Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
válasz
Stauffenberg #33597 üzenetére
En sem vettem meg az S5D-t, meg masodgepnek sem. Viszont annyiert barmit korberohog kepileg es funkciokban es egy kis hasznalhato kis obit is kapsz melle. 4k60ban es fotoban turheto az AF es megiscsak egy 10bites FF milc, obit leszamolva 200 korul.
Fuji sosem erdekelt, amiket mostanaban latok rola AF teren pedig total horror, de gondolom azt is el kell osztani kettovel. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33597 üzenetére
Az X-T3 után szerintem oldalazás lenne az a6700. Persze AF-ben nyernél, de a fuji reális eladási ára 270-300 pénz, az a6700 meg 500k
S5 II fele akkor érdemes menni ha nem fontos az 50-60 fps, akkor viszont minden létező dealt üt a piacon és fullframe módban használva óriási ugrás a fujihoz képest. Taranistól még fuji film emulációt is tudsz venni amit be is tudsz égetni. Az más kérdés hogy ez a funkció mennyire működik jól a panán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nozs23 #33594 üzenetére
Nekem sajnos az S5D nem játszana, még a régi CDAF rendszer van benne, amitől falnak megyek, annyira gyűlölöm. Tök jó, hogy már támogatja natívan a DJI Lidar rendszerét, de fene sem akarja ennyire megbonyolítani a saját életét.
Még a Fujifilm X-T3-nak is jobb videós AF rendszere van, pedig az is néha felidegesít run & gun szituációkban amikor gimbalon mozgok vele (le kell venni a sebességét alacsonyra és tapadósra állítani a követést, ha nem akarom, hogy a befogott témán huntoljon, emiatt a témaváltások néha baszott lassúak, narratív anyagot jobban szeretek forgatni vele, mint dokumentaristát).
Én ezt a kombót néztem (a +ajándék objektív kizárásos alapon a 85mm f/1.8 lenne).
De a már leírt okok miatt erősen próbálom lebeszélni magam, pedig ez is egy fantasztikus deal. Egy barátom (akivel néha forgatunk együtt is), most vásárol a napokban egy Sony FX30-at, majd próbálom letesztelni én is, nekem lehet a Sony A6700 lenne az ideálisabb gép (az összes meglévő Sigma objektívem arra is elérhető). Nagyon szeretnék Fujifilm vonalon maradni, de szenzorban csak az X-H2s felelne meg upgrade-ként és amilyen firmware balfaszkodást leművel a Fuji az elmúlt 1 évben, hát nem sok kedvem van hozzá (meg az már egy 1 milliós váz, ráadásul egy nagy dög az is... na nemár).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
L_ajos #33595 üzenetére
Amúgy csak egy tipp (tényleg nem bántásból), hogy ha leírod a pontos igényeket, milyen feladatra kell, mik a főbb szempontok (pl: nagy zoom átfogás fontosabb, mint bármilyen más aspektus), akkor elkerülhetők azok a körök, hogy kapsz egy nagy halom tippet és okoskodást olyan gépekről, amik egyértelműen nem felelnek meg neked.
Vonat vagy repülő spottingra amúgy tényleg ezek az ultrazoom, kompakt szenzoros dolgok valók (mindegy, hogy bridge gép vagy kézikamera), szenzorban nem erősek amint kezd kevés lenni a fény, de a lencséjük gyakran közel teljesen parfokális és elektromos zoom motor van bennük.
Ennél feljebb már jelentős többlet pénzt kell fizetni, például a Sony RX10 IV már közelíti a 800 ezer forintot, de még abban is csak 1" szenzor van. A Sony NX800 már egyértelműen nem is kicsi, de annak is komoly, parfokális zoom objektíve van, tud egy csomó pro dolgot (S-Cinetone, LOG, HLG HDR, 4K120p, Sony AI alapú AF rendszer, stb) és már 1,5 millió és szintén csak 1" szenzoros. De még léteznek 3x1/2,3" szenzoros pro XDCAM gépei a Sony-nak még drágábban (egy prizmával szétbontja a fényt és a három aprócska szenzor dedikáltan R, G és B színcsatornákat tud csak). Én ezeknek az őseivel dokumentumfilmeztem és stúdióztam az egyetem alatt (emlékszem amikor megkaptam az első 1080p képes kamerát és az akkori PC-m letérdelt tőle, mondjuk az AVCHD-tól a mai napig lábrázást tudok kapni).
Ezek jó cuccok, csak komoly árfelhajtó tényező a parfokális lencserendszer, komoly audio és stúdió interfészek, beépített ND és így tovább.
Innen nézve csoda, hogy egyáltalán létezik még az általad keresett műfaj fél millió alatt is, de jó látni, hogy nem állt teljesen földbe a fejlesztésük (a linkelt Sony-ban lévő IBIS egész jónak tűnik még a tele végén is).
Ismerek olyan plane spottereket, akik Micro 4/3 géppel és a 14-140mm (ekv. 28-280mm) objektívvel tolják, nyilván ezeknek megvan a maga hátrányuk (nem parfokális az objektív és kézzel tekerős a zoom), de cserébe ténylegesen hibrid gépek, elég jó fotó teljesítménnyel. A vége nem olyan hosszú zoomban, de a reptér közelében állva, nagy jeteket videózni ez is elég. Sajnos a cserélhető objektíves lakossági gépekhez elérhető parfokális lencsék, villany zoom-mal elég drágák, már ha léteznek egyáltalán az adott rendszerre ekkora átfogással (nem igazán).
-
nozs23
addikt
válasz
Stauffenberg #33592 üzenetére
Mar megszuntek. (Vagyis az osszes S5 listazast levettek?!)
En az S5D + 18-40-et linkeltem 330-ert. Az altalad emlitett kombo (+ajandek akksi) 700-ert ment. Minden korabbit vero akciot tolt itt ket napig a Digitcam. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #33589 üzenetére
Nekem van 100-300-am, de nem tudom a zoomot nagylátóból távcsőbe rántani, ahhoz obit kell cserélnem, mindezt szmúsz motoros zúmmal...
Vonatos videókra kifejezetten nagy átfogás és gyors zoom szükséges, pláne olyan ami még a fókuszt is tartja. A képminőségük verőfényes nyaraláson teljesen ok.
Unokaöcsém kezdett trainspottingolni, most egy zoomos mobillal tolja, a haladóbbak nagyátfogású handycamet használnak, nem olyan lényeges a kiváló képminőség, annál inkább a marha nagy zoom, egyszerű használat. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nozs23 #33581 üzenetére
Nem hoz be rá semmit a linken, de ha ugyanaz a deal, ami a Fotoplusnál is fut, az bizony baszott jó és éppen lebeszélni próbálom magam róla. Bruttó 800-ból ki lehet hozni egy S5II + 20-60mm + 50mm f/1.8 + 85mm f/1.8 kombót, most is valami nagyon hasonlóval tolom Fujifilm vonalon és cégek is élhetnek az akcióval, szóval aki el tudja számolni költségként, meg áfázik... hát bakker, félelmetes!
Már csak az a kár, hogy ez pont egy olyan szett, aminek mérete és tömege is van. Melózni nem érdekelne, de amúgy minden másra az otthon hagyós kategória, így nem igazán tudnám felszámolni az APS-C vonalat. Az L-bajonettre majdnem minden kicsit is kompaktabb objektív eléggé vérszegény fényerőben.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Ez a zene megöli az ember lelkét
, a második egész jó, olyan vakációs kamera.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
"Én inkább vennék egy használt G7-et egy használt Pana 100-300-zal. Amiből a kétszeres krop is agyonüti ezeket a marok kamerákat. És akkor ekv. 1200 mm-en vagyunk....meg van egy jó fényképezőm is. 300-ból."
Így.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #33571 üzenetére
[link] [link] Én ezeket néztem. Ami te linkeltél ott is a kizúmolt képminőség esztétikai értéke a nullához konvergál, mint azokon a videókon amelyeket én láttam. 30 eres mobilok köpködnek ilyet magukból.
Nyilván, ha KELL ez a zoom tartomány, ennyiért ez van. Vagy mégsem?Én inkább vennék egy használt G7-et egy használt Pana 100-300-zal. Amiből a kétszeres krop is minőségben agyonüti ezeket a marok kamerákat. És akkor ekv. 1200 mm-en vagyunk....meg van egy jó fényképezőm is. 300-ból.
Ok, nagyobb. Plusz egy monopod is kellhet alá. Képminőségben, használhatóságban viszont nem lehet egy lapon említeni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33566 üzenetére
Kétszer visszaolvastam amit írtam. Semmi dehonesztáló nem volt bennük. Csak próbáltam közérthetően definiálni amit láttam, nehogy csalódjon az úr. 300-ért szerintem nem rossz ez a teljesítmény, ha életbevágó ez a zoomtartomány. Csak tisztázni akartam, hogy ez még a pocsék kategória. Bármelyik 4K képes MILC agyonveri képminőségben ezeket a kamerákat.
-
hibavissza
veterán
válasz
L_ajos #33570 üzenetére
Nézd, én rákerestem az általad írt kamerákra és az első szembejövő YT minta videóra ránéztem mindkettőnél. Teljesen kizúmolva olyan a képminőségük amit egy 30 ezres mobil tud. Nyilván nem mobil zoomolva, mivel az nincs ezekben a mobilokban.
Nagylátón pedig azt tudják mint egy jobb mobil.Definiáltam a képminőségüket tények alapján. Nem írtam, hogy jó vagy rossz, hiszen egy ornitológusnak vagy a gyerek ballagását megörökíteni, azaz dokumentálásra teljesen jó.
A hülyézés pedig ott folytasd ahol tanultad.
-
nozs23
addikt
Az év legjobb vétele: [link]
Az S5II dealek is durvák. -
L_ajos
őstag
válasz
Tuninger #33577 üzenetére
Tudom, csak belementem. Az S23 is undorító tud lenni.
A Panasonic DC-FZ82 - volt amit eddig használtam, de egy zoom hiba miatt már nem használom.
Meg lehetne csináltatni ( nem sok, kb 15k ), de se időm, se energiám.
Most hogy beszélünk róla... fel is teszem nyomott áron eladásra.Tehát azt kiváltani akartam valamit. - a Nikon P900 bőven elég fényképezni.
Amúgy is csak egy fő téma van ami érdekel, az pedig a vasút. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris #33571 üzenetére
Nyilván itt a trükk az objektív, mivel kisebb szenzor van benne, mint a legtöbb komolyabb mobilban (ez csak 1/2.5" míg ma már sokszor 1/1.28" vagy akár nagyobb szenzor kerül a telefonokba). Verőfényes napsütés alatt nyilván mindkettő tud ilyen képminőséget, de ilyen optikai zoomot nem, hiszen szempont, hogy a telefon beférjen a zsebedbe. Van helyette buta zoom másodlagos/harmadlagos kamerával, meg esetleg felcsatolható teleobjektív, még tovább növelve az átfogást.
De ez ilyen almát-körtével esete, sosem szerettem a "bezzeg a mobilok" kezdetű megjegyzéseket.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #33568 üzenetére
Ezt a zoomot képminőségven is hozza egy mobil? Vennék egy ilyen mobiltelót akár 50e-ért is!
-
L_ajos
őstag
válasz
hibavissza #33568 üzenetére
Nincs ezzel gond, csak hülyeség amit mondasz.
4 féle gépem van + egy S23U szóval vannak összehasonlítási alapjaim.
Nem kell egy 5-ik MILC ha már van 1 amit pont hogy kiváltani akarok.
Ennyi csak a történet.De tényleg utólag rájőve látom hogy rossz helyre jöttem
A fényképezés mint olyan, mert látom ez a "vita alapja" mellékes, csak rákérdeztem ( mivel ott a többi gép arra). -
Kukcaman
senior tag
Dokumentálásra pont tökéletes a handycam. Nem nagyon kell több.
Bekapcsolod megy, sony-nál meg a fókuszálás nem is kérdés. (30év múlva meg nem az fog számítani, hogy "azt nézd milyen minőség", hanem az hogy "de jó, hogy sikerült felvenni").
Azt, hogy ezek a kamerák milyen minőségű fényképeket dobnak ki magukból, az már más kérdés. -
L_ajos
őstag
válasz
hibavissza #33565 üzenetére
Majd 600 mm-en meglátjuk... - kicsit elszállt a mondókád
Közben rájöttem hogy ez nem az a topic, de ott még ennyi választ sem kaptam.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33565 üzenetére
Már majdnem megüti egy jobb telefon szintjét. - Eeeez de aljas
Ebben a topicban nem vagyunk annyira otthon camcoder témakörben, MILCeket próbálunk rávenni arra hogy tudjanak mindent amit egy camcoder.. és még többet.
A camcoderekkel az a gond hogy kicsi a szenzor, emiatt nincs háttérmosás és nem csillognak olyan szépen kevés fénynél. És mi éjszaka szeretünk otthon a hátsó kertben hervadt virágot filmezni télen, mert akkor nem melegszik túl a fullframe fényképező de legalább állati jól néz ki a kép.
-
L_ajos
őstag
válasz
hibavissza #33563 üzenetére
Bőven van még piaca... főleg a nagy zoom miatt.
-
-
L_ajos
őstag
válasz
hibavissza #33561 üzenetére
Köszi. A második itt van a polcon. - de fényképező NEM játszik!
Igazából most egy Panasonic HC-VXF1 ls egy Sony FDR-AX43A között vacillálok.
-
L_ajos
őstag
Sziasztok.
Jelenleg mi a piacon 300k alatt a legelfogadhatóbb 4K kézi kamera?
Ami még szempont legyen hogy normális képeket is tudjon készíteni.Köszi az 5leteket!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #33555 üzenetére
Köszi szépen!
Igen, ez még mindig az Insta360 a 3 méteres rúdon.
A dolly alatt mit értesz, az összes svenkelős snittet?
A kegyeleti részt nem kell olyan komolyan venni, a helyszínen sem így élik meg a szurkolók, és a szervezők sem csinálnak ebből problémát. De értem, hogy miért írtad.
1:17-nél a mozgó lábak a téma, sok-sok negatív térrel.
Sajnálom, néha előjön belőlem a fotós, aki szeret
egyedi, furcsaszar kompozíciókat használni.Minden topiklakónak és családjaiknak áldott karácsonyt kívánok! 🎄
-
-
vond
MODERÁTOR
Készült egy újabb kosaras klip, akit esetleg érdekel:
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #33550 üzenetére
Azért csak nem olyan gyenge az az S5D.
Ezt S5-el csinálta a srác: "Filmed fully on S5 & NINJAV with 35mm f/1.8 prime lens" [link]
(jójóóó, nem egyedül csinálta) -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #33549 üzenetére
Nyilvan nem te vagy a celkozonseg. A fotos/videos reteg utalatatol eltekintve azt rebesgetik, hogy az S9 megy, mert epp trendin nez ki. Ebben lehet valami, mert nincs is olyan agressziven akciozva, mint az S5II. Mar szamolni sem tudom hany tulmelegedo vagy S9 modjara (csak mashogy) kiherelt vlogger vazat adott ki a Sony. Azokat is veszik.
TZ99 pedig egy leporolt gyartosor vegtermeke, mert pillanatnyilag epp a 2004-es cybershot look a meno arcba villantott vakuval es szenne egett eggel. Nem a szarra processelt mobilfoto. Valahol meg is tudom erteni. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33545 üzenetére
S9. Nincs mechanikus zár, így mozgó dolgokról nem tudsz képet készíteni, mert kimondottan lassú szenzor van benne. 60p itt is APS-C. Nincs jó pancace obi L mounton, így a lecsonkolt evf és markolat nem okoz nagy méret nyereséget. Viszont kényelmetlenebb. Drága.
G97. No comment.
TZ99 azt sem tudja mint egy 16 pro. Nem értem ki vesz ilyet? Ki legyen tömve még egy zsebem? -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #33544 üzenetére
Nem halaltanc, inkabb a meglevo gyartosor/raktarkeszlet racionalizalasa, hogy kimozgassak a meglevo cuccokat (S5D ugyanez a sztori) es/vagy harapjanak egyet az epp (szerintem csak pillanatnyilag) erosodo kompakt piacbol.
Vannak high-end modellek regisztralva, amiknek a megjelenese honapokon belul esedekes. Nem tudjak abban az utemben kovetni a nagyokat, ahogy azok mozognak. -
nozs23
addikt
válasz
freelanced #33535 üzenetére
Szerintem mostmar egy kicsit tul melyen vagy rabbitholeban egy csaladi actioncames sztorihoz.
Ha viszonylag mai telefonod van, kezdheted azzal is, hogy meglasd mivel jar ez posztban. Egy modern iphoneban pl. tok jo mikrofon van.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33545 üzenetére
GH7-tel tartozott a Pana az MFT világnak. 10-25-tel brutális cucc. Csak ennyit én nem tudok elkölteni fényképezőzésre.
Fuji XM5 elképesztő kütyünek tűnik. Az a JPG tárcsa sikerült elmebetegre. Miért gondolják, hogy kis vázat csak retardáltak vesznek? Lenne ott egy tárcsa rovátkákkal és azt programozol rá amit akarsz. Akár a JPG módokat....Szóval ezt, a kereső és második SD hiányát leszámítva brutális. Ezeket beletennék, azonnal váltanék. Még a kereső és második SD hiányát elviselném, de ez a gyogyóstárcsa bammmeg..... -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33544 üzenetére
Az S9 májusban jelent meg, az egy S5 II kompakt házban. Volt is nagy sírás a felvételi idő limit miatt amit kivettek már nyáron egy firmwarerel és kiderült hogy nincs melegedési probléma. Egyébként tök jó gép, csak miért vennéd azt S5II helyett?....
A kompakt szériát évek óta nem fejlesztik, csodálom hogy még érdemes egyáltalán kihozni gépet.
A G97 viszont szégyen... Az egyetlen reális útja az m43 életben tartásának ha szépen a GH7 minden tudása elkezd leszivárogni fél évente egy kategóriát, hogy aztán a belépő váz is tudja a 4K120 10 bitet. Úgy szerintem piacos lehetne. Így viszont nem értem egyáltalán a GH7 minek jelent meg...
Egyébként az S1H II-nek kellett volna most megjelennie, lassan 5 éves az előd, nagyon kell dobbantani hogy kompetens legyen a mai high end milc piacon.
-
hibavissza
veterán
Láttátok mit hozott ki a Pana mostanában? S9, TZ99, G97....seckókat nézve csak nekem tűnik ez haláltáncnak? PetaPixelen is felnyomtak egy MFT obis reklámot. Persze főleg olyan ekv. f3,5 körüli zoomokkal, melyek egyenként többe kerülnek mint a teljes s5 szettem.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33542 üzenetére
Nem 8000. Még kell hozzá egy adapter. Essentialhoz adnak deadcatet? Alirol az is 2000 körül van. SD kártya is kell bele. Kell hozzá valami állványka.
-
hibavissza
veterán
válasz
Ahogy olvasod több pénzért többet kapsz. Egyetlen gond az Essentiallal, hogy felhasználja a kereted. Itt az a kérdés mire akarod használni. Ezt senki nem tudja helyetted eldönteni. Onnan indultál, hogy kamerába dugott mikrofon, nagyon jó, mert nem kell felmásolni és NLA-ban szerkeszteni. Most 32 bit floatnál tartunk amit rugalmasabban tudsz effektezni....
Vegyél egy mikrofont. [link] Használd, sztán meglátod mi hiányzik. 8000 Ft. -
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Nem tudom melyik topiakban kellene kérdezni, de gondolom itt értetek legjobban a színformátumokhoz. Slacket szeretném felvenni, (egyszerűbb videóra, mint képenként menteni), de a szövegek mögötti sárga háttér nem látszódik. Annyira nem fontos, de legyen tökéletes ha lehet.
OBS-en melyik lehet a legjobb színbeállítás? Alap a Rec. 709, Korlátozott Színtartomány, NV12, 4:2:0. 2 sík, de sRGB, Teljes, I444 4:4:4:4 3 sík sem rögzíti a hátteret. Egyébként hasonló, mint a Prohardver sárgája, azt alapon is felveszi. -
Márton
nagyúr
szuper
ez gondolom a természetben is hasznos, pl. madárhangokra, patakra, stb, ahol az alap zoom h1 elvérzik -
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #33537 üzenetére
Nyilván a végtelenségig nem lehet húzni, de nagyon alacsonyan van a noise floor. 30-40 decibelt toltam rajta és még bőven használható volt az anyag. És ami még nagyon jó, hogy gyakorlatilag nem tud peak-elni, "bármilyen" hangos is, amit rögzítesz, vissza tudod húzni iszonyat magasságokból is.
Lehetett volna vagdosni a másfél órás videót, és külön igazítani a szinteket, meg esetleg még zajt is szűrni, de egyrészt ennyi időt nem tudtam volna szánni rá, másrészt meg is tudtam oldani sima compressor-ral és limiter-rel is, hogy ne legyen óriási különbség a jelszintek között.
Két hete egy céges konferencián használtam a Rode Wireless Pro szettet, ezúttal az ATEM Mini Extreme ISO-val. Bekapcsoltam a Gain Assist-et, odaraktam az adókat egy bömbölő hangfal elé 5 centire, és nem tudott kiakadni, torzítani. Szépen megoldotta, hogy a vevő már megfelelő jelet adjon át az ATEM-nek. Le voltam nyűgözve.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Ha megfelel a H1 tudása, minősége, akkor én rászánnám azt a kis pluszt a 32 bit float miatt. Engem már számtalanszor mentett meg a Rode Wireless Pro ezen funkciója.
Legutóbbi eset: iskolai karácsonyi ünnepség, egyik percben szaval egy elsős, gyakorlatilag suttogva, a másikban meg ordít a zene a hangfalakból, és mellé még énekelnek vagy harmincan.
Az "átlagos" kamerás rögzítés ilyen formán gyakorlatilag használhatatlan volt, viszont a színpad mellé rakott Rode adókból lementett 32 bites fájlokból szépen egymás mellé tudtam húzni a nagyon halk és nagyon hangos részeket.
Iszonyat kényelmes, hogy csak kirakod bárhova, otthagyod és nem kell aggódnod a hangerőszintek miatt.
-
freelanced
addikt
válasz
hibavissza #33515 üzenetére
Koszonom. A Deity jol latom hogy itthonrol nem szerezheto be? Ebben az esetben mi az ami erdekes lehet helyette?
Egyebkent akkor rogzitobol ezek kozul valogatnal?
H1N
Tascam D05X
H1 Essential?
Megerheti az Essential a 32bit miatt? -
Márton
nagyúr
Tudja vki, hogy hosszú záridőnél mi ez a sokszorozódás zv-e10-nél?
Már többször belefutottam és mindig rácsodálkozom, mert korábbi kameráimra nem jellemző. Ez a lassú kiolvasás velejárója? Vagy valamit elállítottam a menüben?? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nozs23 #33521 üzenetére
Igen, igen, igen!
A kedvencem, amikor 60-100 ezer dolláros cinema kamerákra ráraknak DP-k egy 1950-es objektívet, ami keni a széleket, van LoCA dögivel, kicsit hazy és nem is túl éles.
A mozifilmes látvány egy rettenetesen konzervatív dolog és szenzormérettől függetlenül, akkor lesz igazán olyan, amikor elkezded "elrontani" a képminőségedet, ez közel sem csak 24fps és 1/48s függvénye.
Amiben az 1950-es évekhez képest nagyon látványos a fejlődés, az a világítástechnika és a kamera mozgató eszközök. Ebben is túl lehet esni a ló túloldalára, amikor lemászik a képről, hogy teljesen mesterséges a bevilágítás és nem illeszkedik a környezetbe (sokan nekimennek a legnagyobb softbox-szal mindennek, de nem mindig célravezető, mert reklámfilmes lesz).
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #33522 üzenetére
Azt én is néztem, de szerintem csak mellément a fokusz. Ha megnézed a masodik tesztben is össze vissza pulzál a 6400. Bizonyos világosság alatt feladja az AF, ezt A7 III-al is tapasztalom, ha a fénymérő 0.0EVt mutat f2.8, 1/50, ISO10000 mellett akkor már totál bizonytalan a fókusz. A7s3-nál már nincs ilyen gond
-
Tuninger
Topikgazda
-
Márton
nagyúr
zv-e10 vs mark ii in lowlight?
nem találok ilyen tesztet, yt videót.
javult vajon? jobban bírja a nagy iso-t? -
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
Jó, mi csórók vagyunk, nekünk számít mert nincs hozzáférésünk csoda optikákhoz, de ettől még érdekes okfejtés. "nincs olyan hogy fullframe look"
De van ha szegény az ember -
nozs23
addikt
Kis érdekesség: 28 Years Later előzetes: [link] Az infók alapján i15P-val lett felvéve (+cinema optikák), az IMDB is csak azt listázza. Eddig is voltak próbálkozások, de ez messze a legnagyobb ilyen projekt (75m budget, A listás színészek).
-
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33513 üzenetére
35-ért vennék egy külső rögzítőt és azzal nyomulnék. Idővel eldől, hogy mi zavar. Még jobb hangminőség irányába mozdulsz vagy inkább a kényelem.
Ahogy írtam, ebben az ársávba YT tesztek alapján a Deity mikrofon volt jobb szerintem. Rode nem rossz, Boya a leggyengébb. De itt olyan minimálisak a különbségek hangminőségben, hogy gyakorlatilag az ergonómia-ár vonalon érdemes dönteni. Rode nem tudom mitől annyira felkapott. Lehet az építési minősége jobb? Nem tudom. Hangra Deity.
Azért sincs túl sok értelme a kamerába kötött mikrofonok minőségéről agyalni, mert ahogy írtam a kamera audio része rendesen butít. A konkrét kamerád lehet hifi és van értelme egy drága mikrofonnak. Meg kell nézni.
50-ből meg tudsz venni mindent és ki tudod próbálni, tudod variálni a helyzetnek megfelelően. Egyébként a külső rögzítőre rá tudod kötni a mikrofont, ha a későbiekben vennél egy igazán jót. Puska mikrofonoknak külön univerzuma van. -
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33511 üzenetére
Külső rögzítőből, környezeti hangokhoz a Tascam 05X jobb lehet esetleg. A mikrofon elrendezés miatt. Nekem H1N van. Az is jó. Rendeltem rá deadcatet Aliról 2500-ért. Mivel duplán küldték le, van rá egy olcsóért eladó deadcat szettem. Szivacs+muff.
-
freelanced
addikt
válasz
hibavissza #33512 üzenetére
És ebből a konstrukcióból mit javasolsz? Mármint 50-ért mire gondoltál? Vagy a fenti RODE?
Alapvetően nem tűnt olyan nehéznek az igazítás, bár sok kis felvételnél azért macerás / fárasztó lehet, de pl a Davinci tudja igazítani ha egyezik / hasonló a hangsáv automatikusan, plusz azért ha okosan veszi fel az ember tud könnyebb lenni.
Egyedül amiatt filózok még rajta hogy sok a kicsi klipp, néha több száz is akad belőlük, úgy tud azért fárasztó lenni,de azért érdekel mik az opciók úgy. -
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33511 üzenetére
Ha nem idegen tőled a hang videó alá igazítása egy NLE-ben akkor mindenképp a külső rögzítő nyerő. Főleg környezeti hangokhoz. Beszédhez elég egy telefon. Kamerába rögzítő mikrofonnak egy előnye van, kényelmes. Ellenben sok hátránya van. Átveszi a kamera testhangjait és a minőség is elmarad, mivel a kamerák erősítője és A/D konvertere gyenge. A külső rögzítő sajnos macera, de a hangminőségen túl van még előnye. Lesz a kamerában egy redundáns felvételed.
Neked kell eldönteni. Másrészt 50-ből kijön egy külső rögzítő és csatlakozó+mikrofon is. Mikrofonból én anno a Deity-t néztem. Volt egy amibe bele tudtad dugni a lav-ot. Így egyik sávra ment a környezet másikra a beszéd. [link] Talán ez? -
freelanced
addikt
válasz
hibavissza #33509 üzenetére
Köszönöm, néztem én is ezeket, nagyon vacillálok, hogy vegyek egy ilyen hangrögzítőt, pl Zoom H1N Essential vagy legyen egy DJI Mic 2, netán Rode Videomic Go II, vagy hasonló, nem nagyon tudom melyik szolgálna ki jobban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #33508 üzenetére
Remek kérdés, valószínűleg nem ugyanaz a minőség, de elnézve azt, hogy emberek képesek Hero 13 + Airpodsal vlogolni aminél már a szöveg is érthetetlen minőségre zuhan, nemhogy normális hangok, valószínűleg az átlagfelhasználónak mindegy
Nem is tudtam hogy a DJI mikit lehet csatlakoztatni BT-n keresztül telóhoz.
-
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33503 üzenetére
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
freelanced #33505 üzenetére
A DJI Mic 2 és a Mini csak transmitter esetén is csatlakoztatható Action 4 / Action 5-höz, ráadásul safety trackként külön hangcsatornán a kamera saját audioját is menti nem csak a mikrofonét, ráadásul a mikrofon is képes rögzítésre
-
nozs23
addikt
válasz
freelanced #33505 üzenetére
Meg lehet oldani a kornyezeti hangokat, ha odatartod a forrashoz. Alapvetoen beszed rogzitesere a legjobbak ezek. MILC-hez kell a receiver, ha videoval egyutt akarod rogziteni a hangot. En nem hasznalom, mert akkor nincs 32bit, utolag szinkronizalom. Telefonhoz is kell.
Kornyezeti hangokra a legjobb egy field recorder(+mikrofonok), de ez egy draga es abszolut overkill megoldas szamodra. Szerk.: nezem, hogy vannak ezek is ebben az arkategoriaban, ott is szetnezhetsz (zoom, tascam markak). Ezzel viszont videoba nem igen tudod a hangot rogziteni es egy komplikaltabb megoldas, mint a koegyszeru DJI Mic, ami egyuttmukodik az Actionnel.
Puskabol rode Videomic Go II, Sennheiser MK400 pl. Ezeket tudod csatlakoztatni a transmitterhez is. -
freelanced
addikt
válasz
nozs23 #33504 üzenetére
Koszonom a valaszt. Akkor alapvetoen a kornyezeti hangokra megfelelo lehet? Illetve gondolom szinten ha az ember kreativkodna egy videoban akkor epp annak aminek felvenne a hangjat kozel kell rakni, es akkor rendben van.
Milyen esetekben kellhet receiver egyebkent? Ha mondjuk nem DJI eszkozhoz lenne? Tehat ha pl telefonhoz, kesobb MILC kamerahoz stb. hasznalnam majd, oda mar kellhet? Mert tervben lehet a jovoben egy plusz keszulek / upgrade.Puska teren van olyan ami ajanlott ebben az arkategoriaban?
-
nozs23
addikt
válasz
freelanced #33503 üzenetére
DJI Mic 2? Azt hiszem receiver nelkul is egyuttmukodik az action 4-al. 32bit, szinte elcseszhetetlen. Barhol elfer, sok fw update utan a hangja is nagyon rendben van. De alapvetoen ez azt veszi, ami kozel van hozza, nem puska-szeru. Arra viszont tok jo, hogy felvedd a tuz/viz hangjat kozelrol. Nem kell az egesz szett neked csak egy transmitter.
-
freelanced
addikt
Udv,
Nem teljesen ide valo, de a mikrofon topik nem porog, igy hatha ti is belefutottatok ebbe a kerdesbe videozasnal.
Tudtok esetleg valamilyen mikrofont ajanlani, kis penzbol? Olyan 50-ig maximum.
Alapvetoen pl a mostani akciokamera (DJI Osmo Action 4) mikrofonja is sokszor keves, nagy szelzaj, nem eleg erzekeny stb. Szeretnek nehany hangot felvenni ugy, hogy viszonylag elvezheto legyen (pl tuz, folyo stb.)
Nem bannam ha tobb eszkozzel is kompatibilis lenne.Illetve lehet, hogy erdemesebb egy diktafont, aztan majd utolag syncelni a hangsavokat?
Koszonom
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #33501 üzenetére
Bányász nyugdíjas
Esküvői videós Japánban.