Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Aktív témák
-
Bulitt
addikt
Játékos: Ezelőtt egy P4 630 volt benne 4Ghz-en ment
Ez az 1 procim van és nincs kihez elvinnem, de nem is igazán akarom. Jó ez, tudok játszani és elvisz amit kell
Jah és igen, lemaradt egy nulla
reggel volt még. 0,0774
Valszeg az alaplapom az ami nem tuning barát, de a proc se egy hű de nagy valami. MInd1 így jártam, majd ha meghall az alaplap veszek másikat. Addig jó ez
[OFF]Balika911: Remek, remek megyek tesztelni
Oibacsi: A ram tuning miatt van így lent a szorzó. Totyikjában írták hogy 8x400 akkor az ugye 3,2Ghz , 800-as ramokal FSB: Dram arány 1:1. De nekem wallos a procim ha minden igaz, mert nem viszi a 400fsb-t. így marad ez[/OFF]
Teszt 27fokos szoba hő, galéria alatt, zárt ablaknál
-
szbalogh
addikt
válasz
Oibacsi #16995 üzenetére
Ja erre gondoltam, van is hozzá relém. Végső esetben így csinálom meg a mostani 220 szivattyúval. Eddig 2x 6mm-es csőben ment a víz, de át akarok állni 2x4-esre, mert túl sok helyet foglalt. Ezért kéne az erősebb szivattyú.
A házam 17x31x32cm-es
Amúgy a hűtött rész 2db maxtorDmax 10 (max 2x17W), 4050e (max45W), 780g csipszet (alapból passzív, de húzás miatt rakok ide is blokkot).
Minél kisebb legyen a szivattyú! -
szbalogh
addikt
Halihó házibarkácsolók!
Milyen alternatívák léteznek 12V-os erős (vízszállítás nem számít) pumpákra?
Eddig 220-as akváriumpumpa volt befőttesüvegben, de már unom a ki-be kapcsolgatást.
Esetleg létezik olyan ami alaplapról megy, az tudja szabályozni?
Olcsó megoldás kéne, természetesenÜdv. És köszi!
-
Oibacsi
őstag
Vedd feljebb a szorzót(mivel gyárilag 10-es), lehet azért kell neki ennyi, mert közelít az fsb wallhoz...amúgy terhelve hány fok?(orthos)
-
Játékos
addikt
válasz
Bulitt #16990 üzenetére
Én csak poénból kérdeztem, mert már több alkalommal megkérdezték...
Egyébként kipróbáltad már másik alaplapban ezt a prockót? Vagy ebben a lapban másik CPU-t?Mert lehet, hogy csalás van a dologban...
Most nézem: 0,774 V drop??
Tehát 0,8V-on megy a prockó?
Vagy nem értek semmitse...
-
Bulitt
addikt
válasz
fsb1000 #16987 üzenetére
14/10-es csövezésem van. látvány kedvéért minden képen megéri a 13-as belső csövek HF csatikal. Minden esetre most hogy bekerült a rendszerbe a box sokat nyomot. Ezt úgy értem, hogy eddig én még gyorsnak találtam az áramlást. Most hogy nézem, a rendszert tesztek alatt valahogy azt érzem, hogy most jó a keringés.
Így van össze kötve egymással a két réztömb:
Szóval a törés itt is meg van
-
törölt tag
válasz
Lucif-R #16980 üzenetére
Lakóházban meg 32! De azt hiszem felrakatok egy inverteres klímát, ami csendben van, de olyan hőmérsékletet csinál amilyet csak szeretnék. Télen - nyáron.
Ez a Dual Box tényleg jó kis cucc, kár, hogy én nem építettem be. Ha már szóba kerültem, kb. két éve terveztem a vizet, de még mielőtt megépítettem volna, visszaállok légre.
Így is tudok olyan gépet építeni, amiben a táp a leghangosabb, az pedig, hogy 20 fokkal magasabb hőmérsékleten mennek a fő fogyasztók, nem édekel már.
Ez még talán elfér ide - egy fél-off képsorozat: a jó, a rossz és a csúf - bocs Bulitt, de ez kellett!
Egyébként ezeket a képeket elnézve vérzik a szívem, mert mindegyik gép(ház) egy vadállat. Gondolkozom rajta, hogy a Stackert megtartom, esetleg csinálok belőle később egy második gépet. Vagy elsőt. Vagy jó lesz szobadísznek, nem tudom.
Játékos:
Látod, ha megveszed tőlem, ahogy Bulitt tette, már ott figyelhetne a gépedben.
Nemcsak meguntam, sokkal inkább elegem lett belőle. Ráadásul ha belegondolok, hogy az ebbe ölt pénzből már egy 52" FullHD TV is simán kijönne, áhhh...
-
Játékos
addikt
válasz
Lucif-R #16976 üzenetére
Szegény Bali nem jó példa!
Meg is unta, mielőtt elkészült...
Viszont nekem is épül vagy 2 éve, és még soha nem tudtam rá azt mondani, hogy készen van...Bulitt
örülök a boxnak!Figyelj már! Minek kell akkora feszültség?
Én is várom már ettől az öregtől a boxot egy jó ideje...alig várom, hogy be legyen szerelve...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Bulitt #16979 üzenetére
Dualbox sirályság... bár nekem is be lenne már kötve.
Szobahőmérséklet nem ilyen hasraütöm dolog... ha bádok viskóban lax akkor pl 50°C volt
ha meg egy igazi téglaházban akkor 22-23°C
Minden ház épület és azonbelül szoba is más... akár 5-8°C-al. Nálunk legalábbis panelben ilyen
-
Bulitt
addikt
Na srácok bekerült a dual box is a gépembe
Jah, és remek érzés, hogy nem hallom zakatolni a vinyot
Vélemény jöhet, ha van
-
-
nygma
addikt
válasz
Tothgera30 #16973 üzenetére
OK,csak 1 hónapja már...
-
-
Oibacsi
őstag
pont a xigmatek csinált hasonlót, röviden: semmire nem jó szinte
-
nygma
addikt
válasz
Tothgera30 #16970 üzenetére
Te még mindig ezzel a vízzel szenvedsz
-
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Tothgera30 #16965 üzenetére
csak 1*12cm-es radiátor van rajta, az sem túl jó. egy radiátor csöveinek ilyennek kéne lenniük (laposnak és sok párhuzamos szálnak).
egyébkénr ennek annyi a hőleadó felülete, mint egyléghűtésnek, amire 12cm-es ventillátor való. szerintem a xigmatek s-1283 red scorpion simán jobb ennél.
egy gyengébb procit biztos elbír, sőt megkockáztatom, hogy q6600-at is a gyári hűtés szintjén tudja tartani. de az meg semmi. -
jenei92
senior tag
válasz
Tothgera30 #16967 üzenetére
TT-nél?
(kiadnak azok mindent csak foggyon)
A sok hülye meg megveszi (tegyük hozzá!) -
-
jenei92
senior tag
válasz
Tothgera30 #16965 üzenetére
SZVSZ ezt a TT-s emberkék sem értik már
,valmai radiátor van a dologban azt levettem,de ez egy nagy marhaság szerintem
-
Épp nézegetem a Thermaltake oldalát és látok egy víz/lég hűtést Thermaltake Volcano 4008 néven, mellette "Heat Exchanger" felirat. Utánna néztem a Youtoobe-n és láttam hogy "bekötik" egy Vga blokk hűtésébe is. Most akkor ez egy Cpu blokk, egy részerelt radival, és egy ventillátorral, ami esetleg elbír még egy Vga-t? Vicces találmány, van valakinek ilyen?
-
jenei92
senior tag
Cyberbeni:Létszíves kevesebb önreklámot,OC,Nyugdíjas,Tody sem reklámozza itt nyilvánosan a termékeit!
(nem vagyok moderátor csak megjegyeztem!Béke -
-
Cyberbeni
addikt
mindig lemaradok a szerkesztésből.
Jövő héten lesz már Nyugdíjas, akkor be fogom tudni fejezni a rendszert, és akkor meglátom, hogy a tripla radim mellett hány fokos lesz a víz q6600+p45+hd4850-t hűtve. ja és még legalább 3,6GHz-re fel akarom küldeni, mert alapfeszen csak 3,1GHz megy neki (g0, 1,3125V, használtan vettem VinoRosso-tól, mert jobbra többet kellett volna ráfizetnem, és vízzel szerintem simán megy 3,6GHz-et.) -
Cyberbeni
addikt
válasz
Tothgera30 #16959 üzenetére
nexxxos pro 11500ft ott, 30mm vastag
nálam ugyanennyi a 45mm vastag: [link]
nexxxos extreme 13500ft ott: 48mm vastag
ránézésre ugyanolyan kialakításúak. (mindegyik párhuzamosítva, lapos csövekkel, és mindegyik feketére festett réz)
nem tudom honnan van a súly adat, de én csupaszon (csak a két műanyag csőlezáró volt rajta) mértem, és 1350g az enyém. -
Cyberbeni
addikt
válasz
Tothgera30 #16955 üzenetére
akarod mondani 11500ft. pl nálam.
persze a hiper-szuper, gyártás közben 10-szer ellenőrzött, csúcsminőségű radik egy kicsit jobbak(mind ellenállás, mind hőleadás), de azok árának határa a csillagos ég, ésszerű rendszerhez elég amit én árulok. (persze azért a legjobb alkatrészekből összerakott vízhűtés tulajának lenni is jó érzés, csak a tárcánk könnyebb lesz tőle jóval
)
-
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Tothgera30 #16955 üzenetére
egy procihoz (meg mellé nb-hez) bőven elég a dupla. bár fejlesztés szempontjából tripla is lehet, de az csak nagy fogyasztó kari+proci mellett jobb. (pl c2q+8800/4800/gtx200)
de igazából fejlesztés az is, ha vesz mellé még, szóval nem kell eladni a régit, lehet az újat a meglévő mellé is venni.
de egy kisebb proci+nb+vga kombót elvisz a dupla is simán. -
-
Cyberbeni
addikt
innen meg innen
csak procira: dupla radi(7500ft)+szivattyú(8500ft)+tartály(3700ft)+blokk(8000ft)+hf csatlakozó, 8db (8*300=2400ft)+cső+venti+folyadék=30100+cső+venti+folyadék
amik nem kaphatók itt:
cső=2-3m és 5-600ft/m
venti=2db, ac venti 1000ft/db körül van
folyadék=1000-2000ft/l, szerintem 1l-nél nem kell több.
máris bővíthető a rendszered, és jobb is a teljesítménye. (persze cpu blokk nem muszáj Tody féle, xspc delta is 10000 alatt van)@Tuja1:
[link]
és azért ez q6600, ami a freezer 7 pro alatt van. (Nyugdíjastól kell még cucc a vízhez, de ő nyaral ezen a héten) -
Tuja1
aktív tag
válasz
Cyberbeni #16950 üzenetére
aszongya:
kb 10 liter víz ami 2 óra net után 29C° volt.
30 perc orthos után 31C°lett
31C° víznél
cpu 37C° terhelve 65C°
cpu1 32C° terhelve 58C°
cpu2 33 C° terhelve 58C°a terhelt hő 30 perc utáni érték.
E2200 @3,3Ghz 1,44v ami terhelés alatt 1.41v-ra droppolt.
A vízpumpa 7W-ot eszik és teljesen hangtalan.
-
Cyberbeni
addikt
"Nem szeretnék barkácsolni"
Nem gyári vízhűtésnél sem kell barkácsolni. Ha meg az összerakást érted barkács alatt, akkor ezzel is kell "barkácsolni".
Szerintem jobban megéri külön cuccokból összerakni. És az simán bővíthető, ezt meg totál cserélni kell, ha mást is akarsz hűteni vele. (pl ha később vga+nb is hűtve lenne, akkor le kéne cserélni az egészet, és jobban jársz, ha már most olyat veszel, amire le kéne cserélni) -
Tuja1
aktív tag
válasz
Lucif-R #16644 üzenetére
"annó valaki 200L-es akváriummla tervezte... de amikor a diszperzites vödörnyi vízzel 30percig bírta a rendszer inkább feladta bár győzködni kellett egy két nagypig
"
én kb 7 liter vízzel hajtom a "rendszerem":
Zalman ZM WB2 2k ért vettem minden csatijával együtt
Hailea Hx-2000 akvárium szivattyú (600L/h. emelőmagasság 100cm) 2,8k
3m cső autós boltból 150ft/m
plusz ahogy lecseréltem a prescottot vettem 590ft ért egy átalakítót,hogy a 775ös lapra felrakhassam a Zalmant.
kb 6k
a "tartályom" egy vödör ami a fal és az ülőgarnitúra között van eldugva
az alap vízhőfokom max 27C° volt általában 24C°
10 óra torrent után. a vödörben 35C°-os a víz. ha 3.3Ghz en és 1,4 volton hajtom az E2200-ast
ha eközben 1-2 órát játszom 38C° is meglegszik a víz de ehez is 1-2 óra kell.
és 40C° nál még soha sem volt melegebb a vízem.
mivel folyamatosan párolog a vízem semmi szineződést nem tapasztaltam.
a vízkőtől féltem de lapcserekor kiderült az sincs.Szóval 6-10 hónaponkénti átmosással lazán elvan.
Ár/teljesítmény aránya tökéletes.
ortos alatt max 70 fok a cpu .
De ha akarod nyaralás után pontosan 10 liter vizet, 2 óráig melengetem ortos alatt.
és megírom mennyi C°-ot emelkedett a víz hő.
-
VinoRosso
veterán
válasz
VinoRosso #16947 üzenetére
közbe meglett a megoldás beírom ide is:
észrevettem, hogy amikor kihúztam a molexet a blokkból, mindig mugyborákot egyet a tartályban a levegő és lkezdetk össszegyűlni egy helyre levegős részek a csőben. Úgyhogy ezt csináltam: szivattyű bekapcs, kikapcs Folyamatosan, és közben meg megdöntöttem a házat oldara illetve felemeltem, és jöttek kifele a buborékok. Aztán láttam hogy összegyűlt egy helyre a levegő s csőben és ahogy ki be kapcsolgattamkezdett körbeérni, aztán egyszere csak szüpürcsölt egyet a tartály és elszívta az összes vizet a szivonyra, utántöltöttem és körebeért a buborák kiment a levegő a csőből. Viszont valami iszonyat truty jött fel a csőből mintha valami rozsda lenne vagy nem tudom, ilyen barna lószar
aztán gyorsan el is nelyte ahogy utánatöltöttem, szal lehet a radi nem a legjobb állpotban van
nem tom de most működik, és a szivattú sem nyöszörög szépen harapja a vizet. Viszont azt nem tomaz jó e úgy ahogy most van, hogy a tartály olyan mint egy szökőkút, szóval így csobog benne a víz, ahol jön vissza a radiból, mert fel van emelve a cső úgy kb a feléig, és úgy tolja ki. Majdnem kibuzog a víz a tartálból rá is kellett tennem a fedelét nehogy kijöjjön. Ez igy nem baj?
-
VinoRosso
veterán
uff!
Vettem egy egész VH rendszert kivétel blokk, de mára az is megjött( XSPC acrylic ) midennel együtt ugyhogy most be is kötöttem, de valami nem stimmt a cucccal, vagy rosszul csinálok valamit. Rákötöttem a szivattyút a tápra, és utána elkezdtem feltölteni a tartályt, feltöltöttem 3/4ig, de szinte alig szívott be vizet, a radi felöli oldalon teljesen levegő van a csövekben, a szivattyú felölin meg alig foly ki valami a tartályból, valami elhagyta a tartályt, de ott is sok a levegő a csövekben és nem kering a víz egyetalán. A szivatyú meg rohadt hangos, nyöszörög mint valami állat.Olyan mintha valahol el lenne dugulva, de ezt nem hiszem, mert valami vizet beszívott, csak nem mindet. Mi lehet a baj?
-
Lucif-R
senior tag
Nem vagyok az egyben szetteknek a híve de erre a rendszerre a Ph! is és az Xbits is azt mondta hogy ilyen kitnek tökéletes 30perc alatt összelehet dobni cak-um-pack.
Ami pluszt találtam / és némi plusz meglátás:
Szivatyú: 6W - 400l/h, valamivel hangosabb mint 20dBA ( ami ventinek halk de szivatyúnak szrintem hát talán határeset ), kerámiabetétes és 8év folyamatos használatot bír ( cacacaca
, kerámiásokkal vigyázni kell mert törékenyek és ehez nem tudom hogy fox e találni pótalkatrészt mivel állítólag ez a Gigabyte egyedi Taiwani gyártmánya
Csövezés: PVC 16.5mm / 11.5mm ( lehet csak a szemem a rossz... de a CPU blokk csonkja szerintem azé meglehetősen kicsiny ( főleg mivel vastag a fala mert műanyag nem a legerősebb dolog ilyen dolgokra... monnyuk CPU csoknak sztem egyenesen botorság )
CPU: Blokk lefogatása LGA775-re megy egyenesen bizar... baloldalt az a vékony műhanyag keret...
őőő... , CPU fedele szintén műhanyag ami nem a legelőnyősebb dolgok egyike ( de legalább van egy "erőelosztó" fém lap rajta igy valszeg nem fog feszítéstől eltörni ) talp szép, blokk belül a mostanság jónak mondható "mikro struktúrált" ( saját vélemény hogy sztem nem szép a blokk valahogy olyan MAG hatása van... de a talp szépen polírozott )
Radi: Single 12es alu radi, vastagságra olyan SLIM+1cm kinézete van.
Saját Vélemény:
- Egy darab nem széthúzott CPU hűtéséhez elegendő és látványos, bővíteni semmiképpen sem bővíteném mert egyrészt a szivatyú csak 6W-os és nem biztos hogy szeretni fogja a plusz 1-2 blokkot ( hdd blokk nem számít mert az csak cső kb 0 ellenállása van + a két könyök benne ). Radiátor miatt sem ajánlanám további bővítésre mert sigle és majdnem slim radi nem fog szerintem kellően nagy hőleadást biztosítani egy harapósabb VGA a CPU és a HDD-k hőmennyisége után (NB SB ről nem beszélve), illetve lehet 3600rpmen tudna valami élhetőt produkálni de csak hőleadásban és nem hangbanszerk.:
Amit én olvastam róla /angol/: [link] Szivatyú számadatok innen vannak.
-
HIJ
őstag
válasz
Oibacsi #16944 üzenetére
Ezt szeretném elkerülni. Mármint szeretnék egy gyári vízhűtést viszonylag jó árba. Nem szeretnék barkácsolgatni. Ezt viszonylag jó, 20K -s árban tudnám beszerezni. Ebből azért gondolom nem lehet csodát művelni. Én is épp most olvasom a tesztet. Mondjuk az még az 1 verzió. Igaz nem néztem még meg, hogy miben különbözik az új II -es.
-
HIJ
őstag
Üdv!
Nem terveztem, de most lehetőségem nyílt occsóér egy ilyen komplett vízhűtést beszerezni. Van róla valamilyen jó vagy akár rossz tapasztalata valakinek? Később esetleg a vga -t és a hdd -ket is bevonnám a rendszerbe, ha egyáltalán elég ez arra...
-
WiZARD
addikt
válasz
easy...rider #16938 üzenetére
nincs.
bár 1 hónapja áttértem clearflex csövekre, mert nem volt kedvem a 10/16os szilikoncsőért 1600 ft/méter körüli árat fizetni.
meg a radiátor is beköltözött kintről, így már nem annyira gond, hogy nem bírja a hideget. bár fontolgatom hogy ősszel ismét kirakom a radiátort, akkor max átcsövezem. -
fsb1000
nagyúr
nem megy... nem tudok 10-es plexibe normális 1/4" menetet vágni....
Viz-gázszerelő "barkács" emberek tanácsa alapján 12mm-vel előfurtam és a felmelegített G1/4" véget beletekertem.
Müködik.. de egyik próbánál sem tudtam a furat tengelyében tartani az egyszeri menetvágót. Ferde lett. Ez igy gány...
Beragasztani nem akarom.Hol kaphatnék nem túl drágán G1/4" kézi menetfúrót.
Előfúrni 11mm-vel gondoltam, a 12mm túl nagynak tünik.Szerk: ha valaki Bp.-n vállalna ilyesmit szerény dijjazásárt, azt megköszönném.... (6db)
-
Macka
veterán
Az lehet, hogy egy hétig nem volt bekapcsolva a gép, és szállt fel levegő a tartályba? Csak azt nem tudom, hogy honnan. Egy kövér bubi van a tartályban.
-
nyunyu
félisten
válasz
fsb1000 #16925 üzenetére
Nekem minimum 6-7 tekeres teflonszalagot ajanlottak vizes boltban, de meg ugy is szivargott a menete menten.
Aztan adtak gaztomito teflonszalagot, azzal is.
(vizes 0,1mm vastag, gazos 0,15)Vegul sikerult annyira ledaralnom az Asetek muanyag meneteit, hogy sziloplaszt, szukito beteker, 1 napra allnihagy lett a vege, most persze mar nem lehet belole kioperalni a szukitot, de nem is szivarog
-
helkis
veterán
-
Csorosz
aktív tag
válasz
Cyberbeni #16924 üzenetére
Csak az a baj, hogy a Teáltalad linkelt blokk legyártása jóval nehezebb és időigényesebb. Istenigazából CNC géppel lehetne korrektül megoldani az ilyet. De lehet hogy a VGA-mat már így fogom megcsinálni. illetve hasonlóan.
Még a végén tömeg(pusztító)gyártásba kezdek. -
wilkyx
tag
válasz
fsb1000 #16925 üzenetére
Nekem is ilyen volt, illetve valahol még van is, csak a sima, nem az extrem és nem volt vele gond (ha eltekintünk attól, hogy egy év után volt, hogy kihagyott és pirítósra sütötte a VGAmat
)amúgy nekem volt, hogy 3-4 blokkal is ment és simán vitte pedig az csak 900l/h ás
szerk:a teflonnál azt nézd, hogy ha túl lóg a meneten akkor a szivattyú a leszakadó és beszipkázott kis darabkákat nem biztos, hogy szeretni fogja... -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #16920 üzenetére
Bocs a dupláért! valaki törölhetné....
Elmélet helyett egy kis gyakorlat.
2 hete vettem egy L20-at, de a posta elnyelte, az eladó meg nem jelentkezik, ezért aztán kénytelen voltam egy drágább Wapochil Extreme szivattyút venni. (1020l/h 2,4m)...ugye szokás szerint feltételeztem, hogy jó lesz a #2 körömbe, de a vásárlásnál szembesültem vele, hogy 10/8 vagy 11/8-hoz való gyorscsatis. nekem meg 13/10 csővem van.
Ez még nem lenne baj, hiszen vannak tömlővégeim, de nem is G1/4" hanem hanem G1/2" és G3/8" a szivattyú csatlakozó menete. ehhh....
Sarki szerelvényboltban vettem gyorsan G1/4"-ra váltókat, de ezek sajnos váll nélküliek, ráraktam az O-gyürűt de... alig fekszik fel rá.
Nem vagyok vizes szakembver, de a boltban javasolták a menet tömítést.
Vettem is teflont.. de azt nem tudom mennyit tekerjek rá.
Most 2x körbetekertem a meneteket és igy is lazán kézzel be lehetet tekerni a szerelvényeket a szivattyúba.Jó ez igy? vagy több teflon kéne? Biztonság kedvéért rajtahagytam az O gyürűt is...
Sajna nem tudom lenyomáspróbázni csak hétvégén.Ez egyébként ideiglenes megoldás, mert valakivel le szeretnék gyártatni olyan G1/4" karmantyúkat amiknek van válla és nem kéne szórakozni a menet tömítgetésekkel.
De még jobb lenne olyan tömlővég ami eleve 1/2" és 3/8", de legalább 12mm hosszú a menetes része.
Műanyagból is jó lenne.... hol kaphatnék ilyesmit?Egyébként erről a szivattyúról mi a véleményetek? Reális az a 1020 l/h?
-
Csorosz
aktív tag
Hát látod, már nem gondolok át semmit.
De az ekkora különbség a sárga és a sima réz között engem is meglepett.
Meg az alu meglepően jó hővezető képessége is.Már csak az a kérdés, hogy mindemellett én milyet vettem, mert ezeket tutira ötvözik minden szarral. (jobb megmunkálhatóság, hövezetés, kopásállóság stb.)
Kösz az infót.
-
Csorosz
aktív tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Cyberbeni #16918 üzenetére
hmm.. a "Zőld" foszfát tartalmáról nem is tudtam.. pedig milyen szép zöld.
Jó hogy megírtad.Nekem a kéket ajánlották: "febi 1089" vagy a piros1381 tipusjelzéssel. Mondjuk 3x drágább a kék, mint a zöld, de maradnék ennél, mert eddig úgy néz ki bevált.
Hűtés, fűtés és 2 hetes állás után sincs semmilyen elváltozás. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Cyberbeni #16918 üzenetére
hmm.. a "Zőld" foszfát tartalmáról nem is tudtam.. pedig milyen szép zöld.
Jó hogy megírtad.Nekem a kéket ajánlották: "febi 1089" vagy a piros1381 tipusjelzéssel. Mondjuk 3x drágább a kék, mint a zöld, de maradnék ennél, mert eddig úgy néz ki bevált.
Hűtés, fűtés és 2 hetes állás után sincs semmilyen elváltozás. -
Cyberbeni
addikt
válasz
fsb1000 #16915 üzenetére
ja és mindenképp rendes fagyállót kell használni, nem azt a zöld fagyállót, mert az könnyebben kicsapódik (mmint a zöld fagyálló), és akkor lehet újratölteni a rendszert.
valamint: "Szóval fagyálló: az itthon kutakon, autósboltokban stb. kapható ú.n. ZÖLD fagyálló. Etilénglikol és propilénglikol alapú, tartalmaz foszfátokat, és ez a hiba. Bármely érintkező alumínium felülettel reakcióba léphet -és lép is- marást, morzsolódást, fizikai sérülést okoz.
A PIROS fagyálló -típustól függetlenül- nélkülözi a fenti alapanyagot, szabadon használható."
forrás -
fsb1000
nagyúr
válasz
CounterBoci #16914 üzenetére
A linkedről látszik, hogy a víznek a igen nagy a fajhője. A glikolnak fele annyi.
A desztvizet kevéske 10-20% glikollal párosítanám. Pl. autókhoz kaphatő hűtőfolyadék.A glikol talán kevésbé agresszív mint az alakohol. Az égetett szeszesitalok cukrot és más adélékot is tartalmazhatnak. Nem hiszem hogy kis mennyiség hazavágná a "rendszert", de én elkerülném.
-
lpc
tag
válasz
Csorosz #16897 üzenetére
Az egyik könnyen gyártható, de már jónak mondható blokk elrendezés az, amikor van 2 nagyobb "árok" és köztük sok vékonyabb (pl 1 mm). Bocs, de nincs kedvem rajzolni... . Ha van 1mm-es fűrész vagy marótárcsád, akkor elég gyorsan és egyszerűen legyártható. Azért ezt a sárgaréz alapanyagot még gondold át... A vörösréz jobb lenne, és pl. 5 mm-es rúd alakban könnyen beszerezhető, és még nem is túl drága.
-
CounterBoci
senior tag
a folyadékokról: vettem gyógyszertárban desztillált vizet, a tiszta alkoholra azt mondták 2k, mondom akkor nem kell. ajánlották helyette a denaturált szeszt, de az nincs nekik. hazajöttem, hát mégis kéne bele vmi bacik ellen, 10-15%-ban házi törkölypálinka van keverve a vízbe
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Reset Elek #16909 üzenetére
Igen, igy belegondolva meg átolvasva indoklásid helyesnek látom ama meglátást hogy tévedtem.
van ez igy... de szerencsére vagy szeremcsétlenségünkre a nagyDeltaT okozó tevékenységek igen ritkák a vizhűtéses környezetünkben. Szerencsére még nem kell 1000W-os CPU-t hűteni, sajnos még nincsen hatékony pleiter compis hűtés mindenki kezében
illetve hatékony ami nem zabálja fel a fizetésünk felét áram formájában.
fsb1000: 16095<--- na és akkor én tévedek
cöcöcöcö... dő'min1...
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
Lucif-R #16905 üzenetére
"Nagyobb Hő azonos környezetben nem okoz nagyobb deltaT-t a radi csonkok között."
De, okoz. Kétszer annyi hő kb. kétszer akkora hőmérséklet különbséget eredményez.
"Mivel a radi igyis ugyis ugyannanyi hőt képes leadni hiszen a külső körülmények ugyan azok csak a hőtermelés így a keringetetett folyadék hőmérséklete lesz nagyobb... "
Namármost, ha a hőtermelés nagyobb, akkor azt valaminek muszáj lesz leadnia. Segítek: a radiátor lesz az. Viszont így megdőlt az elméleted, ami szerint a radi ugyanannyi hőt képes leadni.
"...és egy kb az eddigihez hasonló deltaT lesz a csonkoknál."
De csak kb.
Amúgy meg a hőtermeléssel egyenesen arányosan változik. Ami azért mégsem ugyanaz..."Attól hogy melegebb a folyadék ami kering a radinak nem lesz jobb se a hatásfóka se a hőleadó képessegge."
A radiátornak nincs hatásfóka (fóka....höhö, ez jooo!). Szóval ilyen jellegű mennyiséget nem nagyon lehet definiálni radiátornál.
Hogy ha melegebb a folyadék, akkor (változatlan körülmények mellett) a radi több hőt tud leadni. Lásd Newton-féle hőátadási törvény, logaritmikus közepes hőmérsékletkülönbség, ésatöbbisatöbbi.Én nem bánnám, ha az ilyen fajsúlyú témáknál inkább kérdeznél, minthogy hülyeségek magvát szórd el kicsiny fórumunkban.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #16907 üzenetére
Viccces vagyok ja
Hát nem vettem észre ottan azt a link gombocskát csöppet ( 2008-07-16 03:24:43 ) korán/későn volt és csöppet náthás is vagyok. Amúgy teljesen mind1 hogy Jóska vagy Pista vagy Géza mérte meg...
a számítás/mérés eredménye a lényeg nem az hogy én szemét figyelmetlen módon átsiklottam hajnal fél négykor egy linken, de bocsánat érte szánom bűnöm ami totál nem releváns ahoz amiről szóvan.
offolás részemről végetért.
szerk.: végéhez irtam.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #16905 üzenetére
Úgy gondolod, hogy angol nyelvű vizes bloggot írogatok és olyan tetkoim vannak mint a linken látható srácnak?
Ez volt a link: [link]
.
Viccccces fiú vagy,,,,, vagy csak figyelmetlen mások irásaival szembenAmúgy meg egyre inkább kezd úgy tünni, mintha a hőmérséklet és a hőmennyiség fogalmakat nem tudod kellő képpen szétválasztani.
Szerintem át kéne gondold mégegyszer, hogy nagyobb hőmennyiséget "termelő" processzor (lásd quados példát, amikor a FIZIKA-t emlegetted), nem csak a víz hőfokát emeli meg egy adott hűtési rendszerben, hanem a radiátornak is több hőmennyiséget kell leadnia, ha beáll az egyensúly.
Ugyanakkora vizmennyiség és áramlási sebesség esetén ez csak úgy lehetséges, ha a hőcserélő eszközök (blokk, radi, stb) ki-be csonkjain a hőmérséklet-különbség (dT) megnő.
Q = m * c * dTTévednék?
-
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #16903 üzenetére
Nem haraxom, de azt hittem hogy : [link] : saját méréseid eredménye. Benéztem
illetve nem láttam kírva hogy találtam itt ott amott de mind1
.
Nagyobb Hő azonos környezetben nem okoz nagyobb deltaT-t a radi csonkok között. Mivel a radi igyis ugyis ugyannanyi hőt képes leadni hiszen a külső körülmények ugyan azok csak a hőtermelés így a keringetetett folyadék hőmérséklete lesz nagyobb és egy kb az eddigihez hasonló deltaT lesz a csonkoknál. Attól hogy melegebb a folyadék ami kering a radinak nem lesz jobb se a hatásfóka se a hőleadó képessegge.
Idézek Játékostól:
Ha nagyon-nagyon lassú az áramlás, vagy hatalmas a radi, vagy 100 ventivel nyomja teljes fordulaton, vagy ha a levegő, és a víz hőmérsékletkülönbsége nagyon nagy...Most akkor mond el melyikkel találkozol egy othoni vízhűtésnél ?
Max ha légkondi hüvösével tolod a radid, vagy pleiter által keltett hideggel... de az már nem az átlagos felhasználás köre. Monnyuk a vízhűtés sem
de azt már talán besorolhatjuk az extrém hő/hüvös kategóriába.
Jó akkor nevezzük hőlépcsőnek ezt is, de ez inkább egy küszöb mint egy lépcső
szóval igen sajnálom hülye vagyok és ez egy hőlépcső ami igen csak kis értéket mutat alig ~1°C -ot.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Tothgera30 #16902 üzenetére
Az drága lenne. Tody-tól vegyél szerintem. [link]
Vagy Nyugdíjastól szerintem jövőhét elején már lehet rendelni. de az ~2-szerese a Tody félének. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #16900 üzenetére
Ne haragudj, de én sehol sem írtam, hogy megmértem.
Épp az ellenkezőjét írtam:
Nincs olyan eszközöm, amivel meg tudnám mérni a csonkok hömérséklet-különbségét.A mostani problémát az indukálta, hogy a nagybetüs FIZIKA-val példálódzol, miközben arra utaló mondatokat irsz, hogy nagyobb hőmennyiség azonos környezetben nem okoz nagyobb deltaT-t. [link]
Ez nem pár hónapnyi tapasztalat kérdése, sem nem hogy melyik gyártó milyen blokkot gyárt, meg mi a divat, hanem épp ez lenne az a bizonyos nagybetűs FIZIKA, amit mások orra alá dörgölsz.
Középiskola második évfolyam: Hőtan."Játékos" pontosan leírta mitől alakulhat ki nagyobb hőmérséjlet-különbség: [link]
Az már egy másik kérdés, hogy helyi szokás (vagy a te eröltetett értelmezésed) szerint mekkora hőmérséklet-különbséget nevezünk, nevezhetünk hőlépcsőnek.
-
Valaki tud csinállni Vga blokkot Ati Radeon 4870-re, lehetőleg teljesen rézből? Jó lenne ha képet küldene.
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
Lucif-R #16900 üzenetére
Hőlépcső=hőmérséklet-külöNbség
Látod ez a baj.
Hiába a jo szándék, ha nem vagy tisztában alap dolgokkal...Igazából nagyon is fontos ez a pici kis hőmérséklet-különbség, nem kéne elbagatelizálni.
Még mindig azt mondom, nem neked kéne megválaszolni minden kérdést.
Csak azokat, amikhez tényleg értesz.
Ehhez pl.nem nagyon....
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- iPhone topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest