Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
@Polyak
[link] -
-
p4t4
csendes tag
Sziasztok...
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy excel táblában, hogyan lehet, azt megoldani, sima HA függvénnyel azt, hogy:
- ha a B oszlopban lévő bármelyik szám piros színű akkor ez meg ezt csinálja...
előre is köszi -
Polyák
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Van egy progim amit arra készítettem hogy egy mappában lévő (nagy felbontású) képekböl miniatüröket készít egy ''mini'' nevű mappába.
Végülis a progi kész, csak az az egy gixer van hogy a képet nem tudom lekicsinyíteni! Szal a felbontást kéne 2816*2112-ről kb 160*120-ra változtatni. Mindig az eredeti méretben menti el őket.
Tudna nekem segíteni valaki?
Előre is köszi! -
rákász
csendes tag
Eddig excel, de már próbálkozom Access makrókkal is.
Egyébként semmi alapom nincs, az összes makrómat eddig google-ből szedtem és szedem össze, innen-onnan, immár lassan egy éve... lelkes érdeklődő vagyok, aki csak a munkáját szeretné megkönnyíteni
nem is tudtam, hogy exe állományokat is lehet VB-ben készíteni...
Nos, úgy hiszem, gyakran fogom látogatni ezt a fórumot -
Mems
csendes tag
Sziasztok! A Visual Basic melyik Office csomagokban található meg?
[Szerkesztve] -
rákász
csendes tag
nos
akkor újra...
excel környezetben szeretnék egy olyan makrót futtatni, melynek kimenete az, hogy az A1 cellába az a text kerül, melyet megadok.
Eredetileg úgy képzeltem el, hogy indítás után egy felbukkanó ablakban a ''Mit szeretnél az A1 cellában látni?' kérdésre beütök valami szöveget - akármit - s az fog megjelenni az excel tábla A1 cellájában.
Remélem, most érthetőbb voltam...
THX sonar -
rákász
csendes tag
Szevasztok,
Első alkalommal keveredtem ide, eddig sikerült minden esetben összegúglizni a megoldásokat, most viszont gondom akadt... Nagyon megköszönném a segítségeteket!
Visual Basic-ben szeretném megprogramozni azt, hogy tetszőleges szöveget beírok egy popup ablakba, leokézom, s az megjelenik adott Excel munkalap adott, például A1-es cellájában.
Bízom bennetek,
Üdvözlettel,
Feri -
sonar
addikt
Ki kommentezem hátha meg érted, megy ez fejből is, és nem nehezebb mint egy másodfoku egyenlet megoldása
Dim ch As String - ch szöveges változó deklarálása
Const basic As String = ''Basic'' - basic szöveges konstans megadása. basic konstans ''Basic'' stringet tartalmazza
Dim p As Integer - p integer változó deklarálása
For p = 1 To Len(basic) - p=1 től len(basic)- ig; len(basic)= a konstansban tárolt string hossza, ez itt 5
ch = Mid(basic, p, 1) - ch= az adott pozició betüje (mid parancs, (sting, kezdőpoz, hány karaktert adjon vissza))
s = s + Chr(Asc(ch) + 1); - összefűzi a stringet meg kicsit varázsol vele (egyel növeli)
Next p
ennyi
max 5 perc fejbe, lapon kevesebb
[Szerkesztve] -
hello! érdeklődnék hogy tudnátok-e segíteni, mert abszolut értetlen vagyok ebben a VB-ben, de programozás tárgyhoz kell... van egy vmi programrészem és arról kellene eldöntenem hogy mit ad ki eredményül... de mivel nem értek hozzá és VB sincs a gépemen ezért foggalmam sincs... a részlet a következő
Dim ch As String
Const basic As String = ''Basic''
Dim p As Integer
For p = 1 To Len(basic)
ch = Mid(basic, p, 1)
s = s + Chr(Asc(ch) + 1);
Next p
és az a kérdés hogy mi lesz s értéke... azt kiderítettem hogy a basic feliratott olvassa be és abból válogat ki vmi betűket, de nem értek hozzá... szal plz help
előre is köszönöm -
Sichrol
csendes tag
Helló!
Most kezdtem el foglalkozni a Visual Basicel. Szeretnék egy olyan programocskát készíteni amivel .txt fájlokat jeleníthetek meg és a fájlokhoz kapcsolhatok képeket. Azt szeretném elérni, hogy oldalról kiválasztok egy cikket azt megjeleníti egy szövegdobozban és alatta a hozzá fűzött kép. Oblivion hoz lenne ez az util. Segítseéget köszönöm előre is. msn:morpeus007@hotmail.com -
VRoll
csendes tag
Hali Srácok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, mert a programozás nem az én asztalom.
Légyszi valaki írja meg nekem azt a pár soros programot ami, a word indulásakor egyből inaktívvá teszi a mentés, mentés másként és nyomtatás gombokat, szóval csak szürkítse ki.
Előre is köszi! -
meone
tag
Megtudtam csinálni a 2-es, 5-ös, 15-ös, és a 17-es feladatokat.
A 9-es feladatnál meg tudom csinálni hogy ki keresi a legnagyobbat és ki festi pirossal de a vastegbetűzést nem tudopm meg vsinálni ahoz mit kell még a kódba be írni hogy vataggal szedje ki?
A többi hez viszont nem sok mindent tudok.
Ennél a feladatnál: kölönböző szinekkel festi ki az A1:E5 tartományt meg tudom csinálni a festést, de csak egy oszlopba csak azt nem tudom, hogy hogytudok egyszerre több oszlopot befesteni? -
Polyák
tag
De
Listboxba irás:
a = -1
Do Until a = File1.ListCount - 1
a = a + 1
s = File1.List(a)
List1.AddItem s
Loop
Fájba mentés:
Open ''c:\aaaaaa.txt'' For Output As #1
a = -1
Do Until a = File1.ListCount - 1
a = a + 1
s = File1.List(a)
Print #1, s
Loop
Close #1
Persze a Pattern-t beállítottam. Juj hogy ez nekem miért most jutott eszembeIgazából nem tudtam hogy a FileListBox ListBox-ként müxik. ájjj égő
Bár én soha nem tanultam programozni. Éljen a NET!
[Szerkesztve] -
Polyák
tag
Pont erre gondoltam én is! De megelőztél.
Amugy érdekelne hogy hogyan lehetne megoldani ezt listbox-al. Mármint nekem csak a kilistázás kéne, mert el akarom menteni szöveges fájlként a mappában található fájlok listáját. Ez lehetséges? Már próbálkoztam pár dologgal de nem jött össze
[Szerkesztve] -
pio666
csendes tag
A következő kérdésem lenne ,hogyan oldhatom meg azt VB 2005 expressbe,hogy:
Lenne egy gombom amire ha rákattintok ,kiírja egy Listboxba egy konkrét mappában szereplő excel fájlokat.Majd ha ezekre kattintok beadja azt.
Kösszönöm a segítséget!
Egy kezdő ! -
-
meone
tag
Szisztok.
Adtak ki nekünk tételeket amik vizsgán lesznek és ezekböl egy párat meg tudtam csinálni, de a töbségéhez akkár hogy bűvölöm a kódot nem jutok előrébb. Ebbekéne segíteni.
Feladatok:
1. bekér egy számot és feltölti vele az aktiv munkalapkijelölt tartományát
2. ki írja az A1 cella értékét
3. ki írja az A1:A10 tartomány celláinak összegét
4. bekér egy számot és beírja az A1-be, a négyzetét meg kiírja
5. megkeresi az A1:A10 tartományban a 7-et
6. megkeresi az A1:A10 tartomány legnagyobb elemét
7. kifesti a bekért szinkódnak megfelelően az A1:A5 tartományt
8. kölönböző szinekkel festi ki az A1:E5 tartományt
9. vastag piros betüvel kiemeli a tartomány éegnagyobb elemét
10. 0 végjelig bekér számokat és a párosakat az A, a páratlanokat a B oszlooba írja be
11. bekér egy szint (a válasz ''kék'', ''zöld'', vagy ''piros'' lehet) és ezzel a szinnel kifesti az aktuális cellát (más szinnel nme kell foglalkozni, a kék szinkódja 5, a zöldé 4, a pirosé 3)
12. bekér egy számot, és ennek a számnak megfelelő szinüre fesi sz aktív munkalap A1:C3 tarományát! A makró a bekérés-festés müveletét mindaddig ismételje, amíg 50-nél nagyobb számot nem adunk meg.
13. bekér 3 számot és elhelyezi őket nagyság szerint az A1:A3 tarományban
14. megfordítja az A1:A10 értékeit a B1:B10-be
15. tipizálás: bekér egy értéket és kiírja, hogy szöveg, szám vagy egyéb típusú
16. a kijelöt tartományban meghatározza a cellák számát, a bennük szereplő értékek összegét és a legkissebb értéket, majd ezeket az adatokat egyetlen szövegdobozban megjeleníti
17. függvény-, eljárás-hívás, paraméter-átadás
Tudom hogy sok :O ,de nem szertnék megbukni ebböl. Ezért kéne segíteni.
Köszi előre is, és bocsi hogy ijenekkel terhelek beneteket.
[Szerkesztve] -
einstein
senior tag
Hali,
egy olyan kérdésem lenne, hogy Excel makróban létezik e olyan függvény mely megállapítja, hogy az Activecell része e egy korábban meghatározott Range-nek? -
Polyák
tag
válasz
MrsCroft #859 üzenetére
Hali!
Én kipróbáltam és müxik! Bár én nem ''.value'' hanem ''.text'' tulajdonságra hivatkoztam. Igy: (egy combobox és egy command van a form-on)
Sub errormessage()
MsgBox ''hiba!''
End Sub
Private Sub Command1_Click()
If Combo1.Text = '''' Then errormessage
End Sub
Private Sub Form_Load()
a = 0
Do Until a = 25
a = a + 1
Combo1.AddItem a
Loop
End Sub
Melyik VB amugy? -
MrsCroft
csendes tag
Hi All,
Hátha ti tudjátok a választ:
Ha van egy combobox-om feltölött értékekkel de ez mellé gépelni is lehet még és szeretném leellenőrizni, hogy kitöltötték-e, vagy kiválasztottak-e valamit, akkor standard esetben:
if combobox.value='''' then errorrmessage
és ez működik is, DE
ha azt csinálom, hogy kiválasztok/vagy beírok valamit és azt kitörlöm akkor már nem működik és átcsúszik az ellenőrzésen pedig értéke nincs.
Ugyanaz a helyzet ha Null-ra ellenőrzöm, vagy ha megnézem a hosszát mert ez esetben nem 0 a hossz hanem semmi, szó szerint semmi.
Látott már valaki ilyet?? -
maugly
csendes tag
A segítségetekre lenne szükségem.
PowerPoint makrót szeretnék használni.
A feladatom az lenne, hogy egy diagram elemeit (legalább a szövegrészeket) egyenként nagyítsam és kicsinyítsem, mindig azt, amit a felhasználó aktiválni kíván az egérrel.
Nem vagyok egy nagy VB-guru, ez az első próbálkozásom benne, így főleg a help-file alapján, meg a kis fejlődésben lemaradt ősrégi programozói tapasztalataimmal próbálkoztam.
Az alap, a kicsinyítés-nagyítás megvan, ezt kellene kicsit univerzálisabbá tennem, ami a helyes szintaktika és a pontosabb programnyelv-ismeret nélkül eléggé kifog rajtam.
Addig jutottam, hogy az egyes elemeket tudom azonosítani (mivel a PowerPoint ad nekik egyedi azonosítót), valahogy így:
ActiveWindow.Selection.ShapeRange.GroupItems(Index:=53).TextFrame.TextRange.Characters(Start:=1, Length:=100).Select
With ActiveWindow.Selection.TextRange.Font
Szép hosszú, gyanítom, akad egyszerűbb is.
A kérdésem az, hogy hogyan tudok hivatkozni az aktivált GroupItem Indexére? Van valamilyen ''gyári'' változó, ami ezt tartalmazhatja, vagy valami hasonló? -
Polyák
tag
Aki keres talál!
Private Sub Form_Load()
Label1.Caption = Winsock1.LocalIP
End Sub
Az összetevőknél használni kell a Microsoft Winsock Control 6.0 (SP5)-t (MSWINSCK.OCX).
http://a1vbcode.com [link]
Imádom ezt az oldaltItt mindent megtalálok, persze példaprogikból. Igy talán könnyebb is mert amit keresek egyből látom gyakorlatban is. Csak ajánlani tudom!
[Szerkesztve] -
Polyák
tag
Sziasztok!
Bocs hogy régen irtam, (lett is volna mit ezekhez a hozzászólásokhoz) de nem volt sok időm VB-vel foglalkozni. Meg amugy másra sem sok.
Nos már rég meg akartam kérdezni hogy hogyan tudom előhivatni az IP címem?Mondjuk MsgBox-ba vagy Label-be, mindegy csak olvasható legyen.
Mivel dinamikus IP-címem van, minden idításnál kirakna egy kisablakot amibe az IP-címem van. Ennyi lenne.
Köszi!
Elolvastam az előzményekethát volt amin nevettem és volt amiben egyetértek! Amugy én is csak a saját szórakoztatásom és kényelmem érdekében programozok.
[Szerkesztve] -
palerNEW
tag
Nem-nem
Lehet hogy félreérthető voltam. Nem neked szántam. Bocsi.
Hanem azokra, akikről mindezt írtam.
Egyébként gratula neked hogy te is mint önképző / hobbista létedre a munkád mellet segítesz azoknak akik elvileg ezt tanulják (mint választott hívatás – legalább is így gondolom) több éven át. És szégyen azokra nézve, akiknek az megadatik, hogy tanuljanak, de nem azt teszik.
Na mind egy, se te, se én, se más nem fogjuk a világot megváltoztatni, és mindig lesznek olyanok, akik belesz….nak a dolgokban, mintsem vennék a fáradságot és könyvekből vagy az internetről összegyűjtenék az információt (kérdés nélkül)és elgondolkodnának, hogy is lehetne a megszerzett információkból megoldani a saját problémájukat.
Egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb, ha nem keres, nem gondolkodik. Pedig lehet, hogy hasznosabb lenne. Na mindegy, nekem ez a véleményem.
Bocsi az OFF-ért.
Csácsá
prog.hu - az más tészta, az a fórum nem a kezdőknek való. Ott tényleg a guru-k cserélnek eszmét. Bár minden érdeklődőnek ajánlom hogy olvasgasson bele.
NAGYON IS AJÁNLOM MINDEKINEK
Itt is sok hasznos infót össze lehet gyűjteni, kérdés nélkül.
[Szerkesztve] -
sonar
addikt
válasz
palerNEW #849 üzenetére
Nem tudom direkte nekem szól a leveled de szerintem nyugodtan olvassa el más is.
Én is csak hobbiból tanulom a programozást, meg néha jól jön a munkámhoz.
Magamat egyáltalán nem tartom profinak, inkább lelkes amatőr. Általában segítek is mindenkinek.
Viszont,hogy az ember tudjon kérdezni már az is igényel egyfajta felkészültséget, mert ha azt se tudja mit akar akkor a google se tud segíteni.
prog.hu - az más tészta, az a fórum nem a kezdőknek való. Ott tényleg a guru-k cserélnek eszmét. Bár minden érdeklődőnek ajánlom hogy olvasgasson bele. -
palerNEW
tag
Halli All
Igaz hogy én nem tanultam a programozást (önképző vagyok, mert ez a hobbim), de ezt még én is tudom. Szóval aki 5 éves, és ezt tanulja, és még ezt sem tudja hogy eszik-e vagy iszák, az mi a f@szé nem válszt más szakmát vagy szakot. Mert akit 5 év alatt enyire fogott csak meg a dolog azt nem nagyon érdekelheti a programozás. Az meg tényleg egy átlátszó duma: hogy a tanár se tudja. Én ahogy írtam nem ezt tanultam, de foglalkoztatt a dolog és a kis ráérő időmben (a munka mellet hétköznap 1-2 óra, hétvégen úgy 10-12 óra) ezzel foglalkozom, de már 1 év elteltével (nem 5 év
) írtam olyan programot, amibe a nem megfelelő karaktereket nem lehetet beírni. És egyetértek azokkal a prog.hu-s gurukkal, hogy könyebb kéredezni mint keresni, gondolkodni, mint önállóan rájönni a dolgokra. Pedig más nem gondolkodhat helyetük.
Itt van egy link azoknak, akik lusták gondolkodni:
[link]
Persze azért vannak ezek a forumok hogy egymásnak segítsünk, de nem ilyen pitiáner (egy 5-öd évesnek) tartott problémákkal. És ha már kérdezzel akor sem feltétlen a kész kódot kell várni, hanem abból az információból kiindulva gondolkodva saját magad rájönni a megoldásra. Az egy nagyon jó érzés, ha az ember a saját fejétől jön rá a megoldásra.
Csak ki kell próbálni.
Egyébként a kérdés helyet lehetne akár a googlét használni, hisz tudjuk nagyon sok mindent meg lehet találni ha az ember akarja, és ha nem sajnálja rá az időt.
A lustaság és az érdektelenség visszi rá egyes embereket a felesleges kérdésekre.
Bocsi ezért a kirohanásért, de néha nagyon megelpődök embereken akik tanulnak a semmiért.
Ez is egy érdekes téma (egy olyantól aki azt sem tudja igazán hogy mit kérdez):[link]
Igaz nagyon-nagyokat nevettem rajta. (Egy igazi Balázs/Mónika show)
Aki szeret nagyokan nevetni olvason bele.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sonar
addikt
Flexgridhez ért vki?
-
sonar
addikt
válasz
KissTboy #842 üzenetére
Hogy ON legyek:
Private Sub Text1_KeyPress(KeyAscii As Integer)
' csak számokat lehet beírni
If (KeyAscii < 48) Then
If Not KeyAscii = 44 Then ' a '','' engedélyezése (tizedes)
If Not KeyAscii = 8 Then ' backspace engedélyezése
KeyAscii = 0
End If
End If
ElseIf (KeyAscii > 57) Then
KeyAscii = 0
End If
End Sub -
sonar
addikt
válasz
[HUN]Zolee #845 üzenetére
Azért ez már több mint durva, ha jól olvasom 5. éves és ennyit se tud.
Vmilyen szinten meglehet tanulni a dolgokat, csak időt kell rá szentelni.
Én se vagyok nagy programozó, de ami kell azzal foglalkozok.
Kiváncsi vagyok hogy az illető mennyit foglalkozott a témával.
No mindegy szerintem is egyszerübb megkérdezni, de azzal takarózni,hogy a tanár se tudja nevetséges.
bocs a kirohanásért és az offért -
sonar
addikt
válasz
KissTboy #841 üzenetére
No most fejből nyomom, szal ha hibás lesz akkor debugolni kell.
ha vki már egyszer programozást tanul akkor vakarja meg azt a kis buksiját és kezdjen el gondolkodni ha meg nem akkor ne is jelenkezzen programozónak, a f@szom kivan hogy mindig tróger emberek miatt kell a cégnél is többlet munkát végeznem.
Most is jött egy frissdiplomás aztán egy shell scriptet kellett volna módosítania, de megfeküdt vele. Én meg egy másik sráccal akik életünkben nem linuxoztunk megcsinálltuk.
Itt van, a többit meg egyszerü logikával ki lehet találni.
sub text1 keypress(keyascii as integer)
if keyascii< asc(''0'') or keyascii > asc(''9'') then
keyascii=0
end if
end sub -
-
KissTboy
csendes tag
Zolee vmi nem okés!!!sorba dobálja ki a hibaüzeneteket.
Azt nem irtam h én vb 6.0 nyomom.Amit irtál példát az nem VB.NET -es példa?Mert nagyon nem akar összejönni.
PLS segitsetek!köcce!! -
KissTboy
csendes tag
Hát én is ugy gondolom h ötödéven nem ilyeneket kéne kérdeznem!De sajna még csak pár hónapja merültünk bele a témába és elég lazán!!Amit tudok vb-be azt is magamtol tanultam meg és jöttem rá!!És sajna már most többet tudok a a vb-ből mint a tanár akinek minket kéne tanítania vb-re!!!Ez van!!!
Köszi a tippet Zolee most meg is próbálom!!! -
[HUN]Zolee
őstag
válasz
KissTboy #838 üzenetére
nah elővettem a könyvet és találtam egy ilyen pédát pont erre, hogy csak számokat lehetsen beírni:
Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As Object, _
ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) _
Handles TExtbox1.KeyPress
If (e.KeyChar < ''0'' Or e.KeyChar > ''9'') Then
e.Handled=True
End If
End Sub
Ha így nem íródna be, akkor meg az e.Handled=True -t cseréld ki erre TextBox1.Text=TextBox.Text+e.KeyChar
Remélem érthető voltbár itt csak számokat lehet beírni! De kibővíteni nem olyan nehéz
-
KissTboy
csendes tag
Csumi!!!
Köszi szépen a segítséget jó arcok vtok!!!
Zolee azt h minden gomb lenyomásánál vizsgáljam az te a text_change eljátársr értetted v van vmi más modszer?Mert ha a change eljáráshoz irom akkor ugybár már vmit be kell irnom h lefusson és akkor már bent van egy karakter ami nem biztos h szám!
Sonar a válaszom az h ötöd éven vok egy progamozói szakon!!
Nah még 1* köszi a segitséget mindenkinek és még várom a jobbnál jobb tippeket!! -
[HUN]Zolee
őstag
én meg még a pontal meg a deletével is kiegészíteném a tiedet, hogy teljes legyen a sor.
Amúgy 6-ba írtam számológépet. Ott asszem úgy csináltam, hogy zároltam a textboxot, és a gomb lenyomás eseméynre írtam meg az elágazást, hogy csak a megadott karaktereknél írja hozzá a karaktereket. Bár ez nem biztos hogy jó neki, de egy kipróbált módszer -
KissTboy
csendes tag
Csumi!!
Új vok.Lenne egy kérdésem ami a szakdogámhoz kell!Eléggé szükös már a határidő!Ha tudtok lécci segitsetek!!
nah szóvala porbléma:
kellene egy példaprogram arra h egy textbox-ba csa k számot tudjak irni mást karaktert ne fogadjon el.
Lécci aki tud segítsen!!! Elöre is THX!! -
Hosssszu
őstag
Lama kerdes meg minden, de....
Valaki tud esetleg erre a problemara valami fuggvenyt?
Adott egy 4 bajtos szam, ebbol hogy lesz nekem decimalis szam? (persze vb-ben)
Lehet hogy tudnek irni ra egy rutint, de ha van ilyen parancs a vb-ben, akkor azt szivesebben hasznalnam!
Elore is koszi a segitseget! -
sonar
addikt
Abban nem tud vki segíteni,hogy Data vezérlővel miért nem tudok kapcsolódni dBase adatbázishoz?
ISAM nincs instalálvát reklomál, egyszer régen vhogy megoldottam, de már nem emléxem rávkinek építő ötlete van?
-
Polyák
tag
Kösz Zolee, lehet váltok
MOD:
Hogyan tudom lekérdezni a program mappáját, ahonnan futtatom, ahol a .exe található?
[Szerkesztve] -
Polyák
tag
Framework az csak .NET-hez vagy VB6-hoz is van? Vagy valami hasonló van VB6-hoz?
Unom a sima WinXP stílusú ablakot, ezen akarok válztoztatni. -
sonar
addikt
Közben meglett a megoldás. Sérült a partición több adat és ez okozta a problémát.
Reinstall megoldott mindendt -
ptamas
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogyan lehet visual studio .net-ben un chartokat letrehozni. A feladat a kovetkezo: van egy adatbazisunk jo sok adattal. A tabla egyik oszlopa, hogy mikor tortent az esemeny, egy masik oszlop pedig, hogy pl az X dolognak mennyi volt a szamszeru erteke. Az a feladat, hogy a megfelelo idopontokhoz tartozo ertekeket egy diagrammon abrazoljuk (trend a becsuletes neve). kb olyat kene csinalni, mint pl excel-ben egy diagramm. Termeszetesen real time kellene hogy frissuljon a kep
A segitseget elore is koszonom!
Bye: Tamás -
sonar
addikt
Ma olyat szivok amilyet még ember nem látott.
IDE-n belül simán futtatom a progit, de ha le akarom fordítani akkor ad egy üres hiba ablakot és leáll.
Egy sima ablak piros x el benne és nincs ott semmi szöveg!
Csak egy Ok meg sugó.
Természetesen sugóra nem jön be semmi
Ok-ra meg nem csinál semmit.
Ilyennel már találkozott vki? -
sonar
addikt
Azt nem tudjátok lesz e vmi új revizió a vistahoz ill 64 bithez?
-
Polyák
tag
Köszi!!
De ez vb6-ban igy néz ki:
Dim i As Integer
For i = 0 To List1.Listcount
List2.AddItem List1.List(i)
Next i
Amugy kösz! Nélküled erre nem jöttem volna rá!És ráadásul pont ezt az ''átrakást'' akartam megcsinálni
!!
De ezzel még nem tudok egy elemre hivatkozni csak az összeset tudom átrakni. Hogyan tudnám csak az egyiket átdobni?Már egy ideje szenvedek vele.
A List1.Selected-re hibát dob:
Futtatásidejű hiba: 381
Érvénytelen tulajdonságtömb-index
Köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
[HUN]Zolee #800 üzenetére
Rekurzív megoldás: egyszerûen kitörlöd a stringbõl.
Hatékonyabb megoldás: csinálsz egy boolean tömböt -
Polyák
tag
Hali!
Erre a betű összekeverésre még visszatérünk, most lenne egy fontosabb kérdésem!
Hogyan tudok egy listbox egy bizonyos elemére hivatkozni?
Pl: a Listbox1 25. indexére?(ami természetesen a 26.sor)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- CNC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged