Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #33980 üzenetére
Jah, hogy olyan a lap.
Azért is vannak neked olyan jó hőfokaid nagy disznó mora mellett még egy.
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #33976 üzenetére
Ez a blokk van a procidon módosított lefogatással? Látom van mora 2, meg a magicool radi a mora nem eleég egyedül?
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #33943 üzenetére
Biztosan közbe szólt a felfogatás is, de már sokan jelezték, hogy az MX2 paszta sokat hozott nekik.
Igen az MX3 jobb 2-3 fokkal.
-
pottyantós
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #33934 üzenetére
Én is tulaja vagyok egy X2O 450, és nagyon jó! Olcsó, halk, kellően erős, hogy még egy VGA blokkot is beépítsek a rendszerbe! De ha a lap is vizet kap, azért oda már egy DDC elkél...
-
Kvazár
őstag
válasz
FoBCRaistlin #33788 üzenetére
Még alakulóban van a történet, de köszönöm.
-
Kvazár
őstag
válasz
FoBCRaistlin #33786 üzenetére
De, nálam igen!
: [link]
A tartályt nem, de a házat rendesen megbontottam.
-
gabipaci
őstag
válasz
FoBCRaistlin #32952 üzenetére
Pontosan ahogy Fel kolléga említi.
A cső falában van benne az acélspirál.
Nem érintkezik sem a külvilággal, sem a folyadékkal.
Élelmiszeripari termék, vákumnak ellenáll.
Nekem marhára tetszik, alig várom , hogy beszerelhessem.ja, az benne a legjobb, hogy van tartása, nem úgy mint a nyomorult tygon 10/13-as csőnek, hogy belemegy a víz, és lehúzza a súly
-
Fel
addikt
válasz
FoBCRaistlin #32952 üzenetére
Szerintem a cső falában van. Mivel 16/10-es, azaz 3mm-es a falvastagsága, így bőven elfér benne (a drót köré "öntötték" a szilikoncsövet).
Személy szerint ilyet permetezőgépen láttam eddig... -
LBandi
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #32550 üzenetére
Igenez egy teszt, de nem csak hogy eszi-e a rezet vagy alut, hanem hogy hogyan viselkedik az oldat az eggyes higításokban, illetve lenetkezik-e a kicsapódás a csak réz rendszernél. Szeretnék rájönni hogy mi okozza a trugyisodást, kicsapódást.
-
törölt tag
válasz
FoBCRaistlin #32488 üzenetére
egyetlen-egy dolgot nem értek. ha több, mint 50k-t hagytál már a vízhűtéses piacon, miért szégyellsz kiadni mondjuk 3 ezer kemény magyar forintot egy feser one folyadékra, miért mixeled, kevered a... őőőm... pont azokat?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FoBCRaistlin #32486 üzenetére
Első számú szabály: Sose halgass boltosra. Érdekütközés... Neki az a jó, h minél többet ad el, neked nem biztos, hogy jó minden xart megvenni...
Amúgy ja! Hülyeség volt. Az AntiCorro-t pont azért találták ki, hogy ne kelljen Glykolt rakni a rendszerbe, amitől az vizispermásodhat...
-
Dynate
csendes tag
válasz
FoBCRaistlin #32272 üzenetére
Kösz, ez megnyugtató. Valami ilyesmit vártam azért.
Amúgy, 1. , 2. , 3. kutya legyek, ha értem mi a különbség ezek közt.
Szerintem mind ugyan az, csak a forma kicsit más, bár nem tok rendesen németül. Kicsit bár off, nem kicsit, nagyon, de:Valaki, aki rendelt már, a linkelt oldalról, egy priviben elmondhatná, hogy megy az. Mármint, nagy vonalakban, (melyik a célszerűbb fizetés, Pay Pali, banki utalás, vagy utánvét? és ki hozza ki mikor megjön? Mert ha egy német csákó, akkor úgysem értem, mit makog, az mehet amerre lát
. Ismerem amúgy a netes rendelést, de külföldről nem volt még szerencsém.
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #32250 üzenetére
A teljesítményével semmi gond nem volt, csak hát a hangja.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FoBCRaistlin #32224 üzenetére
Hát, ha azt nem...
-
Erdei88
veterán
válasz
FoBCRaistlin #32219 üzenetére
Nem tapasztaltam. Darabokra szedtem, mert új csöveket, csatlakozókat és hűtőfolyadékot vettem.
Amit linkeltem azzal tisztítottam le. Bár egyik megkarcolta, de majd ha lesz időm lepolírozom. -
dokar
addikt
válasz
FoBCRaistlin #32182 üzenetére
én egy ilyennek örülnék 775-ben: 16x 266 MHz load és 6x 266 lenne az idle. így legalább az 1066-os ddr2-es memóriám is szinkronban működnének
na jó iylen proci nincs, max core i5-7 más foglalatban horror áron
-
dokar
addikt
válasz
FoBCRaistlin #32180 üzenetére
persze, be tudtam, elég a minimum.
amúgy tényleg szar a proci, ennyit tud.
az a baj a 8400-assal, hogy nagyon pici a szorzója.
lehet veszek egy tuningos E5400-at. -
dokar
addikt
válasz
FoBCRaistlin #32165 üzenetére
a procival szerencsére még elbánok, az "S" alakú VGA-val is
majd a buszrendszeren kell csinosítani, hogy szeresse a magasabb fösöböt. -
Silex
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30862 üzenetére
Na kicsit nekiszaladtam crysis-ozni és feltettem a tartályra a hőmérőt. Kb. 3 fokot emelkedett a vízhő, 28-ról 31-re, lassan visszahűl most 30 körül van. (kb. 3/4 óra crysis előtte egy 3DMark Vantage) A VGA 840/975-ön ment.
A hőfokok a következők:Innen indult:
CPU 1,2: 40,38 GPU (I/O,Mem, Árnyaló): 36,42,37
Persze lehet még többet kéne terhelni, de kb. az ez utáni hőfokokon szokott beállni a rendszer idle.Közben 1 fokot emelkedett a szobahő, most 24 fok és hőfokok:
CPU: 41,39 GPU: 37, 43, 38 szóval +1 fok -
Silex
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30853 üzenetére
Nagyon fincsi a Mora-2-ő csak én házon belül akarok maradni. Annak idején nyugdíjassal azt beszélgettük, hogy tc tripla ide-vagy oda éppen elég lesz egy erősebb, húzott konfighoz. Asszem követem fsb1000 példáját és elkezdek számolgatni. Kellhet-e még radi, vagy hozzá kell-e nyúlni a rendszerhez.
De most hogy elkezdtem gondolkoznikezdek rájönni nem olyan rossz ez, nem tudom miért paráztam rá.
-
Silex
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30844 üzenetére
tu képpen tényleg nem olyan vészes, de lehetne jobb. lehet elkélne még egy radi, főleg ha majd négymagosra váltok. csak gondoltam, rákérdezek összehasonlításképpen.
-
Kvazár
őstag
válasz
FoBCRaistlin #30525 üzenetére
Köszönöm, neked is , meg a többieknek, is! Már meg is rendeltem.
Himym: Előbb néz utána jobban, mert ha mi állítjuk össze, akkor a gatyád is rámegy viszont, halk és bivaly erős lesz.
-
adamka16
őstag
válasz
FoBCRaistlin #29832 üzenetére
akkor rosszul olvastam. de ha lehet légyszi majd mesélj róla, hogy hogy hozták ezt össze. kíváncsi vagyok
-
nebancsa
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #29658 üzenetére
Hát ha az a 4 fok olyan sokat számít ;-)
-
nebancsa
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #29584 üzenetére
-
nebancsa
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #29578 üzenetére
Igen, tudja kavarni a levegőt rendesen.
Jó megnézem, én is kíváncsi vagyok rá. Majd szólok... -
OC
őstag
válasz
FoBCRaistlin #29116 üzenetére
TESCO-Zsömle: Flash alapú Poll-R-es szavazás, így 1-2 másodperc lehet a betöltési ideje.
Nálam megy FF, Chrome, Opera és IE alatt is. Szerintem kicsit várnod kell max. -
kris75
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #28702 üzenetére
Itt találtam:
guru3d.com -
X@b3e
addikt
válasz
FoBCRaistlin #28697 üzenetére
Kérdés, hogy mi volt még vizezve, milyen fesszel, vga, alaplap stb. Nem azt írtam, hogy lehetetlen, csak azt, hogy határeset. 75 fok már vízzel sem kevés, még primeolva sem. A mostani konfigom speciel megreggelizne egy tri-radit, és a vga nem is akkora kazán.
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28465 üzenetére
Természetesen.
Légáramlás, amennyiben egy adott ellenállású közegen kell a levegőt átfújni, ott fellép a ventillátor okozta légáramlat leküzdése is,( visszaverődő hullámok, amik tompítják az érkező levegő intenzitását, interferencia ) ergo a ventillátor veszít a szállítási teljesítményéből.
Szívás esetén csak a közeg ellenállását kell leküzdeni, mert nincs visszaverődő légáram.
Lexikálisan nem pontos a meghatározásom, de próbáltam érthetően leírni.Abba már nem mennék bele, hogy hőmérséklet függvényében mennyire változnak ezek az értékek.
Ha valakit nagyon érdekel, olvasson utána. Tiszta fizika az egész. -
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #28444 üzenetére
Azon mesterkedtem,1,3 volt,(bios) kell a 4 ghz-hez,lejjebb nem tudom faragni.kép
-
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #28440 üzenetére
Sokat nem játszottam vele,lehet kevesebbel is beérné,de így is megfelelő számomra.
-
Erdei88
veterán
válasz
FoBCRaistlin #28406 üzenetére
Én használom, de semmi rosszat nem tudok elmondani róla. 5%-os keverésben, elég jó hőfokaim vannak
-
helkis
veterán
válasz
FoBCRaistlin #28408 üzenetére
mindenki nyaral, kivéve a kereső : [link]
-
törölt tag
válasz
FoBCRaistlin #28406 üzenetére
Jajj mit fogok én ezért kapni.
Mielőtt valaki lehülyézné a BR4D bácsit, én nem szeretem a Super Coolant-ot, ennyi. -
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28402 üzenetére
Jelenleg a vizem 29'C fokos, a szoba folyamatosan hűlik, a vga az előbb említett értéken, a [többi] változatlan.
Ha lesz időm, kipróbálom, mi a legalacsonyabb érték, amit ki tudok negatív " tuninggal" hozni a gépemből hőfok vonatkozásában.
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28400 üzenetére
Állok elébe, mikor lesz aktuális?
A C&Q nálam is működik, + a vga visszaáll 300/100/100Mhz értékekre, és így tesztelhetünk.Az ATI kártya azt hiszem nem tud ennyire visszavenni.
-
Joshi
titán
válasz
FoBCRaistlin #28390 üzenetére
Somogyi Electronicos cucc(SAL).
ui.: nem valami minőségi cucc.
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28388 üzenetére
Szeretnéd ugye !
Csak szerintem az általam felvetett dolognak van realitás alapja.
Azért ilyen könnyen nem áldoznám fel a gépemet.Ismeritek a konfigomat: jelenleg nálam 28'C van a szobában, a víz pedig 33- és 34'C fok között ingadozik idle állapotban, úgy hogy a vga 2 monitort hajt, tehát nem kapcsol le energia takarékos módba, a proci pedig 1,425 V-on 3,8 Ghz-n ketyeg. Ezen a beállításon játék alatt (Dirt) felmegy 36'C fokra, a scythe 1200 rpm 68cfm légszállítású ventikkel.
Csak viszonyításképpen írtam le.Minden rendszer más és más, de funkcionális eltérések minimálisak lehetnek, már mint ami a vízhűtés részét illeti. Itt pedig figyelembe kell venni a környezeti tényezőket.
-
Szatesz
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28371 üzenetére
Igen és még most jon ra 3 venti ..ami 12v on fog menni 800 rpm en 40 cfm legszallitassal...És 10 decibeles hanggal..
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28325 üzenetére
Köszi a választ.
Azt véltem, hogy a mora aktív módban nem engedi 32'C fok fölé a vizet, bár a hűtő levegő hőmérséklete még ami befolyásolja ezt az értéket az áramlási sebességgel együtt. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28325 üzenetére
-
Szatesz
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28327 üzenetére
Az nemgond csak tudjam allitani minimum fordulatra is és tuningnal meg max fordulatra is.....
Esetleg tudsz ilyet ajanlani? -
Szatesz
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28309 üzenetére
Igen még nézek rá 3 ventit középre..
ugy lessz az igazi 9 ventivel......melyik jo venti aminek fekete a szine és 5v on is megy 500 rpm körül? -
Erdei88
veterán
válasz
FoBCRaistlin #28309 üzenetére
Van rajta venti, 3db 2000es. Nekem egy E8500öt hűt most, csak azért az i7 nem kicsit melegebb. Nálad a normális hőfok mit jelent?
-
shteer
titán
válasz
FoBCRaistlin #28305 üzenetére
így van, vegyétek meg
-
adamka16
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28291 üzenetére
akad még innen-onnan pár alkatrészem, így azért összehozogattam. meg azt is megcsináltam, hogy mikor a gép kikapcsol akkor ugye a relé is lekapcsol és pl a 2.1-em ami a gépre van kötve az pattanik egyet, ezt két erre a célra való kondival orvosoltam minek a közös lábát a földelésre kötöttem és most semmi hangja, ezt érdemes azoknak beiktatni akiknek 230-as a szivattyújuk!
-
adamka16
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28288 üzenetére
nincs sajnos, de hát ugye maga a gyári procihűtő amiből fabrikáltam az volt majdnem fél kiló, szóval nem lett sokkal több. amúgy rengeteg lemezem van még a padláson, és ahogy nézegettem vörösréz.
az album frissült már a 3. oldalon is vannak képek azokat is nézzétek meg.
[link] -
Szatesz
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28282 üzenetére
Az elég komoly hütés akkor én most rendeltem HK 3.0 LT blokkot DDC 1T pumpa noise isola tartalyom van ezenkivul és van a mora 2 6 ventit rakok ra 500 RPm en fog menni....Remélem ez is fog huteni rendesen..
-
Szatesz
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28275 üzenetére
Szerinteda mo-ra2 esnek nem lessz kevés a DDC 1T ? Csak CPu blokk lessz bekötve....
-
Joshi
titán
válasz
FoBCRaistlin #28275 üzenetére
Tegyél a rendszeredbe egy 4 magos procit ~4Ghz-re húzva és terheld Prime95-el, de közbe futtasd a GPU Caps Viewert is. Na majd ezután nézd meg a hőmérsékleteket.
-
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #28259 üzenetére
Nem tokmindegy, hova rakod Mora2-on a ventit?
Lenyeg az, hogy mozgassa a levegot a suru lamellak kozott.
Anno meg az A64@2700+7900GTO idejen probaltam, mit jelent a 0/1/2 SilentBlade venti, venti nelkul majdnem megfott a rendszer, 1 ventivel csokkent vagy 10 fokot a viz, masodik venti mar csak 1-2C-t szamitott.
Ugyhogy sok ertelmet nem latom, hogy ki legyen tapetazva 9 ventivel.
Boven eleg egy leszabalyzott 22centis YL, ugy is hut eleget, aztan kussban marad. -
Szatesz
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28256 üzenetére
Igen azlessz magamnak kitesztelgetem....Aztán szerintem megosztom veletek hatha érdekel még valakit....
-
Szatesz
őstag
válasz
FoBCRaistlin #28253 üzenetére
Már van itthon fele 6 ventim.....Igy nem vezsek már 22 est...Azokat radobom, csak lehet elég rá 3 is és akkor inkább a házba berakom a maradékot...De megköszönném ha megnéznéd
-
shteer
titán
válasz
FoBCRaistlin #28240 üzenetére
igen tudom, de jó ideje nem kapható a rev2 se
-
shteer
titán
válasz
FoBCRaistlin #28238 üzenetére
na egy ilyen blokk kellene most nekem
-
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #28229 üzenetére
műanyag gyorskötöző kb 4 centi-re levágva. a feje beleakad a csavarhelybe, a szára meg bemegy a lamellák közé.
Hmm, akkor vekonyabb kotozot kene keritenem, pont az volt a bajom, hogy nem fer a lamellak koze.
-
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #28235 üzenetére
A szivacsozás csak díszlet.Nem kell hangszigetelnem,sajna a tápot hallom,de ez csak úgy orvosolható,ha új állja a helyét,persze más típus.
-
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #28225 üzenetére
Mivel rogzitetted az YL-t a Morara?
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28225 üzenetére
Mennyit jelentett a mora hőfokokban ?
-
Joshi
titán
válasz
FoBCRaistlin #28197 üzenetére
Most raktam a gépembe én is egy vízhőfokmérőt és nálam egy X4 B50-nél akkor tartja relatív jó hőmérsékleten a procimat(~50 C°) terhelés alatt, ha olyan 31-32 C°-on van a vízhőfok. A lényeg a 30-32 C° körüli érték szintentartása szerintem de minél alacsonyabb ez az érték értelemszerűen annál jobb.
Ezen kívül azért akadnak kisebb-nagyobb buktatók mint a pasztázás a cpu blokkok közötti különbségek stb.
-
törölt tag
válasz
FoBCRaistlin #28197 üzenetére
Ennek nem csak a hűtés lehet az oka, hanem a paszta, vagy a túl kevés paszta/túl sok paszta is... Tuti, hogy jól feltetted a blokkot, ilyesmi, mert én próbálkoznék megint. Ha akkor is 65-70 °C lesz a proci, akkor ráfognám arra, hogy majdnem 5 GHz-n megy az E8400-ad...
35 °C vízhő is teljesen fasza ilyen melegben, úgyhogy tuti nem a hűtéssel van a gond szvsz.syC: [link]
T56 to win. -
nemethati
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #28013 üzenetére
Sok az nekem picit, persze hosszútáv meg minden de akkor is
joshi: nincs baja, csak rezonál, ezért akarom beletenni egy tartályba amit hangszigetelek + teszek alá valami durva rezgéselnyelő cuccost. -
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #28005 üzenetére
Valoszinuleg a dupla+tripla+5 venti erosebb lenne, mora2+YL meg halkabb.
Plane, hogy 3V korul mar elindul a golyos YL...
(2.58V-rol meg nem, elobb probaltam.) -
Tody56
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #27830 üzenetére
Én is a ledest ajánlom. Nem a fény miatt, mert az abszolút izlés dolga, hanem mert elvileg a ledes már golyócsapágyas. Olyan nagy különbség nincsen, de szerintem 1k felárat megér
nyunyu: privi
-
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #27830 üzenetére
Kek ledektol nekem hanyingerem van.
Amugy is a Mora2 minel halkabb atszelloztetesere kene, +2-3 fok meg nem erdekel, szoval inkabb a masikra voksolnek.
Mar csak az a bajom, hogy a futar Pestre majdnem annyi, mint maga a venti -
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #27819 üzenetére
egy 22-es Yate Loon-t tennék rá mindenképpen.
Olyan honnan lehet szerezni? Nekem is kene...
-
GhostWalker
tag
válasz
FoBCRaistlin #27821 üzenetére
itt van led
Jozef: Desgin szemponjából kérdeztem.Amúgy már vásárláson van egy ek 250es tartály
-
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #27821 üzenetére
Nekem OC hozza.
-
shteer
titán
válasz
FoBCRaistlin #27817 üzenetére
ventikkel hozna
mert egyáltalán nem biztos, hogy nem kell cserélni a blokkot
-
shteer
titán
válasz
FoBCRaistlin #27812 üzenetére
hangyafingnyit lehet...
Lara megmondta jól
-
p87
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #27808 üzenetére
Köszi!
Hát igen elég mutatós és hasznos is. -
Laraxior
titán
válasz
FoBCRaistlin #27804 üzenetére
ez i ilyen belelógatós hőmérő... ill. olyasmi..
-
Laraxior
titán
válasz
FoBCRaistlin #27800 üzenetére
Scythe Kama Thermo?
-
shteer
titán
válasz
FoBCRaistlin #27796 üzenetére
mérj előbb környezeti és vízhőt
-
DEJVID
őstag
válasz
FoBCRaistlin #27417 üzenetére
G0, de nagyon elszomorítottatok
-
helkis
veterán
válasz
FoBCRaistlin #26204 üzenetére
6L?
0,5mm-es csővel talán meglenne
-
Chrys_
addikt
válasz
FoBCRaistlin #26202 üzenetére
De 1-2 fokozatban nem is ad le akkora teljesítményt
Szóval ha arra cserélném, akkor azt is nagyobb fordulaton kellene hajtanom => nagyobb zaj. Biztos jobb lenne az osztott körös 2 DDC-s megoldásnál?
-
helkis
veterán
válasz
FoBCRaistlin #26196 üzenetére
akinek van fúrója könnyen van!
-
O.G
csendes tag
válasz
FoBCRaistlin #25440 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Igen én is csak azért kérdeztem meg mivel a múltkor algásodott a másik rendszerem és ezt a thermaltake-et nincs kedvem szétcseszni! -
gezatata
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #25350 üzenetére
szia
be link-el hetnél pér képet a gépről, és hűtéséről,
szeretem az eredmények mellet látni, mivel lehet azokat elérni -
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #25346 üzenetére
full passzívot fogom még megpróbálni ha benne lesz a 2 single még
Csodara ne szamits, nalam a bazinagy Mora2 (9db 12 centis propeller fer ra) ahhoz eleg, hogy szobahomerseklet+20C-n tartsa a vizet.
Pedig gyengebb VGA-m van, mint neked, raadasul a proci is energiatakarekosra van hangolva (2GHz@1.1V), nem tuningra.Orthos+Furmark eseten +30C.
-
Silex
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #25344 üzenetére
Kis huncut!
Azért grat ez rendben van!
-
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #25342 üzenetére
Hát szerintem ezzel meg is lehetsz!
-
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25326 üzenetére
Nem tom, sztem csak az életkora alapján lehet saccolni, hogy mennyit bír még. Nekem 4 év után történt ez. Egy szerelgetés után meghajlítottam picit a csövet, gondolom emiatt ott megrepedt, majd utánna már a szivattyú nyomása is elég volt ahhoz, hogy a proci blokk előtti részen szépen kijöjjön a víz. Először azt gondoltam, biztos én voltam a hülye, és nagyon megtörtem, vagy vmi ilyesmi, de később észrevettem, hogy ha máshol is összelapítom a csövet, utánna ott is, mintha egy chipset összenyomnék szépen repedezik be a cső.
Amúgy nem is értem miért nem gondoltam erre, mert még egy sima kertiboltban is megkérdik, hogy UV állót vagy sima csövet kér-e vki. Ugyanis a nap UV-je ugyanúgy szétviszi a gyengébb kerti csöveket. Mondjuk az UV állót is, csak picit hosszabb idő múltán (tapsztalat!)
Szóval én ezek után 2-3 évente tuti újra fogok csövezni, akár jó, aikár nem, mert nem akarom újra ezt a poént látni!
Mindez a saját tapasztalatom, nem tom másnak van-e már a rendszerében 4 évesnél idősebb csöve a rendszerben úgy, hogy non-stop ment mellette az UV cső?! -
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25322 üzenetére
Jól lőátod a kérdést. Nekem a lap + vga nem élte túl az úszást. Bár a vga-m javítás alatt van, lehet még lesz belőle vmi (remélem).
-
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25310 üzenetére
Mindenképp érdemes szerintem, ha 2 évet kiszolgált egy csőszett. Főleg ha gyengébb minőség pl PVC. Ha jobb minőség, lehet kibír biztonságosan 3-4 évet is. Utánna már csak saját felelősségre.
-
syC
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25299 üzenetére
Valamit biztos ér, de jelentős hűtésiteljesítményt ne várj tőle. Ha a kinézet a fontos, akkor te is tudod a valaszt a kérdésedre.
-
syC
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25315 üzenetére
-
syC
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25312 üzenetére
én ezzel orvosoltam a problémát, bevált
-
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25298 üzenetére
Nekem is zöld UV-s csöveim voltak, 4 évig bírták. Volt 2 db UV cső a gépben, UV lötyi a rendszerben, igaz nem nagy mennyiségben, alig vmicske.
A cső egy helyen magától hossz irányban megrepedt, és kifolyt a víz. Először azt gondoltam, biztos ott hibás volt a cső, vagy megtörtem, vagy vmi, de nem, más részen is megnéztem, és pici összenyomkodás után olyanok voltak a csövek, mint a chips.
Szépen repedeztek össze.
Mi ebből a tanulság? 4 év előtt a teljes csőrendszert cserélni, ha vmi gagyibb csövet használ az ember. Ezért vettem most vmi tuti-t, UV állót, és az UV fénycsöveket a gépemben messziről elfelejtem.
Amúgy asszem a kerti csöveknél is van olyan ami UV álló, meg ami nem. Ami nem az, az 4-5 év alatt ugyanúgy szétrepedezik a napon, mint az én csöveim a gépben az UV hatására.
Nekem ez a tapasztalatom a csövekkel. -
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25294 üzenetére
Pumpa laing DDC 1t , egy akril tetővel, amihez voltak ilyen gumi befogató csavarok, hogy a rezgás ne menjen át. (nem is megy
)
UV -val vigyázék, mert az előző csöveim valószínű ennek estek áldozatul. A csöveket ugyanis az UV eszi, ha nem olyan fajta. Ezért most Tygoon csövet vettem, ami nagyon zsír, csak igaz, hogy fekete, de még így is!.
Az uccsó mókus meg inkább nem a gép oldalára kellene ... -
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25290 üzenetére
Tippet bármikor szivesen fogadok természetesen. Majd az oldalára akarok festetni vmit, esetleg gondolkodom még egy kisebb plexiben rá, viszont az egészet nem akarom átfestetni, mert így fehéren nekem tetszik a szoba berendezéséhez harmonizál.
Oldalára a jégkorszakos ki mókust néztem ki itt egy airbrush-t készítő kollégánál.
Talán ez : [link]
vagy ezek vmelyike a plexi mellé, fölé : [link]
[link]
[link]
[link]
Opsz, az utolsó már más, de akár az is lehetCsak barátnőm mit szólna...
-
NFree
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25208 üzenetére
Köszönöm
Más
Az mitől lehet, hogy habzik egy kicsit a víz a levegő abszolót nem akar belőle kimenni , pedig mikor megáll a gép nagyjából megállnak a kis bobik összegyülnek rgy hellyen, én meg szépen kiterelgetem, de mindég ujra képződnek, egyre rosszabb, ki lehet a rendszert takarítani valahogy s aztán ujrafeltöltöm? -
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #25187 üzenetére
Hát pár hónapja én is erre keresek,meg még kell bele bőven,de majd apránként összeáll.
Nincs kompromisszum tökéletesnek kell lennie.
Ez nem csak hobbi..........életforma. -
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25191 üzenetére
Nem, ez egy sima egyszerű Magiccol radi, semmilyen UV-s téma.
Prociból nekem pentium D-m van, mert max ezt tudja a lap. Sztem itt lehet a probléma. Ennek a TDP-je ha megvan húzva, eléri a 140W-ot is, míg egy core2 meghúzva is 90-95W-os TDP-t nyom. Szóval sztem jó lesz ez, amint alaplapot, meg proccot cserélek majd benne
-
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25189 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is. Na most már mind1, egy kis szivacs megoldotta a tartályban a problémát, szóval nem szív levegőt, nem is csobog, de hamarosan megveszem a másik tartályt, amit már majd akkor helyesen fogok bekötni.
Amúgy összerakva a rendszert, nem vagyok elájulva a teljesítményétől. Egy D915-öt hűt, idle 36 fok körül van, full terhelve dual prime-al 59 fokig megy fel. Az az érdekes, hogy max terhelésen a radiról csak langyos levegő jön le. Korábbi big water alu radi nagyobb meleget nyomott le magáról.
Ja, a radi egy Magicool 360 tripla radi, 3 12-es ventivel 5V-on. szivattyú ugye sima Laing ddc, proci meg 2,8@3,36 -ra van húzva 240 FSB-vel. Más nincs a vizen, csak a proci.
A cél mondjuk a halk és stabil működés volt, amit el is értem, mert a 400-as samu winyó seek zaja a leghangosabb a gépben -
NFree
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25147 üzenetére
FoBCRaistlin
[link]
A kupit nem nézni, mert siettem itt még az oldalán fekszik szegény a radi és a tartály látszik, igyekeztem úgy megcsinálni, hogy a tartályban legyen úgy mond a legmagasabb a vízszint.
[link] itt a cpu blokk látszik, elég kicsi a házam teljesen összerakva csak egy nagy dzsumbuly az egész, erről már nem csináltam képet, a pumpát a kisflopy felé rejtettem el egy 5"25-ös helyre, nem szép látvány de a célnak megfelel,a radi csak 1 db 12cm-es ventitt kapott 1100 as fordulatra leszabályozva- nos ment ma így a prime 4 óra hosszát s 55-60 fok volt a proci core temp szerint everest 50-55 fok körül járt A proci 3.8ghz-en ment 1.24v-al, nos léggel ugyanez Xigma Achilles 75fokos volt, ezért nem is kínoztam anno tovább, de ha lessz időm akkor majd megyek feljebb is mostmár lehetnyunyu
Nos A tartályban a víz szint magasabban van mint a pumpa, és úgy van megcsinálva, hogy a tartály alsó csatián szívja a vizet a pumpa, aztán cpu blokk majd radi ,s végül tartály felső csati, ebből kifojólag én is ugygondoltam hogy ki kell nyomni magából a levegőt, de nem
És igen a felcső csatit is ellepi a vízszint,
de lehet szar deszt vizet vettem s azért csinálja, csak én barom meg már beleöntöttem a 2 literhez az összes antikorro folyadékot -
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #25119 üzenetére
ha ballról jobbra tekered be a csatit akkor jobbról ballra kell tekerni a szalagot. szal mindig ellentétesen
Aha, ez az info nekem kimaradt, hogy az oramutato jarasaval ellentetesen kell tekerni a szalagot...
-
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25120 üzenetére
Na az ilyenekkel vigyázni kell. Mondjuk szerelgetéskor a régi rendszeremből én is bubi mentes ásványvizes palackokba engedtem le a cuccot. Utánna meg persze én is majdnem meghúztam az egyiket, csak észrevettem, hogy picit másabb a színe. Szerencsére...
Ezután kidobtam az össze bontott ásványvizet a környékemről
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest