- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korte123
csendes tag
#529-ben kérdeztem avi hangját mp3-ba konvertálásról.
#530-ban Tarzaan válaszolt: Mentsd le a hangot, alakítsd át Cdex-el és utánna fűzd vissza! Pár perc.
Mi az a Cdex?
Mind1, megoldottam, találtam Lame MP3 codecet, beépült a virtualdubba, és műűűködik!!!
[link]
Mono és stereo hangnál is van 1000féle bitrate lehetőség, a 64-320-ig. És 64-en is szépen csomagol! Ráadásul azoknál az avijaimnál, amiknél eddig konvertálás után az aviban a végefelé haladva egyre nagyobb mértékben elkezdett sietni a hang, ezzel a Lame-val tök jó lesz az eredmény!!!
Ez így sokkal egyszerűbb, mint leszedni a hangot, tömöríteni, és visszarakni, mert nagyon sok file-t szeretnék így átalakítani, megöregednék addigra
De köszi Tarzan!
Üdv
[Szerkesztve] -
k3nny
csendes tag
Hangból kivenni:
1) A betöltött film megfelelő pozíciójában kijelölsz 1 mp-es részt, majd törlöd. A hang legyen direct stream copy-ra állítva. File -> Save Wav. Az elmentett wav-ot pedig visszailleszted a videóhoz (szintén direct stream copy), de ekkor ne legyen kivágva az a rész (nyisd meg újra, vagy Edit -> Revert all edits).
... vagy ...
2) Kimented az egész hangsávot direct stream copy-val, majd újratömörítés nélkül kivágod a megfelelő részt mondjuk mp3directcut-tal: [link]
Képet hozzáilleszteni jóval körülményesebb lehet (divx-xvid codecek esetében), ha nem akarod az egészet újratömöríteni.
#539: Ha az ac3acm codec-et próbáltad, nyugodtan tedd fel, nem fog ártani a rendszernek.
[Szerkesztve] -
k3nny
csendes tag
Jó, de nézted a wav-ba kitömörített hangsáv (időbeli) hosszát is? Ogg-vorbisnál erősen váltakozhat a használt bitráta, s ha egy program csak az ogg (bájtokban mért) hossza alapján becsüli meg annak időtartamát, akkor tévedhet. Ha nem ez az eset, akkor meg nem értem. A film képkockasebessége mennyi?
(mod) Ja, igen: a demuxolás nem szabad, hogy változtasson a hangsávon, csak a megfelelő bájtok kiszedését jelenti a fájlból.
[Szerkesztve] -
k3nny
csendes tag
Üdv!
Biztos kapsz majd jobb tanácsot, de addig is:
A demuxolt ogg-ot Winamp-pal ki tudod tömöríteni wav-ba (az output-ot nullsoft disk writer-re állítva). Ha van egy (jó) mp3 codec a gépre telepítve, akkor a disk writer beállító ablakában egyből mp3 tömörítést is kiválaszthatsz (convert to format, ...). Ha a Winamp esetleg nem ismerné helyből az ogg-vorbis formátumot, akkor egy plugint kell hozzá szerezned (bár szerintem manapság már ismeri).
Ogg-vorbisnál lehet, hogy rosszul jelzi ki a használt program az időtartamot, nézd meg, hogy a kitömörített wav / mp3 milyen hosszú. -
bzoley
veterán
Vdubmod-ban is megoldható, nem?
Jobbgomb a stream-en és ott full proc. mode, majd compression.
Nemrég egyéként találkoztam ilyen hanggal, igaz az mp3 volt, de majd' tíz másodperccel lett rövidebb, akárhogy próbáltam kiszedni. Megnyújtottam ugyan, de menet közben maradt egy-két tized eltérés -
L3zl13
nagyúr
Hülye kérdés, de ez a filmben nem érzékelhető? Azaz nincs olyan, hogy mondjuk a stáblista alatt nincs már hang, vagy hasonló?
Egyébként meg mi van ha kiválasztod a streams menüpontban az audiósávnál, hogy full processing, majd a compressionnál beállítod az mp3-at? Nem konvertálja át? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Sorozatok
- Medence topik
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged