Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
proximus #501 üzenetére
A lassúság több ok miatt lehet (mint írták egy részét):
- Alapból nincs mindig bekapcsolva, hogy a vinyódsat maximumon hajtsa (nehogy bootnál lefagyjon). man hdparm, ezzel iszonyúan meg lehet gyorsítani a lemezműveleteket
- Alapból a kernel is lassú lehet. Érdemes MINDEN disztribúciónál telepítés után újat fordítani - a régi beállításait figyelembe véve. Nem kell lefordítani azt, ami nincs a gépben, ráadásul be lehet állítani, hogy milyen procira akarod optimalizálni.
- XFree konfigurálás. Ez erősen videokártya-függő. Érdemes a kártyád gyártójának honlapján szétnézni - az nVidia-t sokan szidják, de nekem egy jól beállított GeForce2 GTS-em van, gond egy szál sem, atomgyors, pedig KDE alatt minden csicsát bekapcsoltam, és csak egy Athlon 800-asom van.
- Ablakkezelő. KDE, Gnome sokat zabál memóriában, sok csicsát ismer, amelyek lassabb grafkártya esetén megfogják a procit. Egy modernebb kártya szinte minden fontosabb (és lassú) XFRee-s függvényt gyorsít, érdemes ilyet tenni bele.
- Két vinyó esetén célszerű a swap partíciót külön vinyóra tenni. Szintúgy a tmp-t. De tényleg igaz: a Linux keveset swappal, és ha igen, ott már baj van...
- Az UHU-ban OK, hogy vannak hibák, de elég sűrűn javítják is őket.
- A föltett csomagoktól nem lassul a rendszer. Csak több helyet foglal. Itt nincs registry....)
- Még egy dolog sokat dob a gyorsaságon: milyen procira optimalizálták a csomagokat. Sajnos, UHU esetén nem tudom, de ha van lehetőség forrásból újrafordítani (mint RedHat, Mandrake esetén az rpm formátum tud ilyet), az szuper! Én Gentoo-t használok, amióta az alap könyvtárakat (is) optimalizáltam a procimra, megdöbbentően begyorsult minden.
Kérdések?
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest