Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Újratelepítettem, csináltam deb csomagokat a catalyst-ből, feltettem függőségekkel együtt, APP SDK is felment, cgminert lefordítottam, de ugyanaz a hiba.
./cgminer -n
[2013-04-30 10:16:49] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.
[2013-04-30 10:16:49] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing
[2013-04-30 10:16:49] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1113.2)
[2013-04-30 10:16:49] Error -1: Getting Device IDs (num)
[2013-04-30 10:16:49] clDevicesNum returned error, no GPUs usable
[2013-04-30 10:16:49] 0 GPU devices max detectedsudo aticonfig --lsa
* 0. 03:00.0 ATI Radeon HD 5900 Series
1. 04:00.0 ATI Radeon HD 5900 Series
2. 07:00.0 ATI Radeon HD 5900 Series
3. 08:00.0 ATI Radeon HD 5900 Series -
törölt tag
Teljesen igazad van, de rosszat másoltam be.
sudo aticonfig --adapter=all --odgt
ERROR - X needs to be running to perform AMD Overdrive(TM) commandsroot-ként a lista rendben van:
sudo aticonfig --lsa
* 0. 03:00.0 ATI Radeon HD 5900 Series
1. 04:00.0 ATI Radeon HD 5900 Series
2. 07:00.0 ATI Radeon HD 5900 Series
3. 08:00.0 ATI Radeon HD 5900 SeriesEz nem tudom mennyire hasznos, de cgminer ilyen hibát ad:
./cgminer -n
Setting of real/effective user Id to 0/0 failed
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-module.c:791 kmod_module_insert_module: could not find module by name='fglrx'
ERROR: could not insert 'fglrx': Function not implemented
Error! Fail to load fglrx kernel module! Maybe you can switch to root user to load kernel module directly
No protocol specified
[2013-04-30 08:47:04] CL Platform 0 vendor: Advanced Micro Devices, Inc.
[2013-04-30 08:47:04] CL Platform 0 name: AMD Accelerated Parallel Processing
[2013-04-30 08:47:04] CL Platform 0 version: OpenCL 1.2 AMD-APP (1113.2)
[2013-04-30 08:47:04] Error -1: Getting Device IDs (num)
[2013-04-30 08:47:04] clDevicesNum returned error, no GPUs usable
[2013-04-30 08:47:04] 0 GPU devices max detectedFordításnál lehet valami gondja, hogy az fglrx nincs implementálva?
Fentebb linkeltem a leírást ami alapján csináltam, annyi különbséggel, hogy Ubuntu 13.04 mini-ből indultam ki. -
-
-
lapa
veterán
nekem friss rencör kéne, de a vritualboxxal eszembe juttatál egy jó megoldást. merthogy azzal iso-t is tudok csatolni meg fizikai partíciót is. szóval nekifutok így, kényelmesnek tűnik elsőre.
a bootot majd legfeljebb összeerőlködöm live usb-vel, a többi matatás a sok idő, és nem szeretném végig azt bámulni.
-
Male
nagyúr
Igen, az feltűnt, és megpróbáltam úgy is, hogy "sudo rm /etc/X11/xorg.conf*" ...de ugyan az volt az eredmény.
Igen, ez a lényeg
Mégegyszer köszi!
Már csak egy dolgot kéne megoldani: Wint elindítom, az idő mondjuk 21:00... újraindítom a gépet, Ubuntu elindul, 21:01 mondjuk, tehát még jó... újraindítom ismét, és most a Win-t indítom, erre 19:02 ...tehát két órával visszább áll az óra minden alkalommal, miután a Linuxot használtam... (időzóna mindkét rendszerben jól van belőve)
Ezt hogyan csinálja, és melyik rontja el...[ Szerkesztve ]
-
Zs0lt
csendes tag
Hopppá! Lehet ám, hogy hülye vagyok és ezt a 'Secure Boot'-ot kell "csak" megkerülni. Na ennek utánanézek. Ha meg nem ez a gond, úgyis visszatérek, mint Bobby a Dallas-ban. (Mondjuk az tény, hogy most jól kiszúrok magammal, mert egy SSD-vel rendelkező új gépre akarok Linuxot tenni. SSD-m se volt még és Linuxot is most telepítek először, úgyhogy duplán fogalmam sincs, hogy mi újság van. De haladni kell a korral, nemde?)
-
Zs0lt
csendes tag
Ha nyomok egy 'c'-t, akkor ugyan előjön a command line, de azt írja, hogy ez csak egy ilyen korlátozott verzió, korlátozott számú paranccsal. A 'nomodeset' nincs benne ebben a listában; azt írja, hogy nem ismeri ezt a parancsot. Az 'acpi' viszont benne van; el is fogadja az 'acpi=off'-ot, de nem történik semmi változás. A BIOS-ban nem kell matatni valamit?
-
didros
senior tag
Köszönöm. Nálam valóban sötét képernyő van, nem logo. Talán azért, mert Lubuntu-t használok, nem tudom... Mindenesetre megcsináltam amit írtál, de vegyes eredmény született.
Továbbra is jó ideig sötét a képernyő, majd megjelenik pár sor, de már grafikus módban (apró betűkkel) és mintha nem is a teljes rendszerüzenet jelenne meg. Az össz. boot idő meg mintha megnőtt volna ezáltal.
Azt hiszem egyelőre inkább visszaállítom a korábbi beállításokat. -
Penge_4
veterán
Vagyis
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
helyett
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""
?Mert nem mindegy. Valaki törli az egész sort, aztán nem bootol be az OS és jön a szarfoslinuxozás.
És akkor ez érvényes lesz a KDE bejelentkezőképernyőjére is, vagy ott mást (is) kell csinálni?
-
Penge_4
veterán
Ez engem is érdekelne. Simán törölni (vagy #-el kikommentelni) az egész
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
sort? És ez érvényes a KDE splash screen-jére is? Mert ha lehetne, azt is kiiktatnám, ott is inkább jelenítsen meg hasznos információkat, mint a hülye animációt (vagy a sima feketeséget az opcionálisan választhatók vagy a None (ami sima feketeséget eredményez infók nélkül) helyett).
-
-
Semmi előnye nincs Linux alatt az UEFI-nek(GPT-nek meg különösen nem), nem használja ki azokat a lehetőségeket, amit a W8 igen, pl UEFI GOP (bekapcsoló gomb + 2 sec és áll a rendszer stb stb)
"Ahhoz, hogy normál módon tudja telepíteni a rendszert, az UEFI-nek tartalmaznia kell Compatibility Support Module-t."
Minden UEFI támogatott deszkára lehet Legacy-ban telepíteni[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Nem notebook-ja van, és Windows 8 sincs a képben...
(Attól, hogy egy deszka támogatja az UEFI-t, attól még simán lehet Legacy-ben telepíteni Linux-ot)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
És erre a sok felesleges dologra miért lenne szükség, amikor egy sima legacy telepítést kell csak elkövetni?
(Semmi nem indokolja az UEFI telepítést)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ajani
aktív tag
Igen, komolyan. Bár nem kérdezted, de elárulom az okát is: Egy Lenovo x220-as gépen használok pendrive-ról futtatva privát op. rendszerként linuxot, a céges win7 mellett. A 12.04-es ubuntunál sehogy sem találtam megoldást arra, hogy ne dobálja el a wifi jelet 5-10 percenként fél-1 percre. Gondoltam adok egy esélyt a 13.04-nek, és láss csodát, működik. Atom stabil a wifi. Emiatt kezdtem el belakni az új rendszert, már csak a nyomtatóval van problémám.
Van esetleg ötleted, hogy mit próbáljak meg?
''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
-
quailstorm
nagyúr
Ezzel egyetértek, új verzióért már semmiképpen nem akarok fizetni, mondom hogy számomra nem csináltak semmit, csak a helyigénye lett nagy.
CD-DVD-t írni kiváló a gBurner, minden formátumot visz, míg a nero nagyon nem. A netre meg aztán tényleg raknak fel mindenben cuccokat. Alcohol, gburner, nero saját lemezképfájljai is előfordulnak a CDRwin és az iso mellett. Ja meg a clonecd...
DVD író nálunk is szétment egy, NEC. Még olvas. 2006-os, iszonyat sokat volt használva, de az elmúlt 2 év termése az max 30db. Tényleg nincs rá szükség. A Nero megszokás, de linuxon még nem mertem írni, csak felraktam a k3b-t. De most hogy itt láttam screenshotot, megnézem, mert annyira nem is buta. Nomeg neroval rengeteg klippekből összefűzött VCD-t csináltam már, azért mondtam. Igaz WindowsXP-n...
(#7977) RBJ: ez esetben egy konvertálás, vagy újrarenderelés is segíthet, bár sokszor ront a minőségen, és nagyobb lesz. Jelenleg nem is tudok értelmes konvertálót mondani... -
quailstorm
nagyúr
Jójó, még körüljárom a dolgot. De a nero nevet meg kell fizetni... Windowson nincs ellenfele, legalábbis nem találtam. Olcsó alternatíva a gburner, az is megvan, dehát tudásban sehol nincs.
Szerintük mennie kell 12.10-en, de majd kipróbálom újraírhatón. Aztán ha eszembe jut, ideposztolom az eredményt. -
quailstorm
nagyúr
És akkor mi van? Gépen is jó volt a 2 évvel ezelőtti. Igazából én semmit sem használok ki a Nero 7 óta az újdonságokból, csak van. Szerintem attól hogy abbahagyták még használható, elvileg a CD DVD világ sem fejlődött tovább. CD írásra meg tízéves programokat használok mert jobb
De komolyan, a PSX csak akkor veszi be a lemezt...
Ami nekem kell: Burning ROM, Wave Editor. Na ez kb a 6-os óta nem változott semmi hatalmasat. DVD4,7 és CD700 Ennyi. Egyébként meg ott a K3B. -
törölt tag
No, küzdöttem vele, letiltottam, de aztán a megoldás lionhearted tanácsa nyomán lett: az első, alapból bent lévő soron kívül minden egyebet töröltem az /etc/network/interfaces fájlból.
@lionhearted
Amúgy maga a fájl, vagyis inkább csak a léte ismerős, de eddig sosem kellett szerkesztenem.Amúgy fogadjunk hogy 3000PB/s letöltési sebességet egyikőtök sem produkált még.
VGA:
Ezzel eljutottam a letöltésig, kicsomagolásig.
Ezek után?
A ./configure-ra azt írja: nincs ilyen fájl vagy könyvtár.Alig fordítottam forrásból, nem tudom, miért nem megy.
-
-
Krystal_s
addikt
Próbálkozom, lehet, hogy a Live ubuntunak nincs annyi funkciója, mintha telepítve lenne, mert bármit próbálok az oldalsávról az asztalara húzni nem mozdulnak és hiába jobb klikkelek ahogy sh4d0w írta, nem látok olyat, hogy Move és nem tudom állítani a sorrendet sem.
csixy: Értem és neked is köszönöm.
"De ha úgy sikerült , hogy kikapcsolta a WIFI hálózatot , akkor megoldás lehet egy a linux által kedvelt USB-s WIFI adapter NDIS wrapperes installációja"
Hát igen, csak nem igazán tudom, hogy kell telepíteni...Azt tudom, hogy nem .exe, hanem .tgz kiterjesztés van. Letöltöm a .tgz fájlt, jelen esetben a Intel® Centrino® Wireless-N 2230 - iwlwifi-2030-ucode-18.168.6.1.tgz és csak elindítom, mint Win alatt egy .exe-t, vagy a hálózati beállításoknál kell betallóznom ? -
Krystal_s
addikt
Köszi, az oldalsáv ok.
Az asztalra amikor ráhúzok valamit pl egy képet, akkor úgy látom, hogy nem ikont hozott létre, hanem az egész képet odamásolta. Jobb klikk az adott képen és van olyan, hogy Make Link, ez lenne az ikon ?Tehát itt először Make Link, majd azt kell kimásolni az asztalra és egyszerre nem lehet ? Programokat pedig csak az oldalsávra teszi ki, az asztalara nem tudok ikont kitenni pl Firefox, SMplayer...azt is csak úgy lehetne, ha külön megkeresem a program mappájában az indítófájlt és Make Link ?
Bízom benne, hogy minden működni fog, csak pár helyen írták, hogy amikor 12.04-re frissítettek, akkor kikapcsolt a wifi és nem tudták visszakapcsolni, ezért gondoltam rákérdezek, hogy ez általános hiba, vagy csak egyedi esetek voltak.
pl: Dell Inspiron wifi probléma 12.04
Ubuntu 12.04 | Lenovo S12 | Wifi probléma -
sz.balazs.95
veterán
Végül a 2.-at telepítettem, mert az elsővel kapcsolatban valami letiltást emlegetett, és inkább nem kockázattam.
Előtte telepítettem a frissítéseket, illetve „disztribúciófrissítettem” 12.04-re.
Most minden remekül megy.Az amúgy lehetséges, hogy 32bites Ubiról 64esre frissítsek?
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
-
-
gyulank
addikt
Értem. Köszönöm! Közben épp kész vagyok már van GNOME, és sikerült a GRUB customizert is telepíteni.
Esetleg bedughatnám a régi HDD-t, betölthetném az azon lévő Ubuntut, és futtathatnám onnan, de hova kéne mentenem? Mert itt nem ismeri fel a Windowst. Alapból úgy csináltam, hogy átmásoltam a Win előtti 100MB-os partíciót is, és a Win partíciót is, aztán Ubuntu-GRUB Customizerrel frissítettem, mentettem a 100MB-os partícióra, így be is jött a GRUB, viszont volt Win a sda-n, és sdb-n is. Az sdb-t indítottam, és a régi win indult. Utólag belegondolva, ha az újról bootolok akkor az sda-t kellett volna választanom, de ezelőtt is volt ilyen, hogy írt sda-ra, és sdb-re is, pedig akkor csak az egyiken volt, mégis úgy emlékszem, bármelyiket választva elindult.
Aztán mentettem az MRB-be, de a GPT miatt csak menük nélküli GRUB lett belőle.
Azóta levettem a régi meghajtót, úgy telepítettem az Ubuntut, plusz csináltam 99MB BIOS Boot partíciót, de nem tudom, az kell-e. Ha a másikon lévő GRUB-ot mentem az új lemez 100MB-os partíciójára, akkor működhet?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Nowhereman
őstag
Nos a 12.04-es ubi és a Mint13 is 3.2-es kernellel jött ki, és amikor utoljára januárban újra-felszuttyantottam xubit, nem váltott kernel fő-verziószámot se a telepítéskor, se frissítéskor. A mint tárolójából is felment a 13.1-es zárt, úgyhogy össze lehetett hasonlítani a kettőt. Megjegyzem, hogy a most a Mint13-nál a zárt telepítőnél 13.2-es bétát is felajánlja telepítésre - majd perverzkedek vele, ha lesz rá időm. Mint mondtam a Mint teljesen kompatibilis. A különbség a sebesség és a stabilitás.
A 13.04(bár állítólag nem a következő hónapban jön) esetén meg várjuk meg mi lesz, mer a 12.04-re a Unity is javult az 11.10-eshez képest, de attól még lassú monstrum maradt az xfce-hez képest. És ha ha nem megy majd a gyorsulás, majd úgyis a Valve fogja a konzoljaira felszuttyantani a "Debiant" azok számára(mert olcsóbb lesz orvosolni a gondjait, mint milliós tételben többet költeni hardverre) akik velem ellentétbe tudják mi a franc az a "CS" - nekem az mai napig betű esetleg Csehszlovák felségjelzés...Utánam a kondenzcsik!
-
Nowhereman
őstag
A gond ezzel az, hogy sajtát tapasztalatom alapján az fxce-s Mint pakolja azt a 15%-ot a xfce-s (X)Ubuntura(azonos verzió esetén). Azaz egy full-kompatibilis, azonos felszereltségű és támogatású rendszerrel szemben marad alul a Canonical termékskálája.
Valve gyakorlatilag csak 3 céggel tárgyalhatott Linux ügyben: Red Hat, Novell, Canonical. Az első kettő már átállt a szerverféleségekre, inkább csak passzióból van még desktop kiadásuk, tehát maradt a Canonical.
A Debian soha nem is akarta meghódítani a világot, idealista kockakiadás volt. Az Ubuntu más célt tűzött ki magának, de legalább annyira messzire van a piacképességtől, és főleg a "felfogás" terén.
A stabilitás szempont, a sebesség is, ahogy az erőforrásigény is a piacon. Ezekből az Ubuntu alaposan hátrányban van a Debiannal szemben. Ha egy konzolba, táblagépbe mondjuk egy 20%-kal erősebb hardver kellene, ami legyen mondjuk 20$, tízmilliós tételeknél már olcsóbb a Debiant igényre faragni, mint az Ubuntu elszállt igényeit kielégíteni.Utánam a kondenzcsik!
-
Nowhereman
őstag
A Debiannál nem lassú a fejlesztés, hanem szimplán nem nyomnak mindent félkészen az emberek arcába, és nem pocsékolják az idejüket folyton összeomló szoftverközpontba és átok lassú kezelőfelületbe.
Különben meg rohadtul előfordulhat, hogy egyszer csak utána számolgatnak, hogy mennyit időt és pénzt fercerlnek a progik konvertálásakor arra, hogy néhány %-al nagyobb FPS-t érjenek el, aminek jó része azzal megy pocsékba, hogy a messze leglassabb disztrót ajánlgatják a népnek(3D-s alkalmazásokban még a full-kompatibilis Mint is odapirít az Ubuntunak egy vastag 15%-ot), rá fog jönni hogy jobban jár, ha a túloptimalizálgatás helyett maga csinál egy disztrót, ami amellett hogy rápakol mondjuk egy finom 25%-ot a FPS-re, nem ijeszti halálba a Windowsról áttérők nagy részét a júnítível...Utánam a kondenzcsik!
-
gyulank
addikt
GRUB Customizerben mentettem a pendrive-ra, és működött.
De régen, mikor ezzel beállítottam háttér, betű, kijelölés színt, és adtam hozzá háttérképet, úgy is lett.
De jóideje már bármit állítok, rózsaszín-fehér marad.
Az Ubuntu nem tud rendesen frissíteni soha.
Nem tudom, hogy kell áthelyezni a rendszert a másik meghajtóra,ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
De mégis hogy kell? Már úton van a meghajtó, de gépet még nem cserélek, és szeretném majd áthelyezni a Windowst, és az Ubuntut is a másik meghajtóra, ezt a meghajtót pedig ki is venném.
Beléptem Ubuntuba, átmásoltam a /boot mappát a pendrive-ra, de nem bootolt be.
Vagy próbáljam meg a GRUB customizerbe?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
J97
tag
Probléma megoldódott részben! Visszaállt az eredeti állapot egy ubuntu reinstallal.
jobb híján! Tudtam, hogy ezzel kellett volan kezdeni, így nem megy el annyi idő vele de nem túl elegáns megoldás. Hw gyorsítás továbbra sincs, majd még az XMBC -t megpróbálom. Nekem azért lenne fontos, hogy lévén notiról van szó egyrészt ne melegedjen ebből kifolyólag ne hangoskodjon, mert ekkor igencsak megtekeri a ventit a noti, ami felér egy porszívóval. Szóval szép csöndben néznék filmet inkább.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
J97
tag
Az eltávolítás megvolt! Azóta üzemel újra az X. Viszont a bejelentkezési probléma előtt én is értetlenül állok. Log nincs róla, bejelentkezni parancssorban be tudok. X -nél vendéggel be tudok de más fiókkal nem, olyan, mintha belépne de kapok egy fekete képernyőt majd visszadob a login screenhez. Érthetetlen! Látom neked is A4 -es van. Ezek szerint te jó ideje nem próbálkoztál a zárt meghajtóval. Hw gyorsítást végül XMBC -vel oldottad meg vagy erre a felhasználási területre más megoldást alkalmazol gondolok itt médialejátszóra vagy egyéb eszközre.
-
J97
tag
Köszi! Ahhoz szükséges feltenni valami api -t vagy mi kell hozzá, hogy menjen az fglrx -el? Egy leírás linket szívesen vennék, bár valószínűleg én is megtalálnám googlen.
A jelenleg fennálló bejelentkezési problémára valami? Remélem nem kell reinstallnom a rendszert, mondjuk az is viszonylag hamar megvan.
-
-
Mtbsrác
senior tag
Nos egyenlőre a passváltoztatás témába sehogy se jutok előre:
- Generáltatok ugye új pw-t majd kiadja azt amit bemásolok eme formában:
$6$a9vMgBdD$fFYzgpLO9aq9nl5NyhrnlSN0C8VZgmKEvTNnYmjwNp
qFKxv8whyeQXBE80yHGknp3n1ueFLSJvogrS0f73mx./ Eddig Ok!- Bemásolom a shadow file-ba így ahogy van, de nemjó természetesen.
- Majd beírom úgy ahogy egy működő rendszeren is látom hogy vmi számokat ír utána ami minden sor végén ottvan abba a file-ba. akkor így néz ki:
topi:$6$a9vMgBdD$fFYzgpLO9aq9nl5NyhrnlSN0C8VZgmKEvTNnYmjwNp
qFKxv8whyeQXBE80yHGknp3n1ueFLSJvogrS0f73mx./:15761:0:99999:7::: de ígyse akar működni. Vagy nemlehet hogy az idézőjelek nemkellenek a pass generátorba? Mert úgyis generál jelszavat.Most kivettem a jelszósorból mindent azt kiderül mitcsinál.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mtbsrác
senior tag
Generálj új jelszóhash-t:
mkpasswd -m sha-512 "bb"Ezt megcsináltam most de azóta nem tudok belépni és a jelszavamat se tudom. Átírtam ahogy írtad is elmentettem majd újraindítottam a gépet, utána beütöm a jelszavat majd kiböki hogy azzal benemmegyek se a régivel. Vendégként meg nemtudok ugye adminisztrátori dolgokat végrehajtani hogy bmit is tehessek. Sőt még felse tudom csatolni a másik partíciót mert ahhoz is jelszó kéne. Rakhatom majd újra az egészet
Fa..a! Vendégként legalább beenged.
Legrosszabb az hogy ha pendrive-ról indítok akkorse enged hozzányúlni a shadow file-hoz. Ott talán kitudnám ütni a jelszósort hogy anélkül beengedjen.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
De a mostani lemezem a végét járja, és egy lemezre van keret. Szóval az lenne az egyetlen eszköz, ezért kérdeztem, hogy a partícióra, vagy a HDD-re vonatkozik, mert a rendszerek úgy is külön kisebb partíción lennének. Max. pendrive-ról lehetne még bootolni, de nem tudom, lehet-e csak GRUB-ot tenni rá.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
sz.balazs.95
veterán
-
karamblo
tag
Ezt írja ki
: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/nemh/systemback/ubuntu/dists/wheezy/main/source/Sources 404 Not Found
W: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/nemh/systemback/ubuntu/dists/wheezy/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
E: Néhány indexfájlt nem sikerült letölteni. Figyelmen kívül lettek hagyva, vagy régebbiek lettek felhasználva.
karamblo@debian:~$
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest