- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-NoVa- #12298 üzenetére
" ... Beyerdynamic Xelento ... " - huh, ennek de beteg formája van.
Megtennéd, hogy leméred - ha van a közeledben egy tolómérő, hogy - mekkora a hosszabbik (?) irányban ez a vetőcső? Valahogy mindig az volt az érzésem, hogy ezek nem szélesebbek, hanem keskenyebbek, mint a többi, "normális" füles. Remélem érted, hogy mire akarok kilyukadni -
-NoVa-
addikt
válasz
<Adamsky> #12296 üzenetére
Sokféle fül/hallójáratforma létezik, tuti akad az oválishoz is ember valahol. Nekem csak egy ovális vetőcsöves fülesem van, arra az Azla Crystal eartip pont jól rákapaszkodik és eléggé lekerekíti a feje, hogy ne kelljen igazgatni, izoláljon és kapaszkodjon. Pedig a Beyerdynamic Xelento eartip csomagjánál választékosabbat még nem láttam, XS-től 3XL-ig apró lépésekben, mégis igazgatós elmozdulós volt mindegyik szilikon.
-
Tegnap megérkezett az Earfun Air Pro 2.
Pontosan úgy szól ahogy vártam, nekem nagyon fekszik a hangkaraktere.Viszont a pálcikás kivitel valahogy nem jött be (Free Pro 2 lesz helyette), ezért lásd aláírásom:
Tech-No-Logical World.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
patomi #12295 üzenetére
" ... az ovállal ezek 99%-a is kilőve."
Igen, nekem is ez a bajom az ovál vetőcsővel. Plusz nekem - igaz csak egy ilyen fülesem volt - de nem jött be. Folyton olyan érzésem volt (és ezt lehet nem csak beképzeltem, pont a kialakítás okán), mintha nem zárt volna rendesen. Úgyhogy én megfogadtam, hogy - ha csak egy mód van rá - kerülöm az ilyen füleseket. A gond az, hogy egyre nagyobb divat. Viszont még sehol sem olvastam arról, hogy mi lenne az előnye. Olyan emberről sem hallottam, akinek a kerek vetőcsöves füles kényelmetlen lenne, az ovális pedig nem.[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
válasz
patomi #12293 üzenetére
Hiába SBC, az X3-as mellett nem hallom hogy rosszabb lenne minőségben, pedig az aptx-el csatlakozik a telefonomhoz. Az ovális vetőcső, meg lehet valakinek jól jön, mert olyan a füle. Én pl világ életemben agybadugós fülest használtam, mert a sima egyszerűen kiesik a fülemből, sehogy sem tudtam úgy helyezni, hogy megmaradjon. Szomorú, de ez van.
-
patomi
őstag
-
Takuun
aktív tag
Edifier W240TN
Nagyon friss, nagyon ropogós. Épp ezért még fátyolos és nem túl szép a hangja. Most még járatódik, de egyébként nem olyan rossz. A töltője nem túl nagy, de nagyobb, mint az X3-as testvéré. Nekem annyira nem kényelmes ez a füles, de nehéz megmondanom, hogy miért. Az X3 jobban a fülemre áll, mint ez. A fő gondom vele inkább az, hogy a vetőcső ovális és emiatt úgy érzem, hogy nem illeszkedik rendesen, pedig igen. És hát ez az ovális megoldás állítólag pont azért lett így, mert ez jobb illeszkedést biztosít.
Az, hogy ebben kettő hangszóró van, konkréten nem veszem észre használatban. Pedig azt gondoltam, hogy nagy minőségi ugrás lesz az X3-hoz képest. A fülesen rendes gomb található, aminek örülök, sokkal jobb megoldás, mint az érintős. Jól is működik, nem kell bivaly erősen nyomni, de lehetne kicsit gyengébb is. A zajszűrője nekem újdonság, első ilyen fülesem, meg is lepődtem. A mély és közép hangokat szépen kiszűri, a magasokat viszont nem annyira, ami nem is baj, mert így legalább meghallom ha dudálnak rám, vagy a villamos bemondja a következő megállót. Ami viszont ebben a zajszűrő funkcióban nem tetszik, hogy totál olyan érzése van tőle az embernek, mintha vákuumban lenne a feje, hányingerem van tőle és szédülök.
A füleshez van applikáció ami nem rossz, de nem értem miért kell a GPS-t bekapcsolni a bluetooth mellett, hogy használni tudjam.
Összességében azt mondanám, hogy összeszokóban vagyunk, de nem hiszem, hogy hosszú távú barátságot kötünk. Öt csillagból 4-et adnék neki, mert az áráért tényleg nagyon jó kis füles, de nekem valami más kell. Lehet még egy NeoBuds-ot kipróbálok a gyártótól, aztán ha más nem a Soundcore felé evezek, azokról olvastam itt még jókat.
-
bwoay
nagyúr
Működik, csak sok funkcióhoz kell az alkalmazás, pl a touch control meg az ANC/ambient sound beállításaihoz is kell az app, de ugye a sw frissítéshez is. Könnyebb lenne felsorolni, hogy mihez nem kell
Azt is ott állítod be, hogy menjen érintéssel a hangerőszabályzás, ezt alapállapotban nem tudja.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Iphone-om van és erősen gondolkodom vezeték nélküli fülesen. Van esetleg itt a topicban olyan akinek első kézből van tapasztalata Airpods (3 generáció) vagy Airpods pro (2 generáció), illetve a Samsung Galaxy Buds 2 proval? Milyen egymáshoz képest a két márka? Melyik a megérősebb, első sorban inkább zenei élményben?
Köszönöm előre is a tapasztalat megosztás, ha van.
-
stellaz
veterán
válasz
flash- #12281 üzenetére
Azt én kb 2 percet használtam, nekem nem szigetelt jobban a szilikonnál, de legalább kényelmetlen is volt.
Anno a Koss The Pug-hoz is ilyen memóriahabos szivacsot adnak, de érdekes módon az kényelmes is volt, meg elég sokáig bírta is, nem volt fogyóeszköz.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
ezek a comply füldugók(amit a soundmagic e80s mellé adtak)mennyire minőségi cuccok ?
pár hete használom de mindkettő oldalt beszakadt már majdnem a feléig... oké táskába tartom de attol?
vagy ahogy az ujjaimmal huzogattam le rola a dzsuvat amikor tisztitom attol ilyen konnyen ?[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
Janaboy #12278 üzenetére
Amúgy értelek. De nálam most ez volt a cél: összenyomkodás ne legyen feltétlen szükséges a behelyezhetőséghez és szigeteljen jobban mint a gyárilag mellékelt sima szilikonharangok.
Amúgy ismerőstől kaptam egy párat ami nem tws-re készült. Az nagyobb, összenyomkodás nélkül be se tudom helyezni. Tény hogy az nagyon fajinul szigetel, de a tokba se nagyon lehet azzal már visszarakni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
Janaboy #12278 üzenetére
Nem akartam összefogdosni, azért rendeltem az M-esből is. Mivel szélesedik az elejétől, ezért valamennyit önmagától is tud azért összenyomódni ha a hallójáratomba tolom. Majd zajban is kipróbálom, jobb lett-e; de szerintem igen. Különben meg nincs nagyobb az L-esnél (ami erre a seni tws 3-asra való; tehát bele is férne a tokba), úgyhogy ezt kell szeretni.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz
fehér_ember #12277 üzenetére
Ha összenyomás nélkül bemegy, akkor nem biztos, hogy az legjobb.
Pont az lenne a célja, hogy kitöltse a hallójáratodJanaboy
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #12187 üzenetére
Meg is hozta a futár. Úgy látszik ha nem közvetlen a Comply-tól rendelünk, akkor megkapjuk
. Amúgy csak az L-es próbáltam most ki, de az is bemegy összenyomogatás nélkül is a fülembe, úgyhogy valószínű ez így jó is lesz.
-
vicze
félisten
WF-1000XM4 vs. Linkbuds S
Eddig a legnagyobb különbség (a minimálisan más hangolást és a Qi hiányt(morg) kivéve), hogy a Linkbuds érezhetően gyengébb BT vétellel bír, ezt elég nehéz számosítani, de észrevehető, lehet csak azért mert kevesébe áll ki a fülből így nagyobb az árnyékolás.
Vagy nagyon hozzászoktam az XM4-hez vagy nem tudom, de Linkbuds furcsa hogy nem érzem a súlyát...
Mérte miatt macerásabb ki be rakni, ez nyilván fülméret függő. XM4 szintén a mérete miatt fárasztó vagy fájdalmas egy idő után, ez Linkbuds-nál nincs egyáltalán.
Nem teljesen értem a pozicionálást Sony-tól... (Feljebb kéne legyen.)
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Eddig egy Edifier X3-at használtam de a fiam lenyúlta. Most hangerőben hasonlót de már a pálcika kialakítást keresem, azonban gumiharanggal, mert félek, hogy a sima műanyag kicsúszna.
Amit néztem [Soundpeats Life].
Vagy az Air 3 jobb?Hangerőben és basszusban tudhatja az X3-ét?
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Munkához ( zajos környezetbe) keresek olyan mono bluetooth headsetet, ami 2 telefonhoz tud egyszerre csatlakozni, tudja az aktív zajcsökkentést, és nem bedugós, agybadugós, hanem a fiülkagylóra "rá lehet akasztani", valamint van lehetőség egy nyakpántra rárakni, hogy ne kelljen a fülemen lennie, amikor nem beszélek.
Mit ajánlanátok?
Köszönöm!...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
bwoay
nagyúr
válasz
Caineevo #12266 üzenetére
csak támpontokat tudunk adni, a döntés a tiéd. nincs abszolút győztes, pláne, hogy a hallás és a kényelem is adott egyéntől függ. Ha azt mondod, hogy max 70-ig milyen alternatívája van a Galaxy Buds 2 Pro-nak, ami hasonló kialakítású, akkor (ahogy többen jelezték) pl. a Linkbuds S-t érdemes fontolóra venni, mint egy lehetőség.
Viszont ha az is szempont, hogy
- a Media Marktban melyikhez milyen ajándékkártyát adnak
- a rtings.com-on mit írnak
- a "Jabra meg mindenféle más márka" kínálata milyen
- a min. 84e. Ft-os wf-1000xm4 mennyivel lehet jobb
akkor te nem szűkíted a potenciális jelölteket, hanem épp ellenkezőleg.
Ezért (és csakis ezért) a legjobb tanács, amit adhatok, a következő: szerintem vedd meg a Samsungot. És természetesen azzal sincsen semmi baj, ha te még nem dönteni szeretnél, hanem előtte sorra venni az összes lehetőséget, csak ezáltal még jó eséllyel be fog lépni a képbe az Apple, a Jabra, a Soundcore és kit tudja még mi, de így a választás csak egyre nehezebb lesz. Tovább árnyalja a helyzetet, hogy a kollegák személyes tapasztalata nem feltétlenül áll összhangban a különböző tesztekben olvashatóakkal, vagy akár a rtings.com-mal (de akár a tesztek is képesek egymásnak ellentmondani).[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vicze
félisten
válasz
Caineevo #12270 üzenetére
Tök jó dolgokat csinál az Rtings, de nem hibátlanok.
A Sony ANC-je adptív, és ezt nem tudják tesztelni, mert foylatossan változik, így egy teszt semmit nem ér. Régen ezek a tesztek működtek, de mára már nem mondanak olyan sokat, sajnos nagyon kevés tesztelő van aki ezzel tisztában van és valosan több héezetben végignézi. -
stellaz
veterán
válasz
Caineevo #12266 üzenetére
"összeségében nem jobb az említett 2 sony aktív zajszűrése mint a Samsungé, csak a magas hangoknál."
Mondjuk a mondat két állítása nem lehet egyszerre igaz szerintem. A sony anc-je elég jó és egész jó hangja van. Más kérdés. hogy van olyan vezetékes fülesem, ami zár annyira, mint a sony anc-vel együtt és sokkal jobb hangja is van. A vezeték nélküli töltést mondjuk én használtam a samsung buds live-nál, mert elég sűrűn kell ezeket töltögetni és egy 2 ezer forintos ikeás töltőpaddal ez így nagyon kényelmes volt. A samsung tokja egyébként is minőségibb szerintem.
-
vicze
félisten
3db kínai gyártó által esetileg támogatott codec totál lényegtelen, a többi még jelentéktelenebbek, meg még lényegtelenebbek.
MQA meg csak egy értelmetlen paywall volt semmi másra nem volt jó az ég világon semmi értelme nem volt. Legundorítobb dolog volt évek óta a zenében.
-
Caineevo
tag
Nem értem mi a probléma, de ezt a hozzászólást viszont sértőnek találom.
Elég sok típus van ebben a 0-70k +-1 kicsi körüli ársávban, eddig 1et ajánlott 1 ember, ennél több személyes tapasztalatra vágyom.
Az előző hozzászólásodra nem szerettem volna 1 külön posztot írni de ha már így rávettél,
a vezetéknélküli töltés nem érint, az összefoglalóban lévő rtings.com tesztjei szerint meg összeségében nem jobb az említett 2 sony aktív zajszűrése mint a Samsungé, csak a magas hangoknál. -
tomp
félisten
Az LDAC még okés. De az LHDC szerintem kaotikusabb. Azt még kevesebb telefon tudja. Majd az LHDC 5.0-ra leszek kíváncsi. Szerintem nyáron érkezik a OnePlus-ra és a fülesükre. Most a 4.0-s kicsit agresszív mert olykor indokolatlanul leveszi a sávszélt és akkor nagyon hallani a bugyborékolást mintha vízben szólna a zene. Kb 5mp elteltével kezdi vissza felvenni a szávszélt.
Vajon az MQAir kodekkel mi lesz most így miután az MQA fizetésképtelen lett és csődvédelmi biztos került a céghez? Remélem lesz vevő a cégre és tovább megy. -
Caineevo
tag
válasz
floratm #12259 üzenetére
Igen a Linkbuds S egy 10essel olcsóbb, de a Samsunghoz meg adnak 15k ajándékkártyát, úgy meg már nem, igaz csak ott vásárolhatom el, de 5 év alatt csak sikerül
(mint ahogy most is ezen okból vásárolnék ott).
Szerinted a nagyobbik Sony megéri a felárat?
Esetleg Jabra meg mindenféle más márkával mi a helyzet? Vagy a Sony ennyire menő, hogy mindet ver?[ Szerkesztve ]
-
-
patomi
őstag
válasz
Janaboy #12253 üzenetére
Igen, mert alacsony (adott esetben nem megy vissaz a tokba, ha magasabb). TWS-re az való. Itt vettem: [link] érdemes szétnézni, mert szállítást akkor csak egyszer számol fel.
Ennél alacsonyabb már csak ez van aszem: [link] illetve ezek : [link] ez utóbbi jobb minőség.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
floratm
senior tag
-
Caineevo
tag
válasz
floratm #12254 üzenetére
Az összefoglalóban látott oldalak tesztjei alapján a Linkbuds S-nél jobb, azt mindenhol a legjobb középkategóriásnak hozzák ki kb (igaz amerikában ahogy nézegetem jóval olcsóbb a Sony mint itthon).
Inkább az érdekelne, hogy a Sony WF-1000XM4 15tel drágábban hogy áll hozzá képest, megéri a felárat vagy esetleg nem is jobb?
csaba1203: Az említett ökoszisztémának milyen előnyei vannak egy Sony-hoz képest mondjuk? -
Caineevo
tag
Üdv!
70k körül (ha MedaMarktban kapható az előny) Galaxy Buds 2 pro-nál van jobb alternatíva? Mindenképpen ilyen kialakításút szeretnék.
S23 mellé lenne zajos helyen zenét/youtubeot/podcastet hallgatni. Telefonálni soha nem telefonálnék vele.
Olvasgatom itt a teszteket, de tanácstalan vagyok
Szivacs füldugót ezekkel ki lehet váltani vajon? (ez csak kíváncsiság )Nem tudom, hogy alkalmas lesz-e, eddig a vezeték korlátozott volna, most jutottam oda, hogy kipróbálnék valamit.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
játékra keresek bluetooth-os fülest, minél olcsóbb annál jobb
mikrofon, ANC nem kell
low latency fontos
hangminőség nem fontos, de azért ne legyen totál dogshitebay, ali is játszik
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Tybee000
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában, mert még sosem volt vezeték nélküli fülhallgatóm. Mit tudnátok ajánlani 20-35k között? Samsung Galaxy A52s-sel használnám elsősorban, tömegközlekedés során zenére. A XIAOMI Redmi Buds 4 Pro-t nézegettem, de kár, hogy áttértek "nyeles" kialakításra a 3 pro után.A hangáteresztős ANC-k mennyire alkalmasak városi biciklizésre?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
antistati
tag
Pár napja megleptem magam egy Sony LinkBuds al:
Doboza tényleg pici!
Alapvetően futásra és konditeremre vettem, amire nyitott fülhallgatót kerestem és órák alatt sem nyomja szét a hallójáratomat, nem esik ki a fülemből, nem izzad be a hallójáratom edzés közben, s mikozben szépen zenél, nos ezeknek ez a Sony LinkBuds wfl900w kiválóan megfelel!
Nagyon jól illeszkedik a fülbe, nem zavaró a bentléte.
Nyilván nem basszus túlsúlyos, de nem is akarom szétbaszatni a fülemet, miközben szépen zenél, teres.
Külvilágot jól hallani, esetleg a max hangerő lehetne több zajos környezetben.
Tehát sportra, aki nyitott, zenei nem inear fülest keres annak ajánlom...
-
Xaels
félisten
-
blueye
veterán
-
joergie
őstag
Ha magasabb árkategóriában gondolkodsz, akkor szerintem simán bejátszhat, hogy az életben egyszer csináltatsz egy mintát a fülkagylódról, és lehet egyedi gumiharangot gyártatni, asszem itthon is van ilyen opció. nálam ez kb az egyedi talpbetétgyártással egyenértékű dolog.
Nekem is különbözik a kettő, a jobboldaliba egyel kissebbet hordok(bár féllel kissebb lenne az ideális).ja másik. nemtom a többi tws cradle-je milyen kialakítású, de a buds3 liteot csak a saját gumiharangjával tudom lecsukni, ha egy duplamembárnossal próbálkozok(amivel jobban kijön a basszus, ott becsukni se tudom, meg a töltés is bizonytalan.
[ Szerkesztve ]
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
dinersgala
tag
Sziasztok,
Max. 20-25k-ért vennék vezeték nélküli fülhallgatót (akár használtan).
Tömegközlekedésen használnám, és klasszikus zenét hallgatok főleg, így a zajszűrés és a hangminőség a két legfontosabb.
Milyet ajánlotok? -
Xaels
félisten
válasz
joergie #12242 üzenetére
A WH után csalódás az ANC a WF-ben nekem. Anno telefonhoz kaptam a WH-t, úgy volt eladom kibontás nélkül, de mivel nagy mennyiségben fogyasztom a zenét és kütyü mániás is vagyok ezért nem tudtam megállni. Amikor felraktam és bekapcsoltam durván leesett az állam úgy elcsendesedett minden, maradt is. Itt a WF alig tompít ahhoz képest, pedig még az illesztékeket is kicseréltem, bár ezek a szivacsok valahogy nem érzem úgy, hogy optimálisan idomulnának.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
joergie
őstag
hello!
lett egy redmi buds 3 lite-om, ismerkedni a műfajjal, és igény mutatkozik akkumulátor kijelzésre telefonos applikáció mentén(buds és craddle szinten is), illetve újra lehet e programozni az érintőgombjait, úgy mint amit láttam egy qcy-os appban?(google podcasthoz kéne, hogy néha vissza tudjak léptetni 10-10 másodperceket, most csak okoskarkötőről tudok(vagy telóról).
ugye zenelejátszóknál az előre/vissza gomb egész tracket léptet, de google podcastnál ez az éppen lejátszott hanganyagon belül alkalmas léptetésre előre 30sec, vissza 10 sec-et.#12241Xaels
ANC számomra leginkább repülőn releváns, csak nem sok embernek van lehetősége ezt gyakorta tesztelni. Legalábbis engem alapvetően ebben a környezetben érdekelne egy adott készülék ANC képessége.[ Szerkesztve ]
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Xaels
félisten
Sziasztok. Beneveztem egy Sony WF-1000XM4-re, egy WH-1000XM3-at használtam eddig, de kicsit zavart már, hogy egy "nagy" dobozt kell magammal cipelni állandóan és a nyári melegben a bőr párnák sem a legkomfortosabbak, ezért döntöttem el, hogy kell egy sokkal hordozhatóbb alternatíva amiben nem olvad le a fél arcom. Használ valaki még ilyen Sony fülest? Mi a véleményetek a ANC-ről?
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Baga19830701
csendes újonc
Sziasztok. Egy Samsung A72-es telóhoz keresnék árban nem elszállt tws-t. Ami fontos lenne: nagy hangerő, erős basszus, lag minél kevesebb(pl egy youtube videónál nagyon kellemetlen mikor brutál nagy késés van).
Köszi előre is. -
TomPack
őstag
válasz
moho-jojo #12237 üzenetére
Éppen ma vettem egy ilyet. Kellemes csalódás!
Nagyon szépen szól, vannak mélyek is, és elég aprólékosan testre lehet szabni a hangzást Xiaomi 12-őn. Semmilyen szoftvert nem kellett hozzá letöltenem
A zajszűrés is ilyesztően hatékony, vezetni próbáltam benne kiváncsiságból, de inkább kivettem a fülemből!
Mellette egy Samsung S22Ultrához is csatlakozik, ott is szépen szól, és döccenésmentesen adja át a hangot/hívást a másik telóról.
Autóba beülve, amikor hívást kezdeményztem a telóról, az autó fejegységét elnémította miközben a fülesen beszéltem. Mindenki jól hallott.
Szerintem ennyiért nagyon szuper cucc.ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
moho-jojo
tag
Sziasztok!
Xiaomi Redmi Buds 4 Pro vélemény?, valaki használ ilyet ?..elég új. -
bwoay
nagyúr
a súlyon marha nagyot spóroltak azzal a 4 grammal. de legalább több helyet foglal
szerintem mindenki boldog lett volna, ha marad a korábbi súly és a behajtható szárak. akkor a tokja, mint egy kisebb hátizsák
az új füldugóra kíváncsi leszek, bár szerintem az akku kapacitás rendben lenne most is az idő előtti degradálódás nélkül. ez lehet, hogy a beszállító sara, de már eleve azt sem értem, hogy miért nem lehet az appban valamiféle töltés managementet beállítani, pl ne töltse a fülhallgatót 30%-os töltöttség felett, vagy töltési plafon beállítási lehetősége - pont, mint a telefonoknál.
-
vicze
félisten
Amiket mondtam azok a saját tapasztalataim vele. De LDAC 1h különbséget kivéve egyezik azzal amit mondtam, de online teszttelől is akik valósan mérnek ennyi hoznak ki, vagy akár többet. DSEE-t szintén nem használom, értelmetlen.
AAC-vel ANC-vel sokan 10h-ról beszélnek. De pl TWS-ben nyilván gyorsabban el fog használodni az aksi így ha öregebb a füles könnyen lehet kevesebb.
Amúgy a XM5 fejes aksiban jelentős visszalépés majd 40%-kal visszavették az aksit hogy levegyék a súlyt.
A hamarosan megjelenő XM5 TWS pedig elvileg dupla méretű aksit kap (gigantikus szerintem) úgyhogy elég kíváncsi leszek az aksi időre. -
stellaz
veterán
Nekem az a benyomásom eddig az összes tws fülesemmel (Samsung, Sony), hogy ameddig otthon, egy helyben használom, addig hozza a gyári üzemidőt , pl a Linkbuds S 2 órás film alatt merült ~32 százalékot, de utcán használva, telefonálva már csak a töredékét, a megadott 18-20 óra közelében sem járnak, de még talán a felét sem tudják. Néha az a benyomásom, hogy jó, ha a harmada összejön, de persze nem mértem ki soha, csak gyanús, hogy a 10 órás üzemidőt biztosító iFi Go blu napi használatban is jó, ha hetente töltőre kerül, míg a 20 órát biztosító tws--ek egy héten többször is töltőre kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
nem én állítom, hogy nem bír annyit, hanem a gyártó.
a korábbit visszavonom, brutál jól szűr a wf-1000xm4 is. amikor a forgalom zajában teszteltem, akkor nem volt olyan meggyőző, és emlékeim szerint a szélzaj is jobban kifogott rajta, mint a fejhallgatón. viszont most beltéren egy csoda. de a gyári illeszték szar, igazán adhattak volna mellé szilikont is, mert az legalább tartós.
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni, kérlek segítsetek!
Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vagy Xiaomi Buds 3T Pro?
Két telefont használok. Egy munkás, és egy privát telót.
Az egyik egy Samsung S22 Ultra, a másik pedig egy Xiaomi 12, és igazából mindegy lenne melyikhez párosítanám.Jelenleg egy madzagos Xiaomi InEar Piston fülhallgatót használok Xiaomi telefonnal, szeretem az erőteljes mélyeit -ezt szeretném kiváltani-, de ha ugyanezt a vezetékes fülest a Samsungra telefonomra dugom, akkor nem szól olyan szépen, és sehogy sem tudom úgy beállítani a hangszínt, mint ahogy a Xiaomi beállítja amikor kiválasztom a menüjében a fülhallgató pontos típusát.
Vajon a Buds 2 Pro is alapból ennyire gyatrán szólna az S22Ultrával, vagy ennál már több beállítási lehetőségem lenne?
Zajszűrésben mennyivel rosszabb a Xiaomi? Ha elhanyagolható, akkor lehet inkább mégis azt választanám feleannyiért.Köszi!
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
vicze
félisten
WF-1000XM4 6órát gond nélkul vitte többször is LDAC-kal, 8-at AAC-vel visz szintén gond nélkül, az ANC On-al. Ami drasztikusan csökkenti az üzemidőt az az áthallás tehát ha megy a mic.
"határozottan több zajt zár ki"
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy jól illeszkdett a WF és alapból jó volt a passzív szigetelés? Ilyenkor jöns sajnos az IEM rákfenéje, az illeszték kérdése. -
bwoay
nagyúr
Kompromisszumokkal biztosan el lehet érni 8 órás üzemidőt a Linkbuds S-sel, de a gyártó szerint ANC-vel maximum 6 órát bír, + LDAC-kal pedig ez inkább a 3 órához áll közelebb (akárcsak a wf-1000xm4). Ezzel szemben egy wh-1000xm4-en bármit is kapcsolsz be, szerintem képtelenség 13 óra alatt lemeríteni. Szerintem ez előny.
ANC-t pedig nem feltétlenül a zenehallgatás miatt használ az ember, hanem mert mondjuk tök jó zavartalanul átaludni egy hosszú repülőutat.
Tapasztalataim szerint a wh-1000xm4 határozottan több zajt zár ki, mint a wf változata, és ha igaz, hogy ANC terén az wh-1000xm5 még tudott fejlődni az elődjéhez képest, akkor még nagyobb a különbség.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #12225 üzenetére
Voyager Focus 1/2 az pont egy olyan amit a legtovább el tudom viselni valamiért, de nagyon messze van ANC-re egy IEM-től, értsd a mögötted ülő gyerek sírásától nem véd, aki az egész úton tolja torka szakattából.
Én se gyárival használom XM4-et, még a tripple confort is macerás pedig nagyrészt gumi.
-
-NoVa-
addikt
Annyit hozzátennék, hogy...
Izoláció, zajszigetelés terén a legeredményesebb cuccom az passzív, zárt, nem szellőző armatúrás füles, az Etymotic ER3XR, Comply hosszú eartipekkel:
De... Ezt betenni, kivenni macerás, márpedig utazásnál véletlenszerű pillanatokban azért nem árt hallani pl ha hozzám szólnak, vagy bejelentenek valamit, stb. Szóval repülni ANC-s cuccokkal szoktam.
És pont a kényelem miatt legtöbbször ez a LinkBuds S:
Mellette a Bose QC35-öt legtöbbször a lányom kapja, a Voyager Focus 2-őt meg a fiam, előbbi a LinkBuds stílusában egy zárt, izolált ANC-t valósít meg, utóbbi meg egy sokkal nyitottabb, kellemesebb morajcsökkentést, a beszélgetéseket nagyjából meghagyva, csak a fárasztó mélykomponenseket kiszedve, illetve a hirtelen erős zajokból csillapítva valamennyit, nagyon jó lenne valami hasonló képességű nyitott TWS. A Buds Live ilyen akart lenni, de a megvalósítása nagyon nem volt még ott, konkrétan a repülésnél még ráerősít a szellőzőrendszer zúgására, és fárasztóbbá teszi az utat, mint anélkül.
-
vicze
félisten
"egyrészt nagyságrendekkel jobban szűrik a zajt"
Ez már nagyon rég nem igaz, legalábbis ha értelmesekről beszélünk(Apple, Sony, Bose, stb.), TWS nagyon kevéssel lesz alatta. Sőt a kialakítás miatt valójában jobb a szigetelés.
WH-1000XM5 - 30H
WI-1000XM4 - 8H és ~16H tokkal
Linkbus S - 8,5H és 20H a tokkal
Most a Galaxy Buds+ 11+H és közel 30H tokkalt nem hozom fel mert már nem kapható.
Gyakorlatban még soha nem volt olyan, hogy lemerült volna a tok miatt, a 8H+ zenehallgatás meg elég ritka.A kényelem érthető és elfogadható, nem mindenkinek jön be az IEM, ez minding is így lesz. Én a másik véglet vagyok, teljesen elviselhetetlen, ha bármi a fülem külső részéhez ér + nagyon kevés olyan pánt van ami nem fárasztó már rövid idő után is, nem szeretem a nyomást a fejemen.
-
bwoay
nagyúr
válasz
csaba1203 #12221 üzenetére
mármint a specifikációk alapján nem, de nem tudhatjuk, hogy hangzásban történt-e valami pozitív változás. illetve ha hozza a linkbuds s minőségét ANC/ambient mód/telefonbeszélgetés terén (van reális esélye), akkor azért az komoly fejlődés.
vicze1:
hát ja, repülőgépen meg metróval utazva átértékeli az ember az ANC jelentőségét. én roppant elégedett vagyok a fejhallgatóimmal, de a legutóbbi, mindössze 2 órás repülést követően megfogadtam, hogy a legközelebbi alkalomra be fogok szerezni egy zajszűrős fejhallgatót. Valóban sok helyet foglalnak (pláne azok, amik nem összehajhatóak, ugye, Sony?), de egyrészt nagyságrendekkel jobban szűrik a zajt, másrészt nekem - aki több, mint 10 éve leszokott az IEM-ek napi szintű használatáról - összehasonlíthatatlanul kényelmesebbek. Jameg az üzemidő.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
stellaz #12220 üzenetére
Pusztán hely miatt nem vinnék fejest, nagyon macerás számomra, nyilván ez egyén kérdése. A IEM max. nagyon hosszú utakon probléma(bár nagy gépen messze nincs is annyi zaj), akkor fárasztó vagy problémás lehet ha sokáig van a füledben.
Az áteresztés az a funkció ami a legtöbb TWS-emben megvolt, és túlnyomó többségben inkább zavart, mint hogy bármit is segített volna. Egyéni szoc probléma.
-
stellaz
veterán
Hát nem, de arra gondoltam, hogy oda egy rendes fejest vennék ANC-vel inkább, mint agybadugós tws fülest (ok, ez ár függő is)
Tömegközlekedésen, utcán pont az volt a jó, hogy bekapcsolt anc mellett tettem rá egy minimális áteresztést, és ez így nagyon kellemes volt az esetek túlnyomó részében.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz
csaba1203 #12216 üzenetére
A Sony 49-ért árulja a 700-ast és 39-ért az 500-ast. Ha árakat hasonlítunk össze, akkor szerintem ez a mérvadó, nem az, hogy az árukeresőben meg lehet találni utóbbit (ami egy kb két éves modell) ÁFA nélküli, vagy akciósan.
-
stellaz
veterán
Ez most hova van pozícionálva a Linkbuds S-hez képest? Elvileg ma jelent meg.
https://www.sony.hu/headphones/products/wf-c700n?cid=eml-eu-2200012626
-
stellaz
veterán
Az általam használt legjobb tws füles (és úgy bármi eddig) telefonálásra az a Samsung Galaxy Buds Live, de ezt zenére nem ajánlom. Ami a legjobban szólt zenében és telefonálni is majdnem olyan jó volt (csak kifejezetten nagy zajban, metrón van különbség), az a Sony Linkbuds S.
Hogy neked elég-e a basszusa, azt viszont helyetted nem tudja senki eldönteni. Nekem elég volt bőven.[ Szerkesztve ]
-
GIhe
tag
Valaki tudna egy jó fülhallgatót ajánlani ,
Fontos eme tulajdonságok :
- Beszéd Hang Kiváló !!!!! ( mikrofon emberi hang, nem torzít ,nem "vízalatti búvárhang ")
- jó zenehallgatásra ( jó basszus van benne )
- Bluetooth 5.1 vagy újabb ( 5.2 --- 5.3 )
- aksi ( ami a fülhallgatóban van ) minimum 2 órát bír
-
fradi81
veterán
Hali
10ezer forintig melyik a BB agybadugós tws itthonról? Vagy ha nagyon nincs akkor kína is jó.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
ezekben a TWS fülhallgatókban normális, hogy idővel csökken a jel fogó/érzékelő képesség?
Másfél éve vettem egy Anker Soundcore Life P3-t. Nagy megelégedéssel használtam de az elmúlt időben folyamatosan a szakadozik a kapcsolat.
Ha a jobboldali zsebemben hordom a xiaomi 12X mobilom, a bal oldali füles szinte teljesen lekapcsol. Ha a mobilt átteszem baloldatra vagy kézben magam előtt tartom jelentősen javul a helyzet. Más eszközökkel is kipróbáltam hasonló eredménnyel. Pedig mikor megvettem fantasztikusan műkötött több betonfalon keresztül is.Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
Jabra Elite 85t-ről mire lenne érdemes feljebb lépni? Alapvetően meg vagyok vele elégedve kialakításban, hangzásban, de kipróbálnék valami újat (már ha érdemes). iPhone 13-hoz kellene, de fontos lenne a multipont is, mert időnként iPad-del használom ha épp ott nézek videót.
A Jabra 85t ezt tudja kiválóan, de vajon jobban szólna egy AirPods Pro 2? Vagy egyéb más ajánlott márka/típus?Köszi!
-
patomi
őstag
válasz
fehér_ember #12199 üzenetére
Alin fillérekért van tws-re való BGVP illeszték. Az L méret, meg szerintem a többi is nagyobb mint a szokásos illesztékek azonos méretei. Minőségük is kiváló. Érdemes lehet beruházni.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ukrajnai háború
- UHD filmek lejátszása
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget