Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
Üdv urak!
Van egy beépített vakus Olympus E-PL1.-es MILC-em de a vaku helyett szeretnék rá egy komolyabb vakut tenni. Nagy térben elveszik a beépített és sötét lesz a kép. Ha meg nem nyitom ki a vakut akkor olyan hosszú lesz az exponálás hogy elmosódik a kép.
Mit javasoltok? Esetleg a hosszú expot. ki lehetne valahogy kapcsolni? Nem értek igazán hozzá de zavaró hogy amit szabad szemmel még világosnak érzékelek abban a környezetben már kell a vaku. És össze lehet e kombinálni minél alacsonyabb iso. számmal ezt? Mondjuk azzal nem lépek előrébb ha világos és "éles" lesz a kép de iso3200 lesz és nagyon morzsás lesz. Ezért is lefixáltam iso200-ra.
Tanácsok? -
*Ropi*
félisten
Nekem akkor még 120-ban volt mindenestül (komplett kit + 22/2 + EF adapter). Még a Sigma 50-essel is tetű lassú volt az AF, nem hogy a 70-200-zal limiter nélkül...És túl sokat huntolt. Szerencsére ugyanannyiért ment el mint amennyiért jött.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
_seth_
veterán
Hehe Nálam még friss darab, 18-55 van hozzá, de érkezik már a 22mm f2 palacsinta és egy EF adapter, kirándulni nem rossz, bár kissé hülyének érzem magam amikor belenézek az lcd kijelzőbe jó közelről.... (nincs keresője, de még nem szoktam meg ) A 2.0.2 fw-vel egész fürge is, vagyis nem érzem azt, hogy lassú lenne, de a kezelése tényleg elég morbid az 5d-hez képest
430exii, 580exii, 600ex-rt is hibátlanul működik vele 60e volt cakk-pakk 4 ezer expoval, valami kis gépet már régóta akartam venni.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Igen, mint mindennek a 90EX-nek is vannak hátrányai az előnyei mellett.
Milyen vakut tettél az EOS M-re? Még a 430EXII is óriási rajta, a 600-asról pedig beszélni is kár
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
catroot
veterán
Ugyanilyen Eneloopjaim vannak. Szombat este lettek feltöltve. Van még egy garnitúra Duracell is.
De az Eneloopot próbaképpen megint benne hagytam a vakuban egy napra és ma már be sem kapcsolt. A Duracell aksiktól már feléledt a vaku, de a pilot rész nem lett piros, maradt zöld.
A fiókban lévő alkáli elemekkel meg frankón ment a vaku.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
QbHead
aktív tag
válasz catroot #6891 üzenetére
(gyors kérdés litium ion vagy nimh az akku? lithium ion beleszólhat a dologba)
Én mindenhol eneloopon olvasok én is azt használok 2mp alatt teljesen feltölti a max energián kisütött yn-565EX-et relatíve a drágább kategóriába tartozik a maga 1000Ft/akku árával. Nekem az alap 1900mah verzió van múlt héten TTL módban használtam 240 vakuzott kép után még nem merült le teljesen
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
-
catroot
veterán
Na, eddig bírta a Yongnuo vakum. Már a zöld lámpa fogad bekapcsolás után. Bírt egy hetet.
-
catroot
veterán
Nekem is úton van egy. Csak visszaolvastam pár napja és más is panaszkodott erre, hogy nagyon nehéz kiszedni.
Aztán tényleg. De most néztem róla egy videót youtube-on. Ott a manus kb. két ujjal kihúzza a helyéről (ahogy mennie is kell), nekem meg úgy kell kiszerencsétlenkedni. Eddig kb. 3-4x sikerült.
Ja a videó alatt is írta más, hogy neki sem jön ki normálisan.
Mindegy, így is olcsóbb volt, mintha egy Nikont vettem volna. Ez - is -az ára a dolognak.
-
_seth_
veterán
válasz r.levente75 #6883 üzenetére
Nikonokat egyáltalán nem ismerem, de akkor ők sem csinálják sokkal másképp a vakukat
catroot: Én mindegyik vakumra rendeltem műanyag kupak diffúzort, nem mondom, hogy ezektől csúcs lett, de valamivel jobban derít a plafon felé fordítva, egy kicsivel több fény jut a vakuból egyenesen oldalra, az is jó megoldás lehet
Ui.:
A két DSLR mellé beszereztem egy apróságot, egy EOS M-et, kaptam mellé persze egy 90EX vakut, maga a vaku alapvetően semmi extrát nem tud, viszont képes master módban 4 csatornán más vakukat vezérelni, simán elvillantja a 430-580-600-ast ttl üzemmódban. Működik persze a nagy vázakon is, menüből állítható minden, persze kérdés, hogy meddig bírja 2x AAA akkukkal, eneloopot raktam a miniatűr vakuba is, legyen jó dolga
Jah és amiért írom, ST-E2-t kár venni, egy ilyen 90EX kínából 10e forint és ugyanúgy jó vakuvezérlőnek, ennek még az akkuja sem speckó és ha kell akár villan is. Vakuként egyedüli hibája, hogy nem dönthető, legalább a plafon felé jó lenne dönteni, sebaj, kap ez is kupakot ebayről, meglátjuk mennyit segít rajta
-
_seth_
veterán
válasz catroot #6879 üzenetére
YN568EXII és 500EX-en nem volt gondom a lapka kiszedésével, kihúztam a nagylátó előtéttel együtt, nagylátót vissza és kint maradt a fehér lap, vagy én csináltam rosszul? De Canon 580EXII és 600EX-RT-n is így szedem ki...
-
catroot
veterán
válasz randras_83 #6880 üzenetére
Hétvégén lőttem párat haver Canonjával, amin gyári rendszervaku volt. Amikor egyből kiszedtem abból majdnem elsírtam magam a boldogságtól.
-
catroot
veterán
Komolyan mondom, hogy aki a Yongnuo vakunál a bounce card részét tervezte, annak eltörném a karját.
-
*Ropi*
félisten
-
catroot
veterán
Na most másodjára szívok a Yongnuo 565-el.
4db Eneloop aksival használnám. Azért feltételesen, mert tegnap is ma is a bekapcsoláskor teljesen kuka a vaku. Egyszerűen nem kapcsol be.
Töltöttem az aksikon kb. 1 órát, aztán ment minden rendben. Ma este viszont megint nem reagál az vaku. Megint töltöm az aksikat (most már egész estére).
Most vagy az aksik voltak már merülve eleve (mondjuk papíron nem kellene merülteknek lenniük, de ki tudja meddig voltak a polcon), vagy a YN vaku eszi az aksikat kikapcsolva.
-
DonRazzino
senior tag
Ahogy az várható volt, a home stúdió építése többe került, mit vártam és pont a háttér vásárlása előtt szegényedtem el. Próbáltam utána nézni, a "ha csak egy hátterem lenne...?" kérdéskörnek és legtöbben a szürkét ajánlják. Lásd pl. ez a fazon.
Ha csak egy lehetne, ti milyet szereznétek be? Itthon kaphatót keresek, mert megjöttek a YN560IV-ek és nagyon tesztelném már a szettet.
Ebből kifolyólag szeretnék a YN-hoz különböző színű géleket, ti használtok ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
válasz randras_83 #6827 üzenetére
Tegnap jött meg az 565. Néztem is a diffúzort, hogy most azt akkor hogyan kellene onnan kiszedni?
-
*Ropi*
félisten
válasz Alabástrom #6867 üzenetére
Foldable softbox néven keresd!
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #6867 üzenetére
Na most:
Tehát valami ilyen kicsire összecsukódó kellne, csak nem Bowens bajonettel, hanem kisvakuhoz. Akár reflexernyő, akár oktabox. Van ötlet, hogy honnan lehet ilyet szerezni?
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
*Ropi*
félisten
-
Alabástrom
senior tag
Hogy hívják azokat a reflexernyőket/oktabox ernyőket, amik egész kicsire össze tudnak csukódni (mint a kis esernyők, amiknek a küllöi megtörnek összecsukáskor)? Vagy hol lehet ilyet venni? Én sehol sem találok...
Pontosabban egyetlen olyat találtam, ami stúdióvakura való (vajon mi értelme ennek, a stúdióvaku úgysem igazán hordozható...)
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Alabástrom #6862 üzenetére
Köszönjük, hogy leírtad! Furcsa, hogy azoknál nincsen gyári megoldás a kipattintásukra - Canonoknál működik, hogy benyomod és kicsit kiugrik.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #6825 üzenetére
Hátha valakinek hasznos - végül nekem az a legnormálisabb megoldás a kihúzhatatlan Yongnuo diffúzorlap problémára, hogy betolok egy névjegykártyát (vagy hasonlót) felül a diffúzorlap és a ház közé, és így már ki lehet húzni.
-
*Ropi*
félisten
-
marontoni63
csendes tag
válasz marontoni63 #6857 üzenetére
Bocsánat, ezt nem Neked , hanem a kérdezőnek akartam írni.
-
*Ropi*
félisten
-
catroot
veterán
válasz randras_83 #6854 üzenetére
Ja, hogy ha vaku nélkül szeretném elsütni, akkor kellene tudnia a váznak a commander módot?
Egyébként nem kellene, hogy tudjon i-TTL-t a trigger. A YN RF 603 lehet jó is lenne.
-
Kulbi
aktív tag
Szóval lemásolták a Yongnuo-t, de inkább mégis a Canonra hajaz a formája és a kezelőgombok, plusz belerakták az összes Yongnuo-ból hiányzó funkciót. Ha jól értem akkor tökéletes
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
catroot
veterán
Sziasztok!
Előre bocsájtom, kicsit világtalan vagyok még a vaku témában, szóval esélyes, hogy hülyeségeket kérdezek majd.
Szóval a bajom: rendeltem egy Yongnuo YN-565EX vakut a Nikon D3300-ra. A fényképezőm nem tudja a commander módot, így sajnos nem tudom villantással működésre bírni a rendszervakut, csak ha csatlakoztatva van a papucsra.
Milyen trigger jöhetne szóba, amivel ez megoldható lenne?
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Korábban már volt itt téma, de azóta van valakinek tapasztalata a Shanny márkával? Nagyon szemezek az SN600SN típussal a Yongnuo helyett. Csak pár írást találtam, de nagyon dícsérik.
Köszönöm.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
*Ropi*
félisten
válasz Alabástrom #6829 üzenetére
Akkor vagy rossz - vagy ami még rosszabb, hogy hülyén tervezték meg.
-
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
A zoom talán annyira nem is fontos, nekem már az is elég lenne ha a teljesítményét tudnám állítani
*Ropi*: Az oké, hogy szétszedem, de pl az 568EXII-nek is az volt a baja, hogy a vakukapucsban elfordult a vakutalp, így hol oda esett hol nem.
-
_seth_
veterán
Az YN féle vezérlőben ugyanaz a vacak lézeres AF segédfény van mint pl az 568EXII és 500EX-ben?
Persze ha bármilyen is van benne máris jobb, csak a canon vakuk segédfénye jobb, a lézeres YN féle nem mindig esik oda ahol a szenzor van.Hülye kérdésnek tűnik, de eddig csak mezei vakukioldóm volt, semmi ttl-es. A vezérlőn tudom az egyes vakuk fényerejét gyorsan szabályozni úgy mintha rajta lennének a vázon?
-
*Ropi*
félisten
A YN-E3 RT két apróságnak tűnő, de lényeges dologban jobb: van AF segédfénye plusz a Canon 5D2-vel és 7D1-gyel több funkció működik a rendszerben. A Canon ST-E3 RT fényszegény helyzetben ugyan vezérli a vakukat, de sokra nem mész vele, ha AF segédfény hiányában a gyengébb vázak nem találnak fókuszt - ezt eléggé elszabta a Canon...
-
_seth_
veterán
Használ valaki 600EX-RT vakukat YN E3-RT vezérlővel? Mennyire megbízható a yongnuo vezérlő? Állítólag teljes mértékben helyettesíti a canon változatot, sőt még van benne segédfény is valamilyen.
Arra gondoltam, hogy a jelenlegi 600ex-rt & 580exii & 430exii szettből kihozom a legtöbbet, azaz az 580 és 430-at eladom, helyettük veszek még egy 600EX-RT-t és egy YN vezérlőt. A jelenlegi hármas már csak azért sem praktikus mert mindegyik eltérő, hiába teszem le két oldalra a 600 és 580-at, hogy na majd kb hasonlót villannak, nem...
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Adott egy YN565 EX rendszervaku, egy Nikon D3300-as vázon használva. A vaku vagy a váz figyelembe veszi a vakufej döntési szögét, ha a vaku automata módban van? Értem ezalatt, ha például indirekt vakuzás van, akkor erősebben villan, vagy ha vízszintesen döntöm a fejet akkor kicsit gyengébben? Vagy ilyeneket nem figyel semmi, ez teljesen a kezelőre van bízva? Remélem érthető voltam
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
*Ropi*
félisten
-
Alabástrom
senior tag
-
*Ropi*
félisten
válasz Alabástrom #6826 üzenetére
Ernyőnél van, én kifejezetten a boxokra írtam (de egyértelmű, hiszen csak annak can hátsó fala).
-
*Ropi*
félisten
Picit benyomod és kiugrik magától, hogy ki tudd húzni.
-
randras_83
addikt
a 468 EXII esetén könnyű volt, az 565-nál viszont nehéz, ergo vagy ketten vagyunk bénák, vagy tényleg nehéz
https://www.flickr.com/randras83/
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #6819 üzenetére
Ernyőnél szerintem van értelme a diffúzornak. De legjobb, ha kipróbálod a saját ernyőddel:
- Fénymérővel körbeméred az ernyőt, hogy mikor mennyire egyenletes erővel adja le a fényt a közepénél és a széleinél.
- legegyszerűbb (de pontatlanabb), ha lefényképezed szemből az ernyőt. Látod, hol mennyire világítja be a vaku.
- vagy ha igazán konkrét akarsz lenni, akkor egy fehér falfelületre irányítod az ernyővel a fényt, és azt fényképezgeted különbőző vakupozíciókkal.Nekem 180cm-es fehér ernyőnél úgy adja le a legegyenletesebb fényt, ha az ernyőszár legvégére rögzítem a vakukat és a diffúzor kupakokat is felteszem.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Van 3 Yongnuo 560 IV-em, mindegyiknél baromi nehéz kihúzni a diffúzorlapot... Én vagyok béna? Van valami trükkje??? Vagy meg lehet valahogy buherálni, mert így kvázi használhatatlanok a beépített diffúzorok...
Köszi!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
*Ropi*
félisten
válasz DonRazzino #6823 üzenetére
Az is számít, hogy mekkorát akarsz bevilágítani: arcportré, mellportré, félalakos, háromnegyedes vagy egész...
-
DonRazzino
senior tag
Szerencsére a 30-as kulcsszámú Nissin is F7.1-et adott vele 1/2 poweren a tegnapi tesztemen (igaz, elég közel volt a modell a softboxhoz), szóval az 58-as 560IV-eknél nem lesz ilyen probléma. Kültérre meg vettem egy ilyet, ha beválik a YN, akkor veszek még belőle. Ahogy itt a fórumon olvasom, nem is árt a tartalék , na meg 19kHUF darabja...
-
*Ropi*
félisten
válasz DonRazzino #6821 üzenetére
Viszont a dupla diffúzor több fényt is vesz el.
-
*Ropi*
félisten
válasz DonRazzino #6819 üzenetére
Megteheted de nem szokás: a diffúzor felület úgyis visszaver, így arról jut a hátsó falára is, ami aztán még jobban szétszóródik.
-
DonRazzino
senior tag
Ha rendszervakut használok softbox-szal, ernyővel stb. érdemes a wide-angel diffusert (ha tudnám miaz magyarul) ráhajtani? Van a használatának hátránya? Minimális fényvesztés nem probléma, van kraft az 560IV-ekben. Adott fényformálót nézve, talán csak tovább "lágyítja" a fényt, ha jobban szórom, nem?
-
QbHead
aktív tag
Na nekem is megérkezett (még kedden csak nem voltam itthon) a yongnuo yn-565EX
11 nap alatt jött meg szombaton rendelve közben egy húsvéttal
Tökéletesen működik a d5200-am mal bár még nem igazán használtam kb 10 kép készült vele össz-vissz"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
Geripapa
aktív tag
válasz randras_83 #6805 üzenetére
Honnan?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz randras_83 #6808 üzenetére
Sajnos véges kapacitású a memóriám.
-
*Ropi*
félisten
Szuper, de azt nem tudjuk milyen vakud volt előtte.
-
r.levente75
addikt
Hány elemmel üzemel?
-
randras_83
addikt
Ma megjött a YN565 EX vakum, elsőre nagyobb, mint a régi és nehezebb. működik rendben TTL módban D5300-as vázon. Már csak meg kell tanulni használni.
19 nap alatt ért ide, ha valakit érdekel.https://www.flickr.com/randras83/
-
r.levente75
addikt
Van valakinek tapasztalata Spirál daylight fénycsővekkel?
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit érhet a 3 éves METZ mecablitz 52 AF-1 digital vakum? Tökéletes, egy karc sincs rajta, minden gyári tartozék megvan hozzá. Újonnan kb. 75.000 Ft. Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
*Ropi*
félisten
válasz matyi012345 #6800 üzenetére
Walimexet a vakui alapján én meg sem próbáltam volna.
Nekem ami van az használható, de noname, így nem tudom megmondani milyen...
-
marontoni63
csendes tag
Üdvözletem! Ez a derítőlap kérdés engem is érdekelne,ha esetleg valaki tudna a megfelelő minőségre tanácsot adni , azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest