Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33299 üzenetére
Nagyon okos, ki fogom próbálni!
Volt valami megkötés, hogy a resolve nem tud kitolni HDR képet PCn csak Blackmagic kártyával, de talán mintha most a Resolve 19el ezt feloldották volna.
Érdemes játszani vele, én is próbálkoztam a Macbook Air 500 nites kijelzőjével, de csak FCPX alatt működött, a resolve nem volt hajlandó HDR képet adni.Bár erősen korlátoz a precíz munkában a 4-500 nites kijelző, ad egy jó irányt hogyan is fog kinézni a végső kép HDRben.
Nekem a 14" Macbook 1600 nitet tud, de a peak tartományban elég furán tud viselkedni global kijelző fényerő beállítástól függően, majd hozok példát
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33298 üzenetére
[bypass yt hdr-sdr]
Soha nem csináltam még. Elvileg a monitorom tudja a HDR 400-at. Gondoltam jó lenne szórakozni egy sort, mivel a sokkal könnyebb Rec2020-ban grédelni. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33296 üzenetére
A HLG gamutja az REC2020 és a gamut tag triggereli a HDR módot youtube esetében.
Én nem láttam rá opciót hogy LUT-ot tölts fel videóhoz, vagy ha úgy érted hogy maszekben kell feltöltés előtt korrigálni akkor igen, csinálj egy konverziót és úgy töltsd fel.Én nem bíznám a youtubera, csinálnék egy SDR gradet és egy HDR gradet.
Az idei nyaralásunkat vágom amit szokás szerint GoProval vettem LOG-ban, HDR-ben masterelem (ez az első nem teszt jellegű HDR projectem), de ha kész van, megcsinálom SDR-ben is a színkorrekciót. Igaz sosem fog youtubera kerülni.szerk: HLG grade: persze hogy egyszerűnek tűnik a gradeje, 0-60% IRE között linear, 60%-100% között meg bemappel még vagy 6EV-t, vagyis out of cam úgy néz ki mint amilyenre egy szép highlight rolloffos felvételt színeznél. Csak a kontrasztot és az expót kell finomhangolni a REC2020-REC709 konverzió mellé és patikán néz ki.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33296 üzenetére
Mert egyébként azt vettem észre, hogy a HLG anyagot sokkal egyszerűbb DR-ben Rec709 workflowban grédelni. Ez valami placebo?
-
hibavissza
veterán
YT dimenzióban van értelme a HLG-nek? YT a Rec2020-at eszi meg és ha akarsz képet SDR-en töltsd fel a korrekciós LUT-od. Ha nincs feltöltve HDR-SDR Lut marad szürke SDR-en akkor is, ha HLG-ben töltötted fel, mivel YT áttesz Rec2020-ra. Nem?
Magyarul a HLG csak akkor jó, ha saját HDR és nagyi SDR tévéjén nézed vissza USB-ről.Legalább P3 színtér jó lenne már YT-on. Nem mindenki akar HDR monitorra hegeszteni.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #33294 üzenetére
Igen, gyakorlatilag egy Atem Mini Pro ISO + egy Rodecaster Pro/Duo (részben szoftveresen) + egy Yolobox (részben), kiegészítve olyanokkal, mint videó/kép/audió lejátszás SD kártyáról, full hálózati elérés, streamelés Wi-Fi-n, Bluetooth kapcsolat Rode Wireless mikikhez, telefonokhoz. működés közbeni jelenetvezérlés, stb, stb.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #33292 üzenetére
Nem részletes összefoglaló videó.
Termékoldal leírásnak.
Majd ha lesz egy kicsit több időm, leírom, hogy nekem mit adna pluszban a mostani eszközökhöz képest.
-
vond
MODERÁTOR
Közben a Rode rendesen odaszabott a piacnak.
Ezt nevezem én innovációnak, és a felhasználói igények kiszolgálásának.Még várok a tesztekig, de ha ez így képes még stabilan is működni, akkor rögtön adok el mindent, amit eddig erre használtam. Plusz hangpultot se kell vennem. Felsorolni se tudom, mennyi mindenre tudnám használni. Brutál.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33286 üzenetére
Szerintem javult a HEVC codec, egyrészt már nem 40Mbps a teteje, van az általad megosztott fileok között olyan ami 58Mbps, másrészt jobbnak tűnik az ultranagylátónál a chroma és a mintavételezés
Talán egy lehelletnyit a dinamika is jobb, kevésbé zizeg az alja, az UWAnak a low light kb hasonló, talán egy picivel több részletmegtartással. Azért bevallom többet vártam a csoda quad bayertől. -
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #33285 üzenetére
Blackmagic: Felraktam még egy mappát, ahol kicsit jobban össze lehet vetni a ProRest / ProRes LT / HEVC fájlokat (60fps).
Az UW és 5x stabi bugos.
Btw a BM app hagyja, hogy belső tárhelyre rögzítsd a 4k/120 prores-t, 5mp kb 1GB-ra jött ki.
A Kino továbbra is elég lagos és elég primitív (valahol a BM és közte lenne az arany középút). 120p még nem megy vele.Egyszerűen nem értem miért nem hagyja az Apple a natív HEVC rögzítést. Nyilván nem 1:1 prores minőség, de az esetek 90%-ban nekem ennél nem kéne több, bár nem analizáltam még agyon a felvételeket.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33284 üzenetére
Az enhanced elég jó eredményt ad, már láttam róla teszteket. Inkább az a baj hogy a BM kamera valahogy máshogy stabilizál mint a gyári app alapból. Mindenesetre BM-ben is tudod állítani 4 szinten a stabilizációt.
Valószínűleg igen az ISO lehetett még különbség, lehet rövidebb záridót, magasabb ISO-t választott a gyári app. Az egyik ultranagylátós kint a sötétben lőtt felvételednél már értékelhetetlen a zajszint, de legalább szépen látszik hogy temporal noise reductiont használ a kamera, mondjuk ez a 15pronál is tudható volt.
-
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #33283 üzenetére
ProRes a stock appból van, úgyhogy az fixen auto. Illetve az 30fps, lehet, hogy ott a BM az 24, ami ad neki egy kis előnyt záridőben, de passz. Még nem néztem át a videókat. A BM app elég szarul működik még rajta, a kameraváltás is botrány, meg nekem az az egész kezelőfelület is. Kár, hogy az FCP-ben nincs HEVC, lehet a Kino-t is kipróbálom a héten és hozok azzal is anyagot. A JPEG XL nekem is nagyon tetszik.
BTW a gyári appban alapból be van kapcsolva videóhoz egy 'enhanced stabilisation", ami kicsit belekroppol a képbe (nem action mód) én ezt kinyomtam, mert anélkül is teljesen jó a stabi. Nem sokat találtam erről online (13P-ban nem volt ilyen opció). -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Tuninger #33282 üzenetére
A JPEG XL szimpatikusnak tűnik, letekerve a ProRAW slidert természetes a kép, a zajszűrés szerintem jól kontrollált. Az vad hogy az UWA minimum ISOja az ISO16.
A videóknál van egy felvétel beltérben ahol az italokra zoomolsz rá ProResben illetve HEVCben is. itt automatán volt minden? a ProRes sokkal zajosabb, de nincs több részlet. Nameg sokszorosa a méret értelemszerűen
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33280 üzenetére
Egyelőre még csak kutyafuttában tudtam átpörgetni a videókat, az látszik hogy a BM app még nincs felkészítve a 16Prora, rángat a stabi.
Látványos hogy kevés fénynél mennyivel jobb a main szenzor mindegyik más opciónál. Ugyanakkor ha van fény, akkor teljesen jó a többi gyujtótáv. Illetve a gyári appal döbbenet mennyire smooth az optikák közötti váltás, a BM megoldás ahhoz képest barbár.Na holnap még meg jól pixel peepelem.
-
nozs23
addikt
válasz
nozs23 #33280 üzenetére
Csinálok még jövőhéten normálisabb anyagot, ha lesz időm telefonnal is rögzíteni. 4k/120-at ki is felejtettem. Pár tapasztalat: az éjszakai becsillanás ugyanolyan pocsék, mint eddig. A kamera gomb egy gimmick. Két évet nem adok neki. Túl nehéz benyomni, szerintem bemozdulással is járhat. Szar helyen van vertikálishoz és horizontálishoz is (nem is lehet jó helyre tenni mindkettőhöz). 3 éves 13P-val összevetve azért nagy ugrás részletben mindhárom kamera. A natural filter (photographic style
) rohadt jó mind színekben tónus/árnyék/csúcsfény kezelésben, sajnálom, hogy videóra nem lehet applikálni. Érthetetlen miért nincs 24mp default heif/jpeg UW fotónál a főkamerával ellentétben.
-
nozs23
addikt
i16P
Nagyon nem volt vele időm ezzel foglalkozni, minden autoban ment (talán kivéve a korai BM klipek, ott nem akart együttműködni, de még nem volt időm ránézni, hogy milyen). Váltogattam a kamerák között. JPEG XL-ből van lossless/lossy, night mode ON/OFF. -
-
nozs23
addikt
Estére tudok hozni i16P anyagot, pont lesz később egy kreatívom. Van valami kérés? SSD-vel és manuállal nem fogok szórakozni, rendes gép tetején lesz. Amit gondoltam: stock 4k/120, BM 4K/60 LOG, 4K/30 ProRes LOG + JPEG XL/ProRaw fotók.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#79563158 #33265 üzenetére
Az iPhone mindig is ennyibe került (vásárlóerő paritáson), szerintem senki nem azon nyafog, hogy miért nem olcsóbb, hanem miért tartanak vissza mesterségesen funkciókat és fícsöröket. Volt idő amíg tényleg innovált a gyártó, ami azt jelentette összelopott ötleteket és megcsinálta továbbgondolva jobban mint bárki addig. Ma meg szolgaian lemásol Android funkciókat 5 év késéssel és beilleszti az iOS-be testidegen módon, amiért megint a "hülye androidosok, hülye androidos igényei" vannak felelőssé téve, nem pedig az, hogy biztonsági focit játszanak a legszebb Apple hagyományok ápolása helyett. A kedvencem az AOD implementálása volt, amit annyira hülyén csináltak meg, hogy heteken belül jött hozzá a fix, amivel beállítható olyanra, mint Androidon. Taps!
Ma egy iPhone 999 dollárnál indul és van egy kiherélt Lite változat kicsivel olcsóbban, csak itt sima iPhone a neve a "Pro" utótag nélkül. Ez sokaknak unalmas és joggal kritizálják. Attól még persze vannak tök jó fejlesztéseik, de amiért az iOS-t szereti valaki az az ökoszisztéma, de az már 10 éve megvan.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #33272 üzenetére
Attól is függ mennyire melegszik a telefon, throttlingnál lassít, a tárhely hogy bírja a nagysebességű írást RAWnál. A snapdragon 865 stabilabb mint a 870, szóval itt azért vannak variációk.
Nekem pl CSAK 24fps-en stabil, 30-on már dobál, holott roottal, prioritást adva a programnak nem lenne gond.Na ezért is lesz iPhone, mert az betonbiztosan üzemel, meg nem kell utólag foglalkozni a gyroflowval.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #33271 üzenetére
Értem, akkor adott a korlát. Azt vettem észre, hogy programverziónként másképp működik. Most a legújabbal 30 másodpercig stabilan rögzít, de utána minden framet eldob. Samu betegség.
Próbáltam egy régi Redmi Note 9S-en, azon nincs képdobás, teleírja a tárat hiba nélkül, pedig felét tudja a vas. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #33270 üzenetére
Stock Android 12 nincs, csak a main 26mm-es kamera. A developerek is Custom Android 11et futtatnak rajta (talán Carbon ROM?) azzal meg tudják csinálni hogy betonstabil legyen a 4K 60 RAW és olyan 10mp-ig jó legyen a 4K 120fps RAW.
Csak sajnos nagyon kevés (hozzáértő) usernek van OnePlus 8 Pro a discord csatornán és nem találtam tapasztalatot custom Android 13-14-ekkel, én meg nem merek vele trükközni, így is jópárszor kellett már az unbrick tool.... Így stock Android 11en használom, még a roottal is meggyűlt a bajom, pedig elég sok energiát beletettem. (ha tudtok hozzáértőt, szóljatok...)
De pl egy Galaxy S23 simán megy Android 13on az összes optikával, az S24 ultra is elmegy a legfrissebb gyári android 13en összes obival 4K60 RAWban. Mondjuk érdekes hogy pl LOGban egyik Samsung sem képes 30fpsnél többre.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #33263 üzenetére
Én is rácsodálkozok néha, hogy milyen brutál csomag volt a OP8Pro annak idején, sőt még most is. Egy lassan 5 éves telefonról beszélünk. 130-ért vettem másfél éve egy új akkus 12/256-os változatot.
Mondjuk én semmi ilyen Pro trüvájt nem csinálok vele, csak fotózok, videózok a beépített alkalmazással.
-
hibavissza
veterán
Látom betalált.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #33264 üzenetére
Termeszetesen mindenki azt kritizal amit szeretne, csak mivel az Apple termekeibol az van, amit ok kiadnak es nem lehet masik eszkozre iOS-t/iPadOS-t (es hamarosan a T2 miatt mar MacOS-t sem) telepiteni, ezert szerintem nincs ertelme mashoz hasonlitgatni.
En is tokre szeretnek Android telefon aron iPhone-t venni, de inkabb maradnek a realitas talajan. Sot, iden akartam lecserelni az iPhone 13 Pro-m, de annyira semmilyen lett ez a generacio, hogy inkabb varok meg egy evet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#79563158 #33262 üzenetére
Ha valamiért ez kell neked, nem igazán van más választásod, mint kifizetni, de ez semmit nem mond el arról, hogy jogos-e a kritika. Ez a "nem engedheted meg magadnak" dolog meg most visszahull hibavissza fejére, mert egyszer ő szólt be nekem arra, hogy nem engedhetem meg magamnak a kamerámat ha utazás alatt egy kocsmába beülve egyáltalán érdekel, hogy ellopják-e.
Amúgy ha nekem high-end kategóriás iPhone-om van, akkor kritizálhatok? Mert akkor jöhetnek privátban a kritikák és majd én kiírom mások helyett is.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
#79563158 #33262 üzenetére
Van egy OnePlus 8 Prom, 6.7”, 120Hz kijelző, 50Mp quad bayer az ultrawide, 50Mp quad bayer a sima nagylátó, 12Mp a tele, tud LOG-ot ProResben, 10 bit hevcben, tud RAW-ot is full szenzorról, van rá kerülőmegoldásos AirDrop, USB-C-n lehet írni videót SSD-re, és 30W-on lehet tölteni.
mindez kb 90 rongyért megy hasznaltan, de a 12GB rammos 256GB-s kivitel se nagyon megy 100 fölé.ettől még lesz Iphone 16 Prom mert 6x annyiért ugyan de mindezt “just works” stílusban tudja. Nameg céges teló lesz, és nem kell kifizetnem.
de nézhetjük úgy is hogy az iPhone 15 pro most 350 körül megy a nyitó 500k helyett
Hozok majd sidebysideokat, bár biztos nem tudom olyan profin megcsinálni mint a motioncamosok
-
törölt tag
válasz
hibavissza #33260 üzenetére
Szerintem ebbe kar belemenni. Ha valakinek van ra penze es tenyleg ezt szeretne/erre van szuksege, akkor megveszi nem pedig azon kattog, hogy bezzeg mashol ez olcsobb. Ha tenyleg ekkora problema akkor szerintem csak nem engedheti meg maganak az ember.
En szerintem csak a videok AirDroppolasaval siman megsporoltam mar azt a penzt oraberben, amivel az Apple tobbet ker hasonlo kepessegu Androidos telefonoknal.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33260 üzenetére
870 db fotó.
-
hibavissza
veterán
Az a gond a szifonokkal, hogy multimédiásnak tartott telefonjukban 400 ezerért van pofájuk 128 GB-os tárolót tenni. Ennek jó ha felét tudod használni. Kb. 2 órányi videóra elég ami talán élhető, de a 87 db raw fotó már nem annyira mókás.
A másik a fix 60 Hz. Nem is a 60 Hz a gáz (de), hanem az, hogy nem adaptív. Így sokkal jobban zabálja az aksit, mint a pro 120 Hz-cel.
Nem is a technikai hátrány fájó, hanem a pitiánerség ilyen szintje.
Dedikált gomb fasza, az autófókuszos uwa is. Az Apple Pay botrányuk miatt mondjuk háromszor meggondolnám, hogy egy ilyen cégtől vegyek bármit is. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#79563158 #33257 üzenetére
Akár ilyen is lehetne, hogy automatikusan bekapcsol (utólag úgyis kikapcsolható ha valamit csúnyán szeparált). De nekem nem kell, hogy így működjön, de az újabb modelleken nagyon frankó, hogy ha elfelejtetted portré módban fotózni, akkor is rákapcsolhatod utólag (szerintem ez a jobb megközelítés). Na de mindegy, ez nem fotós, hanem videós topik.
Én annak örülnék inkább, ha már megveszek egy Pro-nak nevezett telefont, akkor legyen némi kontrollom a felvételek minősége felett. Mondjuk hangolható legyen a zajszűrés mértéke, mennyire akarok tone mappelt csúcsfény/árnyék behúzást, mennyire élesítse utólag és így tovább. De hát az van, hogy a Pro modellek valójában az alap iPhone-ok és a simák pedig a Lite verziók Androidos dialektusban párhuzamot vonva.
-
nozs23
addikt
válasz
Stauffenberg #33256 üzenetére
miközben abban is A16 van, ugyanannyi RAM-mal és még gyengébb kamerákkal, mélységszenzor nélkül
Szornyu szokasuk, hogy szoftveres kamera update-eket nem hoznak korabbi modellekre. Aztan kitalaljak, hogy ez a photogenic engine vagy a fusion camera vagy barmilyen marketing bullshit miatt van.
De hé! Legalabb a videot meg tudom allitani felvetel kozben. Ennyi csepergett le iden. -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #33256 üzenetére
+1 Ez a kulon portre mod dolog engem mindig is rettenetesen zavart. Kapcsolja be alapbol ha olyan meretu arcot lat a kepen ahol van ertelme bekapcsolni, de ne kelljen mar modot valtanom ha valakit gyorsan le akarok fotozni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nozs23 #33253 üzenetére
Én nem gondolom, hogy trükköznek, mert nagyon apránként javul, de a mindennapokban olyan, mint mindig volt. Egymás mellé kell tenni két modellt, hogy lásd a javulást. Attól még persze várom a teszteket, mert ez régi adóssága az Apple-nek, nekem a fele ennyibe kerülő Androidos telefonom felmosta vele a padlót lencsebevonatban (és az sem karcolódott, sőt sokkal könnyebb volt ujjlenyomat maszatot takarítani róla).
Az meg, hogy nem kommunikálnak normálisan specifikációkat, megszokott tőlük. Anno én is rátettem összehasonlításra több modellt amikor telefont kerestem és például volt olyan, amelyik oszlopból hiányzott az ultraszéles kamera AF képessége, miközben tudta. De az is félrevezető, hogy "optikai zoomnak" nevezik a köztes értékeket is, amik csak croppolt digitális zoomok.
Majd az első rendes tesztekből megtudjuk a tényleges specifikációkat. A gyári weboldal katasztrófa. Azt is írja 15 Pro-tól felfelé, hogy továbbfejlesztett portrémód, miközben a gyakorlatban csak annyit tesz, hogy utólag is bekapcsolhatod (na ez rettenetesen hiányzik nekem a 14PM-ból, miközben hardveres korlátja nincs, sőt a sima 15-ös is tudja, miközben abban is A16 van, ugyanannyi RAM-mal és még gyengébb kamerákkal, mélységszenzor nélkül). De a 24 megapixeles felbontás is hiányzik nekem, meglepően jó a minősége amúgy.
-
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #33254 üzenetére
Ha át lehet állítani a capture buttont hogy a gyári app helyett a BM appot nyissa
Kizárt. Shortcut-os bohóckodással megoldható action button-ra. Nem értem miért nem enged natívan 3rd party appot nyitni (legalább az action button).egy rossz szavam se lesz.
Én azért vártam a natív kamerába, vagy legalább az FCP app-ba a HEVC logot. Illetve jó lett volna egy night video szerű opció (Pocket 3-hoz hasonlóan). Cinematic mód sem lett megemlítve (elképzelhető, hogy javult), ott is van mit csiszolni. Fotó terén pedig régóta várom már a ProRaw elérhetőségét portré módban, ez sincs. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33253 üzenetére
Ha át lehet állítani a capture buttont hogy a gyári app helyett a BM appot nyissa, illetve a BM appban át lehet állítani hogy swipera mondjuk a shutter speedet állítsam, egy rossz szavam se lesz.
De azt is elfogadom hogy csak Action buttonra nyílik a BM app, viszont a capture button viselkedését lehet állítani. -
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #33251 üzenetére
Csak a főkamerával megy a 4k/120. Illetve szenzorkroppos 2x is.
1st party HEVC log továbbra sincs sajnos, csak a Blackmagic/Kino megoldás működik erre.Hát passz. Csak összehasonlító oldalon vetettem össze és ott láttam, hogy az a field üres a tavalyi modelleknél. Persze lehet, hogy csak trükköznek az új modell javára és nincs érdemi előrelépés.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nozs23 #33250 üzenetére
A fejlesztett lencsebevonatot az összesnél el szokták mondani az elmúlt években. Amikor a 14 Pro Max-et vettem, akkor is ez volt a kamera kapcsán az egyik hivatalos megmondás, tesztekben egymás mellett ugyanazt lefotózva a 13-ashoz képest látható volt az előrelépés, de továbbra is teljesen béna szegény ebben.
Bár hozzáteszem cserébe tényleg nem karcolódik és ha választani kell egy pontszerű fényeket jobban szétszóró, de karcolódó frontlencse és a jelenlegi között, akkor inkább utóbbi.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33250 üzenetére
Be is tippelném az első problémát:
Elvileg ez a sample 4K120-as promónál ment.
1x, 2x lens látszik a felvételnél, de látszik hogy LOG-ban megy, ergo ez nem a cinematic mode.Magyarul szerintem az ultrawide a "régi" 48Mp-s szenzort kapta, 4K60-as limittel és csak a normál kamera kapta meg az új szenzort a 4K120-szal.
Jó ez azért nem akkora dráma.Elvileg van új video encoder is, kiváncsi vagyok ez jelent e változtatható bitratet HEVC használata esetén
-
nozs23
addikt
i16 Pro videos update:
4k/120, loggal is megy +jobb internal hangrogzites -
Kukcaman
senior tag
Dji Neo - a leírásban vannak vele készült felvételek is.
-
törölt tag
Ebbe az optical flow dologba durvan beleszaladtam. Az, hogy mennyire szamitasigenyes az meg oke lenne, de mellette konkretan teleirta az SSD-t cache fajlokkal a Final Cut Pro es ha nem hozza letre oket, akkor nem is tudja lerenderelni a vegso videot. Ha nem lenne itthon egy hasznalaton kivuli nagy HDD, akkor most nagyon nem orulnek. Mindenesetre megtanultam a lecket.
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #33242 üzenetére
Ú az nálam nagyon drága, így 45 felett
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #33240 üzenetére
Hát pedig kb. ennyi a használt ára is
-
hibavissza
veterán
válasz
Márton #33239 üzenetére
DR-ben ki lehet maszkolni, de ott nincs AI kitöltés. Kérdés mennyire sötét, mennyi chroma érték marad meg alatta. Szerintem szervizben rutinból megoldják ezt, nem hiszem, hogy egy szétszedés, szenzor tisztítás, tesztelés, összeszerelés tovább tart mint két óra. 20-30 ezerbe bele kell férjen. Nem hiszem, hogy ennyiért van használt. Nem olyan elavult technika ez.
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #33238 üzenetére
PS? Videóra használom főleg..
Miért off? Ez nem a videós topik?
Szervízt majd megkérdem, de gyanítom olcsóbb lenne egy másikat használtan találni.
köszi -
hibavissza
veterán
válasz
Márton #33237 üzenetére
Csinálsz rá egy makrót PS-ben. Kitisztíttatod szervizben vagy te magad. Kuka.
Teleszkópos obik beszívják a koszt. Ismerve a szotyit, szigetelést biztos nem tett bele vagy valami gyártási dzsuva indult meg és ért a szenzorhoz mostanra. Jellemzően marketingesek tervezik a fotós eszközeiket. -
Márton
nagyúr
A finom ütögetésen kivül mit lehet azzal csinálni, ha egy nem cserélhető obis, kompakt fényképezőn a kép jobb alsó sarkában van egy sötét folt?
Zoomra nem változik a mérete és helye, tehát vélhetően a szenzoron van. Az áldozat egy Sony WX350. Hogy kerülhet oda valami? És szétszedés nélkül orvosolható? -
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #33213 üzenetére
Az a gondom a trackpaddel, hogy feketében nincs használt. Újonnan pedig mocskos drága. 58 ezret már nem ölök a rendszerbe. Ha eljön a csere ideje esélyes, hogy Airt vagy OLED paneles Snapdragon (remélhetőleg a másodig generáció valami használható cucc lesz) lapost veszek egy hasznátból összekukázott power PC mellé. .
Nem mostanában lesz ez a csere, mivel van itthon gémer pc, ha nagyon kevésnek érezném a minit.
Szerintem az Apple benézte, hogy mennyire népszerű a Mini. Az első M1 a nagy bányászláz idején jött. A legolcsóbb elérhető power "pc" megoldás volt a piacon. Sok csóringer –mint én is– megvette, felpörgetve az eladásokat.
Mostanra visszaálltak a pc árak. 350-ből olyan pc-t rakok össze ami reggelire megeszi a Mini Prot is. Meglátom milyen áron hozzák ki az M4 Pro Minit vagy a sima M4-et mennyire csonkítják. De nem fűzök nagy reményeket. Sokáig meglesz az M1-em sztán irány vissza PC-re plusz egy alap Ipad vagy budget MB Air/Snapis lapos. Power Mac a gazdagok sportja. -
Kukcaman
senior tag
Az első narrációs videóm úgyhogy nehezebben linkelem be ide, mint ahogy szoktam
[link]
Egy darab vintage obi volt az alap semmi több, a szöveg is e köré épül. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33228 üzenetére
Hero 9-10-11-12-13-hoz már van régóta
Hero 7 tájékán még nem volt ekkora divat, nameg kell hozzá a Linear beállítás, mert a fisheye torzítással elég bután néz ki.
A komolyabb baj, hogy a képstabi nem stimmel vele, bár meg lehet erőszakolni, hogy gyroflowval stabilizálsz, akkor rendben lesz.Szerintem több értelme van ilyesminek telón.
section9: illetve ez egy szinte csak GPU-t terhelő task, nem mutatja a valós vágás experiancet, viszont szépen mutatja hogy viszonyulnak egymáshoz GPU intenzív használatnál az eszközök. Talán március tájékán kértünk rá mindenkit hogy futasson egy rendert hibavissza projectjével és szépen látszott hogy M1 = GTX1060, M1 Pro = GTX1070, M3 Max az a 3060 tájéka. Hibavissza egyébként M1 Minit használ és ezen kívül egyébként elégedett vele.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #33224 üzenetére
Az azert nem Apple Silicon scam, hogy egy mobil chipsetet hasonlitasz ossze egy desktop geppel es az elobbi elverzik. Konkretan a teljes M3 Max kijelzovel egyutt fogyaszt annyit mint az RTX 3070 magaban.
-
hibavissza
veterán
Gopro13 Anamorf lens mod nagyon állat. 7-esre van ilyen?
-
válasz
hibavissza #33222 üzenetére
Ez már jobb, viszont a jövőben én még kevesebb hangot adnék a háttérnek, mert a hangod elnyomja. Esetleg ha van energiád még a videó részeit beállíthatod youtube-on, hogy melyik perctől mi jön, az szerintem elég hasznos, lehet látni hol miről van szó. A nevét ennek a fícsörnek nem tudom, de talán sejted mire gondolok.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33220 üzenetére
Köszi! Ezzel a -5 db-lel nekem most jó. Valóban hangos, zavaró volt picit, de nekem már ignorálta az agyam annyit hallottam. Ezért nem tűnt fel.
Az volt a cél, hogy elnyomja a gyenge beszédhang minőséget. Nem olyan egyszerű feladat tiszta hangot rögzíteni. Kivéve telefonnalAzzal nem kell ennyit pöcsölni.
Ezeket meg kell tapasztalni, nem lehet mindent elsőre jól csinálni tutoriálokból. -
hibavissza
veterán
[Apple silicon scam
] Itt van a csökkentett hangerős változat. Tessék megint lejátszani a böngészőben
-
Márton
nagyúr
Hmm, nézzétek csak meg [link] itt az oldal alján a video sample-ket!
Az utolsó előtti kacsás.. Hogyhogy 4k/100p, miközben ilyen üzemmódot semmilyen adatlapon nem találok? Lehet ezt csak pár mp-ig tudja az E10 II?
Elég korrektnek tünik pedig: 10bit hevc, 200mbps -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33216 üzenetére
Én egy ultragagyi fejhallgatóval hallgattam, ott nem volt gond.
Viszont hiába csökkented akár -20dB-re, zavaró lesz, a jó voiceover + background music pároshoz érdemes sávszűrni a zenét, úgy jó lesz.
-
válasz
hibavissza #33216 üzenetére
Nekem még most is sok, elnyomja a hangod
-
válasz
Tuninger #33204 üzenetére
Köszi a tippet. Megvárom az action 5-öt. A használt piacon sajnos gopro-ból van csak választék, de az se nagy.
#33207hibavissza
Tudom mi hiányzik, stabilizált felvétel és jobb képminőség. A gond az, hogy az összes verziót ahhoz képest drágán adják szerintem az upgrade-hez képest. -
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #33202 üzenetére
Frankó, de túl hangos a zene (szerintem).
Ja, látom, nozs23 is írta már.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #33212 üzenetére
Próbáld ki a trackpadet. Én már nem tudnék egérre visszamenni (jó, van egy, de nagyon ritkán kerül elő). Van hozzá jópár applikáció, amikkel végtelenségig személyre lehet szabni (ha ilyen igényed is van, én próbáltam, végül feleslegesnek éreztem, de működött).
A videódban említett problémák nem érintenek, viszont, szerintem a zenét vedd sokkal halkabbra, mert nagyon zavaró volt.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33211 üzenetére
Így már értem. Köszi!
Más. [Egy kis egér agymenés.] Megvan a kövi tesztvideó témám.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33209 üzenetére
Egy átlag user számára kevesebb fejfájással jár, nem fagy, kevésbé melegszik, stabilabb az egész kamera.
Az aki normál profilban, emelt sharpnessel használja az akciókamerákat out of box, nem fog kijönni a gopro előnye, ergo a DJI zajmentesebb, ugyanolyan képet ad.Ha meg értesz hozzá, sokkal több melót kell beletolni a gopro felvételeibe és akkor jobb eredményt kapsz mint a DJI-tól. De valljuk be, ez nagyon kevés usert érint.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33202 üzenetére
Szóval hibavissza kirakta végre az
Mac M1 vs Macbook M1 Pro vs Macbook M3 Max vs RTX3070 videót, érdemes csekkolni, sok érdekes infót tartalmaz, mint pl:
Nem mindenre megoldás a proxy, mennyit számít a timeline resolution, melyik effekt mennyire fogja meg a gépet. -
hibavissza
veterán
Most kicsit kötözködök. Aktívan használod a hatos kiadást. Ismered. Ha megfelel minek cserélni? Ha nem felel meg, akkor pontosan tudnod kellene mit keresel. Megvan a későbbi modellekben vagy nincs?
Nyáron hetest használtam. Pontosan tudom mi az ami nem tetszett benne. Ha azokat tudja az utód váltok, ha nem akkor nem. Pedig csak két hétig használtam.
Nekem ez hiányzott: horizon lock, jobb rajz a széleken, hosszabb akkuidő. Specifikusan ezekre keresnék fejlődést az utódmodellekben.
Más kérdés, hogy kölcsönben volt nálam. -
Tuninger
Topikgazda
Én már kiháborogtam magam a gopro topicban.
Hero 11-et lenne érdemes venni, de használtan elég drágán mennek, a honlapról meg eltűnt, csak a Hero 12 rendelhető.
Egyébként még mindig a DJI Action 4 a jobb választás. Az Action 5 is érkezik heteken (napokon?) belül, azt érdemes lehet megvárni.
Insta360 Ace Pro is jó alternatíva.
-
Elnézve a 13-as gopro-t felmerült bennem a kérdés, vajon mikor várható valami nagyobb áttörés ezen a vonalon. Ez a mostani kis túlzással egy ráncfelvarrt 12, ami egy ráncfelvarrt 11 stb. A 6-osat szeretném lecserlni, de amennyivel többe kerül a 13-as úgy látom nem biztos, hogy megérné, akkor már egy régebbi modell használtan. Elég szomorúnak tartom, hogy ezért képesek kiadni egy "új" verziót, miközbe szinte minimális az upgrade az előző verziókhoz képest. Kicsit olyannak érzem, mint az apple vonalon az M1->M2->M3 vonalat, hogy nem éri meg csak több új verzió kiadása után váltani, mert az egyel újabb verzió szinte alig alig ad többet. Persze igaz ez a telefonokra is. Fogyasztói társadalmi nyomás...
Ezek tudatában, mire lenne érdemes leváltani a 6-os gopro-t?
-
hibavissza
veterán
[link] Elkészült egy 7 perces rush a tesztanyagomról átküldött felvételekből. Köszönöm mindenkinek! Nekem mindenképp megérte, sokat tanultam mire kiszenvedtem, bár nem lett olyan szórakoztató mint akartam. Van magyar felirat is.
-
hibavissza
veterán
válasz
justgiveup #33200 üzenetére
Vanak Rode, Saramonic, Boya àtalakítók nem kis pénzért. Ha nem valami high-end mikrofon egyszerűbb venni egy új mikit lightning véggel vagy egy külső hangrögzítőt. Zoom, Tascam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Okos Otthon / Smart Home
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Videós, mozgóképes topik
- Filmvilág
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Battlefield 6
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával