés gomb - majd OFF gomb eredménye:
bla bla lala
la
la
lala
latán'jó is lesz (:
-
szacsee
nagyúr
válasz
Reset Elek #3113 üzenetére
Itt belső, vagy külső átmérőről beszéltek?
Mod: 10-es belsővel gondoltam, de ha lehet csinálni 13-assal, akkor azzal is meggondolom, csak gondolom a blokkokat át kellene szabni 1/2-es csatira, ami necces eléggé.
Wasser hűtésben láma vagyok, ezért kérdezgetek bőszen. -
szacsee
nagyúr
Erre vakaki?
-
H_Zozo
tag
válasz
Úgy látom másnak is sok ideje van.
Csak nem te is otthon vagy betegszabin? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Reset Elek #3108 üzenetére
[OFF]Én már tettem ezzel kapcsolatban egy megfigyelést....
Ha több sort jelölsz ki,és rakod off-ba akkor nem rakja off-ba. Főleg,ha van közte üres sor is.
Csak még lusta voltam jelezni,mint hiba...[/OFF]
-
shteer
titán
válasz
megint sokáig tartott? fogadjunk, h problémák vannak a fúziós reaktor hűtésével
-
Reset Elek
aktív tag
Joez?
Joígy? -
törölt tag
Lehet én vagyok figyelmetlen, de még úgysem lehet pontosan méretezni a bordát, így ilyenekkel felesleges foglalkozni...
Majd a pontos méretekkel lesz értelme finomhangolni a konstrukciót.#3102: Igen, a perspektivikus nézet a látószögnek megfelelően torzítja a hosszokat és a szögeket.
#3104: A #3094 és #3095 alapján shteer és Reset Elek éppen erre készül!
Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egérpad topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hyundai, Kia topik
- Nyaralás topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest