Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca1212
őstag
válasz
zoli03 #16972 üzenetére
Köszi srácok. Az megnyugtató, ha 10 mm2-esek.
Ezen a képen jobban látszanak a vastag kábel érvéghüvelyei is.Lenne mégegy kérdés:
A vékonyabb vezetékek a képen 1,5 mm2 vagy 2.5 mm2-esek?
Átmérőjük szigeteléssel 3 mm. -
PROTRON
addikt
válasz
csemberlen #16966 üzenetére
Mit értesz ez alatt? Pl amikor egy sorkapocs csak 1 db imbulsz kulcsos csavarral szorítja le a 70-es vezetéket?
Mert a kisebb keresztmetszetekhez azért kell 2 csavart használni ELMŰ szerint, mert hogy a csavar fej meghúzáskor elnyírhatja a vékony elemi szálakat, vagy érvéget, vagy eleve vékony merev vezeték anyagot.
De vastagabb vezetéknél már nincs ekkora kockázat.Bár tény hogy a vastag rézsínre szerelt, előfeszített lovacska a legjobbnak ítélt ilyen téren, mert az előfeszítés miatt elvileg karbantartásmentes az elosztó szerelő cégek által hivatkozott szabványok szerint. De abban is csak 1 csavar fej van, igaz alatt egy lapka végzi a szorítást.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok.
Ragalja burkolat alá húznám be a spotoknak a kábelt. Kérdésem, szükséges gégecsőbe rakni? Nagyjából méterenként lesz 1-1 kiállás.
-
baly81
aktív tag
válasz
spiritex #16945 üzenetére
Közösségben, érdeklődési körben jobb, ha a hobby elektronika csoportba jössz ezzel a kérdéssel! Biztosan hamarább kapsz ott választ, hacsak Reggie0 ide nem téved!
-
baly81
aktív tag
válasz
PROTRON #16933 üzenetére
Bátor voltál hogy kinyitottad a dobozt, villanyászok is csak szigetelt csavarhúzóval mernek az ilyenekhez nyúlni, nehogy utolsó cselekedet legyen egy kilógó vezetékvég miatt.
No, és akkor mi van?
Lejátszák a rossz villanyszerelők dalát! -
spiritex
veterán
Sziasztok! A hozzáértőktől kérdezném, hogy miért lehet az, hogy ma reggel óta kb. 10% fénnyel világít a konyhai ledszalagom? Voltak előjelei az elmúlt időszakban, mint a nehéz felkapcsolódás pár hete (kb 4-5 másodperc alatt kapcsolt fel), vagy a villódzás (erősebb és gyengébb fény váltakozása) tegnap este, de ezek elmúltak, aztán ma reggel óta folyamatosan világít a ledszalag, de alig, tehát nem ér semmit a fénye.
Lemértem a V-Tec tápegységet, és kiadja a 12V-ot. El tud így romolni egy ledszalag, hogy alig világít? Vagy mégis a táp lehet a hibás, csak terhelés alatt már nem képes leadni a feszültséget?
Előre is köszi! -
PROTRON
addikt
Bátor voltál hogy kinyitottad a dobozt, villanyászok is csak szigetelt csavarhúzóval mernek az ilyenekhez nyúlni, nehogy utolsó cselekedet legyen egy kilógó vezetékvég miatt.
Ez egy húzódoboz, másik dobozban vannak a kötések, ami így már problémássá teszi.
Ezek után a továbbiakat már csak helyszíni bejárással érdemes kezelni, így fotókon keresztül már nehézkessé válik az egész.
A másik kérdésedre is csak a többi doboz átvizsgálásával lehet biztosat mondani.Mivel nálad egyértelműen látszik a piros földelő vezeték, így egyáltalán nem biztos hogy ebből a dobozból bármi megy a te lakásodba, lehet hogy tesz egy kanyart és hozzád az alattad lakótól érkezik közvetlenül egy másik felszálló fővezeték és valójában a mérőóra mögött bujkál egy doboz, amiben a fővezetéki kötés...ilyet-olyat is láttam már, sokféle megoldást alkalmaztak anno.
-
PROTRON
addikt
De, a legutolsóhoz is kell Budapesten ASZR szerelő, mivel az óra felőli végét a vezetéknek csak Ő szerelheti, mivel az ugye plombálva van. Vidéken kicsit más a helyzet.
Az első 2 pontot jól látod.
A lépcsőház-->óra között attól függ, ha a társasház egyben berendel egy fővezeték felújítást, akkor egységesen szokta a lakások szabványosítását a társasház közösen fizetni, de amikor egyedileg csináltatod akkor Neked kell. Meg sokszor kell célbefizetni fővezeték felújításhoz, na olyankor is kérik a társasházak hogy a saját lakásánál mindenki maga fizesse be. -
313313
addikt
Kis történelem:
-
zsero
aktív tag
Illetve az EON oldalán ezt találtam:
"Amennyiben a többletteljesítmény igény miatt a csatlakozó vezetéket cserélni szükséges a meglévő vezeték keresztmetszete miatt, az új csatlakozó-vezeték létesítésének a költsége az elosztót terhelik."
Ez társasháznál a ház pincéjébe megérkező vezetékig vonatkozik?
Magyarul EON utcai pont <> társasház pincéje: csatlakozó-vezeték, EON fizeti
Társasházi rész a lépcsőházban, társasház fizeti
Lépcsőház <> óra közötti rész: ??
Óra <> kismegszakítók közötti rész, elvileg nem kell ASZR? -
zsero
aktív tag
válasz
PROTRON #16925 üzenetére
Köszi a részletes válaszod. Ami nem teljesen világos nekem, hogy mi a baj azzal a piros vezetékkel, én azt gondoltam hogy a munka legtermészetesebb része, hogy áthúzzuk azt az 5 méter vezetéket a meglévő csőben.
De kíváncsivá tettél és kinyitottam a lépcsőházi dobozt, ilyen belül.
Hogy ez hol válik pirossá, azt nem tudom. (Meg légyszi világosítsatok fel annak a huroknak a logikájáról, az mi célt szolgál). Illetve a 1+1+3 vezeték azért van, hogy elvileg elő van készítve a 3 fázis minden lakásban? Másra nem tudok tippelni.A folyosó oldalfalát mondjuk biztos nem vésetem ki, akkor inkább maradok 16A-en az idők végezetéig.
Szerelő keresésre egyébként arra gondoltam, hogy https://www.meevet.mee.hu/villanyszerelok/2 oldalon keresek környéken olyan szerelőt, aki nem Kft.-hez tartozik hanem egyéni vállalkozó és van fénykép feltöltve. Vagy van más tipp még?
-
PROTRON
addikt
A vidéki EON rengeteg helyen B32-esek rakosgatott az elmúlt években, mert a vizes fej legtetején valaki még nagyobb vizes fej gondolta milyen jól megfogják akadályozni hogy a magán lakók illegálisan túl sok pillanatnyi teljesítményhez jussanak.
Aztán most inkább okosmérőre(ami logolja melyik 15 percben történt szerződött teljesítmény túllépés) esküszik ugyanaz az üres vízfej... -
zsero
aktív tag
válasz
tyielow #16922 üzenetére
Az az 1 kis alu vezeték szerintem az előszoba világításé lehet, van benne egy 5 W-os led izzó, a beton platfont nem akartuk végig vésni. Ha ezzel együtt is tűzveszély akkor persze nem jó, de szerintem áram pont nem megy rajta, csak kemény 0.02 Amper ha jól számolok.
Persze legyen rendben meg szerintem is brutál túlzsúfolt az a szekrény, csak nem hiszem hogy pont az a kis izzó az alu vezetéken számítana bármit is. -
tyielow
aktív tag
Gyors ránézésre: alu-réz kötések nettó tűzveszély, oda fővezetéki sorkapocs vagy wago, pasztával. ne lógjon össze-vissza semmi. az elosztó: szokásos kicsi túlzsúfolt xar. legalább az iker érvéget ismerték
persze a sínbe már az elemi szál ment, bravó. azokra is érvég. ÁVK persze nincs. Új doboz lehetne minimum 12 modulos, 1 fázisra talán elég. De fincsi meló egy ilyet rendbe tenni
-
tyielow
aktív tag
válasz
PROTRON #16917 üzenetére
Nem, itt nem ez volt a teszt lényege. De ha megnzéed az adatlapot a mágneskapcsolóknál elég sok terhelési kategóriára meg van adva az érték. És ezeket biztonsági tartalékkal kezelik, szóval amit odaírunk azt tudja is. Hozzáteszem egyik másik gyártó sem ad meg pl. bekapcsolási áramot az installációs mágneskapcsolóira, mi igen.
A DC már más tészta... -
zsero
aktív tag
válasz
PROTRON #16894 üzenetére
Hát itt biztos nem csak papírozni kell :-) Lefotóztam ma.
2012-ben volt a belső felújítás, azóta így van. Amikor volt a kötelező óra csere akkor érdekes módon nem kötöttek bele.
Kintről befelé:
Panel lépcsőház. Beszéltem a közös képviselővel, nincs hely kint a mérőknek, mindenki aki bővített annak bentre tették az új órát. Elég sok lakónál volt már bővítés, állítólag sehol nem volt gond ebből.
Itt a szerelő bekukucskált, és azt mondta, hogy a házban új vezetékek vannak és van házi föld is.
Előszoba, az ajtó mögött van az óra.
Óra kicserélve, bekötés régi. A pirosból arra gondolok, hogy a lécsőház és a lakás közötti kábel régi, meg a szerelő is mint ha ezt említette volna akkor. Érdekes hogy van föld a régi vezetéken.
Ideiglenes megoldás, 2012 óra.
Plomba engedély nélkül ez a megoldás maradt, régi vezeték az újjal összekötve.
Kismegszakítót lefotóztam előlap nélkül, ezek szerint még sincs FI relé.
Szóval ez a helyzet :-)
Milyen praktikus lépéseket javasoltok, hogy ebből 1x32A lehessen? -
axioma
veterán
válasz
Mauzes #16912 üzenetére
mire brutto elszamolasod lesz, lesz a kezedben minimum a fazisonkenti fogyasztas, meg az inverter termelese, elvileg okosmero miatt napi gorbeben is lekerdezheto
lehet adatsort kepezni, hogy melyik negyedoraban mennyi a tenyleges fogyasztas melyik fazison (az inverteres fazist korrigalva az onfogyasztassal, termeles minusz az oran mert fogyasztas), es lehet szamolni hogy mi az eredoje ha masik fazissal rakod ossze
megjegyzem, a fazisonkenti elszamolas elegge indokolatlan kiszuras a userrel, esetleg addigra rendberakhatjak hogy elobb osszegzik fazisonkent, utana a kapott pluszokat es minuszokat kulon az idoszeletekre (=haztartasi ossz plusz es minusz), akkor megint nem lesz lenyeges, de egyelore ez nem latszik hogy megvalosulna -
Mauzes
addikt
válasz
axioma #16911 üzenetére
Ezt most úgy érted, ugye, hogy ha egyfázisú inverter marad, 3 fázis esetén, akkor majd a bruttós időszakban azon a fázison érdemes lenni az inverternek, amelyik a legtöbbet fogyaszt?
"Tapasztalati értékek ismeretében" - fogyasztást amúgy hogyan szokás mérni? Arra gondolok, hogy csomó olyan fogyasztó van, amelyik közvetlenül kapcsolódik a hálózatra. Mi a legegyszerűbb módja, hogy mondjuk fázisonkénti fogyasztást nagyjából pontosan tudjunk?Egyébként most egy kicsit arra hajlok, hogy egyelőre maradjak az egy fázisnál és bővítsek 1x32 Amperre. Még megkérdezek 1-2 villanyszerelőt, hogy több véleményt is halljak a jelenlegi rendszeremről.
Ha elég a fenti, akkor nyert ügy.
Ha nem elég, még mindig szóba jöhet a 3x20 Amperre bővítés alacsony beruházás igénnyel.
A nagyobb bővítést meg be lehet tervezni 7 év múlva, hogy amikor kiesek a szaldóból, akkor egy füst alatt egy 3x32A bővítés és egy 3 fázisú inverter + panel bővítés egyszerre történjen. Nyilván függően az akkori áraktól és megtérüléstől. Ezt esetleg lehet majd kombinálni hőszivattyúval vagy hasonló korszerűsítéssel, ha szükséges/megéri.(Az az igazság, eleve már most is nagyobb felújítási költség igénnyel vagyok szemben, mint eredetileg gondoltam. Egyszerűen nem fér bele, hogy kompletten "újraépítsem" a házat.)
-
axioma
veterán
válasz
Mauzes #16906 üzenetére
amig szaldoban vagy, valoban mind1, melyik fazison termelsz es melyiken fogyasztasz
ellenben bruttoban majd ugy lesz, hogy fazisonkent osszegzik az oran atfolyo pluszt es minuszt, majd ezeket az adatokat osszegzik ossz plusz, ossz minuszra, es az alapjan szamlaznak - tehat hacsak nem tervezed hogy instant lecsereled az invertert egy nagyobbra ha ugyis kiesik a szaldobol es mar van 3 fazisod, akkor erdemes atgondolni, hogy mivel teszed egy fazisra, vagy ugy szerelni hogy ez konnyen modosithato legyen tapasztalati ertekek ismereteben -
PROTRON
addikt
válasz
Mauzes #16906 üzenetére
Inkább átfogalmazom.
Az azonos nulla vezetékre kötött áramkörökön lévő eszközök sérülhetnek, ha az elosztóból az adott nulla vezetékre több fázis kmsz-ről élő áramkörök vannak kötve hogy egyenletes legyen a terhelés elosztás a fázisok között.
De az egyenletes terhelés elosztást úgy is meg lehet oldani hogy kmsz-enként külön nulla vezetéket visznek, így az eltérő fázisok nulla szakadás esetén vagy sehol, vagy csak az elosztóban tudnak találkozni, ahol a kmsz-nek meg le kéne vágnia.Példa a háromfázisú berendezéseken kívül:
1 db háromfázisú fi relé, 6 db elmenő kmsz mondjuk 2 szoba áramköreinek, 1-1 világítás, 2-2 dugalj körök.
Elindul a szobáknál lévő kötő dobozba 1 db nulla vezeték és 6 db fázis vezeték mert ugye 6 db kmsz-re vannak osztva. A szoba kötődoboza és az elosztó között megszakad a nulla, akkor valóban a készülékekben fognak találkozni a fázisok mielőtt kijutnának az elosztóban lévő kmsz-ig, mert a kötődobozban lévő közös nulla pontból nem tudnak másfelé elindulni az egyes fázisok maradék áramai.De a 6 db kmsz a 3 fázis között kettesével oszlik meg, így lehetne fázisonként is külön nulla vezetéket vinni, mert akkor már gyakorlatilag szeparálva van fázisonként.
Tehát ha az elosztó (vagy előző kötődoboz) felől érkező nulla közül amelyik fázison megszakad, nincs közös pont amin keresztül másik fázissal össze tudna találkozni, simán le kell állnia az eszköznek ha nincs benne földelési hiba. Ettől függetlenül elromolhat 1-2 érzékeny eszköz a szakadás pillanatában létrejövő feszültségingadozások miatt. -
Mauzes
addikt
válasz
PROTRON #16902 üzenetére
A szaldó kapcsán lehet, hogy igazad van. Belegondolva végül is mindegy, hogy a napelem a fázison lévő fogyasztóknak termel, vagy ha nincsenek fogyaszók, akkor meg visszatáplál és ez finanszírozza a más fázison lévő fogyasztókat. De lehet ezt a felvetést beírom a napelemes topikba is.
A nulla szakadás kapcsán, nekem ez már szakmailag magas kicsit. Nem pontosan értem, amit írsz. Te azt mondod, hogy csak az az eszköz sérülhet, amely 3 fázisra van kötve? Vagy nem ezt írod (vagy csak bizonyos feltételek esetén)? A villanyszerelő úgy mondta, hogy a háztartás összes eszköze sérülhet, amely a hálózatra van kötve.
-
tyielow
aktív tag
válasz
PROTRON #16903 üzenetére
Igen, mondták hogy a beépített védelem valszeg japánban megfelelő, de idehaza nem áll helyt
Ez ilyen, ebben élünk. Mi is árultunk évekig modbusos 3f almérőket, és egy cég sorra bukta a pénzét mert bedöglöttek és menniük kellett gariba cserélni. aztán a 3. ilyen eset után szétszedték a mérőt (ca. 80 ezer Ft egy ilyen) és megtalálták a hibát. A bemeneten vmi szaros ellenállás kicseréltek és bámm... meg volt oldva fillérekből
Nem idióták, itt pontosítanék: a készülék a te megoldásoddal be tud távolra jelezni, de A HIBA OKÁT nem képes jelezni (magas fesz., alacsony fesz., nullavezető szakadása, vagy fázissorrend, vagy fáziskiesés,) arra csak a homloklapi LED-ek adnak pontos választ...
-
tyielow
aktív tag
válasz
Mauzes #16900 üzenetére
Hát... jó kérdés. Általában a probléma a hőszivattyúknál vagy a pocsék kivitelezés miatt volt (pl. a PE nem volt bilincsben a földelőszondánál) vagy a pocsék áramszolgáltatói hálózaton lévő fesz. ingadozástól. Leginkább ez volt a hiba, de ezt szinte lehetetlen bizonyítani. Mi erre a célra vittük nekik az OPTA PLR-t modbusos mérőkkel, ami együtt képes monitorozni, offline és felhőben is naplózni ezeket az ingadozásokat. Így már van valami az ember kezében, ha jogorvoslásra kerül sor...
A relét valahol a fővezetéki leágazó kapcsoknál helyezném el, vagy a főkapcsolónál.Vagy a főkapcsolómat váltanám le. Természetesen egy installációs mágneskapcsolóval kombinálva (22.34.0.230.4340/4740) -
PROTRON
addikt
válasz
tyielow #16899 üzenetére
Mármint a Daikonosoknak (és MINDEN klímás-hőszivattyús gyártónak) valóságban azért "probléma", mert az alaplapon a direkt erre szánt forrasztott védelem kiég, ami miatt "sajnos teljes panel cserét kell kiszámlázni 3.5Millió értékben, nincs megoldás", közben meg egy jó forrasztó technikus a gyárba visszaszállított panelen a gyártói utasítás szerint 3 perc alatt megtalálja a hibát, kiforrasztja a kiégett védelmet, berakja az újat és mehet is a panel másik gépbe eladásra, vagy a kínaiaknak féláron.
Ó minő balsors hogy egy kis figyelmetlenségért cserébe "kénytelen kelletlenek" 3.5M-et kiszámlázni egy 15 forintos alkatrész 25 ezer forintos megkeresés és kiforrasztás munkadíja helyett....milyen "súlyos" probléma ez a gyártóknak.
Mielőtt azt gondolod hogy kötözködöm, tapasztalatból írom, megtörtént esetek alapján, bár nem Daikin, konkurencia, de nem hiszem hogy a konkurencia okosabb lenne náluk.
De a finder relés ötleted tettszik, a Daikinosok meg idióták, hisz ha van a relének szabad kimenete, vagy teljesen szabad érintkezője, simán lehetne másik relé-kommunikáció kapcsolattal átadni a hibajelzést akárminek a hálózaton.
-
PROTRON
addikt
válasz
Mauzes #16897 üzenetére
Első felvetésre:
én valószínűsítem hogy az a kábel még az előző felújítás előtt kötötte össze a mérőórát az épület alapzatával és egyáltalán nem cserélték anno. Tehát volt egy eredeti épület amihez az ki volt építve aztán jött egy átépítés, de azt a részt eredetiben hagyták.Másodikhoz:
a szaldó elszámolás lényege, hogy a mérőóra össz fogyasztásából levonják a visszatermeltet adott számlázási időszakon belül. Tehát az én értelmezésemben ha adott hónapon belül az 1-es fázison véletlen visszatermeltél 10-20 kWh-t, attól még a 2.-es fázison a fogyasztásodból az le fog jönni hónap végén, de legkésőbb az időszak végi elszámolásban.
Tehát a számlázás szempontjából az én értelmezésemben mind1 kéne hogy legyen hogy melyik fázisra terhel rá a napelemed, ameddig a teljesítményének megfelelő a szolgáltatói kmsz. De lehet tévedek, mivel nem mélyedtem el a napelemes szerződések lelki világában.Amire gondolhatsz, hogy hátha adott fázis összesített legnagyobb teljesítménye során összegezni lehetne a napelemet, na azt viszont tilos, mert ha épp csúcs terhelésnél jön egy vihar és beesik a napelem teljesítménye, akkor a teljes terhelést a szolgáltatói kmsz kapja.
Harmadik felvetéshez:
minőségi alapanyagokkal és tényleg szakember szerelő esetén nincs nagyobb kockázat mint 1 fázis esetén.
Ugye eleve csak ott jelenik meg 3 fázis esetén a nulla szakadás nagy kockázata, amelyik áramkör dedikáltan 3 fázis között csak 1 db nulla vezetékkel van kialakítva. Pl főzőlap áramköre.
Magára valamit adó szerelő a legtöbb helyiség irányába nem fog feleslegesen 3 fázist kiépíteni az 1 fázisú világítás és 1 fázisú számítógépekhez.
Legfőképpen ott van tehát kockázat, ahol az elmenő áramkörön, tehát a kmsz után lévő berendezések között tud az azonos nulla vezeték miatt szembe találkozni a fázis. Pl régi 3 fázisú fénycsöves armatúrák. Mert ugye a kmsz leold ha szembe találkozik benne a két fázis.De konyhában is csak a főzőlap és a sütő amik igazán nagy energiaigényűek, azoknak meg legtöbbször dedikált áramkört húznak.
Ezért nem tudom eléggé erősen kihangsúlyozni hogy a régi hálózatokat azért is kell felújítani, hogy a kötődobozokban is fel legyenek újítva a kötések és ne tudjon kicsúszni a régi kötésből a nulla vezeték, de ugyanígy fontos hogy a vezetékezés is cserélve legyen a rejtett, régi hibák elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest