Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Van egy Rode NTG-1 puskamikrofonom, amin csak egy XLR kimenet van, azt lehet adapterezni lightningra anélkül, hogy nagyon lerontódna bármi? iPhone 12 minivel szeretnéd videózni és azzal rögzíteni közben a hangot. -
Creative997
őstag
Sziasztok
Jelenleg karriervaltasban vagyok és a jövőben dronvideozassal szeretnék foglalkozni, szerkesztessel. Még csak a tapogatos fázisban járok.
Van köztetek dron szaki? -
Tuninger
Topikgazda
Brandon Li csillantott valamit újat az iPhone 15 Pro Maxszal.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Stauffenberg #33191 üzenetére
Köszi a kifejtést.
TTartisan AF lencsék még érdekesek lehetnek, ha valakinek van tapasztalata róla.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kukcaman #33190 üzenetére
Dinamikában alighanem lenne valamennyi előrelépés, de már az X-T3-ban lévő szenzor is annyira szépen húzható, hogy untig elég nekem.
A zajszint viszont véleményes. Ha f/1.4 objektívek helyett f/2.8 vagy akár f/4-es fixeket használsz, akkor hiába van ~1,5 fényérték előnyöd a nagyobb szenzoron, ha 2-3 fényértéket is eldobsz az üvegeken.
Nyilván maga az S5 II mint váz jóval frissebb, modernebb és fejlettebb, mint az X-T3, de rendszert nem egy adott vázért választok.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Stauffenberg #33189 üzenetére
Ez igaz. Képminőségben is oldalra lépés lenne?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kukcaman #33186 üzenetére
"Nem elég az f2.8 és az f/4 full framen?"
Akkor azokkal nem előre, hanem oldalra lépek az APS-C-hez képest, cserébe többe kerül és még így is nagyobb lesz a szettem. Hát szerintem nem, egyáltalán nem éri meg ilyenre boltolni egy váltást.
#33185 Tuninger: Nekem egy rendszerbe invesztálás azt is jelenti, hogy hosszabb távon gondolkozom és ha most még éppen kirajzolják ezek a 10-15 éves üvegek (amiket adapterezni kell), mi lesz amikor majd jönnek a nagyobb felbontású szenzorok? Nekem fotóra is kell, nem csak videóra.
#33188 nozs23: Majd rájuk nézek, egyelőre csak a már piacon lévőket pörgettem át (néhány havonta megteszem, mikor jön valami jó S5 II deal szembe) és még mindig elkeserítő nekem a helyzet.
-
nozs23
addikt
válasz
Stauffenberg #33184 üzenetére
Mostmár jönnek a Samyang obik is, a 35-150 már elérhető. Úgy rémlik nekik vannak fényerősebb kompakt fixeik.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #33183 üzenetére
Eladod a mikit aztán már vehetsz is egyet - természetesen poén
#33184Stauffenberg: Nem elég az f2.8 és az f/4 full framen?
#33185Tuninger: Bitang jó árak azokért a canon obikért. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33184 üzenetére
Mikor nyomkodtam Taranis S5II X-ét, villámsebes volt az AF a Canon obikkal. A neten is azt látom hogy EF obikkal gyors, pontos, és az itthoni EF használt piac baráti árakon adja a szuper obikat. Jó, nem mérhetőek a mostani modern obikhoz, de csak 24Mp-t kell rajzolni.
Én ha váltottam volna mikor 480k-ra jött ki tavaly karácsonykor az S5II új ára, Canon 24-70 F2.8 Mk2 (400k), Canon 70-200 F4 (120k), Canon 85 1.8 (70k)-cat és egy Canon 17-40 F4 (130k)-et vettem volna.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kukcaman #33181 üzenetére
A Fujifilm szettem eladásával nem is kéne sokat hozzátennem, de szegény L-mount nem az én világom objektívek tekintetében.
Pedig az S5II nagyon tetszik. De amikor relatíve kompakt fix objektívek a Sigmától jönnek és rendre f/2.8 és f/4 közöttiek, akkor azzal nem igazán vagyok beljebb. Az f/1.4-es fixek pedig hatalmasak, mint egy kályhacső.
-
hibavissza
veterán
válasz
#79563158 #33180 üzenetére
Csináltam tesztfelvételt, hogy demonstráljak. Közben rájöttem mi volt a gond. Olyan 30 centiről beszéltem bele, úgy, hogy vízszintesen volt előttem és ha nem tökéletesen merőlegesen áll az arc síkra akkor más lesz a balansz. Mivel ebben keresztben vannak a mikrofonok az egyik le tudja árnyékolni a másikat. Jobb függőlegesen tartani, mint egy riport mikrofont. Akkor nem tudják egymást annyira leárnyékolni.
-
Kukcaman
senior tag
220voltnál egész jó akció van most megint.
S5II + s50mm f/1.8 + ajándék akksi, 685ezerért. Azért ez már baráti. -
törölt tag
válasz
hibavissza #33179 üzenetére
Egyszerubb lenne feltoltened valahova es belinkelned, mert igy kicsit olyan mintha egy vaknak probalnad elmagyarazni, hogy milyenek a szinek a festmenyen.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33176 üzenetére
Hogy a klasszikust idézzem: He?
Sikerült odáig eljutnom, hogy szétbontottam két külön mono sávra (nem volt egyszerű
) és ki-be kapcsolva hallgatom a két oldalt. Mintha egy másik mikrofon lenne. Az egyik visszhangos is. Olyan 3 db van köztük.
Sztereóban ez annyi tesz, hogy a PAN korrekciót +3-ra tolva Inspectorban kb. középről hallom. Kb. 30 centiről, szemből beszéltem bele. Boya Lav annyiraszarfos minőséget adott, hogy megpróbáltam a Zoom sajátját. Ez már tűrhető. Talán jobb picivel, mintha a telefonnal vettem volna fel.Sok értelme nem volt megvenni....
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #33175 üzenetére
Saját mikrofonjával? Szerintem egyáltalán nem normális. Nekem Tascam dr5 van ott tök egyformák a jelszintek. Hallani is? Számomra egy kicsi eltérés is tartósan már fejfájást okoz.
-
törölt tag
válasz
Teljesen normális, elvégre két teljesen különálló mikrofonról van szó amik eltérö irányból rögzítenek. Nyilván ha nagy a különbség az már gyanús.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
bár nem vagyok H1 expert, nem lehet hogy nem sztereo módban megy, hanem normal track / -6dB safety track-et látod?
-
hibavissza
veterán
Sztereó mikrofonoknál mennyire általános, hogy nem egyforma a két sáv hangereje? Zomm H1N-em konkrétan ilyen. Küldjem vissza?
-
Márton
nagyúr
Vége az akadozó szerkesztésnek?
Resolve 19 free: h.264/h.265 végre hardveres gyorsítással -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nozs23 #33171 üzenetére
Nekem még az jut eszembe (magamból kiindulva), hogy az iPhone lens flare teljesítménye hagyományosan csapnivaló (kismillió Androidos telefon létezik jobb bevonatokkal), szóval amint leszáll az éjszaka, elvérzik szegény, mert a közvilágítástól az egész képen ilyen kis apró geci zöld pöttyök úszkálnak (nappal is, de az csak egy darab pötty a nap miatt, jó esetben).
Meg hát ha ND-t vagy bármi más szűrőt akarsz rátenni, már speckó tok kell hozzá, azt fel-le pakolgatni ha zsebretennéd, máris elveszíti a kényelmi faktor nagyját.
Viszont amit mondasz, hogy ilyen nappali viszonyok között kihozható belőle tök sok értékes anyag az igaz, csak kicsit olyan, mint a fotózásban, hogy nekiindulsz egy fix objektívvel és majd azt fotózod, ami ahhoz a látószöghöz passzol (én élem a műfajt amúgy). De ha nincs más géped csak az iPhone, akkor limitálod magad arra amiben erős és kimaradsz azokból, amikben gyenge. Szerintem továbbra sem alkalmas arra, hogy kiváltson egy rendes videós cuccot.
De például egy Balaton kerülő bringatúra vagy nappali városi séta megörökítésére simán használnám én is (ha LOG-képes modellem lenne).
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33171 üzenetére
Nézegettem fileokat iphonebol, ProRes vs HEVC. A Hevc csak 40Mbpsen megy 4K 60-nál, mégis elég, mert olyan szinten zajszűrt az anyag hogy nincs zizgés a képen. A ProRes egy picit jobb, de nem 10-20x mint amit a fileméret sugall. Chroma sokkal stabilabb prores esetén.
vagyis overkill az ssd ha iphonenal filmez az ember, de mint látszik van rá igény.
egyébként iPhonedo videója pazar.
-
nozs23
addikt
válasz
Stauffenberg #33170 üzenetére
Egy átlag milc is halott 2 ora videozastol (ok, ott be tudsz dobni egy masik akksit). HEVC LOG megoldott, nem kotelezo az SSD es orias fajlok. Az elmosas meg low-light valid csak szerintem annyira nem relevans ilyesmi videoknal.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nozs23 #33169 üzenetére
Nagy fájlok, külső SSD, ergya üzemidő amint a kamerához nyúlsz, folyton etetni kell egy powerbankről, mert persze rendes gyorstöltés nincs benne ami egy kávészünet alatt rottyig tölti és persze ez is addig jó, amíg nem akarsz egy rendes háttér elmosást. De az irány jó, majd térjünk rá vissza három generációval odébb.
-
nozs23
addikt
Elnezve egy ilyet mindig elgondolkozok, hogy travel vloggerek minek invesztelnak kamerakba: [link]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33166 üzenetére
Mert a ProRAW egy tone mappelt vacak, az ember ugyanúgy viaszbábunak néz ki, megöli az árnyékokat, nem hagy kiégni semmit, mindent be akar húzni kényszeresen a midtones-ba. Engem ez fotósként rettenetesen idegesít, mert az életben léteznek nagyon világos és nagyon sötét dolgok. Nekem ez már túl agresszív HDR.
Ha csak emlékbe képelek egy baráti/családi találkozót telefonnal, arra nem kell RAW. Amire kell, az meg főleg social poszt lesz, ott meg pont leszarom, hogy mennyire zajos belenagyítva, mert 1080 pixelben ebből alig fog valami látszani (attól még magasabb ISO-n jól jönne egy minimális speckó zajszűrés, de vagy mindent szűrsz, vagy semmit).
De tény, hogy a ProRAW mentes az aurásan ropogósra élesítéstől, ez az egyetlen előnye, csak közben 130 MB egy darab fotó. Már van rá Shortcuts parancsom, hogy egy kattintással csinálok egy sima HEIF kimenetet belőle, de akkor meg a 130 MB ott ragad a Shortcuts app cache tárhelyén (múltkor 40 GB-ot konvertáltam egyben), amit az Androiddal ellentétben nem lehet kézzel üríteni csak az app újratelepítésével, szóval egyszerűbb bedobni a Lightroomba, kicsit rászerkeszteni, exportálni és törölni a ProRAW-t.
Pont ez az amit a telefonnal fotózásban szeretnék csinálni... ja nem.
-
nozs23
addikt
válasz
Stauffenberg #33165 üzenetére
Zabálni fogják a népek, mindegy mennyibe kerül, ez itt az Apple világa.
A filmic pro is bedolt gyakorlatilag miutan agressziv elofizus modellre valtott. Videozni a Blackmagic app teljesen jo, de mar ott van az Apple sajat Final Cut-ja is vagy a Kino felaron 1x time payment (szinten Halide-s csapat, viszont az app eleg szar volt meg mikor en probaltam). -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33165 üzenetére
Miért van érteme sima RAW-ot használni a ProRAW-val szemben?
A ProRAW nem egy stackelt DNG nagyobb dinamikával (még csak iPhone 11 Prom van, itt nincs ProRAW), kisebb zajjal, de kikapcsolt élesítéssel/zajszűréssel mint amit egy sima DNG tudna? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33164 üzenetére
Zabálni fogják a népek, mindegy mennyibe kerül, ez itt az Apple világa.
A Halide is 20 euró egy évre és csak annyit tud, hogy kikapcsolhatod benne a post-processinget a fotókon (videót meg egyáltalán nem tud rögzíteni). Még csak nem is annyira jó app amúgy, bugos és a kezelése sem annyira jó, mint a gyárinak, de régóta létezik és a fejlesztők is megélnek belőle.
Most pörög nálam a trial, mióta lett egy nagy hype körülötte, hogy ma már nem csak a Deep Fusion és a Smart HDR kapcsolható ki benne, hanem minden az égvilágon (Process Zero a funkció neve) és végre tud hagyományos RAW-t menteni, nem csak Apple ProRAW-t. Csakhogy ezt a Lightroom Mobile ingyen is tudja.
Nekem olyan app kéne inkább, ami teljesen le tudja váltani a gyárit (tehát tud fotót és videót is) és nem kapcsolja ki teljesen ezeket a dolgokat (mert akkor tényleg egy 15 éves kompakt fényképezőgép szintjére esel vissza), hanem csak egy kevésbé agresszív HDR + zajszűrés + élesítés kombót tud. Na azért fizetnék évi 20 eurót, de ilyen nincs.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33163 üzenetére
Egyelőre inkább csak fun, van pletyka ha Q4-ben lesz 4K cDNG is, az már érdekesebb, de ha a croppos 1080p 20 eur/év akkor a 4K drága lesz, ami viszont pofátlan.
A ProRes 422HQ kb annyi helyet visz mint a 10 bites cDNG, vagyis ez is már külső SSDre az igazi, itt elvileg 14 bites a DNG (androidon 10/12 bit a max) vagyis helypazarlás van erősen.
A blackmagic appos h265 LOG stabival persze sokkal racionálisabb választás mint DNG-vel szenvedni, de azért öröm hogy Apple vonalra is van RAW.
Más kérdés hogy elégetsz több 100GB tárhelyet, elképesztő processzor időt hogy végeredményben ugyanolyan képet kapj mint amit LOG-ban kiköp magából a teló -
Tuninger
Topikgazda
Van iPhone 15 Pro-ra is RAW videó!
Előfizetéses model, 1080p croppos, nincs gyro stabi, szóval még nem érdemes az androidos 4K 60 RAWhoz mérni, de valami történik! -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Roland861010 #33159 üzenetére
Állítsd a project felbontást arra amiben a képernyőrögzítés is történt.
Ha így volt, akkor a scalinged van elállítva: -
vond
MODERÁTOR
Itt van a lányok videója is.
Próbáltam egy kicsit kontrasztosabban, szaturáltabban, de még az én ízlésemnek megfelelően színezni.
A két nap leforgása alatt állandóan változtak az időjárási körülmények. Ez sem segített egy konzisztens anyagot összerakni.
-
vond
MODERÁTOR
Magyar nyelvű auto caption-re van javaslatotok? Bár irtózom tőle, de egyre több ilyen videót kéne gyártanom (hogy
a sok figyelemzavaros hülye is megnézzeszélesebb körben is nézettebb legyen), és rohadt nagy segítség lenne, ha nem kéne szavanként felvinnem és animálnom minden szöveget.Kipróbáltam a CapCut-ot, elég fura elsőre, de még talán meg is tudnám szokni, viszont nem tud magyarul, szóval kuka.
Csekkoltam ezt a Captions nevezetű valamit is, az tud magyarul, de valami brutál gagyi, semmit nem lehet rajta állítani. Szóval ez is felejtős.
Submagic esetleg? Azt írják, ez is tud magyarul, és pár fokkal komolyabbnak is tűnik, mint az előző. Ha jól használható, akkor még elő is fizetnék rá.
Egyéb ajánlás, tapasztalat? Köszike!
Kukcaman:
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #33152 üzenetére
Nekem a múltkor linkelt projektünknél tök jól működött, csak egy-két helyen kellett kézzel belenyúlni, de ezek zömmel olyan dolgok voltak, hogy rosszul tagolt egy hosszabb mondatot. Igaz mi fizettünk is azért, hogy narrációban jártas, angolul szépen beszélő ember szólaljon meg.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33136 üzenetére
Sikerült. Köszi! Nem mondom, hogy sok hibát vét és javítgatni kell, mert az angolom sem túl acélos és azért is tévedhet.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #33149 üzenetére
Te mindig vetetni akarsz velem valamit.
De értem, amit írsz, köszi.
Vázcsere most még biztos nem lesz egy darabig (nem is tetszik az A7IV). A 35+85-ről 35-150-re váltást akarom most valahogy összehozni, mert egyre több helyen venném hasznát, plusz kikészít, hogy csak áll a szekrényben a két fix.
hibavissza:
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem nagyon szuper, tetszik a vágás dinamikája, a telés képek pazarok, a 360 passzol bele.
De új irányból kötnék bele, hogy valahogy mégis bele lehessen hajtogatni a pénzköltést:
Szerintem a nagylátós kézből sétálósok nagyon classic shaky handheld lookot adnak ami kizökkent a többi felvétel stabilitásához képest.
Tehát: az egyik vázat, amin a zeiss 16-35 van, cserélni kell A74-re, már Active stabbal is sokkal jobb lenne és még azután is dönthetsz úgy hogy rátolsz extra gyro stabilizációt, mert bele menti a fileba akkor is ha az stabilizálva van a vázban.
Vagy, kb ugyanannyiért meg lehet próbálni egy ZV-E1-el forogni extra ventivel (ami így egy A7sIII), ott már be van építve a gyro, igaz 30% croppon. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #33145 üzenetére
A reframe pluginben 1080p-t választottam ki. Szerintem a 2160p-vel jobb lett volna, hiába csak 1080-as a timeline. A második videót még vágom, majd ott kipróbálom.
Áhhh, persze, még be kéne vonni az Insta360 Studio-t is a folyamatba. De így is jópár nap, vagy 1-2 hét, mire leadom az anyagokat. Többet már nem tudok pöcsölni vele (sokat kéne újraexportálgatni a keyframe-ezés miatt). Meg őszintén szólva nem is kapok érte annyit, hogy egész hónapban ezeken üljek. Ha saját showreel-be menne, akkor oké, de így...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #33140 üzenetére
8K, medium sharpness, standard színek. Kb. minden az alapon van. Látom azért én is a különbséget az X2-höz képest, de nem olyan észvesztően sok.
Ahol talán a leginkább érződik, az a 72MP-es fotó. De nyilván ez a szám is tök fölösleges, bőven nincs az annyi.
JAAAAA, megvan, mi volt a hiba.
1080p25 a timeline a Sony 100fps anyagok miatt, ezért nem jön ki az Insta360 X4 8K-s felbontása.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #33133 üzenetére
Szerintem azért lehet kicsit instabil, mert nem hyperlapse módban vettem, hanem csak simán besétáltam a 3 méteres bottal a kezemben. Utána jutott eszembe, hogy valószínűleg át kellett volna állítani, de már nem volt idő mégegyszer megcsinálni.
Érdekes, amit írsz a színekre. Lehet, hogy meg kéne néznem a videóimat fostalicska kijelzőkön is, mert nekem kiveri a szemem a szaturáció a 10 bites monitoron, meg az OLED-es telefonon. Az emelt feketeszint meg fícsör, nem bug.
Én így érzem kellemesnek, természetesnek. De észben tartom a jövőben, hogy hátha kicsit (hiba)visszább kéne venni belőle.
Köszi!
De lehet, hogy egy teal&orange LUT-ot kéne rátolnom mindenre 200%-os erősséggel. Az megoldana minden problémát.
-
Márton
nagyúr
Nekem is volt X2, és van X3 meg most X4.
Fényes nappal, lockolt iso 100-zal azért ott van az élességjavulás, én látom.
Havernak van 1" is, az este parádés, de nappal is csak 6k-s, az X4 itt élesebb, bár a dinamika gyengébb.Amúgy 8k-ban lett felvéve az első snitt? Vagy a sharpness volt low-on és elfelejettél rátenni utómunkában? Én mediumot használok a kamerán, az pöpec. A high már sok.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33136 üzenetére
Köszi!
Nem szoptam vele két órát
Ismerős. Én ezt rendszerint kiegészítem +4 óra tutorial nézéssel.Itt begépeltem kézzel magyarul és angolul (vagy valami hasonló). Hosszabb szövegnél xopó.
[link]
Visszanézésnél gépészkedni kell felirat válsztáshoz a fogaskerékben. Bekapcsoláskor csak az üzenet ugrik fel, hogy ott tudsz váltani. Miért nem egyből a nyelv gombja? 11 sor kód. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #33134 üzenetére
Exportnál tudod beállítani, hogy külön fájlba mentse a feliratot. Arra figyelj, hogy a timeline alapesetben 1 óránál indul, állítsd át 00:00:00:00-ra, mert a feliratot azért nem látod majd, mert annak az időzítései el lesznek csúszva egy órával.
Ne kérdezd honnan tudom!
Nem szoptam vele két órát mire egy felirat editorral beletúrva a fájlba feltűnt ez az apróság.
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #33133 üzenetére
"Monitoron nagyon látszik, hogy csak fHD/HD. "
Hát igen, kéne már váltania X4-reNekem sem annyira jönnek be a színek, olyan "szimpla"
De én sem tudok panás, nikonos színeket.. -
hibavissza
veterán
Elkészült az NLA összehasonlító mű többszöri nekifutás után. Sikerült feliratot kreálni rá DR-ben, de azt beleégeti. Hogy tudok olyan ki-be kapcsolható feliratot csinálni YT-ra? Valami szájbarágó, hozzám hasonló fogyatékosoknak van erről? Angol vagy magyar nyelven.
-
hibavissza
veterán
Átpörgetve ami nekem nem tetszett: Az eleje elég instabil. Monitoron nagyon látszik, hogy csak fHD/HD. Az aljára kéne egy kis kontraszt. Most és a modellesnél is hiányérzetem volt. Sonyval nem tudod azt a lookot hozni mint a Panával. Vagy dolgozni kéne rajta vagy elengedni az mft Pana lookot és csinálni valami szonis Vond lookot. Nem tudom érthető... Szerintem vegyél egy GH7-et. Engedd el a Sony-t. Nekem jobban tetszettek az mft kori színvilágaid.
-
vond
MODERÁTOR
Egy négy napos ifjúsági focitornán melóztam a múltkor. Készült kb. 3000 fotó (kidolgozva ~800 darab) és nagyjából másfél óra videó, amiből két rövid klipet kell vágnom. Az egyik már el is készült, pár nap múlva jön a másik is.
Biztos unalmas már, de hátha valakit esetleg érdekel.
Nem egyszerű móka ez a folyamatos egyszerre fotózás + videózás. Jól el is fáradtam a napok végére.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
FerNandor #33126 üzenetére
Már nem vagyok teljesen naprakész az összes hardverelemmel, de így gyors átfutásra: hurka lap, szar táp, viszonylag régi videókártya és proci. Én biztos nem venném meg.
Jobban jársz, ha bekérdezel ide, az összefoglaló kérdéssorának kitöltésével, és kapni fogsz jó konfig ajánlatokat.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
nem annyira topicba vágó dolog, de segítsetek légyszi.
Jelenleg nagyon szenvedek a lightroomban a képek szerkesztésével, képek közötti lépegetéssel is. A laptopom egy Thinkpad T430. Ezt szeretném lecserélni, de igaziból a laptopot én már nem használom laptopként, így egy asztali gép is jó lenne.
Később, talán jövőre már lesz picit több időm akár videókat is alap módon szerkeszteni. 4K 24p, ami kijön a Nikon Z6-ból. Vágni leginkább, mert ez nem RAW videó.[link] Ez a konfig mennyire lenne jó Lightroomhoz és később valami videoszerkesztőhöz? Ettől többet nem szeretnék költeni.
-
fede94
tag
Sziasztok, tudnátok ingyenes videokonvertáló oldalt ajánlani, ami nem csak 5 percet enged ingyen? avi/mp4 re kellene
Köszönöm előre is. -
Kukcaman
senior tag
Ma végre megcsináltam az új insta csatornát.
Statikus shotok lesznek majd rajta, ma még feltöltök egyet. Visszajelzés természetesen jöhet.
Eléggé bosszantott ez a túlélesítéses dolog a G80-ban, hiába vettem vissza a beállításokban. Lumetri-ben meg inkább csak homályosít, azzal is csínnyán kellett bánni.A megoldást a "bloom" effekt hozta meg utómunkában - igaz itt konkrétan filtert használt, de nagyon jó megoldás (Ha valakinek van más megoldása rá, akkor az is jöhet).
Szóval itt az első eresztés: [link] - késöbb ha illik rá, akkor zene lesz alápattintva meg narráció, úgy lesz az igazi.
-
Kukcaman
senior tag
Ez a postcard stílus nagyon megtetszett mostanság, aztán felkeresek jópár helyet.
Az első jelenet 20mm a második pedig 40mm.
A színt coloristával hintettem rá meg egy kis look-al, nem akartam túlzásba esni.
Meg már használom a rode mikit isami szebben kihangsúlyozza az állványhoz hozzáverődő nyakpánt hangját.
[link] -
válasz
hibavissza #33115 üzenetére
írj rám
-
hibavissza
veterán
MiniDV kazettát nem tud kimásolni valaki vinyóra jó áron. 2000/kazi, Budapest, Pest megye déli rész.
-
bonat
senior tag
válasz
Tuninger #33112 üzenetére
-2 sharpness:
Igen ezt észrevettem, de az nagyon nem tetszett a végeredmény.
Inkább kiokoskodom melyik beállítással készül elfogadható kép, mert az összes felvett videót nem szeretném utómunkában is még mindig élesíteni alapból.
Közben még a RockSteady, RockSteady+ is kicsit "bele zoomol" képbe úgy látom.
Szóval meg kell találni a FOV + melyik képstabilizátor beállítás lesz a jó kombó. -
Tuninger
Topikgazda
Ha valaki kiváncsi hogy a gépe hogy vinne 8K RAW-ot, erről a linkről le tud tölteni Canon R5 mark II 8K 50fps RAW-okat. Csak az első ami 26GB, a többi kisebb.
Nekem 18 fps-t megy az M1 Pro-val a lejátszás a color pagen 8K 50fps timelineon. -
Tuninger
Topikgazda
Az ultrawide a 4:3-as képet torzítja bele a 16:9-es képarányba
A wide a 4:3-as kép közepéből vág ki egy 16:9-es darabot
A standard a 4:3-ból kivágott 16:9-es felvételen csinál torzítás korrekciót a képszélek "kihúzásával"Standardnál mivel a képszélek nyúlnak, nincs akkora felbontás mint a képközépen, így azonos élesítéssel lágyabb lesz a képszél.
Úgy kaphatnál szebb eredményt, ha letekernéd -2-re a sharpnesst és utólag élesítenél a videóvágó szoftverben, mindegyik beállítás esetén.
-
bonat
senior tag
Sziasztok
A régi Yi 4K+ kamerámat DJI Osmo Action 4-re cseréltem. Készítettem néhány tesztvideót, hogy megismerjem az új kamera mit tud. A képminőséget tekintve azt vettem észre (FOV-Standard), hogy a videók/képek bal és jobb széle nem éles és kicsit elmosódott a 16:9-es képaránynál. Csináltam 4:3-as képeket és videókat is és ott jónak tűnik az élesség. Ha összevetem a két videót/képet, akkor látszik, hogy 16:9-ben csak a 4:3-nak megfelelő területen éles a kép, a két szélén viszont nem. Mintha egy láthatatlan szabályos kör lenne a kép közepén, amiben a részletek élesek, kívül viszont nem. Megnéztem a FOV-t is Wide/UWide beállításokkal. A Wide esetében a helyzet a legjobbnak tűnik, de nem 100% ez sem. A régi Yi 4K+ -nál az összes képen élesebbek a részletek, jóval nagyobb felületen, mondhatni az egészben 16:9-ben.
Másnál is ez a helyzet Osmo Action 4-nél?
Ez a kamera normál működése?
(Az élességet természetesen kézzel is állítottam 2-1-0-ra, de egyik sem oldja meg 100%-osan a problémát)
Képek:
1.Kör
2.Sharpness +1 FOV Standard flowers
3.Sharpness +1 FOV Standard
4.Sharpness +1 FOV UWide
5.Sharpness +1 FOV Wide
6.Sharpness +2 FOV Standard flowers
7.Sharpness +2 FOV Standard
8.Sharpness +2 FOV UWide
9.Sharpness +2 FOV Wide
10.Sharpness Default FOV Standard
11.Sharpness Default FOV UWide
12.Sharpness Default FOV Wide -
vond
MODERÁTOR
válasz
Wasquez #33103 üzenetére
+1 a lenspenre. Ha viszem magammal a vázakat, obikat, mindig van nálam egy. Ahogy mikroszálas kendő is, a nem annyira makacs foltok miatt.
Melók előtt általában végigmegyek a használni kívánt lencséken körtepumpával, aztán lenspennel. A körtepumpa is kötelező kellék szerintem, de abból olyat érdemes venni, ami szűri is a beszívott levegőt. Talán ez a legolcsóbb ilyen.
A kettő együtt bő 10 ezer forint, és hosszú évekig elvannak. Szerintem nem érdemes spórolni rajtuk.
-
hibavissza
veterán
válasz
Wasquez #33107 üzenetére
Lenspen. Az jó zsírosra is. Az egyik vége ecset a màsik aktívszén valami spéci hordozón. Tippre bőrdarab. Minden visszazàràskor tisztítja magàt. Erre talàltàk ki. Nincs jobb megoldàs. Sztem.
Szemüvegtörlő folyadék meg új mikroszàlas hurcolàsa, cserélése sokkal maceràsabb. Nekem Legalàbb 5 éves a Lenspenem. Pàr hete a szezort takarítottam le vele, mert semmi màssal nem jött le. -
Wasquez
senior tag
válasz
hibavissza #33106 üzenetére
Mi ez a lenspen, milyen dörzsi van rajta ami nem az ecset része?
Olyan ruhadarabbal, ami mosva volt már, nem nyúlok optikai cuccokhoz, mert a mosószer is tele van abrazív szemcsékkel és a vízben rengeteg oldott ásványi anyag van, ami szintén koptató hatású. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de ez részben a ruhában marad és idővel a finom karcok homályosítják a lencséket!
A szemüvegeken, amiket pólóba törölgetnek, egyértelműen látszódik ennek a hatása!
Szemüveg törlő akkor teljesen rendben van a feladatra, nincs valami spéci folyadék, ami ajánlott a zsíros szennyeződésre? -
hibavissza
veterán
válasz
Wasquez #33103 üzenetére
Érdemes beszerezni egy Lenspent. Ha picit is dörgölni kell akkor kizárólag új mikroszálas. A használt már poros, karcolhat. Apró szöszt bármilyen tiszta textillel le lehet finoman törölni. Az új lencsék fel vannak készítve mikrokarcok ellen.
De dörgölni csak Lenspennel állnék neki és van amikor a légy fosta össze vagy nem tudom, de dörgölni kell. Pedig semmi extrém helyen nem fotózok.
Mondjuk a képalkotást nem fogja befolyásolni pár hajszálkarc, csak eladáskor riaszthat el vevőket. Egy Lenspen csak 5000. Behozza az árát, helyet nem foglal. -
Wasquez
senior tag
Sikerült a fényképező gépem lencséjét megfognom! Mivel lehet jól és kíméletesen letisztítani az újlenyomatot?
-
18.6.3-as Davinci-t használ valaki? Color fülön bármit állítok elkezdt vibrálni a kép, kicsit mint egy flicker effect.
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest