- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
joco73
csendes tag
válasz matyi012345 #5499 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ . Egyébként mi a HSS az 568-asnál? Bocs ,de mondtam kezdő vagyok.
-
matyi012345
őstag
TTL-es vakut kell nézned mindenképpen, lassan állandó vita lesz, hogy jó-e a Yongnuo vagy inkább használt Nikon azon az áron. Ha megbízható vakut keresel hosszú távra akkor válassz Nikont, ha belefér hogy sérülékenyebb és néha nem villan vagy nem annyira megbízható akkor Yongnuo vagy Triopo. TTL vezérlésű kell ha automatát akarsz, az azt jelenti hogy egy elővillanással megnézi mekkora teljesítményre van szükség a fővillanásnál és így helyesen tud villanni. Yongnuoból YN565 (568 ha kell a HSS) szerintem megéri, Nikonból meg SB sorozat amelyik szerinted elég vagy tetszik. Kulcsszám is fontos még, az mutatja a teljesítményt, minél nagyobb annál erősebb, ha elosztod a kulcsszámot a használt rekeszeddel akkor megkapod hogy hány méterre jó a vaku 100iso-n.
-
joco73
csendes tag
Sziasztok. Van egy Nikon D3200-esem, 18-105-ös obival. Kellene egy vaku hozzá,ami minden szempontból automata,tehát állítgatás nélkül lehet vele minden helyzetben és zoomban lőni. Kezdő vagyok, úgyhogy ez fontos szempont. Valami olcsóbb kategória kellene így kezdésnek. Köszi a segítséget!
-
Studi
veterán
válasz Rudiaszarvas #5495 üzenetére
Melyik típus ez? Az Olympus FL-36-osoknak ez a típushibája. Vagyis inkább a használók típushibájának mondanám, mert ott a műanyag gyűrűnek nem az a feladata, hogy rászorítsa a talpra a vakut, csak az, hogy kitolja a pöcköt a vázba, és az rögzíti a vakut.
-
*Ropi*
félisten
válasz Rudiaszarvas #5495 üzenetére
Pl.: E-Bayen vehetsz hozzá talpat.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Rudiaszarvas
tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem. Van nekem egy külső vakum amin a "gyűrűt" ami rászorítja a vakupapucsra a vakut, túltekertem és eltörött.... Mit lehet vele kezdeni? Mert a Vaku ettől még tökéletesen működik, csak ugye így nem tudom rátenni a fényképezőgépre..... kis szerencsével és kézügyességgel le tudtam szedni a gépről a vakut mert ugye rá volt szorulva.
Valakinek v.mi ötlet? Vagy, papírnehezék vált a vakuból?
Köszönettel
Rudiaszarvas
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Sziasztok!
Vakut szeretnék vásárolni, de 1-2 dolog nem teljesen tiszta. A jelenlegi vázam egy D3000 - de ezt később cserélném D7000-re vagy 7100-ra. Nem vagyok profi, csak itthoni felhasználásra kellene, családi események, felcseperedő gyermek stb. szal nem fogok sb910-et venni az tuti.
Nem tudom eldönteni hogy jó e yongnuo vagy vagy inkább vegyek egy használt gyárit. Ha jó akkor melyiket érdemes? Nem akarok 2-3 vakut egyszerre használni, de azért jó lenne ha valahogy menne a távkioldás. Ha jól értem az eddig összeolvasottakat D3000-el ez csak külső eszközzel fog menni (majd a D7x00 tud TTL-t), vagy úgy hogy a saját vaku villanására villan a külső vaku.
40k körül lenne a limit. sb700-at látok 60 körül használtan de azt csak akkor lépném meg ha végleg lebeszéltek másról.
568EX és 565EX közt mi a különbség (15k)???
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
_seth_
veterán
Megérkezett az 500EX, eltörpül az 568EXII mellett
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
válasz matyi012345 #5490 üzenetére
Nem a Godox az egyedüli gyártó, amelyik "pucér" vakut készít: egyre többen (pl. a YN is) látják ezt a piaci rést...
-
veterán
vagy veszel/bérelsz akkus vakuetetőt szabadtérre. vagy egy jóóó kövér szinuszos kimenetű ups. esetleg akkus stúdióvaku ilyet béreltem esküvőre kettőt, az egyikkel végiglőttem a beállított fotókat max teljesítményen (120 centis oktobox, 400 Ws vaku vs vékonyfelhős szórt napfény), utána a lagzin töltés nélkül kis teljesítményen még sokszáz képet lenyomott a másikkal párban. elég jó volt
hanyas vagy, te disznó?
-
JohnyBlue
addikt
válasz kilozsul #5485 üzenetére
Jaaa, hogy még nincsen semmid se
Akkor matyi nagyon jól leírta a dolgokat. Mikrosat ódala ha újat akarsz, vagy ha használt, felújítottat garanciával akkor hasznaltvaku.com (ami szinten mikrosat) szépen bevásárolsz. összepattintod és nem fog fájni a fejed, és ha még tavasszal is úgy látod, hogy kint is akarsz villantani, akkor veszel 1db vakut amit felaplikálsz egy állványra oszt viszonhallásra
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
matyi012345
őstag
válasz kilozsul #5483 üzenetére
Több pénzt fogsz beleölni az egészbe, mintha vennél egy belépő studió szettet és van modellfényed, olcsón veszel rá mindent amit akarsz adapter nélkül, stb..Egy Walimex 200Ws vaku a mikrosatnál 1 év garival 20K, állvánnyal 30 mondjuk és mindent rá tudsz rakni ami bowens bajonettes, nem kell akksit venned és cserélgetned, több lépéses modellfény, aktív hűtés, slave on-off, hangjelzés, gyorsabb újratöltés, 1/32-es szabályozás, digitális vezérlés. Ha nincs áramod akkor megértem hogy akksis kell a rendszervaku miatt, de ha kislámpát emlegettél akkor feltételezem van. rendszervakus studiozás szerintem felér egy öntökönrúgással hosszútávon. Ha gondolod ki is próbálhatsz nálam egy többvakus modellfényes szettet, nem akarsz többet
pöcsköszö..rendszervakukkal foglalkozni azt garantálom. És mielőtt azt gondolnád hogy drágább, meg fogsz lepődni mert olcsóbb -
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Talán egy picit off, talán nem... Alternatív világítási megoldásokat keresnék. Szeretnék kiépíteni egy vakurendszert, ami első körben kioldókból, 1 db octobox vagy nagyobb softbox és rendszervaku, állvány kombó, 1 db állvány és áteresztő ernyő lenne (későbbiekben egy rendszer vagy külső vakuval). Ezeken felül viszont szükségem lenne például hátsó hajfényre és egy olyan világítási megoldásra is amit külső helyszínre tudok magammal vinni a rendszervaku mellé. Szünetmentes tápegységet nem szívesen cipelnék magammal, tehát olyan alternatív világítási megoldásokat várnék, amikkel "jóárasítva" kibekkelhető 1-1 fotózás a fent említettek mellett. Nem cél egy stúdió berendezése, inkább a mobilitás, univerzális felhasználás a priorítás. Kérném, hogy a "tegyél oda egy kislámpát" javaslatok helyett gyakorlati megoldásokat mondjatok (ha kislámpa, akkor milyen, hogyan rögzítetted, stb..) Előre is köszi!
-
benceb77
tag
A canon 430EX II vakufej mennyire lötyögős gyárilag?
Vettem egy újat a media marktban de nekem kicsit furának tűnik a fej lazasága. A következővideó a vertikális irányt mutatja, de oldalirányban is van kb 1/2-1mm. Video: http://youtu.be/YkFaIttGQOA -
xors
senior tag
Sziasztok! Első vakumat keresem, a lehető legolcsóbban Nikon D5100 -hoz. Nem lennének nagy elvárásaim, nagyrészt bulifotózáshoz kéne, meg esetleg néhány portréhoz.
A Yongnuo -ról láttam, hogy jók a vélemények, és az ára is baráti.Amit kinéztem, az a YN560-II
Ebben ugye nincs TTL funkció, amit szerintem tudnék nélkülözni, hiszen a beépített vakumat és manuálban próbálgattam már, és nem tűnt túl nehéznek. A másik, hogy ha jól látom nincs benne motor a zoomhoz, ez azért megnehezíti a kezelését szerintem, avagy az mennyire gond, ha nem állítgatom állandóan a zoomot, hanem hagyom mondjuk 24 -en? (ilyenkor a 18 -as gyújtótávnál nem világítja be akkor a kép szélét?)
Az AF ezzel a vakuval fog működni jól? Nem láttam, hogy bárhol is írnák, van benne AF segédfény? (gondolom a vázamba épített segédfény kikapcsol ha felrakom a vakut)Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
konyi79
addikt
Hali,
mi a véleményetek a Nissin i40-ről?
Sony új vakutalpára keresek valamit, a legfontosabb lehessen gépről levéve elsütni.
Köszi! -
_seth_
veterán
A videóban ami van az megy nekem, sőt a 600D-n is ugyanígy volt. Az is csak úgy tudta vezérelni, hogy villant még ha csak egy kicsit is de villant
60D+568EXII+500EX felállás várható, így tudja majd a váz is vezérelni a két vakut vezeték nélkül vagy az 568EXII tud master is lenni.
Az 568EXII bevált csak nagy és nehéz, sokszor elég lesz az 500EX isIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Hogyan működik a vezeték nélküli vaku vezérlés canon vázaknál? A 600D-60D egyformán, a 7D-ben más rendszer lenne? Az el tud úgy sütni vakut, hogy a beépített vakuját nem használja? Hogyan kommunikál a váz a vakuval a 7D esetén és hogyan a 60D-nél? Utóbbinál a villanás lenne a távirányító tehát ahogy villan elvillan a külső vaku is. De lehet ezt másképp? Infra rész van a markolaton pl távirányítónak, infra van az 568EXII vakun is, meg tudja oldani a kommunikácót infrán?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Studi
veterán
Sziasztok!
Az ilyen kezdő kitnek van reális, elérhető alternatívája? Ha darabonként kezdem összeszedegetni a dolgokat, akkor jóval többe kerülnek.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Kötelező darab. Ahogy nézem bele van kötve a Fluxuskondenzátor is, meg az 1.21 Gigawatt.
-
_seth_
veterán
Jaja benéztem, ez a tuti link: [link] Árban nincs akkora különbség mint szállítási időben
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Ebay, konkrétan innen rendelném: 26, UK így nincs vám és más probléma és itt is van pár nap alatt.
-
Andrew31
senior tag
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
_seth_
veterán
válasz Andrew31 #5455 üzenetére
Jó darabot fogtál ki
-
_seth_
veterán
válasz Andrew31 #5453 üzenetére
2013 október előttieket érinti a probléma. Az enyém is augusztusi darab volt.
-
_seth_
veterán
válasz bibliator #5451 üzenetére
Ezen kívül nincs semmi gondom vele, szuper vaku, de én csak hobbifotós vagyok
-
_seth_
veterán
válasz bibliator #5448 üzenetére
Ugyan canonom van de szerintem a hiba azonos: első szériás 568exII-esek akku tartó fedele eltörik, mindnek, az új javított változat kb 1500 forint ebayen.
-
bibliator
aktív tag
Sziasztok!
Szemezgetek a vakuk közt és ez a kettő keltette fel a figyelmemet. Mi a véleményetek róluk, melyiket tartjátok esetleg jobbnak, vagy inkább megbízhatóbbnak? Amatőr felhasználáshoz lenne. kb. 40000 körül jutnék hozzájuk.yongnuo yn568ex
Meike mk910Ja és Nikon D7000-hez lesz.
Köszi
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!
-
_seth_
veterán
válasz LamaCube #5445 üzenetére
Itt mondanak jobbat Szerintem se ezt se a gyárit ne vedd meg
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Enelop akkut tölteni megfelelő lenne ez a töltő? [link] Ilyenem van itthon, de ha nem ajánljátok, akkor megveszem hozzá gyári töltőjét.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
_seth_
veterán
válasz mrdreamer #5441 üzenetére
Abszolute nem értek hozzá de nem lehet, hogy a talpa sérült és nem érzékel helyesen?
-
mrdreamer
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene! Meike MK-900 rendszervakum van. Csodálatosan működött egészen addig, amíg egy jó ismerősnek oda nem adtam. (Állítólag semmi nem történt az eszközzel, ami hibát eredményezne.)
Szóval a hiba: pilot világít, villan is ha megnyomom, gon nélkül, többször is egymás után. Amint viszont fényképezésre kerül a sor, kb. csak minden 5-10-re villan rendesen. A többi exponálásnál vagy nagyon gyengén villan és a képen nem is érzékelhető, vagy egyáltalán nem. Mi lehet a baj?
Üdv,
D -
_seth_
veterán
YN500EX.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék TTL-es Canon vakut vásárolni, mit ajánlotok? 20-25 ezer forintig el.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
válasz JohnyBlue #5437 üzenetére
Ezért mondom mindig, hogy dolgozni csak gyártóazonos termékkel szabad, 3rd party termék esetén csak akkor ha előzőleg többszörösen biztosra van tesztelve a stabil működése. Kínai vakuknál sose tudni: a használati utasítás fele csak bizonyos csillagállásoknál működik...
-
JohnyBlue
addikt
Anno egy estére elkértem copasstől a 565EXII villanóját. Ilyen hibák nem jöttek elő, viszont annál inkább olyan érzéem volt mintha gumiszerűvé vált volna a fókuszálás. (nem röhög). Középső AF pontot és segédlézert használva a kioldó gomb megnyomása után nem az volt, hogy fény kibocsát és klakk klakk, hanem mintha szerencsétlen gondolkozott volna. Szóval volt egy 1 seces lagzása durván ... még, jó hogy ott volt a D7000 + SB-700 kombóm
Ja meg volt olyan problémám vele, hogy nem úgy és nem akkorát villantott amekkorát szerettem volna. De én ezt akkor arra fogtam, hogy Nikonos agyműködéssel próbáltam vakuzni
Az 568EXII vel nem tapasztaltam még ilyen problémákat.
-
*Ropi*
félisten
-
JohnyBlue
addikt
Az enyimé a legelegáncsosabb és leghasznosabb ! Ugyanis a tiedből tuti nem lehet söralátétet csinálni egy mozdulattal A nagy lapát szögét viszont tudom állítani egy mozdulattal... amit az arctámadóról nem lehet elmondani...
Amúgy copassnak is olyanja van mint neked (arctámadó) ő ódákat zeng róla én meg az enyiméről
-
A Zéé
addikt
válasz hefa888 #5429 üzenetére
én meg ilyent használok a vakura, csak hogy bonyolítsam a helyzeted. Kicsit talán elegánsabb, mint a JohnyBlue által linkelt, de az övé lehet, hogy jobb, ezt nem tudom Én azért ezt vettem, mert a kivehető, cserélhető betétekkel elég jól lehet variálni a fényeket, ha kell. Bár eddig talán mindig csak a fehér színű betétet és azt a lágyító bigyót használtam "élesben".
Just a simple Lineman...
-
hefa888
csendes tag
Szevasztok!
Canon speedlite 580/600 as vakuhoz milyen fajta Diffuzor -t javasoltok?
-
JohnyBlue
addikt
válasz LamaCube #5426 üzenetére
Értem Mondjuk árulják ezt a kioldót mindenféle kiszerelésben
-
LamaCube
addikt
válasz JohnyBlue #5425 üzenetére
Köszi szépen , de szegedi vagyok .
A vakukioldóval, azért vagyok bajban, mert kettő kell és az yn meg 1-es a 2 db-os gondolom már van 8-9 ezer forint is és az már a duplája. Már így is ki akar herélni az asszony, annyit költök a fotózásra, pedig csak egy hobbi, ezért szűkösek a kereteim. Ha meg megveszem a YN vakut, akkor tutira bejön és megtartom. Tudom, hogy ár/érték arányban nagyon jók és tudom, hogy igazad van, mert nagyjából most 12, de YN-ből meg 21 lenne kb. , ami tényleg nem nagy összeg, de ha még azt kipótolnám 10-el, akkor még jobbat tudnék venni. Így voltam pc építésnél is 2 éve és a 150000-es határból lett 250000-es.[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
JohnyBlue
addikt
válasz LamaCube #5424 üzenetére
Na most ezen a 1500 forinton ne múljék yongnuoból hegyeket tudsz majd még venni 1-2-3 év múlva is. De ebből a csodából nem bizti... bár a célnak megfelel de tudod mit ? vedd meg csájnából a YN villogtatót és ha már nem kell vagy nem jön be akkor szólsz és átveszem beszer áron
meg ha debrecen környéki vagy adok egy vakut kölcsön azért ne adjál ki manit...
-
LamaCube
addikt
válasz JohnyBlue #5423 üzenetére
Most csak kísérletezgetek és van egy másik vakum is, amit a gépen használok, de most a gépen kívül kellene a 2 vaku. 12-ből meglenne a vaku és a kioldó szett és ha mégsem jönne be, akkor max. ennyit buktam. Persze benne van az is, hogy bejön és akkor a jobb felé kacsingatok, akkor pont ennyivel többet adtam ki, mint kellett volna.
Ezért törekedek most az olcsóságra, persze lehet pont azért megy el a kedvem, mert nem fognak jól működni. Ehh...ördögi kör ez Egyébként a linkelt kioldó nem valami jó?
Vízcseppet szeretnék fotózni, persze nem profi szinten, mert ahhoz kevés vagyok, mint tudásilag mind technikailag.
Köszönöm a segítséged![ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz LamaCube #5422 üzenetére
Szerintem el de kioldóból miért nem veszel valami normálisabbat ?
Egyébként én nyolcért tuti nem venném meg ... inkább gyűjtögetnék még ennyit és vennék egy príma yongnuot...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz FirstTripla #5420 üzenetére
A gyárilag hozzá adott RF602/603-ról nem is, csak a külön megvásárolható YN560TX-ről.
-
*Ropi*
félisten
válasz FirstTripla #5418 üzenetére
De ahhoz jó, hogy beállítsd róla a vaku teljesítményét.
-
*Ropi*
félisten
válasz FirstTripla #5416 üzenetére
Mindkét YN vaku jó lesz, a III-asban már be van építve a rádióvevő.
-
FirstTripla
tag
Egy Yongnuo yn-560 ii vagy iii -t néztem mert abban is láttam a slave funkciót, viszont nem tudom hogy azzal működne e a gépem, illetve a yn-560ii-t újonnan nem nagyon találtam a boltokban.
ui.: Az elemet azt hittem hogy normál AA-s való bele, szóval akkor köszi, mert tényleg nem akarok venni bele speciális elemeket, hanem majd sima ceruzaelem akkumulátort akarok majd venni.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz FirstTripla #5414 üzenetére
Valószínűleg több (de csak minimálisan), mert a gyáriak általában 12-14-es kulcsszámúak. Szóval nagyon nagy különbségre ne számíts, gyakorlati előnye csak annyi lesz, hogy arrébb tudod vinni a vakut a váztól, de a fényereje ugyanúgy pár méteren belülre korlátozódik majd.
CsaXólok, hogy a bele való CR123 elem eszement drága és nem sok helyen kapható. Miért nem veszel inkább valami manuális YN vakut, ami AA akkukkal megy és több mindent tud?
[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
Köszönöm a segítséged, esetleg még annyit nem tudok hogy a polaroid írja, hogy 18-as kulcsszámú a vaku, de hogy ez több vagy kevesebb fényerő mint a gyári vaku azt nem tudom. Csak ennyit tudok a vakuról, de mint kezdőnek nem mond sokat: 0,3-8,5m (nagyl.) 1-5,4m (tele) @ISO Auto.
-
*Ropi*
félisten
válasz FirstTripla #5412 üzenetére
Akkor csak 1 elővillantást kell kivárni. A polaroid tudja:
"Pre flash sensor eliminates accidental triggering by red eye reduction mode."
Nem ismerem azt a Dörr-t, de nem túl biztató, hogy nem írnak róla semmi konkrétumot.
-
FirstTripla
tag
Lehet rosszul fejeztem ki magam. A fő villanás előtt csak egy derítő vaku, illetve ha nagyon figyeltem akkor hallani is a derítő villanás és a rendes vaku hangját is amikor elsül a szerkezet. Most néztem, hogy lehet kapni olyan vakut amit kimondottan kompakt akár a 20ezer Ft-os kezdő gépek mellé is működő képes. Kis vaku illetve a nagyobb erejű vaku . A kicsi polaroidnál látom ezt a s1-s4-ig terjedő kapcsolót, ami bizonyára az elővillanások szűrésére van, viszont a Dörr márkájúról semmit sem találtam. A gyártó sem ír a késleltetéséről, vagy, hogy pl a fényerejét szabályozza e.
-
*Ropi*
félisten
válasz FirstTripla #5403 üzenetére
Az azt jelenti, hogy plusz / mínusz 2 Fé-el tudod változtatni a beépített vaku fényerejét 1/3 Fé-es lépésekben.
Olyan optikai kioldót kell venned, ami a két elővillantás után, a harmadikra süti el a rá tett vakut.
-
Byk01
őstag
válasz gaben75 #5407 üzenetére
A yongnuo store-ban még elérhetők.
Egyrészt: ha azt mondják, kifutott, és én csak újat keresek (mert vakuban, nekem az a véleményem, a használt nagyobb lutri, mint akár az obiban, akár a vázban), akkor nem fogok keresgélni utána se az ebayen, se máshol.
Másrészt: ha te azt mondod, ez már nincs, de a többivel ez meg ez a helyzet, és utána kiderül, hogy mégis van, amire azt mondtad, nincs, a többi állításod hitelessége is megkérdőjeleződik (még ha esetleg azok teljesen meg is állják a helyüket)"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
FirstTripla
tag
Valaki tud segíteni abban, hogy hogyan tudom kiszámolni a kulcsszámot ebből mert még kezdő vagyok ilyen szakrészekben és jó lenne tudni, hogy pl a 32-es kulcsszámú vakunál menyivel gyengébb. 0,3-8,5m (nagyl.) 1-5,4m (tele) @ISO Auto. Előre is köszi
-
gaben75
tag
Az oké hogy így az olcsóbb kategória kimarad, de gondolom ők inkább az újabbakat forgalmazzák.
Meg igazándiból én még ilyen összefoglalót nem nagyon találtam az olcsóbb vakukról. (Azt viszont nem tudom hogy a régieket hivatalosan forgalmazzák még vagy már csak innen-onnan lehet beszerezni őket ?)
Valamilyen rálátást ad a dolgokra még ha nem is teljeset (innen már nem nehéz olcsóbb alternatíva után nézni az E-bay-en)[ Szerkesztve ]
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
Byk01
őstag
válasz gaben75 #5405 üzenetére
Ez oké, de így mégsem teljes az összefoglaló, hiszen az alsó kategória kimaradt, és lássuk be, azért elég sokan vannak, akiknek ez jelenti az egyedüli lehetőséget. Vagy csak nem akarnak többet költeni, amíg nem tudják, kell-e nekik a vaku egyáltalán.
Mint ha egy fényképezőkről szóló összeállítást a középkategóriás DSLR-ekkel és MILC-ekkel, meg a pro kompaktokkal kezdenél.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
válasz gaben75 #5401 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, hogy az első részben azt írják, hogy a 465, 467, 468 kifutott modellek, ehhez képest még vidáman megvehetők. Tény, hogy az újak jobbak, azonban más kategóriát képviselnek árban is (a tudásuknak megfelelően).
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
FirstTripla
tag
Megnéztem pár teszt vakuzás során a gépemet és ahogy láttam 2 villanás van vörös szem mód nélkül. Egyébként a fényképező egy Panasonic Fz38-as, sajna ebből a szériából kihagyták a vakupapucsot. Valamint néztem és eddig használtam is hogy engedi a vaku fény erejét egy skálán -2 és +2 között 1/3-os lépésenként váltani, ha ez segít valamit.
[ Szerkesztve ]
-
gaben75
tag
Szia,
Itt van egy kis segítség Yongnuo vakukhoz ez egy négy részes cikk sorozat szerintem elég jól le van írva minden táblázattal stb.
Másnak is hasznos lehet
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest