- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Hobby elektronika
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini-ITX
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Új hozzászólás Aktív témák
-
leximester
tag
válasz
martonx #4499 üzenetére
Szóval, van egy játékom, marketen, és a játékban elhelyezek mondjuk egy textboxot, és oda szeretnék "távolról" kiírni dolgokat. Tehát mondjuk az aktuális verzió újdonságait. Magyarán azt szeretném hogy a tárhelyről töltse le a szöveget, és utána ez szerepeljen az alkalmazásban. Ezzel azt akarom hogy bármikor megtudjam változtatni a szöveget. Arra lennék kíváncsi hogy ehhez mi kell. Remélem így már sikerült megérteni.
-
martonx
veterán
válasz
leximester #4498 üzenetére
Na most próbáld meg érthetően, újból leírni, hog mit is szeretnél.
-
leximester
tag
Ismét lenne egy alap kérdésem, szóval van egy tárhelyem, illetve van hozzá egy domainom is( de ez az oldal teljesen más jellegű mint az alkalmazásom). És egy olyat szeretnék csinálni hogy a mobil alkalmazásom kiírja pl az aktuális híreket. Ez hogyan kivitelezhető, elegendő hozzá a tárhely, vagy kellene még egy domain?
-
-
fatal`
titán
Semmi, megoldva.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Most kezdtem el foglalkozni nem régen Silverlight alatt MVVM -el.
Abban szeretnék segítséget kérni, h MVVM alatt "szakosan" hogyan kell működnie egy entitás beszúrásának az adatbázisba?
Milyen lépéseket kellene végrehajtani?Nem találtam a google segítségével ilyen példát.
-
drkbl
őstag
The following lists provide a convenient overview of the API changes in the various framework versions released by Microsoft.
-
ferensz
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne urak, hogy próbálkozom a bootstrap mvc4-el, és nem tudok sehogy rájönni, hogy hogyan tudnám az EditorTemplate-t, amit csináltam hozzá egy táblázatba rendereltetni?
Itt egy kép, hogy mi a jelenlegi helyzet:
Azt szeretném elérni, hogy akkor kezdődjön csak új sor, ha már az előzőbe nem fér oda az új elem.
-
sztanozs
veterán
válasz
bagyusz #4485 üzenetére
C-nek sincs köze az androidhoz...
Ez kell neked: Android programozás -
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
VirtualBox-ban lévő rendszerbe szeretnék saját alkalmazással billentyűket továbbítani, viszont sehogy sem akar összejönni. Notepadban és más hasonló alkalmazásokban megfelelően működik, VirtualBox-ban viszont sehogyan sem jó. Próbálkoztam a Windows Input Simulator-al is, viszont ez sem működik. Esetleg valakinek nincs valami tippje, hogy hogyan lehetne megoldani?
-
bagyusz
őstag
válasz
trisztan94 #4482 üzenetére
Vágom.
Okés, megkérdezem, azt hittem, hogy olyan nincs.
-
bagyusz
őstag
Üdvözletem.
Segítséget szeretnék kérni tőletek egy androidos telefon linux kernel touch screen driver módosításában.
Alcatel OT-995 telefonról lenne szó
Előzmény: Gyári szoftveren Android 4.0.4-n a görgetés tökéletes viszont nem hivatalos Android 4.2.2-n a görgetéssel bajok vannak, konrétabban visszapattanós effetus figyelhető meg scrollozás/lapozás közben. A gyári rendszer alatt egy libtslib.so file felel a touch screen kalibrációért, viszont 4.2.2-alatt ez már nem található meg és nem is portolható. Más készülékeknél is megfigyelhető ez a hiba Tehát, hogy pontosítsak magamon, mikor gyorsan akar az ember görgetni egy adott menüben akkor hajlamos az ellenkező irányba vissza göregetni mikor elengedjük a touch screen-t. Olyan mintha túl érzékeny lenne. A cyanogenmod irc-n olyant tanácsoltak, hogy a mintavételezést kellene levenne. Olyan felvetés is érkezett, hogy az utlsó touch pontot nem töréli ezért mindig vissza ugrik, vagy buffer méret túl csordul és negatívba megy át.
Ez lenne a touch screen driver Mit lehetne ez ügyben tenni, illetve a felvetések alapján lehet úgy módosítani?
-
drkbl
őstag
válasz
Peter Kiss #4478 üzenetére
Átnézve a lehetőségeket, nekem szimpatikus megoldás nincs
A sztringkezelés béna; az, hogy sztring erőforrást nem lehet számmal címezni, béna, a GUI-t, mint írtam, nem ismerem, de gondolom, jó szokás szerint a listadoboz elemei sem sztringek - de ha azok is, gondolom, tömbből tölthető fel, nem pl. CR szeparált sztringből... Az aláírásod vége nem véletlenül csak óhaj
-
Peter Kiss
őstag
Egy rossz iterátorra ugrunk, de erre nem:
private void SetViewBagSex (Sexes Sex)
{
IEnumerable<Sexes> values =
Enum.GetValues(typeof(Sexes))
.Cast<Sexes>();
IEnumerable<SelectListItem> items =
from value in values
select new SelectListItem
{
Text = value.ToString(),
Value = value.ToString(),
Selected = value == Sex,
};
ViewBag.Sex = items;
}1. kiszedjük az értékeket, lassú (első iteráció)
2. visszapakoljuk az egészet enum-má, lassú (még egy iteráció)
3. végig iterálunk a halmazon (úristen, de hát itt is egy iteráció, és még a SelectList-ből történő render-kor is lesz egy, te jó ég), hogy új objektumokat hozzunk létre, equality check elvileg gyors
4. .ToString()-et nyomunk minden enum-on kétszer, ami reflection-t használ, és ez olyan lassú, hogy ha egy profiler meglátja, kettétörik a kijelződ
5. dynamic típust használunk, amit később eleve cast-olnunk kell, nem épp a leggyorsabb megoldás -
Ja hogy az iterátorra gondolsz? Abból kötelezően új példányok kellenek. Oldal renderelésenként egy iterátort létrehozni azért nem olyan durva költség, inkább premature optimization ellene küzdeni
Hogy máshogy töltenéd fel a listát? Légyszi ne mondd, hogy a Viewba kódolnád a listát...
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4470 üzenetére
Köszönöm szépen, este meglesem élesben is
-
Hol látsz "osztályt az osztályban"?
Ez egy minimális kód ami teljesíti a kritériumot: feltölthető vele egy DropDownList, lokalizálva. Emellett összesen három példány jön belőle létre... Kb. olyan, mint a Java enum.
Biztos ugyanazt a kódot nézzük?
Az ISO szabványos kódot meg bele lehet ebbe ágyazni.
-
drkbl
őstag
válasz
Peter Kiss #4470 üzenetére
Azért ez egy kicsit túl lett bonyolítva, nem? Osztály az osztályban, nyakon öntve az iterátor osztállyal, mindez egy web alkalmazásban, ahol mondjuk percenként százezer ilyen példányosul, és szűnik meg, aztán csoda, ha a GC megakasztja az alkalmazást.
Ha új fejlesztés, javasolnám a szabványos kódolást.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4468 üzenetére
public sealed class Sexes
{
private static readonly ResourceManager Localization = new ResourceManager(typeof(SexResources));
public static readonly Sexes Male;
public static readonly Sexes Female;
public static readonly Sexes DoNotTell;
public string Name { get; private set; }
public string Display
{
get { return Localization.GetString(Name); }
}
public int ID { get; private set; }
static Sexes()
{
Male = new Sexes("Male", 1);
Female = new Sexes("Female", 2);
DoNotTell = new Sexes("DoNotTell", 3);
}
public static IEnumerable<Sexes> All()
{
yield return DoNotTell;
yield return Male;
yield return Female;
}
private Sexes(string name, int value)
{
Name = name;
ID = value;
}
public static implicit operator int(Sexes sex)
{
return sex.ID;
}
}És akkor ehhez kell még egy resource fájl, illetve mikor UI-on jeleníted meg, akkor az ID és a Display property kell neked, ezekből kell pl. SelectList-et építeni.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4468 üzenetére
Azt hiszem én most kiszálltam. Némi minimális OO alapismeretre jó lenne szert tenned, és hidd el magadnak meg fogod tudni válaszolni a kérdéseidet.
Athlon64+ hátha te türelmesebb vagy
Illetve bárki más magyarázza már el Trisztan-nak, hogy mik azok a class-ok, objektumok, függvények, visszatérési értékek, public, private stb.... -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4467 üzenetére
Köszi, hogy szenvedtek velem
Így néz ki nekem:
public sealed class Sexes
{
public static readonly Sexes Male;
public static readonly Sexes Female;
public static readonly Sexes DoNotTell;
static Sexes()
{
Male = new Sexes("Férfi", 1);
Female = new Sexes("Nő", 2);
DoNotTell = new Sexes("Nem szeretném megmondani", 3);
}
private Sexes(string name, int value)
{
//Ide mit kell írni?
}
}A legalsó private metódusba mit kell írni? Return value-t? Hogy tudok az értékekre hivatkozni DropDownList-ből vagy akár máshonnan?
martonx:
"Jellemzően a View-khoz ViewModelleket érdemes készíteni"
Használom is őket, mióta felfedeztem, hogy van ilyen
Nem tudom, hogy jól használom-e őket viszont, minden egyes módosításhoz külön kell ViewModel?
Nekem úgy van, hogy van a regisztráció, profilmódosítás, beállítások. Na most mindegyikhez van egy ViewModel: RegisterModel, ProfileModel, SettingsModel. Ezen kívül van a felhasználók model-je, a User model.
A TempData-t hogy tudom ViewModel-lel helyettesíteni? Én akkor szoktam azt használni, amikor kiírok valami üzit, mondjuk form elküldése után:TempData["SuccessfulProfileModification"] = "Sikeresen megváltoztattad az adataid!";
return View(ProfileViewModel);Ezt hogy lehet beépíteni a ViewModel-be?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4465 üzenetére
A type code class valóban egy osztály:
public sealed class valami
{
public static readonly valami Male;
static valami()
{
Male = new valami("Male", 1);
}
private valami(string name, int value)
{
/* ... */
}
}Zárt, nem mókolható kívülről (0, explicit cast), gyors, kiegészíthető a fentieken kívül is mint már mondtam pl. lokalizációval (kell egy resource fájl, egy ResourceManager és egy property, ami a fordított nevet adja vissza).
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4465 üzenetére
Ahtlon64+ arra gondolt, hogy úgy általában a ViewBag, Viewdata, TempData kerülendő megoldások, mivel ezek dinamikus változók, és egy normális típusos nyelvben kerülendő a dinamikus változók használata, pont az ilyen problémák miatt, mint amibe te belefutottál.
Jellemzően a View-khoz ViewModelleket érdemes készíteni. Ezek gyakorlatilag sima class-ok, viszont az egyes elemeket külön tudod annotálni, lokalizálni stb... -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4464 üzenetére
Köszönöm, így működik!
"Enum helyett használj type code class-t"
A type code class az egy sima osztály? Strukt is ilyesmi nem?
Vagy ez:public string asd ()
{
string 1 = "egy"... stb
}Nem tudsz jó oktatóanyagot róla? Az MVC-s pluralsight videókból próbálom tanulgatni a nyelvet, de hát valahogy nem megy annyira jól. Meg hát ugye az írásos tutorialokból (MVC music store) Még a Pro ASP.NET MVC 4 könyv is megvan..
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4463 üzenetére
@Html.DropDownListFor(m => m.Sex, ViewBag.Sex as IEnumerable<SelectListItem>)
De:
ViewBag/ViewData alkalmazása nem nyerő, igazi kiskapunak mondanám tisztességes megoldás helyett.
Enum helyett használj type code class-t, mert gyorsabb, biztonságsabb, könnyen többnyelvűsíthető, nem csak egy név-érték akármicsda, mást is be lehet pattintani az egyes típusokhoz. -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4462 üzenetére
Sehogy, mert kiszedtem azt az egész részt a kódómból, mert ahogy láttam az csak a viewbag változót hozza létre, így csak a fent leírt enum maradt. De visszarakom a viewbag-os megoldást, meglesem úgy:
Na, így néz most ki a controller, visszatéve a viewbag-et:
public enum Sexes { Válassz_egyet, Férfi, Nő, Nem_szeretném_megmondani };
private void SetViewBagSex (Sexes Sex)
{
IEnumerable<Sexes> values =
Enum.GetValues(typeof(Sexes))
.Cast<Sexes>();
IEnumerable<SelectListItem> items =
from value in values
select new SelectListItem
{
Text = value.ToString(),
Value = value.ToString(),
Selected = value == Sex,
};
ViewBag.Sex = items;
}
//
// GET: /Regisztracio/
public ActionResult Regisztracio()
{
SetViewBagSex(Sexes.Férfi);
return View();
}és így a view-ban a DropDownList:
@Html.DropDownListFor(m => m.Sex, ViewBag.Sex)
Erre a dropdownlist-re ezt az errort dobja a visual studio:
'System.Web.Mvc.HtmlHelper<project.Models.RegisterModel>' has no applicable method named 'DropDownListFor' but appears to have an extension method by that name. Extension methods cannot be dynamically dispatched. Consider casting the dynamic arguments or calling the extension method without the extension method syntax. c:\Users\Trisztán\Documents\Visual Studio
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4461 üzenetére
És hogy teszed össze a Viewbag változóban lévő adatokat? Azt a kódrészt jó lenne látni.
Ez pedig így persze, hogy nem működik: m=> m.Sex, "viewbag változó"
Ennek működnie kellene: m=> m.Sex, Viewbag.Valtozo //fejből írtam
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4460 üzenetére
Elolvastam, aszerint csináltam enum-mal. Ott viszont nincsenek ezek a dolgok leírva
A ViewBag-os megoldás azért nem volt jó nekem, mert a Html.DropDownListFor<> error-t dob arra, hogy
m=> m.Sex, "viewbag változó"Sima Html.DropDownList engedi így: Html.DropDownList("viewbag változó"); , de nekem mindenképp a DropDownListFor kell.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4459 üzenetére
Szia!
Alapértelmezett választós szöveget érdemes lehet így megadni:
@Html.DropDownListFor( model => model.Valami, Model.ValamiList, "Válassz a lehetőségekből" )
Elkezdtem részletesen válaszolni, de miért nem olvasod el inkább a hivatalos oldal ide vonatkozó tutorialját legalább???
-
trisztan94
őstag
Na, megint a Dropdownlist helper-rel kapcsolatban kérdeznék valami apróságot
Van egy ilyenem a Controller-ben:
public enum Sexes { Válassz_egyet, Férfi, Nő, Nem_szeretném_megmondani };
1.: Ha jól értem, hogy hogy működik, akkor a Sexes cuccnak a változóit rakja be a dropdown list <option> tag-jeibe, ugye?
Nekem így rakja be a select list-be:
<select id="Sex" name="Sex"><option>Válassz_egyet</option>
<option>Férfi</option>
<option>Nő</option>
<option>Nem_szeretném_megmondani</option>
</select>Na ugye most így rakja be, például az első lehetőség: "Válassz_egyet", ahelyett, hogy "Válassz egyet".
Kérdés: Hogy lehet azt, hogy ne a változónevet (vagy paraméternevet, nem tudom miaz) Hanem egy külön megadott stringet rakjon bele?
2. Hogy lehet értéket adni neki, hogy az <option> tag "value" attrubútumában az legyen?
Ilyen a View:
<li>
@Html.LabelFor(m => m.Sex)
@Html.DropDownListFor(m => m.Sex, new SelectList(Enum.GetValues(typeof(OneMillion.Controllers.OneMillionController.Sexes))))
</li> -
leximester
tag
Köszönöm, megnézegetem amiket írtatok!
-
fatal`
titán
válasz
leximester #4454 üzenetére
Írhatsz sajátot, vagy használhatsz kész megoldást, ott van pl. a scoreloop, van hozzá doksi is.
-
trisztan94
őstag
válasz
leximester #4454 üzenetére
Egy szerver adatbazissal oszt csokolom, ott tarolod az felhasznalokat es a pontjaikat majd az lekered a progival es csokkeno sorrendbe rakod.
Szerintem ehhez nem kell mssql, eleg egy sima mezei mysql (ha tzd csatlakozni a c# arra, de ezt majd az okosabbak megmondjak)
-
leximester
tag
válasz
trisztan94 #4453 üzenetére
Van marketen egy "játékom" elég kezdetleges még, de folyamatosan fejlesztem. Később szeretnék valahogy egy online rangsort csinálni a játékosok között. Erre milyen lehetőségek vannak? Vagyis inkább úgy kérdezem hogy mi az ami feltétlenül kell hozzá? Illetve van-e hozzá valamilyen "tananyag", vagy hogyan tudnék neki kezdeni? Előre is köszönöm.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4452 üzenetére
Koszonom szepen!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4451 üzenetére
Microsoft .NET Framework 4.5 Language Pack - ha 4.5-öt használsz, van a többihez is egyébként.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4450 üzenetére
Köszönöm
Nu-Get-ből lehet felrakni a nyelvi csomagot, nem?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4449 üzenetére
A validator attributumoknak meg tudsz adni üzenetet vagy resource fájlt és abban egy resource-t. Az alap validációs üzeneteket lehet magyarítani azzal, ha felrakod a .NET nyelvi csomagját.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4448 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél!
Bocsi, hogy mindig ilyen alap dolgokat kérdezek, de haladok!
Még egy ostoba kérdés:
Hogy tudom az alap validációs hibaüzeneteket megváltoztatni? Arra már rájöttem, hogy így lehet sajátot berakni: ModelState.AddModelError("Email", "A megadott e-mail cím már létezik.");
Én arra gondolok, amikor például nincs kitöltve egy mező, akkor ilyen hibaüzenetet rak ki:
"The felhasználó field is required."
Ezt szeretném magyarra változtatni, illetve a reCaptcha hibaüzeneteket, melyek alapból ilyenek:1., Üresen hagyva: "Invalid reCAPTCHA request. Missing response value."
2., Rosszul kitöltve: "The verification words are incorrect."Így adom át a model error-t a view-nak:
public ActionResult Regisztracio(RegisterModel model, bool captchaValid, string captchaErrorMessage)
{
if (ModelState.IsValid)
{
if (!captchaValid)
{
ModelState.AddModelError("recaptcha", captchaErrorMessage);
return View(model);
}
/*......*/
}}Arra már rájöttem, hogy a captchaErrorMessage változónak (tömb?) kell más értéket adni, de így nem történik semmi:
captchaErrorMessage = "Hiba"; -
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4447 üzenetére
Az első találat a Google-lel máris jó. Mindegy, mert szerintem neked DropDownListFor() kellene inkább (mindkettőnél kizárólag egyet lehet választani, így a listbox szóba sem jöhet gyakorlatilag).
ListBoxFor()-t nagyon könnyű egyébként is használni: első paraméter egy IEnumerable, amiben a kiválasztott elemek vannak, második paraméter a lehetséges elemeket tartalmazza (IEnumerable<SelectListItem>).class ViewModel : UserReg
{
public SelectList Sexs { get; set; }
public SelectList Years { get; set; }
/* ... */
}
@model ViewModel
@Html.DropDownList(model => model.Sex, Model.Sexs)
@Html.DropDownList(model => model.BornYear, Model.Years)A SelectList-eket a controller-edben töltöd fel, évek előállításához használd az Enumerable.Range() metódusát, illetve érdemes írni egy extension method-ot az IEnumerable<T>-re, ami SelectList-et állít elő.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Valószínüleg egy nagyon alap kérdést teszek most fel, de szóljon mentségemre, hogy nem nagyon találtam google-n értelmes leírást
Tehát, ASP.NET MVC4-es webapp-ról beszélünk és egy regisztrációs oldalról.. Annyit szeretnék tenni, hogy a születési dátumnak ill. a nemnek egy listboxot hozok létre külön-külön. Na, itt jön a gond, nagyon nem vágom, hogy hogy kell a Html.ListBox(For)() helper-t használni
Addig eljutottam, hogy egy IEnumerable objektumot kell létrehozni, na de hol és miként? Egyáltalán mi az az IEnumerable? (Na jó, ennek majd utána nézek, biztos van fent valahol a neten
)
Úgy gondoljak rá, mint egy tömbre? Hol kell létrehozni, Controller-ben, model-ben, esetleg a View-ben? Hogy adom át a helper-nek?Ha tömbként gondolok rá, akkor így nézne ki nekem:
nem[0] = "Férfi";
nem[1] = "Nő";
nem[2] = ""Nem szeretném megmondani";Az születési éves meg szintén így, csak 1925-től 2000-ig.. feltöltöm egy for ciklussal oszt csókolom
Köszönöm cépen!
-
tp003
csendes tag
Sziasztok!
Lehet ez nem igazán ide való,de nekem segítségre lenne szükségem a c# vizsgán. Valaki nem tudná elvállalni, hogy anyagi támogatásért cserébe pénteken délelőtt segítene nekem? Aki elvállalná írjon már nekem privátban a q2pny9@gmail.com-ra. Köszönöm.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4443 üzenetére
Köszönöm!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4442 üzenetére
Úristen. Lekéred az összes felhasználód (legyen 5 millió), miközben csak egy kellene.
Controller:
public ActionResult Profil()
{
return View(db.Users.First(x => x.Name == WebSecurity.CurrentUserName));
}View:
@model project.Models.User
@Model.LastName @Model.FirstNameA többit képzeld el.
Gyorsan, olcsón, jól dolgozunk. Ezek közül kettőt választhat.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
MVC4..
Egy gyors kérdésem lenne. Mennyire van gányolva ez a megoldás? Egy "profil" oldalt készítek a felhasználóknak, ahol az oldal kilistázza az adataikat(név, email, lakcím..stb..)Controller:
public ActionResult Profil()
{
var model = db.Users.ToList();
return View(model);
}View:
@model IEnumerable<project.Models.User>
@foreach (var item in Model)
{
if (item.UserName == WebSecurity.CurrentUserName)
{
@item.LastName @item.FirstName
}
}Szeritnem itt nagyon felesleges az a foreach.. Hogy kéne ennek kinéznie?
Szerk:
Ja, és akkor ez minden egyes adatnál ismételve van:
<li>
<label>Vezetéknév</label>
{
{
@item.LastName
}
}
</li>
<li>
<label>Keresztnév</label>
{
{
@item.FirstName
}
}
</li>
<li>
<label>Lakcím</label>
{
{
@item.Address
}
}
</li> -
yksz
aktív tag
válasz
thiclyoon #4439 üzenetére
Azért a csharp szintaktikailag nem kulonbozik annyira más nyelvektol, hogy ezt (ha ismered a c++ vagy java-t) ne tudnád magadtól megcsinálni. Gondolom VS-ben fejlesztesz, ha nem akkor meg gyorsan térj át arra és ott az intellisensel IQból biztos vagyok hogy rájossz a megoldásra, foleg hogy a for ciklust is sejted. Ezzel pedig tobbet is fogsz nyerni mintha mi elmondanánk.
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok
Olvasom a hozzászólásokat, és hát hozzám képest profik vagytok!
Ha van c#-ból kezdő (vagy nagyon-kezdő) topik, küldjetek oda, de én nem találtam.
Kéne írnom egy programot, ami bekér egy szót (vagy mondatot), és utána kiírja visszafele..tehát abból a mondatból, hogy "Az ég kék." az legyen, hogy ".kék gé zA"
Sajnos ötletem sincs, hogyan kéne megoldani, talán for ciklussal, de ez sem biztos.
Valakinek van valami ötlete? -
martonx
veterán
Olvastam azt is, szvsz adtak a szarnak egy pofont. Évek óta hiányzik egy épkézláb vizuális HTML kódszerkesztő, szvsz a javascript kezelése még mindig nem 100-as (bár a legjobb az általam ismert IDE-k között), plusz a VS2012 igazán ratyin néz ki.
Ezekhez képest a TFS vonalat erősíteni, ami eddig is egészen jó volt, számomra elég érdekes irány.Kíváncsi leszek arra is, hogy ettől kezdve évente kell borsos áron új VS-t venni, vagy ez ingyenes upgrade lesz, vagy lejjebb mennek az árak?
-
martonx
veterán
Ez elég fura lesz. Ha ettől kezdve évenként új VS jelenik meg, az azt jelenti, hogy az ára is lemegy? Mert valahogy nem kívánkozok évente megvenni, mégha mostanra a Professional verzió ára az abszolút tűrhető kategóriába került, illetve maga a Microsoft biztosít kerülő utakon keresztül ingyenes letöltést a Professionalhoz.
A linkben pedig konkrétan minden másról szó esik, csak éppen a VS 2013-ról nem derül ki lényegében semmi.
Amúgy VS2012.3 megjelenése is küszöbön van az RC már tölthető.
-
drkbl
őstag
Visual Studio 2013, preview 26-án.
-
Jester01
veterán
válasz
leximester #4433 üzenetére
Amikor a háttérszál akar valamit mókolni a felületen akkor kell visszadispatchelni az UI szálra.
-
leximester
tag
válasz
sztanozs #4432 üzenetére
Köszönöm, de közben megtaláltam a hibát, viszont nem tudom megoldani a dolgot. A következő kód nélkül hibát dob, (invalid cross thread.) Erre találtam ezt a megoldást, viszont ez ugye az UI szálon fut, ha jól értem. System.Windows.Deployment.Current.Dispatcher.BeginInvoke(()=>{}) Szóval hogyan tudom megoldani ezt ?
-
sztanozs
veterán
válasz
leximester #4431 üzenetére
Gondolom pont abban a fügvényben vársz a visszatérésre, amiben elindítottad.
A BGW-t eseményvezérelten kell megírni és mindjárt nem várakozik a programod a bgw-re "feleslegesen"... -
leximester
tag
Ismét lenne egy kérdésem, olvasgattam utána de nem találtam megfelelő választ. Szóval továbbra is Windows Phone-ról van szó. Van egy alkalmazásom, és egy időigényesebb feladatot szeretnék úgy futtatni hogy közben az alkalmazásom ne "fagyjon" le arra az időre amíg fut. Gondoltam hogy megoldom background workerrel, ez működik is, de ettől ugyanúgy nem tudok semmi mást csinálni amíg fut. Pedig ha jól értem a dolgokat ez erre lett kitalálva. Előre is bocsánat ha nagy hülyeséget kérdeztem.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4429 üzenetére
Annyi helyen le van írva, hogy hogy kell custom mezőket hozzáadni simplemembership provider-rel a userprofilhoz.
Kérlek, kérlek egyetlen egy példát nézz meg a weben, és hidd el menni fog.Másik lehetőség, hogy életed első ASP.NET MVC projektjének nem egy basic projektet választasz - innen is szeretnék gratulálni a bátor döntésért - hanem egy kész internet applicationt. Nem szégyen a kész template-ekből puskázni, hogy hogyan van valami gyárilag megoldva. Plusz esetedben ahogy elnézem pár napnyi szívástól is megkímélted volna magad.
Ismét mondom, nem késő átállnod internet template-re.A hibaüzenet egyébként beszédes, gondolom sikerült kétszer definiálnod / felül definálnod a táblát.
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4428 üzenetére
Teljesen hülyeséget akartam megvalósítani, már belátom
Ezzel elb@szni egy napot..
Basic projecten alapul amúgy a dolog.
Alapból az ugye nem a SimpleMembershipProvider-t használja, hanem a Default-ot. Na most én azt megváltoztattam a Simple-re, hogy tudjam használni a Websecurity.* cuccokat, de egy kisebb problémába ütköztem:A WebSecurity.InitializeDatabase* függvény ami nekem a global.asax.cs fájl App_start metódusában van létrehozza alapból a WebPages_Membership, roles és oauth táblákat az ab-ban, illetve a UserProfile táblát is. Na, most én annyit szeretnék, hogy a UserProfile tábla az eredeti UserId és UserName Key-eken kívül még sok más is helyet foglaljon benne.
Így néz ki a model class-em:
[Table("UserProfile")]
public class User
{
[Key]
[DatabaseGeneratedAttribute(DatabaseGeneratedOption.Identity)]
public int UserId { get; set; }
public string UserName { get; set; }
//public string Email { get; set; }
//public string Password { get; set; }
public string FirstName { get; set; }
public string LastName { get; set; }
public int Age { get; set; }
public string Sex { get; set; }
public string SecretQuestion { get; set; }
public string SecretQuestionAnswer { get; set; }
public int MoneyIn { get; set; }
public int MoneyOut { get; set; }
public int TimesWon { get; set; }
}Migrations be van kapcsolva, elvileg csak egy Update-Database parancs kellene neki a Package Manager Console-ban, hogy beállítsa ezeket az értékeket a UserProfile táblában, nem?
Ezt a hibát dobja a PacManC:
Column names in each table must be unique. Column name 'UserId' in table 'dbo.UserProfile' is specified more than once.
Na most ez mi az isten?! -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4426 üzenetére
Inkább azt írd le, hogy mégis mit szeretnél? Alapból nem kell buzerálni a jogosultságos cuccokat (remélhetőleg nem empty projectről indultál, ha igen, akkor még nem késő újra kezdeni Internet Application template-el), pláne MVC4-nél a SimpleMembershipProvider-el már különben is gyerekejáték a jogosultságok, role-ok állítgatása.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4424 üzenetére
Igazatok van, fáradt voltam, na
Visszaraktam, máshogy csinálom, így már patent
Más:
RoleManager értékét hol tudom állítani?
A global.asax.cs-be beraktam ezt a sort
WebSecurity.InitializeDatabaseConnection("DefaultConnection", "UserProfile", "UserId", "UserName", autoCreateTables: true);
De azt az exception-t dobja, hogy RoleManager is not enabled -
MrSealRD
veterán
Bár csak felületesen olvastam el az utóbbi probléma hozzászólásait, de már korábban is az láttam ebben a topikban, olyan lelkesen segítenek a kérdezőnek, hogy még az élettől is elmegy a kedve...
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #4420 üzenetére
Mit nem lehet ezen érteni? Ha a routing-ból kihagyod az action-t, akkor hogyan tudna a rendszer ráhúzni egy action link-et?
Helyedben kettővel visszább lépnék a fejlesztésben, hiszen a problémát egy nagyon egyszerű módszerrel lehet megoldani, olvasásnak hívják.
-
válasz
trisztan94 #4422 üzenetére
"Gondoltam több Controller-re osztom a különböző funkciókat, hogy átláthatóbb legyen, korábban egyben volt az egész, már a fejemet fogtam az átláthatatlanság miatt."
Ettől még lehet több controller, sőr, a SoC miatt nem csak lehet, elvárt is. Igazából nem értem teljesen, mit miért szeretnél, de itt egy jó összefoglaló a routingról:
Link -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4421 üzenetére
Miért nem?
Gondoltam több Controller-re osztom a különböző funkciókat, hogy átláthatóbb legyen, korábban egyben volt az egész, már a fejemet fogtam az átláthatatlanság miatt.
Akkor ugye úgy volt, hogy a controller-t szedtem ki az url-ből és csak az action/id látszott, DE default-ra volt állítva a kezdolapController.
Most pont fordítva szeretném ugye, a Controller-t kiírni és az Action-t nem.Vagy ez így hülyeség?
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4420 üzenetére
"Tehát a lényeg, hogy az url-ben nem szeretném, ha kiíródna az action, ezért leszedtem." - nos ezt így talán nem kellene. Mi lenne ha első körben utána olvasnál?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy olyan hibába botlottam amibe még sosem, biztos valami semmiség, de nem tudok rájönni mi lehet
ASP.NET MVC4
Lényeg:
Megváltoztattam a default route-ot erre:
routes.MapRoute(
name: "Default",
url: "{controller}/{id}",
defaults: new { controller = "Kezdolap", action = "Index", id = UrlParameter.Optional }
);Tehát a lényeg, hogy az url-ben nem szeretném, ha kiíródna az action, ezért leszedtem.
Na most, több controller-em is van: BejelentkezesController, RegisztracioController stb... Ezekre egy ActionLink-kel hivatkozok a Layout fájlomban így:
@Html.ActionLink("Bejelentkezés", "Login", "Bejelentkezes")Tehát ugye Bejelentkezés legyen a link szövege, Login a controller action amire hivatkozok és Bejelentkezes a Controller amire hivatkozok. Ebben a Controllerben csak a Login action van, más nem.
Na a problémám az lenne, hogy nem linkel rá a Controller-re ill. az action-re amire kéne. Buildet természetesen nyomtam rá.. Még forráskód nézetben, böngészőben is simán localhost-ra mutatnak a linkek. Mind ezt csinálja.Mi lehet a gond?
Szerk:
Még annyit hozzátennék, hogy URL kérésre sem reagál. Tehát /Bejelentkezes/-re, /Bejlentkezes/Login/-ra ill /Bejelentkezes/Login.cshtml-re sem, 404-es hibát dob. -
oO7
őstag
válasz
h1ght3chzor #4417 üzenetére
Kezdésnek egy kis C# nyelvi alapozásként Reiter István C# jegyzetét ajánlanám, aztán pedig elég szerteágazó irányok vannak kliens és szerveroldali fejlesztésekben
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
C,C++ ismeretek után szeretnek C# .NET tudásra szert tenni. Mit ajánlanátok? Esetleg magyar nyelvű szakirodalom?
Köszönöm
-
-
yksz
aktív tag
válasz
Neil Watts #4414 üzenetére
Hát több fura dolog is van a kódba. Pl ha egyszer beállítasz egy datasource-t utána nem adhatsz hozzá semmit az itemhez, csak a datasourzhoz. A gond pedig ott van, hogy az adatokat nem törlöd és mindig az összeset hozzáadod. Vagyis első gombnyomásra az adatokba beírod a beolvasott értéket, majd az adatok tartalmát (1 elem) hozzáadod a listboxhoz). Második gombnyomásra az adatokhoz HOZZÁADOD az újabb adatot így már két elem lesz benne, majd ismételten az összeset vagyis mindkét elemet HOZZÁADOD a listboxhoz, vagyis ott lesz a régi is és az új is. Erre megoldás ha törtlöd a listbox itemeket, vagy itt is datasourceként adod meg azt. Ami fura a kódban még, hogy
if (bemeno_adat_Sz > 0 && bemeno_adat_Hossz <= WHD.Length)
Biztos hogy egyszer SZ másodszor pedig Hossz-t akarsz vizsgálni? Nem tudom a logikát lehet hogy így jó csak fura. Illetve a breakes whileok is furák, helyette csak egy if-et használnék. -
Sziasztok!
Tudom nagyon kezdő dolog, de elakadtam
A program lényege annyi lenne, hogy van egy textboxom, abba bekérem a szobaszámot megadott értékek közt, a fenti szám alapján megadom az összes szoba szélességét, magasságát, hosszúságát egy listában ott is megadott értékek közt. (Erre van a két tömb)
A gond csupán annyi, hogy amikor kiiratom foreach-csel vagy forral az egészet a listboxba akkor először egyet ír ki, aztán kettő adatot, s így tovább. Abban is majdnem biztos vagyok, hogy valamelyik ciklust rontottam el, csak hirtelen azt nem látom melyiket
Köszönöm segítségetek!
U.i.: A debuggert lefuttatva az 1,2,3 számokat használva a tömbbe betöltődik a három elem, úgy ahogy kell, amikor viszont a for (int j = 0; j < Adatok.Count; j++)
{
listBoxHelysegAdatok.Items.Add(Adatok[j]);
} -re kerül a sor ott van a gond, csak nem értem miért...Üdv. core2
-
drkbl
őstag
Egy érdekes cikk a Dictionary adattipusról, avagy hogyan lesz Peter girl egy rosszul megválasztott GetHashCode() hatására: http://www.codeproject.com/Articles/598866/KnowplusThyplus-NETplusDictionaries
-
j0k3r!
őstag
válasz
trisztan94 #4410 üzenetére
hello!
rossz a kerdes. nyilvan minden rendszer annyira biztonsagos, amilyenre fejleszted. viszont, ha a kerdesed arra iranyult, hogy ad-e "gyari", biztonsaggal kapcsolatos funkciokat az asp.net (mvc), akkor a valasz igen. ha normalisan hasznalod, akkor sql injection, xss, csrf, stb.-re vannak beepitett osztalyok, amiket felhasznalhatsz.
ha ez szamit, akkor, ha en most valami "biztonsagosat" akarnek fejleszteni, akkor en is asp.net mvc-t valasztanek. tutorialok errefele, de ezen kivul vannak mvc 4-el kapcsolatos konyvek is, csak jol kell keresni
-
trisztan94
őstag
ASP.NET MVC 4 mennyire jó biztonság terén? Mindenki csak dícséri nekem, de azért gondoltam titeket is megkérdezlek
Egy olyan projecthez használnám, ahol a leglényegesebb a biztonság. Tudtok ajánlani jó írásokat MVC4-es biztonságról? Mit kell csinálni, hogy kell csinálni.
Danke!
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #4408 üzenetére
áá köszi!
Ez valószínűleg jó lesz hozzá!
Köszi szépen! -
Peter Kiss
őstag
Szerintem sem lesz SDK hozzá, ha tippelnem kellene, akkor Windows Biometric Framework API felé kellene fordulni, mint ahogyan pl. smart card esetén is (ott a winscard.dll a kulcs).
-
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki már próbálkozott újlenyomat olvasó készítésével?
Van egy USB-s kütyüm, amihez szeretnék készíteni valami alkalmazás szerűt, ami be tudja olvasni az újlenyomatom stbstbEgy normális SDK létezik .NET hez ?
-
oO7
őstag
Rx - Aszinkron programozás magas fokon - Ingyen szakkönyvet a népnek
-
amargo
addikt
válasz
leximester #4400 üzenetére
Már párszor likelve lett.
windows phone szakkönyv -
oO7
őstag
válasz
leximester #4400 üzenetére
csinálj egy TextBlock típusú listát, és abba rakosgasd bele a felületen lévő TextBlockokat (a referenciájukat ugye), és akkor el fogod tudni érni ciklusból őket...
var textBlocks = new List<TextBlock> { tb1, tb2, tb3, tb4, ... };
és akkor ezen a textBlocks listán már végig tudsz menni for vagy foreach ciklussal...
ha esetleg azonos szinten helyezkednek el a vizuális fában, akkor a TextBlock-okat tartalmazó konténernek le lehetne kérdezni a Children tulajdonságát és rászírnű az OfType<TextBlock>() operátorral, hogy csak a TextBlock-okat adja vissza... ez is egy listát eredményez, amiben benne vannak, de ez elég csúf megoldás meg olyan textblock is belecsúszhat, amit nem is biztos, hogy manipulálni szeretnél... ha meg a panelen belül nem közvetlenül helyezkedik el a textblock hanem még egy másik panelben vagy ilyesmi, akkor már nem is működne ez ilyen egyszerűen...
szóval inkább az első megoldást javasolnám így hirtelen, bár egyetértek Karma-val, ez csak tüneti kezelés a problémára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Hobby elektronika
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Tőzsde és gazdaság
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Légies iPhone halvány színei
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest