- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cattus
addikt
válasz
quailstorm #9755 üzenetére
Ha jól értem az az igény, hogy ember számára könnyen olvasható / szerkeszthető legyen, amire se a JSON se az XML nem igazán alkalmas, én inkább YAML / TOML-t mondanék.
-
cattus
addikt
válasz
ReSeTer #9686 üzenetére
Az előttem hozzászólót kiegészítve, nem feltétlen érdemes elrejteni egy komponens belső állapotát, mert "titok", hanem pl. mert az állapot változtatását szeretnéd bizonyos feltételhez kötni (pl. egy belső számérték nem mehet bizonyos szint alá, mert annak az adott kontextusban nincs értelme). Ha ezt nem tennéd meg, a programod bármely pontján keletkezhet bug, amit utólag nehéz kijavítani. Persze lehet mondani, hogy "majd figyelek rá hogy ne történjen ilyen", de ez finoman szólva nem életbiztosítás.
-
cattus
addikt
válasz
Jokerpoker #9175 üzenetére
A másik gépen nem létezik a LocalDB, amiből kiolvasná az adatokat.
-
cattus
addikt
Régen foglalkoztam már C#-pal, de tippre ott lesz a hiba, hogy a
Avr_Registers[] AVR_Regz =new Avr_Registers[256];
sorban csak egy üres tömb jön létre, nem lesznek benne az Avr_Registers objektumok, így annak a propertyjére sem tudsz hivatkozni. Ehhez először inicializálnod kell a tömb elemeit, még mielőtt hivatkozol rájuk:
for (int i = 0; i < AVR_Regz.Length; ++i)
{
AVR_Regz[i] = new Avr_Registers();
}
Ugyanitt tipp, hogy az osztályneveket egyes számban írd.
-
cattus
addikt
válasz
kkdesign #8751 üzenetére
Felteszem mostanában kezdtél programozni, így én nem igazán ajánlanék még Linq-s megoldást, az egy ilyen bonyolultságú feladatra ágyúval verébre kategória.
Gondold végig, mi a probléma és hogyan lehetne megoldani. Leírom az én gondolatmenetemen (kódot szándékosan nem, jobb, ha azt magad vezeted le):
Hozz létre egy változót, amiben tárolod az eddigi leghosszabb sorozat hosszát (kezdetben 0, legyen a neve mondjuk max_lenght). Végig kell iterálni a tömbön. Minden számra meg kell nézni, hogy 0-e, vagy nem. Ha nem nulla, akkor ugye ahogy te is gondoltad, növelsz egy számlálót (legyen a neve mondjuk current_lenght, kezdetben 0 ez is). Ha nullát találsz, akkor megnézed, hogy a most talált sorozatod hosszabb-e, mint az eddigi. Ha igen, akkor felülírod a max_lenght-et, és nullázod a current_lenght-et.
-
cattus
addikt
válasz
DrojDtroll #8703 üzenetére
Git
-
cattus
addikt
válasz
DrojDtroll #8312 üzenetére
Tippre azért, mert a Hover esemény csak akkor sül el, amikor a kurzor az adott elemen kívülről az adott elemen belülre kerül (ráhúzod), nem pedig azt, hogy az adott elemre kattintott-e az egérgombbal. Felteszem az a szándékod, hogy a pictureBox-on történő egérkattintást kezeld. Ez esetben, ha van neki _Clicked függvénye akkor azt implementáld, vagy ha nincs, akkor tedd bele egy olyan konténerbe, aminek van. Vagy feliratkozhatsz az egér eseményére is és nézheted, hogy éppen az adott elemen belül van-e, de ez talán a leginkább kerülendő megoldás.
-
cattus
addikt
válasz
sirszevenap #7093 üzenetére
Microsoft Virtual Academy-t tudom ajánlani, angol az egész, de elég sok témakörről vannak fent videók.
-
cattus
addikt
A (carry ? 1 : 0) az if-else rövidített alakja. Ebben az esetben tehát a sum értéke egyel növekszik, ha a carry igaz, 0-val, ha hamis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest