Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van egy softboxom spigot csatlakozással. Szeretném felrögzíteni egy szabványos videóállványra, amin 3/8" csatlakozás van.
Hol találok átalakítót hozzá? Nem segít a google.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mi a véleményetek erről a világításról? Olcsóbb 1000 lumen környéki LED-ek mennének bele, amik megtalálhatóak sok webáruházban 95-s CRI-vel.
[link]
Van-e valami hátránya a mainsteam drága softboxokhoz képest? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Nektek melyik fajta color grading tetszik ami borult időben készült videónál van?
Egyszerűen nem tetszik semmi olyan ami nem napsütésben lett készítve. Tönkreteszi az egész videókészítés iránti motivációmat. -
ReSeTer
senior tag
Az égőről nem ír semmit, hogy CRI 90% megvan-e.... Ahogy néztem sehol se kapható ilyen égő egyébként, vagy csak én vagyok hülye? Egyébként magát a tartót meg az égőt megveszem náluk külön, akkor olcsóbban jön ki, mintha szettben venném. Milyen hülyeség ez már? Még fel is ajánlja, hogy "szettben olcsóbb" és odarakta a drágább árat. Vagy valami hiányzik?
Szerk.: Megvan, a tartólábat nem vettem bele.
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Tudtok ajánlani valami világítást videóhoz max 20000 Ft-ért?
CRI jó lenne ha 90% meglenne. Egyéb követelmény annyi, hogy minél fényesebb. Egy szoba sarkot akarok megvilágítani normálisan, de amiket találok ilyen kis LED paneleket, azok 850 lux-ok max, ami kb elég a semmire. Jó lenne ha LED lenne, de azért ha tudtok valami jót, akkor lehet nem LED is.Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
Én azt nem értem, hogy miért olyan prémium dolog a 10 bit felvétel.....
Az ember tanulna color gradinget, de egyszerűen nincs gép, ami nem feltétlen jó minőségű, de 10 bit-es felvételt rögzítene.... olyan 200 ezer környékén. -
ReSeTer
senior tag
Miért jobb ez az új Sony egy Blackmagic pocket cinema camera 4k-nál ha nem kell autofocus, meg van normális megvilágítás a helyszínnek? Csak keresem a azt a plusz 1 millát amiért drágább. Én nem látom.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Tudtok ajánlani videózható témát (nem pénzkeresési lehetőség), ha nem szeretnék embereket, meg esküvőket videózni, és nem tudok elutazni "szép" helyekre? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
[link] Ez megtalálható .de oldalon is. Valami vélemény? Nem igazán találok ezen kívül ennyiért. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van valami észrevehető veszteség ha davinci-ből XVACS videót exportálok DNXHR-be, hogy utána majd Handbrake-kel exportáljam normálisan? -
ReSeTer
senior tag
Köszönöm a válaszokat, megnézem melyik lenne legalkalmasabb az én stílusomhoz.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mit ajánlotok stabilizáláshoz, minél olcsóbban, kizárólag a mikró mozgások ellen?
Tehát nem baj, ha mozog a kamera, de ez a kicsi rezgő mozgás eléggé amatőr.
Manuális objektív 80mm körül. -
ReSeTer
senior tag
Szerintetek melyiket bocsájtja meg jobban az emberi szem?
Csúcsfény részletvesztés
Árnyék részletvesztésSzerintem az árnyék annyira nem fontos. Nincs is annál szebb, amikor látod a faleveleket tűző napsütésben is.
-
ReSeTer
senior tag
Én se vágom, hogy mi bajotok a videóval, sehol sincs kiégve.
Mutattok olyan videót, ahol elégedettek vagytok a color gradinggel? Csakhogy tudjak hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van valami tapasztalat velbon videomate 538 állvánnyal kapcsolatban? Amatőr hobbi használatra kellene. Természetesen videózás a szempont. Sony a6300 lenne rajta. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
[link] Itt van egy videó. Az a kérdésem, hogy merre induljak el ha ezt a látványt akarom elérni color grading szempontjából?
Gondolok itt arra, hogy egy color corrected kép a kiindulási pont.
Így nekem első ránézésre:
- Sötét színek
- Nagy kontrasztViszont, hogy melyik szín merre van változtatva azt nem igazán látom még. A szaturáció is kérdés.
Tudtok valami irányt adni? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van valami módszer a panning által okozott homályosodás ellen?
Sony a6300 4k legjobb minőségnél szinte a legkisebb oldalirányú mozgásra már homályosodik. Amennyiben lehet, Davinci Resolve-ben talalhato megoldas lenne a legjobb.Köszönöm
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Tudtok ajánlani valami normális oktató anyagot color gradinggel kapcsolatban?
Youtubeon csak orange and teal van mindenhol, én meg triadic vagy analogous color gradinget szeretném megnézni hogyan csinálják.
Lynda? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ha rövid filmeket akarok csinálni, mi hátrányom van abból, ha 25fps-el csinálom?
Vizuálisra gondolok. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mindenhol azt írják, hogy alig észrevehető különbségek vannak sony aps-c és m43 között. Én állandóan vitatkozok ezzel, főleg tűző napfényben, nekem a panasonic olyan valóságtalan fényeket produkál, míg a sony olyan mintha ott lennél.
Találtam egy ilyet, ami eléggé érdekes: [link]
A videó: [link]
A bekarikázott részeken mi történik? Színek mások, de nem úgy, hogy más, hanem nem ugyanakkorák a foltok, nem addig terjednek, mintha nem is ugyanaz a kép lenne. Olyan mintha a panasonic nem rendelkezne annyi színárnyalattal, inkább beszínezi ugyanolyanra azt a területet. De ez azért gáz lenne, mert mert nem egy árnyalat különbség van közöttük.
Mi lehet az oka a különbségnek? -
ReSeTer
senior tag
válasz #54625216 #11152 üzenetére
Igen a gradelés fontos lenne, még a 4k se lenne fontos, de hát a Sony A6000 videója nem valami szép, olyan mintha köd lenne az összes előtt, legalábbis a youtubeon találhatóak között. A XAVCS kecsegtető, de megint semmi plusz részletet nem kap tőle az A6000 (youtube alapján).
Úgy volt a terv, hogy A6000 ha olcsóbb meg torzítás mentesebb a nagylátószög hozzá, aztán majd A6300, de ahogy látom egyből azzal kellene kezdenem, csak hát ennyiért eléggé túlárazottnak tekintem, meg vannak benne felesleges dolgok, mint az időjárás állóság. (nem felesleges, csak megtudnék lenni nélküle).Panasonic gx80 képe meg olyan videós nekem. G7 shutter shock miatt nem kell (fényképezésre is használnám azért, főleg épületekre, meg tájakra, szóval megint széles látószög).
Mondjuk az sokat segítene, hogy ha valaki dobna fel egy gx80 4k videót gradelés nélkül Sharpness és Noise reduction -5 értékekkel. Vimeo-n meg Youtubeon is szerintem mindenki érintetlenül hagyja, mert alapvetően egy utazós kamera, akik veszik, azok ilyenekkel nem foglalkoznak, miközben az A6300-at azért sokan slog miatt veszik, ami már eleve szerintem azt a képet adja (tipp) ezért nem tudom normálisan összehasonlítani, a videó leírásokban meg nem említenek semmilyen beállítást.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Melyik rendszerből lehetne megoldani olcsóbban ezeket az elvárásokat?
Jó videó, lehetőleg ne "videós" kinézet, hanem inkább olyan filmes.
Objektívek:
Kellene egy darab nagylátószögű mondjuk 2 környéki fényértékkel, FIX, nem zoom
Portré FIXAzért kérdezem tőletek, mert nézegettem én ezeket az árakat, de pl Sony APS-C rendszernél kb csak a sigma meg hasonló gyártóktól származó objektívek jöhetnek szóba, de nem akarok abba a hibába esni, hogy olcsónak olcsó, de hulladék, ugyanannyiért van m43-ban szebb.
A filmesebb kinézet miatt a Sony felé húzok, de elég húzós ára van az A6300-nak, viszont az objektívek miatt meg az mft elég necces árazás miatt (itt a nagylátószögre gondolok). Úgy vettem észre, hogy nagyobb szenzorra olcsóbb lenne a nagylátószög?
Lehet már összekavarodtam. -
ReSeTer
senior tag
válasz MrChris #11063 üzenetére
Igen, erre gondoltam, és ami videó linkelve van, azon pl nem is látszik úgy, hogy nagyon gyorsan mozgatná a kamerát. Mégis hogyan veszik fel az emberek akkor a futást meg az ilyeneket?
Meg nem is kell mozgatni a kamerát, gh5-nél láttam olyat, hogy a csávó csak mozgatta a fejét a kép egyik széléből a másikba és már ott is nagyon látszódott.
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ti mit csináltok, hogy elkerüljétek a Panasonic 4k videóknál a "panning" féle akadásokat?
Eddig is benne volt sok videóban, de ma láttam egy nagyon durvát. Nézhetetlen volt, amint megmozdította a kamerát.Hol rontják el? Elvileg dpreview fórumon is van róla szó, és ott akik panaszkodtak, azok a shutter speed-et 24fps-hez 1/48, vagy 1/50-re rakták, tehát elvileg ez nem probléma.
Esetleg valamit a videószerkesztésnél rontanak el, hogy pl nem jó fps idősíkra rakják be?
-
-
ReSeTer
senior tag
Hogyan lehet az, hogy a gx80 fullhd-ja hulladek a g80-ehoz, amikor ugyanaz a szenzor van benne?
Szamomra ez erthetetlen. -
ReSeTer
senior tag
Akik itt hobbiból videóznak, ők mit videóznak?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
[link]
Látjátok a videón azt, hogy a leveleken átszűrődik a fény, főleg az alsó részen?Ezt az átszűrődést el lehet érni Panasonic gx80-nnal mondjuk? Vagy tudna valaki mutatni, hogy milyen azzal a géppel, vagy g7, g85... csak ne gh5, mert gondolom az már teljesen más.
Tudom, hogy gradelve van a videó, de szerintem nem azon múlik.
-
ReSeTer
senior tag
válasz Tuninger #10658 üzenetére
Ha növelném kicsit az összeget akkor is csak ez a kettő maradna, mert a Fuji X-T2 ami már jó videóval van 500k majdnem, akkor ennyiért már a Blackmagic pocket cinema camera 4k, aminek majd a fényereje lesz kérdés, Sony-k nem opciók a túlmelegedés miatt....
tehát, maradt a Panasonic megint, vagy Blackmagic, de fél milla az már nem hobbi szint.Ami igazából elrontja az egészet, az az, hogy engem a color grading része érdekelne a legjobban.
Na most log videót egyik se készít csak Panából 250 felett.
Nagyon drágán mérik a videózást.[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ti milyen kamerákat használtok hobbi célból? Egyszerűen nem tudok dönteni, mert szerintem nincs normális 200-ért.
Panasonic: Több fény kell
Sony: 2x túlárazott
Fuji: nem jó videó
Canon: Nem annyira jó videó, de kicsit jobb mint mint a Fuji
Más meg nincs is.Adapterezni meg speedbosterezni meg nem akarok, mert az meg megint csomó kiadás.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Tudtok valami olcsó kétkezes stabilizátort MILC-ekhez?
Ne motoros legyen, hanem a hagyományos. Vagy legalább az árukat mondjátok, mert én csak 100 ezer felett találtam, ami vicc. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Lehet úgy már tömörített mp4-et transzkódolni dnxhd-ba, hogy ne legyen veszteség?
Ha igen, milyen egyszerű ingyenes megoldás létezik, amihez nem kell parancssor meg hasonló, tehát mezei user is tudja használni? -
ReSeTer
senior tag
Van bármi értelme úgy videózni, hogy lehúzza az ember a szaturációt meg a kontrasztot, tehát semmiféle profilt nem használ, csak ezt a két értéket lehúzza?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mi a baj ezzel a videóval? Olyan minősége van főleg a fényes részeken, mint valami okostelefonnak.
[link]
Sony A6000-rel láttam már jobb minőséget is, de gx80-nál is.
Melyik beállítás a rossz?[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
válasz hibavissza #9796 üzenetére
Mert mindenhol írják, hogy úgy érdemes, meg könnyebben birkózik meg vele a gép is, mert nem tömörített.
Mi igaz ebből? Most nem feltétlen prores-re gondolok, hanem a másik-ra, aminek nem jut eszembe a neve, de az is pro codec. -
ReSeTer
senior tag
Ti mivel és mire konvertálnátok át AVCHD videót, szerkeszthetőség szempontjából?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ti hogyan oldanátok meg a mozgás közbeni manuális fókuszálást, úgy, hogy nem nyomod az arcodhoz a vázat (mert ugye akkor oda a stabilizálás)? -
ReSeTer
senior tag
Helló, olvastam, hogy ha 4k videót 1080p-be exportálunk, akkor nyerünk színmélységet. Na de ahhoz, hogy ez látszódjon is, color gradinget is végezni kell, mert gondolom ami a felvétel pillanatában elveszett szín, az nem fog csak úgy visszajönni attól, hogy lett helye.
Hülyeség?
-
ReSeTer
senior tag
Hi!
Ide elvileg jobb feltenni ezt a kérdést:
Ezt legyetek szívesek nekem megválaszolni. LUT lenne ez? Ha igen, mi lehet a neve, és lelehet tölteni valahonnan, vagy ez ilyen szakmai titok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Magisk
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Saab, Volvo topik
- EA Sports WRC '23
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA