Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bsh

addikt

válasz sztanozs #3121 üzenetére

nem excelről van szó, honnan veszitek ezt? köze nincs hozzá. miért gondol mindenki excel-re ha VBA merül fel? egy mysql adatbázis turkáló program ez. (és az a része működik is. bár az se volt egyszerű...) egyetlen függőség egy mysql odbc connector driver ado-n keresztül, de lehet anélkül is meg lehetne oldani a kapcsolatot.
    igazából nem nagyon tudom, mi a vb.NET. :B nem nagyon akarnék .net függőségeket.
    nem akarom winforms-ba átrakni, hanem a visual studió ilyen userformot hoz létre miután létrehoztam egy VB projektet, és csak winforms elemek vannak. comboboxra nem is találok multicolumn-ról semmit, egyáltalán, tulajdonságainál sincs. a winforms-os CB az ennyire más?
    sokszáz szintaktikai eltérés és hiba volt, ezeket végigjavítottam vagy kikommenteltem, most lefordíja hiba nélkül a programot és megjelenik a form és látom, hogy az sql lekérdezések is mennek rendben. most igazából csak a triviális dolgokkal van egyelőre gond: a különböző comboboxok feltöltése (statikus) szövegekkel, eredmények megjelenítése (na az szép lesz, vba listbox helyett listview vagy datagrid lesz...)

akkor úgy kérdezem: hogy fogjak hozzá egy ilyen VBA->standalone exe művelethez? a net szerint a visual studio a módja. azt se ismerem. :D

Új hozzászólás Aktív témák