Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rákász
    csendes tag

Sziasztok!

Bízom benne, hogy valaki ért a Visual Basic 2008 Express Edition-höz...
    A következő a gondom.

Adott egy form (Form1) és rajta egy gomb (Button1). A feladata a gombnak az lenne, hogy létrehoz egy kapcsolatot a form és a merevlemezen lévő adatbázis (MyDatabase.sdf) között. Mindehhez eddig hiába írogattam kódot, mindhiába. Az alábbi kóddal próbálkoztam a Button1 Click eseményéhez -

Dim con As New OleDb.OleDbConnection
    Dim str As String = "Data Source=C:\FirstDatabase.sdf"
    con.ConnectionString = str
    con.Open()

Itt a hibaüzenet a harmadik sornál az alábbi: A ConnectionString kapcsolódási karakterláncban nincs meghatározva az OLE DB szolgáltató. Példa: „Provider=SQLOLEDB

OK, írjunk be a szolgáltatót. A connectionstrings.com aszongya, hogy a .NET Framework Data Provider for Microsoft SQL Server Compact 3.5 szolgáltatóhoz a Provider=SQLNCLI10 fog működni. A kód így változik:

Dim con As New OleDb.OleDbConnection
    Dim str As String = "Provider=SQLNCLI10;Data Source=C:\FirstDatabase.sdf"
    con.ConnectionString = str
    con.Open()

Ekkor a hibaüzenet a negyedik sornál: Invalid authorization specification

Nincs több ötletem, pedig nagyon úgy érzem hogy valami egyszerű dologról van szó...
    Segítsetek pls!

Megvan a megoldás

Oledb objektumcsoport = mdb file-okhoz történő csatlakozás esetén használatos
    SqlServerCe objektumcsoport = sdf file-okhoz történő csatlakozás esetén használjuk.

Én Oledb.OledbConnection objektummal akartam meghívni egy olyan adatbázishoz történő csatlakozást, melyhez valójában SqlServerCe.SqlCeConnection objektum kell...

Amit még tudni kell, hogy az SqlServerCe objektumcsoport csak akkor meghívható, ha a Project -> Add Reference menü alatt, a .NET tabnál hozzáadod a System.Data.SqlServerCe referenciát a projektedhez.

Hát ennyire volt egyszerű a megoldás, de hála a microsoftos gyerekek hamar válaszoltak. :)

Új hozzászólás Aktív témák