- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
fuzik
aktív tag
válasz
redraven85 #4298 üzenetére
Ez nem az a topik......
-
fuzik
aktív tag
válasz
yakuza.tora #4297 üzenetére
Nem halk, és nem jó a quadra..... ott a mérés.... nem véletlenül szereztem be egyet a teszt kedvéért.
Én inkább úgy érzem, hogy az ujdonsült kolléga azt akarja, hogy biztassuk.
Úgyhogy hajrá!!!!!
-
redraven85
tag
válasz
varga911 #4294 üzenetére
Én úgy tudom,hogy a G0 csak kevesebb áramot eszik de ő a forróbb és nemfeltétlen tuningos.A B3 meg 130 wattot eszik oké...de jól húzható és nem olyan forró.Nem vitázni akarok,de már itt PH-n is sokan aztmondták (akiknek ilyen procijuk van) hogy ez így van ahogy írtam.
példul:
#4) DjOrfeus válasza nakos (#2) üzenetére
Nekem B3 mam van és megy léghütéssel 4 gigán ( polirozva van a proci és a hütő is, és csak 55-60 fokos !
a g0 örület meg csak egy nagy reklámfogás a g3 mas a gyártásteknologia elején készült és utánna jött a második körben a g0 kicsit finomitva ! amugy ugyanaz mind a kető ha nincs szerencséd nem tudod huzni !!!!(#2) nakos válasza redraven85 (#1) üzenetére
Egyetértek. Jó marketingduma ez a G0 őrület. Nekem is B3-asom van, Giga P35 DS4-ben 3,6Ghz-en használom. Melegedeni melegszik, de nem érdekel. Bírja. Stabil, nem fagyogat.
Állítólag a G0-ás is ha húzod melegszik, akár 90 fokra is felmegy..Azt legyünk okosak kinek van igaza
..amúgy abba igazat adok,hogy a szoftveres mérés valóban szar
-
yakuza.tora
addikt
válasz
redraven85 #4285 üzenetére
Hát...egyéne és annak péntárcája válogatja.
Az "egybe rendszerek" komoly feladatokra szerintem nem jók! Ettől, még lehet, hogy te elégedett leszel vele. Ha csak procit akarsz halkan hűteni. -
varga911
senior tag
válasz
redraven85 #4292 üzenetére
Igen, hogyne. Mérje le infrás hőmérővel, ugyanis a szoftveres mérés nem mérés.
Nem kioktatásként (hogy a szavaddal éljek) a B3 éppen a forrófejűségéről híres, úgyhogy benéztél valamit.
Üdv.
@ plömplöm
Elektronik, Supersonik
-
shteer
titán
válasz
redraven85 #4288 üzenetére
Q6600-ra? csakis a nagyágyúkat! D-Tek Fuzion, Encotech, Swiftech Apogee
-
varga911
senior tag
válasz
Ahhoz hogy egy quazán 4GHz-en menjen irtózatos fesz kell (ha megy egyáltalán ennyit), ekkor pedig igencsak megnő a hőtermelés, én örülnék helyedben ha 60 alatt tudnám tartani.
Hűtött vízzel elképzelhető.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Q6600-at 4GHz-en 50fokon?
Jó lenne? Tényleg jó lenne -
shteer
titán
válasz
redraven85 #4280 üzenetére
q6600-ra sztem felejtő a blokk - igen elavult konstrukció, bartonra meg nothwoodra tökéletes
Amúgy azthittem,hogy azért ezek az egybe rendszerek jók - évek óta azt hajtogatjuk, hogy az ilyen egyberendszereket tessék hanyagolni...
amit kaptál: designos, szép DE kicsi benne a hőleadó felőlet, szűk a keresztmetszete, gyange a blokkja
ettől függetlenül nem vagyunk jövőbelátók, nem tudjuk megmondani hogyan fog teljesíteni pontosan. azt tudjuk csak, hogy jobb van nála, igaz azt nem osztogatják
HA már megvan, próbáld ki, veszteni nem vesztesz vele és kívánom cáfold meg a nem rosszindulatú de kétkedő véleménnyünket
-
-
redraven85
tag
válasz
yakuza.tora #4281 üzenetére
De akinek 70 ezres hűtése van annak vagy nincs elszaladva a hardver..vagy csak pénzes
Amúgy azthittem,hogy azért ezek az egybe rendszerek jók.Nemakarok vele világcsúcsokat rengetni...félreértés ne esék
Csak jólenne ha 50 fokon tartana egy 4 magost 4 gigán + az alaplapot 40 en
-
Bagira01
veterán
Erről a cpu blokkról mi a vélemény
Iletve a MAG és 1A-SL2-ról?
-
fuzik
aktív tag
válasz
-
prmcsk
addikt
válasz
"Nekem egy Q6600 asra kellene meg az alaplapra"
Háááát ? Necces, de ez még szerintem belefér, a tuningja már nem.....
-
yakuza.tora
addikt
válasz
redraven85 #4277 üzenetére
Figyu!
Senkinek sem derogál válaszolni, de! Az a helyzet, hogy - ha visszaolvasol - te is láthatod, a guruk nem kedvelik a gyárilag összeállított cuccokat. (ezt most ne úgy vedd, hogy leszaroztam a vízhűtésedet!)
Egyébként sajnos igazuk van. A Bigwater, Reserator és társainak a szapulása nagyrészt a felhasznált anyagok minőségének és a rendszer bővíthetőségének a hiányára vezethető vissza...A cuccosod arra jó, hogy ismerkedj a vízhűtéssel, de ennél vérmesebb álmokat ne táplálj iránta!
"Mellesleg nemtom ki tud magának 70 ezres vízhűtést venni ami valóban tud"
Nos, az a helyzet, hogy van itt olyan, akinek a radiátora több, mint 80K volt...Persze ez már inkább fanatizmus...
-
redraven85
tag
Nem haragszom
Nemvárok csodát..de külföldi oldalakon (merhogy magyar tesztet nemtalálni sehol..mintha nemis létezne a cucc) ..ott írták,hogy elég keményen lehet tuningolni a témát..ezért érdekelt,hogy egy hozzáértő mitmond rá,hogy mit tenne ő még bele.Mellesleg nemtom ki tud magának 70 ezres vízhűtést venni ami valóban tud
Nekem egy Q6600 asra kellene meg az alaplapra
-
prmcsk
addikt
válasz
redraven85 #4277 üzenetére
De most tényleg.....Már ne haragudj, de ha kaptad, annál olcsóbb nem lehet...A bigwatert megverni még állítólad sem kunszt..El fo vinni egy konfig procit, de sok csodát ne várj tőle szerintem, főleg ne, ha tuningban is gondolkodsz...
-
redraven85
tag
Örülök ,hogy ekkora hozzáértők vannak itt,hogy egy szimpla kérdésre nemtudnak válaszolni
(vagy csak derogál reagálni
) Pedig azthittem ide csupa vízhűtő guru jár...
-
prmcsk
addikt
Először is, kalap le.........
Említed a a "nagy blokktesztet". Remélem, hogy "referenciának" számító blokkokkal ersztitek össze a sajátotokat. Szerintem elég,ha egy D-Tek fuzion és egy Enzo lesz az ellenfél, mert ha ezek mellett jól szerepel, tuti a biznisz.....Nameg, kíváncsiságból..
-
redraven85
tag
Hello mindenki.
Kaptam egy Thermaltake Tribe CL-W0020 típúsú külsős vízhűtést.Nah most az a kérdés,hogy mivel lehetne őt jobban feltuningolni? Az alapcsomag mindent tartalmaz amit egy vízhűtő rendszernek kell.Külföldi oldalakon álítólag veri a Big water féle szériát is..valahol viszont mást írtak..( és így dönsd el melyiknek van igaza
) .Szóval szívesen fogadnék el tanácsot akik értenek a vízhűtésekhez.A hivatalos adatok szerint a pumpa 400liter/óra teljesítményes.
Képek a cuccról belülről :
Pls írjatok ha van valami ötletetek.
-
-
shteer
titán
válasz
yakuza.tora #4265 üzenetére
ok, a tiédet itthonhagyom
réz alapanyagot neked kell rendezni és rábeszélni a mestereket, mert utálnak vele dolgozni
kis számolgatás:
18cm*10cm*0,5cm = 90cm3
8.92 g/cm3*90cm3=802,8g ~ 0,8kg
2400ft/kg*0,8kg*1,2 ~ 2,3k felár minimum, mert 5-ös anyagból nem nagyon lehet 5-ös vastagságú blokkot csinálni, ha csak 10-es vastagságú anyagból lehet kihozni akkor duplájaszvsz amúgy semmi értelme nem lenne
a memók és fetek nem aktívan melegedő részek (mint pl a gpu, cpu), elég oda az alu is
nem beszélve a súlyáról, alá is kellene támasztani a karit
-
shteer
titán
kémfotók a tomika873-shteer 8800GT blokk prototípusáról!!!
tomika nem akrata megmutatni, de meghekkeltem a gépét és a webcamjével kikémkedtem
gondoltam bedobom gyorsan még mielőtt a blikk leközli -
nyunyu
félisten
Nem szeretnek vasmacskat a gepbe, maradnek inkabb a horganyzott lemeznel.
-
tomika873
csendes tag
heló emberek jóestét.
jövöhét hétfön viszem pestre a bacjplatékat utánna már csak a horgonyzáson mulik hogy mikorra lesz kész. -
dtss
tag
Hali
Ati 3870-re nem tudjátok milyen blokkok mennek rá?
Esetleg rá lehetne tenni a Heatkiller GPU-X X1800/1900+MOSFET-et (mosfet nélkül)? -
Goldye
aktív tag
-
Goldye
aktív tag
Sziasztok megint! Kinéztem magamnak egy konfigot, amit darabonként fogok megvenni, egyelőre a pumpát rendeltem meg. Pumpa: Laing DDC-VC; blokk: PQ-Plus Socket 775 (vagy 8k körüli blokk ami jól hűt); radi: Nexxxos Extreme I; tartály: Noise Isolator AGB. Mi a véleményetek róla? Min kéne változtatni? Előre is köszi a válaszokat!
-
szacsee
nagyúr
Az engem is érdekelne, majd kiderül, mert lehet, hogy nem Enzo-m lesz, akkor veszek ilyet is...
Párhuzamosított rendszernél, ha nem rekordokra törekszel, akkor viszont jól jön, mivel tuti számít valamit a kör ellenállásába a Pressure dropp miatt, ergo egy kicsit kalibrálni lehet a kör ellenállásán. -
vagamo
őstag
Elég közeli képek, a lyukak mássága kivehető! Ennyi lenne csak a különbség?
Viszont árban majdnem a duplája!
nexxxos x2 highflow
nexxxos xp
Ár difi -
shteer
titán
válasz
banderasz77 #4233 üzenetére
nem sajnos
csinálok róla pár jó képet és teszem fel az apróba ingyenes elvitelre
-
shteer
titán
válasz
banderasz77 #4229 üzenetére
jó nagy tartály lehet a gépedben
-
banderasz77
addikt
Kedves fórumtársak.
Hogy egy kis szint vigyek a topicka és az életetekbe megannyi szakmai hozzászólás után elárulom nektek, hogy ma bevételeztem egy aranyhalat magamnak. Ez gondolom kicsit OFF, de a vizzel ez is összefügg.
Nagyon aranyos és ő lesz a védőszentem ezentúl. Ha akarjátok, akkor nektek is
Majd ha túléli az első pár napot, (állitólag ez a kritikus időszak) akkor teszek be ide egy fotót és el is nevezzük valahogy. -
prmcsk
addikt
válasz
Tidor00 #4224 üzenetére
Hát nem olyan rossz az... Nekem is ilyen van, ezért mondom...Szedd szét, takarítsd ki a mikrovájatokat ( nem egyszerű, mert a legvékonyabb tű hegye sem nagyon fér közéjük), tartsd be az IN-OUT jelölést és (álló házban) az IN alul legyen....
Nekem így vagy 5 fokot hozott és ügyelj rá, hogy ugyanúgy is rakd össze.. -
Joshi
titán
válasz
Tidor00 #4216 üzenetére
Állítólag az ilyen blokkoknak HP, XP stb túl kicsi a bordák közötti távolságuk és ezért nagy az ellenállásuk vagyis... a többit gondolhatod.
Én egy EK-Supremere cserélem le, majd meglátjuk mit kezd egy X2 5000+ BE procival 3,4Ghz-en.
Lehet hogy megfőzi.
-
szacsee
nagyúr
Hali mindenkinek!
Találtam valamit, csak a bibi, hogy nem vagyok jó angolos!
Valaki lefordítaná nekem, a konklúzióra lennék igazán kiváncsi! -
oalex
senior tag
válasz
Samanbacsii #4214 üzenetére
Meg van adva mindengyik tipusnak a fordulat <> liter relációja. Úgy hogy az nem lesz gond. Igazábol nem nézegetni akarom, hogy jé de szépen forog. Hanem be tudni löni, hogy a D5 milyen fokozatban használjam. Mineden 1/2 highflow, de a EK supreme teljesen el bizonytalanít a fene nagy ellenálásával. Avizre ránézve nem fongom tudni, hogy mennyivel megy, csak hogy meg.
Túl hajtani sem akarom. Szóval csak ezért filozot a dolgon.
Egyébként a vizben csücsülő höméröt is vettem, de én már csk ilyen vagyok
Azt is lényegében csak egyszeri használatra. Hogy belőjem nagyábol a ventik sebeségét. -
tsar
aktív tag
NexXxos XP és NexXxos XP Highflow "pleximentes" változatai.
-
vagamo
őstag
Ezekről tud valaki valamit?
Mi a kettő közt a különbség?
NexXxoS XP - Nexxos X-2 Highflow -
oalex
senior tag
válasz
Samanbacsii #4204 üzenetére
Hosszú távon majd bisztos veszek egy külön Watercooling LCD-t is (ami külön beálitás alapján, konrét liter/órát mutat). De most egy sima LCD lesz ami venti fordulat szám érzékelő részével mérem majd, ami csak egy fordulat számot fog mutatani elvig.
Valaki javitson ki ha tévedek
-
nyunyu
félisten
Jelentem, holnap repul az EheimStationII a gepembol.
Nem eleg, hogy harmatgyenge letere eleg hangosan morog, meg reped a plexi tartalya, elobb majdnem megfozte a 7900GTO-mat.Onnan vettem eszre, hogy iszonyuan belassult a Win, pedig csak forumoztam, TVt neztem, meg egy kis torrent a hatterben, ehhez kepest taszkvaltaskor 10mp kepregeny, mire a masik ablak elojott, sot allt kozben a TVtuner kepe.
Everestet nezem, 120C a GPU
Emelem a szivattyut, razom, nem morog, bazinagy legbuborek all a GPU blokk alatt.
(Tudnam honnan lett levegos a tegnapelott utantoltott rendszer?)
Gep szetszed, tapkabelek sincsenek kicsuszva, pumpa megis all.
Atmozgatok mindent, gep bekapcs, jeee, eppen mukodik.
Kerdes: meddig?Utodja mar megvan, a gepembe eredetileg szant pumpa lesz az.
Zoli anno elegge lesajnalta a masholvett Aseteket, pedig csak annyi baja volt, hogy a 10mm-es beledugos gyorscsatija szokokutat jatszott a 8/11-es hajlekony csovekkel.
Egyszerubb volt radumalnia a noobot erre a !@#$%^&*( EheimStationra, mint elkuldeni vizvezetek szakuzletbe, ahol 200Ft volt a 2 ket fem csoszukito, amivel bele lehet tekerni a 11-es kulso atmeroju csonkot az Asetek 10-es gyorscsatijai helyere...Tanulsag: Jol utana kell jarni a dolgoknak, mielott hideg fejjel dont az ember, ahelyett, hogy a sokat dumalo kereskedo kihasznalja az ember tapasztalatlansagat/turelmetlenseget.
Reszemrol legalabb 20k-ba fajt ez a manover.BTW, megrendelt S775 backplateeket mikor lehet atvenni Pesten?
-
vagamo
őstag
A bowed és a flat mit akar jelenteni?
-
Samanbacsii
őstag
Oalex:
A flowmetered szoftver segítségével "jelez ki" vagy vmi lcd display mutatja a lefolyt litereket? -
vagamo
őstag
Ez se rossz oldal, csak kár, hogy nem értem
[link]
-
WiZARD
addikt
hmm Tuniq TX-2 pasztát vajon lehet valahol szerezni itt a balkánon? vajon ez jobb vagy AS mx2?
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Energiaital topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest