Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz industrial #10899 üzenetére
nem az enyém az optika, de szerveztem volna egy kávézós próbát ha fontos Neked.
(#10885) p_adam igen, egy optika-váz kombó lenne rajta mindig, egyszer beállítom, az nem probléma. de pl a beholderrel nem voltam elégedett, mondjuk azon a váz is nagyobb volt...
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
industrial
tag
válasz Elektrosokk #10884 üzenetére
Nem BP-n vagyok..de esetleg ha írnál róla pár mondatot azt megköszönném...eggyátalán megéri-e?
-
p_adam
addikt
Van külön Fuji X topik erre a dologra, de egyfelől pont ezekről szólt a kérdés, másfelől tényleg ezeket célszerű használni - de ezen kívül vannak más objektívek is és egy biztos, mindenkinek más a stílusa, attól is függ, milyen stabilizátorral kerül a kamera, vagy monopod nagyobb látószög, stb.
De már csak egy szimpla standard zoom-al is sok dolgot meg lehet csinálni. A régebbi objektívek közül van egy-kettő, ami nem kifejezetten videóra optimalizált AF motorral szereltek.
Pl. itt van nagy vonalakban egy kigyűjtés, hogy milyen optikák választhatók hozzá (ezek a toplisták mindig egyéni vélemények).[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz taranis #10895 üzenetére
Ezzel vagyunk páran
Csak az a kérdés, hogy most akkor fotó vagy videó szempontból közelíti ezt az ember, mert szép lassan már a RAW videóból kivett állókép is jó lehet erre, majd ha pl. van ilyen képarány módja, mint a GH5-ben...
Persze a Canon azt mondta úgy kb. 6 éve, hogy az 1DC még JPEG tömörített, és a következő ilyen gépben majd lehet RAW, aztán elnémult -
aznem
tag
válasz p_adam #10893 üzenetére
Köszönöm!
Obi felsorolás kicsit "katalógus adatnak" hangzik, vagy saját tapasztalat is van benne?X-T3 -sajtóanyag ügyileg érdekes, a mlzphoto (a felvezetőtől eltekintve kb. betűre egyező) is azonos helyről-személytől kaphatta az írást? Kis ország, kevés (újság)író?
Biztos nem volt a Fuji (eredeti) sajtóanyagában hangsúlyos, hogy APS-C a váz -
p_adam
addikt
-
aznem
tag
Egy (Fotoplus) összeszedet, hivatalos magyar-nyelvű leírás az új gépekről:
Biztos figyelmetlen voltam, végül kinek a szenzorát tették az X-T3 -ba?
X-T3 hoz mely obik ajánlottak videózáshoz(is)? 24-70; 85, 135; makro amik érdekelhetnek, jellemzőbben használnám.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
No, viszont a Fuji X-T3 lehozta ami 2018-ban kellene hogy legyen egy előremutató kamera.
4K 60 fps 10 bit 4:2:0 h265 codeckel SD kártyára, FLOG-al megtámogatva.
És a 1080p 120 fps is jól néz ki.
Nincs IBIS és soványka az üzemidő, de 1500 euroért ez egy nagyon erős gép.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz taranis #10886 üzenetére
Na ezen ledobtam a láncot.
Talán ennyire crisp 1080p felvételt még nem is láttam consumer kamerától.Nézegettem a többi samplet is és valami egészen elképesztő mennyire tekerhető a ProRes. A zajt is egyszerű feltakarítani ami a high ISO-s felvételeken van. Nagyon ott van a "need" faktor.
Az EosR meg olyan lett mint várható volt egy-két kellemes csalódással.
- 1.8x croppos a 4K
- nincs PDAF 4K-ban
- nincs szenzorstabi, helyette van "5 tengelyes digitális stabi" marketing bullsh1t
- van viszont internal C-LOG és a Codec is rendben van
- van 10 bit külső rögzítőre, ami szintén örvendetes
- van 3 féle EF-RF adapter. Egy normál, egy amin van plusz egy gyűrű aminek programozható a funkciója és egy amibe rakható bármilyen szűrő. Így egy ND-vel mindegyik obinál jó vagy. Örvendetes, de az utóbbi 400 dolcsis ára azért meredek.A fotó rész viszont nagyon rendben van, merem állítani hogy ennyi pénzért talán az egyik legjobb fényképezőgép ami most kapható lesz. Főleg ha Canon lineup irányából nézzük, akkor ha választani kell hogy 6D Mark II vagy EosR, akkor nem is kérdés... de még a Z6-al szemben és az A7 III-al szemben is jól teljesít. Persze azért várjuk meg a RAW teszteket.
-
p_adam
addikt
válasz Elektrosokk #10884 üzenetére
Pont ez a lényege, nem csak hogy szimplán sokkal rosszabb lesz kiegyensúlyozás nélkül (már akkor minek erre költeni), de a motort is jobban leterheli, ezáltal sokkal hamarabb lemerül és az elhasználódást is befolyásolhatja. És a szoftvert sem árt finomhangolni.
De ha mindig egy adott kamera+objektív páros kerül rá, akkor olyan sokat nem kell állítani rajta, meg minél többet csinálja az ember, annál gyorsabb.Egyébként ha ez a fő szempont, akkor minél erősebb a gimbal (Pl. Ronin-S, Zhiyun Crane 2) annál jobb, mivel ezek függvényében sokkal jobban elviselik a kevésbé optimális terhelést. De egy kicsi és könnyű nagy látószögű objektívhez akár a Crane-M is éppen elegendő lehet, de vannak még opciók
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz industrial #10883 üzenetére
hányadik kerületben vagy ?
Egyébként melyik egykezes gimbalt érdemes most venni? egy 6500-at tennék rá pár rövid snitt erejéig alkalmanként. valami out of box megoldás kéne, nem szeretnék játszani vele minden alkalommal.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
industrial
tag
Hello
Valaki használ közűletek SIGMA 30mm f/1.4 DC HSM Art obit Viltrox "speedboosterrel"?
Youtubeon utánna néztem..de élőben is kipróbálnám..[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Játékra pár Mavic 2 Pro D-Log M original: [link]
Drónhoz képest tök jó.colorizer.net
-
taranis
addikt
Hogy itt is meglegyen: X-T3 specs leaked
Tehát ha jól értelmezem a gépi fordítást, akkor 4K60 10bit internal, még ha 4:2:0 is, de van ugyanez 4:2:2-vel HDMI-n.colorizer.net
-
ReSeTer
senior tag
Akik itt hobbiból videóznak, ők mit videóznak?
-
aznem
tag
válasz taranis #10869 üzenetére
Nálam is befutó esélyes a GH5 közeli paraméterével és jobb videó AF el. Ha még ISO tűrése is javulna. Mindezt tudva nagyobb mérettel és a Canon obiparkot natívan kezelő gép lehetne csak ami a mérleg nyelvét.
De most pletyka szintjén, majd mindenki meg szeretné reformálni a jelenlegi helyzetet[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Az Olympus már jópár éve tervez FF tükör nélküli objektíveket (és valószínűleg nem azért, hogy eladja azok szabadalmát másoknak) elég régóta mondogatják, hogy jövőre nagy bejelentésre készül. Nem lepődnék meg, ha újfent ugyanazt a bajonettet használná a két cég.
De az összes eddigiből kiindulva valószínű, hogy legelső körben vagy a képességekben lesz kissé foghíjas, vagy az ár lesz rendkívül magas.
A PR anyagokban azért nem hiszem, hogy az m43 rendszerrel vetik majd össze, inkább csak általánosan beszélnek majd a méret és a szenzor arányáról -
taranis
addikt
válasz Tuninger #10870 üzenetére
Én annyit olvastam hogy Photokina előtt nem lesz A7SIII, se új APS-C bejelentés. Sőt, ma jött pletyka alapján a Sony a Photokinán sem fogja bejelenteni ezeket. Most azt tippelik, hogy meghagyja a többieket bejelentgetni, és pár nappal a rendezvény után jönnek majd elő az új vázzal/vázakkal, ahogy korábban is tettek már ilyet.
colorizer.net
-
aznem
tag
válasz taranis #10866 üzenetére
A hatalmas "fele sem igaz" pletykahalmazban már a Pana is FF (milc)-esedik. Lassan már csak a Fuji marad ki belőle
Persze ha valamelyik japán cég (megfelelő obi-parkal) összeállna a koreai Samsungal sokat segíthetne az előre haladásban.
De szép is lenne a 10bites x265 kodek, vagy valamelyik utódjának az elterjedése. Ami a videokártyák, processzorok natív utasítás-készletében is kellően támogatva lenne.
Szép álom[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz RexMaximus #10852 üzenetére
Desktopban mindig sokkal olcsóbb ugyanaz a teljesítmény. Egyébként nem ördöngősség a 4K vágás, nekem
Ryzen 5 1600x, 16GB memória, SSD, egy régi 750Ti videokártya és teljesen jól lehet vágni vele 4K-t is akár.Szerk: Jah itt windows/premiere/AE-ról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
taranis
addikt
válasz Tuninger #10856 üzenetére
Nekem tetszik, csak ma már nehéz szájhúzás nélkül venni egy olyan vázat, amiben nincs 120fps, nincs 10bit, nincs 4K60, meg IBIS sincs. Az X-T2 logján nagyon látszott, hogy kívánja a 10bitet, nekem talán log buziként ez hiányzik a legjobban. Ja tényleg, külső rögzítőre nem tudja a 10 bitet? Mondjuk már ezt a kört is lefutottam...
colorizer.net
-
p_adam
addikt
válasz MrChris #10860 üzenetére
Nem csak az AF az egyetlen hátránya, a SpeedBooster adaptert arra is fel kell pakolni, ha valaki nem szereti a fly-by-wire fókuszt és nem akar elköteleződni.
Bár a Canon-t ismerve az ND szűrős adaptert se ingyen osztogatják majd.Szerintem a vloggerkedéshez nem kell gimbal (sőőt még azt sem mondanám, hogy az IS kötelező), pont ez a lényege, hogy művészien igénytelen de szórakoztató, persze csak szvsz
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Egyenlőre egyik nagy gyártó új ff gépe se hozta meg a kedvem, hogy millá(ka)t elverjek náluk. Az ibis nekem alap szükséglet lett, Z-be betették, de ormótaln b..ott nagy objektíveket tettek mellé. Külön rossz pont, hogy képes a profi videóra, de csak külsőre engedi, ez marhára bosszantana... A Canon R-ben meg nincs és szerintem nem is lesz ibis, pedig szimpatikusabb, kicsit kisebbnek is látszik obistul is... Az xt3-ban meg úgy látom mégsem lesz ibis, legalábbis a termékfotón ez látszik, spec. majd kiderül. Végül is igényeset videózni bármelyikkel lehet, de maradna hiányérzetem a sok pénz ellenére. Inkább egy olcsó gh5
p_adam: ja tényleg ez vloggerkedésre elég jó főképp gimballal. Még egy livestream-t is tehetnének bele usb-n keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Ha jól olvastam lesz benne C-Log és itt talán már nem feláras az 5D IV-hez képest, a többi pedig hasonló hozzá (ugyanígy 1.74x-re tippelek), de azért mégis újabb, kisebb fájlméret, az AF is biztosan engedélyezve lesz ezen az árszinten, adapteres ND, EVF, remélem a rolling shutter javult mert a MJPEG mellett szerintem ez volt az 5D IV fő gyenge pontja.
Nagyon ügyesen képesek egyre jobb videóképességű fényképezők kiadására úgy, hogy közeben a Cinema kamerák mégis be vannak védve
Szerintem a videó képességek is nagy szerepet kapnak majd a reklámozásban, na meg persze sok vlogger is felkapja majd az 1DX II helyett, mivel ez a váz az EF-S objektíveket is beveszi majd. -
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #10857 üzenetére
Hátazért a legfrissebb kamera amin van magiclantern az a 70D... a 8xx-es szériát vagy az 5D4-et nem tudták még törni, ahogy az újabb EOSM-eket sem.
-
Tuninger
Topikgazda
Nekem úgy tűnik kiváló fényképezőgép lesz.
A videó rész már neccesebb.
Nincs 1080 120fps
Crop módban nincs 1080 60p
Kérdéses hogy croppos lesz e a 4K
Kérdéses lesz e dual pixel AF 4K-ban.
Nincs említés LOG-ról, sem 10 bitről. -
RexMaximus
senior tag
Kosznom az infokat
-
Tuninger
Topikgazda
Ha hackintosh akkor csak intelben érdemes gondolkodni.
Ha nem akarod a felvételeidet átkonvertálni ProResbe akkor combos gép kell.Nekem a hackintosh i7 3770, és hozzá egy (éppen tegnap meghalt) R9 7970. Ez egyfajta "golden build" volt pár éve hackintoshoz, mert mindene kompatibilis a rendszerrel.
A Sonyból kieső 4K 25fps-es XAVC fileokat vagy a GoPro 4K 30fps-ét nem tudom natívban vágni final cut alatt, mert egyszerűen nem elég hozzá a vas. Proresbe konvertálás után hibátlanul viszi.
Szóval i7 - 8700K + Radeon RX480 kell final cuthoz, és Ryzen + GTX1070-et érdemes talán használni Premierehez/Davincihoz windows alatt, már ha max teljesítmény/árat nézünk.
-
syC
addikt
Nagyban függ a konfig a használt programoktól, oprendszertől. Szerintem költséghatékony egy "régi" x99-es platform, el tudsz menni 18 magig, 12-14 egész jó áron van.
•
-
RexMaximus
senior tag
Milyen konfiguraciot erdemes osszerakni ami mar fennakad nelkul megkuzd a 4k-s videokkal es videovagassal?
Most egy 2011-es MacBook Pro-t hasznalok, ez a HD-vel meg elvolt de 4k-val mar nem. De ezt leszamitva meg mindenre jo nekem ez a masina.
Azon gondolkodom, hogy egy desktopot rakjak ossze erre a celra - akar hackintosh-t. Plusz elonye, hogy amig megy a vagas tudok ugyanugy melozni a laptopon.
Az lenne a kerdesm, hogy ar ertek aranyban szerintetek mi lenne a jo konfig ehhez? Ti milyen konfiguracioval vagtok 4k-s anyagokat?
Nem lenne erdemes atnevezni a topic cimet amugy, videozas teren vlsz nem a DSLR-e a jovo
-
Tuninger
Topikgazda
válasz taranis #10849 üzenetére
Erre vennék elő egy klasszikus poént:
Most hogy lassan megjelenik az A7S III, az azt jelenti hogy lenyomja az A7S II árát, vagyis lassan meg tudok venni egy A7S-t.
Egyébként amit én várok és remélek a rumorok alapján:
Panától egy fullframe GH5
Sonytól egy fullframe GH5
Canontól egy A7S /-lowlight +jó AF
Fujitól egy APSC GH5s
Blackmagictől egy GH5s /+RAWDe lehet egyszerűbb venni egy GH5-öt és rárakni egy boostert
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #10846 üzenetére
Az a baj hogy lehoztak egy FT5-ös rumort és mindenki tényként kezeli.
Az a Leica mount nem annyira hivogató, de én is egy fullframe GH5-re vágynék leginkább.Pana V-LOG: egy kicsit máshogy van implementálva. 1:1-ben ugyanaz a curve mint az SLOG3 (és a cineon) de csak nagyon limitált ranget használ, ha jól tudom már valami 82 IRE-nél clippel. A Highlight tartalék csak 1EV (vagyis ennyivel LEHET túlexpózni) a shadow lift brutális. Viszont a 10 bites codecnek hála szerintem elég facsarható még akkor is ha alexpós.
Itt egy teszt a GH5sel
Itt egy teszt az A7 III-al
Itt meg egy Alexa MinivelNa ezért kerülnek a cinema kamerák annyiba amennyibe.
Egyébként nekem is az a6300-nál az alexpó elmegy magentába a túlexpó meg elmegy zöldbe, csak mindkettőt korrigáltam. A magenta shiftet piszok nehéz mert minél sötétebb képrészleten van, annál erősebb a hatás.
-
taranis
addikt
válasz MrChris #10846 üzenetére
Hát el leszünk látva az biztos. Itt a 4K-s pocket, aztán jött a Nikon FF mirrorless, a Sony A7S III is jön hamarosan, a Canon EOS R is, az X-T3 is egy héten belül be lesz mutatva, és akkor ott az általad említett Pana FF mirrorless. Mindenki lassan felnyúlhat a polcra, ahol a felesleges millákat tárolja.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
-
kovsol
titán
Az előbb tesztelgettem én is az A6300 -al a magas ISO felvétel. Slog2 ben minden szép és jó volt, aztán gondoltam kipróbálom a EOSHD Pro Color 3 -t, meg profil nélkül is. Na ezeket a videókat visszanézve észrevettem, hogy egy pixel kéken virít fekete helyett. Ott hibás lehet a szenzor? Slog2 be ha átkapcsolom sehogy nem jön elő a kék pixel, más profilban meg ott virít amikor szinte korom sötétben videózok, és már szinte fekete minden. Ha van némi fény akkor eltűnik.
May the Force be with you!
-
MrChris
nagyúr
válasz Tuninger #10845 üzenetére
Ezektől az iso-któl a gx80-am messze van, 2k-ra downgraddel 1600, a 3200 szódával, felette már egyáltalán nem jó. Az is hozzátartozik, hogy kevés fényben tolja az ember az iso-t és akkor sok a sötét terület amin sokkal jobban látszanak a hibák. Ha 'elég' fény van de mégis 3200 az jobban elmegy, de ugye a kevés fény miatt emelnék, ha meg van inkább alacsonyabb legyen az erősítés.
Pana LOG-al is lehet ilyet csinálni?Olvastátok, hogy valszeg lesz FF Pana? Az lenne a csuda ha hoznák vele a GH5 ficsőröket, meg az ibis-t! Remélem az áraknak is jót fog tenni és konkurálnak majd egymással. Bár számomra megfizethetetlen és eleve luxus lenne. No meg a kedvelt gyutávjaim kapnak egy hatalmas árszorzót.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #10844 üzenetére
Majd lehet csinálok olyan tesztet is. Mindenesetre tapasztalat hogy SLOG2 ISO12800 ghosting = Normál profil ISO3200 ghosting. Márpedig normál profillal ISO6400-ig simán el lehet menni és csak felette, 8000től (vagyis SLOG2nél 25600 felett) lenne zavaró mértékű.
Egyébként az a vicc hogy egy 0EV-s ISO8000 SLOG2 sokkal jobban tud kinézni megfelelő post-processinggel szinte minden tekintetben mint egy 0EV-s normál profil ISO8000-ren és felette.Egyébként ezek az értékek 4K-ra érvényesek, 1080p-ben legalább 1, de inkább 2 ISOnyival romlik minden.
[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
Ez klassz összehasonlítás. Köszi.
Szerk.
#10842 Tuningernek ment[ Szerkesztve ]
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
Tuninger
Topikgazda
syC-cel folytattuk a beszélgetést privátban. Végül készítettem egy tesztet arról hogy érdemes e elmozdulni natív ISO-ról LOG esetén ha máshogy már nem lehet világosítani a képen.
Mindkét eseteben F2.8 1/25 volt az expozíció, ISO800 -1EV-re alullőve, illetve ISO12800 +3EV-vel túllőve.
SLOG3-Sgamut3 csak hogy a codecet is szivassuk.Szerintem jól látszik a felvételből hogy a dinamikát feláldozva (hiszen túlexpózunk) jelentősen csökkenthetünk a zajon, még akkor is ha csak az ISO-t tudjuk emelni.
Ennek megfelelően ha este az utcán filmezel és nem akarod hogy kiégjenek a lámpák, nagyon zajos lehet a felvétel. Vagy kiégeted a lámpákat de keményen és zajmentesek lehetnek az éjszakai felvételeid.
-
Tuninger
Topikgazda
Már írtam neked hogy ezek nem 10 bites kamerák, tehát teljesen máshogy kell értelmezni az ISO-t. Lekapcsolt lámpáknál F1.4-es obival ISO3200-6400 tájékán kifogástalan a kép. ISO800-on, utólag felhúzva viszont zajos lesz. És sávosodni fog a blokkosodás mellett, de csúnyán. Az ISO10000 feletti range valóban már extrém, de SLOG2-ben mindenféle próbléma nélkül elmehetsz 6400-ig.
-
syC
addikt
válasz Tuninger #10837 üzenetére
Esküvőn simán van olyan szitu, hogy az a6300-as kevés az 1.4es obival is. Tánc közben az alap, hogy minden létező fényt le kell kapcsolni. Az iso-t meg 800 fölé én nem szeretem vinni, afelett elkezd zajosodni. ilyen Tizenx ezres iso értékek engem nagyon hidegen hagynak.
Amúgy lehet hogy bmpcc 4k lenne nekem ideálni, mert szeretek manuálozni, de csak fix obival ( followfocussal ), ahhoz meg nincs értelmes zoom obi, illetve van, de k.drága és szintén gyenge fényerejű, szóval még mindig nemtudom hogy merre hogyan tovább.
•
-
Tuninger
Topikgazda
válasz taranis #10836 üzenetére
Ne is mond, mindig a racionalitást mondogatom magamnak A BMPCC4K-nak semmi racionális alapja nincs ha a run&gun shootingot vesszük alapul. Csak tegnap ráakadtam egy még decemberben készült összehasoníltásomra a6300 / 5D Raw / BMPCC RAW, és ACES-sel feldolgozva nagyon rendben van a BMPCC képe.
Csak ahogy állítottam 1-2 hete: most már nem a képminőség az elsődleges, mert az már minden kamerán patent. A használhatóság fontosabb. Szóval ezeket mondogatom magamnak
-
Tuninger
Topikgazda
Igen, tudom hogy képes a C200 RAW-ra, de 7000 euroért elvárható. Az FS5 is tud külső felvevővel RAWot, de az is 2,5 millában áll meg.
Mégsem tud egyik sem 10 bit tömörítettet belső kártyára.
Most hogy megjelentek a sample videók a BMPCC4K-ról, el is kezdtem számolgatni hogy mennyire jó lenne, de semmi valóság alapja a RAW rögzítésnek rendezvény videózásnál. 1 óra 300GB.
ProResben már barátibb. -
narumon
őstag
válasz Tuninger #10828 üzenetére
Az A6000 tényleg jobb a sötétben Ez fura.
Gondolom erre is megy speesboosterrel (Viltrox) Canon obi, mert ugye azok vannak otthon. A GX80-t néztem az nagyon nem áll össze nekem sötétben, az IBIS meg ilyesmi meg nem is lényeg, arra ott van az A kameraként használt GH5.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Tuninger
Topikgazda
1500 euroé
Előbb jön az A7S III. Ha az tudja, még akkor sem biztos hogy lehozzák a 10 bitet az a6500 utódjába. Ha az A7S III nem tudja, akkor pláne esélytelen.
Egyébként elég morcos lenne APSC 4K 60 10bit internal, ilyet sem az FS5 1,5 misiért, sem a C200 nem tud 2.5 misiért.
Épp ezért durva a Nikon Z6, ahogy Caleb Pike is mondja, mert 2000 + 700 euroból, vagyis még 1 milla alatt fullframe 4K 30p 10bit 4:2:2 LOG ProRest kapsz.
Egyébként F2.8 vagy az alatti obikkal már az a6300 teljesítménye is bőven elég minden elképzelhető low light szituációban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #10826 üzenetére
Nagyon fontos, hogy nem fotóról beszélünk!
Videonál hála a pocsék tömörítésnek, és a borzalmas mintavételnek, sokkal rosszabbul teljesítenek a régi gépek.Rengeteg teszt volt még 5D Mark II-nél RAW előtti időkben hogy pl ISO640-en jobb a zaj mint ISO400-on, illetve hogy ISO1250 fölé nem érdemes menni...
Csak azóta rengeteget fejlődött a feldolgozás. Tisztább a kép, más a mintavételezés, más a tömörítés az újabb kameráknál.
Kb egyébként hasonló teljesítményt nyújt zajban a 3 gép videó esetén viszont:
- az 5D soft, moirezik és aliasingol keményen, használhatatlan az AF, de van szép fullframe DOF és a raw lehetősége amivel másik ligába kerül
- az a6000 nagy dinamikát tud, részletgazdag a képe, tud 50 fps-t, és szinte moire-aliasing mentes. natív obikkal jó AF
- gx80: 4K lehetősége, szenzor stabi, jó színek.Fotónál azért nincs szégyelni valója az 5D2-nek, ISO3200ig nagyon rendben van, felette viszont gyorsan romlik. Ha fotózni vennék gépek, gondolkodás nélkül az 5D2-őt választanám a háromból, de azért itt 110 ezer / 120 ezer / 170 ezer forintos árakról beszélünk, szóval azért ez a legdrágább a háromból.
-
syC
addikt
Kipróbáltam a "sima" gh5-öst a kites 12-60 f2.8-as obival. Egy kicsit csalódás volt. Csak 2 órát tudtam elszórakozni vele, és az jött le, hogy 1600isotol kezdve elkezd zajosodni sajna. A kinti felvételekkel nincsen gond. A caf elég gyenge volt a tapasztalatok alapján, sokszor keresgélt, még kint is.
Megkellene nézni egy gh5s-t is.
•
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #10821 üzenetére
Ha nem RAW-ban gondolkodsz akkor a teljes Canon vonal teljesen ugyanazt a képminőséget hozza. Az 5D Mark II tökugyanazt a képet adja mint az 550D ha nem használsz rawot. Persze, ISO-ban feljebb lehet menni, de 1600on már az sem olyan acélos.
B-roll-ra A6000-ret vagy GX80-at vennék. Sőt még egy A5100on is érdemes lehet megfontolni.
Ha RAWoznál akkor az 5D maga a csoda, de 64GB RAWban masszív 14 percre elég.
Esetleg EosM-re lehet érdemes rámenni most hogy szanaszét tweakelték a raw videóját. Persze nem árt hozzá 256GB-s SD kártyaEgyébként mivel itt mindenki el van ájulva a Samsung NX500-tól, az lehet még egy jó alternatíva
-
taranis
addikt
Érdekesség: A.I. GigaPixel
Mivel a videó alapján eléggé fekete mágiának tűnt, ezért kipróbáltam. Összességében, ha az AI talál valami meghatározható mintát, akkor jó lesz az eredmény. A következő két példa 1080p-s videókkal készült, dupláztam a programmal felbontást 2160p-re, majd 300x-on néztem a különbséget:A modell szeme eléggé meghatározható dolog az AI által, így ott elég jó az eredmény:
Viszont itt egy bárpult, aminél a konverzió eredményét némi élesítéssel és zajszűréssel el lehet érni:
Annyi baja van, hogy nálam dedikált GPU nélkül 80mp volt egy frame konverziója. Gondolom GPU-val sem fog vágtatni, így videóra nem túl ideális, maximum ha van egy külön gép, ami csak ezen dolgozik, és nem gond neki napokig menni.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
Aki követi úgyis látta, de azért legyen itt, két további Pocket 4K videó, bőrszínekkel:
Models Walking at Night
Models Walking in Daylightcolorizer.net
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #10814 üzenetére
Gondolom technikailag sok minden megoldható lenne, csak ott van nekik az EVA1 olcsóbb RAW megoldásnak. Mármint olcsóbb, mint a Varicam-ek
colorizer.net
-
hibavissza
veterán
válasz taranis #10807 üzenetére
Mondjuk az érdekes, hogy a GH5-ben miért nincs RAW. Akár külső rögzítőre. Szinte az összes Canon váz tuja ML hack-kel. Ez vajon a szokásos Pana marketing öngól vagy lehet ennek technikai akadálya? Mármint a Gh5 RAW-nak. Nem mintha rámennék a RAW videóra. i7 6700-zal is fél délután egy 1400 képes Timelapse. Persze a kunyhósak hírből sem ismerik a CUDA magokat 2018-ban....
-
narumon
őstag
Low light kérdés. Itt a nagy újítások közben azt vettem észre, hogy közben régi egészen jó "kamerák" ára ment le a béka feneke alatt, szóval akár a B rollt is cserélhetném. Erre a célre most a régi GH2 és 550D vannak. Viszont azt nézem, hogy egészen baráti áron lehetne Canon 5D Mark II-t venni, ami azért csak full Frame, tehát az 550D-nél mindenképpen egy használhatóbb szerkezetet kapnék. Vélemény?
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
syC
addikt
válasz taranis #10807 üzenetére
Ez ilyen "gombnyomásra na most fókuszálj" dolog?
Aha. És ha jól érzékelem, annyira nem szuperál jól, mármint nem halál pontos, meg nyilván ha folyamatosan nyomod a button-t, akkor nem kapsz caf-et
mod: viszont mivel ez is m43-es , ha veszek mellé egy gh5 /gh5s-t akkor az obikat fogom tudni pakolgatni egyikről a másikra, ugye?
[ Szerkesztve ]
•
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #10802 üzenetére
Hát abban, hogy RAW. Cserébe nincs IBIS, nincs CAF, szóval manuálozni kell. Mondjuk nem igazán egy kategória a két váz.
syC: According to Blackmagic, the new “Pocket” Cinema Camera 4K offers: “single auto focus as you can with the existing Pocket Cinema Camera. We do not have continuous auto focus but we are reviewing the possibilities of adding that feature at a later time.”
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #10804 üzenetére
A tengerpartos slideresek azok nekem is tetszettek.
A filmes hatas: pont a highlight rolloff, es a midtones kontraszt kezeles, ami aregebbi BMPCC-nel akkor jott elo hogyha a ProRes felvetelre raraktad resolveban a rec709 LUT-ot. Valahogy meg lhet ismerni annak a kameranak a kepet. Iszonyat sokat meloztam vele hogy anno az 5D Rawot olyanra gradeljem illetve az a6300zat is.Itt egyebkent nagyon tetszik a kontraszt kezeles, illetve a shadow rolloff, van tónus a sötétben rendesen, es rendesen exponalt a highlight, csak kicsit eros a kontrasztja. HDR-ben ez nagyon jol nezne ki.
SyC: van benne AF, már az eredeti BMPCC-ben is volt, de azon nagyon sokat kell fejleszteni hogy ertekelheto legyen
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz taranis #10799 üzenetére
Ez egy nagyon jó kis gépnek néz ki, ha lenne benne af támogatás, még az ibis hiányt is simán el tudnám nézni neki, pláne ennyiért.
mod: ha minden igaz, holnap lesz lehetőségem kipróbálni egy gh5-öst, melléteszem a kis a6300-ast, bár sok értelmét nem látom az összehasonlításnak, nem egy kategória. Főleg a low-light performance-re és/vagy af képességekre leszek kiváncsi.
[ Szerkesztve ]
•
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest