- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzz
aktív tag
A nagyobb feszültséggel nincs semmi baj, az elektronika szabályozza és a legtöbb esetben maga az építés be is határolja (nagyfeszültségű transzformátor áttétele), hogy mekkora feszültsére töltődik. A kapacitással lesznek gondok, mert a megadott teljesítményhez az adott feszültségen számított áramra lesz szükség, mind töltéskor, mind kisütéskor. A legnagyobb valószínűséggel a nagyobb kapacitású kondenzátor később éri el azt a töltöttségi szintet (feszültséget) amire tervezték, így lassabb lesz a feltöltés egy teljes kisütés után (1/1 fényerő). Kisebb villanásoknál nem lesz akkora az eltérés, mert a maradékra tölt rá. Kisütéskor az IGBT vezérlése szabályozza a kisütés hosszát, ott nem lenne probléma, csak a töltéssel.
[ Szerkesztve ]
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
tvamos
nagyúr
Direkt olyat kerestem, ami a Nikon F50-nel mukodi tokeletesen, de a D80-on is elvillan. (Hogy csak manual modban, az nem erdekel. A D80-nal vissza tudom nezni a kepet, tudok allitgatni, a filmessel erre nincs lehetoseg. Ezert akartam, hogy legyen franko azon.)
Az a baj, hogy ez nem villan egyik vazon sem. Csak a gombbal a hatuljan. Jo lenne megjavitani, hogy villanjon, mert szeretnem hasznalni.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
.mf
veterán
Ha már LEDes lámpák: megérkezett az Ulanzi VL49 (II)-es, amit túrázáskor vakut kiváltó fényforrásnak vettem. A fénye jónak tűnik (elvileg 5500K, 95 CRI; az új verzió diffúzorral nem pontszerű, egész egyenletes a fénye), és méretéhez-tömegéhez képest (90 g beépített 2000 mAh akkuval) elég erős, sőt, túlságosan is, az 5 fokozat leggyengébbje is bazi erős... Majd kipróbálom valamikor élesben is, meg hogy még egy diffúzor-lap tompít-e eleget a fényén, de lehet, hogy továbbadom majd valaki videósnak, én meg keresgélek tovább...
Zseb- és fejlámpáknál is mostanság kezd a magas CRI terjedni (és úgy még eggyel kevesebb eszközt kell vinni), YLP Panda 2M CRI szimpi lenne, de azóta is out-of-stock...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Soká
senior tag
Jaj, ne menjünk bele szövegértelmezésbe, mert abból lehet, hogy én jövök ki jobban. Nem emlegettem esküvői fotózást, azt írtam - de ezt is a vicc kedvéért, szmájli is volt a végén - hogy a menyasszonyoknak azt javaslom, "zebrából" legyen a ruhájuk. Írhattam volna akármilyen fotómodellt is. Persze megértem, hogy a menyasszonyból te rögtön esküvőfotózásra következtettél, neked ez a szakmád, eszerint asszociálsz.
Szívesen visszaterelném a szót valami vakus témára. Volt egy derítős kérdésem, ami másként sült el, mint gondoltam, de nem baj, mert tanultam belőle. Végül - magamra vessek - megrendeltem a Quadralite derítőlap-ot. Azért azt, mert azért kell a legkevesebbet utaznom. Belátom, ez nem szakmai döntés volt. -
Soká
senior tag
Komolyra fordítva a szót, nyilván sejtettem, hogy ha zebráról van szó, akkor csíkos formában ilyen is meg olyan is lehet az a derítő. Ez nyilván logikus megoldás. Az a helyzet, hogy miután én nem vagyok profi, megengedhetem magamnak, hogy amatőrködjek. És az én meglátásom - persze tévedhetek - a legtermészetesebb eredményt egy világos derítés adja. Az ezüst/arany derítés már egy olyan hangsúlyos fényformálás, amire ha ránéz az ember, látja, hogy a fényeket erőteljesen manipulálták. Ettől nem igazán lesz természetes én meg jobb kedvelem azt, amikor egy fotóra ránézve azon kell gondolkodnom, hogy ez most a "natúr valóság" vagy finoman terelgetett fények elegye. Vessetek az oroszlánok elé, de én a gyerekeimet hol egy fehér lepedővel, hol egy hungarocell lappal derítgettem. Családon belül bocsánatos bűn.
De nem offolok tovább. -
Soká
senior tag
Nem, de nagyon meggyőzően hangzik:
"Az első, tökéletesen fókuszálható derítőlap, amely forradalmasítja a fényformálás világát."
A tökéletes és a forradalom már elegendő hívószó.
Engedd meg nekem, hogy bizonyos szkepszissel fogadjam a forradalmi, speciális, tökéletes, stb. felvezetésű cuccokat. Biztosan nagyon jó, nem akarok kételkedni benne, de nem fizetek érte háromszor annyit. Ezért is kérdeztem, hogy a kettő közül melyiket... De a magam feje szerint a "kevesebb több" elvét követve a Godox 2in1 lesz a befutó. -
Soká
senior tag
Köszi!
Némiképpen biztos lehettem benne, hogy Te valami negyediket fogsz ajánlani tripla áron.
Tisztelem a maximalizmusodat, de feltételezem, hogy korábban ezek szerint nem is lehetett természetes bőrszínt produkálni.
Javasolni fogom a menyasszonyoknak, hogy ezentúl csakis "zebra" anyagból varrassanak maguknak menyasszonyi ruhát.
Bocs, hogy viccelődöm, de egy fehér derítőlap azért csak nem fogja hazavágni a modell bőrszínét. -
Grga_Pitic
aktív tag
Olympus is menni fog. A Sony-t ez esetben érdemes kerülni a más típusú vakupapucs miatt.
-Bagira-: a Godox TT350 csak kevéssel több, én azt választanám. Az, hogy milyen rendszerű legyen, az alapján válaszd, merre lépnél tovább (Canon / Nikon / Olympus közül bármelyik jó lesz).
-
-Bagira-
tag
Yi M1. ről van szó. A meike mk320 jó lenne de melyik fajta géphez való (Canon,nikon, sony, Lumix/Olympus, Fuji) használható csak középérintkezőről manuál módban?
A gyári leírás a gépnek csak ennyit közöl:
https://help.yitechnology.com/hc/en-us/articles/232227208-What-types-of-flash-lights-are-supported-[ Szerkesztve ]
-
robi1979
aktív tag
Házi fotóstúdiómba 2db TT600 mellé keresnék stúdiólámpát vagy valami mást. Mi különbség van teljesítményben egy Godox SK300II stúdióvaku és egy AD200-as között? Árban rengeteg, azt látom, az AD200 majdnem 3x annyiba kerül mint az SK300II. Az AD200 elég lehet egy 120cm-es Godox octaboxba? Esetleg kültéren a HSS is működne ekkora méretél? Összességében az AD200-nak van akkora teljesítménye mint a Godox SK300II-nek?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Természetesen van ilyen is
Szerintem, ha neked a 8-ból 7 vakud tönkremenne egyszerre egy fotózáson, akkor a maradék eggyel is megoldanád a fotózást, úgy hogy az ügyfél nem venné észre. Nah ez rólam biztos nem mondható el....
Ráadásul lehet, hogy a te költségvetésed jobban megengedi, hogy másnap a hét elromlott helyett veszel másikat....Azt is gyanítom, hogy te nagyobb eséllyel döntöd el egy használt termékről, hogy mennyire fogja bírni. Én egy vakuról nem biztos, hogy meg tudnám állapítani....
Az meg hogy most mit és hogyan kell visszafejteni, lehet hogy nehéz, meg gondolom rendszer függő is....
De a tapasztalatok alapján elég jól működik már.
Ez a gondolatmenet igaz lehetne objektívekre. Mégis lehet Sigma Art objektíveket is ajánlani...... és használják is sokan.....[ Szerkesztve ]
-
sarasota123
aktív tag
-
sarasota123
aktív tag
végül is van benne valami csak alig használtam szegényeket, mert miután megvettem őket, pár hétre rá beszart a metzem. gyanítom akkor a godox lenne az ajánlottabb irány?
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
zümzümm
senior tag
-
SkyTrancer
senior tag
azt a részt elolvastam amire mutatott a link, de én azért írtam, hogy aki használ ilyet Ő mit ajánl
Pl egy ilyen megfelelne , ha egy softbox-ban egy körtével megoldható
Színhőmérséklet állíthatóság nem lenne hátrányGodox P260C
vagy ezekből valami :
A cél az lenne, hogy ne legyen szükség DSLR gépre a kioldás miatt
Emiatt kell állandó fény
Ha tudsz ilyen megoldást amit ajánlanál kérlek azt írd le, ne azt hogy felejtősKöszi
[ Szerkesztve ]
-
-
Audia6c5
újonc
Szia
Cimke alapjan 2013asok.vaz legfrissebb fw a vakut nem tudom.
Nyari vasarlas.Ugy nez ki rajottem mi lehet a baj.
2 dologra gondolok,mert neha teljes menut latok neha meg szinte semmi.
Vagy a kioldo kontakthibas vagy a bekapcsolas sorrendje nem mindegy.lehet ilyen?koszonom! -
zümzümm
senior tag
Amit én kinéztem rednszervakut, az egy Godox TT685. Ennek a kulcsszáma megegyezik az AD200-éval. Szóval teljesítménybeli különbség nincsen... viszont az AD200-ra feltehető a barebulb fej, ami hatékonyabban szórja a fényt. Én kb "csak" ennyi előnyét látom az AD200nak a TT685-el szemben. Legalábbis ami a teljesíítményt illeti. Illetve ugyan úgy mobilis mind a kettő, HSS és TTL képes... Viszont a TT685 kb harmad annyiba kerül mint az AD200.
-
mikrofon
veterán
Ennyi pénzből talán kijöhet 2db ad200 is, ami szerintem rugalmasabb és az ad-b2 fejjel össze adható a teljesítménye is ha kell...
Vagy külön két fényformálóval is hatásos lehet vagy a két h200r körvakufejjel is szépen használható... .Persze tudom az aksi robbanhat egy hónapos töltéstől
[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Ohhh szep mennyisegu informacio🙂 Koszonet erte. Es mist ezt elolvastam es megprobaltam leszurni a lenyeget.
Ugy nez ki hogy nekem studio vaku kell. Azert hogy a softboxot teljesen kitoltse a feny. Fokent indoor fotozashoz fog kelleni. De esetenkent kiprobalnam vele az outdoor fotizast is. Viszont ehhez meg nagyobb teljesitmenyu fig kelleni ami nyilvan dragabb lenne. Sajnos a leheto legolcsobb, de hasznalhato szettet kell osszeraknom. Illetve ha outdoor fotozasra is sor kerulne? Akkir tuti nem a deli verofenyes napsutesben fotoznek, hanem kb az aranyoraban, amikor mar talan eleg lenne egy kifejezetten indoor fotozasra szant studiovaku teljesitmenye is.
Szoval fofenynek egy studio vaku fog kelleni.
Nagyon uj meg nekem a vaku tema... Megtenned legyszi hogy irsz nekem nehany studiovaku tipust ami jo arertek arannyal rendelkezik. Es hozza a kompatibilis kiegeszitoket? Kb 90cm ernyo(a felhelyezes komoatibilitasa miatt kerdem az ernyot) illetve kioldo a studiovakukhoz.
Nagy segitseg lenne. Mert ha en most felmegyek pl a vaku.hu oldalra akkor nem fogom tudni megallapitani hogy mondjuk egy 100+ ezres vaku lesz jo vagy kb ugyanugy jo lenne egy 30-40 ezres is... -
mikrofon
veterán
Amúgy igen, potenciális veszély forrás az akkuk töltése
Szerk. :
Egyébként én most vettem usb-s töltőt az ad200-hoz. Abban egy hónapig benne felejtve nem tudom mi megy előbb tönkre az akku, a töltő, vagy a töltőfej (adapter ami 230V=>usb) minden esetre izgulhatnék amikor az egy hónapos nyaralásom végén belém nyílal, hogy vajon kihúztam-e a töltő... Még szerencse, hogy nem nyaralok ilyen hosszan[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Ez csak nekem tűnt fel a leírásban:
After the last job, I left the battery in the charger. I left it there for quite a bit. maybe a month or so. When I picked it up from and tried to place it in the strobe it would not fit it.
Egy hónapig töltöben hagyni nem túl életképes... Gondolom sok volt a kicsit merül kicsit töltődik ciklus...
Vagy én olvasok valamit rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Ropi, tanulmányoztam köszönöm az olvasmányt, komoly cikkek és jó szájba rágós fogalmazás is, de nekem akkor sem tiszta, vagyis nem vagyok biztos a válaszban. Tehát ha van TTL tudó önkioldóm, akkor lényegében ugyan úgy működik a rendszervakummal a fénymérés mintha a vázon lenne?
tehát csinál egy elő villanást, ekkor mér, majd jön az expo? és a témát az elektronika által "betárolt" algoritmus alapján ahova a fókusz ki van jelölve a fényképezőn azt "próbálja" helyesen megvilágítani? jól értem?
Tehát esetemben egy Canon 550D + 430EXII + Godox X1T-C adó vevő- vel?
Olyat is olvastam hogy DSLR gépekkel ez nem működik, tehát nem lesz elővillanás és helyes fénymérés, magyarán felesleges a TTL esetemben..nem értem most akkor hogy van ez-.[ Szerkesztve ]
-
-
fulton
addikt
Köszönöm. utánajárok
Mellékesen, úgy fest nem kell mégsem vennem vakut, csak egy 80x120 softbox-ot. Mivel most ezzel a 82cm ernyővel (amolyan softbox féle...) használom, és csutkára le kell tekernem, így 4 rekesz, 1/200 záridó ISO100 bőven jó portréhoz. Pedig nem egy nagy teljesítményű ha jól emlékszem. Mégcsak felirat sincs rajta. MCGoat tól vettem.
[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
Megnéztem őket, jó volt, de még mindig nem tudom, hogy mit csináljak egy nagy teremben, ahol a plafon és a falak is messze vannak vagy nem is fehérek. Jobb híján ilyenkor a tárgyra kell irányítani a vakut? Vagy lőjek mégiscsak fel, aztán majd lesz valami?
Amúgy van valami értelme a diffúzorkupaknak? Én egy fotóstól azt hallottam, hogy nincs, és magamtól is ezt gondolnám, hiszen nem növeli a fényforrás méretét.Szerk: Van az a kis fehér kártya, amit ki lehet húzni a vakukból. Jól sejtem, hogy az pont az ilyen helyzetekre szolgál? Mert ha jól gondolom, akkor az a kártya a tárgyra/modellre veri a fény egy részét, így van közvetlen megvilágításunk, de mellette a környezetbe is jut a fényből, így kapunk extra szórt fényt is.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
sarasota123
aktív tag
Valami ajanlott hely esetleg? Hirtelen guglival a vaku.hu-nal lattam vakuszerviz szolgaltatast, 3k-s bevizsgalassal, aztan kiderul/eldontom h mi legyen.
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
sarasota123
aktív tag
és lehet ebben hőbiztosítékot cserélni/cseréltetni?
nem volt benne elem, le sem lehet csukni az elemtartót, mert oda kell bedugni a kábelt, kb. az elemek mellé.He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
Sleek
senior tag
Örültem ,hogy ezt megtudtam írni és nem dobálta a 504 es kódot
Köszi akkor megpróbálok vissza lapozni<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, vettem egy yn622n tx controllert, írták, hogy fontos a firmware update, viszont a linken ami a manualban van 1.09 a legfrissebb fw, én meg amikor mode gombbal bekapcsolom a controllert, azt írja, hogy 1.12 , tehát frissebb az ami alapból rajta van? lehetséges ez vagy ez nem a verziószámot írja ki?
-
Fishor
senior tag
Hát nem egyszerű ez. Próbálgatom, ezt a stroboszkóp vakuzást. Eddig az volt a gond, hogy a gépen kicsi volt a záridő. Most beállítottam azt hosszabbra. De még mindig nem érzem az összhangot a vakun, hogy ott is kell időt villanásszámot meg herzet állítani. Sikerült végre elérnem, hogy többet villanjon, de sose volt annyi szám mint amire állítottam, volt hogy állítottam 5 villanás hz 1/4 záridő de talán 2-4 közt villant. Majd próbálgatom még, de az lenne a jó végre a logikájára tudnék rájönni. A legjobb eredmény eddig két golyó volt a képen (elgurítottam), de nagyon kiégett, mert itt a ttl nem játszik, és így nem tudom a fényerőt állítani, bár lehet a vázon kéne kompenzálni, de a vakun ebbe a módban nem láttam erre módot, csak azt a 3 dolgot lehet állítani meg a távolságot.
Üdv: Fishor
-
Grga_Pitic
aktív tag
Igazából 4 modell van (illetve az XPro II miatt 5, viszont az csak az Adoramánál és USA-ban elérhető), de a kialakításban, TTL/HSS képességben különböznek, nem pedig abban, hogy melyik vakukat hajlandóak vezérelni. Ez nekem áttekinthetőbb, emészthetőbb rendszer, de nyilván nem mindenkinek szempont ez.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Nem is vitattam, hogy a Yongnuo ne lett volna úttörő annak idején, de szerintem eléggé elaludtak az elmúlt 3 évben. Azt nem értem, hogy miért kell kb. 3 különböző kioldó, ha a termékpalettájukról több különböző vakud van, amikor más gyártó (és nem csak a Godox) megoldja eggyel. És ettől még a Yongnuo lehet bizonyos esetekben - pl. Canon mellé - jobb választás.
-
Alu
senior tag
És ha beruházok a YN-E3 RT -re, akkor a yn600ex mellett egy yn560 vakut el tudnék villantani rádiós megoldással (gondolom manuálban el tudnám villantani a yn600 fényére), vagy ahhoz kell egy plusz vevő?
[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
-
Fishor
senior tag
Elmentem egy fotós boltba ott a godox 685n et ajánlották 50 alatti áron így azt megrendeltettem. Remélem nem lesz gond vele, mert ha jól láttam az sima ttl vvaku nem ittl de nem tudom ennek mi a jelentősége, így hagytam magam meggyőzni. Remélem nem lesz rossz, bár azt mondta ha nem tetszik nem kell elvinni. Így jó mert nem kell webshopozni.
-
Fishor
senior tag
Csak az 50k s nikon akku fel ennyi kulcs számú és ez csak az egyetlen paraméter amit tudok hogy figyelni kell. És olyat nem lehet hogy a gép af je működik de a yn vakuzik? Meg alapból nem a gép fokuszálja a képet? A vaku csak fényt ad nem? Gép dolga a fókusz logikusan számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Elméletileg ez drágább kategória 43EFt min boltban de ez ugye csak magyar ára áfa,haszonkulcs ilyesmi. Nem vagyok nagy vakuzós tehát nem vagyok benne a témában nagyon,de jó ideje tervezem,hogy veszek egyet.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest