Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
Janika(1982) #14698 üzenetére
Én a török kávét kóstolnám meg a képről
-
-
Janaboy
veterán
válasz
pinnacle #14694 üzenetére
Nagyon egyéni hogy kinek mi a jó a fülben.
Nekem half in-ear pálcikás van és annál komoly hátrány, hogy könnyen kiverhető a fülből.
Ezzel szemben a Sennheiser Momentum 2-t nem tudom olyan könnyen kiverni (az sima buds forma).Amúgy a QCY T13 kedvelt hangban meg mindenben és olcsó, mehet a kísérlet
Amúgy meg maradnak a teszt oldalak és ott kell keresgélni (összefoglalóban találsz pár linket). -
pinnacle
nagyúr
-
FJC
senior tag
válasz
-NoVa- #14692 üzenetére
Amennyiben olvastad amit írtam, láthatod, hogy azt mondtam, hogy hallgatólag elérik a vezetékes szintet.
Szigorúan véve viszont minden BT codec újra kódol, veszteségesen.
A veszteségtől még lehet hallhatóan teljesen átlátszó...
Egy szóval sem bántom a BT dolgokat, én is használok jó néhányat (teljes elégedettséggel).
Csak szigorúan nézve a kérdést, a vezetékes lehet jobb minőségű... -
-NoVa-
veterán
Nope. Egy LDAC codeccel sokkal tágabb a korlát, mint gondolnád a TWS-ekből következtetve. Mint térben, mind részletességben amíg nem megyünk el high bitrate lossless formátumok felé (eltartott kisujjal zenehallgatás), kompromisszummentesen hozza a vezetékes minőséget. Az akkuidő miatti spórolós dinamika, és alulhajtott driverek a TWS-ek valódi gyengesége, meg az, hogy a valódi hangolást DSP-vel váltják ki. Utóbbi fejlődik, előbbinél a következő MEMS generációnál ígérnek nagyobb durranást (avagy tényleg kompromisszummentesen átható basszust), de ígéreteket csak utólag illik elhinni.
Azért emlegetem a Go Pod-ot, mert az 32 Ohm-on lead oldalanként 120mW-ot, az átlagos 25mW körülivel szemben. Az már kihoz egy igazán könnyen hajtható fülesből mindent. És azért használom hozzá a 8 Ohm-os 5 armatúrás RSV-t, mert más, nehezebben hajtható füleseket közel 10x annyi teljesítménnyel használok vezetékes környezetben. Vagy 30x annyival csöves erősítőről.
A teljesítmény és a jól párosított forrás nagy úr. Néha a vezetékes témában írnak élménybeszámolót azok, akik belehallgattak a cuccaimba, már amennyire szavakkal leírható a hallott élmény. -
FJC
senior tag
válasz
pinnacle #14688 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék: a vezeték nélküliek hallhatóan megközelítik a vezetékest.
Minden BT kodek veszteséges tömörítést használ, ez elviekben gyengébb minőséget jelent, de a különbséget nem lehet könnyen észrevenni. Főleg mivel, nem tudsz gyorsan fülhallgatót cserélni, nehéz az összehasonlítás...
Normál igények esetén (kivéve a minőség vadászokat) teljesen élvezhető szinten vannak a BT fülesek. -Gyenge minőség ettől függetlenül van bőven köztük... -
SirRasor
addikt
válasz
-NoVa- #14687 üzenetére
Semmivel se hallottam ki többet az FD7-ből az M6-hoz képest a Fiio K7 + balanced kábellel.
..vagy ott ért véget a fülempinnacle gumiharang az nagyon szubjektív, úgyhogy nem mérvadó, hogy nekem mi a jó.
Egyébként az FH1-hez kaptam "balanced" jellegűt: nagy méretű, közepes magasságú és széles szájú.
Egyébként igen; sokkal rosszabb minőségre számítottam. Ezek alapján egy 50-60k-s TWS már akár hozhatja is a 25-30k-s madzagos minőségét, bár ez csak spekuláció a részemről. -
pinnacle
nagyúr
válasz
SirRasor #14686 üzenetére
Köszi! Úgy emlékszem régebben azt mondták, hogy a vezetékes fülesek minőségét nem tudják a vezeték nélküliek hozni, de akkor ezek szerint ez lassan már nem igaz. Már csak azt kell kideríteni, hogy egyedi hibás Redmi Buds 5-öt kaptál vagy ez általános, illetve firmware frissítéstől megjavul majd.
Milyen gumiharagra cserélted? Samsung EHS64-nek is nagyon jó van, vékony szilikon. -
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #14686 üzenetére
Az FD7-ben szerintem sok tartalékot hagytál, az meghálálja a komolyabb forrást. Csak épp ezáltal rendszerszinten még sokkal durvább ugrás árban, mint pusztán a füles ára, az FH1 alá bőven elég valami dongle vagy olcsó BT DAC/AMP. Egy UTWS5-tel párosítva leadja, amit tud.
Mikor/mire/hol/mennyiért vonalon számomra az ifi Go Pod + SoftEARS RSV egy idilli kompromisszum, ami már nem hagy óriási hiányérzetet a hangjában a vezetékes megoldások mellett, de kellően mobil, és kényelmes mászkálni vele bárhol.
Viszont mikrofon minőségben, főleg zajszűrésben akkora visszalépés a Buds2 Pro-hoz és a Sony LinkBuds-hoz képest, hogy munkára, telefonálásra csak azokat használom, a vezetékes cuccok meg az Go Pod marad tisztán zenére. -
SirRasor
addikt
válasz
Janaboy #14684 üzenetére
Ha hibás, akkor mindig rossz. De ez van, amikor jó. Ezért mondom, hogy bugos a firmware.
Na összehallgattam a füleseket. Legrosszabbtól a legjobbig nézzük sorban (tudom, fura összehasonlítás 4 madzagos és egy TWS
):
Forrás FiiO M6 (LDAC/HWA/aptX/aptX HD/SBC Bluetooth support)5. Sony MDR-EX50 - Egy nagyon régi füles feleségemnek: kár volt betenni a fülembe, nem tudok róla nyilatkozni a jó ízlés határain belül. Mint a Sokol rádió. Haza se viszem, megy a kukába.
4. JBL Endurance Run (ebből van BT-s is!) - Ennek már elfogadható a hangja, de elég lapos az egész: mintha a falhoz szorítanám a hangokat. Erős V karakter, közepe leheletnyi van. A mélyei meglepően jók mennyiségben - minőségben már annyira nem. A magasai szegényesek, de azért vannak és nem bántóak. Sporthoz szerintem elfogadható - gyakran viszem ezt is futni és menet közben nincs hiányérzetem.
3. Redmi Buds 5 - (gyári gumiharang nekem nem jó: tettem rá akkorát, ami az én fülemhez passzol és teljesen szigetel) Érezhetően jobb, mint a JBL, viszont ezt a drivert legalább 10 órán át kéne járatni, ami most nem lehetséges. A mélye domináns, de az alsó tartományban a részleteknek és minőségnek semmi nyoma, ami simán lehet a járatás hiánya. Karaktere kb. olyan, mint a JBL-nek (erős V), csak az egész mégjobban eltolva a magas tartomány felé, mivel Xiaomi (a kínaiak jobban szeretik a magaskiemelést) Cserébe a közép, de legfőképpen magas tartomány elég részletgazdag és élvezhető - már-már kissé fárasztó hangjával. Ha az árcédulát melléteszem, akkor ez egy teljesen jó vétel.
2. SoundMagic E10 - Ez a legkiegyensúlyozottabb az összes között: majdhogynem teljesen neutrális. Cserébe unalmas de mikrorészletek itt-ott előjönnek. A hangszerek jobban elkülönülnek, mint a fentieknél és kezd kialakulni normális térérzet. Ez kb. a belépő audiofil szint minőségben, de a Redmi Buds 5 teteje is kapargatja és szerintem járatás után egy Hi-Res plecsni is járna neki.
1. FiiO FH1 - tudom, nem fair összehasonlítás, de most megint ez a legjobb tagja a füleseimnek. Leszámítva a Sony-t az elején, elég kis inkrementációkban változott a hang egészen eddig. Itt egy akkora ugrás van minőségben, ami betűkkel nehezen kifejezhető. Betettem A-B-zni a Redmi Budssal és..hát igen, ezzel a zenének megnyílik a lelke. Hangszerek teljesen és tisztán elkülönülnek, érezni a hang textúráját (elég hülye kifejezés, de amikor meghallom, pontosan ez a kifejezés jut eszembe), teljesen el tudok veszni az élményben. Azért ez is V-karakteres, de mégse érzem, hogy az alja elnyomná a közepét - szépen elkülönülnek a tartományok.
Csak összehasonlításként a SM E10 és a FiiO FH1 között sokkal nagyobb a szakadék, mint az FH1 és az FD7 között, pedig árban..khm..Szóval most, hogy így kihallgattam magam, szerintem 16k-ért a Redmi Buds 5 teljesen vállalható hangot tesz le az asztalra. Sportoláshoz egyértelműen elég a zenei élmény, de kis kompromisszumokkal akár otthoni zenehallgatáshoz is kellemes társ.
Viszont! Biciklizésnél sapka alatt is elég szépen összeszedi a szélzajt, úgyhogy szerintem ahhoz nem valami jó.
-
K.B.K.
kezdő
válasz
FuRiONight #14683 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint akkor leszel csak előrébb a Buds Pro 2-vel ha kedveled a kevesebb basszussal operáló hangzást. Sok különbséget egyébként nem tapasztaltam, mindkettő kényelmes viselet volt, a SAmsung töltőtokja kisebb, jobban elfért a zsebemben. Hangzásban előrelépés egy Technics EAH-AZ60, Sennheiser Momentum 3 (4 de azt még nem próbáltam) vagy egy Sony-WF-1000MX4 lenne. Ezek közül nekem a Sony tűnt legalkalmasabbnak játékra, de igazából nem erőltetném ezt a vonalat. Ja, egy fontos dolog: "érzetre" a Buds Pro 2 sokkal jobban szólt amikor Samsung telefonnal használtam. -
FuRiONight
addikt
Hali!
Karácsonyra kaptam egy Anker soundcore Liberty 4 fülest.
Keveset használom, mert játékra teljesen alkalmatlan.
Mivel Samsung telefonom van, elgondolkodtam, hogy egy Buds 2 Pro-val lehet jobban járnèk.
A kérdés: megèri váltani? Hangja milyen a Liberty 4-hez kèpest? Gaming Mode vagyis Low lacenty Mode támogatott e?Előre is köszönöm
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SirRasor #14681 üzenetére
Köszi! Azt nem írtam, de pont ilyen "pálcikás" kellene, talán jobban megmarad a fülemben. Árpád hídon egyszer a Honort is kifújta a szél, csak kapkodtam utána.
Ha ahhoz képest, amilyen füleseid vannak, jó a hangminősége, akkor biztos jó nekem is. Mondjuk azért jobb lenne valami stabilabbat találni. Néztem, hogy talán csak egyedi hibás a fülesed, de más még nem írt róla.
-
SirRasor
addikt
válasz
pinnacle #14680 üzenetére
Redmi Buds 5?
Hétvégére bent hagytam munkahelyen, holnap akarom visszaküldeni.
Viszont holnap beviszek pár madzagos fülest és összevetem a minőséget. Még a végén pont a hangminőség miatt fogom megtartani
A FiiO FD7 már nincs meg, de a zenei élménye még benne él a fülembenHolnap délelőtt megpróbálom összehozni a leírást, viszont emlékezetből szép tisztán szól, nincs alapzaj, instrumentális szeparáció rendben van, van a zenének alja, közepe, teteje, de nyilván sok mikrorészletre ne számíts. Szerintem sportoláshoz nem kell jobb minőség (mondom úgy, hogy megint a FiiO FH1-el járok futni
)
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 20k-ig, melyik In-ear TWS fülhallagatónak van a legjobb hangminősége, ami ha egyáltalán lehetséges, van olyan, mint a vezetékes füleseké? Honor Choice-t vettem régebben, nem rossz, de nincs olyan telt hangzása, mint a 3000Ft-os Samsung EHS64-nek, és a mikrofonja is gyengébb. Viszont elegem lett a kábeltörésből, azért inkább vennék egy jó minőségű vezeték nélkülit. Remélem azért nem olyan nehéz elérni az olcsó vezetékes füles hangminőségét. Ha ez nem lehetséges, csak Neckband-es fülessel, az is jó, legalább nem törik meg. Ha kell lehet drágább is, de azért jó lenne 30k alatt.
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Van itt esetleg olyan valaki, akinek van Sony INZONE Buds a birtokában?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Viper26 #14674 üzenetére
"Redmi fülesek mennek gond nélkül iPhone-al is?"
FYI. → Redmi Buds 5 -
Viper26
nagyúr
Sziasztok,
Redmi fülesek mennek gond nélkül iPhone-al is?
-
Davka1345
csendes újonc
Sziasztok!
Fülhallgatót szeretnék vásárolni, de sajnos nem értek a témához, ezért segítséget kérnék a választásban. Androidhoz használnám, zenehallagatásra buszon, edzéskor. Legyen tartós, mert nem olyan régen vettem egy JBL 200 TWS-t és egy hónap alatt megadta magát, legalább 2-3 évig szeretném használni. Maximum 20-22 ezer forintot szeretnék rá költeni! Köszönöm a segítségeteket előre is! -
HurkaLES
tag
Sziasztok!
Van egy redmi buds 3 pro Bluetooth fülhallgató, ami telefonhoz/ órához csatlakoztatva teszi a dolgát tökéletesen. Viszont hozzá szerettem volna csatlakoztatni a Tv-hez( Samsung Q80A ) viszont nagyon rossz a minősége. Recseg,ropog halk, tehát teljesen rosszul működik. Valaki tapasztalt már egyébként ilyen problémát? ( Egy másik, honor Bluetooth fülhallgatóval próbáltam már régebben azzal tökéletesen ment. Volt egy másik redmi buds 3 pro fulesem azzal sem ment azt hittem az gyári hibás, de most ezzel az ujjal sem megy) -
SirRasor
addikt
válasz
fecaga21 #14670 üzenetére
Csak azért írok, mert részben kapcsolódik a keresgélésemhez:
Jó (mennyiségi, minőségi) basszust csak zárt fülessel kapsz, tehát IEM-et keress.
Én is JBL-t keresek, mert feleségem JBL Wave 300-ával semmi gond nincs és elég jó minőséget képvisel, de hangminőségben nekem kevés és nem IEM.
Jelenleg nem találtam olyat, amit ne szidtak volna valamilyen fórumon.Bepróbálkoztam egy Xiaomi Redmi Buds 5-el, aminek a hangzása nagyon rendben van (a mélyei is elfogadhatók), de ott meg a firmware bugos és csomószor nem érzékeli, ha kiveszem vagy visszarakom a fülembe.
-
fecaga21
senior tag
Jabra elite fülhallgatókra sok a panasz, hogy kényelmetlen, de biztos jó minőség lehet, JBL-eknél van olyan ami bátran ajánlott kategória és jó méllyel, basszus tartománnyal rendelkezik, vagy mit ajánlanátok olyan 30.000-ig?
-
Xtomi
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani (csak) telefonáláshoz olcsóbb bluetooth fülhallgatót? Legyen jó a mikrofonja (halljon tisztán a másik fél) és ne dobálja el a kapcsolatot. 5-10 ezer maximum. -
fecaga21
senior tag
Olyan 15-25.000 kategóriában milyen vezetéknélküli fülhallgatót ajánlanátok akár ali-ról,akár hardveraproról aminek normálisnak mondható basszusa van?Leginkább melóba kellene,neha sorozatozáshoz,csak nagy a hang,levegő szivárgás stb. Van egy Sony fejhallgatóm egy WH-CH510-es Sony-m,az nem volt 10.000 minőségileg jó erre a célra,csak ezt nem tudom felvenni melóba értitek.
-
tomp
félisten
Tegnap átvettem a csere NeoBuds Pro 2-t. Most meg nem merem feltekerni a hangerőt, nehogy megterheljem...
-
K.B.K.
kezdő
válasz
Peterzon94 #14657 üzenetére
Szia,
HardverAprón pont van fent bontatlan Buds Pro, olcsóbban mint az FE. Bizton mondhatom jobban szól mint az utóbbi.
-
Peterzon94
tag
Sziasztok,
valakinek van tapasztalata, egy buds fe szólhat úgy, mint az 1. genes airpods pro? Androidra váltás végett jó lenne fülest is váltani. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janika(1982) #14650 üzenetére
Ez szerintem nem az L4NC-hez való EQ. Egyrészt szerintem ilyen beállítás mellett senki sem szívesen hallgatná, másfelől a Soundcore fej- és fülhallgatóinál nem ilyen freki osztások szoktak lenni (hanem: 100-, 200-, 800 Hz, stb.)
-
RedCactus
senior tag
válasz
Williamgrant #14653 üzenetére
... ahogy elégedett vásárlókkal is.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Janika(1982) #14650 üzenetére
Ómájgod, azért mert ez egy példa beállítás az egyéni eq-ra hogy ne egy csík legyen a screenshototon.
-
RedCactus
senior tag
válasz
rajzol01 #14649 üzenetére
Ez nem gumis, elfogadható hangja van és most valamiért elég olcsón beszerezhető. Soundpeats TrueAir2
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
Williamgrant #14648 üzenetére
Huh,jó sok basszus van rajta,magas alig van kiemelve.
-
rajzol01
tag
Sziasztok,
van egy kb 2 euros ali expresses single bt fülhallgatóm, ami furcsa mód 2 éve frankón teszi a dolgát, de cserélnék egy olyanra ami végre párban van, többet bír, képes valami kis zenei teljesítményre is. Nem gumis. 10.000 Ft körüli összeget szánnék rá.Köszi szépen ha tudtok ajánlani.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Janika(1982) #14647 üzenetére
Hogyne lenne.
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
noblem1983 #14646 üzenetére
Programja nincsen?
Vagy alapból,ilyen túltolt?
Pedig jókat olvasok erről a márkáról. -
noblem1983
senior tag
Üdv!
Olvasgattam az itteni ajánlásokat és egy Soundore Liberty 4 NC-t választottam. Brutális a basszusa ahogy mondtátok.Egy Blitzwolf FYE8-at váltott.
-
SirRasor
addikt
válasz
Janika(1982) #14639 üzenetére
Nem hiszem (adatlapján se írják). Rengeteg féle módon próbáltam fogdosni és még mindig nem jöttem rá a mintára, hogy mire kezd el működni.
Egyszerűen fos. Pedig tényleg szépen szól, de most már biztosan visszaküldöm. -
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #14640 üzenetére
Alapzajos szar olcsón. Gyakorlatilag ugyanez TRN és egyéb néven, meg rosszabb mindenfelé a választék. FiiO UTWS5 / UTWS15 jó, ifi Go Pod az fenomenális megfelelő párosítással, a többi értéktelen szemét, amikkel nem éri meg a méretük miatt, hangban bármelyik hagyományos TWS hozni fogja azt a szintet. Vagy jobbat.
KZ amúgy is kifejezetten shady cég, egy adott típusban az alkatrészek kb hetente változnak, nem zavartatják magukat, hogy épp nem elérhető valami alkatrész, raknak mást és árulják ugyanannak.
-
SirRasor
addikt
válasz
Janaboy #14634 üzenetére
Értem én a poént, de azért az más, hogy egy sima megállítás funkció össze-vissza működik benne. Ezt egy 6k-s füles is stabilan tudja. Szégyen
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen 2pines (mondjuk nekem MMCX kell) BT-adapter
Már csak valami reális áron kellene találni. Mondjuk ez. Persze nem merem bekattintani.
Majd még keresgélek.
Közben megnéztem a Oneplus Buds 3-at, de itt még sehol se lehet kapni.
Edifiert nem veszek. Van itthon olyan hangfal és nem szól rosszull, de már jópár éve elszálltak az áraikkal. Gondolom TWS-nél sincs ez másképp, tehát a 60k-s Neobuds 2 jó, ha 20k-t ér. -
SirRasor
addikt
Jelentem megjött a Redmi Buds 5 és messze kerüljétek el! Egy bugos foshalmaz az egész.
Párosodik rendesen a telefonnal, az alkalmazása is látja, de azt mondja nincs a fülemben. De, benne van.
Elindítom a zenét, majd megállítom a bal oldali megérintésével, mire megáll. A jobb oldalival nem lehet elindítani. Leállítani se. Semmit se, de attól még rendesen szól.
Vagy 5x-i ki-be rakás után nagy nehezen elkezdi venni az érintéseket a jobb oldal is.
Fasza, akkor működik! Kiveszem a fülemből, magától megáll a zene (mondjuk 5-ből 3-szor..), visszarakom és nem indul el, mert azt hiszi, hogy nem raktam vissza és megint nem működik a jobb oldal
Félkész termék, holnap küldöm is vissza.Ráadásul ha megérintem, semmilyen visszajelzés sincs. A JBL csipog egyet minden érintésnél, hogy tudja a felhasználó, hogy tényleg vette is az érintést a cucc.
Amikről Ti tárgyaltok, azoknál van ilyen visszajelzés?A hangminősége egy cserélt haranggal viszont eszméletlen jó az árához képest. Nyilván a zsinóros FiiO FH1-em szintjét nem éri el, de kellemeset csalódtam.
-
Norbi.
őstag
Earfun support nálam jelesre vizsgázott.
Van egy három hete vett Air Pro 3-am, aminek a töltőtokja kevesebbet bír, mint tippeltem, kb 2* tölti fel a fülest, írtam a supportnak hogy ez normális, ennyit tud? Küldtek pár tippet, hogy párositsam újra, stb, töltsem legalább 2órát a tokot, válaszoltam nekik, hogy ez nem oldotta meg a gondot, aztán jött a válasz tőlük ma, hogy küldenek egy másikat, küldjem a cimet, jövő szerdán adják fel.
-
tomp
félisten
válasz
Janika(1982) #14629 üzenetére
Nem.
Sőt ha egy sima Qi töltővel töltöm akkor sem.
Nincs baja a OnePlus töltőnek mert a Buds Pro 1-et tökéletesen feltölti. -
tomp
félisten
válasz
tamas.nick #14625 üzenetére
Buds Pro 2-n úgyis elcseszték az AirVOOC töltést. Rárakom a OnePlus töltőre, elkezd tölteni, hűtés beindul aztán kb 10perc után elkezd villogni a töltő pirosan, hogy hibát észlelt ezért leállt. Ilyenkor a füles lefagy azaz hiába nyitod ki, csukod be folyamatosan világít a narancs LED és nem reagál semmire.
Be kell dugni a kábelt és egy pillanatra áramot adni neki.
Ha egy alap Qi töltőre rakom az szépen feltölti hiba nélkül. -
atos30
aktív tag
Na megnéztem mit csinál az Earfun Free Pro 3 és a Yet-T10 adapter együtt PC-n.
Elég lassan kapcsolódott a Yet-hez. Már azt hittem, valamit rosszul csinálok.(A sony wh-xb910n szinte azonnal kapcsolódott).
Kapcsolódás után a Yet állapotjelzője szerint aptX Adaptive lett az alap kodek. Előszőr végig tudtam váltogatni a Yet-en a kodekeket: aptx adaptive/aptx/aptx ll/aptxhd. SBC-re át se váltott.
Majd próbáltam váltani telefon hangja/ PC hangja közt, hogy melyik szólaljon meg az Earfun-on. Na ez nem egyszerű, hiába a szimultán két eszköz kezelésre képesség. Kapcsolóik az Earfun a két eszközhöz, de az app-ban mindkét eszköz ki van pipálva. Ha meg kiveszem a pipát az egyik elől, arról lecsatlakozik.
Tartalom lejátszásakor, ha PC-n szól valami, akkor kell neki vagy 10-20 másodperc mire átkapcsol a Yet-re. Ha telefonon indítok el valamit, addig vissza se kapcsol a telefonra, míg PC-n meg nem állítom a lejátszást, majd kell neki 20 másodperc, hogy felvegye ismét a ritmust a telefonnal.Kikapcsoltam mindent, majd újraindítások után, már csak aptx és aptx adaptive közt tudtam kodeket váltani. Újraindítottam az earfun-t és most meg SBC/aptx/aptx adaptive lett a választék.
Nem tudom mit csinálok rosszul, sony-nál működik rendesen minden, oda-vissza vált szinte azonnal az eszközök közt.
Az Earfun-nál szerintem van még mit csiszolni az app-ban és az eszközök kapcsolódásának a kezelésében.
Késleltetésben én nem látok különbségeket a kodekek közt. Biztos van, csak én nem veszem észre se filmeknél, se játékoknál.
PC-ről .flac lejátszásakor az aptx adaptive kodekkel nekem túl sok lett a közép és magas. (gondolom előjöttek a részletek, amihez nem szoktam még hozzá, egyszerűen bántotta a fülem). A síma aptx kodekkel mérséklődött a közép és magas, talán a sonynál lévő AAC kodekhez hasonlítanám. SBC-n meg a megszokott volt.
-
MageRG
addikt
válasz
pècsimunkás #14562 üzenetére
Köszönöm.
Végül EarFun Free 2S lett, mert most épp bestbuy. -
<Adamsky>
nagyúr
-
tomp
félisten
Bemutatták a OnePlus Buds Pro 3-at.
LHDC 5.0 (max 96kHz/1Mbps) TÜV plecsnis 49dB-es zajcsökkentés, "2 utas" azaz 2db DD, éééés lecserélték az összeszorítós vezérlést érintésesre. Külön kiemelték, hogy HANGERŐ állításra is képes ha fel-le simogatjuk. -
123xyz
aktív tag
válasz
Szaszati #14612 üzenetére
Én még annyit akartam hozzátenni, hogy sportoláshoz, ha agyabdugós fülhallgatóról van szó, szerintem 3 koncepciót érdemes számításba venni:
1, kis "szárny", ami a fül belsejében megtámaszkodik
2, szintén a fülbe támasztható, de félkör-szerű tartó
3, fül mögé nyúló, kampós kialakítás
Hogy kinek melyik a legjobb, az már egyéni preferenciától és a fülek formájától függ
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Szaszati #14612 üzenetére
Nm.
... esetleg még játszhat a Sennheiser Sport (ilyen mintha lenne itt pár fórumozónak). -
atos30
aktív tag
válasz
Szaszati #14603 üzenetére
Megjött az Earfun Free Pro 3.
Kínából küldte a gyár, 11 nap volt az útja (péntek délutáni rendelés+szombat,vasárnap, -hétfőn vették a lapot és rögtön feladták).Első TWS-em, így nincs igazán mivel összehasonlítanom , csak vezetékes in-ear-el. Ha a Xiaomi Mi Piston 3 Youth képviseli a "0"-át a Sony XBA-A3 meg a "100"-at, akkor hangzásban EQ nélkül az Earfun FreePro 3 , valahol 40-50 közt ingázik, attól függően épp milyen stílusú zene szól.
EQ nélkül nekem a mélyek rendben voltak, a közép és magasok nekem kicsit harsánynak tűntek, kicsit olyan műanyagos érzésűek. Az app-ban az Oluv féle Boosted EQ szerintem jó kiindulási alapnak.
Személyre szabva az Earfun EQ-ját még hozzárendeltem egy Poweramp Equalizer app (nem a zenelejátszó app) beállítást. Na, így már elég szép lett a mély/közép/magas. Még egy pár nap szórakozás a Poweramp Equalizer app-al és szerintem elérem vele a XBA-A3-ast kb 75%-os szinten.A gumiharangja nem olyan csúszós szilikonos, mint a Pistoné, de nem is annyira gumis tapadós, mint a sony-é. A sony gumiharangját rá lehet rakni, az vastagabb gumiból van, gumisabb gumi(jobban tapad a fülben), a keresztmetszete szűkebb és hosszabb. Így azzal más lesz egy picit a hangzás.
A szivacsos gumiharangot nem próbáltam, én azokat nem szeretem.Ezt a gumi szárnyat az Earfun szerintem nekem találta ki. Ami rajta volt az pont jó méret, nem érzem, hogy ki akarna esni a fülemből, bár aki sokat rágózik, annak szerintem ez is ki fog esni.
Tv mellett kipróbáltam az ANC-t. Kikapcsolt ANC-nél picivel többet hallottam a TV hangjából, mint a sony gumiharangjával, de ez elenyésző. Így sem értettem semmit,hogy mit beszélnek a tv-ben.
Bekapcsolt ANC-nél már szinte eltünt a tv hangja, de ilyenkor egy nagyon halk alapsistergést lehet hallani. Kikapcsolt tv-nél is lehet hallani ezt az alapsistergést, gondolom ennek ilyen az ANC-je. Persze zenelejátszáskor ebből semmit nem lehet hallani.Ágyon fekve a párnára rakva a fejem , egyáltalán nem volt kényelmetlen, nem éreztem, hogy nyomná a fülem, símán lehet vele ASMR-re elaludni.
A biciklizésnél majd kiváncsi leszek mennyi turbulencia lesz, és a szélzajt mennyire tudja csillapítani.A telefonom (Samsung note 10+) átállt aptX kodekre.
A Poweramp zenelejátszó app 24bit/192kHz 5186 kbps flac-nél a kimeneten 120 ms késleltetéssel 16 bit 44.1 kHz jelent meg. Dekodolás után a szoftveres kimenetnél még 48 kHz -et mutat 16 bit-en. Kimeneti eszköznél a végén 44.1kHz lesz.A YET-10-es bluetooth csodával majd később még kiprobálom, mit is csinál a game mode (gondolom ez lenne az aptX LL), meg átkapcsol-e adaptivra.
-
SirRasor
addikt
Keresem az ár/érték bajnokot, beltéri edzéshez, esetleg kültéri futáshoz úgy, hogy egyedül a hangminőség a szempont.
-Androidon vagyok
-Csakis agybadugós kell
-Keret max 50k, de szeretem a költséghatékony megoldásokat. Dupla áron picit jobb hangzás nem éri meg...Az alábbinál van most jobb ár/érték arányú?
XIAOMI REDMI BUDS 5 - 16k -
Szaszati
tag
válasz
Janaboy #14604 üzenetére
Kialakítás szempontjából ígéretes. Tetszik az a kis kampó, gondolom így nem igazán esik ki a fülből. Látom gumiharang nincs neki, így picit kérdéses a zajos környezetben való működés, de határozottan érdekes megoldás, lehet, hogy kipróbálom.
Esetleg olyat tudtok, amelyiken van ilyen kis kampó és agybadugós?
-
Szaszati
tag
Sziasztok!
Sportoláshoz keresek vezetéknélküli fülest. Három alapvető elvárásom lenne vele kapcsolatban:
- maradjon a fülben/fejen intenzív mozgás közben is
- legyen vízálló (izzadságálló)
- zajos környezetben is jól hallható legyenEddig próbáltam Huawei Freebuds 4i-t (állandóan kiesik a fülemből, amint izzadni kezdek, bármekkora gumiharanggal), Skullcandy Ink'd-et (semennyire sem vízálló, és mivel nagyon izzadok, hamar kikapcsol) és Panasonic RP-BTS10-et (semmilyen gumiharang nincs rajta, nem illeszkedik a fülemhez és alig hallani valamit vele).
Eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy egy olyan neckbandes lenne jó, amin van gumiharang és esetleg valamilyen más rögzítés is, ami a fülön tartja, de bármi más érdekel, ami megoldás lehet.
Nincs kőbe vésett pénzkeret rá, de mivel kizárólag sportoláskor használnám, nem szeretnék túl sokat költeni rá, ideális esetben maximum 30-35 ezret. Igazából egy fejhallgató lehet megoldás lenne, de első körben inkább kisebb füleseket néznék.
Hálásan köszi előre is minden tippet
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Atomizer #14600 üzenetére
"Ha sikerül jól eltalálni a behelyezést (tekergetem, mozgalom amíg a fit test-en át nem megy), akkor nálam nincs hangzásban különbség ... "
Na, ezt majd kipróbálom a(z) L3P-nél. Meglepődnék, ha ettől eltűnne az "EQ shift".#14601 Janaboy
"Keresem de nem lelem."
A #14575-ben volt. FYI! → redit / L4NC
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest