- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rákász
csendes tag
Megvan a megoldás
Oledb objektumcsoport = mdb file-okhoz történő csatlakozás esetén használatos
SqlServerCe objektumcsoport = sdf file-okhoz történő csatlakozás esetén használjuk.Én Oledb.OledbConnection objektummal akartam meghívni egy olyan adatbázishoz történő csatlakozást, melyhez valójában SqlServerCe.SqlCeConnection objektum kell...
Amit még tudni kell, hogy az SqlServerCe objektumcsoport csak akkor meghívható, ha a Project -> Add Reference menü alatt, a .NET tabnál hozzáadod a System.Data.SqlServerCe referenciát a projektedhez.
Hát ennyire volt egyszerű a megoldás, de hála a microsoftos gyerekek hamar válaszoltak.
-
rákász
csendes tag
Sziasztok!
Bízom benne, hogy valaki ért a Visual Basic 2008 Express Edition-höz...
A következő a gondom.Adott egy form (Form1) és rajta egy gomb (Button1). A feladata a gombnak az lenne, hogy létrehoz egy kapcsolatot a form és a merevlemezen lévő adatbázis (MyDatabase.sdf) között. Mindehhez eddig hiába írogattam kódot, mindhiába. Az alábbi kóddal próbálkoztam a Button1 Click eseményéhez -
Dim con As New OleDb.OleDbConnection
Dim str As String = "Data Source=C:\FirstDatabase.sdf"
con.ConnectionString = str
con.Open()Itt a hibaüzenet a harmadik sornál az alábbi: A ConnectionString kapcsolódási karakterláncban nincs meghatározva az OLE DB szolgáltató. Példa: „Provider=SQLOLEDB
OK, írjunk be a szolgáltatót. A connectionstrings.com aszongya, hogy a .NET Framework Data Provider for Microsoft SQL Server Compact 3.5 szolgáltatóhoz a Provider=SQLNCLI10 fog működni. A kód így változik:
Dim con As New OleDb.OleDbConnection
Dim str As String = "Provider=SQLNCLI10;Data Source=C:\FirstDatabase.sdf"
con.ConnectionString = str
con.Open()Ekkor a hibaüzenet a negyedik sornál: Invalid authorization specification
Nincs több ötletem, pedig nagyon úgy érzem hogy valami egyszerű dologról van szó...
Segítsetek pls! -
rákász
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi, MS Access problémával gyűlt meg a bajom.
Van egy formom, a neve Open, ezen létrehoztam egy unbound text boxot, a neve Text1.
Az Open formon található egy subform, Kitting plan névvel. A Kitting plan subformon egy többoszlopos adathalmaz található. Ebből a DNN nevű oszlop lesz nekem érdekes.
Azt szeretném VB kóddal megfejteni, hogy
1. Szűrje le a Kitting plan subform adatait a DNN oszlopra, Text1-be beírt szövegnek megfelelően, gombnyomásra.
2. Egy RESET gombbal a szűrés után ismét a teljes adathalmazt lássam.
Tudna nekem segíteni a kód megírásában?
Köszönöm szépen előre is! -
-
rákász
csendes tag
Eddig excel, de már próbálkozom Access makrókkal is.
Egyébként semmi alapom nincs, az összes makrómat eddig google-ből szedtem és szedem össze, innen-onnan, immár lassan egy éve... lelkes érdeklődő vagyok, aki csak a munkáját szeretné megkönnyíteni
nem is tudtam, hogy exe állományokat is lehet VB-ben készíteni...
Nos, úgy hiszem, gyakran fogom látogatni ezt a fórumot -
rákász
csendes tag
nos
akkor újra...
excel környezetben szeretnék egy olyan makrót futtatni, melynek kimenete az, hogy az A1 cellába az a text kerül, melyet megadok.
Eredetileg úgy képzeltem el, hogy indítás után egy felbukkanó ablakban a ''Mit szeretnél az A1 cellában látni?' kérdésre beütök valami szöveget - akármit - s az fog megjelenni az excel tábla A1 cellájában.
Remélem, most érthetőbb voltam...
THX sonar -
rákász
csendes tag
Szevasztok,
Első alkalommal keveredtem ide, eddig sikerült minden esetben összegúglizni a megoldásokat, most viszont gondom akadt... Nagyon megköszönném a segítségeteket!
Visual Basic-ben szeretném megprogramozni azt, hogy tetszőleges szöveget beírok egy popup ablakba, leokézom, s az megjelenik adott Excel munkalap adott, például A1-es cellájában.
Bízom bennetek,
Üdvözlettel,
Feri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest