- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
Üdv ismét! Gondoltam leírom amit azóta sikerült megtudnom. Azaz inkább azt írom le, hogy hogyan oldottam meg a feladatot. A maskedtextbox resetonspace tulajdonságának true-ra állításával a space-ekket "lekezeli a textbox". (Space inputra a maszk nem lép digitet ha azt a karaktert a maszk nem engedi, mint pl. a "0" maszk esetén.) Azonban így is gondot okozhat ha a user az arrow key-ekkel vagy egérrel elmozdítja kurzort begépelés közben. Ezt a kivételt utólag a MaskCompleted tulajdonság ellenőrzésével egyszerűen lehet kezelni.
A megoldás tehát:
Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
MsgBox(MaskedTextBox1.MaskFull)
End SubPrivate Sub MaskedTextBox1_TextChanged(sender As Object, e As System.EventArgs) Handles MaskedTextBox1.TextChanged
If MaskedTextBox1.MaskCompleted Then Button1.Enabled = True Else Button1.Enabled = False
End SubA button1 így csak akkor elérhető ha teljesen ki van töltve a textbox, és oda pedig csak érvényes karaktereket (tehát space-t nem!) lehet írni. Probléma megoldva!
Köszönöm mindenkinek aki esetleg gondolkodott rajta!
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Google Pixel 10 256GB rom, 12 GB ram eladó
- Monitor tartó / állvány - AlzaErgo ErgoArm S35B
- Meta Quest 3 512GB 4K 120hz + Kiwi Design Elite Strap 6400mAh akksival
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő